Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku!
Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają 10 18,52%
Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają 0 0%
Lato poszło w las, siadać zacząć czas 7 12,96%
Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają 6 11,11%
Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają 0 0%
Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają 2 3,70%
Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków 0 0%
Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka 4 7,41%
Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek 0 0%
Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają 1 1,85%
Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać 1 1,85%
Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami 1 1,85%
Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas 3 5,56%
Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać 4 7,41%
Wakacje już za nami, siadać zaczynamy 1 1,85%
Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy 11 20,37%
Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 09:36   #2611
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
no dobra dziewczyny, przedstawiam wam ta co miala nie przezyc, ale sile znalazla i jest z nami, jak widac ma sie dobrze, Emilia Anna 7,5 miesiaca z waga 5350
sliczna

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
laseczka to ja już nie wiem..tak mi się wydaje że powinien już trzymac.. mój mały ma straszne lęki jakieś i jak mu chwiejnie się głowka to od razu płacze jakby mu krzywda się jakas działa...
tylko moj jest duzy i silny chłopak od urodzeniejuz w szpialu sie smialy pielegniarki ze wyglada na miesiacznego i ladnie trzyma glowke
i on cały czas na brzuszku leży -spi całe noce na brzuszku w wózku na brzuszku na macie na brzuszku -on uwielbia byc na brzuszku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2011-08-10 o 09:41
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:39   #2612
ada32
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za wypowiedzi

tez tak myśle, ze poczekam cierpliwie i będe cwiczyć więcej lezenie na brzuszku.. mimo jego sprzeciwu

no a z mostkiem to faktycznie niepotrzebnie sie martwie skoro wasze dzieci tez tak robią to jest ok ... dzięki
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:40   #2613
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
witam się z Wami
cora gratulacje dla siostry i małego siostrzeńca ... duży chłopczyk

dziewczyny mam pytanie... mój mały ma... tzn w czwartek będzie miał16 tygodni ... i wydaje mi się że nie trzyma jeszcze dobrze główki..zawsze jak noszę go w pionie a tak tylko chce być noszony to muszę lekko asekurować mu główkę bo przechyla ją chwiejnie do tyłu.. czy wasze dzieci trzymają już pewnie głowki... pamiętam też ze któraś dziewczyna pisała o nienaturalnym wykręcaniu rączek tzn... mój mały robi coś w rodzaju mostka z leżącej pozycji tak z tyłu główki rączki wykręca i się podnosi..nie wiem czy się martwić.. lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości .. a ja narazie obserwuję
a z tą główką to może przewrażliwiona jestem.. i trzymam ją tak ze strachu.. powinnam może już mu wierzyć że da radę co...

a moje włosy już utkały każdy centymetr podłogi w domu masakra mam już zakola

no i waga moja spadła do 53 kg.. a tak walczyłam zeby był chociaż 55

dziś pójdę zważyć malego ... o ile pogoda mi pozwoli na to bo coś chmurzy się znowu
tak,moja Maja ładnie trzyma główkę i wcale nie trzeba jej asekurowac. Na brzuszku nadal mało lezy,bo nie lubi,ale jakos sie udało z tą główką

Cytat:
chcesz moje 10? mam w nadmiarze...
dam i zaplace nawet

no dobra dziewczyny, przedstawiam wam ta co miala nie przezyc, ale sile znalazla i jest z nami, jak widac ma sie dobrze, Emilia Anna 7,5 miesiaca z waga 5350
ojej,ale kruszyna! piękna Emilka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:43   #2614
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
super, trochę człowiek dojdzie do siebie
oj tak

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Laseczka Twój Kacperek też super chłopak, i jaki duży już

ada32mostek też próbuje robić szczególnie na przewijaku
może niedługo obróci się z pleców na brzuszek bo z brzuszka na plecy już potrafi i to ładnie mu wychodzi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:56   #2615
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
silna dziewczynka drobinka kochana nasze pierwsze dzieciątko na forum... ach wzruszyłam się niesamowicie...

Coralady
brawa dla siostry !!!

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:56   #2616
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za wypowiedzi

tez tak myśle, ze poczekam cierpliwie i będe cwiczyć więcej lezenie na brzuszku.. mimo jego sprzeciwu

no a z mostkiem to faktycznie niepotrzebnie sie martwie skoro wasze dzieci tez tak robią to jest ok ... dzięki
dawaj go po tej minucie nawet ale czesto, jak zaczyna plakac i sie wkurzac obroc i za chwilke znowu proboj

zobaqczysz ze pewnego pieknego dnia sam stwierdzi ze brzuch jest fajny i sam sie bedzie obracac

dziewczyny napiszcie mi co wy jadanie na sniadania? bo ja mam juz dosyc kanapek, jajecznicy, wiesniaka czy kielbasek na cieplo i tak w kolko
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:59   #2617
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

mój krolewicz obudził się dzisiaj o 7 zjadł i wcale nie chciał spać, wzięłam go do siebie i trochę przymknął oczka ale tylko na chwilę dałam znowu cyca i myślałam, że uśnie ale gdzie tam, no więc wstaliśmy, wysprzątaliśmy razem łazienkę, wypił soczek i śpi, normalnie to nie mój syn

Cytat:
piękna dziewczynka i taka kruszynka, mój już waży ponad 7kg!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ego, normalnie zapas lodów masz że hoho to ja poprosze te w polewie z migdałami

tra, prunelle, ego czy wiecie gdzie w wawie są jakies sklepy z fajnymi ciuszkami do chrztu ??? wpadło Wam może coś w oko???
( tylko nie takie typowo chrzcielne, miliony falban itp. ehhhhh zapomotałam chyba :/)
mam zapas lodów, bo codziennie jem
proszę bardzo,dzielę sie

ja nie znam żadnych takich sklepów w w-wie, jeszcze nie szukalam nic

od jutra w tesco będą te chusteczki, ciuszki dla dzieci co aja pisała, obiadki bobovita w dwupakach za 6,29, piwo carlsberg 8+4 za 19zł czyli jedno wychodzi 1,50
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 10:00   #2618
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
dawaj go po tej minucie nawet ale czesto, jak zaczyna plakac i sie wkurzac obroc i za chwilke znowu proboj

zobaqczysz ze pewnego pieknego dnia sam stwierdzi ze brzuch jest fajny i sam sie bedzie obracac

dziewczyny napiszcie mi co wy jadanie na sniadania? bo ja mam juz dosyc kanapek, jajecznicy, wiesniaka czy kielbasek na cieplo i tak w kolko
Krzysiowi tak się spodobal brzuszek że w tej chwili w grę wchodzi tylko ta pozycja a jak chce go na plecki przełożyć to ryk. wcześniej w ogóle nie chcial leżeć na brzuszku.

Ja na śniadanie uwielbiam płatki z jogurtem jako mały starterek bo się samymi płatkami nie najem potem już kanapki, ewentualnie jajecznica.
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:03   #2619
żurawinka
Zakorzenienie

Zaspana witam z rana. ale noc!!!!!!!!! Do 2 wstawałam 8 razy, potem straciłam rachubę. I żeby to jeszcze o jedzenie chodziło, ale tu w grę wchodził smok i wielokrotne przekręcanie dziecka z brzucha na plecy

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dziewcztny w imieniu siostry i Mikołaja dziekuje za kciuki.Przydały się

"Mały" waży 4200g,61 cm urodzony przez cc

Lilka ma problem z ząbkowaniem,wczoraj płakała 2h przed snem,dzis pól dnia,ja normalnie padam...

Wcina co popadnie,non stop gryzie łapki,jutro idziemy do pediatry po pomoc.

W załaczeniu zdjęcie z dzis jak czekałyśmy,żeby zobaczyc nowonarodzonego kuzynaOczywiście rączki w buzi
Słodziaczek, super że kuzynek już na świecie

Cytat:
Na macie najlepiej w poprzek
Śliczności Normalnie młody Brad Pitt

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. dzisiaj mamy 4 miesiace dokladnie 53 minuty temu. dzisiaj ide na rozmowe kwalifikacyjna ale o pol etatu tylko. a pozniej do reala po chusteczki huggis 6 paczek za 17 zl
Jakie oczki ładne

Cytat:
dam i zaplace nawet

Jaka zapatrzona w mamę ślicznotka

Dziś znowu pogoda do pupy, Wiolka szaleje od nocy, wczoraj wymęczyła moją mamę robiąc na jej rekach 60 przysiadów. A teraz będzie męczyc mnie

Wasze dzieciaczki też tak słodko kaszlą? W sensie robią takie "eghe eghe? " Starsza o miesiąc kuzynka juz mówi tata, fajnie byłoby to usłyszeć.

Termin chrztu - 25 wrzesień. Chyba bierzemy catering coby się nie namęczyć

Iweczka a w co myślisz ubrać na chrzest ? Ja chyba poza Wawa będę szukać, ewentualnie coś skromnego. Błyskowi mówimy nie.

Edytowane przez żurawinka
Czas edycji: 2011-08-10 o 10:05
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:07   #2620
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Zaspana witam z rana. ale noc!!!!!!!!! Do 2 wstawałam 8 razy, potem straciłam rachubę. I żeby to jeszcze o jedzenie chodziło, ale tu w grę wchodził smok i wielokrotne przekręcanie dziecka z brzucha na plecy

Wasze dzieciaczki też tak słodko kaszlą? W sensie robią takie "eghe eghe? " Starsza o miesiąc kuzynka juz mówi tata, fajnie byłoby to usłyszeć.
U nas w nocy też kango z tym przewracaniem na brzuch jakby nie mógł zasnąć po prostu na tym brzuchu, to nie kwili ciągle.

A kaszelek to podstawa i to słychać że taki udawany żeby zwrócić uwagę, jak tylko na niego spojrzę to taki rozbrajający uśmiech
Stary 2011-08-10, 10:08   #2621
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy
Wczoraj Krzyś dostał na noc kaszkę wypił 110 (normalnie pije samo mleczko 180 ml) i spał całą noc kochany syn zrozumiał chorą matkę że nie ma siły w nocy wstawać
o jak ładnie pospal, a jak mu robisz kaszkę, tzn ile łyżek na ile mleka/wody??

Cytat:
Przez kilka dni niestety chyba będę tylko podczytywać, jeśli czas mi pozwoli, bo mamy restauracje pod Jasną Górą a teraz jest mega szczyt sezonu dlatego powoli chodzę do tyłu, bo od rana czyt. ok 6 z Szymem do 11, później Szym albo z mężem albo teściową, ja wtedy w pracy (gdzie jak jest cieplo na dworze, to w środku na kuchni, jest 40 stopni) i ok 19 do domu, bo kąpiel Szymka no i zanim ogarnę chate, to jest 22 wiec padam ze zmęczenia. NA szczęscie już po 16 sierpnia dadzą trochę luzu Ci pielgrzymi i wtedy ja też wrócę na forum
no tak teraz te pielgrzymki

Cytat:
no to współczuję, ale ja ostatnio tez mam takie nocki, non stop wstaję żeby smoka dać, a nad ranem to nawet co pół godziny

królewicz się obudził i leży sobie grzecznie zaraz muszę go nakarmić
Stary 2011-08-10, 10:15   #2622
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
o jak ładnie pospal, a jak mu robisz kaszkę, tzn ile łyżek na ile mleka/wody??
150 ml wody 5 łyżeczek bebilonu pepti i 3 łyżki stołowe kaszki ryżowej
Stary 2011-08-10, 10:16   #2623
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

mam zapas lodów, bo codziennie jem
proszę bardzo,dzielę sie

ja nie znam żadnych takich sklepów w w-wie, jeszcze nie szukalam nic

od jutra w tesco będą te chusteczki, ciuszki dla dzieci co aja pisała, obiadki bobovita w dwupakach za 6,29, piwo carlsberg 8+4 za 19zł czyli jedno wychodzi 1,50
ooooooo to ja sie wybiore po husteczki i słoiczki

Cytat:

Iweczka a w co myślisz ubrać na chrzest ? Ja chyba poza Wawa będę szukać, ewentualnie coś skromnego. Błyskowi mówimy nie.
ja również błyskowi mówie stanowcze - nie! patrzyłam u siebie, ale wszystkie sukienki są takie naćkane koralikami, materiał zasłonkowy albo firankowy, koszmar! nawet tż stwierdził ze są okropne,
w sobote/niedziele wybiram sie do wawy moze tam cos upatrze, ale nie chciałabym latac po całej wawie bo to niewykonalne
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:19   #2624
ada32
Wtajemniczenie

ach ja też mam ten problem ze śniadaniem... wkólko kanapki...no a po śniadaniu to musowo pączek albo ciacho
Stary 2011-08-10, 10:22   #2625
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
my już po śniadaniu i zaraz wyruszamy w drogę. jedziemy dziś do Łodzi na kontrolę z Mateuszem. proszę 3majcie kciuki żeby było wszystko ok.
nadrobię wszystko jutro więc nie piszcie za dużo żeby pół dnia mi to nie zajęło
no to trzymamy kciuki za Mateuszka

Cytat:
kanapki, kanapki, kanapki... mnie się nawet nie chce jajecznicy zrobić

Cytat:
no to współczuję, ale ja ostatnio tez mam takie nocki, non stop wstaję żeby smoka dać, a nad ranem to nawet co pół godziny
co się z tymi dzieciakami dzieje, zmówiły się czy jak

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:23   #2626
Margo1988
Raczkowanie

Hej
Już się lepiej czuję i wracam w pełni na forum. Tylko strasznie dużo mam do nadrabiania Na razie nie będe się odnosić do Waszych wypowiedzi bo za dużo tego a i przeczytałam tylko ostatnią stronę.
Mnie tylko już po chorobie została mała chrypka, nie miałam czasu na wizaz bo mieliśmy gości była siostra męża z córką i w poniedziałek odwiedził nas też brat męża z żoną i synami. Fajnie bo mają tylko kilka dni starszego synka od Jasia i wspólnych tematów mnóstwo. No i może przyjadą w następnym tygodniu do nas na dwa dni Już zaplanowałam wszystko nawet co ugotuję
Z naszych postępów to przyszedł w poniedziałek nam kubeczek niekapek i Jasiek od razu załapał o co chodzi i pije soczek jagodowy z kubeczka Byłam w szoku jak tak naturalnie po prostu zaczął pić z niego.
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:30   #2627
izunia233
Zadomowienie

Witam
My dzisiaj nockę mieliśmy nawet ok. Pobudki co 3 godziny, tyle, że od 5 co godzinę. Ale pospałyśmy do 10

o 5 wstałam żeby zrobić kawe i kanapki tżtowi bo dziś ma do przejechania 1500 km i strasznie się o niego martwię. Dobrze, że jedzie w Niemczech to cały czas ma autostradę bo po Polskich drogach to by 3 dni jechał.

Muszę iść na zakupy ale pogoda do du.py, ciekawe czy mnie nie zmoczy.

Cytat:
a ja na niej schudlam 8kg przed ciaza i raz w tygodniu jadlam np pizze, zapiekanke makaronowa itp bo inaczej bym zwariowala
zamierzam znowu sie na niej odchudzac jak przestane karmic
Ja na tej diecie z 74 zjechałam na 66 ale do dziś zostało mi obrzydzenie do kurczaka, fujj. Ale za to polubiłam pić wodę.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
izabela no to musisz się podzielić przepisem..
i jak tu się odchudzać? życie jest za krótkie na diety
od dziś to będzie moje motto

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. dzisiaj mamy 4 miesiace dokladnie 53 minuty temu. dzisiaj ide na rozmowe kwalifikacyjna ale o pol etatu tylko. a pozniej do reala po chusteczki huggis 6 paczek za 17 zl
Gratulacje z okazji 4 miesiąca

Maja śpi, więc mam jakieś 40 minut na ogarnięcie się.

Eirene1987 opowiadaj jak było nad morzem. Pisz co Ci się przydało a co było zbędne i czym smarowałaś Oliwiera? Bo te kremy co do tej pory widziałam to od 6 m-ca. No i napisz jak zachowywał się na plaży? Zagłosowałam na ten drugi konkurs. Tu też można tylko raz dziennie?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:35   #2628
ada32
Wtajemniczenie

zarawinka bidulka niewyspana... to ci nocka

mój tez udaje kaszelek i to tak słodko wyglada

margo fajnie ze juz dobrze się czujesz
ja tez lubię gości.. i zawsze planuję wcześniej co upichcić dobrego...gratuluję picia z niekapka ... no rewelacja ze tak załapał szybko..

mój mały ma dzić susełkowy dzień chyba
wstał dopiero o 10 oczywiście z przyłożeniem cyca na śpiocha miedzy czasie pobawił się chwilę z bratem i znowu słodko lula...lubię takie dni bo i czas mam dla siebie i domu
Stary 2011-08-10, 10:38   #2629
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ooooooo to ja sie wybiore po husteczki i słoiczki
a ja myslalam ze po te carlsbergi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
co się z tymi dzieciakami dzieje, zmówiły się czy jak
telepatycznie

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Hej
Już się lepiej czuję i wracam w pełni na forum. Tylko strasznie dużo mam do nadrabiania Na razie nie będe się odnosić do Waszych wypowiedzi bo za dużo tego a i przeczytałam tylko ostatnią stronę.
Mnie tylko już po chorobie została mała chrypka, nie miałam czasu na wizaz bo mieliśmy gości była siostra męża z córką i w poniedziałek odwiedził nas też brat męża z żoną i synami. Fajnie bo mają tylko kilka dni starszego synka od Jasia i wspólnych tematów mnóstwo. No i może przyjadą w następnym tygodniu do nas na dwa dni Już zaplanowałam wszystko nawet co ugotuję
Z naszych postępów to przyszedł w poniedziałek nam kubeczek niekapek i Jasiek od razu załapał o co chodzi i pije soczek jagodowy z kubeczka Byłam w szoku jak tak naturalnie po prostu zaczął pić z niego.
no to wesoło miałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 10:44   #2630
mora103
Raczkowanie

Cytat:
dam i zaplace nawet

Śliczna kruszynka

Cytat:

Ja zazwyczaj płatki z mlekiem
Witajcie dziewczyny trudno za wami nadąrzyć .Julka wróciła z obozu i juz nie mam takiego dostepu do kompa,do tego wróciła z zapaleniem oskrzeli ostatni raz wysłałam ja na obóz harcerski zawsze wraca chora.ja powoli robie przymiarki do pakowania walizek i stwierdzam ze Eryka bedzie najciezsza.a i pochwale sie schudłam te 3 kilo do 60 ,jeszcze bym chciała z 2kg ale na wyjezdzie to chyba nie dam radyCo do nosideł .Kupiłam w czasie ciazy takie i jeszcze ani razu nie uzywałam bo kumpela mnie nastraszyła ze krzywde małemu tylko zrobie
http://allegro.pl/babybjorn-comfort-...751491690.html Mogłabym wziasc je na wyjazd ale bije sie z myslami.i co mam zrobic?
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:44   #2631
tajka88
Zakorzenienie

Hej pospalysmy od 21.45 do 9.30 zjadla odrobine o 6 i tyle. Ranno buszowala w lozku a teraz spi z tatusiem... trzyma go za wlosy, ma jakas manie wlosow, ale tylko tatusia;p

Cytat:
U nas w nocy też kango z tym przewracaniem na brzuch jakby nie mógł zasnąć po prostu na tym brzuchu, to nie kwili ciągle.

A kaszelek to podstawa i to słychać że taki udawany żeby zwrócić uwagę, jak tylko na niego spojrzę to taki rozbrajający uśmiech
U mnie podobnie tylko nie w nocy. Takie tance mialam jak nauczyla sie przewracac, teraz walczy przed zasnieciem...

Cytat:
Jezuu dziewczyny, pędzicie nieźle z tymi postami
pielgrzymi i wtedy ja też wrócę na forum
więcej..
To pewnie masz zatrzesienie ludzi tam. Kurcze szybko juz w pracy;p ale jak wlasny biznes to wiadomo
Powodzenia
Cytat:
tajka też jestem przerażona Londynem.. mój brat cioteczny z rodziną tam mieszka... mamy z nimi kontakt .. jest ok jak narazie.
Moja siostra i kuuuupe znajomych bo do niedawna tam mieszkalam ponad 4 lata.

Cytat:
Ale cudny promyczek, jaki radosny

Cytat:
czy wasze dzieci trzymają już pewnie głowki
Moja Lenka trzyma pewnie glowke juz od dluzszego czasu(z 2 miesiace) ale w roznym tempie sie dzieci rozwijaja Ona juz w 4 tygodniu glowke na brzuskzu podnosila..
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no faktycznie niewesolo tam , a wieści od niej masz?
Wczoraj dzownila, ze jkest nieciekawie, ale u niej w dzielnicy jeszcze nic nie odwalaja ale 5minut drogi stamtad tak. To sie dzieje glownie w czarnych dzielnicach...

Wyjec wstal a tatus dalej spi;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:52   #2632
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

kanapki kanapki kanapki jak to pisze kasiunia... jajecznicę jem jak mąż ma 2 zmianę to mi robi albo jajko na miękko albo parówki na gorąco

tylko że ja karmię mm więc mogłabym wszystko w sumie tylko mi sie nie chce

Cytat:
właaaśnie musze ten kleik ryżowy jeszcze kupić bo ja mam kukurydziany... tak sobie uświadomiłam... bo po tym moim spał jeszcze krócej niż zwykle...

dziś daję mu na posiłek ok 17 kaszkę z morelami zobaczymy tylko się zastanawiam czy z łyzeczki czy z butli ze smoczkiem 3przepływowym...jak wy dajecie kaszki???

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Witam
My dzisiaj nockę mieliśmy nawet ok. Pobudki co 3 godziny, tyle, że od 5 co godzinę. Ale pospałyśmy do 10

Eirene1987 opowiadaj jak było nad morzem. Pisz co Ci się przydało a co było zbędne i czym smarowałaś Oliwiera? Bo te kremy co do tej pory widziałam to od 6 m-ca. No i napisz jak zachowywał się na plaży? Zagłosowałam na ten drugi konkurs. Tu też można tylko raz dziennie?
jak ja zazdroszczę ja od kilku tygodni pobudka przeważnie 6-7...gnida mała śpiąca a nie chce zasnąć... ja już nie wiem o co mu chodzi śpiący jest a ryczy bo nie chce spać...nie wiem jakby się bał zasnąć,....walczy z tym...

a nad morzem super co się przydało? hmm... na pewno ten półnamiot i leżaczek bujaczek - mały ciągle tam leżał (ale my byliśmy tylko 4dni). poza tym ja miałam to wszystko co w domu... no i duuużo ciuszków. a ta to jakies zabawki zeby się zabawił. krem to miałam linomag sun ale on ma 30. ale starczył bo mieliśmy taką sobie pogodę...
na plaży super się zachowywał trochę spał trochę się śmiał raz tylko arię odstawił ale to był głodny bardzo a ja poszłam na zapiekankę zostali znim moi rodzice dostał butlę i była cisza także ja jestem zadowolona baaardzo

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:53   #2633
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
witam się z Wami
cora gratulacje dla siostry i małego siostrzeńca ... duży chłopczyk

dziewczyny mam pytanie... mój mały ma... tzn w czwartek będzie miał16 tygodni ... i wydaje mi się że nie trzyma jeszcze dobrze główki..zawsze jak noszę go w pionie a tak tylko chce być noszony to muszę lekko asekurować mu główkę bo przechyla ją chwiejnie do tyłu.. czy wasze dzieci trzymają już pewnie głowki... pamiętam też ze któraś dziewczyna pisała o nienaturalnym wykręcaniu rączek tzn... mój mały robi coś w rodzaju mostka z leżącej pozycji tak z tyłu główki rączki wykręca i się podnosi..nie wiem czy się martwić.. lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości .. a ja narazie obserwuję
a z tą główką to może przewrażliwiona jestem.. i trzymam ją tak ze strachu.. powinnam może już mu wierzyć że da radę co...

a moje włosy już utkały każdy centymetr podłogi w domu masakra mam już zakola

no i waga moja spadła do 53 kg.. a tak walczyłam zeby był chociaż 55

dziś pójdę zważyć malego ... o ile pogoda mi pozwoli na to bo coś chmurzy się znowu
co do glowki, to Nadia w pionie od dawna trzyma dobrze, ale to tez dlatego, ze ja nosze regularnie w nosidle. A na brzuszku zaczęła trzymac po wizycie u rehabilitantki, czyli, gdy miała skończone trzy miesiace, teraz to jej ulubiona pozycja i głowę trzyma zawodowo.

Cytat:
dam i zaplace nawet

śliczna mała kruszynka

gosia- gratuluje

iweczka- w kwestii ubranek raczej nie pomogę

Ja na śniadania jem zupy mleczne, kanapki, roladki z salaty i wędlin, czasem jakieś pasty czy twarożki.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:56   #2634
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kanapki kanapki kanapki jak to pisze kasiunia... jajecznicę jem jak mąż ma 2 zmianę to mi robi albo jajko na miękko albo parówki na gorąco

tylko że ja karmię mm więc mogłabym wszystko w sumie tylko mi sie nie chce

właaaśnie musze ten kleik ryżowy jeszcze kupić bo ja mam kukurydziany... tak sobie uświadomiłam... bo po tym moim spał jeszcze krócej niż zwykle...

dziś daję mu na posiłek ok 17 kaszkę z morelami zobaczymy tylko się zastanawiam czy z łyzeczki czy z butli ze smoczkiem 3przepływowym...jak wy dajecie kaszki???

jak ja zazdroszczę ja od kilku tygodni pobudka przeważnie 6-7...gnida mała śpiąca a nie chce zasnąć... ja już nie wiem o co mu chodzi śpiący jest a ryczy bo nie chce spać...nie wiem jakby się bał zasnąć,....walczy z tym...

a nad morzem super co się przydało? hmm... na pewno ten półnamiot i leżaczek bujaczek - mały ciągle tam leżał (ale my byliśmy tylko 4dni). poza tym ja miałam to wszystko co w domu... no i duuużo ciuszków. a ta to jakies zabawki zeby się zabawił. krem to miałam linomag sun ale on ma 30. ale starczył bo mieliśmy taką sobie pogodę...
na plaży super się zachowywał trochę spał trochę się śmiał raz tylko arię odstawił ale to był głodny bardzo a ja poszłam na zapiekankę zostali znim moi rodzice dostał butlę i była cisza także ja jestem zadowolona baaardzo
Ja kaszke daje z butelki smoczek o jeden rozmiar większa dziurka niż do mleka, jak dałam łyżeczką to nie chciał jeść za rzadka była.

Idziemy na obiad dzisiaj w menu cielęcinka
Stary 2011-08-10, 10:56   #2635
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a my juz od rana nie spimy ale muszę się pochwalić że dziś moje dziecko po raz pierwszy od niepamiętnych czasów przespało zamiast te 3 godziny to 5 niby mala roznica a jak duzo czlowiekowi daje
brawo U nasteż dzisiaj lepeij bo pierwsza pobudka dopiero o 3:30
Cytat:
ślicznotka malusia
Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
my już po śniadaniu i zaraz wyruszamy w drogę. jedziemy dziś do Łodzi na kontrolę z Mateuszem. proszę 3majcie kciuki żeby było wszystko ok.
nadrobię wszystko jutro więc nie piszcie za dużo żeby pół dnia mi to nie zajęło
zaciskam kciuki
Cytat:
Ja kupiłam 2 w 1 i jestem zadowola tylko ta spacerówka przodem do kierunku jazdy, muszę się przyzwyczaić.
Ja jeszcze nie używam spacerówki więc nie wiem jak się sprawdzi w praktyce ale pewne jest to, że jest diabelsko ciężka a ja na drugim piętrze mieszkam

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:58   #2636
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
brawo U nasteż dzisiaj lepeij bo pierwsza pobudka dopiero o 3:30

ślicznotka malusia

zaciskam kciuki

Ja jeszcze nie używam spacerówki więc nie wiem jak się sprawdzi w praktyce ale pewne jest to, że jest diabelsko ciężka a ja na drugim piętrze mieszkam
Nasza spacerówka 11 kg więc chyba nie najgorzej, ale ja mieszkam na parterze więc nie ma co porównywać
Stary 2011-08-10, 11:02   #2637
mora103
Raczkowanie

My mieszkamy na 4,ale na szczescie mamy garaz ,wiec nie musze tachac wózka.
Traicionera- masz juz krzesełko?
Stary 2011-08-10, 11:03   #2638
izunia233
Zadomowienie

Eirene1987 to fajnie, że wszystko było ok. Dopytuję sę tak bo tż zaczyna urlop od 16 i jak będzie pogoda to wsiadamy do auta i kierunek Międzyzdroje

Boję się trochę jazdy no i czy mała na plaży nie odstawi mi arii bo jak jest głodna i od razu nie dostanie cyca to jest meksyk.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:05   #2639
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Eirene1987 to fajnie, że wszystko było ok. Dopytuję sę tak bo tż zaczyna urlop od 16 i jak będzie pogoda to wsiadamy do auta i kierunek Międzyzdroje

Boję się trochę jazdy no i czy mała na plaży nie odstawi mi arii bo jak jest głodna i od razu nie dostanie cyca to jest meksyk.
Jak bym czytała o swoim dziecku,ma tak samo jesli chodzi o jedzenie musi byc natychmiast
Stary 2011-08-10, 11:05   #2640
traicionera
Zakorzenienie

mora- mam, wczoraj przyszli i mąż skręcał
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości