Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 13:12   #1891
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Jolka, jeść normalnie. W ciąży jesteś, i tak przytyjesz i żadne głupie odchudzanie się nie wchodzi w grę.

Inna rzecz, że ja jadłam normalnie i to, na co ochotę miałam i tylko 9kg przybrałam, a są kobiety które ani cukierka nie zjedzą, a mają +25.

No i jeszcze - ruch, ruch, ruch. Jeśli zalegniesz przed telewizorem to normalne, że więcej cię będzie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:19   #1892
Nikita...
Zakorzenienie

A ja wlasnie wypilam cafe late bo po lunchu to bym sobie normalnie uciela drzemke jak nic a tu trzeba pracowac... Sluchajcie, czy wy pijecie kawe czy raczej unikacie? nie jestem jakims maniakiem kawy ale lubie sobie wypic raz dziennie. Moj TZ jest przewrazliwiony i kaze mi unikac ale skoro nie pije zadnej siekiery i wiecej w niej mleka niz kawy to jak? tez nie mozna?
Kurde kwas foliowy? ja niczego na razie nie lykam ale moze jutro mi lekarz tez to przepisze (bo ja nawet nie wiem jak sie to nazywa po czesku hihi).
Przebieram juz nozkami i nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty u gina!!!!!

Emigra - alez mi zrobilas smaka tymi pierozkami!!!!!!!!!!
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:21   #1893
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
A ja wlasnie wypilam cafe late bo po lunchu to bym sobie normalnie uciela drzemke jak nic a tu trzeba pracowac... Sluchajcie, czy wy pijecie kawe czy raczej unikacie? nie jestem jakims maniakiem kawy ale lubie sobie wypic raz dziennie. Moj TZ jest przewrazliwiony i kaze mi unikac ale skoro nie pije zadnej siekiery i wiecej w niej mleka niz kawy to jak? tez nie mozna?
Kurde kwas foliowy? ja niczego na razie nie lykam ale moze jutro mi lekarz tez to przepisze (bo ja nawet nie wiem jak sie to nazywa po czesku hihi).
Przebieram juz nozkami i nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty u gina!!!!!

Emigra - alez mi zrobilas smaka tymi pierozkami!!!!!!!!!!
Musisz lykac kwas foliowy!

co do kawy to ja walczylam o nia i walczylam a w koncu mnie samo od niej odrzucilo i juz chyba 3 tydzien nie pije ale slaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:24   #1894
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28647400]Jolka, jeść normalnie. W ciąży jesteś, i tak przytyjesz i żadne głupie odchudzanie się nie wchodzi w grę.

Inna rzecz, że ja jadłam normalnie i to, na co ochotę miałam i tylko 9kg przybrałam, a są kobiety które ani cukierka nie zjedzą, a mają +25.

No i jeszcze - ruch, ruch, ruch. Jeśli zalegniesz przed telewizorem to normalne, że więcej cię będzie.[/QUOTE]

Ja nie mówię, że chce się odchudzać tylko wyczytałam że lepiej pilnować się w ciąży niż wpierdzielać co popadnie to wtedy nie przytyje się, aż tyle i łatwiej będzie zgubić kg

a pytam bo ja słynne z tego, że raz nie jem systematycznie, jem o której mi się podoba i co mi się podoba często bardzo często nie jem obiadów wogóle moje jedzienie to jedna wielka paranoja...

a udało Ci się zrzucić te 9kg?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:27   #1895
Konto usunięte

Tak, 2 tygodnie po porodzie ważyłam tyle, ile przed. I zaznaczam -= to jest BARDZO mało, te 9kg. ALe ja mam nadwagę więc... Średnio 12-14kg kobiety przybierają i to jest norma.

A to, czy zrzucisz i kiedy zrzucisz to od ciebie zależy. Ja i karmiłam piersią (choć krótko), i chodziłam na 3-4h na spacery.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:30   #1896
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28647813]Tak, 2 tygodnie po porodzie ważyłam tyle, ile przed. I zaznaczam -= to jest BARDZO mało, te 9kg. ALe ja mam nadwagę więc... Średnio 12-14kg kobiety przybierają i to jest norma.

A to, czy zrzucisz i kiedy zrzucisz to od ciebie zależy. Ja i karmiłam piersią (choć krótko), i chodziłam na 3-4h na spacery.[/QUOTE]

3-4h dziennie spacerowałaś?? to ładnie...

to jest moja pierwsza ciąża i szczerze nie wiem nic, nie mam zielonego pojęcia co i jak, a nawet w otoczeniu nie mam takiej osoby która mogłaby powiedzieć coś na te temat

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 13:31   #1897
agnes99
Zakorzenienie

laseczki ja Was w życiu nie nadrobie, w pracy mam urwanie tego i owego, a w domu (jak juz sie do niego dowlokę) nie mam siły na kompa nawet

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a macie apetyt>

i pytanie do tych w bardziej zaawansowanej ciąży jak jeść żeby zbytnio dużoooooo nie przytyć....

tu nie ma dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży... na tym etapie róznice są jeszcze tak niewielkie, ze prawie żadne
z tego co mój gin powiedział, to trzeba się odżywiać zdrowo, jeść duzo ryb i warzyw... a co do tycia - tak jak już napisała szajajaba nie masz wielkiego wpływu na to jak zareaguje Twój organizm na ciążę... mój od czasu do czasu zaczyna zatrzymywać wodę i wtedy przez 2-3 dni wygladam trochę jak balonik

co do wizyty u gina (tak zeby było juz cos faktycznie widać) to najlepiej wybrac sie nie wcześniej niż w 8 tyg. w tedy można już serducho usłyszeć

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-08-09 o 13:35
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:31   #1898
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mówię, że chce się odchudzać tylko wyczytałam że lepiej pilnować się w ciąży niż wpierdzielać co popadnie to wtedy nie przytyje się, aż tyle i łatwiej będzie zgubić kg

a pytam bo ja słynne z tego, że raz nie jem systematycznie, jem o której mi się podoba i co mi się podoba często bardzo często nie jem obiadów wogóle moje jedzienie to jedna wielka paranoja...

Po pierwsze - DLA DWOJGa czyli musisz wybierać produkty bogate w witaminy, białko, minerały. Cukry i tłuszcze powinny być ograniczone, bo w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie na energię wzrasta zaledwie o 300-400 kcal, czyli bardzo niewiele.
Wybieraj produkty z pełnym ziarnem, mniej smażonego, dużo świeżych owoców i warzyw.
To są podstawowe zasady
Jeśli chodzi o wykrycie ciąży przez lekarza to na USG najszybciej widać coś w okolicy 7-8 tygodnia. Jak byłaś tydzień przed okresem to jasne, że nic nie zobaczył, bo nawet tydzień po ledwo widac pęcherzyk.
Najlepiej poczekaj do 8 tygodnia, czyli jeśli już teraz jesteś w 6 to idź za 2 tygodnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:32   #1899
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Powinnaś zacząć jeśc regularnie, bo teraz już masz maluszka w brzuszku, o którym musisz myśleć Ja staram się jeść rozsądnie, jem tak 4-6 posiłków dziennie, ale w dużej mierze są to warzywa, owoce, jakieś lekkie rzeczy. Zdarzają mi się drobne grzeszki, jak chałwa ostanio czy puszka solonych orzeszków albo paczka chipsów, zjedzone za jednym posiedzeniem....ale przed ciążą tego unikałam, teraz też staram się, codziennie mam ochotę na coś innego, ale na ogół na zdrowe i odżywcze rzeczy Dziś np. na kanapki z razowca i białego sera plus rzodkiewka i szczypiorek, pycha! Ale ostanio na śniadanie w weekend zazyczyłam sobie białych bułeczek z masłem i truskawkowym dżemem Także małe odstępstwa od normy chyba są normalne hehe Także nie odchudzaj się, i jedz dla dwojga, a nie za dwoje
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 13:42   #1900
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

okey dziękuję Wam a jeszcze może znacie jakąś strone gdzie jest mniej więcej ułożony jadłospis dla kobiet w ciąży, albo powiedzcie mniej więcej co jecie na śniadanie, obiad itp... bo ja to odżywianie zawsze miała straszne ale czas to zmienić...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 13:42   #1901
Konto usunięte

Nie zapominajcie, że owoce to w dużej mierze cukry lepiej przez organizm czlowieka tolerowane, ale jednak. Co nie zmienia faktu, że przez całą ciążę żarłam na kolację tony owoców
Stary 2011-08-09, 13:46   #1902
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Powinnaś zacząć jeśc regularnie, bo teraz już masz maluszka w brzuszku, o którym musisz myśleć Ja staram się jeść rozsądnie, jem tak 4-6 posiłków dziennie, ale w dużej mierze są to warzywa, owoce, jakieś lekkie rzeczy. Zdarzają mi się drobne grzeszki, jak chałwa ostanio czy puszka solonych orzeszków albo paczka chipsów, zjedzone za jednym posiedzeniem....ale przed ciążą tego unikałam, teraz też staram się, codziennie mam ochotę na coś innego, ale na ogół na zdrowe i odżywcze rzeczy Dziś np. na kanapki z razowca i białego sera plus rzodkiewka i szczypiorek, pycha! Ale ostanio na śniadanie w weekend zazyczyłam sobie białych bułeczek z masłem i truskawkowym dżemem Także małe odstępstwa od normy chyba są normalne hehe Także nie odchudzaj się, i jedz dla dwojga, a nie za dwoje
dziękuję za wypowiedź mam nadzieję, że uda mi się zacząć jeść normalnie... póki co dzisiaj przez cały dzień zjadłam tylko rogala i pół jogurtu i nic więcej...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 13:49   #1903
emigra
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28648187]Nie zapominajcie, że owoce to w dużej mierze cukry lepiej przez organizm czlowieka tolerowane, ale jednak. Co nie zmienia faktu, że przez całą ciążę żarłam na kolację tony owoców [/QUOTE]

Nom cukry cukry, zdrowsze ale cukry, dlatego z owockami tez nie nalezy przesadzac ja jem jeden dwa owoce dziennie - najczesciej brzoskwinie, nektarynki, melon.

Jolka, ja na sniadanie jem zazwyczaj jakas kanapke - do znudzenia zawsze jest na niej plaser zoltego sera, lisc salaty, plaster chudej szynki drobiowej, pomidor czasami jeszcze na to dokroje plasterki ogorka zielonego, obiady jem normalne, zaleznie od tego na co mamy ochote, czasem mielone, czasem jakis gulasz, ziemniaki, pierogi, czego dusza zapragnie. Kolacje to tez czesto jakas mala kanapka. Na sniadanie mozesz zjesc tez müsli, albo salatke owocowa sobie zrobic, czy zjesc jakis jogurt i do tego owoce. Ja owoce jem miedzy posilkami
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 13:49   #1904
agnes99
Zakorzenienie

dobra nadrobiłam, ale i tak za chwile znowu odpadnę i jutro bede miała to samo

odebrałam wczoraj swoje wyniki i troche niepokoi mnie podwyższony poziom bakterii w moczu
reszta (poza cukrem, ale to przy moim schorzeniu normalne, ze lekko ponad norme) jest ksiązkowa
Stary 2011-08-09, 13:52   #1905
emigra
Zakorzenienie

Jolka i jeszcze z rzeczy niedozwolonych to unikaj surowych mies - np tatara, jajek - kogel mogel,tiramisu; wedzonych ryb, plesniowych serow, serkow topionych z niepasteryzowanego mleka, nalezy ograniczyc kawe, rzucic papierosy, nie pic alkoholu, napojow gazowanych i energetycznych no i starac sie jesc zdrowe rzeczy, ale jak najdzie Cie na fast fooda czy czekolade to od czasu do czasu tez nie zaszkodzi
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 13:57   #1906
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Co do surowych mięs itp to nie jadam i oczywiście nie mam zamiaru, co do napajów energetycznych fakt byłam od nich uzależniona, ale już nie piję, alkohol oczywiście wykreślony, papierosy tylko popalałam do alkoholu więc palić też nie palę...
ale te jedzenie mnie martwi w dodatku ja taka ciapa w kuchni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 13:59   #1907
karolca
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28648187]Nie zapominajcie, że owoce to w dużej mierze cukry lepiej przez organizm czlowieka tolerowane, ale jednak. Co nie zmienia faktu, że przez całą ciążę żarłam na kolację tony owoców [/QUOTE]
ale fruktoza jest zdrowsza i lepiej tolerowana przez organizm niż sacharoza (zwykły cukier w słodyczach).

Ja w swojej diecie zmieniłam białe pieczywo na pełnoziarniste. a tak staram się jeść normalnie, bo zawsze starałam się zdrowo odżywiać (zdrową dietę wprowadziłam wraz ze staraniami)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:00   #1908
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Co do surowych mięs itp to nie jadam i oczywiście nie mam zamiaru, co do napajów energetycznych fakt byłam od nich uzależniona, ale już nie piję, alkohol oczywiście wykreślony, papierosy tylko popalałam do alkoholu więc palić też nie palę...
ale te jedzenie mnie martwi w dodatku ja taka ciapa w kuchni
wiesz moja kolezanka jak byla w ciazy to codziennie jadla kilebase pieczona w sosie curry z frytkami bo wracala z pracy i jej sie gotowac nie chcialo, w ogole cala ciaze przeleciala na fast foodach i nieregularnym jedzeniu (kiedy byla glodna) i dziecko ma zdrowe na szczescie. W dodatku ona popalala fajki przez cala ciaze dlatego nie widzi problemu jak pali przy mnie - palila, bo juz i ja i moj maz sie postawilismy ze sobie nie zyczymy zeby palila w naszym mieszkaniu Ona jest typem co owocow i warzyw nie je, sama nie umiala wczesniej gotowac itp a teraz jak jest dziecko (juz 2 lata ma) to nauczyla sie gotowac, je regularnie z dzieckiem i wszystko jest ok. Wiec mysle ze to kwestia przestawienia sie, napewno zajmie to dluzej niz jeden dzien, ale jest do wykonania
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 14:04   #1909
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wiesz moja kolezanka jak byla w ciazy to codziennie jadla kilebase pieczona w sosie curry z frytkami bo wracala z pracy i jej sie gotowac nie chcialo, w ogole cala ciaze przeleciala na fast foodach i nieregularnym jedzeniu (kiedy byla glodna) i dziecko ma zdrowe na szczescie. W dodatku ona popalala fajki przez cala ciaze dlatego nie widzi problemu jak pali przy mnie - palila, bo juz i ja i moj maz sie postawilismy ze sobie nie zyczymy zeby palila w naszym mieszkaniu Ona jest typem co owocow i warzyw nie je, sama nie umiala wczesniej gotowac itp a teraz jak jest dziecko (juz 2 lata ma) to nauczyla sie gotowac, je regularnie z dzieckiem i wszystko jest ok. Wiec mysle ze to kwestia przestawienia sie, napewno zajmie to dluzej niz jeden dzien, ale jest do wykonania
to teraz czas na mnie żeby wziąć się za siebie, bo chciałabym ale właśnie zawsze jest jakieś "ale" co innego gdybym mieszkała sama tam mogę wszystko ugotuje sobie i mam...lodówka moja i sama kupuje co chce i co mi się podoba, a tak to yh kiepsko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 14:07   #1910
mag_99
Rozeznanie

ale macie wenę

a ja dziś taka zmęczona, że masakra - wyczyściłam dziś całą skórzaną sofę narożną i padam na pysk normalnie, konserwację zostawię już chyba TŻ niech się męczy

dobrze, że mam jeszcze sosik mięsny z wczoraj - dziś tylko kilka śląskich ulepię i będzie obiadek

idę leżeć

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:23   #1911
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
okey dziękuję Wam a jeszcze może znacie jakąś strone gdzie jest mniej więcej ułożony jadłospis dla kobiet w ciąży, albo powiedzcie mniej więcej co jecie na śniadanie, obiad itp... bo ja to odżywianie zawsze miała straszne ale czas to zmienić...
Jest wiele portali gdzie znajdziesz rady żywieniowe i gotowe jadłospisy, ale sądzę, że nie dasz rady jeść według gotowca, bo po prostu nie zmusisz się . Zauważyłam po sobie, że jednego dnia coś mi bardzo smakuje a następnego (lub nawet kilka chwil później) nie mogę już na to patrzeć. Organizm przeważnie domaga się tego czego najbardziej mu brakuje.
Ja radziłabym Ci tylko jeść często, małymi porcjami, unikać soli i większych ilości słodyczy. Wiem, że maluch potrzebuje teraz wapnia, więc staram się pić codziennie maślankę, kefir lub jogurt (mleka nie piję wcale), oraz jem serki wiejskie. Na każdą kanapkę jaką zjadam kładę kilka plasterków pomidora lub rzodkiewki. W mojej diecie brakuje niestety mięsa, bo mdli mnie na samą myśl o nim/jego widok/zapach. Muszę się z tym jakoś uporać, bo mięso jest w końcu dość istotne!
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:36   #1912
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Jest wiele portali gdzie znajdziesz rady żywieniowe i gotowe jadłospisy, ale sądzę, że nie dasz rady jeść według gotowca, bo po prostu nie zmusisz się . Zauważyłam po sobie, że jednego dnia coś mi bardzo smakuje a następnego (lub nawet kilka chwil później) nie mogę już na to patrzeć. Organizm przeważnie domaga się tego czego najbardziej mu brakuje.
Ja radziłabym Ci tylko jeść często, małymi porcjami, unikać soli i większych ilości słodyczy. Wiem, że maluch potrzebuje teraz wapnia, więc staram się pić codziennie maślankę, kefir lub jogurt (mleka nie piję wcale), oraz jem serki wiejskie. Na każdą kanapkę jaką zjadam kładę kilka plasterków pomidora lub rzodkiewki. W mojej diecie brakuje niestety mięsa, bo mdli mnie na samą myśl o nim/jego widok/zapach. Muszę się z tym jakoś uporać, bo mięso jest w końcu dość istotne!

no w sumie tak nie będę się trzymała, aż tak jadłospisu więc chyba będę jeść często a mało o ile mi się to uda muszę w końcu jakoś dać sobie z tym rade...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 14:36   #1913
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

To dla Ciebie jest nowosci ze jesli z ciaza jest wszystko ok to mozna zyc normalnie - uprawiac sporty, sex?
ciąża w ogóle jest dla mnie nowością odwoływałam się tylko do wcześniejszych rozważań (proszę, nie karz mi podawać nr strony) na temat skurczów wywołanych dotykaniem brzucha oraz orgazmem

Natomiast posiadam teściową (z którą mieszkam), która uwielbia dawać dobre rady typu "nie wolno dotykać piersi!!!!" " czemu nie chodzisz w luźnych spodniach?" lub najlepsze "Postanowiłam że będziemy używać tylko pieluszki tetrowe" No szału można dostać A po urodzeniu będzie jeszcze gorzej.
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:38   #1914
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a czemu to niby nie wolno dotykać piersi?? mnie wogóle od dziś zaczęły boleć

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-09, 14:47   #1915
emigra
Zakorzenienie

Ja tam dotykam piersi i maz tez - on za bardzo sie nimi cieszy, bo sie zrobily pelniejsze i twardsze
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 14:47   #1916
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ciąża w ogóle jest dla mnie nowością odwoływałam się tylko do wcześniejszych rozważań (proszę, nie karz mi podawać nr strony) na temat skurczów wywołanych dotykaniem brzucha oraz orgazmem

Natomiast posiadam teściową (z którą mieszkam), która uwielbia dawać dobre rady typu "nie wolno dotykać piersi!!!!" " czemu nie chodzisz w luźnych spodniach?" lub najlepsze "Postanowiłam że będziemy używać tylko pieluszki tetrowe" No szału można dostać A po urodzeniu będzie jeszcze gorzej.

współczuje takiej teściowej
Stary 2011-08-09, 14:50   #1917
Hepe
Raczkowanie

Kochane, z przykrością muszę się z Wami pożegnać
Niestety moja kruszynka przestała się rozwijać, jutro mam zabieg.

Zyczę Wam wszystkiego dobrego, obym była już ostatnią, ktora przynosi smutne wiesci na tym wątku. Powodzenia!
Stary 2011-08-09, 14:54   #1918
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość

Zyczę Wam wszystkiego dobrego, obym była już ostatnią, ktora przynosi smutne wiesci na tym wątku. Powodzenia!
ojej! Strasznie mi przykro! Pamiętaj, że czas leczy rany.

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:55   #1919
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu to niby nie wolno dotykać piersi?? mnie wogóle od dziś zaczęły boleć
ponoc wywoluja skurcze, ale wyczytalam ze dotykanie brzucha i piersi jest zabronione przy ciazy zagrozonej, jak wszystko jest w porzadku to mozna, choc tez bez przesady

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość

3270g, 47 cm
Stary 2011-08-09, 14:57   #1920
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie

Dzis rano jak wstalam to bardzo mnie bolaly piersi z boku, tam gdzie kanaliki sa...przypomnial mi sie bol z czasu po porodzie kiedy tworzyly mi sie guzki z powodu nadmiaru mleczka..;/
jak nie cycki to co innego i tak w kolko... a to dopiero poczatek
Mdlosci dalej mecza, najgorsze jest to, ze zaczely sie wymioty

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a w ktorym tygodniu jestes?

Mnie w sumie tak porzadnie mdlilo gdzies od 5 tygodnia i dopiero teraz zaczelo przechodzic, chociaz jeszcze nie w 100% (a jestem w 11.)...
w kazdym razie zycze ci, zeby to sie szybciutko skonczylo
dzis zaczal mi sie 9 tydzien
ja mam nadzieje ze minie niebawem bo zwariuje;/
Cytat:
Witajcie
Ja również zauważyłam u siebie dwie kreski na 3 testach (testy robiłam w czwartek i piątek) lecz jak byłam u gina w poniedziałek tydzień temu (przed zrobieniem testów) to nic nie wykrył żadnej ciąży, więc teraz zastanawiam się kiedy pójść na usg...
gratulacje
mysle ze 3 testy nie klamia
Cytat:
od kiedy powinno się łykać kwas foliowy? chyba od początku?
najlepiej przed zajsciem w ciaze..
ale jesli nie lykalas wczesniej nic sie nie stalo, lykaj teraz koniecznie bo to wazne dla dziecka.
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Aguska z chidnieciem przy 2 dzieci uwierz nie ma problemu

Ja troche zalatana jestem bo duzo spraw sie mi zebralo do zalatwienia a do tego Gabi prowadzam do przedszkola odbieram , potem odbieram Maxa wiec 3 a nawet 4 wyjscia z domu
masz racje mysle ze zaden aerobik potrzebny mi nie bedzie przy dwojce dzieci
a Ty kochana latasz pewnie chudzinka jestes jak tyle latasz w ciagu dnia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28646908]Oglądam sobie chusty, bo przy dwójce dzieci to raczej konieczność będzie na razie mam nosidło bebelulu, o takie: [/QUOTE]
ja mam zwykla bawelniana bardzo dluga (chyba 5 metrow) i wiazan nauczylam sie szybciutko nawet na plecach Filka nosilam jak juz dobrze siedzial
chusta przede wszystkim przy dobrym zawiazaniu najbezpieczniejsza dla dziecka. Kregoslup dobrze usztywniony i stawy biodrowe dobrze odwiedzione
http://allegro.pl/nosidelko-chusta-5...748793722.html
innym nosidelkom nie ufam.
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Sluchajcie, czy wy pijecie kawe czy raczej unikacie? nie jestem jakims maniakiem kawy ale lubie sobie wypic raz dziennie. Moj TZ jest przewrazliwiony i kaze mi unikac ale skoro nie pije zadnej siekiery i wiecej w niej mleka niz kawy to jak? tez nie mozna?
uwielbiam rozpuszczalke z mleczkiem.
Teraz mam mdlosci wiec wogole nie mam ochoty na picie ale mysle ze slabiutka od czasu do czasu mozna
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
wspolczuje
moi tesciowie mieszkaja klatke obok, z poczatku dramat tesciowa mialam codziennie o kazdej porze dnia i nocy i oczywiscie chetna do radzenia i do tego nawet zeby przewiesic mi po swojemu pranie itd...
nie daj sie kochana zdominowac, rob tak jak Ty uwazasz jak czujesz.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości