|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Emi przepis jak na moją zupę soczewicową tylko oczywiście z mniejszą ilością wody
![]() Nie robi się papa z tej soczewicy po 40 min?. Mi się zrobiła papa w zupie po 20 min gotowania
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, przykro mi.
Haniu, mi w sumie też nie zadawali - jedynie teściowa na początku naszego małżeństwa gadała nam o dzieciach, przytaczała argumenty "jak to cudownie mieć dzieci" i chciała na nas wpłynąć. Właśnie tak jej odpowiadałam, to była w szoku. Przestała gadać na długi, długi czas. I jak zaszłam w ciążę, była zdziwiona, że tak bez jej namawiania się udało Taa, bo ona mam moc i nieograniczony wpływ na ludzi
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A propos aspołecznych zachowań, jak byłam mała, jeszcze w wieku przedszkolnym, na podwórku wzięłam garść piachu i zaczęłam rzucać w jedną dziewczynkę - "bo tak", na zasadzie "ciekawe jak to się skończy". Ona oczywiście zawołała tatę, który na mnie nawrzeszczał, ale w ogóle się tym nie przejęłam ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Haniu, obejrzałam Twój przepis na zupę z soczewicy, szkielet ten sam, ale różni się szczegółami jednak - szczególnie przyprawami. |
||
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, Haniu, zainspirowałyście mnie do ugotowania czegoś z soczewicy.
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Emi, przykro mi, że Ci się nie udało...
Dziewczyny, wychodzi na to, że wszystkie jesteśmy aspołeczne
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja byłam jako dziecko teraz jestem towarzyska i niczego się nie boję
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Ok,przepraszam. Wyłączam Cię z tego grona
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Już się otrząsnęłam z pierwszego szoku i spontanicznego żalu. Bardzo mi przykro, ale trudno. Przeżyję. Działam dalej.
Ad. kontaktów międzyludzkich, ja mam bardzo różnie. Ogólnie jestem otwartą, wesołą, śmiałą osobą, o pozytywnym stosunku do ludzi, łatwo nawiązuję kontakty. Ale jak coś mi czasem nie podpasuje w towarzystwie to siedzę cicho i mam wszystko gdzieś
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denerwuje mnie bliskość osób nieznajomych... A wtrącanie się w moje prywatne sprawy, zadawanie zbyt dużej ilości pytań odnośnie mojego życia prywatnego denerwuje mnie nawet u osób, które znam dobrze Mam swoją sferę prywatności i mam ochotę gryźć, jak ktoś mi się w nią ciśnie
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię poznawać nowych ludzi, zwłaszcza kobiet
Z facetami przeważnie mam trochę lepiej, jednak zależy od konkretnej sytuacji.A z babami zawsze pod górkę. |
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi akurat to nie przeszkadza, traktuję to jako przejaw zainteresowania mną a nie ciekawości. Po prostu mnie to nie drażni, to subiektywne wiadomo. A jak nie chcę, to nie odpowiadam, albo jasno mówię, że nie mam ochoty o tym gadać.
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
heh..mi tam nic nie przeszkadza...mogą sie wszyscy pytać o wszystko
![]() Nie mam chyba granic intymności ![]() __________ Starsznie mi się nie chce pracować dobrze że za miesiąc urlop, a później chwila moment i L4
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się nie chce. Zwłaszcza po dzisiejszym mam niską motywację. Tylko nie mam tak miłej perspektywy
To dla mnie raczej ta łatwiejsza część roku jeśli chodzi o pracę.
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
miałam spotkanie z naszym inwestorem i zaprosili mnie na Oktoberfest, ale znając życie nasi powiedzą, że mam nie jechać, żeby się nie kontaktować i czegoś nie wygadać. Najważniejsze to być incognito
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Postaram się Was nadrobić a na razie piszę że nam się super wyjazd udał. Haniu ja też w ciąży jakieś tam wyobrażenia miałam jak ot będzie po, jakie będę miała dziecko. A jest zupełnie inaczej. Co do jazdy samochodem tak daleko, ciężko będzie. My teraz niby daliśmy radę 11 godzin do Karpacza ale młody zmęczony ![]() A co do karmienia to mi wbrew pozorom łatwiej mlekiem na wyjeździe było nakarmić, zwykłym jedzeniem długo to trwa i brudna robota ![]() Jak tak Madzia o dzieciach na plaży napisała to aż mi się głupio zrobiło. Bartek chrzest przeszedł- Śnieżkę, Mały staw, Szrenicę, Góry Stołowe (czyli 7-8 godzin na szlaku). Byliśmy też w Pradze- mieliśmy jechać na własną rękę ale przyznam że w końcu wykupiliśmy dla wygody (głownie TZa) wycieczkę w biurze turystycznym ![]() Nie spotkaliśmy tak małych dzieci na szlaku, większość pozytywnie reagowała, Bartek był taką małą maskotką, rozśmieszał, zagadywali. Ale spotkaliśmy wiele komentarzy że męczymy dziecko, że to nienormalne itp ![]() Szczególnie jak płakał czasem, no ale płakać to mu się zdarza dość często w domu wiec co za różnica
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2011-08-09 o 20:04 |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ja tak tylko na chwilę, bo padam ze zmęczenia
hania811, w życiu bym nie pomyślała, że z Ciebie kiedyś był taki outsider emi_lka, szkoda, że tak wyszło z tym dodatkowym wynagrodzeniem. Mam nadzieję, że jakoś ci zrekompensują tą sytuację. miskowa, trzeba wytłumaczyć w pracy, że kontakty nieformalne to klucz do sukcesu sanetka, super, że wyjazd udany! |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Padam na pysk, już z rana. Muszę się podpiąć do ekspresu z kawą. Miałam wprost świetny sen - wszystkim moim kumplom ze szkoły podstawowej obcięłam kawałki palców moim nożem kuchennym, trzymałam je w woreczku. Jakiemuś obcemu kolesiowi też zrobiłam coś podobnego. Po jakimś czasie pojawiły się ogłoszenia, że szukają psychopatycznego sprawcy. Wiedziałam, że mnie znajdą, bo to w końcu moi kumple. Nie wiedziałam, czemu to zrobiłam, było mi z tym strasznie źle, zastanawiałam się, czy mogę liczyć na niepoczytalność, bo przecież mam problemy psychiczne. Zwierzyłam się mamie, była przerażona. Chciałam też zwierzyć się T. oraz mojemu szefowi, ale się obudziłam ![]() A mój szanowny małżonek zostawił na noc włączone żelazko. Zorientowałam się, gdy wstałam do kibelka. Zdarza mu się to już któryś raz. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- P.s.: Czy 45 zł za pedicure to korzystna cena? |
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Jestem pełna podziwu dla Was A jak transportowaliście synka? Rozumiem, że na Śnieżkę można z wózkiem, ale w pozostałe miejsca? w nosidełku, chuście? Cytat:
Na domiar złego pokłóciłam się w nocy z TŻtem, także lodowata atmosfera między nami... |
||
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- korzystna Asiuk, niezły sen. Może powinniście pomyśleć o żelazku, które się wyłącza samo, jak nim nie ruszasz ileś tam czasu. W moim jest coś takiego, dobre rozwiązanie zwłaszcza przy niebawem wszędzie zaglądającym małym dziecku |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z żelazkiem to nieciekawie... Ja zawsze po prasowaniu (ponieważ jestem dość nieuważna) natychmiast odłączam żelazko i odstawiam w najdalszy kąt - i jakoś udaje mi się zapamiętać ten fakt, więc nie mam też ataków paniki jak jestem gdzieś poza domem, czy wyłączyłam, czy nie, a zdarzało mi się panikować. Cena za pedicure moim zdaniem jest bardzo dobra. Ja dziś mam ochotę iść do fryzjera obciąć się na krótko i ufarbować na blond lub rudy... to jednak nie rozwiąże mojego konfliktu z mężem, ani nie załatwi za mnie obowiązków pracowych |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilko niby można wózkiem ale ja bym nie chciała, męczarnia Wszędzie w nosidełku, młodemu było wygodnie ale dał się nosić przodem do świata tylko, no bo tyle rzeczy ciekawych: drzewka, strumyczki, ludzie. A jak chciał spać to po prostu zasypiał. Spokojnie można by było i w Tatry jechać
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Cytat:
Asiuk, cena za pedicure b. korzystna....gdzie jest tak tanio? Byliśmy wczoraj ze znajomymi w kręgielni...popiwkowałam. ..i dziś w pracy mi jakoś 'niejako' ![]() W na weekend wyjeżdżamy w góry-strasznie się cieszę. Jedziemy w trójkę - my i nasz Bonek-ADHDwyżeł
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
nie,są takie nosidełka,fukcjonuja podobnie jak plecka zakladany z przodu
![]() Tylko kurcze,Sanetko,nie powinno sie nosic dziecka przodem do swiata. Ja wiem,że sa producenci,ktorzy mowia,ze mozna (np.womar Oooo,takie nosidło np. nie jest drogie,a spełnia wszytskie wymogi - http://allegro.pl/nosidelko-mei-tai-i1761425654.html. To nie jest nosidło,tylko wisiadło http://allegro.pl/womar-nosidlo-nosi...740269121.html. Dziecko wisi na kroczu jak szmaciana lalka.A w pozycji prozodem do swiata wisi jeszcze bardziej. Przepraszam za wyklad,sama nosze mloda w chuscie i mam zamiar przerzucic sie na nosidlo za jakis czas,zasiegalam opinii ortopedy i paru doswiadczonych w temacie mam i takie uzyskalam informacje..
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-08-10 o 09:05 |
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie byliśmy z TŻtem razem w górach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, może faktycznie zmienię żelazko, bo kiedyś się w końcu spalimy ![]() Cytat:
![]() Ja też przeważnie tak właśnie z żelazkiem robię. Zmiana może poprawić Ci humor, ale potem możesz żałować zbyt radykalnego cięcia. Cytat:
![]() Odnośnie pogrubionego - niewykonalne!!!! Młoda jest generalnie mało problemowa i mało płacząca, ale ze spaniem w różnych miejscach ma spory problem. Z tego powodu jazda samochodem była bardzo męcząca, bo przez ponad godzinę nie umiała zasnąć. Czasem pomagało założenie jej na twarz tetry Ale jednak rzadko to działa.A wieczorem kąpiemy ją, ubieramy w śpiwór, śpiewam kołysankę, odkładam do łóżeczka i wychodzę. Zasypia sama, bez problemu. U mnie w biurowcu na parterze Katowice, ul. Opolska 22. Muszę zadzwonić i dopytać, co obejmuje ta cena, bo może to bez malowania
|
|||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My planujemy góry z młoda we wrzesniu,tłumów juz nie bedzie,za to mam nadzieje,ze bedzie pogoda Na dluzsze wyprawy narazie nie ma co liczyc,ale moze uda nam sie zaliczyc jakies doliny ,pochodzić trochę
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

dobrze że za miesiąc urlop, a później chwila moment i L4