Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 09:41   #1621
danika
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

a my dzis konczymy 33 tydzien
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:41   #1622
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a no dzięki ale jakie drogie matko No trudno, chyba nie będę miala innego wyjścia
no zgadzam się, że drogie
tu masz jeszcze listę aukcji z kolorowymi pieluchami ale niewiele taniej widzę PIELUCHY

Spray kolor wybierz taki jaki Tobie się podoba ja bym wzięła żółtą albo koralową

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:42   #1623
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Chłop to jest jednak inny gatunek, aż dziw bierze, że to się da krzyżować z kobietą
Przypomnij mu, że dzis jest wielkie święto, a co!
Wszystkego najlepszego, kochana
co do tego na fioletowo to humorek mi poprawiłaś

w końcu sobie przypomniał, powiedziałam mu, że jestem zła, ale chyba sam wiedział, że nabroił No i mi przeszło już

dziękuję za życzonka dziewuszki moje kochane

a tak w ogóle to jak zmieniam kolor pisania to mam taka ochotę na czerwony a tu nie mogę bo zarezerwowany
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:46   #1624
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Mi też się nic nie wyświetla...

A co do zwierzaków to oprócz psa (który większość czasu na dworze) ja w domu mam naszego "pierworodnego"- kota Czarnucha. I to on mnie bardziej martwi, bo jak wiadomo kot nie taki "głupi" i wytresować się nie da. A związany z nami baaardzo mocno, naprawdę jak członek rodziny się zachowuje. Tż już zaczął coś przebąkiwać, że chyba trzeba będzie mu pazury chirurgicznie usunąć. Kotu of kors, nie tż-owi
No właśnie - ja sie kotów boję jeśli chodzi o kontakty z dzieckiem. Mój znajomy, to ciągle spał w pokoju dziecka i pilnował by kot się tam nie kręcił, bo nie mieli drzwi

AgnesD to teraz pewnie możesz sie spodziewać fajniejszego prezentu
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:47   #1625
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ale jestem zła na tŻ mam dziś urodzinki, a on nawet nie złożył mi życzonek (pewnie zapomniał) mówię poczekam, aż sobie przypomni i dzwoni do mnie po czym zamiast życzeń dostaje opierdziel, że mu czegoś nie dałam (zapomniałam o ironio) i mi smutno teraz
sto lat! i szybciutkiego porodu

moje wielkie podpachy też bez kleju, a nawet nie zwróciłam na to uwagi

pieluchy prałam w 40st, muszę jeszcze dokupić

moja noc była dzisiaj nie najgorsza bo nawet spałam, ale to rozciąganie w dole jest masakryczne, za to moja macica jest tak samo leniwa jak Cotki

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:48   #1626
mmadziaa
Rozeznanie

wiecie co jeszcze muszę zapodać opaskę do włosów do torby. im mniej rzeczy bedzie mnie wkurzało tym lepiej
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:48   #1627
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no właśnie, ja mam taką lalkę dzidziusia wydającą ludzkie odgłosy, nauczyłam psa gdzie jest dzidzia to leci i staje przed szafą ( bo tam lalka na co dzień leży schowana). moja sunia w ogole sie nie ekscytuje widząc lalkę, jest spokojna, nawet da się dotknąc tą lalka. ciuszki wszystkie obwachała, a na jedne nowe jak wyjęłam a paczki od razu się położyła. słyszałam, ze trzeba wracajac ze szpitala wyprowadzic psa z domuy, wnieśc dziecko i przyprowadzić psa, żeby to on przyszedł do dziecka.

a znajoma położna mi powiedziała, żeby jakiś kawałek materiału o psa potarłam i zaniosła tez dziecku do szpitala.( a raczej mąż żeby przyniósl).

no i to prawda, żeby psa nie przeganiać... moja nie raz tak chce kogoś wąchnąć a ten ja odgania to ona jest upierdliwa. a jak ktoś da siępowąchac to ona zaraz spokój daje

ooo, o tym pogrubionym nie słyszałam, dobrze wiedzieć

to drugie to w jakim celu właściwie?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja wywiesze na małej suszarce na taras to chociaz przewieje, i bede obserwować najwyzej akcja ewakuacja prania nastąpi
i bedę wkurzać moją tesciową jak wpadnie, bo ona nie moze przezyc ze u nas czasem pranie schnie w salonie no sorry, ja nie dam rady teraz nosic po schodach suszarki - niech spada
olej teściową, nie warto

i gratki skończenia 33tg

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:49   #1628
kapka
Zadomowienie

Dziękuje maminki za troske
Noc była o niebo lepsza niz poprzednia, skurczybyki były ale mniej intensywne, więcej mały kopał, więc nawet sie wyspałam
Ciśnienie mierze 3 razy dziennie, wizyta u ginka 19.08. - pomalutku jakoś musze dotrwać.

Oj widze,że Natka też nie za bardzo się wyspałaś
Cholercia, akurat nocą nasze macice musi ćwiczyć

Spray- Ty też nie masz za wesoło z tym kręgosłupem

Danika- gratuluje 33, coraz bliżej

Co do proszku, prałam w dziecięcym do 5 miesiąca, aż pewnego pięknego dnia zabrakło mi proszku i musiałam wyprać w takim najzwyklejszym.Córa wysypki nie dostała więc przerzuciłam się na zwykły proszek.

Cytat:
hejka

ale jestem zła na tŻ mam dziś urodzinki, a on nawet nie złożył mi życzonek (pewnie zapomniał) mówię poczekam, aż sobie przypomni i dzwoni do mnie po czym zamiast życzeń dostaje opierdziel, że mu czegoś nie dałam (zapomniałam o ironio) i mi smutno teraz

co do torby do szpitala to już mam spakowaną tylko szczotka do włosów mi została, żeby włożyć - chyba , że kupie nową

koszule mam 2, ale jak dadzą w szpitalu swoją to nie będę odmawiać - piękna i tak nie będę
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:d ziekuje-kwiatek:
.. a TŻ powinien się wstydzićjakbym swojego męża widziała!!Przypomnij mu dobitnie, a niech ma wyrzuty sumienia

Cytat:
dobry ja już po honorowym oddaniu krwi i moczu, dziś wizyta i usg, a potem zajęcia w SR. moja mała się rozpycha i kopie od samego rana, ciekawe możźe na usg zasnie
Czyli cały dzień zaplanowanytrzymam kciuki za wizyte

kupiłam sobie poradnik domowy, a tam w horoskopie na wrzesień piszą
"w dniach 9-13.09 czekają cie ekscytujące przeżycia we dwoje" hmmmmm czyżby poród? mam nadzieje, ze nieco krócej potrwa , a nie te 4 dni
może akurat horoskop się sprawdzi-(z tymi datami oczywiście), bo 4 dniowego porodu to Ci nie życze

Cytat:
no sporo czytałam jak zaznajomić jedno z drugim, a masz coś szczególnego z tych rad? sprawdzone?
podczepiam się pod pytanie sama jestem ciekawa jak moja labka zareaguje na nową osobe w domu, juz teraz wszędzie za mną chodzi i pilnuje mnie(?), chociaż jest bardziej związana z TŻ niż ze mną.

już z psiakiem doczytałam

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-08-10 o 09:54
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:50   #1629
spray
KWC

Cytat:
Spray a nie wydaje ci się że dekolt do karmienia jest zbyt mały? Nam położna mówiła, żeby rozpięcie najlepiej jak największe było, bo wtedy łatwiej się karmi i nic nie przeszkadza.

Psiamać!
Załamałam się. Chyba bedę musiała kupić te żyrafy
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:54   #1630
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
wiecie co jeszcze muszę zapodać opaskę do włosów do torby. im mniej rzeczy bedzie mnie wkurzało tym lepiej

oooo o tym nie pomyślałam, a pewnie sie przyda
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:55   #1631
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym wszyła w jeden rożek pieluszki kolorową niteczkę. Od razu bedziesz wiedziała, że to 'damska', albo 'męska'
spray niezły pomysl, jedną niteczke to może i ja dam radę wszyć mimo dwoch lewych rąk

no i uświadomilam sobie że kocyki tez muszę kupić, bo przeciez nie zabiore jednemu dziecku i nie dam drugiemu
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:12   #1632
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Psiamać!
Załamałam się. Chyba bedę musiała kupić te żyrafy
żyrafy są stylowe

Lau K mógłby nie być zadowolony ze zniknięcia kocyka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:12   #1633
malamutka
Rozeznanie

A ja z ciekawości przeczytałam swój tygodniowy horoskop
A tam:
Smuklejsza figura jest w zasięgu ręki wystarczy tylko zmobilizować się do wysiłku.

Danika gratuluje kolejnego skończonego tygodnia
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:13   #1634
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No to widac ze u Ciebie to trzeba kontrolowac kochana...
Mam nadzieje ze wyniki wyjda dobre

zabierzcie mi prosze ten sloik z nutella bo zjem wszystko:love :
Jutro będą, dzisiaj już po oddaniu krwi jestem.
A słoik ocalał??
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ancia nie stresuj się. Nic na ten temat nie wiem. Jakoś tak mi dziwnie tetrowe nowe pieluchy prać. One takie jakby wykrochmalone No ale w sumie to też nie wiadomo ile czasu gdzieś na półce leżały i w jakich warunkach... Też wypiorę z pościelą na 30stopniach
Uprane już są, więc nie będę ich prać drugi raz. Poprasuję i tyle.

AgnesD - 100 lat! A chłop sobie przypomni, oni mają sklerozę do takich spraw.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Doberek Lekko męczącą noc miałam, z rana 3 skurcze co 20 minut ale najlepsze jest to, że jak wstanę, zrobię sobie kawkę, śniadanko to wszystko przechodzi
Ja jak chodzę i coś robię, to też trochę lepiej się czuję. Coś w tym jest.
A kawę pijesz normalną? Jakoś przez ciśnienie odrzuciłam, piję teraz tylko zbożową z mlekiem i o dziwo mi smakuje.
Cytat:
dobry ja już po honorowym oddaniu krwi i moczu, dziś wizyta i usg, a potem zajęcia w SR. moja mała się rozpycha i kopie od samego rana, ciekawe możźe na usg zasnie
Kciuki za wizytę. Ja też po krwiobraniu.
Honorowo faktycznie nie można, miałam potrzebę teraz oddać i mi nie pozwolono.
Cytat:
aaa koszule babci nie podejrzewałam że inne babcie też takie miały

Ancia pytałaś o proszek dla dzieci - ja maluchowi jak skończył roczek wprowadziłam zwykły proszek dla dorosłych, ale niby z atestem. I po jakimś czasie dostal koszmarnego uczulenia. Nie wiedzielismy od czego, aż wróciłam do proszku dziecięcego. Teraz mały ma prawie 1,5 roczku i niestety wychodzi na to że muszę prać w tych proszkach specjalnych :/
Lau wszystkie babcie są najlepsze na świecie i mają takie same babciowe koszulki.
A z proszkiem to pewnie zależy od dziecka, będę starać się w miarę szybko przejść na normalny, ale pewnie do roku trzeba prać w dziecięcym. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Cytat:
no i oczywiście mi sie włączył strach ciążowy - a co jak mi się dziecko z psem nie "dogada"? coś wyniknie? boszzzzz co ja wtedy zrobię? no dziecka nie oddam
Jeśli psa kochasz, to też nie. Pies to mądre stworzenie i tylko od Ciebie zależy, czy się dogada z dzieckiem. A Twój z opisów jest łagodny i kochany, to na pewno wszystko będzie dobrze.
Mój jest zazdrośnik, nawet jak się przytulam z mężem, ale nie biorę innej opcji pod uwagę, jak to, że się z dzieckiem oswoi, nie ma wyjścia.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
pewnie o tym wszystkim czytałaś bo to takie podstawowe rady- przynieść psu ciuszek z zapachem maluszka ze szpitala do powąchania, nie odrzucać psa jak się wróci do domu tylko na spokojnie "przedstawić" nowego domownika- oczywiście bez lizania i skakania chodzi o samo pokazanie dziecka psu. Jak coś się robi koło maluszka a pies się kręci wokól to nie przeganiać i nie krzyczeć na niego tylko np. dać mu kawałek kiełbasy czy innego smaka, żeby kojarzył czynności przy dziecku z miłą rzeczą. To mi koleżanki powiedziały co już to przeszły ze swoimi dziećmi i psiakami. A jeszcze czytałam gdzieś w necie o tym,żeby zrobić sobie zawiniątko z kocyka i nosić na ramieniu i mówić do niego- udawać że to dziecko, żeby pies się przyzwyczaił. My teraz jak coś przynosimy z wyprawkowych zakupów do domu to daję Muńkowi to obwąchania i zaznajomienia się .
To chyba tyle co najważniejsze. A Ty masz może coś innego??
Moonik też tak słyszałam, o tej szmatce ze szpitala to podobno ważne bardzo.
Z tym wejściem do domu z kolei słyszałam inaczej - że najpierw ma wejść matka, przywitać się z psem, a potem ojciec z dzieckiem. Żeby właśnie psa nie wyprowadzać z domu, więc nie wiem, jak to powinno być.
U nas pies w tym czasie będzie u mamy, więc pewnie wyjdzie tak, że go nie będzie jak przyjedziemy, ale nie myślałam jeszcze o tym dokładnie.
Cytat:
ja wywiesze na małej suszarce na taras to chociaz przewieje, i bede obserwować najwyzej akcja ewakuacja prania nastąpi
i bedę wkurzać moją tesciową jak wpadnie, bo ona nie moze przezyc ze u nas czasem pranie schnie w salonie no sorry, ja nie dam rady teraz nosic po schodach suszarki - niech spada
Moje też schnie w salonie , i tak ledwo wtacham suszarkę z balkonu, po schodach nie ma szans na noszenie.
Puszczę dzisiaj 2 turę prania, jest spory wiatr, może padać nie będzie.
I gratuluję 33 tc!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:19   #1635
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

A ja właśnie pierwsze zakupy "zabawkowe" na Allegro zrobiłam
Zamówiłam m.in. owieczkę z bijącym sercem o tę:
I cieszę się jak dziecko
słodka ta owieczka

Cytat:
mała rzecz a cieszy
super, że pospałaś, teraz takie nocki to na wagę złota wręcz, bo za niedługo będziemy pewnie zasypiać w każdym możliwym miejscu
pewnie tak będzie... ja sobie nie wyobrażam póki co wstawania kilka razy na noc...

Cytat:

Ancia pytałaś o proszek dla dzieci - ja maluchowi jak skończył roczek wprowadziłam zwykły proszek dla dorosłych, ale niby z atestem. I po jakimś czasie dostal koszmarnego uczulenia. Nie wiedzielismy od czego, aż wróciłam do proszku dziecięcego. Teraz mały ma prawie 1,5 roczku i niestety wychodzi na to że muszę prać w tych proszkach specjalnych :/
kurcze... widać,to jednak najbardziej zależy od skórki maluszka.. ciekawa jak to z Moją będzie..bo ja mam wrażniwą skórę

Cytat:

Jestem nieprzytomna, kręgosłup mi spać nie daje, krzyż mnie naparza w każdej leżącej pozycji więc się budziłam co godzina.
współczuje

Cytat:
dziewczyny nacięłyscie się gdzies na all na kolorowe tetrówki? rózowe albo jakies tam inne? muszę dokupić dla Małgosi i jeszcze jakoś je odroznić od Konradkowych - nie będę jej pod buzię kłaść pieluszek, którymi wycieram małemu pupkę Jeju chyba jeszcze mnie wiele takich szczegółów zaskoczy!
kochana...pewnie nie tylko Ciebie ,Nas wszystkie.. nie raz..wiele rzeczy zaskoczy

jak byliśmy w pl..to kupowaliśmy tetrowe pieluszki w smyku..ale widzę,po dalszych odpowiedziach,że drogie tam.. za to śliczne w owieczki i chmurki

Cytat:

u mnie też wieje..i boję się,że zacznie padać.. powiesiłam pranie.. zostawiłam,też w salonie przy balkonie..ale tak mi dziś jakoś śmierdział ten zapach proszku,że musiałam przetachać suszarkę do pokoju Sary
bo w Naszej sypialni mąż ciągle śpi... ehh... siedzieliśmy razem do nocy.. ja po 7 pobudka.. a teraz już po 10 a on dalej smacznie śpi.. też chce takie spanie!!

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-10 o 10:24
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:37   #1636
anetika
Rozeznanie

Witam
Wkurzyłam się z samego rana, nie chciało mi się iść do Biedronki po chleb po którym nie skacze mi cukier, więc kupiłam bułkę rzymską i doopa cukier powyżej 140 A już byłam z siebie dumna, bo rzadko kiedy przekraczałam 120

Widziałam dyskusję o koszulach do porodu - u mnie na szczęście dają koszule szpitalne do porodu, czyli ten problem mi odpada. A do szpitala biorę jedną koszulę i piżamę, a w razie czego tż doniesie mi czyste z domku
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a miałam wam sie keidys pochwalic jednym rozkiem hehe a wiec załanczam mam jeszcze jeden taki zwykły a ten jest fajny bo taki polarkowy
Słodki
Cytat:
Prosiłyście o fotę Pana Misiaczkiewicza - okazuje się, że nie jest zbytnio fotogeniczny, na żywo jest o wiele przystojniejszy :P
Ależ cudny Misiakiewicz
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Nie nadrobię wieczorka, zrobię to rano. Za to napiszę co u mnie po wizycie. Ogólnie ok, szyjka "taka jaka powinna być na ten czas ciąży" (słowa gina), pobrał mi wymaz na paciora, jutro znów badania w laboratorium, serducho ok, przepływy też, za to ostatnio z wagą chyba wyszło coś nie tak, bo dziś pokazało 2300 g a ostatnio 2400. Ale wtedy badał mnie na innym sprzęcie niż teraz i pewnie stąd ta różnica. Czyli wracamy do wersji, ze moja A. wcale nie będzie tttaaaakaaa duża jak się bałam. Ciśnienie miałam pierwszy raz wysokie, bo 130/90, ale gin nic nie mówił.
Brawo za udaną wizytę
Cytat:
hejka

100 latek Kochana, spełnienia wszystkich marzeń i przede wszystkim szybkiego i bezbolesnego porodu i radości z Maluszka:roza :

Cytat:

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:43   #1637
19natka88
Zakorzenienie

Mam nową pościel

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Babole!
witam Was...po całkiem dobrze przespanej nocce .. co prawda raz mnie skurczybyki obudziły i troszkę trwały. ale potem pospałąm prawi do 7.30 (u mnie jest godzina w tył w porównaniu do pl) jak by mi ktoś napisał niedawno...że się będę tak ciszyć z takiej nocki to bym wyśmiała chyba

zaszalałaś, dwie spokojne noce pod rząd

ojjj ty biedna skurczatko..
wiesz,że u mnie to samo... te Nasze dzieciaczki to chyba się umówiły z nocami hehe
Coś w tym jest

Cytat:
"w dniach 9-13.09 czekają cie ekscytujące przeżycia we dwoje" hmmmmm czyżby poród? mam nadzieje, ze nieco krócej potrwa , a nie te 4 dni

Cytat:
Natka - najdłużej do porodu
a tak serio mam nadzieję,że już niedługo
Ale mnie pocieszyłaś Też mam nadzieję, że niedługo

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
współczuje nocki
natka nie martw sie za tydzien to juz bedzie po wszystkim
tylko pogdaj z dzidziusiem ze ty chcesz juz rodzic zeby wiedział kiedy wyjsc
Usiłuję mu to jakoś przekazać, ale nie wiem czy chce słuchać mamy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Dziękuje maminki za troske
Noc była o niebo lepsza niz poprzednia, skurczybyki były ale mniej intensywne, więcej mały kopał, więc nawet sie wyspałam
Ciśnienie mierze 3 razy dziennie, wizyta u ginka 19.08. - pomalutku jakoś musze dotrwać.

Oj widze,że Natka też nie za bardzo się wyspałaś
Cholercia, akurat nocą nasze macice musi ćwiczyć
Dobrze, że dzisiaj było lepiej A no widać nocka najlepsza na trening

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja jak chodzę i coś robię, to też trochę lepiej się czuję. Coś w tym jest.
A kawę pijesz normalną? Jakoś przez ciśnienie odrzuciłam, piję teraz tylko zbożową z mlekiem i o dziwo mi smakuje.
Piję normalną, małą filiżankę z rana bo moje ciśnienie ogólnie leży i kwiczy Ostatnio miałam 80/40 i myślałam, że zejdę, a po kawce wraca tak do 100/60 Ja zbożową też lubię ale rzadko mi się przypomni żeby zrobić.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:13   #1638
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
PORÓD = CZEKOLADA ??
W szpitalu w którym będę rodzić również można podjadać czekoladę lub landrynki Czy będę miała podczas porodu ochotę na słodkie? Nie wiem...

Cytat:
Aha i smoczków nie mam.
U mnie też brak. Jest taki wybór, że nie mam pojęcia co który wybrać.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A tak w ogole z tymi koszulami to ja zaluje autentycznie ze sobie nie zachowalam ktorejs koszuli mojej babci, zawsze jak jezdzilam jako dziecko na mojej ukochanej bambuni to mi dawala dluga koszule nocna do spania, ale taka wiecie-typowo nocna babcina koszule do spania i ja ja uwielbialam, przydalaby sie teraz do tego szpitala..
Kochałam te koszule. Dlugie do kostek. Białe w drobne kwiatuszki. Z długim rękawem. Pamiętam jak wędrowałam w niej rano do wc (bo w domu na wsi nie bylo)..świeciło słońce..Piękne wspomnienia.

Cytat:
Mam taką szarą, nawet dwie. I na 2 dni po porodzie na pewno wystarczy. I tak człowiek nie ma siły paradować po oddziale, co innego zajmuje głowę.
Ale nie chcę Cię przekonywać, każdy robi jak uważa.
Moja siostra rodziła w Centrum zdrowia Matki Polki i mówiła, że było jej to na tyle obojętne, że chodziła w szpitalnych koszulach, podobno wszystkie snuły się wymęczone po oddziale, jak duchy.

Może to od szpitala zależy, ale u nas tak właśnie jest. Ale na sali jest z Tobą położna, mąż, ewentualnie lekarz, nie ma osób trzecich, więc chyba to Ci nie przeszkadza?
Zgadzam się w 100%. Widziałam 'te duchy" podczas zwiedzania oddziału.. I powiem Wam, że nie wyglądały jakby przejmowaly sie tym czy maja na koszuli żyrafę czy myszkę miki
Mnie zależy tylko żeby mi tylek zakryła w I fazie porodu. W II fazie i tak podwijają pod samą brodę...

Cytat:
ejjjjjjjjjjjjjjjj wy tak o tej czekoladzie na porodówke a nie wiecie czy moge zamist czekolady wziąść cytryne??????????? wiem wiem głupol ze mnei ale słodkiego to jak jestem zmeczona itd nie zdzierze a wiem ze przy wysiłku i zmeczeniu czesto mi niedobrze wiec moze ta cytryne moge zeby sie poratowac w rzie czego? heheh taki zamiennik
Nie nabijaj się tylko zapytaj Jesli ma Ci pomóc to czemu nie.
Chociaż mnie się wydaję, że słodkie to na podniesienie poziomu energii podczas porodu... A cytryna to raczej nie energetyczne Ale możesz sobie dodać do wody to napewno Cię orzeźwi

Cytat:
wiesz co to sie chyba tyczyło mnie, wiec mogłas jak juz napisac personalnie....
jak pisze tutaj z wami pisze szybko i akurat mi nie przeszkadza ze sobie tak napisałam....

nie wiedziałam ze to forum ortograficzne, bardziej bym sie starała

Cytat:
U mnie też nie. Coś pokiełbasiłam z URL.
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...754239608.html
Dla mnie za krótka, ale nie o to pytałaś. Wybrałabym niebieską

Cytat:

Cytat:
Mam nową pościel
Pokaż

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A. Dziewczyny jeszcze a propos proszków. Wyczytałam gdzieś, że mamy stopmniowo dosypuja do dzieciowego proszku zwykły.
Stary 2011-08-10, 11:15   #1639
aa2
Zakorzenienie

hej
melduje sie leniwie nic mi się nie chce nawet ubierać i iść do sklepu-masakra

jak tam skurczowe laseczki?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:20   #1640
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
no zgadzam się, że drogie
tu masz jeszcze listę aukcji z kolorowymi pieluchami ale niewiele taniej widzę PIELUCHY

Spray kolor wybierz taki jaki Tobie się podoba ja bym wzięła żółtą albo koralową
fajne te pieluchy tetrowe ale faktycznie troche drogie

kupiłam wczoraj kosmetyki dla dziecka wszystkie z nivea tylko krem do pupy z hippo bo z nivea nie było a mąż stwierdził ze to chyba jedno i ze mam nie wydziwiac tylko brac
mam nadzieje ze to nie jest problem jak ten sie skonczy to kupie sama z nivea

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:22   #1641
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%. Widziałam 'te duchy" podczas zwiedzania oddziału.. I powiem Wam, że nie wyglądały jakby przejmowaly sie tym czy maja na koszuli żyrafę czy myszkę miki
Mnie zależy tylko żeby mi tylek zakryła w I fazie porodu. W II fazie i tak podwijają pod samą brodę...

no dokładnie

Dla mnie za krótka, ale nie o to pytałaś. Wybrałabym niebieską

dla mnie za droga ale nie o to pytałaś są bardzo ładne, ja bym brala koral
bosze właśnie wydepilowałam lewą łydkę ...
Stary 2011-08-10, 11:23   #1642
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Pokaż

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A. Dziewczyny jeszcze a propos proszków. Wyczytałam gdzieś, że mamy stopmniowo dosypuja do dzieciowego proszku zwykły.
TAKĄ i rożek do kompletu.

Co do proszku to całkiem niezły pomysł

Asik jak nie musisz to nie idź, olej sklep

Dominik

Martynka
Stary 2011-08-10, 11:26   #1643
aa2
Zakorzenienie

a ja mam ytanie odnośnie kremu f18 to krem do buzi czy ogólnie do ciała i pupci?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

pokazuje strone główna i nei widze buuuu

musze isc do sklepu bo jakas padlinke musze zakupic i kiełbaski na obiad hehe bo maz kazał typowego obiadu nie gotowac a cos trzeba jejsc):

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 11:28   #1644
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
tą żółto niebiesko pom z kwiatuszkammi?? mogę wiedzieć ile kosztowała ?
Stary 2011-08-10, 11:29   #1645
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam ytanie odnośnie kremu f18 to krem do buzi czy ogólnie do ciała i pupci?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

pokazuje strone główna i nei widze buuuu

musze isc do sklepu bo jakas padlinke musze zakupic i kiełbaski na obiad hehe bo maz kazał typowego obiadu nie gotowac a cos trzeba jejsc):
Co do kremu to nie wiem

to może TEN link zadziała w każdym razie pościel 3el, mały podróżnik, kolor żółty
To jak musisz iść to idź :P

Pościel taka jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100401132947821.jpg (22,7 KB, 14 załadowań)

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-08-10 o 11:31
Stary 2011-08-10, 11:31   #1646
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kremu to nie wiem

to może TEN link zadziała w każdym razie pościel 3el, mały podróżnik, kolor żółty
no teraz widze śliczna i jakie ładne żywe kolorki-tylko nie pierz jej w duzej temp hehe
Stary 2011-08-10, 11:31   #1647
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Ładuje sie strona głowna jakas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 11:32   #1648
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Co do kremu to nie wiem

baaardazo mi się podoba, taka inna niż te na allegro, kurde no, hmmm ... skąd by tu wziąć kasę..
Stary 2011-08-10, 11:32   #1649
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki
Cytat:
hejka

co do torby do szpitala to już mam spakowaną tylko szczotka do włosów mi została, żeby włożyć - chyba , że kupie nową

koszule mam 2, ale jak dadzą w szpitalu swoją to nie będę odmawiać - piękna i tak nie będę
wszystkiego najlepszego kochanadużo miłości, uśmiechu i bezproblemowego porodu
a mężowi się na pewno przypomni ijeszcze kwiatki przyniesie
Cytat:

dobre
Cytat:
hej
melduje sie leniwie nic mi się nie chce nawet ubierać i iść do sklepu-masakra

jak tam skurczowe laseczki?
u mnie tak samo, nic mi się dziś nie chcejakoś tak mam lenia i do tego teść mnie od rana wkurzyłdobrze, że za kilka dni przeprowadzka i go nie będę codziennie widzieć

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:34   #1650
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do kremu to nie wiem

Fajnaaaa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości