|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- yoonka, 28cm!? ło matko to możliwe? czy mm?
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dusiaczku tz na razie musi pokonczyc zlecenia tu, czyli jeszcze 3 do wykonania ma, a to nie on szuka ludzi, bo on nie chce za nikogo reczyc, bo dyby wyszla jakas fuszerka to nie chce myslec nawet jakby nas scigali, to gosc u ktorego teraz robi szuka ludzi takich co moze prace ich dokladnie obejrzec jak cos robia czyli w trakcie i po skonczeniu, do tezeta tez jezdzi codziennie, w koncu u niego robi ale sprawdza dokladnie bo gosc sam sie boi podlozyc zeby fuszerka nie wyszla zadna
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ✂✂✂✂a mac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co ja mam powiedziec kolezance, ktora wychowywala ciocia bo jej rodzice zgineli w wypadku samochodowym 12 lat temu, a dzis mi napisala ze jej braj zginal, wpadl pod samochod , jechal na motorze i wpadl w poslizg..... ehhhhhhhhhhh nie wiem co mam jej pisac....staram sie ale... ehhh do dupy!
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaa - chyba nic nie mów , przytul i powiedz że jesteś obok jakby Cię potrzebowała . Bo chyba nie ma słów które by były mądre na teraz
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
cm
Cytat:
poplakalam sie czytajac o Zosi. nigdy nie zrozumiem takiego nieszczescia. ono sprawia, ze sobie uswiadamiam jaka jestem szczesciara i jednoczesnie sprawia, ze bardzo bardzo sie boje...
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2011-08-09 o 22:10 |
|
|
|
|
#1385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
evitka - dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem dlaczego tak się dzieje że ludzie chorują. Ja się strasznie boję (jak chyba większość ludzi) takich sytuacji w rodzinie. Oby koleżanka miała dużo siły, motywacji i wsparcia najblizszych Cytat:
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
zezarlo mi posta dlugiego
![]() w skrocie napisze u nas dobrze.ja sie czuje dobrze,lepiej niz bylam w ciazy z Karinka. leci juz 30 tydzien wiec juz sie zblizamy duuuzymi krokmi do mety a cozatym idzie strach i panikamy sie przeprowadzalismy wiec brak sil na neta... ale zdjcia ogladalam naszych calusnych SIDORCIA jestem pelna podziwu dla Twojej corci.piekna buzka,piekne ustecka.kiedy macie nastena operacje,bo z tego co pamietam to mieliscie miec jeszcze jedna. MEGI dziekuje za pamiec jutro ostaram sie cos wiecej napisac...bo bede miala juz swoje lacze netowe i nie bedzie mi tak szwankowac
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
a tu troche mojej smieszki
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
atu opiekuncza Karinka z tygodniowym maluszkiem
![]() Karinka jak zobaczyla,ze dzidzia jest odpieta zaczela zapinac pasy smiesznie to wygladalo
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
ciezko bo ona z bydgoszczy... wszko mi latwic sama wspolczuje jej strasznie bo ma 26 lat i juz zostala calkiem sama ...;/
DUSIACZKU tak sobie pomyslalam, dlaczego krzysiek nie da jakiegos ogloszenia do gazety czy lodzkiego radia o robieniu remontow czy cos w tytm stylu? przeciez on tez wszystko potrafi zrobic.... teraz siedzi i nie ma zadnej pracy to chociaz moze cos takiego... ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- karinka cudo Agnieszka jak to zlecialo... a powiedz mi zamawialas dostawke do wozka juz?
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
madzia z ust jej już zniknęło, została tylko broda i policzek
![]() aga operacja będzie jakoś między lutym a czerwcem, w grudniu jedziemy się umawiać usteczka ma ładne i nosek ale baaardzo, ale to bardzo denerwuje mnie to, jak ktoś idzie i się bezczelnie gapi (dosłownie)![]() mała modelka Ci rośnie daleko od poprzedniego miejsca zamieszkania się przeprowadziliście? Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-08-09 o 23:05 |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
BAO ja tez zmienilam zdanie o moim tesciu i jak dla mnie dolacza do reszty pieprznietej rodziny tezeta!
Od wczoraj regularnie gosc podnosi mi cisnienie! Przyjezdza do nas w sobote, no i w ta miniona sobote zapowiedzial ze bedzie sam ! zreszta i tak mielismy mu to mowic ze ma sam przyjechac ( czyli bez pieknej mery alko- pamietacje jak wam pisalam o niej?) po czym on do mnie dzwoni wczoraj i puszcza tekst " nie bedzie wam przeszkadzalo jak przyjade z :::::::::::::: i jej wnuczka????" a ja przez ten telefon yyyy z zzzzzzz bbbbbbbbeeeee i wallam sluchawka bo mnie zamurowalo! no do cholery to dla nas jakas obca baba i jeszcze z wnuczka????????? dzisiaj tz mu mowi ze chcemy zeby przyjechal sam bo tamta na 4 lata nasza bedzie sie wsciekac, ja bede musiala dla 5 osob ( bo mloda wcina porcje doroslego juz ta 4 latka) szykowac , zmywac, sprzatac, 1000 razy wiecej pilnowac Oliwii, bola mnie plecy, to tez sa koszta ich przyjazdu zarcia nakupic i wszystkiego, ze nie ma miejsca na spanie u nas za bardzo... a ten zebysmy sie nie martwili oni jedzenie przywioza---no czujecie????????????????? ??????? przeciez to nie o to chodzi! tylko o to ze ono samo nie wskoczy do garnuszka czy na patelnie i sie samo nie zrobi, zmywarki nie mam i w ogole z jakiej racji??????! co ja mam na łbie osrodek wypoczynkowy napisane?;/ tak sie wscieklismy ze mowie wam! a on mowi ( tesc) na koniec tak: to sie jeszcze zastanowcie, jutro zadzwonie! nosz do cholery jasnej, masz babe to se dla niej hotel wykup baranie! wrrrrr i kit baba no baba zla bym byla ale moze bym jakos sprawe przelknela ale z jakiej racji ta wnuczka?????????????? powiedzialam michalowi ze jak on tak zrobi i przyjada w 3 to ja sie na weekendzik pakuje i tyle mnie widzial, bedzie sobie obskakiwal towarzystwo a ja robie sobie weekend za miastem.
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przed snem napisałam wiadomość i dzisiaj jej nie idzę
![]() Yoonka - witaj po długaśnej przerwie. Fajnie że w pracy wszystko Ok i że u was też wszystko OK. Przykro mi z powodu znajomej. Agnieszka - Karinka ślicznie pozuje do zdjęć 30 tc jak to poważnie brzmi - ja doszłam tylko do 28 więc nie mam pojącia jak to jest w 30-ty .Cytat:
Darusia - o ja też bym się wściekła. I dokładnie tak będzie że Ty będziesz non stop siedziała w kuchni - gotowała zmywała podawała a oni będą sie świetnie bawić. Dodatkowo przy tylu osobach to łazienka non stop zajęta. No i na pewno nie będziesz miała spokojnego miejsca gdzie mogłabyś wypocząć. Ja nie lubię takiego wpraszania sie na siłę. Oczywiście co innego gdy ja sama zapraszam - tylko że moi goście (znajomi, rodzina) znają mnie i wiedzą że u mnie muszą sie czuć jak u siebie w domu czyli jak chcą sie napić herbaty to muszą sobie ją zrobić a przy okazji i mi .
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-08-10 o 08:46 |
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja z takim dziwnym pytaniem co można zrobic z bakłażanów i czy moge je podac Julce ?
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Dusiak a może Twój mąż chciałby przyjechać do mnie na remont ? potrzebuję fachowca który szybko sprawnie i niedrogo połozy mi kafelki w łazience < w tym brodzik murowany ale z wysokim brodzikiem z możliwością zamknięcia odpływu wszystko już mam rozrysowane i opisane wyliczone doradzone tylko trzeba to wykonac > i panele w całym mieszkanku zapewniam nocleg i całodzienne wyzywienie
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia jadła już bakłażana, ja nie robiłam nigdy nic z tego ale u koleżanki jadłysmy jakaś zapiekanke Darusia nie dziwie się że zdenerwował Was teść. Też bym się wkurzyła. Jeszcze jego babe to bym przeżyła, ale wnuczke to nie wiem. Chociaż powiem Ci, że mojej siosttry teściowie też są po rozwodzie. I siostra z teściową kontakt taki średni, natomiast z teściem i jego przyjaciółką super. Taka super babka, oni non stop jezdza tylko do tescia i Gosi. Czy oni przyjezdzaja do nas. No ale to zależy od człowieka, a Gosia na prawde w porządku jest. Z córką Gosi też mają bardzo dobry kontakt Aga- Karinka prześliczna i zdjęcia super
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-08-10 o 09:50 |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś od 5.15 na nogach. Mała znów wróciła do starego rytmu dnia, a było już tak dobrze...
Teraz jeszcze buszuje ale chyba niedługo padnie- mam nadzieję... ![]() Ja juz posprzątałam, obiad uszykowany tylko ziemniaki ugotować (już obrane) i teraz czekamy na gości- Lind z Michasiem. Taki mały spontan lind- ciacha już zakupione
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia z jednej strony cię rozumiem tez bym się wściekła ale z drugiej gdyby przyjechali to ta wnuczka zawsze może przypilnować Oliwki a Ty sobie poleżysz ja np. uwielbiam jeździć do naszego mieszkania mimo że nie jest jeszcze gotowe ja tam odpoczywam siedzę na ogrodzie sąsiadów a córcia sąsiadki < ma 4 latka > zajmuje się Julka razem biegają do kotków razem się bawią a ja siedzę i plotkuję z sąsiadką albo sama odpoczywam
teraz stosuję taka taktyke jak ktos do mnie przyjeżdża jak chcesz jeść pić czy cokolwiek innego masz rece zrób sobie sam/sama przy okazji zrób dla mnie nasza sąsiadka jak do nas przychodzi pierwsze co to krzyczy z dołu idę wstawić wodę pijesz kawe czy herbatę tak samo jak przychodza znajomi np. wczoraj miło mnie psiapsiółka zaskoczyła przyjeżdżam z pracy wchodzę do domu a tam pachnie pierwsze co pomyslałam że hrabiostwo wróciło z wakacji mina mi zbrzydła ale zapachy dochodziły z góry wchodze a tam Aśka piekła mi miesko w rękawie i ziemniaczki gotowała na obiadek jeszcze nie zdążyłam wejść a ona się drze włączyłam Ci pranie bo widziałam że naszykowałaś nie jesteś zła a obiad bedzie za chwilkę a Natasza śpi w sypialni i powiem wam ze takie powroty do domu to ja lubię ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- tak jeszcze nawiązując do tego tescia Darusi ja tam bym się ucieszyła jakby jakieś dziecko przyjechało do mojej Juli widze z obserwacji że ona mi się przy dzieciach lepiej rozwija a starsze dziecko zawsze się młodszym zaopiekuje a że trzeba bedzie obrać jednego czy dwa ziemniaki wiecej na obiad to nie problem by był dla mnie ziemniaki tanie u nas są a zawsze można jakoś skromnie przez ten wekend pojeść mozna ugotowac gar zupy i zupę jeść no ale ja mam inne troche podejście do tego niz Darusia dla mnei taka wizyta sprawiłaby mi wiele radości w końcu to rodzina i co z tego że nei przepada się za babą teścia i nie zna jej wnuczki może okazac się zupelnie inaczej a warto spędzac czas z rodziną bo ona tak szybko odchodzi
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - i jak z naszym dzisiejszym spotkaniem?
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
No, mój trzpiotas padł
![]() Teraz dopijam kawkę i się relaksuję ![]() drcron- ja mam podobnie jak Ty. ja uwielbiam gości i zawsze są u mnie mile widziani. Nawet jak niezapowiedziani Oczywiście darusia ma prawo się zezłościć, każdy jest inny. Ja bym się nie wkurzyła, choć już mój tż mógłby Moje dziecko nauczyło się nowych słów- "oko" oraz "kółko" mówi "kółko" i pokazuje na kartkę żeby jej narysować ![]() A jej nowa zabawa to kręcenie się wkoło do momentu az jej się kręci w glowie. Wtedy zaczyna iść i się przewraca- co ją niemiłosiernie rozśmiesza a ja przerażona tylko patrzę kiedy się na coś nadzieje...
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otworzyła bramke na schodach, Zosie w ostatnim momencie złapałam. Cały czas ją nosi i dokucza;/ masakra ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Asiulek - Zosia też się kręci w kółko i przewraca, a ja ją łapie bo boje się że uderzy w coś.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz siedzi z małą w domu, ale dziś ma do niego jakiś znajomy dzwonić, czy bedzie miał jakąś dorywczą. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Cytat:
My mamy w łazience właśnie głęboki brodzik, zabudowany ślicznymi malutkimi kaflami. Robota włanie TZ. Dzięki darmowej robociźnie mogłam sobie pozwolić na ładne kafle z Paradyża
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek my już z grubsza posprzątaliśmy. Może Michała też położę jeszcze na godzinkę
Powoli się będziemy szykować...Dziewczyny moje cycki się buntują. Porobiły mi się twarde kulki, przedwczoraj ściągałam troszkę mleka ale nic to nie dało, masuję pod prysznicem, nawet na noc zapakowałam się w karmnik i kapustę i nic
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Plener to odpada. Wpaniesz zatem do nas? Tak? Wyślę Ci adres smsem. To jest koło kościoła, koło Maca.
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
lind- moja na razie spi. Mija godzina. Nie wiem ile raczy pospać ale jak cos to najwyżej przyjedźcie tylko daj strzałke to zejdę otworzyć bo domofon ściszony
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też tak wypróbuj---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Ja uwielbiam gości, nawet takich na kilka dni, ale zawsze jak w przyslowiu gość jak ryba po 3 dniach zaczyna śmierdzieć to tak mniej więcej na dwa noclegi ![]() Ale u mnie tyle lepiej że jak mamy gości nawet 4-os rodzinkę to dajemy im na czas wizyty sypialnię, więc z rana czy wieczora można dłużej filmy pooglądać, a na obiadokolacje zawsze pizze zamawiamy jak mam lenia To zostaje tylko zrobienie grzanek na śniadanie, czy kanapek, więc małoupierdliwie. No i zawsze jak u kogoś byłam z noclegiem czy na wizycie to czuję się zobowiązana do ugoszczebia.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- sidorcia jak piszesz o tej kobiecie to musiał być jakiś wyjątkowo wredny egzemplaż, córcie masz prześliczną, a te wielkie oczy magnetyzujące. Ja to pewnie bym coś przygadała, ty może odwagi nie masz bo jeszcze młode dziewcze jesteś i miła, bo ja już bym miła nie była
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek Zosia też nie daje się podnosić ale ona na siłe ją bierze
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
już chyba 3 dzień tylko czytam, zawsze mam coś odpisać, ale jak skończę czytać to wszystko mi się miesza
![]() drcron fajowskie te śniegowce z Sorela!! w realu można je gdzies dostać?? yonka witaj!! jak było na Kosie??dawaj fotki jakieś!!!!! sidorcia mała jest cudaczna i te jej włosy?? a nie masz problemu z czesaniem jej?? moja mi zwiewa jak tylko widzi szczotkę, więc czeszę ją jak wychodzimy na spacer a ona już jest zapięta w wózku, bo inaczej ciężko ![]() lind do gina leć bo jakiegoś zapalenia dostaniesz! aga już 30tydzień ale ten czas zapitala darusia może ta mała będzie się z Oliwią bawiła, ja uwielbiam jak są jakieś dzieciaki, bo mam małą z głowy... choć Amelka woli takie starsze dzieci, tak właśnie od 4-5 lat, a takich chłopców 12 to już uwielbia (mój chrześniak ma tyle i świetnie się bawią, zastanawiam się czy nie poprosić go, żeby z nami zamieszkał a jeszcze mam kuzyna, który ma 18 lat i Amela tez go uwielbia a przez to wszystkich młodzieniaszków w tym wieku, czasem mi aż głupio bo jak stoi gdzieś grupka to ona się gapi, a jak któryś szczególnie wpadnie jej w oko, to krzyczy: TATA ![]() moja mam ana wakacje do ciotki pojechała i na 2 tygodnie przeprowadziliśmy siędo nie, bo dziadkiem trzeba się zajmować, zaraz przyjedzie moja siostra z Zośką i zacznie się sajgon lece robić obiad! dzieciaki są świetne
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ta wnuczka ma niecale 4 latka wiec nie bedzie raczej Oliwki pilnowala, poza tym nie lubie tej baby , tak jak ty baby swojego tescia wiec nie wiem czy bys sie ucieszyla...
nie wiem tez z jakiej racji ma ta dziewczynka przyjechac do nas, nawet do zoo nie pojedziemy ani na ryby bo niestety auto mam 5 osobowe plus fotelik malej z tylu... ja tez lubie gosci, ale jestem tak wychowana ze jesli przyjezdzaja to ja sie nimi zajmuje, robie obiady i tak dalej...a nie mam ochoty spedzac 4 dni w towarzystwie tej alkoholiczki, dam sobie reke uciac ze na bank kupilaby sobie pare piwek i pila, michal wieczorem z ojcem piwa by sie napil a ja ze nie pijaca to spokojnie dzieciakami moge sie zajmowac Poza tym inna sprawa bylaby gdybysmy ja zaprosili....a nie zeby mi ktos dyktowal kto ma do nas przyjechac .... ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- dodam, ze ostatnio jak bylismy u tescia i sie z nia widzielismy to nawet herbaty nie zaproponowala, jak przyjezdzala jak u rodzicow mieszkalismy my z mama szykowalysmy wszystko a ta przy stoliku w kuchni z fajka siedziala, nie wpadla nawet na to ze moznaby w sumie talerze zaniesc czy cos...
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
LINDSEY zrob sobie masaze pod prysznicem.woda ma byc goraca.na poczatku posc sobie ciepla i stopniowo zwieksaj temp. az bedzie bardz goraca...i masuj reka piersi,te guzy w strone sutkow.mi bardzo pomoglo a mialam guzy jak orzechy wloskie.
dziekuje dziewczyny w imieniu Karinki wogole to wczoraj bylam w szpitalu prawie caly dzien...i teraz patrze na zapis ktg a tam skurcze od 40-80%... i ja je czulam.tylko nic nie mowilam poloznej bo w sumie to sie nie zapytala i samanie wiedzialam czy to dzidzi sie tak co jakis czas wypina czy to faktycznie skurcze... wczoraj pierwsza noc bez smoczka.nawet dobrze poszlo...ale teraz zasypiala i tragedia.placz i krzyk...kazda moja roba pocieszenia jej jeszcze pogarszala.wiec wyszlam z pokoju.po paru min zasnela SIDORCIA to trzymam kciuki ...choc jeszcze troszke czasu macie DARUSIA jeszcze nie zamawialam...a ostatnio widzialam wlasnie taka platforme ale z siedzonkiem,ze Karinka moglaby sobie siedziec albo stac...widzialam u babeczki przy parasolce.bardzo fajnie o wygladalo.tylko nigdzie nie moge znalesc
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka- ja nie mogę się napatrzeć na Twoją Karinkę. Zawsze tak ślicznie ubrana...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

nie wiem co mam jej pisac....staram sie ale... ehhh do dupy!

), ale mleczaki także były ładne.

a cozatym idzie strach i panika

ale ten czas zapitala