|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
poprostu nie wierze w to co czytam,w ktorym wieku my zyjemy? ja tez probuje jakos wplynac na znajomych ,uswiadamialam kolezanke i jej syna ,ktory pil akurat cole i wsuwal pringles,a on mi na to :no tak ja wiem ale to najlepiej smakuje: a kolezanka twierdzi ,ze :przeciez trzeba czyms myc lazienke itd.a czym jak nie domestosem; a potem uznala ze te eko produkty to pewnie o wiele drozsze(co nie jest dla niej bez znaczenia) czasem mysle ze to tak jakby probowac zawracac rzeke.......
ps.pokochalam Lusha miloscia absolutna i plawie w nim bez zadnych wyrzutow sumienia co mnie niezwykle napawa radoscia,dzisiaj zrobilam totalny porzadek w lazience i kuchni ,atmosfera w domu jest bardziej oczyszczona ,w kuchni pachnie zdrowiem i ziolami a w lazience Lushem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez slysze ciagle o tym, ze " a wiesz,ale to lepiej smakuje" albo " a ja to lubie i co?" ![]() Pogadam z tymi ludzmi za 20lat i zobacze jak sie beda mieli ![]() Ja mam taka kuzynke. Matko swieta ile mozna zrec lekow naprawde, lekarz jest jej Bogiem. Bez miesa umiera doslownie, potrafi jesc surowe nawet ![]() Ostatnio jej powiedzialam o tym, zeby sobie kupila takie specyfiki na zrob sobie krem, a ona a ja nie mam czasu na to. spoko ,ale mozna zamowic juz gotowe zrobione. W ogole ciezko z nia dojsc do jakiegos skladu i cos wytlumaczyc :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz siedze i kombinuje jak tutaj zrobic odswiezacz do kuwety dla sierscia. Slyszalam kiedys, ze koty nie lubia pomaranczy i cytryn co myslicie ? Bo tak dumalam zeby jej do kuwety starkowac skorke z pomaranczy i cytryny ?
![]() |
#2583 |
Raczkowanie
|
oj cytryne i pomarancze odradzam bo to je odstrasza,ja rozkladalam skorki w calym domu jak moje koty byly male tzn.tam gdzie nie powinny wchodzic np.na stol i rzeczywiscie odstraszalo je to,podobnie jak pieprz,panicznie sie go boja .oczywiscie nie wchodzily na stol dopoki byly tam skorki ,teraz robia co chca haha...Nie odswierzam kuwety niczym poprostu regularnie czyszcze i zmieniam piasek co kilka dni.Ale gdyby ktos mial jakis fajny pomysl to chetnie skorzystam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciekawe jakbym polozyla taka skorke w lazience na szafke to myslisz, ze tez by nie wchodzila bo kuwete mam wlasnie tam?
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
mozesz sprobowac ,dopoki to nie bedzie w kuwecie to moze normalnie bedzie wchodzila,musisz zaobserwowac,bo jak sie wystraszy to nie bedzie wchodzila w ogole i zacznie ci robic gdzie popadnie.Zwierzaki w sumie nie lubia zadnych zapachow,moje odrazu kichaja,moze postaw tam jakas naturalna swieczke o delikatnym zapachu (zapalac nie radze jak w poblizu jest siersc)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zostaja mi jakies olejki essencjonalne,ale poki co nie znalazlam jakiejs netestowanej firmy,ktora nie zabije mi portfela. Szukam ![]()
![]() |
#2587 |
Raczkowanie
|
Frosh ma takie dyfuzory -olejki w szklanych butelkach i wklada sie do nich te drewniane patyczki ktore nasiakaja zapachem i potem fajnie w domu pachnie,ale nie wiem czy dostepne w Polsce.Jest jeszcze firma IPURO,maja takie wlasnie dyfuzory i swieczki ,dosc drogie ale o niebo lepsze zapachy swietne,kolezanka miala zapach swiatecznych ciasteczek na Boze Narodzenie i w calym domu pachnialo jakby ciastka waniliowe piekla i starczaja na jakies 9 miesiecy(duza butelka) ale nie wiem czy sa niestestowane ,jesli mieszkasz w PL to mozesz miec klopot z kupieniem tego.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam z USA i u nas tego jest duzo, tylko tutaj jest taki szal na wanilie, a ja od wanili schodze z bolu glowy. Musze cos poszukac. Jeszcze raz dzieki ![]() ![]()
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
ja bardzo lubie trawe cytrynowa ,swietnie i swiezo pachnie.Polecam!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do farb Marion to moja mama używa szapponetek i sobie chwali a ostatnio kupiła w Netto farbę i jest zadowolona więc ja pobiegłam rano w poniedziałak do Netto po farby bo były w promocji po 5 zł i kupiłam 2 jak użyję to się podziele opinią własną na pewno ma taką żelowa konsystencję nie szczypie i piecze to wiem od mamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
Progres? Loton? Przyznać muszę, że ostatnio takie nazwy podajecie, że dębieję - kompletnie nic mi te nazwy nie mówią <zonk> Jeśli mają stronę internetową to piszcie do nich.
Jeśli macie ochotkę na LUSH'a (od razu zapytam jak to odmieniacie: lusz czy lasz? Bo te dwie wersje słyszałam na yt. Z germańska chyba lusz powinno być?) to jest na tej stronie <klik> NA fb coś takiego wyczytałam: Do 20.08.2011 do każdej paczki przy zakupie produktów LUSH na minimum 70zł dołączamy skromną niespodziankę gratis !!!
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam swietne odswiezacze http://www.californiascents.com/Green/eco_friendly.aspx
deklaruja, ze nie testuja na zwierzetach ![]() Co myslicie?
#2594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sam, w odpowiedzi na pytanie zadane przez Ciebie wcześniej odnośnie Walmartu i ich serii eco-girl. Powiem Ci tak - ogólnie nie cierpię Walmartu, ponieważ stale jest z nimi jakaś afera dotycząca traktowania ludzi bądź środowiska, co mi się bardzo nie podoba. No ale wiadomo, jak każdy inny sklep i Walmart czasami zrobi coś dobrego ![]() Co do samej serii, nie widzę w niej nic oburzającego. Dziewczynki w tym wieku uwielbiają podpatrywać mamy i chcą się czuć kobieco, więc najczęściej lądują w mamusinych kosmetykach i robią tam istne pobojowisko ![]() ![]()
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Mozna wyslac,ale jak popatrzylam na skald tego to tam chyba 2czy 3 skladniki sa i to same organic.
Znalazlam to wczoraj w Kmart.Taka puszka(wyglada jak kocie jedzenie hehe) kosztuje niecale$3 i sa tam 3sztuki tego specyfiku. Takie jakby kartonowe kosteczki. Podoba mi sie to bo mozna to gdzies na talerzyku polozyc sobie w lazience czy w pokoju, rownie do jakis ozdob co tam mamy, nie wiem np. sztucznego kwiatka i nie widac tego ![]() Ja kupilam sobie truskawke i naprawde super pachnie ![]() Co do Walmart to ja bym wlasnie poczytala jakis artykul o nich bo zaden negatywny w moje rece nie wpadl do tej pory. Lubie ich za to, ze maja co raz wiecej nie testowanych kosmetykow , ktore sa tansze niz w innych sklepach. Uzupelniaja towar na biezaco. Maja te jajka z wolnych farm organic, no i super bo mozna do nich przyniesc wszytkie torby plastikowe i oddac na recycling. Ja mieszkam w apartamencie i mam malo miejsca i strasznie mnie boli, ze nie moge zrobic recyclingu.Jest z tym naprawde duza bida tutaj ![]() Staram sie tych platikowych toreb nie brac,ale czasami nie mam tej sojej ze soba :/ Walmart ma minus taki, ze czesto jest tam balagan lub cos jest pootwierane,ale mysle, ze to jak wszedzie w sklepach w USA i to napewno nie jest wina tych co pracuja,ale klientow. Strasznie mnie wkurza jak cos jest tak porozrywane.Jakby nie mozna bylo delikatnie wziac otworzyc.Ludzie nie mysla, otworza jakis krem i nie pomysla, ze on juz sie nie nadaje, bo nikt takiego nie kupi(wiadomo bakterie i te sprawy) Albo pokradzione jakies czesci np. z farb do wlosow, no rece opadaja ![]() I jeszcze tak, wczesniej narzekalam, ze nie ma tutaj maseczek na twarz w saszetkach , a wczoraj wlasnie taka znalazlam w Kmart ![]() Jest wyraznie napisane, ze nie testuja i jest taka maseczka dla wegetarian ![]() Jakiejs rewelacji po jednej z nich nie widzialam,ale przynajmniej samopoczucie jest lepsze ![]() A i znalazlam taka firme wczoraj Milano z kolorowki i lakierow.Znasz taka moze cos o niej slyszalas, bo ja pierwszy raz widzialam. I chcialam sie upewnic czy Jordana cosmetics nie testuje? Bo kojaze, ze nie,ale za duzo juz tych firm i nie pamietam wszystkiego.
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-08-08 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też właśnie mieszkam w mieszkaniu i kurde na nic miejsca nie mam, normalnie zawału można dostać. Ale prawdę mówiąc planuję uzbierać kasę jak najszybciej się da, żeby się przenieśc do czegoś sensownego, bo na razie to w takich sobie miejscach mieszkaliśmy i ani wygodnie nie było, ani przyjemnie. Tak więc jak skończę tu co mam skończyć to się wynosimy do jakiegoś cywilizowanego miejsca w Ca i zaciskamy pasa.
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny a serio Versace jest cf?! bo ja byłam przekonana, że nie stad zla byłam na swoje byłe perfumy ;p
ale osobiście polecam L'Occitane, modlę się do ich edp od tygodni ;p
#2598 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim walmart jest duzo bialasow i jakos taki porzadek jest,ale jak bylam w meksykanskiej dzielnicy zmiksowanej z murzynami to padlam, nic nie znalazlam i syf byl nieziemski. Edit: zapomnialam dopisac( notabene bycia tolerancyjnym),ze TZ mi dzis powiedzial, ze jak swojemu wspolpracownikowi powiedzial, ze jego zona nie pije wody takiej i takiej bo nie jest cf to on mu powiedzial, ze ja wymyslam i moj TZ powinien mnie strzelic w leb. Powiedzial, ze "pokaz kto jest bossem i gdzie jej miejsce" koles jest Serbem ![]() Moj TZ nie wiedzial co mu powiedziec, zatkalo go. Mowil, ze ma dosc tych kolesi z roboty zwlaszcza Portorykow, ktorzy gadaja ciagle o tym jak bzykaja swoje zony i to w taki ponizajacy sposob. Matko poprostu doznalam szoku jak to uslyszalam ![]() Dzis bylam w TjMaxx i duzo bylo fajnych kosmetykow. Nic nie kupilam pojechalam po cos innego,ale chcialam poogladac sobie ![]() Widzialam takie hand soaps z "fall river" czy cos takiego i fajne to i tanie,ale nie wzielam bo nie bylam pewna testowalnosci.Na necie nic nie moge znalezc, moze Ty cos wiesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wlasnie widzialam w tjMaxx olejki i mnie zaciekawily,ale ten co w nim bylam byl dosc ubogi. Musze ja do swojego pojechac, tam jest wiekszy wybor wszystkiego. Cytat:
![]() Ja kupilam sobie z tego jordana jeden lakier tylko bo byl w miare tani,a potrzebowalam na gwalt cos. No a w byciu cf na gwalt cos to jest ciezko :/ Cytat:
![]() Matko najwiekszy blad w zyciu popelnilam,ale coz mam teraz nauczke i doswiadczenie. Jeszcze rok i stad spadam bo mam dosc tego chalasu, zgrzytow etc. Cytat:
http://perfumever.blogspot.com/ tu gada, ze nie testuje. Na jakims forum laska napisala, ze na jej opakowaniu mowi, ze nie testuje ![]() Versace nie nalezy do zadnego molocha. On jest sam, jest kreatorem mody jak i rowniez projektuje meble, perfumy etc. Ja poprostu mam uczulenie na zapachy i ta perfuma jest jedna , ktora nie pwoduje u mnie bolu glowy, ktory konczyl sie zazwyczaj rzyganiem i innymi cudami. Na ich stronie to sie czlowiek za bardzo nic nie dowie. Jak na 100% sie upewnic nie mam pojecia. Ale wole jego niz jakis kreatorow , ktorzy podpieci sa pod coty czy inne shity. Channel podobno nie testuje,ale jak to mozna w ogole na siebie psikac, ze juz nie wspomne o Prada ![]() Generalnie ostatnio w ogole przestalam uzywac perfum. Cuduje cos zeby zrobic swoja perfume.Dostalam od ciotki olejek rozany ![]() ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-08-09 o 06:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czemu u nas Sephora jest na czerwonej liście? Ja byłam święcie przekonana, że jest CF, kupiłam sobie wczoraj szminkę... Poszperałam w internecie, piszą, że własny brand jest CF i nawet bez substancji pochodzenia zwierzęcego... To czemu jest na czerwonej? Należą do kogoś czy coś ukrywają?
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2602 |
Zadomowienie
|
Nie wiem dlaczego Sephora jest na czerwonej, ale szperając w necie czytam, że jest cruelty-free... Nawet składniki ma czyste. Nie można jednak tego powiedzieć o wszystkich markach, które należą do tej sieci.
#2603 |
Zakorzenienie
|
ej własnie ja teraz też zaczęłam czytać o LVHM, jestem w szoku, bo na liście czerwonej do nich mamy, że należy: Acqua di Parma, Benefit Cosmetics, eLUXURY, Fresh, Givenchy, Guerlain, Hard Candy, Kenzo, Le Bon Marché, Make Up For Ever, Christian Dior, Givenchy, Sephora, Thomas Pink
Z czego Hard Candy naprawdę nie wierzę, że testują, a w necie widać sprzeczne informacje, ale dużo o tym, że jest cf. A gdyby Dior, MUFE, Benefit i Guerlain okazało się ok, to bym była bardzo zadowolona ;]
![]() |
#2604 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do Diora to stale mam sprzeczne info, bo czasami słyszę, że wyleciał z listy Pety za promowanie futer, nie za testowanie kosmetyków (jak Donna Karan) i się gubię ![]()
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
To samo powiedzialam TZtowi
![]() Mnie poprostu przeraza jak kolesie moga gadac takie rzeczy o swoich zonach innym kolesiaom i to z pracy ![]() Cytat:
W morde jeza, a ja kupilam ich puder i to az dwa ![]() Przyjdzie sie zalamac. Czy to juz tak do konca zycia bedzie, ze wszystko co sie tkne sie okaze testowane. Nie wiem, moze sie najlepiej przerzucic na kosmetyki vegan w ogole ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Czy Paris Presents Inc. jest cf? Kupilam ich jakas mgielke do ciala,ale stosuje jako odswiezacz ![]() Nalezy do tego Ecotools,a ostatnio kupilam sobie ich pedzel. Tak ja kupilam pedzel, jest taki milusi ![]() Stary potrzebny byl do poswiecenia chalupy i wylecial z raczki ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
ale Hard Candy jest bodajże co najmniej częściowo vegan, jak Urban Decay. A DKNY też wyleciała z listy?
![]() Sam, kupiłaś sobie pędzel?! ![]()
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J ![]() Ciesze sie, ze go kupilam bo kurde tamten moj mi drapal juz po buzi od starosci. Dodatkowo przekonalam sie do nakladania pudru pedzlem, a nie gabka ![]() ![]() Ze mna jak ze starym koniem albo lepiej, oslem ![]()
![]() |
#2608 |
ma zielone pojęcie
|
Wiemy coś o produktach Marca Anthony'ego? Wszędzie w necie piszą, że nie są testowane na zwierzętach...
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2610 |
ma zielone pojęcie
|
Możliwe...
![]() Ale gdyby jego produkty nie były testowane na zwierzętach to byłoby fajnie. Nawet jak jego żona uwielbia futra.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.