Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 21:27   #1351
M_ilkaa
Rozeznanie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
nie zamierzam w niej być do końca w końcu to jedyna taka okazja, więc nie chcę sobie skracać przyjemności

powiem Ci, że tak suknia to dla mnie rewelacja. Naprawdę. Zapisałam sobie na kompie Na tej dziewczynie prezentuje się o wiele lepiej niż na modelce (wcześniej wklejałaś też zdj na modelce).
tez uwazam, ze na dziewczynie o wiele lepiej niz na modelce
Stary 2011-08-09, 21:30   #1352
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
3 piękna tylko oderwałabym tę kokardę

Dobranoc zmykam spać!!

to samo mam z tą kokardą:P

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:34   #1353
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
w sumie jak oglądam Wasze propozycję to myślę sobie "może jednak iść w falbany, upięcia itp." i ta "moja" https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=106920 to zbyt prosty wybór ??
Ja ci dam prostą suknię, nie nie, ona wcale nie jest prosta

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
a ja chciałabym się przebrać po północy bo wolę krótkie sukienki:P myslałam o takiej ze zdzieraną halką, ze w kościele długą, a w sali krótką miec, ale nie widziałam nigdzie takich sukienek-składanek:P
a jak sie przebiore to sobie troche w krótkiej polatam, ale rzeczyiscie szkoda zmieniac chyba:P raz sie ma suknię slubne (z reguły:P)

obecnie choruje na te trzy poniżej
Ta ostania mi się najbardziej podoba.

Paulinka jaka Ty chudziutka jesteś! Ciężko mi wybrać z przedstawionych przez ciebie sukien faworytę. Może nie mój styl, ale najbardziej chyba przychylam się do pierwszej.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:48   #1354
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chciałabym się przebrać po północy bo wolę krótkie sukienki:P myslałam o takiej ze zdzieraną halką, ze w kościele długą, a w sali krótką miec, ale nie widziałam nigdzie takich sukienek-składanek:P
a jak sie przebiore to sobie troche w krótkiej polatam, ale rzeczyiscie szkoda zmieniac chyba:P raz sie ma suknię slubne (z reguły:P)

pierwsza sliczna co to za model?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:53   #1355
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mam zamiar dotrwać dzielnie w sukni do końca wesela
Zdecydowanie do końca. W końcu to ta jedna noc
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:04   #1356
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
pierwsza sliczna co to za model?
http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/3166

lisa ferrera, cos z Demetriosa 2011

30.06.2012
Stary 2011-08-09, 22:14   #1357
Chatka
Wtajemniczenie

Wy jesteście normalnie nienormalne!!!!!!! Przecież mnie nie było tylko 2 (nooo, z dzisiejszym nadrabianiem to 3) dni!!!! Kiedy zdążyłyście tyle nabazgrolić, o matko i córko i chrzestno i babko! No, ale dość gadania, bo tu spać trzeba, jutro znów sobie popracuję

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gorący nius z ostatniej chwili: mam biżuterię!!! I problem pt. "co na głowę" rozwiązał się sam, bo nic więcej niż kwiat i welon nie da rady przy tych kryształkach Svarowskiego, które kupiła mi mama Zresztą i tak się będę zastanawiać, czy zakładać cały zestaw, czy tylko które jego dwa elementy... Ale wydaje mi się, że jest cudny. Co wy na to?
Super biżu! i ja myślę, że jak chcesz naszyjnik, to wkładaj! To Twój ślub, masz wyglądać tak jak chcesz

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie wspaniałe narzeczone i przyszłe żony 2012 ) Właśnie wpadłam na ten wątek i chciałabym do Was dołączyć Nasz ślub zaplanowany jest na 18.08.2012, dziewczyny, które te dnia mają ślub, szczególnie zapraszam na priv
Bardzo chętnie z Wami poplotkuję, porozmawiam, wymienię się poglądami i całą masą związaną z przygotowaniami do ślubu.
Mamy już za sobą salę, fotografa, operatora kamery i zespół Także te najbardziej ścisłe z terminem sprawy już za sobą. Teraz jestem na etapie szukania sukienki i zaczyna się kolejny problem )(( :/
Witaj My, jak widzisz, bardzo chętnie tu plotkujemy i w ogóle duuuuuużo rozmawiamy...

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
hej
mogę się przyłączyć. ja mam wyznaczoną datę na 8.09.2012
a to zawsze miło się w groni poradzić, albo dowiedzieć czegoś ciekawego
Witam i Ciebie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam sukienkę ( tutaj miał być uśmiech ;-)
Och, pięknie wyglądasz! I te butki, cudo! Szkoda, że bez twarzy, bo nam się chyba jeszcze nie pokazywałaś Ale myślę, że kieca super, jeszcze z tymi dodatkami w kolorze, bomba I ja Ci dam fokę! Świetną masz figurę, nie gadaj głupot!!

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A mnie po weselu naszło na słuchanie tej nuty: http://w613.wrzuta.pl/audio/2KXJH3ob..._-_radio_hello
Zespół dwa razy to zagrał, bo ktoś z gości poprosił o bis i tak mi wpadło w ucho.

Aaaaaaaa, zapomniałam Wam powiedzieć! Zamówiłam dzisiaj butki taneczne! Pan powiedział, że już około środy/czwartku w przyszłym tygodniu powinny do mnie dotrzeć, bo nie ma teraz dużo zamówień i max. 2 tygodnie trwa realizacja. Mam nadzieję, że na weselu 20. sierpnia mogła w nich tańczyć. Jak się sprawdzą, to będę miała już pewniaka na własne wesele, jeśli chodzi o buty i zamówię takie same, tylko, że białe na 21 lipca 2012 Wzięłam obcasik 9 cm i specjalną wkładkę pro-comfort, która zapewnia mniejsze zmęczenie zwłaszcza w przedniej części stopy, polecaną dla osób o wrażliwych stopach... Zobaczymy jak to w praktyce się sprawdzi, bo jak już takie specjalistyczne środki nie pomogą, to chyba boso będę na własnym weselu
ooo, Eneja już grają na weselach, super Uwielbiam chłopaków, pomyśleć, że jeszcze rok temu nikt (prócz mnie ) ich nie znał, a teraz cała Polska słucha... Ale mnie to cieszy, u mnie na pewno też na weselu polecą ich kawałki, uwielbiam je odkąd tylko pierwszy raz na nich trafiłam w necie, jakieś 2 lata temu

Mówisz, że butki taneczne w środę, czwartek przyjdą....

Cytat:
Napisane przez joreid Pokaż wiadomość
Witajcie Dołączam do grona PM 2012 Odliczam dni do ślubu (jeszcze 354)

Ja mam bardzo podobnie. Ślub 28go lipca. Chciałabym się wcześniej obronić. Mój TŻ też będzie miał obrony i to dwie w tym samym roku! Damy radę
Witaj Ślubujemy tego samego dnia Podziwiam, że chcesz się bronić tuż przed. Ja planuję to załatwić już w tym roku

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
no więc jesteśmy razem od 3,5 roku. Zaręczyliśmy się rok temu, ale nie myśleliśmy jeszcze o ślubie. W końcu jednak nadszedł ten czas, datę mamy ustaloną i pomału rozglądam się za suknią. Wklejam Wam fotkę sukni, o której myślałam.
Witam i Ciebie Ale się namnożyło nowych PMek
Podobną suknię taką mierzyła moja Przyjaciółka w zimie i powiem Ci, że ślicznie się prezentowała ja osobiście trenów nie trawię, ale ładnie to wyglądało i jeśli chcesz mieć, to na pewno tę kiecę przymierz

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, where is CHATKA?????????
W lubelskim??? na wakacjach??? w lesie??? a może dalej ma gości i musi się nimi zająć???
Jesteście takie słodkie, że normalnie można by Wami zasłodzić całe moje wesele włącznie z tortem
Chatka wolałaby być w lubelskim, albo na wakacjach, a już w lesie najbardziej, jednak wersja z Gośćmi była correct Byli, pojechali. Przywieźli dary Ale już dziś nie mam czasu zgrywać fotek i ich zmniejszać, może jutro Wam wkleję, co dostałam. Od razu zobaczycie, co mi się teraz marzy na stoły weselne
Świetna laseczka z tej Przyjaciółki mojego TŻta, 37 lat, a wygląda, jakby nawet 30 nie miała (codziennie joga i medytacja robią swoje), a dzieciaczek, Szymon, złote srebro Kochany taki, wszędobylski, inteligentny jak jasna cholera (niecałe 9 lat), wszystko usłyszy, nic się przed Nim nie ukryje! Podobno tak Mu się tu podobało, że w pociągu się rozpłakał, tak Mu było żal, że wyjeżdżali... Także bardzo udana wizyta

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28657968]Laseczki proszę o radę Fotki kiepskie bo telefonem i któraś tam za duża, ale chodzi mi o to co wg Was mi pasuje Nie wszystkie z nich mi się podobają, chciałam tylko zobaczyć się na fotkach żeby było łatwiej No i mam tu też swój typ, w którym czuję się najlepiej.[/QUOTE]

jak dla mnie najlepiej wyglądasz w tej: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1312916750, a potem w tej: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1312916750
Reszta jakoś tak krzywo wygląda (może przez te skosy )

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
a teraz ze ślubnych to byłam dzisiaj na przymiarkach
O, widzę dziś dzień przymiarek Moim zdaniem najlepiej wyglądasz w tej: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1312918518 W pozostałych jakoś tak za chudo wg mnie, nie zdobią Cię, jak ta pierwsza.

maxwelko Kochana, wszystkiego najlepszego Ci życzę, spełnienia marzeń, no i najpiękniejszego ślubu, jaki sobie możesz wymarzyć

Dotka, brzoskwiniowy kolor przewodni - super! Myślę, że będzie pięknie i oryginalnie
Co do stołów, to my mamy stoły w literę U i wszystkie się ciągną ciurkiem, więc koło nas będą siedzieli nasi Przyjaciele, dalej młodsza część Rodzinki, a potem reszta - w strategicznych punktach usadzimy Rodziców

kiciu, biżu od TŻcika śliczna! Pięknie Ci będzie pasować, a serduszko takie kochane jest

Było jeszcze o kredytach i mieszkaniach. My mamy kredyt 30letni, TŻ wziął Go razem z Rodzicami jeszcze zanim mnie poznał i teraz bardzo chcemy się Go pozbyć, jak najszybciej spłacić. Planujemy więc zgarnąć w jakiś sposób grubą kasę, spłacić, a potem wybudować sobie domek Nie ograniczamy się, jak ta kasa ma przyjść do nas, ale przyciągamy ją z całą mocą.
jagatko, pytałaś, dlaczego nawet mieszkania z rynku wtórnego potrafią niesamowicie zdrożeć. Otóż nie wiem, jak to jest w innych miastach, ale w Warszawie jest to głównie (jeśli nie wyłącznie) kwestia lokalizacji. Mieszkania, które kiedyś były "gdzieś na zadupiu Warszawy", teraz są prawie w Centrum (jako, że Centrum się rozroooosło). Moi Rodzice, którzy kiedyś wykupili swoje mieszkanie przez "zasiedzenie" (tak to kiedyś było 20 parę lat temu), dali za nie kilkanaście tysi, a teraz, ponieważ dociągnięto niedaleko metro, to sprzedaliby je pewnie za jakieś 350tys., jak nie więcej, bo na Żoliborz teraz dużo jest chętnych. Tak samo, jak rosną ceny działek gdziekolwiek indziej, tak samo rośnie cena gruntu w Warszawie i to te ceny najbardziej moim zdaniem determinują ceny mieszkań.

baskaeta, nie podoba mi się bardzo, że usunęłaś prawie wszystkie swoje posty! Co to jest w ogóle, żebym ja nie mogła konwersacji całej przeczytać!!! To, że ktoś ma inne zdanie niż Ty, nie oznacza, że Twoje wypowiedzi są mniej ważne, czy coś - to głos w dyskusji, który moim zdaniem powinien w tej dyskusji pozostać. A nie, że wchodzę, a tu wszystko pousuwane, nieładnie, lańsko się należy, jak nic!

Wiktusiaczek, gdzieś Ty była, jak Cię tak długo nie było! Już myślałam, że całkiem w akcji zaginęłaś, opowiadaj, jakie zmiany! Dalej myślisz o biało-czarnej kiecce?

Przebierać się po północy na pewno nie będę! Nie po to kupuję wymarzoną kiecę, żeby się jej po paru godzinach pozbywać

Próbuję sobie przypomnieć, na co jeszcze powinnam odpisać, dużo tego było, ale już chyba jestem zbyt zmęczona... Na koniec do poczytania wklejam coś o obrączkach - trochę historii, trochę przesądów, ciekawych rzeczy się można dowiedzieć (np. to, że wcale nie powinnyśmy być takie dumne z tych naszych brylantów w pierściunkach, szczególnie, gdy mamy feministyczne poglądy )
http://ak-bizuteria.pl/obraczki-slub...esady,p10.html

Dobrej nocki Kochane, nie piiiiiiiiszcie tyle, bo ja jutro znów muszę iść do roboty, a tam nie mogę za bardzo Was podczytywać... no, chyba, że będę mogła jednak, to się odezwę

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 22:18   #1358
(kicia)
Zakorzenienie

lecę spać dobranoc
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:21   #1359
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
jak macie ochotę luknijcie jeszcze na moje własnie dodałam str 43
A mi sie podoba najbardziej 5

Cytat:
w sumie jak oglądam Wasze propozycję to myślę sobie "może jednak iść w falbany, upięcia itp." i ta "moja" https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=106920 to zbyt prosty wybór ??
Ja tez bede miec taka prosta jak ty, albo nawet jeszcze bardziej takze zupelnie sie tym tym nie przejmuj

Cytat:
lecę spać dobranoc
Ja tez Kolorowych snow dla wszystkich

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-08-09 o 22:22
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:26   #1360
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/3166

lisa ferrera, cos z Demetriosa 2011
dzieki

Chatko, Córko Marnotrawna, witaj! i zaglądaj tu czesciej, Wizaz najwazniejszy

Tez zmykam spac, TZcik obiecal masazyk dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:39   #1361
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Na koniec dnia pożegnam się grzecznie, ale zanim pójdę spać podczytam to co Chatka wysłała.

Chatka No i rozumiem jak to z odwiedzinami jest. Czasu na wizaż zbytnio nie ma, bo są ważniejsze sprawy na głowie. Ale cieszę się, że się odezwałaś

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 23:33   #1362
whitepower
Raczkowanie

To ja również spadam, miłych snów

30.06.2012
Stary 2011-08-09, 23:42   #1363
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
uuu no to wam życzę powodzenia i nie mogę się doczekać fotek i relacji
Ja i tak będę szyć suknię, ale warto poprzymierzać jak najwięcej zanim zdecyduję ostatecznie jak suknia ma wyglądać. I w ogóle jestem ciekawa jakie to uczucie mierzyć suknię, bo jeszcze takiego PMkowego doświadczenia nie mam na koncie Ale Chatka mnie zmotywowała

Cytat:

Ohh nie moge sie doczekac kolejnych sukien tak lubię je oglądać.. ale te przymierzane a nie z obrazka I koniecznie napisz jak buty też planuje takie zamówić na swój ślub
Napiszę na pewno

Cytat:
Ależ są takie sukienki! Na przykład Papilio ma taką kieckę 2w1 w swojej kolekcji, model 719 bodajże. Z tym, że mi się średnio podoba po zdjęciu dołu. Możesz sobie powpisywać w google "2 in 1 wedding dresses" albo "2 in 1 bridal gowns" i powinno Ci trochę takich kiecek wyskoczyć, kiedyś ich właśnie tak szukałam.

Sama będę miała suknię ze zdejmowaną halką, ale nie w ten sposób, że po zdjęciu suknia będzie krótka, tylko będzie nadal długa, ale z wysokim rozcięciem na udzie. Już nawet obmyśliłam jak to zrobić, żeby po zdjęciu rozłożystej halki suknia nie stała się za długa No chyba, że odmieni mi się o 180 stopni wizja sukni po wizycie w salonach i się w jakiejś mniej kontrowersyjnej zakocham, ale póki co od dłuższego czasu towarzyszy mi właśnie taka "rozbierana" koncepcja.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
ooo, Eneja już grają na weselach, super Uwielbiam chłopaków, pomyśleć, że jeszcze rok temu nikt (prócz mnie ) ich nie znał, a teraz cała Polska słucha... Ale mnie to cieszy, u mnie na pewno też na weselu polecą ich kawałki, uwielbiam je odkąd tylko pierwszy raz na nich trafiłam w necie, jakieś 2 lata temu

Mówisz, że butki taneczne w środę, czwartek przyjdą....
Grają, grają i powiem Ci, że naprawdę nieźle im to wyszło. A co do butków to na 99% będą w środę, skoro chcą mi je wysłać we wtorek kurierem, to powinny być na drugi dzień u mnie.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-09 o 23:44
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 04:36   #1364
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
a któraś z Was będzie się przebierała po północy ??
Nie ma takiej opcji

paulinka009 zdecydowanie 1!
Stary 2011-08-10, 06:53   #1365
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dziewczyny za Wami to nadgonić nie można z tym pisaniem pędzicie jak strzała
My robimy sypialnie,więc myślę że może do poniedziałku się skończy ten remont,ale już widać jakieś efekty więc to jest jakiś plus
Słuchajcie jaki biustonosz to sukni mojej?
Ona ma na dekolcie serduszko.To może bardotka??Co myślicie?

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:26   #1366
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny za Wami to nadgonić nie można z tym pisaniem pędzicie jak strzała
My robimy sypialnie,więc myślę że może do poniedziałku się skończy ten remont,ale już widać jakieś efekty więc to jest jakiś plus
Słuchajcie jaki biustonosz to sukni mojej?
Ona ma na dekolcie serduszko.To może bardotka??Co myślicie?

ale macie fajnie, też chciałabym urządzać pokoje
a staniki to trzeba mierzyć, ja ostatnio zamówiłam 2 rozmiary białych straplessów od Ewy Michalak i okazało się że oba za małe a wydaje mi się że pod suknię będą ok.

A ja mam pytanie do dziewczyn które zamierzają szyć suknię-orientujecie się ile mniej więcej to was wyniesie?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:36   #1367
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
My w przyszły czwartek uderzamy z Chatką do lubelskich salonów, to dostarczymy Wam kolejnej porcji sukniowych wrażeń. Dla mnie będzie to pierwsza wycieczka na salony

A mi właścicielka tej firmy od butów tanecznych napisała właśnie, że buty są już w realizacji i planują wysłać je do mnie 16 sierpnia
czeakmy na relację i fotki z salonów i oczywiście na wszelkie info odnośnie bucików

Cytat:
oczywiście, ze NIE!!! mi osobiście takei fasony też się podobają, ale jestem za szczuplutka do nich aczkolwiek ostatnio nachodza mnei czasem myśli, żeby taką zwiewną suknię kupić sobie na poprawiny. z tymże już jej nigdzie nie założe, więc nie jestem do końca przekonana co do tego pomysłu.

Cytat:

3 ale bez kokardy

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28663775]
A ja mam pytanie do dziewczyn które zamierzają szyć suknię-orientujecie się ile mniej więcej to was wyniesie?[/QUOTE]
ja szyję w salonie- cena sukni, bolerka, halki i welonu to 2800
Stary 2011-08-10, 07:43   #1368
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja szyję w salonie- cena sukni, bolerka, halki i welonu to 2800
a czemu zdecydowałaś się na szycie? bo nigdzie nie było tej wymarzonej?

i pisałaś wcześniej że widziałaś podobną suknię do tej co wklejałam, a wiesz w którym salonie w Warszawie? To bym przejrzała kolekcję
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 07:48   #1369
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

tenebrosko ja pamiętam że Ty szyjesz ale przymierzyć i tak trzeba. A co do samego przymierzania to niesamowite uczucie temu towarzyszy pod warunkiem że panie z salonu tego nie popsują i ma się fajne towarzystwo. Aż wam troszeczkę zazdroszczę

A teraz lecę z TŻ na zakupy

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

evoniu ale Ty chyba szyjesz suknię w salonie a nie u krawcowej na wzór?

Stary 2011-08-10, 07:55   #1370
Konto usunięte

Cytat:
Aż wam troszeczkę zazdroszczę
to po co tak wcześnie kupowałas a w ilu salonach byłaś zanim wybrałaś?
Stary 2011-08-10, 08:16   #1371
(kicia)
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28664130]to po co tak wcześnie kupowałas a w ilu salonach byłaś zanim wybrałaś?[/QUOTE]

Coś koło 10. Ale nie żałuję że mam już suknię. A to było tak że miałam możliwość kupna pięknej sukni na wyprzedaży a że nie byłam pewna wyboru przeszłam po innych salonach i się zakochałam. Żałuję jedynie tegoże nie odwiedziłam jednego salonu ale teraz przepadło. Nawet gdybym później wybrała to i tak bym chciała jeszcze przymierzyć jeszcze

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-10 o 08:18
Stary 2011-08-10, 08:17   #1372
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Maxwelko wszystkiego dobrego, dużo szczęścia i spełnienia marzeń!

Ja jestem z Kielc, a w zasadzie z okolic, witaj
Miło mi, jakaś duszyczka z moich okolic Pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez joreid Pokaż wiadomość
Witajcie Dołączam do grona PM 2012 Odliczam dni do ślubu (jeszcze 354)

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ja mam bardzo podobnie. Ślub 28go lipca. Chciałabym się wcześniej obronić. Mój TŻ też będzie miał obrony i to dwie w tym samym roku! Damy radę
Musimy dać radę, bo jak nie my to kto???? Będziemy się wzajemnie wspierać i zanim się obejrzymy wszystkie z tego wątku będziemy żonkami
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:21   #1373
Konto usunięte

Cytat:
Coś koło 10. Ale nie żałuję że mam już suknię. A to było tak że miałam możliwość kupna pięknej sukni na wyprzedaży a że nie byłam pewna wyboru przeszłam po innych salonach i się zakochałam. Żałuję jedynie tegoże nie odwiedziłam jednego salonu ale teraz przepadło. Nawet gdybym później wybrała to i tak bym chciała jeszcze przymierzyć jeszcze
Wiem, na wyprzedaży to jeszcze się opłaca

Aczkolwiek 2 moje koleżanki które biorą teraz śluby się rozzmyśliły co do swoich sukni i szukały innych Mam nadzieję że ja się nie rozmyślę jak już wybiorę
Stary 2011-08-10, 08:22   #1374
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Aaaaaaa, no to klops, nie nadrobię Was żadną miarą :P widzę suknie, paznokcie, bukiety, wazony, wystroje sali, no przejrzałam wątek, ale nie dam rady się odnieść nawet do połowy, szczególnie, że dziś dalej brak czasu...dziękuję wszystkim za życzenia udanego wypoczynku

Dziś wracamy z mojej wsi (więc szybkie sprzątanie, pakowanie itd) i jedziemy na Metal Hammer Festival nie do końca to moja muzyka, w sumie jedziemy tylko na Judas Priest, TŻet ich uwielbia a to ich pierwszy i ostatni koncert w Polsce (ostatnia trasa poza USA, podobno....), no więc musimy tam być, trzeba będzie przemęczyć kapele death metalowe potem mamy dwa dni luzu, a na ostatnie 3 dni urlopu jadę z TŻetem i jego mamą poznać rodzinę z Mielca i okolic ach, może czwartek, piątek uda mi się do Was zajrzeć. Buziaki
Stary 2011-08-10, 08:30   #1375
Kawuszkaa
Raczkowanie

GG do Kawuszkaa

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28643445]O temat paznokci- a powiedzcie macie zażelowane czy naturalne? I do ślubu jakie planujecie? Nie chodzi mi o konkretne zdobienia tylko o to czy żel, akryl czy ozdobiona naturalna płytka[/QUOTE]

Obecny stan paznokcia-naturalny Do ślubu planuję sieknąć żelem swoją płytkę (o ile uda mi się utrzymać jak w formie), jeśli nie to wtedy konieczny będzie tips... :/

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28643590]No właśnie ja też mam swoje długie, mocne i w sumie troszkę mi szkoda nakładać żel ale zdobienia bardziej podobają mi się w żelu. No i nie wiem... może obgryzę ze stresu przed weselem i wyjścia nie będzie[/QUOTE]

Tylko pozazdrościć takich paznokci, mocnych i długich Jeśli są takie mocne to trudno Ci będzie je obgryźć Ja na Twoim miejscu, zdecydowałabym się na warstwę żelu ponieważ zdobienia faktycznie w żelu bardzo ładnie wyglądają, a ślub tylko jeden

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny pragnę dopisać się do Waszego grona, ponieważ wreszcie zdecydowaliśmy się i zaklepaliśmy datę 1 września 2012.
Mam nadzieję, że zostanę do tego zacnego grona przyjęta

przy okazji mam do Was pytanie, ponieważ na pewno jesteście już lepiej zorientowane niż ja. Czy jak jest suknia z trenem, niezbyt długim, ale trochę ciągnącym się po ziemi, to czy on bardzo przeszkadza w tańcu? Doradźcie brać taką suknię, czy lepiej bez trenu? Marzy mi się dosyć prosta suknia, w "prababcinym" stylu, ma delikatny ten z koronki, ale boję się, że będę o niego haczyć podczas tańca.
Witam kolejną PMkę ) Nie wiem nic technicznie na temat takiej sukienki i sama mam obecnie podobny problem. My bierzemy ślub 18 sierpnia a strasznie ciężko mi się zdecydować na sukienkę, ale najlępszą wersją chyba będzie połączenie wszystkich moich pomysłów i uszycie jej u krawcowej)
Kawuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:49   #1376
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Chatko, Córko Marnotrawna, witaj! i zaglądaj tu czesciej, Wizaz najwazniejszy
Ależ w żadnym wypadku nigdy w to nie wątpiłam Niestety wpadać częściej teraz nie dam rady, bo już za parę dni, za dni parę... wezmę plecak swój i TŻta I wychrzaniamy wreszcie w lubelskie Będziemy wypoczywać, zwiedzać miejsca do sesji plenerowej, obcować z Rodzinami, ja połażę z tenebroską po salonach Wiecie, trudno gdzieś wcisnąć ten wizaż, szczególnie, jak netu nie będę miała na wsi Ale się oczywiście postaram

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Na koniec dnia pożegnam się grzecznie, ale zanim pójdę spać podczytam to co Chatka wysłała.

Chatka No i rozumiem jak to z odwiedzinami jest. Czasu na wizaż zbytnio nie ma, bo są ważniejsze sprawy na głowie. Ale cieszę się, że się odezwałaś
Orany, przeczytałaś do końca i nie zasnęłaś?? Wielka Chatka jest pod wrażeniem

Cytat:
Ja i tak będę szyć suknię, ale warto poprzymierzać jak najwięcej zanim zdecyduję ostatecznie jak suknia ma wyglądać. I w ogóle jestem ciekawa jakie to uczucie mierzyć suknię, bo jeszcze takiego PMkowego doświadczenia nie mam na koncie Ale Chatka mnie zmotywowała

Grają, grają i powiem Ci, że naprawdę nieźle im to wyszło. A co do butków to na 99% będą w środę, skoro chcą mi je wysłać we wtorek kurierem, to powinny być na drugi dzień u mnie.
Bo Chatka to taki mały ślubny motywator
Hm, a powiedz mi, jak bardzo chcesz mi swoje butki pokazać na żywo?

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28663775]A ja mam pytanie do dziewczyn które zamierzają szyć suknię-orientujecie się ile mniej więcej to was wyniesie?[/QUOTE]

Wszystko zależy od tego, gdzie szyjesz... Jak w salonie, to pewnie drożej, jak u krawcowej, pewnie taniej... prócz tego salon salonowi i krawcowa krawcowej nierówna.

M_ilkaa, moja droga, ja Ci powiem tak. Suknia, którą wkleiłaś, jest piękna i jeśli bratowa chciała mieć swoje wielkie greckie wesele, to Jej sprawa, Ty masz prawo do własnego gustu i własnych upodobań. Więc w żadnym wypadku nie zmieniaj koncepcji pod czyimś wpływem! TY masz się w tej sukni dobrze czuć, TY masz być w niej przeszczęśliwa i TY będziesz potem wspominać ją i cały ten dzień z rozrzewnieniem całe życie nie Twoja pożal się Boże bratowa (sorki, ale nie trawię ludzi, którzy wpieprzają się w nie swoje sprawy i jeszcze krytykują bez sensu).

Wow, nawet nie musiałam dużo nadrabiać i zdążę chyba normalnie wyjść do pracy Miłego dnia Dzieweczki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-10 o 08:52
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:55   #1377
evoonia86
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28663948]a czemu zdecydowałaś się na szycie? bo nigdzie nie było tej wymarzonej?

i pisałaś wcześniej że widziałaś podobną suknię do tej co wklejałam, a wiesz w którym salonie w Warszawie? To bym przejrzała kolekcję[/QUOTE]
ja szyję w salonie, bo model salonowy był za duży i chciałam troche ją po swojemu zmodyfikować. tzn. trochę zmienię wygląd gorsety, dół pozostanie taki sam
wiesz co to była na Targowej, ale za cholerkę nie pamiętam jak ten salon się nazywał. tam jest ich tyle, że zapamiętałam tylko swój ten salon na pewno byl blisko centrum wileńska na skrzyżowaniu Targowej i jakiejś jeszcze, ale nie pamiętam dokladnie jak się nazywała ta ulica. zaraz pobuszuję po necie to może uda mi się znaleźć. jeśli nie, to będę w przyszłym tygodniu w tamtych okolicach i sprawdzę ten salon dokładnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 09:15   #1378
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
wiesz co to była na Targowej, ale za cholerkę nie pamiętam jak ten salon się nazywał. tam jest ich tyle, że zapamiętałam tylko swój ten salon na pewno byl blisko centrum wileńska na skrzyżowaniu Targowej i jakiejś jeszcze, ale nie pamiętam dokladnie jak się nazywała ta ulica. zaraz pobuszuję po necie to może uda mi się znaleźć. jeśli nie, to będę w przyszłym tygodniu w tamtych okolicach i sprawdzę ten salon dokładnie
dobra, to najwyżej kiedyś przy okazji zerkniesz, pytam z ciekawości a warszawskie ulice to mi nic nie mówią
Stary 2011-08-10, 09:20   #1379
ibyza
Wtajemniczenie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28657968]Laseczki proszę o radę Fotki kiepskie bo telefonem i któraś tam za duża, ale chodzi mi o to co wg Was mi pasuje Nie wszystkie z nich mi się podobają, chciałam tylko zobaczyć się na fotkach żeby było łatwiej No i mam tu też swój typ, w którym czuję się najlepiej.[/QUOTE]

jak dla mnie w 4 najlepiej sie prezentujesz

Cytat:
a teraz ze ślubnych to byłam dzisiaj na przymiarkach

1 salon to był strzał w dziesiątke Pani przemiła zachęciła mnei do mierzenia KAZAŁA robić zdjecia i oto przymierzyłam 3 suknie w tym pierwsza jest moja faworytką jak narazie koszt wyprzedażowej to 1800 z poprawkami plus halka a nowa 2350 i chyba poczekam na nowa kolekcje i wtedy ewentualnei zdecyduje sie na nowa. Ale mam jeszcze kilk asalonów do obskoczenia więc jeszcze to nei na 100% Oczywiscie wszystkie suknie sa o 2 rozmiary za duze... O nie zapomniałam ramiączka schować od stanika dopiero teraz zauwazyłam ale gapa

Drugi salon jakaś babka po 50 zdziwiła sie czemu rok przed slubem szukam sukni tpo jej tłumacze ze sa wyprzedaze ze nowa kolekcja i takie tam to sie usmiechneła i pokazała katalogi... nowe i nawet nei ma sukni z nich.... a wiec jak ma wybrac skoro nei moge przymierzyc?? Powiedziała żebym przyszła pozniej bo jedna PMka zamówiła i dzis ma juz byc... ja dziękuje przymierzac czyjąś sukienke z moja zrobiła by tak samo???

3 salon Pani miła ale też wielkei zdziwienie czemu juz szukam sukni... na salonie tez nic ciekawego nei bylo, katalogów zadnych nam nie dała generalnie miała mnei gdzies i ja ja teraz tez mam gdzieś

Na makijażu też byłam i w sumie jestem zadowolona - mogła bym być tak pomalowania na swoim ślubie niestety zdjęcia nie mam wam co pokazywać bo mam grzywkę juz za długa i go wcale nie widać prawie na zdjęciu
3 zdjęcie najlepiej

a tak poza tym to żyję i mam sie całkiem znośnie
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:22   #1380
kooocur
Zakorzenienie

Hejooo

ale Wy pedzicie, człowiek dobrze sie nie zastanowi patrzy a tu 10 stron napykane

Szok normalnie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości