|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
A co jest w tym zlego? Moja kolezanka chodzila z dzieckiem wszedzie, bo sama je wychowywala i nie miala z kim zostawic, poza tym maly ciagle spal a im wiekszy szum tym lepiej mu sie spalo
ja generalnie nie lubie galerii handlowych bo dla mnie jest tam za duzo ludzi i kazdy sie przepycha ale jak bedzie taka koniecznosc to dziecko tam zabiore
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
matko dziewczyny padam
![]() Musze sie wyżalić normalnie komuś bo nie wytrzymam. byłam u GP zapytac o moj twardniejacy brzuch... porażka. Powiedzial ze to chyba nie zagraza. chyba! Ale on w sumei nie wie bo oni się ciążą nie zajmują tylko położne i mam się zapytac położnej za 1,5 tyg. No ale dobra. Nie to mnie tak wnerwiło. rok temu (kiedy po raz pierwszy rozważalismy z TŻ dziecko) robiłam wszystkie badania. I wyszło że nie mam przeciwciał toksoplazmozy. No wiec polazłam do lekarza dziś (wcześniej nikt ze mną nie chciał nawet rozmawaic o ciąży! a laboratorium nigdzie tu nie ma prywatnego) i zapytałam czy może mi zlecić badanie krwi na toksoplazmozę bo nie miałam przeciwciał rok temu itd. . A ten.. mina karpia i sie na mnie gapi. Po chwili patrze a ten otwiera google (!) i sobie wpisuje "toxoplasmosis" ... po czym (jak już sobie przeczytał) to zarzadzil badanie krwi ale... powiedział ze jeszcze w tej sprawie do mnie zadzwoni bo on sie musi dopytac mikrobiologa czy trzeba ten test robic czy moze nie Kazał mi się umówić na badanie krwi a jak coś to on zadzwoni do mnie i odwoła ![]() Masakra. Polazłam do recepcji więc żeby się umówić na to badanie. A tu termin 24 września.... Boże jaki koszmar.... Głupia jestem bezdennie że nie zrobiłam tego badania ponowie jak byłam w Polsce na początku czerwca... Oh jaka ja głupia jestem. no to się wyżaliłam....
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-09 o 20:10 |
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Cytrynka_WaWa No dokładnie ja jestem przerażona tym faktem... Obserwuje tych rodziców co jeżdżą w tą i z powrotem z tymi dziećmi żeby tylko znalęść nowe spodnie...
![]() Emigra Moim zdaniem to w tym złego,że jest za głośna na dodatek każdy sklep zawzwyczaj rozpyla swój zapach i te światła... Moja koleżnka była u mnie odebrać zamówioną rzecz (też wychowuje córke sama) z małą jak jej opuściłam daszek od wózka to była taka zszokowana, oczka raptowanie malutkie no i koleżnka doslownie 5,8min i musiała wyjść bo dziecko zaczeło płakać... Często to widze to dzieci ryczą matki mówią :"Przedzież jadł,przewinięty, co mu jest?" A nie pomyślą,że najzwyczajniej w świecie dziecko może mieć dość tego "sztucznego światka". (Właśnie jestem w pracy i słyszę jak jakieś malutkie dziecko płacze )Pewnie siłą rzeczy będe musiała zabrać dziecko do większego samu,ale obiecuje sobie że będe omijać takie wielkie centra handlowe.... Przeraża mnie fakt,że ludzi uważając spacery po nich jako relaks nie widząc co się dzieje z ich dziećmi... |
|
|
|
#1985 |
|
Konto usunięte
|
Zariah, współczuję
Na pocieszenie: Malzenstwo pojechalo do szpitala, gdyz zblizal sie termin porodu. Kiedy dotarli na miejsce doktor powiedzial im, ze wynaleziona zostala nowa maszyna, która jest w trakcie testów i moga spróbowac ja wykorzystac Maszyna ta przenosi czesc bólu kobiety na ojca dziecka. Malzenstwo powiedzialo ok, ze chca spróbowac. Lekarz zasugerowal, zeby spróbowac z 10 % bólu, bo to i tak bedzie za duzo dla ojca... Zaczal sie poród, facet, mówi, ze jest ok i moze wziac na siebie wiecej bólu. Lekarz ustawil na 20% i caly czas spoko, wiec zmienil na 50 % i w koncu na 100%. Mezczyzna zniósl to bardzo dobrze, a kobieta urodzila bez bólu. Wracaja do domu, a na wycieraczce lezy martwy listonosz...
|
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Zariah no masakra...
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- szajajaba heheheheheheheheheheehehe heheheheheheheheheheh |
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28656608]Zariah, współczuję
Na pocieszenie: Malzenstwo pojechalo do szpitala, gdyz zblizal sie termin porodu. Kiedy dotarli na miejsce doktor powiedzial im, ze wynaleziona zostala nowa maszyna, która jest w trakcie testów i moga spróbowac ja wykorzystac Maszyna ta przenosi czesc bólu kobiety na ojca dziecka. Malzenstwo powiedzialo ok, ze chca spróbowac. Lekarz zasugerowal, zeby spróbowac z 10 % bólu, bo to i tak bedzie za duzo dla ojca... Zaczal sie poród, facet, mówi, ze jest ok i moze wziac na siebie wiecej bólu. Lekarz ustawil na 20% i caly czas spoko, wiec zmienil na 50 % i w koncu na 100%. Mezczyzna zniósl to bardzo dobrze, a kobieta urodzila bez bólu. Wracaja do domu, a na wycieraczce lezy martwy listonosz... [/QUOTE] |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28656608]Zariah, współczuję
Na pocieszenie: Malzenstwo pojechalo do szpitala, gdyz zblizal sie termin porodu. Kiedy dotarli na miejsce doktor powiedzial im, ze wynaleziona zostala nowa maszyna, która jest w trakcie testów i moga spróbowac ja wykorzystac Maszyna ta przenosi czesc bólu kobiety na ojca dziecka. Malzenstwo powiedzialo ok, ze chca spróbowac. Lekarz zasugerowal, zeby spróbowac z 10 % bólu, bo to i tak bedzie za duzo dla ojca... Zaczal sie poród, facet, mówi, ze jest ok i moze wziac na siebie wiecej bólu. Lekarz ustawil na 20% i caly czas spoko, wiec zmienil na 50 % i w koncu na 100%. Mezczyzna zniósl to bardzo dobrze, a kobieta urodzila bez bólu. Wracaja do domu, a na wycieraczce lezy martwy listonosz... [/QUOTE]
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
CH to wg mnie nie najlepsze miejsce na spędzanie wolnego czasu z małym dzieckiem...tym bardziej takim typowo wózkowym( nie umie chodzić). Sama nie mieszkam w dużym mieście, więc siłą rzeczy mój syn był może raz w CH, ale nie takim bardzo dużym. Głupotą totalną jest zimowa pora spędzana w CH..bo zazwyczaj wygląda to tak, że dziecko jest opatulone w koc, pewnie jeszcze ubrane w kombi, śpi, a matka oczywiście rozebrana buszuje po wyprzedażach
Nie zrozumcie mnie źle, przecież wsio jest dla ludzi i jeśli dziecku trzeba przymierzyć buty w sklepie, a sklep ten jest w CH, to trudno nie zabrać tam dziecka, ale spędzać tam 5 godzin dla zabicia czasu, to ) .
|
|
#1990 |
|
Konto usunięte
|
Kumkurko, no właśnie = ja wchodząc do CH zanim rozbiorę siebie, rozbieram córę
Dla mnie te koniki itd. były wybawieniem w Dzień Dziecka - mielismy w planach podjechanie do mini zoo, gdzie można było zwierzaki karmić i tak dalej, ale pogoda była taka wstrętna, wiało i lało, że nie wypaliło. W efekcie, by córce radochę sprawiść, zaliczyliśmy właśnie CH i to był strzał w 10
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah nie dziwie się, sama bym się wkurzyła
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28656608]Zariah, współczuję Na pocieszenie: Malzenstwo pojechalo do szpitala, gdyz zblizal sie termin porodu. Kiedy dotarli na miejsce doktor powiedzial im, ze wynaleziona zostala nowa maszyna, która jest w trakcie testów i moga spróbowac ja wykorzystac Maszyna ta przenosi czesc bólu kobiety na ojca dziecka. Malzenstwo powiedzialo ok, ze chca spróbowac. Lekarz zasugerowal, zeby spróbowac z 10 % bólu, bo to i tak bedzie za duzo dla ojca... Zaczal sie poród, facet, mówi, ze jest ok i moze wziac na siebie wiecej bólu. Lekarz ustawil na 20% i caly czas spoko, wiec zmienil na 50 % i w koncu na 100%. Mezczyzna zniósl to bardzo dobrze, a kobieta urodzila bez bólu. Wracaja do domu, a na wycieraczce lezy martwy listonosz... [/QUOTE]
|
#1992 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Jolkaaa, napisałam kiepsko, bo jak teraz nieregularnie się odżywiasz a miałabyś dostać mdłości, wymiotów, to wiadomo, że całe jedzenie i zawarte w nim składniki odżywcze lądowałyby w kibelku, a nie w Twoim brzuszku. I w tej sytuacji i Ty jesteś pokrzywdzona, i fasolka...Pewnie to skrajne przypadki, ale są, znam takie dwa czy trzy wśród znajomych....Oczywiście,ż yczę Ci aby mdłości omijaly Cię szerokim łukiem. A propos rogala, narobiłaś mi ochoty, zaraz wyślę Tż do sklepu po jakieś bułki albo rogaliki i zjem na kolację z truskawkowym dżemem
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
cos mnie macica w okolicy prawego jajnika zaczęła kłuć. Jedno krótkie ukłucie co jakiś czas :/
i mąż mnie tu stresuje kursem franka
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie jedzenia to mi pan profesor powiedział, ze w ciąży niewskazane są kawa i cytrusy. Podobno spowalniają rozwój dziecka
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy po urlopie, na dzień dobry powiedziałam szefowi o ciąży, pogratulował, a po kilku godzinach zapytał czy we wrześniu wyraże zgodę na nadgodziny
odpowiedziałam mu tylko że nie wiem jak się będe we wrześniu czuła ![]() A co do wymyslów teściowych to moja powiedziała mi że mam się nie zgadzać na szkołe rodzenia nie zgadzać bo po tym są dzieci agresywne
|
#1996 |
|
Konto usunięte
|
Ja chodziłam
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
A, czasem do rodzinnego porodu wymagane jest zaświadczenie ukończenia SR właśnie.
|
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kofeina w dużych ilosciach może podwyższac ryzyko poronienia (udowodniono w badaniach) |
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28658133]A, czasem do rodzinnego porodu wymagane jest zaświadczenie ukończenia SR właśnie.[/QUOTE]
o to nawet nie wiedziała tego a od którego tygodnia ciąży można chodzić do szkoły rodzenia bo jestem zupełnie zielona w tym temacie
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28658133]A, czasem do rodzinnego porodu wymagane jest zaświadczenie ukończenia SR właśnie.[/QUOTE]
Mój nie jest w stanie mi towarzyszyć przy porodzie Ba, ze względu na pracę nie byłby w stanie uczestniczyć nawet na zajęciach w szkole rodzenia. Ma wolne tylko niedziele. I to o ile nie jest w delegacji.
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to ja się zastanawiam czy nie iść, ale zobaczę, bo jak będę musiała dojeżdżać za dużo to chyba zrezygnuje, no chyba, że któraś koleżanka zafasolkuje i będzie chodzić ze mną joanaros z tymi cytrusami to tak serio?! bo ja wcinam pomarańczy dużo, nie słyszałam nigdy o tym, ale w końcu człowiek się uczy całe życie. Słyszała któraś jeszcze coś o tym?
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-08-09 o 21:18 |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do szkoly rodzenia to bardzo bym chciala. Nie wiem jak to wyjdzie w praniu... ale sie postaram chodzic. Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-09 o 21:25 |
|
|
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
JA nie wybieram się do żadnej szkoły rodzenia... |
||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam ale tak mówił. Sama jestem zdziwiona
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że nadmiar cytrusów może spowodować alergię (moja koleżanka tak się załatwiła)
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie teraz tak czytam o szkole rodzenia i się zastanawiam...może lepiej pójść?
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ja jem, na co mam ochotę...cytrusy też, banany, mandarynki, sok pomarańczowy,kiwi....Ale preferuję jabłka
Bardzo duże spożywanie cytrusów, i chyba nawet truskawek, może przyczynić się do powstania alergii u dziecka...ale o spowolnieniu rozwoju nic nie wiem! Do szkoły rodzenia zamierzamy chodzić oboje z Tż, bo zakładamy, że będzie przy mnie podczas porodu, a poza tym można się dowiedzieć w takiej szkole różnych praktycznych rzeczy w związku z ciążą, porodem, połogiem i opieką nad maluszkiem. A że mieszkamy póki co daleko od rodzinnych domów, to przyda nam się taka wiedza tym bardziej
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

ja generalnie nie lubie galerii handlowych bo dla mnie jest tam za duzo ludzi i kazdy sie przepycha ale jak bedzie taka koniecznosc to dziecko tam zabiore

Kazał mi się umówić na badanie krwi a jak coś to on zadzwoni do mnie i odwoła