Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 19:14   #1741
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dziekuje za dobre slowo ja jak tak czytam na necie to wychodzi na to, ze faktycznie te testy to loteria jedna dziewczyna robila i wyszly jej zle, zrobila za tydzien gdzie indziej i wyszly idealne, no szok jakis, zrobie ten potrojny tylko najgorsze znowu to czekanie na wynik...
Kamciurka wszystko będzie dobrze, najważniejsze pozytywne myślenie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i zdrowie Twojego dzieciątka.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:21   #1742
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Agatku ja mialam tester tej rexony (co socha reklamuje) i dla mnie świetna!! w sprayu....teraz mam kulkę nivea i do d... jest... bo jak kupowałam to akurat tej rexony nie było...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:26   #1743
Haniula
Zakorzenienie

Agatek duzo wydzieliny to ja mam od samego poczatku. A z potliwoscia niestety tez walcze, przed ciaza i teraz w II trymestrze uzywam raz na miesiąc na noc antidral z apteki, a w ciagu dnia normalny antyperspirant i nic sie nie poce

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-09 o 19:28
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:27   #1744
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry antypespirant? Zaczęłam się strasznie pocić, a kulka z nivei nic nie daje, mam całe mokre pachy, już po dove z sprayu chyba było mniej widoczne... oraz zaczęłam wydzielać z pochwy duże ilości bialutkiego śluzu... też tak macie, te które zaczęły 17 tydzień?

Piszą:

"Twoje ciało zaczyna gromadzić coraz więcej płynów, co może skutkować zwiększoną potliwością, katarem oraz wzmożoną produkcją wydzieliny pochwowej. Niezbędne mogą się okazać wkładki higieniczne i dobry antyperspirant"
ja jestem w 17tc i wzystko u mnie sie zgadza niestety.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:28   #1745
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a jeszzxe dobry jest etiaxil do kupienia w aptece (Ale dosc drogi) tylko nie wiem cz w ciąży mozna używac...
Stary 2011-08-09, 19:29   #1746
MMONIKA9
Wtajemniczenie

też się strasznei poce i dla mnei rewelacją jest Dove w sztyfcie rexona to jedne wielkie G... dla mnie ja już od 2 lat używam dove antypespirant w sztyfcie i to był strzał w 10 nie zamienie na nic innego
Stary 2011-08-09, 19:30   #1747
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś dobry antypespirant? Zaczęłam się strasznie pocić, a kulka z nivei nic nie daje, mam całe mokre pachy, już po dove z sprayu chyba było mniej widoczne... oraz zaczęłam wydzielać z pochwy duże ilości bialutkiego śluzu... też tak macie, te które zaczęły 17 tydzień?

Piszą:

"Twoje ciało zaczyna gromadzić coraz więcej płynów, co może skutkować zwiększoną potliwością, katarem oraz wzmożoną produkcją wydzieliny pochwowej. Niezbędne mogą się okazać wkładki higieniczne i dobry antyperspirant"
Ja zawsze używałam Rexony w kulce, jest dla mnie najlepsza. U mnie dove lub nivea nigdy dobrze nie działały. Wkładki też już od jakichś trzech tygodni są niezbędne
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:32   #1748
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
też się strasznei poce i dla mnei rewelacją jest Dove w sztyfcie rexona to jedne wielkie G... dla mnie ja już od 2 lat używam dove antypespirant w sztyfcie i to był strzał w 10 nie zamienie na nic innego
no własnie.. kazęmu co innego pasuje...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a wkladek akurat to ja zawsze uzywam...ale teraz to juz obowiązkowo...

wy tez macie taki wodnisty sluz?
Stary 2011-08-09, 19:36   #1749
*Agatek*
Zakorzenienie

na każdą co innego działa używałam rexony w sprayu i jedna pacha mi pachniała a druga śmierdziała

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:37   #1750
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
na każdą co innego działa używałam rexony w sprayu i jedna pacha mi pachniała a druga śmierdziała
hehe moze jednej zapominałas popsikac
Stary 2011-08-09, 19:38   #1751
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Piszą:

Co do potu to ja używam Nivea w sztyfcie/Rexo
na w sprayu i nie ma szału, tymbardziej, że wcześniej raz w tygodniu bloker Ziaji i spokój.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:56   #1752
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe moze jednej zapominałas popsikac
nie nie, na początku było spoko, ale później... masakra... przestałam używać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:56   #1753
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kamciurka wszystko będzie dobrze, najważniejsze pozytywne myślenie. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i zdrowie Twojego dzieciątka.
dziekuje bardzo
Cytat:
a jeszzxe dobry jest etiaxil do kupienia w aptece (Ale dosc drogi) tylko nie wiem cz w ciąży mozna używac...
albo bloker Ziaji ale wlasnie nie wiem jak ze stosowaniem w ciazy
Cytat:

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:56   #1754
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ano jest domatorem a ja szaleje nie pracując już mi się marzy powrót do pracy
a wakacje heh, zawsze warto wyrwać się na kilka dni, a maż ma tak, że jojczy, że jedziemy a jak już gdzieś jesteśmy to nie chce wracać

co do zapowiedzi, to u nas się ksiądz śmiał, żeby dać znać innym dziewczynom, którym Twój TŻ obiecał co nieco czas na upomnienie się o niego ale dla mnie to też głupota a poradnia małżeńska to już w ogóle. Może uda Wam się załatwić poradnię w jeden dzień tak jak nam, bo my tez na ostatnią chwilę wszystko robiliśmy ale to zależy na jaką babkę w poradni się trafi
n1kotynka hehe tak to z tymi facetami mój wymyśla gdzie jedziemy później jedziemy i później mi marudzi że się nudzi albo że gorąco
fajnego mieliście księdza mój(proboszcz) to papierami rzucał i w ogóle jakis narwany bo za pierwszym razem ył bardzo fajny taki młodywłaśnie na naukach nam mówili o poradni jednodniowej ze jest w sobote i się chyba zdecydujemya powiedz mi ile to godzin trwa jak w jeden dzien wszystko?
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
[I]Bambusiek na pewno do 1000 znajdziesz nowy wozek , ja bym w zyciu od kolezanki nie kupila tak drogo uzywanego wozka. W ogole ja planuje kupic wozek do £1000 nowy[/I]
zgadzam się za wysoa cena jak za używanychyba że byłby jakiś mega super bardzo by ci się podobał i się mieścił w bramie to wtedy pewnie bym się decydowała na twoim miejscu
Cytat:
no Ty masz faktyczznie super wyniki wiem wiem staram sie brac na to poprawke
nie martw się słońce wszystko będzie dobrze widzisz może i mam super wyniki ale jakoś mi to pewności nie dało mimo wszystko różnie bywa- teraz tak się zastanawiam po co ja wydawałam tyle kasy skoro to w sumie nic nie daje
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
dzień rozpoczęłam od badań krwi, a jak wróciłam do domu to biegunka straszna mnie dopadla i nie wiem czy to jednorazowy przypadek, czy może m się ta grypa żołądkowa zaczyna co mąż miał w tamtym tygodniu w każdym razie na razie nie mam temp ale idę spać bo jestem słaba i jakoś mi nie tak
nie będę zatem odpisywać wam teraz..
Psotnika ja często mam takie rozwolnienia tzn takie nie mega ale takie małe i to chyba norma albo się ma rozwolnienia albo zatwardzenia albo mix-elektronix
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

widzę, że ci ładnie przedstawili każdą z chorób, mi nie - trisomię podliczyli jako jeden wynik, a ty masz rozdzielone na każdą z chorób.
A wyniki masz extra, ja miałam słabsze. Ale wg dwóch lekarzy bardzo dobre choć obydwaj oczywiście podkreślali że to tylko statystyka i niczego nie można być pewnym

Moim zdaniem jeśli masz umowę do porodu to nie wliczasz się więc nie powinni prosić cię o żadne zaświadczenia, wiec nie sądzę że temat ciąży wypłynie. Czyli dochód męża na dwie osoby i tyle. Jeśli macie wspólność majątkową (a pewnie macie ) to wymagany zapewne będzie twój podpis na Umowie o kredyt, jeśli rozdzielność to mąż bierze sam kredyt. Tak mi się wydaje, kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżanką w pracy, która jeszcze nie jest mężatką i interesowała się różnymi wariantami rozdzielność/wspólność - i tu opowiem wam jej historię, mi się wydała dość 'niesmaczna', ale to mój odbór. Ze swoim tżtem są już wiele lat, mieszkają i w tym roku się pobiorą. Obydwoje pracują od wielu lat, więc parę lat temu postanowili wziąć kredyt na mieszkanie. Z uwagi na jej niskie dochody, tż zarabiający bardzo dobrze wziął go na siebie. I w tym momencie ona zastanawia się nad rozdzielnością bo ślub się zbliża wielkimi krokami -a ja wielkie oczy - powiedziała, że z uwagi na ten kredyt nie chciałaby być obarczona nim w razie 'śmierci' czy 'rozwodu' bo podobno przejdzie na nią. Zdziwiło mnie jej myślenie, już pomijam fakt że nic by nie przeszło bo on wziął go sam więc bank by przejął mieszkanie za niespłatę ale to jej tłumaczenie i branie pod uwagę najgorszego jeszcze przed ślubem mnie wprawiły w dziwny nastrój. Z kolei mój kolega z poprzedniej pracy miał sporą sumkę odłożoną na koncie, z narzeczoną wzięli wspólny kredyt na mieszkanie wiec obydwoje spłacają i po połowie jest ich, a potem zaplanowali ślub. I on miał jeden warunek, że będzie ślub jeśli będzie rozdzielnośc bo cytuję:' w razie rozwodu nie zamierza dzielić się nią tymi oszczędnościami'. To po co kur.wa się z nią żeni? jeśli już na tym etapie nie chce niczym się z nią dzielić Pewnie kazda z was będzie miała odrebne zdanie na ten temat ale dla mnie nie do pomyślenia byłaby rozdzielność z ww powodów

marsz do nauki lepiej teraz się przemęczyć i jakoś zdać niż zostawiać sobie na później kiedy będziesz mieć największy egzamin w życiu - z bycia mamą
MissZuzia kochana właśnie nie wiem czemu połowa z nas która robiła PAPPA ma wspólnie podliczoną trisomie a połowa oddzielnie a przeciez robiłyśmy takie same badaniajakis bezsens
też uważam że jak ktoś bierze ślub z założeniem że i tak kiedyś się rozwiedzie to po co ten ślub braćidiotyzm... a rozdzielnośc majątkowa hmmm może się nie będę wypowiadać bo mam podejście że powinna być wspólnota majątkowa i koniec nikt mnie nie przekona swoimi argumentami nawet mój tż który myślał o tym sto lat temu

no i popieram do naukiiiii!!!!!!!!!!!

Cytat:
hihi, mnie też przeraża prasowanie... ale mam nadzieję, że 2-3 miesiące i już nie trzeba będzie tego robić, bo małego nie uczuli moja koleżanka po 2 miesiącach przestała prać w proszku dla niemowląt i prasować, bo nic jej już nie dolega Sam początek jest ciężki, mam nadzieję, że wytrwamy
nie znosze prasowania!!!ale też wszystko prasuję jak neska zawsze mi się taaaaka sterta zbiera i później 2dni prasuję ufff mam zamiar po ślubie kupić sobie jakaś drogą porządną deskę i super żelazko bo to jednak dużo daje w porównaniu z tymi starszymi tamte tak gładziutko chodzą

Cytat:
dzieki kochana za dobre slowko pamietam te Twoje przezycia, ja jednak zeby sie uspokoic ide jutro do jednego z lepszych ginekologow we wroclawiu jeszcze raz zrobic genetyczne usg, bo wtedy nie bylo widac kosci nosowej, tzn. dzidzia nie chciala sie obrocic, no i po prostu chce by drugi lekarz wypowiedzial sie zawsze to bede spokojniejsza uwaga godzina na ktora mnie zapisal 22.30 takie ma oblezenie, a musial mnie przyjac w tym tygodniu bo jutro zaczynam 14 tydzien
moj czesto gladzi brzuszek i dotyka, cos tam zagada, ale tak to tez widze, ze patrzy na mnie jak na ufo dzisiaj pytal kiedy mi pepek wyjdzie
jaka godzinatylko tam nie zaśnij kochanatrzymam mocno kciuki z moją groszką lub groszkiem
mój to patrzy na mój brzuszek jak na jakiś 8cud świata i śiwtośc jakaś non stop się boi że coś mi zroi albo że coś mnie zaboli musze z nim pogadac bo przez to ma taki mały kontakt z dzidzią a ono przecież czuje juz przez skóre
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki....ja się melduję po pierwszej zmianie, ale mam nerwy takie że szok. Niestety tak jak przypuszczałam że hemoroidy mnie dopadną i tak się stało. Nic nie krwawiłam (bo parę tyg. temu tylko trochę krwi było i tyle) a jak poszłam do pracy to już chodzić nie umiałam....taki mi żylak wylazł...wiem że nie są to przyjemne do czytania rzeczy co piszę ale mam takie nerwy....poszłam do apteki ale nic nie dostałam bo recepta jest potrzebna na te które sa dozwolone w ciaży Pojechałam do szpitala bo moja ginka przeciez na urlopie a i tak 100km to bym nie jechała i w szpitalu nie dostałam bo muszę od swojej lekarki która dopiero jutro rano będzie.....nie jest tak źle do jutra jakoś wytrzymam ale jeszcze dziś do pracy na 2 i pół godziny idę to sie będe męczyć ......

lece poczytać Was....zostało mi jeszcze 20 min i do pracy
kasikzaki mam pytanko do Ciebie ja jak długo siedze na krześle to mnie boli kość ogonowa tak dośc mocno aż cięzko wyprostować a później przez chwilkę jak chodze to mne boli jeszcze to może być hemoroid?bo ja nigdy nie miałam i nie wiem
Cytat:

Piszą:

Agatek ja używam Rillo to taki co się go na noc stosuje co 4dni a teraz go stosuję częściej i naprawdę jest ok jest bezzapachowy i jeszcze się mi nie zdarzyło spocić przy nim

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:58   #1755
bambusiek
Zakorzenienie

Miałam raz kulkę z Rexony, w opakowaniu pachniała, a na ciele po godzinie smród
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:05   #1756
Zadomowienie

Cytat:
ooo ten Rillo to jest zamiennik etiaxilu tańszy a takie same działanie polecam też kupiłam w aptece własnie...kurcze nie pomyślałamże może nie można go w ciązy nawet nie popatrzyłama używam non stop...

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

kurcze piszą że przeciwwskazania do stosowania to ciąża kurde nie wiedziałam...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-09, 20:06   #1757
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ooo ten Rillo to jest zamiennik etiaxilu tańszy a takie same działanie polecam też kupiłam w aptece własnie...kurcze nie pomyślałamże może nie można go w ciązy nawet nie popatrzyłama używam non stop...

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

kurcze piszą że przeciwwskazania do stosowania to ciąża kurde nie wiedziałam...
tak samo antidral - to tez odpowiednik etiaxilu tylko tanszy. Ja nie uzywalam w I trymestrze, ale ostatnio pytałam lekarza czy mozna mowił ze tak
W ulotce tez nie znalazłam nic o tym zeby byly przeciwskazania do stosowania w ciazy
Stary 2011-08-09, 20:10   #1758
Zadomowienie

może ten antidral nie szkodzi a rillo szkodzi kurde bede sobie teraz pluć w brodę

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-09, 20:16   #1759
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja wkładek musze używac od samego początku ciązy na początku zwiększyła sie jego ilość a pózniej jak zaczęłam brać luteine dopochwowo to była tragedia pływam po nich czasami taka ilość ze mnie wypływa ze biegiem do toalety sprawdzic czy czasami mi nei odeszły wody lub czy nie krwawie dlatego tak sie boję i panikuję okropne jest to uczucie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 20:28   #1760
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
może ten antidral nie szkodzi a rillo szkodzi kurde bede sobie teraz pluć w brodę
spokojnie, moze narazie zaprzestan to uzywac, a przy najblizszej wizycie powiedz lekarzowi, albo wez ze soba ulotke zeby wiedzial co to i Ci powie czy mozna.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
ja wkładek musze używac od samego początku ciązy na początku zwiększyła sie jego ilość a pózniej jak zaczęłam brać luteine dopochwowo to była tragedia pływam po nich czasami taka ilość ze mnie wypływa ze biegiem do toalety sprawdzic czy czasami mi nei odeszły wody lub czy nie krwawie dlatego tak sie boję i panikuję okropne jest to uczucie
ja mam tak samo, zawsze mialam duzo sluzu a teraz w ogole. Ale to normalne niby, i nie ma sie co martwic.
Mysle ze nie mozna sobie wkrecac, ze wody odeszły albo coś, bo faktycznie tymi ciaglymi nerwami narobimy sobie wiecej szkody niz pozytku. A wydzielina w ciazy jest jak najbardziej normalna

Wiem, ze niektore z Was juz mialy swoje przejscia i stad te obawy, ale musimy wyluzowac
Stary 2011-08-09, 20:31   #1761
Zadomowienie

Haniula tak zrobię tylko ulotki z tego nie mam...wydrukuje moze albo coś a teraz sobie kupie to co ty poleciłaś
Moniczko ja znowu mam tak malusio śluzu nie pływam w tym i wkładki nie potrzebuję ale to dobrze bo mam skłonności do infekcji tam a wkładki troszkę że tak powiem pomagają bakteriom ale tylko tyci więc nie używam póki mogę po lutce też nie pływałam chyba w ogóle jakaś skąpa jestem

ide się położyć kochane dobrej nocy

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-09, 20:42   #1762
MMONIKA9
Wtajemniczenie

spam konkursowy

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:09
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:55   #1763
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
http://spam.org dziewczyny jak byście miały troszkę czasu to zagłosujcie wystarczy tylko kliknąc w glosuj dziękuję
Klik!

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:09
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 21:22   #1764
uska000
Zadomowienie

Aga samopoczucie coraz lepsze i apetyt jest znowu chleb z pasztetm;p

co do kulek ja mam garniera z rozowym i rewelacja..
co do sluzu raz myslalam ze wody mi odeszly;p
ale szwagierka mowi ze to normalnie

Monia zaglosowane tylko uwazaj zeby Cie nie zablkowali jak Ananke..
nie wiem jak to dziala;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:35   #1765
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no własnei tak się zastanawiam teraz z tym linkiem bo właśnei pamiętam ze coś było z zablokowaniem ostanio tylko nie pamiętałam za co? a oni ostrzegają ze zablokują czy tak z nienacka? ciekawe czemu nei można podawać linków na głosowanei hmm?? a jak bym miała to napisane w podpisie to też moga zablokować?
Stary 2011-08-09, 22:44   #1766
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pear, daleko faktycznie A planujecie w najbliższej przyszłości jakoś się przeprowadzić w którymś kierunku?
tak, tak
ja bede musiala przeprowadzic sie do Warszawy, bo TZ bedzie tam pracowal...

Witam, Mamusie!
TZ wyjechal, wiec wrocilam zycia powszedniego, czyli lozko, forum, lodowka, lozko, tv... Dwa dni mialam okropne. Teraz moja najwieksza zmora jest bol glowy - cos okropnego. Nigdy nie wiedzialam, co to znaczy taki uciazliwy bol glowy, ale teraz dowiaduje sie o tym z nawiazka...

Mam pytanie. Czy to mozliwe, zebym mogla czuc pierwsze ruchu Dzidziola tak wczesnie? Termin mam na 12.02.12. Wieczorami, kiedy ja sie klade i jestem dlugo w jednej pozycji zaczyna sie jakby bulgotanie. Przykladam dlon tam, gdzie wyczuwam Dzidzie i tam mi bulgocze. Narzeczony przykladal ucho tam, gdzie mu wskazywalam i mowil, ze slyszy jak gdyby skrobanie i pecherzyki. Raz nawet odskoczyl od brzunia, tak mu pyknelo w ucho Dla porownania sprawdzal po drugiej stronie i mowil, ze tam jest cisza. Albo zwariowalismy, albo odczuwamy, jak fika nasza Dzidzia ))

Aaaaalez mam teraz ochote na magnuma z polewa z migdalami. Na wage boje sie stawac, zeby sie nie zalamac. Wage wyjsciowa mialam 53, a juz 2 tygodnie temu wyskoczylo 55.

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-08-09 o 22:45
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 06:48   #1767
uska000
Zadomowienie

Cytat:
no własnei tak się zastanawiam teraz z tym linkiem bo właśnei pamiętam ze coś było z zablokowaniem ostanio tylko nie pamiętałam za co? a oni ostrzegają ze zablokują czy tak z nienacka? ciekawe czemu nei można podawać linków na głosowanei hmm?? a jak bym miała to napisane w podpisie to też moga zablokować?
witam drogie mamusie
czyzbym byla pierwsza dzis

Monia nie wiem ak to jest dokl;/ nie mialam takiej sytuaci muszisz pytac Ananke.. wiem ze jej napisali zablokowane z powodu podawania linka do konkursu z nagrodami czy cos takiego;/

ja dzis humor nawet w porzadku alergia sie troszke uspokoila

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 06:48   #1768
kropeczka1984
Rozeznanie

Nadrabiam Was teraz z rana

Kamciurka jak wizyta nocna? Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Kiedyś też byłam tak późno przyjęta, a nie byłam ostatnia... Czułam się tak, jakbym we śnie była badana

Czy Was też bolą żołądki? Ja praktycznie cały czas czuję ścisk w żołądku :/ Za bardzo nie chcę nic brać, ale ten ból wpływa bardzo na moje samopoczucie i troszkę mi z tym ciężko funkcjonować.

Co do kontaktu Męża z Dzidziusiem, to wczoraj pożyczyłam od siostrzenicy książeczkę z wierszem o tygrysku. Położyłam ją na poduszce Męża razem z karteczką "Poczytaj mi tatusiu, Dzidziuś" Jak wrócił z pracy, to czytał na dobranoc To podobno dobry posób na to, żeby dziecko poznało głos taty.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 06:50   #1769
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
dziewczyny nie chce mi się uczyć
nie poszłam na egzaminy w czerwcu bo miałam zawroty głowy i wymiotowanie i mam 2 egzaminy - i muszę je zdać a przynajmniej jeden by być na następnym semestrze
i jeden przedmiot próbuje coś tam czytać - do drugiego nie mam siły zajrzeć - nie wiem jak to jest ale gdy tylko siadam do nauki to mnie bierze ból głowy i senność
Mam tak samo Poprawkę mam miedzy 01.09 - 14.09 a ja totalnie nic nie ruszyłam a najlepsze ze nawet materiałów nie mam Kurcze muszę sie zabrać za to.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jeśli masz umowę do porodu to nie wliczasz się więc nie powinni prosić cię o żadne zaświadczenia, wiec nie sądzę że temat ciąży wypłynie. Czyli dochód męża na dwie osoby i tyle. Jeśli macie wspólność majątkową (a pewnie macie ) to wymagany zapewne będzie twój podpis na Umowie o kredyt, jeśli rozdzielność to mąż bierze sam kredyt. Tak mi się wydaje, kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżanką w pracy, która jeszcze nie jest mężatką i interesowała się różnymi wariantami rozdzielność/wspólność - i tu opowiem wam jej historię, mi się wydała dość 'niesmaczna', ale to mój odbór. Ze swoim tżtem są już wiele lat, mieszkają i w tym roku się pobiorą. Obydwoje pracują od wielu lat, więc parę lat temu postanowili wziąć kredyt na mieszkanie. Z uwagi na jej niskie dochody, tż zarabiający bardzo dobrze wziął go na siebie. I w tym momencie ona zastanawia się nad rozdzielnością bo ślub się zbliża wielkimi krokami -a ja wielkie oczy - powiedziała, że z uwagi na ten kredyt nie chciałaby być obarczona nim w razie 'śmierci' czy 'rozwodu' bo podobno przejdzie na nią. Zdziwiło mnie jej myślenie, już pomijam fakt że nic by nie przeszło bo on wziął go sam więc bank by przejął mieszkanie za niespłatę ale to jej tłumaczenie i branie pod uwagę najgorszego jeszcze przed ślubem mnie wprawiły w dziwny nastrój. Z kolei mój kolega z poprzedniej pracy miał sporą sumkę odłożoną na koncie, z narzeczoną wzięli wspólny kredyt na mieszkanie wiec obydwoje spłacają i po połowie jest ich, a potem zaplanowali ślub. I on miał jeden warunek, że będzie ślub jeśli będzie rozdzielnośc bo cytuję:' w razie rozwodu nie zamierza dzielić się nią tymi oszczędnościami'. To po co kur.wa się z nią żeni? jeśli już na tym etapie nie chce niczym się z nią dzielić Pewnie kazda z was będzie miała odrebne zdanie na ten temat ale dla mnie nie do pomyślenia byłaby rozdzielność z ww powodów
My tez mamy takiego znajomego co myśli o rozdzielczości majątkowej jeszcze przed ślubem a tak na prawdę to nie ma nic ani swojego mieszkania ani samochodu nic. Dla mnie jest to śmieszne. Po co w takim razie z kimś brać ślub. My z TZ tego nigdy nie mogliśmy pojąć. Rozumiem osoby które maja miliardy na koncie ale nie zwykli szarzy ludzie Chyba w ten sposób chcą podnieść swoja samo ocenę bo nie wiem co im to daje

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tam prasować będę, strasznie nie lubię pogniecionych ubrań, a sama nie umiem wywiesić tak żeby było nie wygniecione- a staram sie
nam prasuje wszystko reczniki pościele ubrania, czasem nawet bokserki tz Nawet kocyk dla psa prasuje Lubie nawet prasowac, ale wiadomo wtedy kiedy nic nie goni, a z dzieckiem niestety bedzie ciezko
Ale nie my pierwsze nie ostatnie, nie
Moze będę Tobie raz na tydzień paczuszki posyłać z ubrankami do prasowania Nie no ale tak serio to rożne ludzie maja udziwnienia. Ja prasować zbytnio tez nie lubię ale wytrzymam jakoś

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
pychotka 2 placki tortilli jeden na drugim a miedzy nimi co kto lubi ja tez lubie z salami serem plus pieczarki mniam
Brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
neska to się zgadza, zawsze łatwiej się prasuje. A tych koszul to ja niestety mam mnostwo, bo tz w pracy w koszulach
a niektore to są takie gatunki ze nerwicy mozna dostac wrr
chociaz wsrod moich znajomych to duzo kobiet nie prasuje w ogole albo przed wyjsciem jak juz jest potrzeba, ja to nawet pizame musze miec w kant
przepraszam ze sie śmieje ale rozbawiło mnie to

Cytat:
a ja dostałam kolejne prezenty tzn nie ja tylko Michaś dostał od swojej cioci a mojej szwagierki kocyk 2 bodziaki kaftanik i skarpetki
a j adziewczyny od godziny czuję ruchy nie są to jakieś kopniaki nic w tym stylu ale czuje jek się dzidzia wierci obraca niesamowite uczucie już się niemogę doczekać kopniaków ależ jestem szczęsliwa ze już coś czuję
Ale super prezenciki dostałaś Ja to jeszcze nie mam nic Tylko rzeczy które siostra mi da po swojej córeczce ale wszystko ma jeszcze u siebie bo ja nie mam na razie gdzie trzymać. A ja juz bym tak chciała kompletować wszystko. Jeszcze muszę troszkę poczekać bo TZ musi pokoik wymalować maluszka ale to ok września dopiero i wtedy tez myślę płeć poznamy wiec będzie większe pole do popisu

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Aaaaalez mam teraz ochote na magnuma z polewa z migdalami. Na wage boje sie stawac, zeby sie nie zalamac. Wage wyjsciowa mialam 53, a juz 2 tygodnie temu wyskoczylo 55.
Ja tez sie boję wejść na wagę do osób najszczuplejszych nie nalezę Więc muszę max w 11 kg sie zmiesic

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:02   #1770
aniaxxxxx
Zadomowienie

no nareszcie Was znalazlam.. po urlopie szukalam i szukalam Was... ale widze ze sie troche nazwa zmienila wiec dlatego Was przeoczylam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości