Rossmann - cz. X - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 18:08   #4231
raz2trzy
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - cz. X

ja kupilam mydelko Alterra i kod dzialal
jak macie problem z tym ze na jeden paragon bierzecie wiecej niz 1 produkt to pewnie odejmie od 1 tylko znizke 20% wiec warto kazdy produkt wziac na osobny paragon i za kazdym razem podawac kod (oczywiscie ten sam bo tylko jest jeden ogolny (prawda?) i bedzie znizka na kazdy.
Tak samo bylo na sunozon ze trzeba bylo brac na osobny paragon i kod ten sam podawac, chociaz Pani probowala mi wmowic ze 1kod jest jednorazowy a ja jej mowie ze jest tylko jeden ogolny dla kazdego ten sam, to laskawie sprobowala wbic na osobny paragon i sie udalo
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:12   #4232
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
tak, dobijaj mnie

a może do tego jakiś Capivit na włosy?

Oj tam , napisałam o różnicach w składzie, ale nie oceniam co dla kogo lepsze , bo każdy organizm może mieć zapotrzebowanie na co innego
W skrzypovicie masz ekstrakt z ziela pokrzywy czy skrzypu, wit. A i C różne wit. B , w Vitapilu tych ekstraktów nie ma , a z witamin są różne z grupy B, ale inne (dawki wit. z gr. B są o wiele wyższe niż tych zawartych w skrzypo ;-)) - plus dla odmiany są drożdże, proteiny sojowe, miedź, mangan itd. Dopiero jak użyjesz sama ocenisz co Ci podpasowało lepiej
Pytasz o połączenie Skrzypo z Capivitem - szczerze Ci powiem, że musiałabyś przestudiować ich skład, bo pewnie część składników się będzie powielać

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2011-08-09 o 18:14
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:34   #4233
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dobijaj mnie

a może do tego jakiś Capivit na włosy?
Aga a nie lepiej Belissę? ja brałam wiele takich specyfików ale Skrzypovita nie jest zbyt dobra chociaż na każdego działa coś innego no i zależy jakich efektów oczekujesz

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:34   #4234
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dziewczyny, wiecie co jest teraz w CND?
Stary 2011-08-09, 19:03   #4235
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
(...) U mnie może być ciężko, jak ostatnio kupowałam pastę, to Pani chciała wszystko wycofać, bo to niemożliwe, żeby pasta kosztowała 0,01 zł.
Ten przykład z pastą to przy poprzednim promocyjnym kodzie? Pytam, bo jestem nowa, Rossmana mam w mieście od kilku dni zaledwie A wlazłam podane na 1wszej stronie wątku miejsce z kodami na wizażu i w produktach Alterra nie widzę nic, no chyba, że to tam na rossnet? Bo tam włączyłam kilka stron zaledwie tych kosmetyków ze zniżkami? Muszę się tu jeszcze nieco obeznać..

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------
Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie co jest teraz w CND?
Też jestem tego ciekawa Pewnie ktoś się orientuje, tylko czy napisze

A może któraś z rossmaniaczek wtajemniczonych orientuje się o jakości lub cenie maski nawilżającej Alterra 150ml?

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2011-08-09 o 19:06
Stary 2011-08-09, 19:05   #4236
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
widziałyście w R. ten puder Eveline?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-kamieniu.html
Raczej nie - byc może w Naturze znajdziesz

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:07   #4237
2016070150903
Konto usunięte

nie widziałam nigdy kolorówki Eveline w Rossmannach i Naturach.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:09   #4238
malina333
Zakorzenienie

nicola pisała tutaj na wątku ostatnio co ma być w CND

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:10   #4239
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ja kupiłam 2 razy w Naturze tusz do rzęs z Eveline, podkłady i błyszczyki również były.

edit. - znaczy się u mnie są ale to nie znaczy, że są wszędzie..

Kid Cudi
Stary 2011-08-09, 19:17   #4240
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość

A może któraś z rossmaniaczek wtajemniczonych orientuje się o jakości lub cenie maski nawilżającej Alterra 150ml?

o tą chodzi?

http://www.rossnet.pl/Produkt/Alterr...-i-Aloes,99122
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:17   #4241
PPP90
Zakorzenienie

hmmm no nic, jak kiedyś gdzieś znajdę to może kupie, a na razie mam 2 pudry do zużycia
a tak na marginesie, to ciekawe jak wygląda najjaśniejszy odcień

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:23   #4242
Bayje
Zakorzenienie

Patrze na to co widzę na stronie i .. wydaje się, że ten ostatni jest najjaśniejszy ale wydaje mi się, że będzie lepiej niż w propozycji firmy Soraya XD
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (21,9 KB, 57 załadowań)

Kid Cudi
Stary 2011-08-09, 19:23   #4243
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
czy ta pomadka nie zostawia bialego filmu na ustach ? jest jakby wazelinowa?

czy ktorys krem do twarzy z alterry jest dobry wg was?
Nie zostawia białego filmu, mało tego- nie tworzy białego osadu w kącikach ust. Nawet jak nałożę na nią jakikolwiek błyszczyk/pomadkę to też nie pozostawiają tego osadu...
Cytat:
Napisane przez mała_czarna Pokaż wiadomość
bylam z tym kodem -20% i co sie okazalo ze mnie panie powiedzialy ze jeden kod jest na jedna rzecz wiec jak to wkoncu jest? czyli jak ktos bedzie chcial kupic 10 rzeczy to musi miec 10 kodow? jakas masakra, moim zdaniem te kobity sa nie poinformowane przynajmniej u mnie. z tego co widzilam co ta baba wyprawiala to powinna odiac rabat od calosci, a ona probowala odjac od kazdego prouktu z osobna i kod juz nie dziala. zadzialal tylko na jeden produkt, kupowalam peeling z granatem.
Cytat:
Napisane przez raz2trzy Pokaż wiadomość
ja kupilam mydelko Alterra i kod dzialal
jak macie problem z tym ze na jeden paragon bierzecie wiecej niz 1 produkt to pewnie odejmie od 1 tylko znizke 20% wiec warto kazdy produkt wziac na osobny paragon i za kazdym razem podawac kod (oczywiscie ten sam bo tylko jest jeden ogolny (prawda?) i bedzie znizka na kazdy.
Tak samo bylo na sunozon ze trzeba bylo brac na osobny paragon i kod ten sam podawac, chociaz Pani probowala mi wmowic ze 1kod jest jednorazowy a ja jej mowie ze jest tylko jeden ogolny dla kazdego ten sam, to laskawie sprobowala wbic na osobny paragon i sie udalo
Właśnie miałam napisać, że wystarczy wziąć 1 produkt na 1 paragon. Ja tak robiłam z tuszami.

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:25   #4244
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
Hmm, Patusiu zapewne tak Ja spojrzałam na tę listę, na której są zniżki https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...czki/rabat.php, a tam jest tylko tyle co w moim zapytaniu, dlatego ciężko mi określić. Ale pewnie maski są różne, tyle, że nawilżająca to jedna, ta którą pokazałaś Używałaś ją? Widzę, że cenowo fajna, zwłaszcza jak do tego dodać 20% zniżki
Stary 2011-08-09, 19:31   #4245
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Patrze na to co widzę na stronie i .. wydaje się, że ten ostatni jest najjaśniejszy ale wydaje mi się, że będzie lepiej niż w propozycji firmy Soraya XD
najlepiej zobaczyć odcienie na żywo mówisz o tym ostatnim po prawej stronie? dlaczego on ma 3 odcienie?

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-08-09, 19:40   #4246
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
najlepiej zobaczyć odcienie na żywo mówisz o tym ostatnim po prawej stronie? dlaczego on ma 3 odcienie?
być może ten ostatni puder ma 3 kolory bo być może celowo jest nakierowany jako matowy '3 kolorowy bronzer'. Mogę się mylić

Kolorówka jest mało 'sławna' więc też nie licz, że sklep będzie miał pełną game kolorów.

Kid Cudi
Stary 2011-08-09, 19:46   #4247
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
być może ten ostatni puder ma 3 kolory bo być może celowo jest nakierowany jako matowy '3 kolorowy bronzer'. Mogę się mylić

Kolorówka jest mało 'sławna' więc też nie licz, że sklep będzie miał pełną game kolorów.
na całą game nie licze, ja bym go chciała chociaż na półce w sklepie zobaczyć przy odrobinie szczęścia

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-08-09, 20:00   #4248
raz2trzy
Zadomowienie

w cnd widzialam odzywke 400ml zwiekszajaca objetosc pantene pro v za 6,99 , odzywke bez splukiwania pantene wygladzajaca za 7,99, pasta vademecum czy jakos tak za 3,99, jakies kremy garnier i loreal obnizone sporo bo nawet o 20zl ale to te ktore sa w cenach okolo 40-60 - te drozsze serie, jeden odcien farby safira, deserki gerber 2-3smaki za 0,99 male i 1,99 wieksze, takie zele pod prysznic/szampony 400ml-500ml z ksiezniczka itp dla dzieci za okolo 8-9zl, maseczki w saszetkach party czy lets dance tak mi sie cos kojarzy, 2 rodzaje szamponu elseve 400ml za 5,5-6 zl- nie pamietam dokladnie, oba przeciwlupiezowe, balsamy 200ml i 400ml moze liren moze soraya - za okolo 8zl- i te mniejsze i wieksze w podobnej cenie chyba soray400ml a te innej firmy nie pamietam jakiej moze wlasnie lirene 200ml, jeden rodzaj perfum o jakies 40% przeceniony.Bylam w 2 rossmannach i w jednym wiekszosc co wypisalam byla a w innym nic z tamtych rzeczy za to ze 2 nowe takze roznie jest
staralam sie na szybko sobie wszystko przypomniec jednym ciagiem wiec tak chaotycznie, sorry
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:03   #4249
ama09
Zakorzenienie

fajne CND, tylko ja nie wiem co oni w moich R. z nimi robią że zawsze są puste półki albo opakowania jakby po tornadzie albo same mydełka
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 20:19   #4250
201607231719
Konto usunięte

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;28610481]hmmm Wibo - efekt naprawdę super - pogrubia, wydłuża i nie skleja rzęs, ale wystarczy jedna łezka i się strasznie rozmazuje u mnie a czasem łzawią mi oczy od słońca, wiatru etc, więc trochę mi to przeszkadza.

Moim nr 1 jest Eveline Volume Celebrity, kupiłam za 9,90 zł - wstawiałam tu kiedyś swatche

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4716[/QUOTE]

Dzięki za przypomnienie.:roza : To naprawdę świetny tusz, bardzo służy moim gęstym, ale średniej długości rzęsom.
A przeczesany daje efekt na równi z DiorShow
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:55   #4251
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witch-17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spisałam wam ceny pędzli Ecotools (chyba jeszcze nie były podawane...?):

pędzel do pudru 29,99 zł
pędzel do różu 22,99 zł
pędzel do cieni 18,99 zł
pędzel do pomadki 16,99 zł
przyjrzę się pędzlowi do cieni i do różu

Cytat:
dzięki Partytura, ale niestety nie mam wolnej kasy. Tylko coś co jest dostępne w Rossmannie bo mam kartę podarunkowa do zrealizowania. Wezmę Skrzypovitę choć Vitapil podobno jest lepszy
mi bardziej służył Capivit piękne włosy. kiedyś w aptece chciałam kupić Vitapil ale akurat nie było i farmaceutka poleciła mi właśnie Capivit

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
u mnie z kolorówki są jedynie podkłady Art scenic
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:23   #4252
paula5656
Zadomowienie

Znacie odpowiedź na to pytabie?: Jaki produkt marki Rossmann otrzymał w tym roku tytuł Kosmetyk Wszech Czasów? Ja nie mam pojęcia;/
paula5656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:24   #4253
Charmain
Zakorzenienie

Wystarczy wejść na stronę główną kwc...
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:28   #4254
paula5656
Zadomowienie

dzięki

Edytowane przez paula5656
Czas edycji: 2011-08-09 o 21:29
paula5656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:50   #4255
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Hmm, Patusiu zapewne tak Ja spojrzałam na tę listę, na której są zniżki https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...czki/rabat.php, a tam jest tylko tyle co w moim zapytaniu, dlatego ciężko mi określić. Ale pewnie maski są różne, tyle, że nawilżająca to jedna, ta którą pokazałaś Używałaś ją? Widzę, że cenowo fajna, zwłaszcza jak do tego dodać 20% zniżki
ja używałam, dla mnie jest świetna, doskonale nawilża włosy
Stary 2011-08-09, 22:31   #4256
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja używałam, dla mnie jest świetna, doskonale nawilża włosy
Fajnie wiedzieć
Teraz dzięki Patusi jak podała pełniejszą nazwę udało mi się wyszukać tę maskę w KWC i przeglądam właśnie "recenzje". Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona naturalnością składu i kusi mnie to bardzo Chyba sobie wydrukuję kodzik i za jakiś czas przespaceruję się po tę odżywkę.
Stary 2011-08-09, 22:33   #4257
aktogimka
Zakorzenienie

Śpicie? Mam dla Was opowieść z cyklu "Moje przygody z kodem na Alterrę".

Wydrukowałam kod i poszłam dzisiaj na zakupy. Cel misji: kupić dwie odżywki i szampon z kodem -20%. Pani zeskanowała produkty, podałam kartkę z kodem. Pani skanuje - nic, klepie ręcznie - nic. Mówię, że może to musi być jeden produkt Alterry na paragonie, żeby kod zaskoczył. Pani na to, że nie, bo jeśli miałby zaskoczyć, to na tym też by zaskoczył, ale odjęłoby 20% od tylko jednego produktu (w sumie dość logiczne ). Mówię w takim razie, że wezmę te rzeczy bez kodu, bo i tak są w promocji, a po co mam robić dodatkowe zamieszanie. Pani uparcie mówi, że musimy to rozwiązać - spytała koleżankę z kasy obok, koleżanka nie wie nic; zadzwoniła więc po Panią kierowniczkę. Popatrzyły na daty na kodzie - kod ważny. Mówią więc, że to pewnie jest tylko na rzeczy narysowane na kodzie. Ja odpowiadam, że lista wyszczególniała wszystkie kosmetyki Alterry. Zrobiłyśmy więc test - kierowniczka przyniosła żel pod prysznic i mydło w płynie (obie rzeczy są na rysunku), kasjerka zeskanowała, wpisała kod i... rabat się pojawił.

Ot, sprawa rozwiązana - KOD -20% DZIAŁA NA PRODUKTY, KTÓRE SĄ NARYSOWANE OBOK KODU...

Trochę mi się głupio zrobiło, bo przychodzę z jakimś kodem, wymagam zniżek, zwołuję kasjerską naradę, robię kolejkę itd. Na koniec powiedziałam, że przepraszam za zamieszanie, ale miła kasjerka odpowiedziała, że dzięki temu się czegoś nauczyła, a skoro kod ważny do końca sierpnia, to jeszcze pewnie ktoś z nim przyjdzie, a wtedy nie będzie musiała nikogo wołać po pomoc.

Z drugiej strony po co Wizaż daje nam kod, z którym mamy głównie problemy, wychodzimy w sklepach na głupków, bo opis kodu mówi jedno, a system Rossmanna robi drugie? Najpierw problem z datą, teraz z kosmetykami, jakie obejmuje...

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:40   #4258
kajmakowa
caramelover ;)

No to ładnie, po co w takim razie zamieszczają listę rzeczy na które kod ma obowiązywać Może trzeba napisać gdzieś, do Złosia czy Rossa że w błąd nas wprowadzają Ja sobie nawet tę listę wydrukowałam żeby w sklepie w razie czego mieć ale systemu przecież nie przeskoczę, jak kod nie wchodzi to lista nic nie pomoże
kajmakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:48   #4259
aktogimka
Zakorzenienie

Ja pisałam do AgiZ, jak kod nie wchodził w weekend itp., ale nie dostałam odpowiedzi. Później w poniedziałek napisałam do rossnetu i stamtąd dostałam jedynie odpowiedź, że kod działa od 9.08. Teraz na tego samego maila wysłałam moją opowieść.
To na technicznym Złosia łapać czy gdzie? PW wysyłać?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 23:03   #4260
partytura
Zadomowienie

No to pięknie, nie ma co... Data na świstku błędna, lista nieprawdziwa... Zniesmaczyłam się, a właśnie zaczynam przygodę z Rossmannem, więc słaby to początek.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości