Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 02:46   #3871
agnieszkolina
Przyczajenie

Zachodniopomorskie Panny Młode

Hej dziewczyny!! Szukam kogos kto zajmuje sie oprawa muzyczna slubu w kosciele..interesuje mnie gitara i skrzypce (mile widziany flet lub trabka). Czy ktoras z Was zna jakas schole lub inne osoby, ktory bylyby chetne do zagrania na slubie. Dzieki wielkie za jakiekolwiek informacje. Slub w Szczecinie w Kosciele pw Najswietszego Serca Pana Jezusa. Pozdrawiam!
agnieszkolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 10:48   #3872
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Zdjęcia fajne, super wyglądaliście Najbardziej podobało mi się na kocyku
Mam kilka z kocyka Nawet mąż miał pod sukienkę zaglądać, że niby podwiązki szuka
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 13:51   #3873
zip sklad
BAN stały

agnieszkolina tez myslalam o slubie tam, a po co ci taka orkiestra? nie wystarczy Ci organista? na infoludku sie czasami oglaszaja z tego co wiem.
czy ktoras z Was moze korzystala z uslug wedding plannera w Szczecinie i moze kogos dobrego polecic? dziekuje za odpowiedzi.
zip sklad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 17:05   #3874
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkolina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! Szukam kogos kto zajmuje sie oprawa muzyczna slubu w kosciele..interesuje mnie gitara i skrzypce (mile widziany flet lub trabka). Czy ktoras z Was zna jakas schole lub inne osoby, ktory bylyby chetne do zagrania na slubie. Dzieki wielkie za jakiekolwiek informacje. Slub w Szczecinie w Kosciele pw Najswietszego Serca Pana Jezusa. Pozdrawiam!
Napiszę wieczorem na priv.
Stary 2011-08-06, 19:53   #3875
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zip sklad Pokaż wiadomość
agnieszkolina tez myslalam o slubie tam, a po co ci taka orkiestra? nie wystarczy Ci organista? na infoludku sie czasami oglaszaja z tego co wiem.
czy ktoras z Was moze korzystala z uslug wedding plannera w Szczecinie i moze kogos dobrego polecic? dziekuje za odpowiedzi.
Miałam skrzypce, gitarę i profesjonalną solistkę po akademii muzycznej i muszę przyznać, że tego klimatu nie zastąpi żaden organista. Kiedy zaśpiewała "Ave Maria" - 3/4 gości się popłakało.
Stary 2011-08-06, 21:39   #3876
lil_
Raczkowanie

Cześc Dziewczyny,
ja właśnie wróciłam z mojego wczorajszego panieńskiego, który zaczął się w dniu wczorajszym o 12 i zakończył dziś jakąś godzinkę temu
Moja świadkowa przeszła samą siebie) dziś już nie mam mocy żeby pisac relację, ale jak będziecie chciały to jutro cosik więcej napiszę

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Miałam skrzypce, gitarę i profesjonalną solistkę po akademii muzycznej i muszę przyznać, że tego klimatu nie zastąpi żaden organista. Kiedy zaśpiewała "Ave Maria" - 3/4 gości się popłakało.
no też mi się wydaje, że skrzypce i tego typu oprawa muzyczna stwarza zupełnie inną atmosferę i jest naprawdę pięknie my będziemy mieli zespół który gra również u nas na ślubie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;28586344]Mam kilka z kocyka Nawet mąż miał pod sukienkę zaglądać, że niby podwiązki szuka [/QUOTE]

Mrowinko śliczne zdjęcia... pięknie wyglądaliście!!!
lil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 22:36   #3877
agnieszkolina
Przyczajenie

Cytat:
Napiszę wieczorem na priv.
dzieki wielkie wika za info Z pewnoscia sie przyda!

Cytat:
Tez uwazam ze jednak skrzypce i inne instrumenty dodaja innego klimatu.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

no też mi się wydaje, że skrzypce i tego typu oprawa muzyczna stwarza zupełnie inną atmosferę i jest naprawdę pięknie my będziemy mieli zespół który gra również u nas na ślubie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Wydaje mi sie ze takie instrumenty jak skrzypce czy gitara dodaja innego klimatu. Bardziej wzruszajaca atmosfera hehe
agnieszkolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 08:01   #3878
zip sklad
BAN stały

nie no fajnie, mi na tym nie zalezy, na łzach i atmosferze, ale jak sie komus podoba, to nie widze problemu. poza tym uwazam, ze to sa dodatkowe zbedne koszty, ale spytam TŻta moze On bedzie chcial taki zespol. poza tym organistka w Kosciele Garnizonowym tak spiewa, ze jej konkurencja nie potrzebnahe he. glos ma bardzo ladny. kazdy ja chwali. dalej szukam konsultanta slubnego? korzystala moze ktoras z Was z jakiegos sprawdzonego?

Edytowane przez zip sklad
Czas edycji: 2011-08-07 o 12:08
Stary 2011-08-07, 10:12   #3879
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lil_ Pokaż wiadomość

Mrowinko śliczne zdjęcia... pięknie wyglądaliście!!!
Dziękuję
My mieliśmy tylko organistę. Facet również pięknie śpiewa, więc nam to wystarczyło.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 11:17   #3880
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
nie no fajnie, mi na tym nie zalezy, na łzach i atmosferze, ale jak sie komus podoba, to nie widze problemu. poza tym uwazam, ze to sa dodatkowe zbedne koszty, ale spytam TŻta moze On bedzie chcial taki zespol. poza tym organistka w Kosciele Garnizonowym tak spiewa, ze jej konkurencja nie potrzebnahe he. glos ma bardzo ladny. kazdy ja chwali. dalej szukam konsultanta slubnego? korzystala moze ktoras z Was z jakiegos sprawdzonego?
No widzisz, a dla mnie dodatkowym i zbędnym kosztem jest konsultant ślubny.
Każdy robi jak uważa, mnie się brzmienie organów średnio podoba, dlatego chciałam mieć skrzypce i gitarę. Nie spotkałam jeszcze organisty, który śpiewa naprawdę dobrze, więc postawiłam na kogoś sprawdzonego, co nie znaczy, że tacy nie istnieją.
Stary 2011-08-07, 11:46   #3881
lil_
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;28600881]Dziękuję
My mieliśmy tylko organistę. Facet również pięknie śpiewa, więc nam to wystarczyło.[/QUOTE]

no to też właśnie zależy od organisty, bo niestety różnie to bywa
Stary 2011-08-07, 11:52   #3882
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, a dla mnie dodatkowym i zbędnym kosztem jest konsultant ślubny.
Każdy robi jak uważa, mnie się brzmienie organów średnio podoba, dlatego chciałam mieć skrzypce i gitarę. Nie spotkałam jeszcze organisty, który śpiewa naprawdę dobrze, więc postawiłam na kogoś sprawdzonego, co nie znaczy, że tacy nie istnieją.
Zapraszam do kościoła garnizonowego, w Szczecinie na placu Zwycięstwa. Babka grająca na organach jest bezkonkurencyjna
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 12:10   #3883
zip sklad
BAN stały

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Zapraszam do kościoła garnizonowego, w Szczecinie na placu Zwycięstwa. Babka grająca na organach jest bezkonkurencyjna
dokladnie, wystarczy poszukac, Pani z Kosciola Farnego blisko Grnizonowego tez super spiewa. wystarczy poszukac, nie neguje zespolu do kosciola, kazdy ma inne potrzeby i pragnienia, ale uwazam, ze mozna sie bez tego obejsc, bo jest duzo kosciolow jak widac gdzie spiewaja dobrze i czysto. wystarczy poszukac lub popytac na forum, mi konsultant jest potrzebny tylko do zalatwienia lokalu/sali weselnej gdyz ja i TŻt nie mamy czasu jej zwyczajnie szukac niestety a szkoda, inaczej napewno bym to zrobila sama, reszte rzeczy sami zalatwimy, tylko z tym jest problem, nie mamy czasu ogladac 10 sal weselnych czy restauracji fotki z neta, to nie to samo co na zywo.

Czas edycji: 2011-08-07 o 12:12
Stary 2011-08-07, 14:58   #3884
lil_
Raczkowanie

Cytat:
dokladnie, wystarczy poszukac, Pani z Kosciola Farnego blisko Grnizonowego tez super spiewa. wystarczy poszukac, nie neguje zespolu do kosciola, kazdy ma inne potrzeby i pragnienia, ale uwazam, ze mozna sie bez tego obejsc, bo jest duzo kosciolow jak widac gdzie spiewaja dobrze i czysto. wystarczy poszukac lub popytac na forum...
no tak, tyle tylko, że ja np. nie wybierałam Kościoła w którym będzie uroczystośc z uwagi na zespół tylko na to że to całe życie była moja parafia i jestem z nią i z tym właśnie Kościołem związana... a myślę, że chyba tym właśnie się większośc osób kieruje... nie zmieniłabym miejsca uroczystości tylko ze względu na organistę.
Stary 2011-08-07, 15:28   #3885
zip sklad
BAN stały

i tu zonk, bo ja sie tym nie kieruje, kuzyna zona tez nie. ja wlasnie do swojej nie chodze prawie 2 lata, mimo, ze mam blisko i ciagle mieszkam w tym samym miejscu i wlasnie biore w innej parafii. tam gdzie mi sie bardziej podoba i gdzie czesciej chodze. organista mi jest obojetny, jakby mi sie w parafii x nie podobal, to tez bym wziela zespol. coraz czesciej slysze, ze nie biora slubu w parafii panny mlodej, nikt juz na to nie zwraca uwagi, nawet ksiadz sie nie dziwi. zreszta jak TŻt bedzie go chcial, to czemu nie. grunt, ze ja nie bede placic musze isc jeszcze obejrzec kosciol TŻta. wstepnie wybralismy Garnizonowy lub Farny. Najchetniej pasowalby mi slub u Ks. Natanka, ale za daleko i On ma chyba zakazane

Czas edycji: 2011-08-07 o 15:39
Stary 2011-08-08, 13:10   #3886
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
ja też mogła bym prosić o namiary??

Cytat:
i tu zonk, bo ja sie tym nie kieruje, kuzyna zona tez nie. ja wlasnie do swojej nie chodze prawie 2 lata, mimo, ze mam blisko i ciagle mieszkam w tym samym miejscu i wlasnie biore w innej parafii. tam gdzie mi sie bardziej podoba i gdzie czesciej chodze. organista mi jest obojetny, jakby mi sie w parafii x nie podobal, to tez bym wziela zespol. coraz czesciej slysze, ze nie biora slubu w parafii panny mlodej, nikt juz na to nie zwraca uwagi, nawet ksiadz sie nie dziwi. zreszta jak TŻt bedzie go chcial, to czemu nie. grunt, ze ja nie bede placic musze isc jeszcze obejrzec kosciol TŻta. wstepnie wybralismy Garnizonowy lub Farny. Najchetniej pasowalby mi slub u Ks. Natanka, ale za daleko i On ma chyba zakazane
Witaj. Jak "miło" Cie tu widzieć.... na tym wątku również masz zamiar siać zamęt???

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 13:29   #3887
Konto usunięte

Cytat:
no tak, tyle tylko, że ja np. nie wybierałam Kościoła w którym będzie uroczystośc z uwagi na zespół tylko na to że to całe życie była moja parafia i jestem z nią i z tym właśnie Kościołem związana... a myślę, że chyba tym właśnie się większośc osób kieruje... nie zmieniłabym miejsca uroczystości tylko ze względu na organistę.
Też wybrałam parafię, do której należę Na szczęście organista wykształcony muzycznie, z niezłym głosem (tenor), więc byliśmy zadowoleni.
Stary 2011-08-09, 08:26   #3888
zip sklad
BAN stały

paulinka009 siemka, wcale nie, nie kojarze Cie, bez urazy, za rok slub, wiec potrzebuje pomocy, czasu mam malo, a nie znam sie na tym za bardzo, w koncu 1szy raz go robiehe he, i mam nadzieje, ze ostatni, bo za duzo z tym zamieszania. poza tym nie kazdy musi brac slub w swojej parafii. ja musze isc jeszcze na msze do parafii TŻta-na szczescie to obok mojej, wiec sie jeszcze zobaczy, posluchac organisty tam. jak bedzie spoko, to ok, czemu nie, z moja parafia nie czuje sie juz zwiazana od 2 lat jakos.
Stary 2011-08-10, 10:48   #3889
lil_
Raczkowanie

Dziołszki zostały mi już 4 DNI... powoli zaczynam panikowac...
nie wiem czy już był wcześniej wątek dotyczący kwoty w kopercie dla Księdza?? jak było u Was bo jeszcze się zastanawiamy.
Stary 2011-08-10, 15:22   #3890
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziołszki zostały mi już 4 DNI... powoli zaczynam panikowac...
nie wiem czy już był wcześniej wątek dotyczący kwoty w kopercie dla Księdza?? jak było u Was bo jeszcze się zastanawiamy.
My mieliśmy wspaniałego księdza, który autentycznie nie przykładał wagi do pieniędzy i powtarzał "co łaska", daliśmy 700 zł jakiś tydzień przed ślubem.
Stary 2011-08-10, 16:27   #3891
zip sklad
BAN stały

700 zl z organista i koscielnym? czy dla nich tez osobno trzeba dac? ja planuje 500 zl, ale juz za wszystko. nawet jakbym miala wiecej, to bym nie dala. tym bardziej, ze TŻt za ,,czarnymi'' nie przepada, lagodnie mowiac.
Stary 2011-08-10, 16:35   #3892
wika82
Zakorzenienie

700 zł osobno, nie miałam organisty tylko skrzypce, gitarę i solistkę we własnym zakresie. Szczerze nie rozumiem po co chcesz brać ślub kościelny, skoro wyrażasz się w ten sposób o reprezentantach kościoła.
Gdybym miała mniej, dałabym mniej, ale miałam więcej i uważam, że lepiej, żeby pieniądze poszły na dobry cel - kościelną ofiarę, niż na ślubnego konsultanta.

p.s. Tak, to była zamierzona złośliwość. :P Nie cierpię takich obcesowych komentarzy, jak Twoje.
Stary 2011-08-10, 17:19   #3893
zip sklad
BAN stały

wika82 obejrzyj sobie dzis Interwencje na Polsacie, nie chce tu pisac, bo pkt. dostane, ale nie wierze, ze kazda co tutaj pisze, taka,,swieta'' jest. ja nic do nich nie mam, to, ze TŻt ich nie lubi, to nie znaczy, ze i ja, ale z ta ,,co laska'' to ma racje, niech zaplaca od niej podatek, to tez dam 1000 zl, poza tym ja pracuje poki co na pol etatu, wiec to inna bajka.
czepilas sie tak tego konsultanta, a ja pisalam, ze my na to czasu nie mamy, w sensie na znalezienie sali czy lokalu, ale sie postaramy, wiec nie wiem czy go na 100% wezme, jak nie znajde sprawdzonego, to napewno nie, reszte sami zalatwiamy, a ja wole zeby pieniadze z miasta z moich podatkow poszly na aquapark, ktorego nie ma niz na kolejny kosciol! i nie najezdzaj na mnie bez powodu, jak ktos chce, to tez moge dac namiary na zespol do kosciola. poza tym jaki to dobry cel, przeciez ksiadz nie da tego na biednych tylko ma ta kase dla siebie. a 90% ksiezy tylko czeka na takie naiwne owieczkiwiadomo, ze najmniej biora zakonnicy: franciszkanie, dominikanie czy salezjanie.

Czas edycji: 2011-08-10 o 17:26
Stary 2011-08-10, 18:51   #3894
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
wika82 obejrzyj sobie dzis Interwencje na Polsacie, nie chce tu pisac, bo pkt. dostane, ale nie wierze, ze kazda co tutaj pisze, taka,,swieta'' jest. ja nic do nich nie mam, to, ze TŻt ich nie lubi, to nie znaczy, ze i ja, ale z ta ,,co laska'' to ma racje, niech zaplaca od niej podatek, to tez dam 1000 zl, poza tym ja pracuje poki co na pol etatu, wiec to inna bajka.
czepilas sie tak tego konsultanta, a ja pisalam, ze my na to czasu nie mamy, w sensie na znalezienie sali czy lokalu, ale sie postaramy, wiec nie wiem czy go na 100% wezme, jak nie znajde sprawdzonego, to napewno nie, reszte sami zalatwiamy, a ja wole zeby pieniadze z miasta z moich podatkow poszly na aquapark, ktorego nie ma niz na kolejny kosciol! i nie najezdzaj na mnie bez powodu, jak ktos chce, to tez moge dac namiary na zespol do kosciola. poza tym jaki to dobry cel, przeciez ksiadz nie da tego na biednych tylko ma ta kase dla siebie. a 90% ksiezy tylko czeka na takie naiwne owieczkiwiadomo, ze najmniej biora zakonnicy: franciszkanie, dominikanie czy salezjanie.
a jednak znów zaczynasz na kolejnym wątku.... dziewczyny zignorujcie ją bo na każdym wątku ślubnym pisze swoje wywody które są sprzeczne same ze sobą tak jak branie ślubu kościelnego a opinia o księżach szkoda nerwów i czasu na pisanie z nią

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 18:55   #3895
zip sklad
BAN stały

a co ma moja opinia do opinii TŻt o ksiezach? powiem Ci dalej, w mojej rodzinie-fakt, ze dalekiej mamy mlodego ksiedza, a na miejscu bylego domu mojej Babci z dziecinstwa stoi teraz plebania, i co? malo Ci? gdzie tu masz sprzecznosc, my nie chcemy slubu w USC, co nie znaczy, ze na wszystko oko przymykamy jesli chodzi o kosciol. nie mow, ze nie wolisz np. aquaparku od kolejnego kosciola?
Stary 2011-08-10, 19:50   #3896
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
a co ma moja opinia do opinii TŻt o ksiezach? powiem Ci dalej, w mojej rodzinie-fakt, ze dalekiej mamy mlodego ksiedza, a na miejscu bylego domu mojej Babci z dziecinstwa stoi teraz plebania, i co? malo Ci? gdzie tu masz sprzecznosc, my nie chcemy slubu w USC, co nie znaczy, ze na wszystko oko przymykamy jesli chodzi o kosciol. nie mow, ze nie wolisz np. aquaparku od kolejnego kosciola?
Zip skład oglądaj sobie dalej Polsat naiwna owieczko.
Dla mnie EOT z Tobą.
Stary 2011-08-10, 20:08   #3897
zip sklad
BAN stały

ciekawe co bys powiedziala tym ludzia na nowym osiedlu gdzie nie ma nic dla dzieci, ani szkoly, zlobka, przedszkola itp., ktore sa im bardzo potrzebne, bo tam same rodziny mieszkaja glownie z malymi dziecmi, a przed ich oknami kosciol buduja, mala miejscowosc, maja 6 kosciolow i nie chca kolejnego, bo miasto nic nie robi dla ich dzieci, a ile takich miast jest. jak np. Szczecin, dlatego nie trzeba szukac. nie widzisz tego czy tylko udajesz? i nie pisz mlodziezowym slangiem, bo wiek juz nie ten i wrazenia na mnie to nie nie robi.ROTFL

Czas edycji: 2011-08-10 o 20:14
Stary 2011-08-10, 22:00   #3898
lil_
Raczkowanie

Cytat:
My mieliśmy wspaniałego księdza, który autentycznie nie przykładał wagi do pieniędzy i powtarzał "co łaska", daliśmy 700 zł jakiś tydzień przed ślubem.
no my chyba damy jak TŻ ze świadkami pójdzie przed uroczystością, żeby świadkowie podpisali protokoły itd... widzieliśmy się z Księdzem wczoraj ale jakoś nam umknęło a się nie upomniał więc chyba nic się nie stanie jak już przed samym ślubem mu damy co? Jak myślisz?
Stary 2011-08-10, 22:10   #3899
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
no my chyba damy jak TŻ ze świadkami pójdzie przed uroczystością, żeby świadkowie podpisali protokoły itd... widzieliśmy się z Księdzem wczoraj ale jakoś nam umknęło a się nie upomniał więc chyba nic się nie stanie jak już przed samym ślubem mu damy co? Jak myślisz?
Myślę, że będzie ok, my dawaliśmy wcześniej, bo akurat bylisśmy dowieźć zaświadczenia o poradni, etc.
Stary 2011-08-10, 22:20   #3900
lil_
Raczkowanie

widzę, że na naszym wątku nikt nowy nie zawitał a więc w Swoim gronie będziemy dalej kontynuowały przygotowania bądź też przeżywały śluby

eh... nie rozumiem dlaczego zawsze znajdą się tacy ludzie którzy mają jedynie zamiar namącic i denerwowac innych.
tak ZIP skład ??.. o Ciebie chodzi. Jakoś do tej pory każda wyrażała swoje opinie a nie było takiej atmosfery jak teraz, a więc to co piszesz nie jest takie niewinne i w ogóle...
życzymy powodzenia na innych wątkach, my nie mamy czasu na bzdury :P

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Myślę, że będzie ok, my dawaliśmy wcześniej, bo akurat bylisśmy dowieźć zaświadczenia o poradni, etc.
Nie no myślę, że będzie ok, zresztą mamy świetnego Proboszcza
kurcze, jeszcze kilka rzeczy do dopięcia a czasu coraz mniej )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości