|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Przyczajenie
|
Zachodniopomorskie Panny Młode
Hej dziewczyny!! Szukam kogos kto zajmuje sie oprawa muzyczna slubu w kosciele..interesuje mnie gitara i skrzypce (mile widziany flet lub trabka). Czy ktoras z Was zna jakas schole lub inne osoby, ktory bylyby chetne do zagrania na slubie. Dzieki wielkie za jakiekolwiek informacje. Slub w Szczecinie w Kosciele pw Najswietszego Serca Pana Jezusa. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
|
|
|
|
|
#3873 |
|
BAN stały
|
agnieszkolina tez myslalam o slubie tam, a po co ci taka orkiestra? nie wystarczy Ci organista? na infoludku sie czasami oglaszaja z tego co wiem.
czy ktoras z Was moze korzystala z uslug wedding plannera w Szczecinie i moze kogos dobrego polecic? dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3876 | |
|
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny,
ja właśnie wróciłam z mojego wczorajszego panieńskiego, który zaczął się w dniu wczorajszym o 12 i zakończył dziś jakąś godzinkę temu ![]() Moja świadkowa przeszła samą siebie ) dziś już nie mam mocy żeby pisac relację, ale jak będziecie chciały to jutro cosik więcej napiszę![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
my będziemy mieli zespół który gra również u nas na ślubie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;28586344]Mam kilka z kocyka Nawet mąż miał pod sukienkę zaglądać, że niby podwiązki szuka Mrowinko śliczne zdjęcia... pięknie wyglądaliście!!! |
|
|
|
|
|
#3877 | ||
|
Przyczajenie
|
dzieki wielkie wika za info
Z pewnoscia sie przyda! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- no też mi się wydaje, że skrzypce i tego typu oprawa muzyczna stwarza zupełnie inną atmosferę i jest naprawdę pięknie my będziemy mieli zespół który gra również u nas na ślubie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3878 |
|
BAN stały
|
nie no fajnie, mi na tym nie zalezy, na łzach i atmosferze, ale jak sie komus podoba, to nie widze problemu. poza tym uwazam, ze to sa dodatkowe zbedne koszty, ale spytam TŻta moze On bedzie chcial taki zespol. poza tym organistka w Kosciele Garnizonowym tak spiewa, ze jej konkurencja nie potrzebna
he he. glos ma bardzo ladny. kazdy ja chwali. dalej szukam konsultanta slubnego? korzystala moze ktoras z Was z jakiegos sprawdzonego?
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-07 o 12:08 |
|
|
|
|
#3879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My mieliśmy tylko organistę. Facet również pięknie śpiewa, więc nam to wystarczyło. |
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy robi jak uważa, mnie się brzmienie organów średnio podoba, dlatego chciałam mieć skrzypce i gitarę. Nie spotkałam jeszcze organisty, który śpiewa naprawdę dobrze, więc postawiłam na kogoś sprawdzonego, co nie znaczy, że tacy nie istnieją.
|
|
|
#3881 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;28600881]Dziękuję
My mieliśmy tylko organistę. Facet również pięknie śpiewa, więc nam to wystarczyło.[/QUOTE] no to też właśnie zależy od organisty, bo niestety różnie to bywa
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a szkoda, inaczej napewno bym to zrobila sama, reszte rzeczy sami zalatwimy, tylko z tym jest problem, nie mamy czasu ogladac 10 sal weselnych czy restauracji fotki z neta, to nie to samo co na zywo.
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-07 o 12:12 |
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3885 |
|
BAN stały
|
i tu zonk, bo ja sie tym nie kieruje, kuzyna zona tez nie. ja wlasnie do swojej nie chodze prawie 2 lata, mimo, ze mam blisko i ciagle mieszkam w tym samym miejscu i wlasnie biore w innej parafii. tam gdzie mi sie bardziej podoba i gdzie czesciej chodze. organista mi jest obojetny, jakby mi sie w parafii x nie podobal, to tez bym wziela zespol. coraz czesciej slysze, ze nie biora slubu w parafii panny mlodej, nikt juz na to nie zwraca uwagi, nawet ksiadz sie nie dziwi. zreszta jak TŻt bedzie go chcial, to czemu nie. grunt, ze ja nie bede placic
musze isc jeszcze obejrzec kosciol TŻta. wstepnie wybralismy Garnizonowy lub Farny. Najchetniej pasowalby mi slub u Ks. Natanka, ale za daleko i On ma chyba zakazane
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-07 o 15:39 |
|
|
|
|
#3886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3888 |
|
BAN stały
|
paulinka009 siemka, wcale nie, nie kojarze Cie, bez urazy, za rok slub, wiec potrzebuje pomocy, czasu mam malo, a nie znam sie na tym za bardzo, w koncu 1szy raz go robie
he he, i mam nadzieje, ze ostatni, bo za duzo z tym zamieszania. poza tym nie kazdy musi brac slub w swojej parafii. ja musze isc jeszcze na msze do parafii TŻta-na szczescie to obok mojej, wiec sie jeszcze zobaczy, posluchac organisty tam. jak bedzie spoko, to ok, czemu nie, z moja parafia nie czuje sie juz zwiazana od 2 lat jakos.
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
Dziołszki
zostały mi już 4 DNI... powoli zaczynam panikowac...nie wiem czy już był wcześniej wątek dotyczący kwoty w kopercie dla Księdza?? jak było u Was bo jeszcze się zastanawiamy. |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy wspaniałego księdza, który autentycznie nie przykładał wagi do pieniędzy i powtarzał "co łaska", daliśmy 700 zł jakiś tydzień przed ślubem.
|
|
#3891 |
|
BAN stały
|
700 zl z organista i koscielnym? czy dla nich tez osobno trzeba dac? ja planuje 500 zl, ale juz za wszystko. nawet jakbym miala wiecej, to bym nie dala. tym bardziej, ze TŻt za ,,czarnymi'' nie przepada, lagodnie mowiac.
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
700 zł osobno, nie miałam organisty tylko skrzypce, gitarę i solistkę we własnym zakresie. Szczerze nie rozumiem po co chcesz brać ślub kościelny, skoro wyrażasz się w ten sposób o reprezentantach kościoła.
Gdybym miała mniej, dałabym mniej, ale miałam więcej i uważam, że lepiej, żeby pieniądze poszły na dobry cel - kościelną ofiarę, niż na ślubnego konsultanta. p.s. Tak, to była zamierzona złośliwość. :P Nie cierpię takich obcesowych komentarzy, jak Twoje.
|
|
#3893 |
|
BAN stały
|
wika82 obejrzyj sobie dzis Interwencje na Polsacie, nie chce tu pisac, bo pkt. dostane, ale nie wierze, ze kazda co tutaj pisze, taka,,swieta'' jest. ja nic do nich nie mam, to, ze TŻt ich nie lubi, to nie znaczy, ze i ja, ale z ta ,,co laska'' to ma racje, niech zaplaca od niej podatek, to tez dam 1000 zl, poza tym ja pracuje poki co na pol etatu, wiec to inna bajka.
czepilas sie tak tego konsultanta, a ja pisalam, ze my na to czasu nie mamy, w sensie na znalezienie sali czy lokalu, ale sie postaramy, wiec nie wiem czy go na 100% wezme, jak nie znajde sprawdzonego, to napewno nie, reszte sami zalatwiamy, a ja wole zeby pieniadze z miasta z moich podatkow poszly na aquapark, ktorego nie ma niz na kolejny kosciol! i nie najezdzaj na mnie bez powodu, jak ktos chce, to tez moge dac namiary na zespol do kosciola. poza tym jaki to dobry cel, przeciez ksiadz nie da tego na biednych tylko ma ta kase dla siebie. a 90% ksiezy tylko czeka na takie naiwne owieczki wiadomo, ze najmniej biora zakonnicy: franciszkanie, dominikanie czy salezjanie.
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-10 o 17:26 |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda nerwów i czasu na pisanie z nią
|
|
|
|
#3895 |
|
BAN stały
|
a co ma moja opinia do opinii TŻt o ksiezach? powiem Ci dalej, w mojej rodzinie-fakt, ze dalekiej mamy mlodego ksiedza, a na miejscu bylego domu mojej Babci z dziecinstwa stoi teraz plebania, i co? malo Ci? gdzie tu masz sprzecznosc, my nie chcemy slubu w USC, co nie znaczy, ze na wszystko oko przymykamy jesli chodzi o kosciol. nie mow, ze nie wolisz np. aquaparku od kolejnego kosciola?
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie EOT z Tobą.
|
|
|
#3897 |
|
BAN stały
|
ciekawe co bys powiedziala tym ludzia na nowym osiedlu gdzie nie ma nic dla dzieci, ani szkoly, zlobka, przedszkola itp., ktore sa im bardzo potrzebne, bo tam same rodziny mieszkaja glownie z malymi dziecmi, a przed ich oknami kosciol buduja, mala miejscowosc, maja 6 kosciolow i nie chca kolejnego, bo miasto nic nie robi dla ich dzieci, a ile takich miast jest. jak np. Szczecin, dlatego nie trzeba szukac. nie widzisz tego czy tylko udajesz? i nie pisz mlodziezowym slangiem, bo wiek juz nie ten i wrazenia na mnie to nie nie robi.ROTFL
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-10 o 20:14 |
|
|
|
|
#3898 |
|
Raczkowanie
|
no my chyba damy jak TŻ ze świadkami pójdzie przed uroczystością, żeby świadkowie podpisali protokoły itd... widzieliśmy się z Księdzem wczoraj ale jakoś nam umknęło a się nie upomniał więc chyba nic się nie stanie jak już przed samym ślubem mu damy co? Jak myślisz?
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że będzie ok, my dawaliśmy wcześniej, bo akurat bylisśmy dowieźć zaświadczenia o poradni, etc.
|
|
#3900 | |
|
Raczkowanie
|
widzę, że na naszym wątku nikt nowy nie zawitał
a więc w Swoim gronie będziemy dalej kontynuowały przygotowania bądź też przeżywały śluby eh... nie rozumiem dlaczego zawsze znajdą się tacy ludzie którzy mają jedynie zamiar namącic i denerwowac innych. tak ZIP skład ??.. o Ciebie chodzi. Jakoś do tej pory każda wyrażała swoje opinie a nie było takiej atmosfery jak teraz, a więc to co piszesz nie jest takie niewinne i w ogóle... życzymy powodzenia na innych wątkach, my nie mamy czasu na bzdury :P ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
kurcze, jeszcze kilka rzeczy do dopięcia a czasu coraz mniej )
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Zdjęcia fajne, super wyglądaliście
Najbardziej podobało mi się na kocyku 

a szkoda, inaczej napewno bym to zrobila sama, reszte rzeczy sami zalatwimy, tylko z tym jest problem, nie mamy czasu ogladac 10 sal weselnych czy restauracji