|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
ale 4 mg kwasu jest dawka normalna dla kobiet w ciazy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
w foliku jest 0,4 mg
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej strony martwisz sie czy sobie poradzisz z opieka nad dzieckiem a z drugiej olewasz jak masz mozliwosc zeby ktos Ci pokazal wczesniej co i jak, mysle ze jak sr bedziesz miala darmowa to przejechanie tych kilku km nie bedzie wielkim wydatkiem, no ale kazdy decyduje za siebie ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- w moich witaminach jest 400 ug to ile to mg?
|
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no bez przesady 200km to nie mam, mówisz że mały wydatek miesięcznie ok 600zł na same paliwo gdy ja nie pracuje?? Yyy sorry. |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa
Cytat:
|
|
|
|
#2077 |
|
Konto usunięte
|
Jolu wiesz, jak się chce narzekać, to i powód się znajdzie
![]() Ja miałam zajęcia 4 razy. kawał drogi ode mnie. Gdyby nie auto męża, to jechalibyśmy 2 autobusami, w jedną stronę ok. 1,5h. A mimo tego uważam, że było warto. No, ale co kto lubi. |
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 Jak tylko będziesz wiedzieć coś o tej darmowej szkole rodzenia we Wrocławiu to proszę daj mi znać bo chętnie bym skorzystała
![]() Ja nie chciałam chodzić do SR ze względu na finanse,ale jeżeli będzie to za friko to czemu miałaby, nie skorzystać |
|
|
|
#2079 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym wiecie co, wyprawka ogólnie jest droga, ale też JA bym tu szukała czegoś, co można np. używane kupić, a oszczędzoną kasę wydałabym na SR - bo nie mając bladego pojęcia o dziecku, połogu, porodzie - to bym się zajechała ze strachu chyba
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba, ja tez nie bede wszystkiego kupowac nowego ... chcialabym znalezc wozek uzywany, ale w jak najlepszym stanie (co prawda jak nie znajde to kupie nowy, ale szukam juz teraz okazji
![]() ![]()
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym bardzo chciala chodzic do sr. Zapytam moze gina na nastepnej wizycie albo bede sie informowac potem w szpitalu jak sie pojde zapisac na porod. Tutaj trzeba sie zapisac najpozniej do 14tyg ciazy bo jest taki nawal matek w ciazy ;-)
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
szajajaba masz racje jeżeli któraś z dziewczyn na dodatek nie ma w pobliżu np.mamy która jej pomoże a TŻ pracuje całymi dniami lepiej nie rzucać się na głęboką wodę samą bez przygotowania...
Aczkolwiek z drugiej strony rozumiem,że przy ciąży nie planowanej kwestie finansowe mają dużo do powiedzenia... |
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Ja oczywiście o ile nie dostanę jakiś używanych rzeczy dla maleństwa od znajomych to planuje dyskretnie powiedzieć najbliższej rodzinie,że zbieram na wózek troszku lepszy i mogą coś dorzucić
.No bo tak myślę po co mi 20 butelek i tych samych śpioszków, a rodzina to zrozumie ![]() Łóżeczko i inne rzeczy planujemy nowe. Jedynie to mam zamiar ciuszki kupić w lumpeksie bo kosztują grosze, czasami są jeszcze z metkami i wystarczy je porządnie wyprać w odpowiedniej temp. Co do kosmetyków to planuje używać do kąpieli Babydream z Rossmana a jakiegoś lepszego specyfiku do smarowania... Więc składając to wszystko do kupy nie wychodzi tak dużo... gorzej gdy coś widzę u innych mam i też coś takiego chcę... tyczy się to np.chusty którą na pewno zakupie ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- emigra wiesz przy planowanej można już coś tam odkładać i później już się tak nie martwić
|
|
|
|
#2085 |
|
Konto usunięte
|
Chusta akurat jest fajnym nabytkiem, teraz to rozumiem i nastawiam się na chustowanie. No i przy dwójce dzieci to malutkie raczej nie ma opcji niechustowania, bo nie mogę mieć ciągle rąk zajętych
|
|
|
|
#2086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest zadowolona z nich, mówi że są bardzo dobre. Używane rzeczy można poszukać jeszcze po komisach dziecięcych. nie wiem czy w każdym mieście są takie komisy, ale można pokukać tam. Koło domu mojego Tż'ta był kiedyś komis to wózek używany X-landera taki 3w1 był za 800zł babka go sprzedała w ciągu jednego dnia
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 no właśnie sobie wygooglowałam
![]() aj nie możemy się podawać bez walki ja na pewno spróbuje się tam dostać ![]() po za tym jak czytałam to ten koszt SR nie jest taki duży u nas... karo89 u mnie też są takie komisy,ale jakoś nie jestem do nich przekonana... krzyczą sobie dużo a rzeczy jakieś takie stare i brudne... choć otworzyli we Wrocławiu pięęękny komis dla dzidziusiów na ul.Stawowej koło Dworca no widziałam tylko przechodząc to urzeka! szajajaba znasz jakieś fajne forum dla chustujących? Możesz jakąś polecić chustę a nie zbyt drogą? |
|
|
|
#2089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o ciuszki to zamierzam sie usmiechnac do kuznyki, ktora ma 8 miesiecznego bobo oraz do znajomych, ktore tez juz maja swoje dzidzie. Oprocz tego na Allegro, jest masa mam, ktore sprzedaja ciuszki za 1 PLN albo po prostu za odbior .
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Mag w komisie można znaleźć rzeczy też nowe, z metkami, a tańsze niż w sklepie
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ubranka uzywane ponoc sa lepsze od kupnych - wiecej razy wyprane, lepsze dla dziecka ponoc co do oszczednosci ... sama nie wiem, my planowalismy dziecko przez ponad dwa lata a i tak mam oczy jak 5zl na sama mysl o kosztach jakie dziecko ze soba niesie ... nie jestesmy najbiedniejsi, ale teraz czeka nas przeprowadzka a to tez spory wydatek, wiec dlatego sie stresuje... poza tym zwyczajnie szkoda mi wydawac za duzo pieniedzy, wiedzac ze dziecko szybko wyrasta, itp. ![]() Cytat:
pelno osob wrzuca np takie pakiety ubranek czy wozki, lozeczka, mysle ze warto rzucic okiem ja mialam dostac od kolezanki duzo ubranek, jakis innych rzeczy po jej dziecku, ale nie chce ... choc wiem ze one sa w dobrym stanie, ale u niej to na zasadzie ''pozyczenia'' jest, a ona niestety jest taka osoba, ktora zanim cos zrobi dla Ciebie to juz Ci wypomni, wiec nie chce sluchac potem przy kazdej okazji ''Twoje dziecko nosi moje ubranka'' Wiec wole kupic cos na ebay, albo nowego
||
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wózki w sumie miała 3 i wszystkie od nas i rodziców mojego TŻ, ale wszystkie zostały doszczętnie zniszczone, wybrudzone i w ogóle aż strach na nie patrzeć pozostają więc wyprzedaże
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-08-10 o 16:47 |
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
emigra można, można
dlatego warto szukać okazji jak ja bym miałą taką koleżankę to też bym jej podziękowała. ktoś jak faktycznie chce pomóc młodym rodzicom to daje po to, żeby pomóc a nie po to żeby wypoimnać że sięcoś dało
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, no niestety ona taka jest .... a co najlepsze to jest ex dziewczyna mojego meza
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Mag aha rozumiem
ale może jednak się przekona z czasem
|
#2097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje auto to już złom jest popsute na dniach będzie coraz gorzej pewnie, mamy drugie ale TŻ jeździ nim do pracy palą dużo bo benzyna. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28673580]Jolu wiesz, jak się chce narzekać, to i powód się znajdzie ![]() Ja miałam zajęcia 4 razy. kawał drogi ode mnie. Gdyby nie auto męża, to jechalibyśmy 2 autobusami, w jedną stronę ok. 1,5h. A mimo tego uważam, że było warto. No, ale co kto lubi.[/QUOTE] no tak, ale to moja sprawa więc nie musicie mi pisać co mam robić. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
a mogłabyś podzielić się sprzedającym na all.
|
|||
|
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
Ja ubranek mam zatrzęsienie
Dokupię tylko takie maleńkie typowo zimowe(lub dostanę w spadku po Kubusiu urodzonym w styczniu ), bo Ad jest z czerwca i ubierałam go tylko w bodziaki. Dokupię też tetry, smoki, butle, myślę o koszu Mojżesza do sypialni, kosmetyki, pieluszki i na chwilę obecną tyle To jest duży plus zachodzenia w ciążę po ciąży![]() Do SR nie chodziłam, choć bardzo chciałam. Tak wyszło, ale czułam braki na porodówce// Jeśli chodzi o dziecko, to dałam sobie świetnie radę, ale oczytana byłam to trzeba przyznać Właśnie pożeram świeżuni żytni chlebek z... musztardą i ogórem małosolnym niebo w gębie!
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.