Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 19:20   #1441
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A z praniem - np. kupiłam kurteczkę i jej prać chyba wcale nie będę . Bluzy i inne grubsze rzeczy prałam, ale kurtki chyba nie trzeba, co?
ja kupiłam używaną na all też przyszła taka świeżutka, widać, że prana ale ją przepłukam jeszcze raz bo to było dość dawno...
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:23   #1442
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
U Was też tak zimno????
U mnie cały dzień było śliczne słoneczko i cieplutko. A teraz trochę się ochłodziło i jakieś chmurzyska nachodzą
Stary 2011-08-09, 19:25   #1443
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
U mnie cały dzień było śliczne słoneczko i cieplutko. A teraz trochę się ochłodziło i jakieś chmurzyska nachodzą
u nas też ciepło...nawet gorąco ale jutro juz ma byc chłodniej...mam tylko nadzieje, ze nie bedzie lało bo chciałam troche poprac ciuchów małej..

Własnie tesciowa mi przyniosła taki cudny polarowy kombinezonik dla małej jakaś koleżanka z pracy jej przyniosła, że jak chcemy to chętnie nam pożyczy...troche dziwnie bo nawet nie znam babki - ale kombinezonik pewnie założe małej ze 3 razy to szkoda kupować w sumie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:25   #1444
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
U Was też tak zimno????
noo chłodno się zrobiło ale dla mnie super ja siedzę przy otwartym oknie i korzystam
Stary 2011-08-09, 19:26   #1445
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
MalgosiaM8 boję się czytać Twoje wpisy, oj będzie się działo już niedługo.

Po 36 nie będą już wstrzymywać???
.
właśnie nie, mówią że dostałam już wcześniej sterydy na rozwój płuc także moje dziecko jest nieco do przodu z oddychaniem, więc powinno być ok.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
aaa i pozdrów położneCh oc mam nadzieję że jednak nie będą mnie musiały oglądać w tym roku (jedna mi to prorokowała a ja się śmiałam ze na pewno tak szybko sie nie zdecyduję na drugie dziecko)
już luknełam że kilka jest naprawdę fajnych ale jest jedna taka nie wydarzona jakaś zakręcona, nie wie co się dzieje czasem
Położne przychodzą do nas opowiadają, dają rady, fajnie tak

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
serio...jakby mi ktoś jeszcze dwa /trzy tygodnie temu powiedział,że nie dam rady za tydzień wstać do pracy,będę marudzić, będzie mi niewygodnie stać siadać chodzić itd... to normalnie bym się uśmiechnęła i puknęła w czoło.
dopiero tydzień jutro minie jak skończyłam pracować... aja się czuję jak zupełnie inna osoba od tego czasu :brzyda l:
ogólnie wstać z łóżka i że będę się czuć jak wielka foka, to bym nie uwierzyła
wogóle podchodziłam do ciąży dośc optymistycznie do pewnego momentu teraz jak by nie bolało do samego porodu to bylo by super

co tu robić
spać mi się chce, ale co przysne chyba zaraz , a to ktg a to dziś jedna ma mieć wywoływane, także se pospalam

laska któa ze mną leży z bliźniakami , jaki ma super brzuch mówię wam, taka piękna wypchana kuleczka

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:27   #1446
lausanne
Wtajemniczenie

ej no widzę że cytujecie wypowiedzi, które mi się wcale nie wyświetliły:con fused: tak jakby mi połowe ucinało
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:29   #1447
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ancia nie chce smęcić jedyne czym sie moge pochwalic to to, ze w koncu odebralam swoj paszport po 3 latach leżakowania w urzedzie nie ma jak to refleks, heh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:31   #1448
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
si
na dole wersja normalna

też tak stopy ledwo widzicie
az wstałam sprawdzić...i co paluszki troche wystają
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
W temacie masażu mam koleżankę która namiętnie się tam masowała w obawie przed nacięciem.Wymasowała się na 5palcy a i tak ja nacięli.Mało tego po dziś dzień się tam nie wstąpiła i pieszczotliwie twierdzi że ma tam wiadro
Teraz w pt urodziła córkę i mówi że ten masaż w 1 ciąży był jej najwiekszym błędem i porażką, ale to tylko zdanie i opinia którą znam tylko od tej 1koleżanki.Osobiście nie planuje.Mogę być nacięta.
no patrz to ja sie tez zastanowie nad tym masazem, bo mój TŻ zboczuch jeden juz był chetny do masowania a niby we wszystkich gazetach tak chwala te masaże krocza, ze takie pomocne
Cytat:

U Was też tak zimno????
u nas jest tak fajnie chłodnawo, w bluzce na dł rekawa akurat a teraz wogole swieci słonce i padea deszczyk
Stary 2011-08-09, 19:32   #1449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ellllooooo bliźniaczko a gdzie fotka K???????
Stary 2011-08-09, 19:35   #1450
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Melduje sie po ciezkim dniu, wybaczcie ale nie mam sily nadrabiac, w sensie cytowac i odpisywac
powiem tylko ogolnie-skurczowe dziewczyny trzymajcie sie tam dzielnie
a Ty jak się trzymasz kolejna skurczowa dziewczynko ??

Cytat:
A z praniem - np. kupiłam kurteczkę i jej prać chyba wcale nie będę . Bluzy i inne grubsze rzeczy prałam, ale kurtki chyba nie trzeba, co?
ja będę prać też kurteczkę- te nowe rzeczy są pokryte jakimiś specyfikami, żeby się w sklepach nie kurzyły za bardzo(gdzieś o tym czytałam) dlatego też ją przepiorę

Cytat:
Dziękuję bardzo. U nas nogi w normie, a głowa starsza o 3 tygodnie . Podobno to niby dobrze, bo jak wyjdzie głowa, to z resztą lżej, ale dziękuję za takie pocieszenie.
haha to odwrotnie niż u mnie. Dasz radę, zobaczysz zresztą nie ma innego wyjścia

Cytat:
Tak właśnie myślę, szkoda tych ciuszków masakrować od początku. Z ciuchów nic nie mam, więc nie wiem jak to jest z praniem. Mam 2 rzeczy używane z allegro to jeszcze się za nie nie zabrałam, ale chyba normalnie upiorę, poza tym przyszły tak pachnące, że na pewno były prane w dzieciowych proszkach.
Jaką paczkę z all zamówiłaś??
te ciuszki pachniały tak se na pewno nie były prane w proszku dla dzieci. Zresztą jakby nawet to i tak bym uprała sama- jakoś tak mam, że muszę mieć po swojemu zrobione
a kliknęłam taką pakę i jestem zadowolona, w b.dobrym stanie te ciuszki- są chyba dwa pajace, których nie użyję bo są zapinane na pleckach - i cenowo wyszło ok, a do tego jeszcze dorzucili parę gratisików nie wymienionych w opisie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:38   #1451
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

oj biedne jestescie z tymi skurczami... ale za to krócej sie bedziecie męczyć przy porodzie bo szyjka juz bedzie skrócona i troche przynajmniej rozwarta
Mam nadzieję, choć u mnie coraz bardziej prawdopodobne jest cesarskie cięcie- 36 tydz, a dziecko w położeniu podłużnym miednicowym

Cytat:
j

To Twój maluszek też aspiruje do bycia przodownikiem na wątku? współczuję skurczy

a o vratizolinie pisałam, że ja pytałam gina i mi pozwolił
A no właśnie nie wiedziałam- sama jak miałam problemy przed ciążą używałam Vratizolinu. Ulga od razu, najlepszy jak dla mnie środek

Taak, moje dziecko, mam wrażenie, chciało by być pierwsze- mam skurcze, opadł brzuch, boli krzyż, wszystkie objawy zbliżającego się porodu

Cytat:
Biedne jesteście z tymi skurczami . Końcówka jest naprawdę męcząca, nawet nie pomyślałabym, że może być ciężko i męcząco. Ale skurcze mnie tak nie męczą.
Przytulam mocno!
Ja już tak wymęczona tą końcówką ciąży jestem, że chętnie bym urodziła Czuje się jak mały wielorybek, po za tym taka nieporadna i wiecznie zmęczona

Cytat:
Było ślicznie cały dzień, a jak postanowiłam pójść sie przewietrzyć to okazło się że kropi i się ochłodziło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:38   #1452
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
az wstałam sprawdzić...i co paluszki troche wystają

Ty ja też wstałam, też wystają

no patrz to ja sie tez zastanowie nad tym masazem, bo mój TŻ zboczuch jeden juz był chetny do masowania a niby we wszystkich gazetach tak chwala te masaże krocza, ze takie pomocne

mój tż też był chętny ale to na samym początku i go pogoniłam a teraz dopiero sobie przypomniałam o tym ale taaaakie haszcze mam trzeba by coś z tym zrobić

u nas jest tak fajnie chłodnawo, w bluzce na dł rekawa akurat a teraz wogole swieci słonce i padea deszczyk
nie no pogoda jest suuuuuper ja wole taką milion razy
Stary 2011-08-09, 19:38   #1453
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Stokrotko to chyba taki czas, że zrobiło się tak jakoś ciężko. To i fizyczne dolegliwości i fizyczne ograniczenia wpływają na ogólny nastrój i samopoczucie. Raczej nie ma nic wspólnego z tym, że nie pracujesz. Musimy to przetrwać.

U Was też tak zimno????
mi chodziło nie o to w sumie,że nie pracuję.. tylko o to,że dwa tyg temu śmigałam po tej pracy tam i z powrotem w pełni sił i werwy. tydzień temu z sił opadłam.. a dziś to jak jakiś waleń ociążały

pewnie ,że damy radę... kto inny jak nie my

Cytat:
Biedne jesteście z tymi skurczami . Końcówka jest naprawdę męcząca, nawet nie pomyślałabym, że może być ciężko i męcząco. Ale skurcze mnie tak nie męczą.
Przytulam mocno!

Mój chyba nawet coś ponad 2h, więc chyba bez sensu tak męczyć te ubrania. Pościel i pieluchy oraz kocyki i rożek prałam normalnie w krótkim bez dodatkowego płukania, Teraz dorzuciłam to dodatkowe płukanie i tyle. Teściowa to wcale nie kazała prać, ale bez przesady.

Stokrotko też tak myślę, nie ma co przesadzać. Moja szwagierka prała, ale nie prasowała i dzieciom nic nie było - ma teraz zdrowiutkie 2-letnie już bliźnięta. Żadnej alergii ani jedno ani drugie nie zaliczyło.
Prasować chce moja mama, ale spróbuję ja sama, może mi się jakoś uda pomalutku coś tam porobić.

dokładnie.. moja koleżanka ma 1,5 rocznego synka..niedawno się pomyliła i zrobiła mu pranie w zwykłym proszku.. ale nic mu zupełnie nie było.

ja na pierwszy raz poprałam i poprasowałam.. ale potem,to wątpię,że z tygodniowym dzieciem i szwami w kroczu będzie mi się chciało przy desce do prasowania stać... chyba,że mąż się za to weźmie

ja poprałam..bo dość długo leżały w szafie.

a kombinezonu na zimę narazie nie piorę. raz że za szybko a dwa,że nie wiem czy będę wogóle...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

ogólnie wstać z łóżka i że będę się czuć jak wielka foka, to bym nie uwierzyła
wogóle podchodziłam do ciąży dośc optymistycznie do pewnego momentu teraz jak by nie bolało do samego porodu to bylo by super
to tak jak ja do prawie 8,5 miesiaca...to normalnie rewelacja ... każdej tak życzę.. teraz ta ciąża mnie dobijać zaczęła..
najgorsze albo najlepsze jest to,że nie puchnę,nie chodzę jak kaczka, itd.itp.. i przez to dużo osób mi niedowierza...że tak to ze mną się dzieje nocami szczególnie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:45   #1454
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
ja będę prać też kurteczkę- te nowe rzeczy są pokryte jakimiś specyfikami, żeby się w sklepach nie kurzyły za bardzo(gdzieś o tym czytałam) dlatego też ją przepiorę

rzeczywiście też o tym słyszałam i psikają czymś żeby się nie gniotły

te ciuszki pachniały tak se na pewno nie były prane w proszku dla dzieci. Zresztą jakby nawet to i tak bym uprała sama- jakoś tak mam, że muszę mieć po swojemu zrobione
a kliknęłam taką pakę i jestem zadowolona, w b.dobrym stanie te ciuszki- są chyba dwa pajace, których nie użyję bo są zapinane na pleckach - i cenowo wyszło ok, a do tego jeszcze dorzucili parę gratisików nie wymienionych w opisie
prześliczne te ubranka, te wzorki mają takie urocze dziewczynkowate, piękne

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, choć u mnie coraz bardziej prawdopodobne jest cesarskie cięcie- 36 tydz, a dziecko w położeniu podłużnym miednicowym

mój siedział tak do 33 tyg, później się obrócił i podobno ma już tak zostać ale ja od kilku dni czuję, że lezy poprzecznie, tzn nie czułam żeby się obracał ale jakoś tak mi się wydaje... nie wiem czy to mozliwe

Ja już tak wymęczona tą końcówką ciąży jestem, że chętnie bym urodziła Czuje się jak mały wielorybek, po za tym taka nieporadna i wiecznie zmęczona
ja jak wieloryb czuję się gdy chce się przewalić z boku na bok na leżąco - MASAKRA !!!
Stary 2011-08-09, 19:48   #1455
danika
Zakorzenienie

Moonik--> śliczne te ciuszki co nabyłaś mam tego pajaca różowego w białe kropy z zieloną obwódką w ciuchu złowiłam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:51   #1456
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ancia nie chce smęcić jedyne czym sie moge pochwalic to to, ze w koncu odebralam swoj paszport po 3 latach leżakowania w urzedzie nie ma jak to refleks, heh
yhy ja jeszcze nie zmienilam nazwiska na prawku i w banku Trzy lata po ślubie. A na dowodzie nie mam aktualnego adresu. Chyba tez czas to zrobić: brzydal:

Cytat:
Ellllooooo bliźniaczko a gdzie fotka K???????
yyyy zapomnialam mogę Ci co najwyżej wysłac mmsa, ale w nieco złej jakości
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:58   #1457
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
yhy ja jeszcze nie zmienilam nazwiska na prawku i w banku Trzy lata po ślubie. A na dowodzie nie mam aktualnego adresu. Chyba tez czas to zrobić: brzydal:
wiesz co ja kiedyś pracowałam przy dowodach i z tego co pamiętam, po trzech miesiącach od zmiany danych jak ktoś nie wymienił DO to z automatu go anulowaliśmy ale to powinnaś dostać coś do domu... i kurde lepiej się dowiedz w swoim urzędzie bo tak to było w moim kilka lat temu

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:04
Stary 2011-08-09, 20:14   #1458
anciaahk
kosmitka

Cytat:
1. ja będę prać też kurteczkę- te nowe rzeczy są pokryte jakimiś specyfikami, żeby się w sklepach nie kurzyły za bardzo(gdzieś o tym czytałam) dlatego też ją przepiorę

2. te ciuszki pachniały tak se na pewno nie były prane w proszku dla dzieci. Zresztą jakby nawet to i tak bym uprała sama- jakoś tak mam, że muszę mieć po swojemu zrobione
O to nie wiedziałam, też wobec tego upiorę.
2. Też tak mam. Syndrom Zosi Samosi podobno.
A paka fajna, aż zaczęłam oglądać inne aukcje, tylko troszkę drogawe te rzeczy, a Tobie niezła okazja się trafiła.
Cytat:

Nie może jeszcze się przekręcić? Współczuję samopoczucia, mam dużo energii, ale te fizyczne utrudnienia są męczące.
Cytat:
mi chodziło nie o to w sumie,że nie pracuję.. tylko o to,że dwa tyg temu śmigałam po tej pracy tam i z powrotem w pełni sił i werwy. tydzień temu z sił opadłam.. a dziś to jak jakiś waleń ociążały
Tzn nie chodzi o pracę, tylko o to, że własnie tak z tygodnia na tydzień jest trudniej, nie pomyślałabym.
Cytat:
dokładnie.. moja koleżanka ma 1,5 rocznego synka..niedawno się pomyliła i zrobiła mu pranie w zwykłym proszku.. ale nic mu zupełnie nie było.
1,5 rocznemu to już chyba wcale nie trzeba w dzieciowym prać.
Cytat:
ja na pierwszy raz poprałam i poprasowałam.. ale potem,to wątpię,że z tygodniowym dzieciem i szwami w kroczu będzie mi się chciało przy desce do prasowania stać... chyba,że mąż się za to weźmie

a kombinezonu na zimę narazie nie piorę. raz że za szybko a dwa,że nie wiem czy będę wogóle...
Z prasowaniem na chłopa nawet nie liczę, może mama mi pomoże, albo faktycznie wcale prasować nie będę. Nic ponad siły, bez przesady.
Kombinezon mam po szwagierce, uprany, ale może upiorę przed założeniem, nie wiem, teraz na pewno nie, za wcześnie.
A ta kurteczka to taka lekka, jesienna jest, na taką pogodę wrześniową, na spacerki. Ale upiorę jednak za radą Moooonik.
Cytat:
Smęć, smęć, po to jesteśmy, by się wspierać .
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
ja kupiłam używaną na all też przyszła taka świeżutka, widać, że prana ale ją przepłukam jeszcze raz bo to było dość dawno...
Moje właśnie też kupione w marcu czy kwietniu, przeżyły remont, więc obrosły kurzem, stąd będę prała.
Cytat:
W dzień nie było źle, ale teraz wiatr i takie ochłodzenie, aż mnie jakieś przeziębienie bierze.
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
noo chłodno się zrobiło ale dla mnie super ja siedzę przy otwartym oknie i korzystam
Podziwiam, u nas za zimno na to. Jak wieszałam pranie na balkonie to przemarzłam i teraz niezbyt się czuję.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
właśnie nie, mówią że dostałam już wcześniej sterydy na rozwój płuc także moje dziecko jest nieco do przodu z oddychaniem, więc powinno być ok.
Małgosiu, czyli ciąża donoszona i nie jest zagrożona. A jak Twoje zakupy i przygotowania?? Jesteś gotowa??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:15   #1459
kaileight
Zadomowienie

Spakowałam właśnie 2 torby do szpitala- jedną dla siebie drugą dla malucha. Stoją w przedpokoju i jak patrze na nie to strach mnie ogarnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 20:16   #1460
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Spakowałam właśnie 2 torby do szpitala- jedną dla siebie drugą dla malucha. Stoją w przedpokoju i jak patrze na nie to strach mnie ogarnia
To spakowanie toreb jest przerażające i odwlekam to jak mogę.

Stary 2011-08-09, 20:19   #1461
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Nie może jeszcze się przekręcić? Współczuję samopoczucia, mam dużo energii, ale te fizyczne utrudnienia są męczące.
Lekarz mówi że szanse na odwrócenie się są z każdym dniem coraz mniejsze, bo dziecko jest juz duże. Następna wizyta w przyszłym tyg- wtedy się dowiem, i albo dostanę od razu skierowanie na cc, albo okaże się że się przekręcił i czekamy na samoistne rozpoczęcie porodu
Stary 2011-08-09, 20:20   #1462
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

ja pakowałam..po trochu...powoli... ale ostatnio jak mnie w nocy złapało.. to torba domknięta na ostatni zamek..

ale mi się młoda rozciąga dzisiaj.... tylko patrzę jak brzuch mi się rozciąga,przekształca itd...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-08-09, 20:25   #1463
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam dwie spakowane jako tako, ciągle coś dokładam albo wyciągam Nie mogę się zebrać po te majtki jednorazowe i podkłady na łóżko. a ile koszul spakowałaś?? Ja dwie na ramiączkach plus do porodu włożyłam taką bluzkę z krótkim rękawkiem bo chyba od pasa w dól to na golasa no nie?? i jakie z kosmetyków dla maluszka ?
Stary 2011-08-09, 20:27   #1464
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Lekarz mówi że szanse na odwrócenie się są z każdym dniem coraz mniejsze, bo dziecko jest juz duże. Następna wizyta w przyszłym tyg- wtedy się dowiem, i albo dostanę od razu skierowanie na cc, albo okaże się że się przekręcił i czekamy na samoistne rozpoczęcie porodu
Sama nie wiem, co lepsze. Czy wiedzieć kiedy to nastąpi, czy czekać aż się wydarzy w nie wiadomo jakiej chwili. Tak czy inaczej trzymam kciuki - za pomyślne rozwiązanie - dobre dla Ciebie i Dzidzi.
Cytat:
ja pakowałam..po trochu...powoli... ale ostatnio jak mnie w nocy złapało.. to torba domknięta na ostatni zamek..

ale mi się młoda rozciąga dzisiaj.... tylko patrzę jak brzuch mi się rozciąga,przekształca itd...
Jeszcze torbę muszę zakupić, bo jedną mam, ale chyba za małą.
Mój młody też się rozciąga tak od jakiegoś czasu.

Stary 2011-08-09, 20:28   #1465
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
to w przyszłym tyg prawdopodobnie będziesz znała datę TEGO DNIA mi mój Gin mówił jeszcze jak była opcja na cc, że robi się ją na tydzień przed planowanym terminem ale to chyba zależy od lekarza czy szpitala...
Stary 2011-08-09, 20:29   #1466
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Ja tez długo nie mogłam się za to wziąć- wydawało mi się to przerażające i tak jakby unaoczniało, że termin porodu zbliża się nieubłagalnie
Ale już najwyższy czas i zabrałam się za przygotowywanie. Wyszły 2 spore torby
Stary 2011-08-09, 20:32   #1467
stokrotka_
Zadomowienie

mi wyszła wielka torba podróżna... a spakowałam co trzeba...
kurcze ... same podkłady poporodowe wielkie -2 paczki,podpachy wielkie i ręczniki papierowe to już pół torby..

ja do szpitala nie biorę tych podkładów na łóżko... chyba mają. a jak nie..to tam prześcieradła nie moje

ale nam się te porodu realne robią...

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 20:34   #1468
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
mi wyszła wielka torba podróżna... a spakowałam co trzeba...
kurcze ... same podkłady poporodowe wielkie -2 paczki,podpachy wielkie i ręczniki papierowe to już pół torby..

ja do szpitala nie biorę tych podkładów na łóżko... chyba mają. a jak nie..to tam prześcieradła nie moje

ale nam się te porodu realne robią...

realne a ja dalej uwierzyć nie mogę, jakby to wszystko nie o mnie było

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:36
Stary 2011-08-09, 20:41   #1469
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez
żeby byłosmieszniej ni emam zakupionych podkładów poporodowych, tych na łóżko , nie wiem co tam jeszcze trzeba hmmm dla dziecka ni emam pampersów ani kosmetyków zadnych typu krem itd hehe masakra jakas
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:43   #1470
aa2
Zakorzenienie

a miałam wam sie keidys pochwalic jednym rozkiem hehe a wiec załanczam mam jeszcze jeden taki zwykły a ten jest fajny bo taki polarkowy

PS wiem , wiem jestem nienormalna ale mnei mogłam sie powstrzymac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23072011(002).jpg (149,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23072011(003).jpg (160,2 KB, 34 załadowań)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości