|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() w tym roku nie było owoców tzn moi rodzic enie mieli bo ja zawsze do rodziców jeżdze po jabłka,porzeczki,agrest,r abarber i gruszki aha no i wiśnei ale za mocno gałęzie przycieli i w tym roku wiśni nie było jabłonka ucięta by świeże gałęzie wypuściła więc jabłek brak porzeczki marniutko a agrest zmarzł więc nei mam żadnych owoców bo czasami robie dżemy z porzeczek i wiśni z wiśni też kompociki robie z gruszek i jabłek zawsze był mus
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Tylko kurek nie lubi, i mój TZ nigdy ich nie zbiera Ja to tak średnio za grzybami - jak już ten sos jest, to trochę zjem, w bigosie tez mogą sobie być, ale jakąś fanką grzybów nie jestem
|
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać jak już coś więcej bedziesz wiedzieć, ciężkie są takie chwile......
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama uwielbiaaaaaaa kurki ja nie lublu
ale inne grzybki jak najbardziej lublu kozaki,prawdziwki,czarne łebki, nawet maślaki i potem sosik z tych grzybków rewelacja zawsze ja wołam jak najwiecej grzybów wtedy mam więcej grzybów na talerzu niż sosu ale uwielbiam no to co mam sobie żałować nooo?? jak nie ma grzybków z lasu zadawalam sie pieczarkami najlepszy obiad to właśnei kotlecik schabowy ziemniaczki polane tłuszcyzkiem i pieczarkami i do tego buraczki z chrzanem omaj gat jak ja chce teraz takiego obiadku pychota ale mnei teraz skręca z głodu
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 300 km tragedii nie ma, ale też blisko nie jest. A po pracy podróż męcząca, więc TZ by więcej odpoczywał, niż spędzał z Wami czasu ... Może jakoś się uda to rozwiązać ... ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
A chrzan ble ![]() Zbieram sie do domku Może mi się uda do Was zajrzeć wieczorem, a jak nie to jutro w pracy znowu będę nadrabiać
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-10 o 15:49 |
||
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze? To właśnie tak wygląda hehe
i nijak nie mogę tego oszukać, żeby kichnąć w innym momencie niż mając gryza w ustach
|
#1837 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zrobiliśmy sobie samochodową wycieczkę po okolicznych jeziorach i było super. Dopiero wróciliśmy i idziemy jeść obiadek ![]() Cytat:
Mamuś mi zrobiła ogóraski kiszone więc mam to z głowy, bo mi nie wychodza - nie mam gdzie kupić sprawdzonych ogórasów, nie pryskanych Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mogłabym cały słoiczek pochłonąć. Zastanawiam się tylko czy one nie szkodzą dziecku Kurki też lubię, w sosie do mięska z ziemniaczkami mniam mniam
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia tato mi jablek z dzialki nawiozl;p sloikow mialam akurat kilka po dzemach, bo zapomnialam wam kiedys napisac ze moje hobby to robienie tortow, szczegolnie takich dla dzieci
a ze robie ich okolo 6 w mcu to sie sloikow po dzemach nazbieralo ![]() wrocilam z miasta wstawilam ziemniole i czekam na tzta
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkleisz jakieś swoje dzieła? Bo mnie tym swoim hobby zaciekawiłaś. Ja nie mam żadnego i każdego, kto lubi coś robić i się specjalizuje w jakieś rzeczy podziwiam.
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
która mnie już podkablowała???własnei dostałam ostrzeżenie wieć albo ktoś podkablował
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam od lekarza.Maluszek fikał jak szalony,ale niestety ułożony pośladkowo i płci niechciał pokazac,więc musimy czekac do następnej wizyty!Rozwija się prawidłowo ,wszystko jest wporządku!TŻ zachwycony usg
![]()
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale z Was Panie Domu
takie przetwory ![]() uska koniecznie pochwal sie torcikami ![]() ja z grzybow lubie tylko pieczarki ![]() Wrocilam od fryza i juz mam znowu ładne jasne włoski, a nie pół na pół w kolejce czeka pączek i tz zrobił kaszke manną chyba pękne dziś ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Kiedys jak wymieniałam sie ubraniami na dziale wymiankowym, przez pomyłke napisalam w watku o nowościach coś - zamiast w wątku danej dziewczyny. poprostu miałam za duzo okien na raz otwartych i od razu po paru minutach dostałam ostrzezenie
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, ale Wy dziś drukujecie Mamuśki???? Zwolnić bo się w ciąży przemęczać nie możecie przecież!!!
|
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie.
Jutro długo wyczekiwana wizyta w mojej Pani ginekolog. Bardzo sie boję tam iść jak nigdy dotąd. Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------
|
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Wróciłam do domu, zjadłam pierożki, pooglądałam Allo, Allo i siedzę z Wami, a TZcik skręca rowerek dla mojej chrześnicy Cytat:
Muszę przyznać, że to super sprawa mieć własne warzywka Cytat:
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki ok, już nie mam bakterii w moczu, a toxoplazmozy nie przechodziłam
Nie mam zdjęcia, bo malca było mało co widać i się kręciuchał i kopał mnie bo niezadowolony, że ktoś go przyciska... więc z nogami gdzieś ze 12-13 ma Ale mam też złą wiadomość... mam zapalenie i dostałam kapsułki dopochwowe i będę się leczyć jakieś 3 tyg do następnej wizyty 10 dni po jednej na noc, a potem co 2 dzień mam brać. Na szczęście 2 opakowania kosztowały 25 zł, więc przeżyłam ![]() Malec jak kopał mnie u gina szok! A teraz znów mnie kopie i to coraz częściej w ciągu dnia, widać jak się rusza gówniarz mały no
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
Natalia gratuluję udanej wizyty
Następnym razem na pewno poznacie płeć ![]() Ciezaroweczka współczuję.. Trzymam kciuki, żeby lekarze pomogli Twojej mamie i żeby jak najszybciej opuściła szpital. Dziewczyny ja chyba mam zachcianki Zjadłam obiad, w ogóle nie czułam głodu, ale cały czas czułam potrzebę zjedzenia prażynek... Zjadłam całą paczkę, a teraz jeszcze pół paczki talarków lajkonika :/ W ogóle nie będę kupowała takich rzeczy, bo jak coś takiego jest w domu, to dosłownie muszę to pochłonąć :/ No i teraz źle mi z tym, że tak ulegam moim słabościom, bo to przecież niezdrowe jest. Że też na owoce nie mam takiej ochoty...
|
|
|
|
#1850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ta depresja to jakiś nagły stan, czy przewlekły? Na pewno mamie tam pomogą i szybiej jej stan się poprawi, niż gdyby była w domu .... Trzymam kciuki za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj po L4 i zapytałam o to kłucie brzucha. Mam się nie stresować bo jest to objaw naturalny i gdy tylko się pojawi stosować no-spę 2 razy dziennie 1 tabletkę przez 3 - 4 dni nawet gdy kłucie przestanie dokuczać. To tak na wszelki wypadek by skurczy macicy nie prowokować. A co do przetworów to w tym roku szaleję Zaliczyłam już dżemy z czarnej porzeczki, malin, mirabelek, powidła śliwkowe i soki malinowe. Do tej pory robiłam na żel-fixach i innym tałatajstwie ale w tym roku owocki dostałam od rodziców z działki więc niepryskane i robię bez żadnych ulepszaczy. I tylko padam na pyszczek bo po pracy stać jeszcze nad garami to masakra.... Wczorajsze powidła mnie dobiły.... Ale za to ten smak w zimie
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dziewczyny, od kilku dni twardnieje mi brzuch, jak chwilę pochodzę, coś porobię, do tego boli podbrzusze... zaczynam się martwić tym. Mój gin jest na urlopie, wizyta dopiero 22.08. Sama nie wiem co robić, biorę nospę i magnez ale nie pomaga Staram się cały czas leżeć, dzisiaj byłam w sklepie samochodem, chodziłam powolutku jakąś godzinę i do teraz mam twardy i pobolewający... leżę ale nie przechodzi... za wszystkie udane wizyty i kciuki za wieczorną ![]() ciezaroweczka przyke to jest, ale jeśli to jest jedyne wyjście żeby mamie pomóc i żeby doszła do siebie to jakoś musisz to znieść |
|
|
|
#1854 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie przyszłe mamusie
![]() Pierwszy raz jestem na tym forum i chciałam sie zapytac jak to wszystko działa
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam takich rzeczy nie potrafię robić.---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1856 |
|
Przyczajenie
|
jak to wszystko działa? nie mogę sie połapać
Edytowane przez kamisiad24 Czas edycji: 2011-08-10 o 20:29 |
|
|
|
#1857 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
przyznawać się dziewczęta![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziś jestem jeszcze w szoku, ale wiem, że jutro spojrzę na to wszystko inaczej. Dlatego chcę już jak najszybciej się położyć, przespać noc, a jutro usłyszeć że z dzidziusiem jest wszystko OK. Dziękuje za słowa otuchy.
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
czesc moje piękne mamusie
![]() byłam dzis u ortodonty i dowiedzialam się ze w pazdzierniku pozbędę się górnego aparatu a w listopadzie dolnego hurrrrrrrrrrrra moje dziecko się mnie nei wystraszy ![]() i kupiłam m jak mama ale jeszcze nie czytalam fajne się na pierwszy rzut oka wydaje...dzisiaj mialam strasznie męczący dzień w pracy :/ idę Was poczytac |
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
kamisiad jak CO działa?
![]() skoro napisałaś posta to znaczy ze wiesz jak to się robi ![]() a tak w ogóle to witaj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

moj tz byl oststnio przyniosl cale 5 grzybow;p i jeszcze dopiero na 2 dzien zawiozl do tesciowej zeby zobaczyla czy ok i eysuszyla a one juz byly zwiedle;p

i nijak nie mogę tego oszukać, żeby kichnąć w innym momencie niż mając gryza w ustach

mogłabym cały słoiczek pochłonąć. Zastanawiam się tylko czy one nie szkodzą dziecku
musi być 60
w sferze marzeń 58

która mnie już podkablowała???

takie przetwory 
Nie mam zdjęcia, bo malca było mało co widać i się kręciuchał i kopał mnie bo niezadowolony, że ktoś go przyciska...

przyznawać się dziewczęta