Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 22:27   #2581
anja32
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

poprostu nie wierze w to co czytam,w ktorym wieku my zyjemy? ja tez probuje jakos wplynac na znajomych ,uswiadamialam kolezanke i jej syna ,ktory pil akurat cole i wsuwal pringles,a on mi na to :no tak ja wiem ale to najlepiej smakuje: a kolezanka twierdzi ,ze :przeciez trzeba czyms myc lazienke itd.a czym jak nie domestosem; a potem uznala ze te eko produkty to pewnie o wiele drozsze(co nie jest dla niej bez znaczenia) czasem mysle ze to tak jakby probowac zawracac rzeke.......

ps.pokochalam Lusha miloscia absolutna i plawie w nim bez zadnych wyrzutow sumienia co mnie niezwykle napawa radoscia,dzisiaj zrobilam totalny porzadek w lazience i kuchni ,atmosfera w domu jest bardziej oczyszczona ,w kuchni pachnie zdrowiem i ziolami a w lazience Lushem....
anja32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:48   #2582
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anja32 Pokaż wiadomość
poprostu nie wierze w to co czytam,w ktorym wieku my zyjemy? ja tez probuje jakos wplynac na znajomych ,uswiadamialam kolezanke i jej syna ,ktory pil akurat cole i wsuwal pringles,a on mi na to :no tak ja wiem ale to najlepiej smakuje: a kolezanka twierdzi ,ze :przeciez trzeba czyms myc lazienke itd.a czym jak nie domestosem; a potem uznala ze te eko produkty to pewnie o wiele drozsze(co nie jest dla niej bez znaczenia) czasem mysle ze to tak jakby probowac zawracac rzeke.......
No,ale przeciez jest milion sposobow na to zeby myc lazienke czyms innym niz domestosem. Nie wiem dla mnie to jest takie proste.
Tez slysze ciagle o tym, ze " a wiesz,ale to lepiej smakuje" albo " a ja to lubie i co?"

Pogadam z tymi ludzmi za 20lat i zobacze jak sie beda mieli

Ja mam taka kuzynke. Matko swieta ile mozna zrec lekow naprawde, lekarz jest jej Bogiem. Bez miesa umiera doslownie, potrafi jesc surowe nawet Ma chore serce,ale co tam.

Ostatnio jej powiedzialam o tym, zeby sobie kupila takie specyfiki na zrob sobie krem, a ona a ja nie mam czasu na to.
spoko ,ale mozna zamowic juz gotowe zrobione.
W ogole ciezko z nia dojsc do jakiegos skladu i cos wytlumaczyc :/

Cytat:
ps.pokochalam Lusha miloscia absolutna i plawie w nim bez zadnych wyrzutow sumienia co mnie niezwykle napawa radoscia,dzisiaj zrobilam totalny porzadek w lazience i kuchni ,atmosfera w domu jest bardziej oczyszczona ,w kuchni pachnie zdrowiem i ziolami a w lazience Lushem....
Ja wczoraj sobie poszlam i kupilam rzeczy zeby zrobic swoje platki na sniadanie 100% zdrowia 0 chemii Z waniliowym mlekiem z migdalow poprostu mnie zabralo w jakas bajkowa kraine
A teraz siedze i kombinuje jak tutaj zrobic odswiezacz do kuwety dla sierscia.

Slyszalam kiedys, ze koty nie lubia pomaranczy i cytryn co myslicie ? Bo tak dumalam zeby jej do kuwety starkowac skorke z pomaranczy i cytryny ?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 22:59   #2583
anja32
Raczkowanie

oj cytryne i pomarancze odradzam bo to je odstrasza,ja rozkladalam skorki w calym domu jak moje koty byly male tzn.tam gdzie nie powinny wchodzic np.na stol i rzeczywiscie odstraszalo je to,podobnie jak pieprz,panicznie sie go boja .oczywiscie nie wchodzily na stol dopoki byly tam skorki ,teraz robia co chca haha...Nie odswierzam kuwety niczym poprostu regularnie czyszcze i zmieniam piasek co kilka dni.Ale gdyby ktos mial jakis fajny pomysl to chetnie skorzystam.
Stary 2011-08-05, 23:15   #2584
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
oj cytryne i pomarancze odradzam bo to je odstrasza,ja rozkladalam skorki w calym domu jak moje koty byly male tzn.tam gdzie nie powinny wchodzic np.na stol i rzeczywiscie odstraszalo je to,podobnie jak pieprz,panicznie sie go boja .oczywiscie nie wchodzily na stol dopoki byly tam skorki ,teraz robia co chca haha...Nie odswierzam kuwety niczym poprostu regularnie czyszcze i zmieniam piasek co kilka dni.Ale gdyby ktos mial jakis fajny pomysl to chetnie skorzystam.
Aha to dobrze wiedziec. Ja czyszcze codziennie,ale jest ciezko bo moja sika tylko w jedne miejsce ,nic nie zagrzebuje i wylatuje z kuwety jakby tam jakis monster siedzial

A ciekawe jakbym polozyla taka skorke w lazience na szafke to myslisz, ze tez by nie wchodzila bo kuwete mam wlasnie tam?

Stary 2011-08-05, 23:23   #2585
anja32
Raczkowanie

mozesz sprobowac ,dopoki to nie bedzie w kuwecie to moze normalnie bedzie wchodzila,musisz zaobserwowac,bo jak sie wystraszy to nie bedzie wchodzila w ogole i zacznie ci robic gdzie popadnie.Zwierzaki w sumie nie lubia zadnych zapachow,moje odrazu kichaja,moze postaw tam jakas naturalna swieczke o delikatnym zapachu (zapalac nie radze jak w poblizu jest siersc)
Stary 2011-08-06, 00:14   #2586
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
mozesz sprobowac ,dopoki to nie bedzie w kuwecie to moze normalnie bedzie wchodzila,musisz zaobserwowac,bo jak sie wystraszy to nie bedzie wchodzila w ogole i zacznie ci robic gdzie popadnie.Zwierzaki w sumie nie lubia zadnych zapachow,moje odrazu kichaja,moze postaw tam jakas naturalna swieczke o delikatnym zapachu (zapalac nie radze jak w poblizu jest siersc)
Swieczka nie robi wywietrzala :/
chyba zostaja mi jakies olejki essencjonalne,ale poki co nie znalazlam jakiejs netestowanej firmy,ktora nie zabije mi portfela.
Szukam

Stary 2011-08-06, 19:53   #2587
anja32
Raczkowanie

Frosh ma takie dyfuzory -olejki w szklanych butelkach i wklada sie do nich te drewniane patyczki ktore nasiakaja zapachem i potem fajnie w domu pachnie,ale nie wiem czy dostepne w Polsce.Jest jeszcze firma IPURO,maja takie wlasnie dyfuzory i swieczki ,dosc drogie ale o niebo lepsze zapachy swietne,kolezanka miala zapach swiatecznych ciasteczek na Boze Narodzenie i w calym domu pachnialo jakby ciastka waniliowe piekla i starczaja na jakies 9 miesiecy(duza butelka) ale nie wiem czy sa niestestowane ,jesli mieszkasz w PL to mozesz miec klopot z kupieniem tego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 19:59   #2588
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Frosh ma takie dyfuzory -olejki w szklanych butelkach i wklada sie do nich te drewniane patyczki ktore nasiakaja zapachem i potem fajnie w domu pachnie,ale nie wiem czy dostepne w Polsce.Jest jeszcze firma IPURO,maja takie wlasnie dyfuzory i swieczki ,dosc drogie ale o niebo lepsze zapachy swietne,kolezanka miala zapach swiatecznych ciasteczek na Boze Narodzenie i w calym domu pachnialo jakby ciastka waniliowe piekla i starczaja na jakies 9 miesiecy(duza butelka) ale nie wiem czy sa niestestowane ,jesli mieszkasz w PL to mozesz miec klopot z kupieniem tego.
Dzieki wlasnie myslalam o takim czyms zeby sobie kupic.
Ja mieszkam z USA i u nas tego jest duzo, tylko tutaj jest taki szal na wanilie, a ja od wanili schodze z bolu glowy.
Musze cos poszukac. Jeszcze raz dzieki

Stary 2011-08-06, 20:14   #2589
anja32
Raczkowanie

ja bardzo lubie trawe cytrynowa ,swietnie i swiezo pachnie.Polecam!!
Stary 2011-08-07, 14:23   #2590
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość

A chciałam zapytać, czy wiecie coś na temat firm progres i loton? Bo są chyba polskie, więc chyba są ok?
Jeszcze jedno, farbował ktoś włosy farbą Marion? Nie mogłam jej nigdzie znaleźć, widziałam dzisiaj w sklepie tylko kilka opakowań z serii natura styl, jeśli są dobre, to dokupię jeszcze z 3 na zapas.
podpinam sie pod pytanie

co do farb Marion to moja mama używa szapponetek i sobie chwali a ostatnio kupiła w Netto farbę i jest zadowolona więc ja pobiegłam rano w poniedziałak do Netto po farby bo były w promocji po 5 zł i kupiłam 2 jak użyję to się podziele opinią własną

na pewno ma taką żelowa konsystencję
nie szczypie i piecze

to wiem od mamy
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:09   #2591
Sorbet
Zadomowienie

Progres? Loton? Przyznać muszę, że ostatnio takie nazwy podajecie, że dębieję - kompletnie nic mi te nazwy nie mówią <zonk> Jeśli mają stronę internetową to piszcie do nich.

Jeśli macie ochotkę na LUSH'a (od razu zapytam jak to odmieniacie: lusz czy lasz? Bo te dwie wersje słyszałam na yt. Z germańska chyba lusz powinno być?) to jest na tej stronie <klik> NA fb coś takiego wyczytałam: Do 20.08.2011 do każdej paczki przy zakupie produktów LUSH na minimum 70zł dołączamy skromną niespodziankę gratis !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 21:50   #2592
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Progres? Loton? Przyznać muszę, że ostatnio takie nazwy podajecie, że dębieję - kompletnie nic mi te nazwy nie mówią <zonk> Jeśli mają stronę internetową to piszcie do nich.

Jeśli macie ochotkę na LUSH'a (od razu zapytam jak to odmieniacie: lusz czy lasz? Bo te dwie wersje słyszałam na yt. Z germańska chyba lusz powinno być?) to jest na tej stronie <klik> NA fb coś takiego wyczytałam: Do 20.08.2011 do każdej paczki przy zakupie produktów LUSH na minimum 70zł dołączamy skromną niespodziankę gratis !!!
Progres i Loton często widuje w Netto
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:24   #2593
Samantha7
Zakorzenienie

Znalazlam swietne odswiezacze http://www.californiascents.com/Green/eco_friendly.aspx
deklaruja, ze nie testuja na zwierzetach
Co myslicie?

Stary 2011-08-08, 18:45   #2594
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Znalazlam swietne odswiezacze http://www.californiascents.com/Green/eco_friendly.aspx
deklaruja, ze nie testuja na zwierzetach
Co myslicie?
No powiem szczerze, że mnie się ta firma podoba. Można by niby wysłać maila z pytaniem o składniki, ale wydają mi się porządną firmą

Sam, w odpowiedzi na pytanie zadane przez Ciebie wcześniej odnośnie Walmartu i ich serii eco-girl. Powiem Ci tak - ogólnie nie cierpię Walmartu, ponieważ stale jest z nimi jakaś afera dotycząca traktowania ludzi bądź środowiska, co mi się bardzo nie podoba. No ale wiadomo, jak każdy inny sklep i Walmart czasami zrobi coś dobrego
Co do samej serii, nie widzę w niej nic oburzającego. Dziewczynki w tym wieku uwielbiają podpatrywać mamy i chcą się czuć kobieco, więc najczęściej lądują w mamusinych kosmetykach i robią tam istne pobojowisko Moja mama mi zawsze powtarzała: dziecko, jak już podbierasz mi kosmetyki, to podbieraj te dobrej jakości! Jak się w wieku 8 lat zaczyna używać jakiegoś syfu na buzi, to się można nabawić alergii na całe życie. Dlatego też jak dla mnie pomysł nie jest zły - zgadzam się z Tobą, że zależy to od rodzica. Zabranianie Walmartowi wypuszczania serii dla dziewczynek nie zahamuje zjawiska, które pewnie i tak już istnieje, więc nie wiem skąd to święte oburzenie
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:23   #2595
Samantha7
Zakorzenienie

Mozna wyslac,ale jak popatrzylam na skald tego to tam chyba 2czy 3 skladniki sa i to same organic.
Znalazlam to wczoraj w Kmart.Taka puszka(wyglada jak kocie jedzenie hehe) kosztuje niecale$3 i sa tam 3sztuki tego specyfiku. Takie jakby kartonowe kosteczki.
Podoba mi sie to bo mozna to gdzies na talerzyku polozyc sobie w lazience czy w pokoju, rownie do jakis ozdob co tam mamy, nie wiem np. sztucznego kwiatka i nie widac tego
Ja kupilam sobie truskawke i naprawde super pachnie

Co do Walmart to ja bym wlasnie poczytala jakis artykul o nich bo zaden negatywny w moje rece nie wpadl do tej pory.
Lubie ich za to, ze maja co raz wiecej nie testowanych kosmetykow , ktore sa tansze niz w innych sklepach. Uzupelniaja towar na biezaco.
Maja te jajka z wolnych farm organic, no i super bo mozna do nich przyniesc wszytkie torby plastikowe i oddac na recycling.
Ja mieszkam w apartamencie i mam malo miejsca i strasznie mnie boli, ze nie moge zrobic recyclingu.Jest z tym naprawde duza bida tutaj
Staram sie tych platikowych toreb nie brac,ale czasami nie mam tej sojej ze soba :/
Walmart ma minus taki, ze czesto jest tam balagan lub cos jest pootwierane,ale mysle, ze to jak wszedzie w sklepach w USA i to napewno nie jest wina tych co pracuja,ale klientow.
Strasznie mnie wkurza jak cos jest tak porozrywane.Jakby nie mozna bylo delikatnie wziac otworzyc.Ludzie nie mysla, otworza jakis krem i nie pomysla, ze on juz sie nie nadaje, bo nikt takiego nie kupi(wiadomo bakterie i te sprawy)
Albo pokradzione jakies czesci np. z farb do wlosow, no rece opadaja

I jeszcze tak, wczesniej narzekalam, ze nie ma tutaj maseczek na twarz w saszetkach , a wczoraj wlasnie taka znalazlam w Kmart
Jest wyraznie napisane, ze nie testuja i jest taka maseczka dla wegetarian
Jakiejs rewelacji po jednej z nich nie widzialam,ale przynajmniej samopoczucie jest lepsze

A i znalazlam taka firme wczoraj Milano z kolorowki i lakierow.Znasz taka moze cos o niej slyszalas, bo ja pierwszy raz widzialam.
I chcialam sie upewnic czy Jordana cosmetics nie testuje? Bo kojaze, ze nie,ale za duzo juz tych firm i nie pamietam wszystkiego.

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-08-08 o 19:27
Stary 2011-08-08, 19:38   #2596
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Walmart ma minus taki, ze czesto jest tam balagan lub cos jest pootwierane,ale mysle, ze to jak wszedzie w sklepach w USA i to napewno nie jest wina tych co pracuja,ale klientow.
Strasznie mnie wkurza jak cos jest tak porozrywane.Jakby nie mozna bylo delikatnie wziac otworzyc.Ludzie nie mysla, otworza jakis krem i nie pomysla, ze on juz sie nie nadaje, bo nikt takiego nie kupi(wiadomo bakterie i te sprawy)
Albo pokradzione jakies czesci np. z farb do wlosow, no rece opadaja
O matko, to jak w TJ Maxxie. Wszystko porozwalane, pudełka popsute, kosmetyki pootwierane, niekiedy wylane, jedzenie otwarte Ale to jest oczywiście kwestia klienteli, niczego więcej, bo np. w takim Wholefoods, gdzie no wiadomo jacy ludzie zakupy robią, to nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Swoją drogą, zrobiłam wczoraj znów nalot na TJ Maxxa, ale tym razem po pudełka na kosmetyki. Wreszcie sobie wszystko pouporządkowywałam w szufladzie i wszystko jasne

Cytat:
I jeszcze tak, wczesniej narzekalam, ze nie ma tutaj maseczek na twarz w saszetkach , a wczoraj wlasnie taka znalazlam w Kmart
Jest wyraznie napisane, ze nie testuja i jest taka maseczka dla wegetarian
Jakiejs rewelacji po jednej z nich nie widzialam,ale przynajmniej samopoczucie jest lepsze
Maseczki są, ale nie ma ich aż tyle ile w Polsce, chyba są mniej popularne. Za to popularne są inne szmery bajery, np. perfumowane talki do ciała, które uwielbiam przy moich zabójczych temperaturach. Albo wybór mydeł w takim TJ Maxxie - obłęd, oni mają chyba z 60 rodzajów mydel tam. Albo jak poszukasz stałych perfum - no wyskakują setki stron zaraz, tak samo z perfumami- olejkami.

Cytat:
A i znalazlam taka firme wczoraj Milano z kolorowki i lakierow.Znasz taka moze cos o niej slyszalas, bo ja pierwszy raz widzialam.
I chcialam sie upewnic czy Jordana cosmetics nie testuje? Bo kojaze, ze nie,ale za duzo juz tych firm i nie pamietam wszystkiego.
Chyba chodziło Ci o Milani Obie firmy, Milani i Jordana, opisywane są jako nietestujące na większości list i stron, jakie znalazłam, ale żadna z nich nie jest na oficjalnej liście Pety. Ponieważ jednak nigdzie nie znalazłam wątpliwości co do nich - uznałam je za bezpieczne. Jordany w zasadzie nie znam, nic ich nie mam, Milani ma bardzo fajne błyszczyki. Także ich róże cieszą się podobno ogromną popularnością.

Ja też właśnie mieszkam w mieszkaniu i kurde na nic miejsca nie mam, normalnie zawału można dostać. Ale prawdę mówiąc planuję uzbierać kasę jak najszybciej się da, żeby się przenieśc do czegoś sensownego, bo na razie to w takich sobie miejscach mieszkaliśmy i ani wygodnie nie było, ani przyjemnie. Tak więc jak skończę tu co mam skończyć to się wynosimy do jakiegoś cywilizowanego miejsca w Ca i zaciskamy pasa.
Stary 2011-08-08, 20:29   #2597
villete
Zakorzenienie

ej dziewczyny a serio Versace jest cf?! bo ja byłam przekonana, że nie stad zla byłam na swoje byłe perfumy ;p

ale osobiście polecam L'Occitane, modlę się do ich edp od tygodni ;p

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 06:32   #2598
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
O matko, to jak w TJ Maxxie. Wszystko porozwalane, pudełka popsute, kosmetyki pootwierane, niekiedy wylane, jedzenie otwarte Ale to jest oczywiście kwestia klienteli, niczego więcej, bo np. w takim Wholefoods, gdzie no wiadomo jacy ludzie zakupy robią, to nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Swoją drogą, zrobiłam wczoraj znów nalot na TJ Maxxa, ale tym razem po pudełka na kosmetyki. Wreszcie sobie wszystko pouporządkowywałam w szufladzie i wszystko jasne
Nie chce wyjsc na rasistke,ale zauwazylam, ze im wiecej bialych ludzi tym porzadek lepszy.
W moim walmart jest duzo bialasow i jakos taki porzadek jest,ale jak bylam w meksykanskiej dzielnicy zmiksowanej z murzynami to padlam, nic nie znalazlam i syf byl nieziemski.

Edit: zapomnialam dopisac( notabene bycia tolerancyjnym),ze TZ mi dzis powiedzial, ze jak swojemu wspolpracownikowi powiedzial, ze jego zona nie pije wody takiej i takiej bo nie jest cf to on mu powiedzial, ze ja wymyslam i moj TZ powinien mnie strzelic w leb. Powiedzial, ze "pokaz kto jest bossem i gdzie jej miejsce" koles jest Serbem
Moj TZ nie wiedzial co mu powiedziec, zatkalo go.
Mowil, ze ma dosc tych kolesi z roboty zwlaszcza Portorykow, ktorzy gadaja ciagle o tym jak bzykaja swoje zony i to w taki ponizajacy sposob. Matko poprostu doznalam szoku jak to uslyszalam

Dzis bylam w TjMaxx i duzo bylo fajnych kosmetykow. Nic nie kupilam pojechalam po cos innego,ale chcialam poogladac sobie
Widzialam takie hand soaps z "fall river" czy cos takiego i fajne to i tanie,ale nie wzielam bo nie bylam pewna testowalnosci.Na necie nic nie moge znalezc, moze Ty cos wiesz?

Cytat:
Maseczki są, ale nie ma ich aż tyle ile w Polsce, chyba są mniej popularne. Za to popularne są inne szmery bajery, np. perfumowane talki do ciała, które uwielbiam przy moich zabójczych temperaturach. Albo wybór mydeł w takim TJ Maxxie - obłęd, oni mają chyba z 60 rodzajów mydel tam. Albo jak poszukasz stałych perfum - no wyskakują setki stron zaraz, tak samo z perfumami- olejkami.
http://venuslovesvirgo.blogspot.com/...e-facials.html o te maseczki znalazlam smieszne sa

Wlasnie widzialam w tjMaxx olejki i mnie zaciekawily,ale ten co w nim bylam byl dosc ubogi. Musze ja do swojego pojechac, tam jest wiekszy wybor wszystkiego.

Cytat:
Chyba chodziło Ci o Milani Obie firmy, Milani i Jordana, opisywane są jako nietestujące na większości list i stron, jakie znalazłam, ale żadna z nich nie jest na oficjalnej liście Pety. Ponieważ jednak nigdzie nie znalazłam wątpliwości co do nich - uznałam je za bezpieczne. Jordany w zasadzie nie znam, nic ich nie mam, Milani ma bardzo fajne błyszczyki. Także ich róże cieszą się podobno ogromną popularnością.
Aha moze i tak ta firma sie nazywa Ja nie mam pamieci do nazw zawsze cos przekrece.
Ja kupilam sobie z tego jordana jeden lakier tylko bo byl w miare tani,a potrzebowalam na gwalt cos.
No a w byciu cf na gwalt cos to jest ciezko :/

Cytat:
Ja też właśnie mieszkam w mieszkaniu i kurde na nic miejsca nie mam, normalnie zawału można dostać. Ale prawdę mówiąc planuję uzbierać kasę jak najszybciej się da, żeby się przenieśc do czegoś sensownego, bo na razie to w takich sobie miejscach mieszkaliśmy i ani wygodnie nie było, ani przyjemnie. Tak więc jak skończę tu co mam skończyć to się wynosimy do jakiegoś cywilizowanego miejsca w Ca i zaciskamy pasa.
My mieszkalismy w pieknej okolicy. Las, przyroda etc.,ale mi sie zachcialo do miasta
Matko najwiekszy blad w zyciu popelnilam,ale coz mam teraz nauczke i doswiadczenie.
Jeszcze rok i stad spadam bo mam dosc tego chalasu, zgrzytow etc.

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
ej dziewczyny a serio Versace jest cf?! bo ja byłam przekonana, że nie stad zla byłam na swoje byłe perfumy ;p

ale osobiście polecam L'Occitane, modlę się do ich edp od tygodni ;p
http://www.thediscerningbrute.com/tag/vegan-prom/ tu jest napisane o jego kolekcji dla vegan.
http://perfumever.blogspot.com/ tu gada, ze nie testuje.
Na jakims forum laska napisala, ze na jej opakowaniu mowi, ze nie testuje Ja nigdy tego nie widzialam.
Versace nie nalezy do zadnego molocha. On jest sam, jest kreatorem mody jak i rowniez projektuje meble, perfumy etc.
Ja poprostu mam uczulenie na zapachy i ta perfuma jest jedna , ktora nie pwoduje u mnie bolu glowy, ktory konczyl sie zazwyczaj rzyganiem i innymi cudami.
Na ich stronie to sie czlowiek za bardzo nic nie dowie.
Jak na 100% sie upewnic nie mam pojecia.
Ale wole jego niz jakis kreatorow , ktorzy podpieci sa pod coty czy inne shity.
Channel podobno nie testuje,ale jak to mozna w ogole na siebie psikac, ze juz nie wspomne o Prada

Generalnie ostatnio w ogole przestalam uzywac perfum.
Cuduje cos zeby zrobic swoja perfume.Dostalam od ciotki olejek rozany trzeba bedzie cos wykminic w tym temacie na bank

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2011-08-09 o 06:39
Stary 2011-08-09, 09:05   #2599
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:
TZ mi dzis powiedzial, ze jak swojemu wspolpracownikowi powiedzial, ze jego zona nie pije wody takiej i takiej bo nie jest cf to on mu powiedzial, ze ja wymyslam i moj TZ powinien mnie strzelic w leb. Powiedzial, ze "pokaz kto jest bossem i gdzie jej miejsce" koles jest Serbem [/COLOR]
Moj TZ nie wiedzial co mu powiedziec, zatkalo go.
[COLOR=silver]Mowil, ze ma dosc tych kolesi z roboty zwlaszcza Portorykow, ktorzy gadaja ciagle o tym jak bzykaja swoje zony i to w taki ponizajacy sposob. Matko poprostu doznalam szoku jak to uslyszalam
Nie przejmujcie się takim gadaniem. Zauważyłam, że większość ludzi gada bo musi mleć ozorem, zwłaszcza, gdy nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Moja znajoma pracowała w policji i mówi, że chłopakom jedno w głowie - sami zboczeńcy. Inna znajoma ma w pracy kolegę, który też jakiś niewyżyty seksualnie. Myślę, że te gachy z pracy Twojego faceta często przeceniają swoje umiejętności łóżkowe i wcale nie ją takimi ogierami... Ptaszki jak fistaszki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 14:04   #2600
anna3101
Raczkowanie

Dziewczyny, a czemu u nas Sephora jest na czerwonej liście? Ja byłam święcie przekonana, że jest CF, kupiłam sobie wczoraj szminkę... Poszperałam w internecie, piszą, że własny brand jest CF i nawet bez substancji pochodzenia zwierzęcego... To czemu jest na czerwonej? Należą do kogoś czy coś ukrywają?

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 14:41   #2601
megana88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno, farbował ktoś włosy farbą Marion? Nie mogłam jej nigdzie znaleźć, widziałam dzisiaj w sklepie tylko kilka opakowań z serii natura styl, jeśli są dobre, to dokupię jeszcze z 3 na zapas.
Ja farbowałam (kolor jakiś taki mahoń czy kasztanowy brąz). Farba tania, ale szybko mi się spłukała. Myję włosy co drugi dzień i już po 2 tygodniach mi się wypłukała. Ale w sumie kosztowała chyba 3,50 czy 5zł, więc na jedno wyszło
Stary 2011-08-09, 16:40   #2602
Sorbet
Zadomowienie

Nie wiem dlaczego Sephora jest na czerwonej, ale szperając w necie czytam, że jest cruelty-free... Nawet składniki ma czyste. Nie można jednak tego powiedzieć o wszystkich markach, które należą do tej sieci.
Stary 2011-08-09, 16:44   #2603
villete
Zakorzenienie

ej własnie ja teraz też zaczęłam czytać o LVHM, jestem w szoku, bo na liście czerwonej do nich mamy, że należy: Acqua di Parma, Benefit Cosmetics, eLUXURY, Fresh, Givenchy, Guerlain, Hard Candy, Kenzo, Le Bon Marché, Make Up For Ever, Christian Dior, Givenchy, Sephora, Thomas Pink

Z czego Hard Candy naprawdę nie wierzę, że testują, a w necie widać sprzeczne informacje, ale dużo o tym, że jest cf. A gdyby Dior, MUFE, Benefit i Guerlain okazało się ok, to bym była bardzo zadowolona ;]

wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:10   #2604
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przejmujcie się takim gadaniem. Zauważyłam, że większość ludzi gada bo musi mleć ozorem, zwłaszcza, gdy nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Moja znajoma pracowała w policji i mówi, że chłopakom jedno w głowie - sami zboczeńcy. Inna znajoma ma w pracy kolegę, który też jakiś niewyżyty seksualnie. Myślę, że te gachy z pracy Twojego faceta często przeceniają swoje umiejętności łóżkowe i wcale nie ją takimi ogierami... Ptaszki jak fistaszki.
Zgadzam się, niektóre chłopy muszą mleć ozorami i tyle. To zależy gdzie jeszcze i w jakich kręgach - u mnie na uniwerku to akurat, muszę powiedzieć, z żadnymi głupimi komentarzami się jeszcze nie spotkałam,a le wiadomo jak to jest. No a poza tym zgadzam się z Sorbetem, że im więcej się gada, tym więcej jest do ukrycia - zazwyczaj jakiś kompleks

Cytat:
Nie wiem dlaczego Sephora jest na czerwonej, ale szperając w necie czytam, że jest cruelty-free... Nawet składniki ma czyste. Nie można jednak tego powiedzieć o wszystkich markach, które należą do tej sieci.
Teteesia wrzuciła Sephorę na czerwoną, ponieważ w mailu od nich wyraźnie napisane było, że prawie wszystkie ich kosmetyki są nietestowane na zwierzętach, w związku z czym wyciągnęłyśmy z tego logiczny wniosek, że niektóre są

Cytat:
ej własnie ja teraz też zaczęłam czytać o LVHM, jestem w szoku, bo na liście czerwonej do nich mamy, że należy: Acqua di Parma, Benefit Cosmetics, eLUXURY, Fresh, Givenchy, Guerlain, Hard Candy, Kenzo, Le Bon Marché, Make Up For Ever, Christian Dior, Givenchy, Sephora, Thomas Pink

Z czego Hard Candy naprawdę nie wierzę, że testują, a w necie widać sprzeczne informacje, ale dużo o tym, że jest cf. A gdyby Dior, MUFE, Benefit i Guerlain okazało się ok, to bym była bardzo zadowolona ;]
Hard Candy na 100% jest CF, ale teraz nie jestem pewna, może należą do LVHM i dlatego są na czerwonej. Z tego co wiem Make Up Forever jest też uznawany za CF, natomiast Guerlain, Givenchy i Benefit są niestety testujące

Co do Diora to stale mam sprzeczne info, bo czasami słyszę, że wyleciał z listy Pety za promowanie futer, nie za testowanie kosmetyków (jak Donna Karan) i się gubię
Stary 2011-08-09, 19:23   #2605
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ptaszki jak fistaszki.
To samo powiedzialam TZtowi A on przytaknal, ze pewnie tak.
Mnie poprostu przeraza jak kolesie moga gadac takie rzeczy o swoich zonach innym kolesiaom i to z pracy

Cytat:

Moze HArd Candy to tak jak Toms of maine do czegos nalezy,ale nie testuje.
W morde jeza, a ja kupilam ich puder i to az dwa
Przyjdzie sie zalamac. Czy to juz tak do konca zycia bedzie, ze wszystko co sie tkne sie okaze testowane.
Nie wiem, moze sie najlepiej przerzucic na kosmetyki vegan w ogole

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Czy Paris Presents Inc. jest cf?
Kupilam ich jakas mgielke do ciala,ale stosuje jako odswiezacz
Nalezy do tego Ecotools,a ostatnio kupilam sobie ich pedzel.
Tak ja kupilam pedzel, jest taki milusi
Stary potrzebny byl do poswiecenia chalupy i wylecial z raczki

Stary 2011-08-09, 19:31   #2606
villete
Zakorzenienie

ale Hard Candy jest bodajże co najmniej częściowo vegan, jak Urban Decay. A DKNY też wyleciała z listy? dobrze, że nic jej jeszcze nie kupiłam. Już się gubię ;/ z MUFE bym się cieszyła, bo kusi mnie ta cholernie droga paleta cieni w musie-farb, co to wszystkie make up artist guru mają zawsze na filmikach charakteryzatorskich ;p ale kurde straszne jest to, że w necie jest tyle sprzecznych informacji

Sam, kupiłaś sobie pędzel?! przecież nie lubisz ;p Ecotoolsiaki są przemiluchne ^^

wymiana
Stary 2011-08-10, 02:39   #2607
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sam, kupiłaś sobie pędzel?! przecież nie lubisz ;p Ecotoolsiaki są przemiluchne ^^
Nom kupilam. Musialam
Jest mega przemiluchny.
Ciesze sie, ze go kupilam bo kurde tamten moj mi drapal juz po buzi od starosci. Dodatkowo przekonalam sie do nakladania pudru pedzlem, a nie gabka Jest szybciej i latwiej
Ze mna jak ze starym koniem albo lepiej, oslem

Stary 2011-08-10, 06:07   #2608
Chatul
ma zielone pojęcie

Wiemy coś o produktach Marca Anthony'ego? Wszędzie w necie piszą, że nie są testowane na zwierzętach...
Stary 2011-08-10, 06:26   #2609
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wiemy coś o produktach Marca Anthony'ego? Wszędzie w necie piszą, że nie są testowane na zwierzętach...
To nie jest maz JLo tej co lubi futra

Stary 2011-08-10, 06:27   #2610
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To nie jest maz JLo tej co lubi futra
Możliwe...
Ale gdyby jego produkty nie były testowane na zwierzętach to byłoby fajnie. Nawet jak jego żona uwielbia futra.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości