|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andziot mój synuś zasysa sobie kciuka prawego często ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
andziot kciuka, piastke, palca wskazującego...co popadnie
Niestety czasem sobie tak tym paluchem grzebnie ze az go naciaga... |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak postępuje dobry człowiek? Nie sądzę! Gratuluję spadku wagi ![]() Ja też doszlam do wniosku, że nie powinnam sprzątać, a już na 100% nie powinnam prasować ... ostatnio spadło mi żelazko szpicą w dół i zrobiło dziurę w panelach ![]() Cytat:
Moria wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() Pociechy z Igusi i dużo zdrówka dla Was ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Mój Tymi wcina piąstkę i paluszki, sam kciuk go chyba nie interesuje
![]()
#4416 |
Zakorzenienie
|
no moja też prawego,
ale mnie to strasznie denerwuje bo robi to już z pełną premedytacją ... nie wiem co zrobić żeby przestała ![]() nie chcę żeby nałogowo ciućkała palucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() eeeeee to gruba impreza dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() Dla wszystkich dzieciaczkow. Rosnijcie w sile ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agnieszka_pe skoro nie jadł od 4-ej, to wychodzi 6 h przerwy w jedzeniu. Jeszcze ponad tydzień temu mialam z Antosiem taki problem, że jadł np. 10 ml - 3 h przerwy, po czym zjadl o 20-ej 30 ml i spal 8 h. W sumie na dobę wychodzilo, że zjadal 400-500 ml. Byłam przerażona, tym bardziej że wcześniej jego minimum to bylo 870 ml do 1100 ml, ale lekarka kazala się nie martwić, mówiła, że dzieci nie jedzą równo i tak się zdarza, że mogą mieć obniżony apetyt i faktycznie od 2 dni już mi zjada 600-700 ml i znowu zauważam tendencję rosnącą. Mam nadzieję, że u ciebie będzie podobnie ![]() Wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieciaczkow kończących dziś pelne tygodnie/miesiące ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas noc w miare, wracamy do standardow, ale do wysypiania sie dalej daleko ![]() mala jadla o 1:40 i 5:50 ![]() jest 11 stopni i leje i zla jestem mega grrr... mala zmeczona 3 kupki od 6 rano juz strzelila ale spac nei chce... ![]() kurcze jak mi przykro, ze moj TZ ma czasem takie fochy mowie wam, w ogole chyba w klubie napisze z zalu bo nie mam sie komu wyzalic... andziotku ja tez to ze karmie Zosienke piersia tylko i tez uwazam ze to duze osiagniecie , sama nie wiem czemu jestem taka uparta, wiesz ile razy mialam chwile zwatpienia takie jak ty wczoraj? zauwazylam jednak jedna prawidlowosc, ze mala czasem placze bo jest bardziej zmeczona niz glodna, wiec jej nie karmie co 2 godziny tylko wtedy (choc usypiam ja np pol godziny) klade na drzemke, jesli pospi pol godziny to juz wystarczy, ale jest spokojniejsza i zle wiecej i spokojniej, przynajmniej z pierwszej piersi. zauwazylam ze moja Zosia potrzebuje drzemki po kazdym jedzeniu zabawie- ale nie zawsze mnie wystarcza cierpliwosci, zeby ja uspic.... a po poludniu to juz w ogole.. ja po poludniu z kolei karmie ja co 2-2,5 godziny, zeby spala dluzej ale w sumie nie zauwazylam roznicy czy ja nakarmie godzine przed kapiela i zaraz po kapieli, czy tylko zaraz po kapieli, jest w sumie to samo... wiec sama juz nie wiem. co do tego mleka to nic sie nie martw, lekarz mi powiedzial, ze skoro dziecko szybciej i efektywniej je to na pewno troche tego mleka dostaje. A z pewnoscia juz dostaje je jak je w nocy, i skoro dobrze przybiera na wadze, to absolutnie nie ma sie czym martwic ![]() u mnie kazde karmienie to pol godziny, bo odbicia, wierzganie, ale puszczam sobie filmik i staram sie uspokoic sama siebie..nie zawsze dziala ![]() aga pe jeju ja wlasnie zauwazylam ze jak Zoske klade w wozku na brzuszku to wlasnie tak wierzga i dobrze ze to napisalas, bo teraz tez bede ostrozniejsza i bede z oka jej nie spuszczac jak bedzie w wozku na brzuszku ![]() najwazniejsze ze Norbi caly i zdrowy ![]() amarcia co to za zly dzien*? przytulam ![]() 82anusia wczoraj mega sily a dzis zly humor i zniechecenie, cala ja ![]() a co do pogody, u nas tez do bani..... gratulujemy 7 tygodni Adasia! anulinka wspolczuje ze musisz jechac na przesluchanie, ale dobrze ze chociaz nocka ok ![]() gusiamoja Zosia ma juz 13 tygodni i ani razu nei przespala calej nocy, najpozniej obudzila sie o 4:30 chyba...a potem i tak o 7-mej, od urodzenia wlasciwie najczesciej budzi sie wedlug schematu 2-3cia i 6 sta mniej wiecej, tylko kiedys jadla o 5-6 tej i dosypiala do 8-mej potem albo i 9-tej a teraz juz nie chce. najpierw sie musi pobawic a potem ewentualnie z mamusia w lozeczku dospi...wiec nie jestes sama ![]() matall wspolczuje nocki, dobrze chociaz ze wczesniej sie polozylas ![]() ide sie ogarnac, chcialam jeszcze podlogi umyc, zanim po mame pojedziemy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |||||
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę optymizmu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. w szpitalu zabronili karmić częściej niż co 2h ze względu na bóle brzuszka 2. jadł już w dzień co 3-3,5 h 3. w nocy jadł co 4-6 h, a teraz co 2,5-3 już koniecznie musi 4. ponieważ je częściej, to krócej jest spokojny, częściej go boli brzuch ![]() Cytat:
![]() To dlatego, że przed ciążą nie byłam zadowolona z wagi... Cytat:
![]() ![]() Edzik potrafi wypluć smoka i ssać kciuka ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-08-10 o 10:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zadomowienie
|
tak jeszcze wróce do tej wody...ze ja to mineralnej w ogóle nie gotowałam. Prmavere mu dawałam, ze 2 razy łyknoł. Myślałam ze jkak mineralna to nie murze w ogóle gotowac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
anula dzieci im starsze tym wcześniej wstają
![]() ![]() ![]() dopiero teraz jak już przestała spać w dzień to sobie trochę sen wydłużyła i potrafi pospać do 8 trzeba się przyzwyczaić do wstawania skoro świt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
...no widzicie...żaden wschód słonca nas nie ominie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moria najlepsze życzenia, spełnienia marzeń Byliśmy na bioderkach i mamy niepełne odwodzenie i B1 i musimy na trzecią wizytę w październiku iść - nie chciałam tak ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-10 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
kobity, a takie cuda jak kubki nie kapki aslbo "ustniki" to sa od 6 miechów czy moge wcześniej spróbować?
mamaoptymistka głowa do góry takie rzeczy przy takim maluszku to szybka sprawa = naprawi sie szybko ![]() Edytowane przez dorkabl Czas edycji: 2011-08-10 o 10:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
W temacie ssania pięści, to moja Hanka czasem tak głęboko sobie piąstkę wkłada, że aż się krztusi:P wtedy się przestrasza i łzy w oczach ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Moria 100 LAT!!! ![]() ![]() Dołączam do grona niewyspanych, ale to chyba pogoda tak na mnie dziala, bo dziecko jako tako w nocy spi. Co do kciuka to Igor upatrzyl sobie prawego i nie wiem jak mam go oduczyc, czasami uda mi sie wcisnąć smoka, ale to na chwile, bo zaraz sie denerwuje ze paluch sie nie miesci i wypluwa. Wczoraj zalozylam nwet rekawiczke, ale po 5 minutach mokra byla, bo jak kciuka nie mogl wcisnac to piąstke próbowal. A co do wagi, chyba zaczynam tyc!! ![]() ![]() Odstawilam herbatniki, juz drugi dzien nie jem, mam nadzieje ze to wystarczy bo do cwiczen sie zebrac nie moge. Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2011-08-10 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
anulinka, helloo
![]() Ale wiedziałam, ze pewnie ok 3 jesteś na nogach ![]() agnieszka_pe, to możemy się umawiać na spędy o 3 w nocy ![]() Paulizia, i co - włączyłaś Antosiowi projektor ? Jak waga ?? gusia, ale przecież dotąd Nadunia ładnie Ci spałą? Fakt, że późno chodzi lulu ale nocki były w miarę oki ? Mocno wirtualnie Cię ściskam i przytulam ![]() matallewar; cholera, Twoj Edzik jest mega długodystansowcem w "uprzyjemnianiu" Ci karmienia i nocek .... MoniaK; no no... po chrzcinach widzę coraz lepsze wieści ![]() dorkabl; nie wkurzaj ![]() ![]() andziot; tak źle jest z karmieniem u Was ? Za każdym razem rzucanie? A jeśli można wiedzieć, dlaczego zaprzestałaś karmienia Zosieńki? Z tych samych powodów co dzieje się z Gabi? (jakoś kojarzę, ze chodziło o ból sutków, ale mogę się mylić?) Gabrysia ssie nie tyle kciuka co kostkę od kciuka moniqac, nie zrobiłam, bo miałam jeszcze zamarynowane w lodówce udka z kurczaka, które miały być w niedzielę, a mój małż rzadko kiedy chce jeść obiad jak wróci z pracy. Z reguły opycha się dopiero ok 22 ![]() Widziałam filmik ! KAPITALNY Szymonek ! Już taki dorosły ![]() ![]() AgaM, teraz babcia na wakacjach ale jak wróci to sie zaabieramy. Generalnie chciałabym gdzieś do października sie przenieść. Musimy pana, który robił nam kuchnie dorwać aby określił się, czy da się przeniesc. Robiliśmy ją w kuchni, kosztowała nas w sumie prawie dwie dychy i żal byłoby ją tu zostawić. Mam nadzieje, ze sie uda. Masz już swoj komputerek ? 82anusia ![]() Moria 100 LAT ! Dużo miłości, szczęścia, radości !!! ![]() ![]() ![]() ![]() Nikosiu, Gabiku, Zosiu, Michasiu, Oliwko - nasza wizażowa
Gromadko liczna z 10.05 dużo zdrówka dla Was maleństwa z okazji zakończenia I kwartału życia !! Oby kolejne były jeszcze lepsze Helloo ![]() Nocka standard, karmienie o 3.20, potem 7.30 i lulanie do 9. Gabcia na szczęście ładnie wczoraj zasnęła w 10 min Hmm no i nie wiem co pisać jeszcze ![]() aaa tż dostał propozycję pracy z banku inwestycyjnego... nie wie czy iść czy zostać gdzie jest.. ale jeśli pójdzie to wyjazd za granicę na miesięczne szkolenie więc znów bym u rodziców wylądowała ![]() Poza tym nic ciekawego u nas sie nie dzieje.. Dom juz ogarnęłam, obiad mam - nie wiem co robić. Czekam na kuriera i mam w planie domowe spa - zadbać o ciało moje z nadwagą oraz potraktować dzioba kwasami
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-10 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
daisydziekuje Skarbie
![]() Nocki u nas roznie wygladaja. Jak nie ma kupki, pierdkow itp. to nocka udana (Nadia wstaje na U co 2,5 w porywach 3h) W przeciwnym razie robi sa 1-2 h przerwy w nocnym spaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
matall Hania też potrafi wypluć smoka i zassać kciuk
![]() ![]() Załatwiłam Hance narzeczonego ![]() ![]() gusiagatko dużo siły życzę. Będzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spice, ciekawe czy Hanutka będzie zachwycona ![]() Zapomniałam powiedziec, zaczęły mi włosy wypadać !! Tak jak Andziotka mówiła... 3 msc.. a łudziłam się, że ominie mnie to - miałam tak gęste włosy jak nigdy. Zakupiłam Seboradin przeciw wypadaniu... oby cos pomogło, choć wątpie Macie jakiś sposób?
![]() |
#4435 |
Wtajemniczenie
|
A mojego Antosia zadna nie chce
![]() Chyba zostanie starym pannem ![]() ![]()
#4436 |
Zakorzenienie
|
Matko, jaki marudny dzisiaj ten mój syn
![]() ![]() Gusia, wiem co czujesz ![]() Daisyy, mi też dopiero teraz zaczęły wypadać ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-08-10 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Wtajemniczenie
|
jeeeeeeeeeeju... ale eM-ki mają fajowe foty z tych kolonii...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No prosze, bedzie wizazowa parka ![]() ![]() Niestety tak ![]() Czasem sama kupka, czasem przewijanie. Tylko raz udalo mi sie na spiocha przewinac jej tyleczek po kupce. Mam nadzieje, ze sie wszystko niedlugo unormuje ![]() Dziewczyny, dziekuje za dobre slowo. Kochane jestescie ![]() Daisy nie strasz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zadomowienie
|
witam
Gusia ![]() Moria wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() Dla wszystkich obchodzących dzisiaj 3 miesiące - Dużo zdrówka!!! U nas nocka ok, pobudka o 3.30 Mati rozmawia teraz z karuzelką a mama idzie zrobić kawę ![]() co do wypadających włosów jeszcze z tydzień temu wypadały mi masakrycznie teraz jest lepiej, zaczynają gęstnieć ![]() i chciałam powiedzieć że ja nic nie brałam tzn. żadnych witamin, ani nie stosowałam żadnych odżywek ![]() za to dużo słodyczy wcinałam ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-08-10 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Moderatoreska
|
Aaaaaaa siostra wyszla dziś z Piotrusiem do domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.