Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-09, 11:30   #2131
Alien
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Iwonko ładny makijaz i fryzurka, wiec widac, że ładnie się prezentowałaś i tak zapewne sie czułaś
Kasia tez slicznie wygladała.
A suknie miałaś kupowaną czy szytą ?
Bo ja widzialam jak dużo panien młodych szyje sobie suknie taką samą jak dla dzidzi. Pieknie to wygląda.

Mam nadzieje, ze juz niedługo załączysz wiecej zdjęć

My tez balujemy na weselu za dwa tygodnie, 21 pazdziernika jedziemy tylko, ze ja nie wiem w co sie ubrac i co kupic na prezent ???

Niki
fajne te butki.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 11:42   #2132
Moni@
Zakorzenienie

Iwonko wygladasz cudnie

A jaki maz przystojny

Szczerze mowie i gratuluje z calego serca... To musi byc super przezycie...Oby ten szczesliwy dzien towarzyszył Wam kazdego dnia

------------------------------------

Bardzo dziekuje w imieniu Szymusia za zyczenia i pamięć
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 11:46   #2133
jastin83
Zakorzenienie

Alien powiem Ci kochana ze najlepeij to dawać kaske na wesele,przynajmniej my tak dajemy z Tż.Teraz jest taki standart ze jaks ie robi wesele to sie płaci za osobe 100zł,no i my zawsze tak dajemy zeby przynajmniej młodym sie zwróciło.Ostatnio daliśmy 200 zł.Bo z praktycznych rzeczy to Ci powiem ze zeby cos kupic dobrego to tez trzeba tyle wydać,dobry komplet pościeli tez troche kosztuje,a byle co to wstyd dawać.My juz stwierdzilismyz tż-tem ze bedziemy kase dawać,a co młodzi z tym zrobią to juz ich sprawa

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 13:56   #2134
humbak
Rozeznanie

Iwonko wyglądaliście obłędnie , dawaj więcej tych zdjęć.

My też zawsze na wesele dajemy młodym pieniądze.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 16:11   #2135
Alien
Wtajemniczenie

Jasin tez myslelismy, ze jak nie znajdziemy prezentu to damy kase. Chcielismy prezent bo to nasi dobrzy znajomi i chcielismy, zeby cos od nas mieli. Ale z drugiej strony i tak nie mam czasu na szukanie prezentu i latanie po sklepach. Zawsze jak sie nic nie znajdzie na prezent ot wystarczy kase do koperty włozyc i juz po sprawie. Moze dodaktowo kupimy taką kasiązcze pamiatkowoą slubną bo widzialam u nas w sklepie takie ładne albo album na zdjęcia i kasa do koperty ?
Tylko w co ja sie ubiore ??aaa

Stary 2006-10-09, 16:32   #2136
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
....Tylko w co ja sie ubiore ??aaa

No akurat z tym to jest zawsze problem,niestety .
Dylemat

Stary 2006-10-09, 16:50   #2137
kkasiaaa
Zadomowienie

Iwonko wyglądałaś prześlicznie Kasia także Oczywiście mężuś też Czekamy na więcej foteczek.

Niki ja też upatrzyłam sobie te różowe buciki , ale kurcze narazie nie ma ...... a tak bardzo mi się podobają
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 16:50   #2138
humbak
Rozeznanie

Dziewczyny, coś Wam pokaże. Zawsze zostawiam wózek w dzień przed domem. I mama otwiera drzwi od domu i jak to zobaczyła to myślała że upadnie. Szybko poleciałam po aparat . Myślałam że zabije cholernika, a z drugiej strony to myślałam, że padne ze śmiechu .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0377.JPG (117,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2006-10-09, 16:51   #2139
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Tylko w co ja sie ubiore ??aaa
to odwieczny problem kobiet

Humbak ale niespodziankę mieliście hehehe rozumiem że to nie wasz piesio
Lena 5 lat
Stary 2006-10-09, 16:57   #2140
humbak
Rozeznanie

Pewnie, że nasz osobisty (wabi się Humbak ). Mamy cztery takie pieski. Ale on jest strasznie cwany, pozostałym by to chyba nie wpadło do głowy .
Stary 2006-10-09, 17:00   #2141
kkasiaaa
Zadomowienie

a to co innego, myślałam ze to może nie wasz , ale cwaniaczek z niego ja mam podobne sytuacje w domu nie tyle z psem bo on by sie nie zmieścił do wózka, ale kotki chętnie w nim śpią co mi się nie bardzo podoba ale nie zawsze upilnuję.
Lena 5 lat
Stary 2006-10-09, 17:01   #2142
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, coś Wam pokaże. Zawsze zostawiam wózek w dzień przed domem. I mama otwiera drzwi od domu i jak to zobaczyła to myślała że upadnie. Szybko poleciałam po aparat . Myślałam że zabije cholernika, a z drugiej strony to myślałam, że padne ze śmiechu .

Ale sie uśmiałam i jeszcze to jego imię
A skąd ten pomysł?

Stary 2006-10-09, 21:14   #2143
*Niki*
Zakorzenienie

Ja też się uśmiałam z tego pieska, niezły jest

Alien my byliśmy 9 września na weselu (byliśmy tylko do 21 bo Patryk był śpiący, a w domu Nikolka marudziła-została z moją mamą) i daliśmy prezent, też mieliśmy dylemat co kupić, ale zdecydowaliśmy ze kupimy kołdrę i dwie poduszki. Bardzo się ucieszyli z prezentu, Pan młody do nas dzwonił na drugi dzień i dziękował, mówił że nie mieli swojej kołderki i bardzo się przyda . A co do ubioru to ja też mam zawsze problem z tym .

Kupiłam dziś butki zimowe Nikolce w Kalwarii Zebrzydowskiej, i dałam za nie tylko niecałe 14 zł ,strasznie chciałam inny kolor np. różowy, ale nie mieli więc wzięłam granatowe, niech bedą takie.

Pokazę Wam kilka fotek ( w tym fotki bucików) bo rzadko to robię . Zobaczcie jak mój Patryk zamienia się w dzidziusia przy młodszej siostrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new_PAŹDZI~1.jpg (32,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_PAŹDZI~3.jpg (25,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_PABA66~1.jpg (39,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg new_PAC26A~1.jpg (29,1 KB, 18 załadowań)
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 07:22   #2144
Nel70
Zadomowienie

Iwonka prześlicznie wyglądałaś,kreacja super i cała Twoja rodzinka wyglądała ślicznie. Humbak ale mieliście ubaw z tym psiakiem he,he.....a Wy mieszkacie na wiosce?
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wypadów na weseliska też bym się zabawiła,ale w tym roku idę obowiązkowo na Sylwka na salę bo uwielbiam tańczyć. Humbak ja wczoraj i dzisiaj wstałam z bólem głowy bo moja Amelcia w nocy się budzi do jedzenia co 4 godziny. Napiszcie co dajecie swoim maluszkom,że przesypiają całą noc ,bo ostatnio mam odlot z przemęczenia.Niki czy będziesz jeszcze w tej miejscowości bo takie botki by się na zimę mojej Amelci przydały ,a u nas pod tym względem bida.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 09:10   #2145
jastin83
Zakorzenienie

Niki fajne te buciki
Chyba i ja musze sie za zimowym obuwiem dla Wiktori zacząć rozglądać ten czas tak szybko mija,jak pomysle sobie ze niedawno byla zima,to az mnie przeraża ten upływ czasu
Niedawno rodziłysmy a tu juz zaraz nasze bobaski roczek skończą

Stary 2006-10-10, 09:26   #2146
*Niki*
Zakorzenienie

Nel nie wiem niestety czy będę w najbliższym czasie w Kalwarii (wczoraj byliśmy tam na wycieczce, bo Patryk tak strasznie chciał jechać pociągiem no i mu obiecaliśmy... ).Mogę u siebie w mieście zobaczyć czy mają takie butki. Być może mąż będzie w Kalwarii (ma taką pracę, że czasem tamtędy przejeżdża), to mógłby Ci kupić, nie ma problemu, dam Ci jeszcze znać PS. A te buciki chciałabyś już czy mogłabyś troszkę poczekać???
Stary 2006-10-10, 09:28   #2147
*Niki*
Zakorzenienie

A na Allegro identyczne butki tylko używane zobaczcie ile kosztowały
http://www.allegro.pl/item132102726_..._12_mies_.html

Ja za moje dałam niecałe 14 zł
Stary 2006-10-10, 09:41   #2148
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Niki Nikolka cudowna, a butki rzeczywiście fajne. Zauważyłam, że takie buciki można prędzej kupić w małej miejscowości niż w dużym mieście. U mnie za byle co to trzeba dać ok. 30 zł.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 10:02   #2149
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
A na Allegro identyczne butki tylko używane zobaczcie ile kosztowały
http://www.allegro.pl/item132102726_..._12_mies_.html

Ja za moje dałam niecałe 14 zł
W życiu bym nie dała tyle,jeszcze za uzywane żeby to chociaż nowe były,to może i tak ale w tym wypadku
Wogóle ceny to mnie przerażają,dobrze ze mam kuzynkę w Anglii,tam to ubranka i buciki grosze kosztują,ostatnio mi pisała ze kupiła małej właśnie butki i tez kozaczki
A my z Tż-tem ostatnio byliśmy w Auchan (czy jak to sie pisze) i kupiliśmy Wice kurtke i spodnie za komplet daliśmy 40 zł,sa naprawde cieplutkie i jak dla mnie ładne.Same zobaczciePomyślałam ze to okazja bo w takich typowych sklepach z ciuszkami dzieciecymi sama kurteczka kosztuje 50 zł albo i więcej.

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59
Stary 2006-10-10, 11:28   #2150
kkasiaaa
Zadomowienie

Niki butki są świetne ,bardzo ładne i cieplutkie pewnie. a cena to prawie jak za darmo Ja też się rozglądam za bucikami na kożuszku ale mam takiego pecha że tu gdzie mieszkam nie ma sklepów z ubrankami dla takich maluszków, mają ubranka ale dla większych dzieci. także jak musze coś kupić to jadę dalej ale że muszę jechać tramwajem to sobie taką wyprawę daruję bo ciężko mi wsiąśc a do tego jeszcze Julka, dlatego bardzo często kupuję na allegro.
Zdjęcia córuni śliczne u nas też czasami tak jest ze Julia udaje że także jest małą dzidzią , ale mnie to strasznie denerwuje.
Jastin komplet jest super i za małe pieniądze. ja się miesiąc temu rozglądałam za kombinezonem dla Oliwki w hurtowni , ale poniżej 90 zł nie znalazłam nic. Całe szczęście że nie musze Julii kupować bo ma płaszczyk z zeszłego roku w bardzo dobrym stanie kozaczki też ma, ale i tak pewnie kupię nowe bo widziałam już w sklepiku koło nas takie boskie że nie mogłam sie napatrzeć na nie

Moja szwagierka mieszka w Niemczech i często kupowała jakieś ciuszki dla moich dziewczyn, wporównaniu do ich zarobków nie są aż tak drogie ale u nas można taniej kupić. Ona skończyła szkołe krawiecką i takie sobie kreacje szyje że szok A ze względu na to że mieszka sama więc ma dużo czasu w weekendy , kupiła sobie super maszynę i chce poszyć ciuszki dla moich dzieciaczków ja się bardzo cieszę bo wiem że będą ładne i jedyne w swoim rodzaju już nei mogę się doczekac kiedy pierwsze zobaczę
Lena 5 lat
Stary 2006-10-10, 11:35   #2151
jastin83
Zakorzenienie

Kasiu to czekamy na fotki,tez bym z chęcią zobaczyla
Ja to jestem "chora"na punkcie ubranek dla dzieci,wole Wikuni cos kupic niz sobie,a później żartuje czy mi pożyczy

Stary 2006-10-10, 12:04   #2152
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Iwonka prześlicznie wyglądałaś,kreacja super i cała Twoja rodzinka wyglądała ślicznie. Humbak ale mieliście ubaw z tym psiakiem he,he.....a Wy mieszkacie na wiosce?
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wypadów na weseliska też bym się zabawiła,ale w tym roku idę obowiązkowo na Sylwka na salę bo uwielbiam tańczyć. Humbak ja wczoraj i dzisiaj wstałam z bólem głowy bo moja Amelcia w nocy się budzi do jedzenia co 4 godziny. Napiszcie co dajecie swoim maluszkom,że przesypiają całą noc ,bo ostatnio mam odlot z przemęczenia.Niki czy będziesz jeszcze w tej miejscowości bo takie botki by się na zimę mojej Amelci przydały ,a u nas pod tym względem bida.

Nel ale śmiesznie piszesz ''na wiosce" hihihihihihi. Moja kochana skoro o tym nie wiesz to znaczy że nie czytasz moich postów , bo już kilka razy posałam, że owszem, mieszkam na wiosce .
Nel ala ja wiem że te nocne wariacje Lili to są spowodowane ząbkami . A dzisiejsza noc juz przespała normalnie.
Stary 2006-10-10, 12:11   #2153
humbak
Rozeznanie

Jastin ja tez uwielbiam kupowac małej ciuszki!!!! Super ten komplecik.Cena cudo.

Co do imienia Humbak,to jak piesio byl szczeniakiem i nie miał jeszcze imienia w tv leciał jakis program przyrodniczy o wielorybach i było, że humbaki to olbrzymy oceanu. I uznalismy, ze to bardzo odpowiednie imie dla niego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-10, 12:14   #2154
humbak
Rozeznanie

Niki Nikolka śliczna .
Butki też, ale ja widziałam takie na allegro, nowe za 19.99.
Stary 2006-10-10, 12:21   #2155
Alien
Wtajemniczenie

A ja mam takie butki za darmo pożyczone od kuzynki te rózowe.
Mi się wydaje, ze butki to bedzie najdrozszy wydatek, bo potem jak Wika zacznie chodzic to tylko nowe ze sklepu wchodza w gre, bo teraz jeszcze to takie miekkie to mam pozyczone.

Humbak pisałas, pisałaś, ze mieszkasz na wsi ja pamietam, nawet którąs z dziewczyn zapraszałaś do siebie. chyba Monie.
A jak to z imieniem psa, ona zapozyczył od ciebie czy to od niego do wizazowego nicka ?

Stary 2006-10-10, 12:25   #2156
Alien
Wtajemniczenie

A co do wesela to ja sie wcale tak bardzo nie ciesze, jak mam teraz na takie imprezy wyjscie, bo ciągle mylse o Wice jak jestem na weselu, nawet kieliszka wypic nie moge i potem nastepnego dnia i nocy chodze jak padnieta bo nie mam kiedy tego odespac.
No ale jakby nie bylo zawsze to jakie oderwanie sie od naszej maminej codziennosci
Tylko, ze ja naprawde nie mam sie w co ubrac, chcialam sobie cos kupic ale u nas w sklepach nic nie znalazłam wartego uwagi co mogłabym kupic a potem jeszcze na siebie wlozyc a nie do szafy rzucic. A poszukiwalam kompletu, zakietu i spodniczki.
Ja tez tak mam, ze najwiecej kasy wydaje na Wike nawet sobie jak mam cos kupic to nie kupie i w koncu na Wike kasa idzie. Moja kasa na ubranie poszła juz na Wiki fotelik

Stary 2006-10-10, 13:37   #2157
humbak
Rozeznanie

Alien bardzo śmieszne . Oczywiscie, że ja pozyczyłam od niego - hihihihihihihi .
Stary 2006-10-10, 20:44   #2158
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Iwonko prześliczna z Ciebie panna młoda!!! super sukienka i makijaz-ciekawa jestem czy sama sie malowałas czy u wizazystki?

Pewnie teraz podróz poslubna sie szykuje

Alienku ja tez mam 21 wesele, siostry męza, i tez jeszcze nie mam ciuszka, ale juz widzialam kiecke - w niedziele ide na zakupy, w przeciwienstwie do Ciebie ja chce kupic kiecke której juz nie załoze, ale moze sprzedam na allegro- widziaałam taka z gorsetem, dół rozkloszowany z uroczymi zakładkami...jedynie co mi nie odpowiada to to ,ze jest z szalem a wolałabym z bolerkiem..., no ale w niedziele sie okaze co wybiore...

tak wogóle to u mnie ogólnie przeziebienie panuje- tydzien chorowała Agacia teraz przeszło na mnie...wiec pewnie i jej nie przejdzie.....od poniedziałku mam urlop ale juz tyle planów ze pwnie znów nie bede mniała na nic czasu...

pozdrawiam

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 21:55   #2159
Moni@
Zakorzenienie

Witajcie..ale fajne foteczki
az milo popatrzec

U mnie troche lepiej..od jutra zaczyne rehabilitacje, jakies naswietlania, lampy, masaze i pole magnetyczne..na ten kregoslup...
Boli dalej..nie moge wykapac Szymusia, nie moge go podniesc nawet na rece z lozeczka ani go przebrac..
Najgorsze to ze teraz mama mi pomaga ale ona 20 juz wyjezdza i wroci dopiero w maju:beczy: i zostane sama z tym wszystkim..Oby tylko potem choroba nie wrociła...
Stary 2006-10-10, 22:19   #2160
Moni@
Zakorzenienie

oto moj raczek zaiwania po podlodze ze konca nie widac....zbiera wszystkie smieci z dywanu i podlogi...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maleIMG_3064.JPG (101,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maleIMG_3048.JPG (10,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maleIMG_3060.JPG (97,4 KB, 9 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości