wymarzony pierścionek część XXI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 11:58   #2191
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Emi przepis jak na moją zupę soczewicową tylko oczywiście z mniejszą ilością wody
Nie robi się papa z tej soczewicy po 40 min?. Mi się zrobiła papa w zupie po 20 min gotowania
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 11:59   #2192
asiuk
Zakorzenienie

Emilko, przykro mi.

Haniu, mi w sumie też nie zadawali - jedynie teściowa na początku naszego małżeństwa gadała nam o dzieciach, przytaczała argumenty "jak to cudownie mieć dzieci" i chciała na nas wpłynąć. Właśnie tak jej odpowiadałam, to była w szoku. Przestała gadać na długi, długi czas. I jak zaszłam w ciążę, była zdziwiona, że tak bez jej namawiania się udało Taa, bo ona mam moc i nieograniczony wpływ na ludzi

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:14   #2193
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Emi przepis jak na moją zupę soczewicową tylko oczywiście z mniejszą ilością wody
Nie robi się papa z tej soczewicy po 40 min?. Mi się zrobiła papa w zupie po 20 min gotowania
Robiłam to tylko raz i wtedy mi wyszła bardzo twarda soczewica, dlatego podałam dłuższy czas gotowania - no, ale wiadomo, że trzeba próbować w między czasie, by była idealna.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Emilko, przykro mi.

Haniu, mi w sumie też nie zadawali - jedynie teściowa na początku naszego małżeństwa gadała nam o dzieciach, przytaczała argumenty "jak to cudownie mieć dzieci" i chciała na nas wpłynąć. Właśnie tak jej odpowiadałam, to była w szoku. Przestała gadać na długi, długi czas. I jak zaszłam w ciążę, była zdziwiona, że tak bez jej namawiania się udało Taa, bo ona mam moc i nieograniczony wpływ na ludzi
Mi też nikt nic nie sugerował przez dwa lata. Raczej słyszałam komentarze: świetnie, korzystajcie z życia, podróżujcie, bo jak będą dzieci to już nie będziecie mieli takiej swobody... Ostatnio moja mama rzuciła aluzję (właśnie ostatecznie zrezygnowała z pracy i przeszła na emeryturę), że teraz czeka na wnuki. Ale w ogóle nie odebrałam tego osobiście.

A propos aspołecznych zachowań, jak byłam mała, jeszcze w wieku przedszkolnym, na podwórku wzięłam garść piachu i zaczęłam rzucać w jedną dziewczynkę - "bo tak", na zasadzie "ciekawe jak to się skończy". Ona oczywiście zawołała tatę, który na mnie nawrzeszczał, ale w ogóle się tym nie przejęłam

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Haniu, obejrzałam Twój przepis na zupę z soczewicy, szkielet ten sam, ale różni się szczegółami jednak - szczególnie przyprawami.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:17   #2194
carmelova
Zakorzenienie

Emilko, Haniu, zainspirowałyście mnie do ugotowania czegoś z soczewicy.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:21   #2195
ButterBear
Zakorzenienie

Emi, przykro mi, że Ci się nie udało...

Dziewczyny, wychodzi na to, że wszystkie jesteśmy aspołeczne

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 12:23   #2196
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Haniu, obejrzałam Twój przepis na zupę z soczewicy, szkielet ten sam, ale różni się szczegółami jednak - szczególnie przyprawami.
Aktualnie robię właśnie podobnie do Ciebie... z czerwonej soczewicy , mocno doprawioną- na sposób meksykański wręcz bo daję i kolendrę i kumin. Obowiązkowo curry i ocet

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wychodzi na to, że wszystkie jesteśmy aspołeczne
Ja byłam jako dziecko teraz jestem towarzyska i niczego się nie boję
Stary 2011-08-09, 12:32   #2197
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja byłam jako dziecko teraz jestem towarzyska i niczego się nie boję
Ok,przepraszam. Wyłączam Cię z tego grona

Hania

Stary 2011-08-09, 12:40   #2198
emi_lka
Zakorzenienie

Już się otrząsnęłam z pierwszego szoku i spontanicznego żalu. Bardzo mi przykro, ale trudno. Przeżyję. Działam dalej.

Ad. kontaktów międzyludzkich, ja mam bardzo różnie. Ogólnie jestem otwartą, wesołą, śmiałą osobą, o pozytywnym stosunku do ludzi, łatwo nawiązuję kontakty. Ale jak coś mi czasem nie podpasuje w towarzystwie to siedzę cicho i mam wszystko gdzieś
Stary 2011-08-09, 12:44   #2199
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Już się otrząsnęłam z pierwszego szoku i spontanicznego żalu. Bardzo mi przykro, ale trudno. Przeżyję. Działam dalej.

Ad. kontaktów międzyludzkich, ja mam bardzo różnie. Ogólnie jestem otwartą, wesołą, śmiałą osobą, o pozytywnym stosunku do ludzi, łatwo nawiązuję kontakty. Ale jak coś mi czasem nie podpasuje w towarzystwie to siedzę cicho i mam wszystko gdzieś
No ale ja mam dokładnie tak samo - tylko, że w stosunku do ludzi, których znam.
Denerwuje mnie bliskość osób nieznajomych...

A wtrącanie się w moje prywatne sprawy, zadawanie zbyt dużej ilości pytań odnośnie mojego życia prywatnego denerwuje mnie nawet u osób, które znam dobrze Mam swoją sferę prywatności i mam ochotę gryźć, jak ktoś mi się w nią ciśnie

Hania

Stary 2011-08-09, 13:01   #2200
asiuk
Zakorzenienie

Ja nie lubię poznawać nowych ludzi, zwłaszcza kobiet Z facetami przeważnie mam trochę lepiej, jednak zależy od konkretnej sytuacji.
A z babami zawsze pod górkę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-09, 13:29   #2201
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

A wtrącanie się w moje prywatne sprawy, zadawanie zbyt dużej ilości pytań odnośnie mojego życia prywatnego denerwuje mnie nawet u osób, które znam dobrze Mam swoją sferę prywatności i mam ochotę gryźć, jak ktoś mi się w nią ciśnie
Pewnie, że co za dużo, to niezdrowo ale mi akurat to nie przeszkadza, traktuję to jako przejaw zainteresowania mną a nie ciekawości. Po prostu mnie to nie drażni, to subiektywne wiadomo. A jak nie chcę, to nie odpowiadam, albo jasno mówię, że nie mam ochoty o tym gadać.
Stary 2011-08-09, 14:10   #2202
hania811
Zakorzenienie

heh..mi tam nic nie przeszkadza...mogą sie wszyscy pytać o wszystko
Nie mam chyba granic intymności

Starsznie mi się nie chce pracować dobrze że za miesiąc urlop, a później chwila moment i L4
Stary 2011-08-09, 15:06   #2203
emi_lka
Zakorzenienie

Mi też się nie chce. Zwłaszcza po dzisiejszym mam niską motywację. Tylko nie mam tak miłej perspektywy To dla mnie raczej ta łatwiejsza część roku jeśli chodzi o pracę.
Stary 2011-08-09, 15:18   #2204
miskowa
Zakorzenienie

miałam spotkanie z naszym inwestorem i zaprosili mnie na Oktoberfest, ale znając życie nasi powiedzą, że mam nie jechać, żeby się nie kontaktować i czegoś nie wygadać. Najważniejsze to być incognito
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:43   #2205
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
miałam spotkanie z naszym inwestorem i zaprosili mnie na Oktoberfest, ale znając życie nasi powiedzą, że mam nie jechać, żeby się nie kontaktować i czegoś nie wygadać. Najważniejsze to być incognito
A może się uda ?
Kciuki!
Stary 2011-08-09, 15:50   #2206
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A może się uda ?
Kciuki!
wątpię, mimo że nie miałabym nic przeciwko, żeby się opić tam szwabskim piwem
Stary 2011-08-09, 16:01   #2207
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
wątpię, mimo że nie miałabym nic przeciwko, żeby się opić tam szwabskim piwem
Stary 2011-08-09, 19:58   #2208
sanetka
Zakorzenienie

czesc

Postaram się Was nadrobić a na razie piszę że nam się super wyjazd udał.

Haniu ja też w ciąży jakieś tam wyobrażenia miałam jak ot będzie po, jakie będę miała dziecko. A jest zupełnie inaczej.
Co do jazdy samochodem tak daleko, ciężko będzie. My teraz niby daliśmy radę 11 godzin do Karpacza ale młody zmęczony
A co do karmienia to mi wbrew pozorom łatwiej mlekiem na wyjeździe było nakarmić, zwykłym jedzeniem długo to trwa i brudna robota

Jak tak Madzia o dzieciach na plaży napisała to aż mi się głupio zrobiło. Bartek chrzest przeszedł- Śnieżkę, Mały staw, Szrenicę, Góry Stołowe (czyli 7-8 godzin na szlaku). Byliśmy też w Pradze- mieliśmy jechać na własną rękę ale przyznam że w końcu wykupiliśmy dla wygody (głownie TZa) wycieczkę w biurze turystycznym
Nie spotkaliśmy tak małych dzieci na szlaku, większość pozytywnie reagowała, Bartek był taką małą maskotką, rozśmieszał, zagadywali. Ale spotkaliśmy wiele komentarzy że męczymy dziecko, że to nienormalne itp
Szczególnie jak płakał czasem, no ale płakać to mu się zdarza dość często w domu wiec co za różnica

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:04
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 21:10   #2209
xzora
Zakorzenienie

hej dziewczyny, ja tak tylko na chwilę, bo padam ze zmęczenia

hania811
, w życiu bym nie pomyślała, że z Ciebie kiedyś był taki outsider
emi_lka, szkoda, że tak wyszło z tym dodatkowym wynagrodzeniem. Mam nadzieję, że jakoś ci zrekompensują tą sytuację.
miskowa, trzeba wytłumaczyć w pracy, że kontakty nieformalne to klucz do sukcesu
sanetka, super, że wyjazd udany!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:35   #2210
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Padam na pysk, już z rana. Muszę się podpiąć do ekspresu z kawą.

Miałam wprost świetny sen - wszystkim moim kumplom ze szkoły podstawowej obcięłam kawałki palców moim nożem kuchennym, trzymałam je w woreczku. Jakiemuś obcemu kolesiowi też zrobiłam coś podobnego. Po jakimś czasie pojawiły się ogłoszenia, że szukają psychopatycznego sprawcy. Wiedziałam, że mnie znajdą, bo to w końcu moi kumple.
Nie wiedziałam, czemu to zrobiłam, było mi z tym strasznie źle, zastanawiałam się, czy mogę liczyć na niepoczytalność, bo przecież mam problemy psychiczne. Zwierzyłam się mamie, była przerażona. Chciałam też zwierzyć się T. oraz mojemu szefowi, ale się obudziłam

A mój szanowny małżonek zostawił na noc włączone żelazko. Zorientowałam się, gdy wstałam do kibelka.
Zdarza mu się to już któryś raz.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

P.s.: Czy 45 zł za pedicure to korzystna cena?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 08:41   #2211
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
czesc

Jak tak Madzia o dzieciach na plaży napisała to aż mi się głupio zrobiło. Bartek chrzest przeszedł- Śnieżkę, Mały staw, Szrenicę, Góry Stołowe (czyli 7-8 godzin na szlaku). Byliśmy też w Pradze- mieliśmy jechać na własną rękę ale przyznam że w końcu wykupiliśmy dla wygody (głownie TZa) wycieczkę w biurze turystycznym
Nie spotkaliśmy tak małych dzieci na szlaku, większość pozytywnie reagowała, Bartek był taką małą maskotką, rozśmieszał, zagadywali. Ale spotkaliśmy wiele komentarzy że męczymy dziecko, że to nienormalne itp
Szczególnie jak płakał czasem, no ale płakać to mu się zdarza dość często w domu wiec co za różnica
Sanetko, super, że wyjazd się udał
Jestem pełna podziwu dla Was

A jak transportowaliście synka? Rozumiem, że na Śnieżkę można z wózkiem, ale w pozostałe miejsca? w nosidełku, chuście?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja tak tylko na chwilę, bo padam ze zmęczenia

hania811
, w życiu bym nie pomyślała, że z Ciebie kiedyś był taki outsider
emi_lka, szkoda, że tak wyszło z tym dodatkowym wynagrodzeniem. Mam nadzieję, że jakoś ci zrekompensują tą sytuację.
miskowa, trzeba wytłumaczyć w pracy, że kontakty nieformalne to klucz do sukcesu
sanetka, super, że wyjazd udany!
Xzora, no niestety, to miało być dodatkowe finansowanie w ramach konkursu dla mieszkańców Mazowsza, także żadnej rekompensaty nie będzie...

Na domiar złego pokłóciłam się w nocy z TŻtem, także lodowata atmosfera między nami...
Stary 2011-08-10, 08:43   #2212
miskowa
Zakorzenienie

cześć

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

korzystna

Asiuk, niezły sen.
Może powinniście pomyśleć o żelazku, które się wyłącza samo, jak nim nie ruszasz ileś tam czasu. W moim jest coś takiego, dobre rozwiązanie zwłaszcza przy niebawem wszędzie zaglądającym małym dziecku
Stary 2011-08-10, 08:45   #2213
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Miałam wprost świetny sen - wszystkim moim kumplom ze szkoły podstawowej obcięłam kawałki palców moim nożem kuchennym, trzymałam je w woreczku. Jakiemuś obcemu kolesiowi też zrobiłam coś podobnego. Po jakimś czasie pojawiły się ogłoszenia, że szukają psychopatycznego sprawcy. Wiedziałam, że mnie znajdą, bo to w końcu moi kumple.
Nie wiedziałam, czemu to zrobiłam, było mi z tym strasznie źle, zastanawiałam się, czy mogę liczyć na niepoczytalność, bo przecież mam problemy psychiczne. Zwierzyłam się mamie, była przerażona. Chciałam też zwierzyć się T. oraz mojemu szefowi, ale się obudziłam

A mój szanowny małżonek zostawił na noc włączone żelazko. Zorientowałam się, gdy wstałam do kibelka.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

ale sen

Z żelazkiem to nieciekawie...

Ja zawsze po prasowaniu (ponieważ jestem dość nieuważna) natychmiast odłączam żelazko i odstawiam w najdalszy kąt - i jakoś udaje mi się zapamiętać ten fakt, więc nie mam też ataków paniki jak jestem gdzieś poza domem, czy wyłączyłam, czy nie, a zdarzało mi się panikować.

Cena za pedicure moim zdaniem jest bardzo dobra.

Ja dziś mam ochotę iść do fryzjera obciąć się na krótko i ufarbować na blond lub rudy... to jednak nie rozwiąże mojego konfliktu z mężem, ani nie załatwi za mnie obowiązków pracowych
Stary 2011-08-10, 08:46   #2214
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Sanetko, super, że wyjazd się udał
Jestem pełna podziwu dla Was

A jak transportowaliście synka? Rozumiem, że na Śnieżkę można z wózkiem, ale w pozostałe miejsca? w nosidełku, chuście?

Emilko niby można wózkiem ale ja bym nie chciała, męczarnia

Wszędzie w nosidełku, młodemu było wygodnie ale dał się nosić przodem do świata tylko, no bo tyle rzeczy ciekawych: drzewka, strumyczki, ludzie. A jak chciał spać to po prostu zasypiał.
Spokojnie można by było i w Tatry jechać

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 08:48   #2215
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Wszędzie w nosidełku, młodemu było wygodnie ale dał się nosić przodem do świata tylko, no bo tyle rzeczy ciekawych: drzewka, strumyczki, ludzie. A jak chciał spać to po prostu zasypiał.
W nosidełku takim samochodowym? Dopytuję, bo kompletnie się nie znam
Stary 2011-08-10, 08:51   #2216
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Cytat:
Cześć!

Asiuk, niezły sen

Asiuk, cena za pedicure b. korzystna....gdzie jest tak tanio?

Byliśmy wczoraj ze znajomymi w kręgielni...popiwkowałam. ..i dziś w pracy mi jakoś 'niejako'

W na weekend wyjeżdżamy w góry-strasznie się cieszę. Jedziemy w trójkę - my i nasz Bonek-ADHDwyżeł

Hania

Stary 2011-08-10, 09:03   #2217
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
W nosidełku takim samochodowym? Dopytuję, bo kompletnie się nie znam
nie,są takie nosidełka,fukcjonuja podobnie jak plecka zakladany z przodu

Tylko kurcze,Sanetko,nie powinno sie nosic dziecka przodem do swiata. Ja wiem,że sa producenci,ktorzy mowia,ze mozna (np.womar) ,ale po pierwsze dziecko oparte plecami o rodzica przyjmuje wymuszona pozycję ,co nie jest zdrowe dla kręgosłupa,a po drugie wisi na kroczu (1 -nie moze usiac na pupie,tak jakby bylo tylem do swiata ,2-opcja przodem do swiata istnieje tylko w nosidlach nieergonomicznych 3-takie nosidła maja wąski panel miedzy nózkami,co jest niekorzystne dla rozowju stawow biodrowych,dziecko powinno byc noszone "na żabkę") . Jesli synek spędza w nosidelku sporo czasu,pomyslałabym o ergonomiku,a opcję przodem do swiata zastapila noszeniem na plecach....
Oooo,takie nosidło np. nie jest drogie,a spełnia wszytskie wymogi - http://allegro.pl/nosidelko-mei-tai-i1761425654.html.
To nie jest nosidło,tylko wisiadło http://allegro.pl/womar-nosidlo-nosi...740269121.html. Dziecko wisi na kroczu jak szmaciana lalka.A w pozycji prozodem do swiata wisi jeszcze bardziej.

Przepraszam za wyklad,sama nosze mloda w chuscie i mam zamiar przerzucic sie na nosidlo za jakis czas,zasiegalam opinii ortopedy i paru doswiadczonych w temacie mam i takie uzyskalam informacje..

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-08-10 o 09:05
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:08   #2218
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Byliśmy wczoraj ze znajomymi w kręgielni...popiwkowałam. ..i dziś w pracy mi jakoś 'niejako'

W na weekend wyjeżdżamy w góry-strasznie się cieszę. Jedziemy w trójkę - my i nasz Bonek-ADHDwyżeł
Zazdroszczę gór...
Nigdy nie byliśmy z TŻtem razem w górach

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
nie,są takie nosidełka,fukcjonuja podobnie jak plecka zakladany z przodu

Przepraszam za wyklad,sama nosze mloda w chuscie i mam zamiar przerzucic sie na nosidlo za jakis czas,zasiegalam opinii ortopedy i paru doswiadczonych w temacie mam i takie uzyskalam informacje..
Dzięki, doszkoliłam się też przez google
Stary 2011-08-10, 09:10   #2219
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
korzystna

Asiuk, niezły sen.
Może powinniście pomyśleć o żelazku, które się wyłącza samo, jak nim nie ruszasz ileś tam czasu. W moim jest coś takiego, dobre rozwiązanie zwłaszcza przy niebawem wszędzie zaglądającym małym dziecku
To się chyba umówię

Nie wiem, może faktycznie zmienię żelazko, bo kiedyś się w końcu spalimy
Cytat:
ale sen

Z żelazkiem to nieciekawie...

Ja zawsze po prasowaniu (ponieważ jestem dość nieuważna) natychmiast odłączam żelazko i odstawiam w najdalszy kąt - i jakoś udaje mi się zapamiętać ten fakt, więc nie mam też ataków paniki jak jestem gdzieś poza domem, czy wyłączyłam, czy nie, a zdarzało mi się panikować.

Cena za pedicure moim zdaniem jest bardzo dobra.

Ja dziś mam ochotę iść do fryzjera obciąć się na krótko i ufarbować na blond lub rudy... to jednak nie rozwiąże mojego konfliktu z mężem, ani nie załatwi za mnie obowiązków pracowych

Ja też przeważnie tak właśnie z żelazkiem robię.
Zmiana może poprawić Ci humor, ale potem możesz żałować zbyt radykalnego cięcia.

Cytat:

Nosidełko jest super - nie samochodowe, a takie zakładane na siebie, ergonomiczne. Młoda też je lubi

Odnośnie pogrubionego - niewykonalne!!!! Młoda jest generalnie mało problemowa i mało płacząca, ale ze spaniem w różnych miejscach ma spory problem. Z tego powodu jazda samochodem była bardzo męcząca, bo przez ponad godzinę nie umiała zasnąć. Czasem pomagało założenie jej na twarz tetry Ale jednak rzadko to działa.
A wieczorem kąpiemy ją, ubieramy w śpiwór, śpiewam kołysankę, odkładam do łóżeczka i wychodzę. Zasypia sama, bez problemu.

Cytat:

Asiuk, cena za pedicure b. korzystna....gdzie jest tak tanio?
U mnie w biurowcu na parterze Katowice, ul. Opolska 22. Muszę zadzwonić i dopytać, co obejmuje ta cena, bo może to bez malowania

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-08-10, 09:15   #2220
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Zazdroszczę gór...
Nigdy nie byliśmy z TŻtem razem w górach

Dzięki, doszkoliłam się też przez google
no ja tez najpierw google atakowałam ,pozniej szukalam jeszcze opinii kogos w realu

My planujemy góry z młoda we wrzesniu,tłumów juz nie bedzie,za to mam nadzieje,ze bedzie pogoda Na dluzsze wyprawy narazie nie ma co liczyc,ale moze uda nam sie zaliczyc jakies doliny ,pochodzić trochę

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości