"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 15:37   #811
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

hot lody okej, ale nie za często , bo te śmietankowe to głównie na śmietanie robią lepiej sięgnąć po sorbet- pyszny i mniej kaloryczny, poza tym super orzeźwia
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:40   #812
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

ojeżu! Ale się narobiłam! Wysprzatałam dom na błysk! Nigdy chyba aż tak czysto nie było Nawet zabawki dzieciom posegregowałam! Te połamane lun zniszczone powywalałam i teraz mają tylko ładne i całe zabawki.
U mnie co chwile takie ulewy że świata nie widać.Zjadłam obiad - warzywa na patelnię z dwoma jajkami. W niedziele mój synek ma drugie urodziny. Teściowa miała zrobić tort ale nie chce od niej nic i zamówiłam sobie taki fajny w kształcie samochodziku w cukierni. Nie wiem jak to będzie z gośćmi chrzestni przyjdą bo oni w tą afere nie są wmieszani ale dziadkowie? Męża sióstr i tak bym nie zaprosiła bo one nie są chrzestnymi i moglibyśmy się nie pomieścić wszyscy. Chodzi tylko o moich rodziców i teściów. Ja teściów nie chcę i nawet ich nie zaproszę ale moja mama z tatą nie chcą przyjść ze względu na mojego męża. Ja nawet nie wiem czy mój mąż będzie na tych urodzinach, bo mu tez się nic nie podoba. Masakra!

Kamikadze Witaj przepraszam, że wcześniej sie nie przywitałam ale miałam dużo problemów i nie ogarniałam tutaj wszystkiego fajnie, że do nas dołączyłaś

Dzaga dziękuję za te komplementy co do mojego wyglądu. Faktycznie 46 cm w udzie było by za mało. Miałabym patyki (krzywe w dodatku) a nie nogi. Ale tak 48-47 było by idealnie :P Może kiedyś mi się to uda A Ty mając 57 w tali to naprawdę malutko.... Ja mam 66 i koledzy mojego męża powiedzieli że mam talię jak u dziecka bo oni jakby objęli mnie palcami na około talii to na pewno by się dotknęły - nawet jeden kolega próbował i z dwóch cm mu zabrakło....

Eldorado nie jesteś gruba tylko typowo kobieca. Masz ładne kształty i każdy facet by Ci to powiedział. Oczywiście jeśli nie jesteś z tego zadowolona to możesz postarać się troszeczkę zgubić ale moim zdaniem nie koniecznie Co do ud to ja miałam bardzo długo "większe". Czasami tylko porobiłam kilka przysiadów i sporo spacerowałam i o dziwo same mi zaczęły chudnąć. Nic z nimi nie robiłam więcej. Za dużo sportu też nie dobrze, że Ci się zrobią masywne, moim zdaniem bardziej powinno się skupić na diecie a sport to taki umiarkowany z 3 razy w tygodniu.

Baletnico zgadzam się z Tobą, że nie które dziewczyny są zbyt krytyczne dla siebie. Wymyślają duże brzuchy itd a w rzeczywistości są chudziutkie i zgrabniutkie
A co do miejscówki u mnie to zależy co byś chciała pod domek na jeziorko?

Ola no już wiem, za co masz te ostrzeżenie Co do zdjęć, to nie widzę tu abyś miała dużo do zrzucenia. Może i faktycznie tak z kilogram z bioder mogłoby Ci ubyć ale nie więcej Ładną masz figurkę Wydaje mi się, że te spodnie trochę Cie pogrubiają, w legginsach byś dużo szczuplej wyglądała albo w krótkich spodenkach Buciki ładne choć ja nie przepadam za niebieskim kolorem

czbasia co do twojego jadłospisu to moim zdaniem jest ok staraj się tylko pić mniej piwa

Dolly jak Ty ślicznie wyglądałaś na swoim ślubie! Jak księżniczka! Rzeczywiście te 60 kilo to chyba jest dla Ciebie idealna waga Mniej Ci nie trzeba!
Co do jedzenia dzieci, to gdy mój synek nie chciał jeść i miał 9 miesięcy to dałam mu spagetti z Gerbera (koleżanka mi doradziła). Pierwszą łyżeczkę mu wcisnęłam na siłę bo oczywiście nie chciał jeść , ale jak posmakował to oszalał ze szczęścia i odrazu zjadł dwa słoiki! JAdł to codziennie i bardzo chętnie, po zatym zaczął jeść dużo innych rzeczy własnie od tamtej pory. Moje koleżanki też to wypróbowały na swoich dzieciach i odniosły sukces Co do starszego synka to ja mu daje do jedzenia po prostu to co on chce i lubi. Potrafi cały dzień jeśc kanapki z pasztetem i do tego kakao więc mu je robię. Najważniejsze aby coś jadł
Kiedyś oglądałam program "niania" i tam tez mówiła ta babeczka że jeśli dziecko lubi np. tylko naleśniki i chętnie je wcina to trzeba mu dawać ciągle te naleśniki - byleby coś jadł

Meeedzik Ciebie też świetnie rozumiem, bo faktycznie z tą wagą to jest różnie. Kobieta może ważyć bardzo mało a ma np. duży brzuch bo akurat w tym miejscu ma tendencje do tycia. I to takie właśnie głupie. Znam dziewczyny które od pasa wzwyż wyglądają jak anorektyczki a od pasa w dół jak wieloryby. Tu naprawdę nie cyfry są najważniejsze ale budowa ciała. Wkurza mnie tylko jak widzę laskę która w całości jest chuda jak patyk a gada, że ma wielkie uda i dupe! To już jest jakaś choroba psychiczna niestety. Co do Ciebie to boczków nie widziałam na zdjęciach ale udka faktycznie są odrobinkę masywniejsze od reszty ciała - tak jak u mnie ale na to nic nie poradzimy i myślę że nawet nie trzeba bo ładnie wyglądamy przecież

Zielonykotku masz rację co do ślubu, ale nic na siłę nie można robić. Jeśli w związku nie masz szacunku i dochodzi już do rękoczynów to głupotą jest dla mnie bycie ze sobą. Mnie od rozstania z nim trzymają tylko dzieci i mieszkanie.... Wczoraj byłam w banku i pytałam się ile musiałabym wpłacić na dzień dzisiejszy pieniędzy aby nie mieć kredytu. Wzięliśmy 3 lata temu 160 tyś, a baba w banku powiedziała że musiałabym wpłacić 307 tyś!!!!!!! Gdzie po 40 latach płacenia miało wyjść w sumie 320 tyś. I gdzie tu jakaś logika? Człowiek chce spłacić kredyt 37 lat szybciej a musi wpłacić tyle co po 40 latach. Przecież to chore!!!!!!!!!!!!!!
No a mieszkać też gdzieś z dziećmi muszę w sumie....

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:45   #813
hot_brilliant
Raczkowanie

Eldo_rado: dziękuje no to teraz narobiłaś mi smaka na sorbet, niestety nie umiem żyć bez słodkości a jeszcze skoro mało kalorii to na pewno się skuszę na gałke czy dwie

158.

cel I.54-53-52-51-50
cel II.50-49-48-47
cel.III - stabilizacja

ps co do loginu to wiem,ze jest straszny ale ma '100 lat'
hot_brilliant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:50   #814
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine_92 Pokaż wiadomość
Z moją wagą jest dziwnie Oo nie znam się tak na tym, ale jednego dnia mam wagę o 2kg większą niż dzień wcześniej, a np wieczorem o 1kg mniejszą, dziwne to. Zaczęłam brać aquarellę, 3 tabletki już za mną, zobaczę efekty jak skończę listek tabletek . Coraz poważniej myślę,żeby przejść z tabletek na plastry bądź krążek,ale nie wiem czy to coś da.. Ale krew mnie zalewa jak pomyślę sobie, że przed tabletkami miałam rozmiar 34/36 a teraz 36/38 ( może to nie tylko wina tabletek tylko też brak ruchu, wcześniej tańczyłam 4lata więc wszystko było ujędrnione i byłam z niego zadowolona. Teraz robię wszystko co tylko mogę,żeby wrócić do tamtych czasów .
Ja uważam że skoro tak przytyłaś odkąd bierzesz tabletki to oczywiste jest że to wina tabletek. Już dawno je powinnaś zmienić, a bezsensu jest testować na sobie mase różnych tabletek więc lepiej od razu przejdz na krążek. Mi ginekolog powiedział tak : od krążka Pani na pewno nie przytyje bo hormony nie przechodzą przez żołądek i go nie podrażniają i nie zwiększają apetytu jak w przypadku tabletek. No i wątroba nie dostaje po dupie. Zaczęłam używać Nuvaring i jestem wniebowzięta że antykoncepcja może być taka przyjemna i bez żadnych skutków ubocznych

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Zielonykotek dziękuje za pomoc.

sunshine ja też właśnie kupiłam asequrelle ale w sumie tak, żeby zobaczyć z ciekawości, bo nie wiem czy jakiś efektów się po tym spodziewać.

Też załącze moje zdjęcia możecie pomóc, nad czym sie bardziej skupić. Brzuch akurat na zdjęciach nie jest taki napompowany bo to było z 3 h po śniadaniu.

O udało mi się wrzucić I zrobiłam lepsze fotki
Kiedyś brałam asequrelle jak łykałam Yasminelle. Nie wiem czy była jakaś różnica bo nie brałam nigdy yasminelle bez asequrelli Od początku łykałam je razem
Co do zdjęć są ładniutkie naprawdę dużo Ci nie trzeba chudnąć. Troszeczkę brzuszek i ciut górne części ud Reszta jest super!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-10, 15:56   #815
Dorisek16
Raczkowanie

Witajcie chudzinki
U mnie leje jak z cebra od samego rana :/
Ja juz po 2 sniadanku, robię porządki i dalej sie pakuję

Sunshine ja robie po 600 takich półbrzuszków rano i wieczorem
Robię to tak ze nie unosze barków do kolan tylko tak do połowy
Ostatnie 100 brzuszków robie z nogami uniesionymi pod kątem prostym
Tak jak Ola mowi najszybciej pokazuja mi sie gorne miesnie bo z dolnymi jest ciezej

Coctail powiem ci ze masz ekstra tylek taki sexy, jak dziewczyny mowia, no i nie jest płaski
Co do brzucha to zacznij cwiczyc dolne miesnie

Asia wiec tak: na kolacje jedz tylko bialko lub bialko z warzywami
Jogurty owszem maja bialko ale bardzo malo niestety i przewaznie maja wiecej wegli, wiec jogurt mozesz zjesc na II śniadanko
Na kolacje postaraj sie jesc:
serek wiejski light
twarog chudy
tunczyk w sosie wlasnym
piers z kurczaka
jakas rybke, jajka

Aha jesli chcesz efektywnie schudnac to na pocztaku diety wogle bym nie jadla slodyczy, jesli juz koniecznie musisz to albo doloz je do sniadania albo zjedz na II sniadanie

Owoce najlepiej powinnas jesc do godz 14, bo zawieraja cukier
Warzywka mozesz dodawac do kazdego posilku
Na sniadanie kanapki, owsianka, platki z mlekiem lub jogurtem
Jesli jesz kanapki to poloz na nie jakas chuda wedlinke, twarog, jajka czy makrele i dodaj jakiegos pomidorka czy ogorka Do tego zielona lub czerwona herbatka
Mleko raczej wybieraj max do 2% fatu.
Do obiadu postaraj sie zjesc jakies miesko lub rybke

Ostatni posilek 3 godz przed snem (posilek bialkowy)
Pij duzo wody, polecam tez zielona i czerwona herbate oczywiscie bez cukru ( łacznie powinnas wypic conajmniej 1,5 l)
No i fajnie by bylo jakbys dolozyla jakas aktywnosc, mam nadzieje ze pomoglam

Madzia swietna figurka i jaki biuscie, wow
Teraz tylko utrzymaj ta wage i bedzie super
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:08   #816
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_17 Pokaż wiadomość
Wczoraj:
I śniadanie - 2 małe kromki razowego z białym chudym serem i łyżką miodu
II 2 nektarynki
Obiad - leczo
Podwieczorek - Baton Fitness
Kolacja - jogurt Bakomy (90 kcal) z otrębami, płatkami kukurydzianymi i owsianymi

Dzisiaj
I śniadanie - owsianka
II śniadanie - kawałek sernika na zimno
obiad - zupa ogórkowa - nieduży talerz
około 16 zjem 2 naleśniki z jabłkiem a około 19 jogurt
Jak myślicie co źle robię?
Po pierwsze zamień kolację ze śniadaniem. Rano jemy płatki, otręby, mleko, jogurty itp. Baton fitness najlepiej zjedz sobie na 2 śniadanie. Na kolację np. kromka razowego i jakiś twarożek

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Ola hehe pytałam teraz Tż to powiedział, że prawie wcale nie widać i że się nie rzuca w oczy ale jak się dotyka brzuszka to czuć tą skórkę
Meeedzik no troszeczkę skóry zawsze zostanie niestety, ale u Ciebie nic nie widać. Ja byłam 2 razy w ciąży i dwa razy chudłam po 30 kilo więc co ja mam powiedzieć? i tak jestem zachwycona swoim brzuchem bo o takim mogłam wcześniej tylko pomarzyć i w zyciu nie myślałam że mi się uda więc cieszę się że jest taki - bo mogłoby być dużo gorzej

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine_92 Pokaż wiadomość
Eldo_rado-właśnie dużo opinii podobnych do Twoich już słyszałam na temat tych tabletek, nie wiem czy faktycznie coś zdziałają czy jest tak jak mówisz, że to najzwyklejsze placebo-jedyne co już zdążyłam zauważyć to,że po zażyciu tabletki co chwila muszę latać siusiu biorę ją w okolicach północy, bo pisze na ulotce że od 2h po tabletce anty, więc od momentu wzięcia aseqerelli do ok. 7:00 muszę pójść tak ze 3 razy...
No teraz mi się przypomniało że ja też ciągle po nich latałam siusiu to dobrze, bo woda nie będzie zatrzymywała się w organizmie - o to właśnie w nich chodzi

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Długo się zastanawiałam czy dodać to zdjęcie, no i w końcu dodaję, na nim chyba widać, że wcale nie jestem jakimś patyczakiem jak to się może komuś wydawać po mojej wadze i chyba wyglądam na więcej jak ważę
Dobrze, że dałaś tą fotkę
Faktycznie na patyczaka nie wyglądasz tylko jak prawdziwa szczupła kobieta i do anoreksji Ci naprawdę daleko Ale piersi Ci zazdroszczę!

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez hot_brilliant Pokaż wiadomość

dziewczyny a co myślicie o galaretce na diecie np 4 plasterki banana, 5 truskawek i z 2-3 plasterki brzoskwini z puszki zalane kiwi galaretką oetkera ? znalazłam to tu : http://www.ilewazy.pl/szklanka-galaretki-z-owocami i chodzi zA mną cały dzień i jeszcze mam takie pytanie;d czy odchudzając się;d moge sobie pozwolić w ramach przekąski na big milka? czy takie przekąski prowadzą do zastojów?
Ta galaretka jest ok najlepiej jak ją zjesz na drugie śniadanie tak samo jest z lodem, najlepiej na drugie śniadanie albo po prostu zjedz mniejszy obiad i zrób sobie deser czyli lód

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-10, 16:09   #817
meeedzik
Zakorzenienie

Dziękuję Wam kochane boję się aż wstawiać tu jakiekolwiek zdjęcie, żeby zaraz nie zostać objechaną, że wstawiam tylko po to, żeby się dowartościować
Chciałam tylko, żebyście zobaczyły jak ta waga się dziwnie rozkłada, patrzyłam na zdjęcie swoje i Cocktail i wcale nie widać, żeby ona była ode mnie 11kg cięższa a jest tylko 2 cm wyższa więc zazdroszczę takim dziewczyną gdzie waga się tak fajnie rozkłada i nie widać tych kilogramów
A co do biustu, to miałam założony stanik z dość dużym pusch-up
Monia no i dziękuję sama widzisz, że uda są większe od reszty, no ale jak mówisz i tak jesteśmy już szczupłe i ładne i nawet te uda nam już nie przeszkadzają
Stary 2011-08-10, 16:11   #818
monika01011986
Zakorzenienie

No w końcu Was nadrobiłam!!!!!! Za Wami nadążyć to trzeba mieć niezłego POWERA
Jesteście niesamowite
Lecę pomyć jeszcze podłogę w kuchni, powiesić pranie i chyba pójdę na dwór. Mąż dzwonił żebym przyjechała mu pomogła snopki wrzucać nie wiem czy jechać....... W sumie nic innego nie mam do roboty a taka darmowa siłownia by mi się przydała no ale nie wiem czy zrobić mu tą przyjemność

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-10, 16:13   #819
Eldo_rado
amor vincit omnia

lecę sie powyginać na aerobicu
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:17   #820
meeedzik
Zakorzenienie

Monia widzę, że Ty mnie najlepiej rozumiesz buziak za to
bo denerwuje mnie to, że jeżeli napiszę po imprezie czy alko, że mam na wadze mniej ( np.46,7 kg ) to zaraz wielki szał jakbym już miała anoreksję, a przecież dużo mi do niej brakuje
Jeszcze raz dziękuję

A tak poza tym to dziś ze znajomymi znów idziemy pić a raczej świętować moje urodzinki więc hamburger będzie obowiązkowo a przed chwilą 2 paski czekolady z orzechami
Stary 2011-08-10, 16:21   #821
Kamikadze1706
Raczkowanie

Wydaję mi się ,że jak na przekąskę big milk ma niewiele kalorii,sprawdź na etykiecie.poza tym lepszy taki big milk niż mega kaloryczne ciasto
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:40   #822
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Medzik kiedy masz urodzinki ? Też Lwica Może się znowu spotkamy wieczorem, bo tez chyba wyjde gdzieś A co do różnicy to może po zdjęciach tak nie widać, wystarczą mi Twoje wymiary ja mam w udzie 55cm a w tali 67cm wiec masz tu różnice skąd u mnie 11kg więcej A jeszcze Medzik zapomniałam się pochwalić byłam w końcu u fryzjera

Dorisek16 dziękujechoć jak już pisałam mnie ten tyłek denerwuje
Monia dziękuje
A powiedzcie mi jak mam wyrzeźbić dolne mieśnie brzucha i odchudzić uda?

Już obczaiłam, Medzik kochana WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Spełnienia marzeń i dużo miłości n awet się nie pochwalisz

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2011-08-10 o 16:43
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:44   #823
asia_17
Raczkowanie

[QUOTE=monika01011986;2867 4348]Po pierwsze zamień kolację ze śniadaniem. Rano jemy płatki, otręby, mleko, jogurty itp. Baton fitness najlepiej zjedz sobie na 2 śniadanie. Na kolację np. kromka razowego i jakiś twarożek

Na początku robiłam, tak jak napisałaś, ale gdzieś przeczytałam, że pieczywo lepiej jeść rano...Nie wiem, generalnie ciężko mi, tym bardziej, że po 10 dniach nie widać efektów..

Czy mogłabym wstawiać swoje jadłospisy po ocenę i zadawać pytania? Wiem, czytając to forum, że jesteście ze sobą "zżyte", więc nie chce być tu intruzem A z Wami może uda mi się do października osiągnąć 65

A i jeszcze jedno...lepiej stosować limit 1000 kcal czy 1200? staram się jeść w granicach 1000 - 1100, ale może to za mało, co może być efektem spowolnionego metabolizmu... Jak myślicie?
asia_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 16:49   #824
meeedzik
Zakorzenienie

Cocktail czym tu się chwalić, stara dupa ze mnie a urodzinki mam dziś a pewnie, że Lwica
Dziękuję za życzenia
Obcięłaś włoski takie długaśne, trzeba było mi trochę oddać

A co do różnicy to u Ciebie te kg się tak fajnie rozkładają, że nie widać tej różnicy
Ja jeszcze nie wiem gdzie my dziś będziemy, bo z moim znajomymi to do końca wielka niewiadoma dopiero jak się spotkamy to ustalamy co będziemy robić a raczej gdzie pić
Stary 2011-08-10, 16:55   #825
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Cocktail czym tu się chwalić, stara dupa ze mnie a urodzinki mam dziś a pewnie, że Lwica
Dziękuję za życzenia
Obcięłaś włoski takie długaśne, trzeba było mi trochę oddać

A co do różnicy to u Ciebie te kg się tak fajnie rozkładają, że nie widać tej różnicy
Ja jeszcze nie wiem gdzie my dziś będziemy, bo z moim znajomymi to do końca wielka niewiadoma dopiero jak się spotkamy to ustalamy co będziemy robić a raczej gdzie pić
Oj tam młoda jeszcze Obcięłam,bo musiałam były zniszczone, ale z długości tak z 5cm No ja może z koleżankami pójdziemy gdzieś w plener, chociaż coś dzisiaj zimno.
Stary 2011-08-10, 17:00   #826
dzaga1989
Zakorzenienie

Madziaaaa, no to sto lat sto lat niech żyje żyje naaam
Wszystkiego najpiękniejszego
Stary 2011-08-10, 17:10   #827
meeedzik
Zakorzenienie

Cocktail no to dobrze, że tylko 5 cm nie więcej, bo masz śliczne te włoski
No dziś zimno jak w listopadzie, na nogach mi się nie chce iść dlatego jak zawsze mój kochany Tż będzie kierowcą on nie za bardzo lubi coś pić ( nieraz piwko na weekendzie) to może być kierowcą.
Dzaga dzięki Słonko
Stary 2011-08-10, 17:17   #828
zielonykotek
Raczkowanie

Cytat:
Pisałam Ci brzuchu trochę wyżej ;-)

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Na początku robiłam, tak jak napisałaś, ale gdzieś przeczytałam, że pieczywo lepiej jeść rano...Nie wiem, generalnie ciężko mi, tym bardziej, że po 10 dniach nie widać efektów..

Czy mogłabym wstawiać swoje jadłospisy po ocenę i zadawać pytania? Wiem, czytając to forum, że jesteście ze sobą "zżyte", więc nie chce być tu intruzem A z Wami może uda mi się do października osiągnąć 65

A i jeszcze jedno...lepiej stosować limit 1000 kcal czy 1200? staram się jeść w granicach 1000 - 1100, ale może to za mało, co może być efektem spowolnionego metabolizmu... Jak myślicie?
Zero efektów masz po 10 dniach diety 1000 kcal? Jeżeli nie schudłaś ani grama to coś dziwnego.... może liczysz źle kalorie? ;-D hehe. Ja miałam przez ostatnie dni zastój (on jest normalny tak w 8-10 dniu diety) ale teraz się waga ruszyła do 57,7

Podawaj jadłospisy, nie jesteś intruzem, ja też jestem tutaj nowa i dziewczyny świetnie mnie przyjęły do swojego grona tylko trzeba mieć trochę czasu żeby czytać posty i się nieco wdrożyć ;-) ale to tylko plus, bo nie myślisz o tym co by tu zjeść hehe

A co do limitu, myślę że narazie nie ma to znaczenia tak wielkiego, byle byś trzymała się poniżej 1200 bo już wyższa granica (np 1400) powoduje wolniejsze chudnięcie. Chyba że co dzień ćwiczysz. Po jakimś czasie diety trzeba trochę zwiększyć dawki jedzenia (jak to brzmi śmiesznie dawki jedzenia ) żeby podkręcić metabolizm, a potem znów trochę zmniejszyć je, żeby organizm się nie przyzwyczajał zanadto bo uzna te 1200 za normalny stan i pewnie nie będzie chciał chudnąc ;-) mam nadzieję że pomogłam, a jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:17   #829
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość
Pisałam Ci brzuchu trochę wyżej ;-)
To ja chyba jakaś ślepa jestem :P Za dużo tu piszecie

Medzik to dobrze, że masz kierowce mój TŻ też zawsze robił za kierowce, ale teraz się śmieje że będziemy musieli robić zmianę. Straszy mnie, że się napije piwa i nie będę miała wyjścia i będę musiała go odwozić. W ogole ostatnio się wygodny zrobił musze go do domu odwozić bo mu się nie chce do domu iść z buta.

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:20
Stary 2011-08-10, 17:20   #830
zielonykotek
Raczkowanie

O kurczę zwracam honor coctail pisałam do dla tinekk ;-D ale już Ci kopiuję

dobrym ćwiczeniem na dolne partie brzucha jest ćwiczenie brzuszków na takiej piłce dużej. po prostu kładziesz się na plecach na piłce, opierasz nogi zgięte o podłogę i robisz brzuszki. a jeśli nie masz piłki to połóż się na plecach podnieś nogi do pionu i opuszczaj je prawie do ziemi (proste) a potem podnoś do pionu. możesz też opuszczać raz prawą raz lewą.
Stary 2011-08-10, 17:23   #831
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Zielonykotek dziękuje miałam takie ćwiczenia na w-f i aerobiku także wiem o co chodzi . No to zacznę ćwiczyć może akurat coś pomoże
Stary 2011-08-10, 17:29   #832
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia widzę, że Ty mnie najlepiej rozumiesz buziak za to
bo denerwuje mnie to, że jeżeli napiszę po imprezie czy alko, że mam na wadze mniej ( np.46,7 kg ) to zaraz wielki szał jakbym już miała anoreksję, a przecież dużo mi do niej brakuje
Jeszcze raz dziękuję

A tak poza tym to dziś ze znajomymi znów idziemy pić a raczej świętować moje urodzinki więc hamburger będzie obowiązkowo a przed chwilą 2 paski czekolady z orzechami
Kochana bo ja wiem, że liczby nie zawsze są najważniejsze. Każdy organizm jest inny, zależy od grubości kości, od miejsc z tendencją do tycia, od "rozłożenia się" tłuszczu w organizmie. Mi mój kolega który jest instruktorem kulturystyki powiedział, że mam bardzo grube kości i dlatego ważę 57,5 kg choć nikt by mi tyle nie dał. Każdy mi mówi że ważę mniej. Ty jesteś u góry bardzo szczupła i jeśli ktoś nie spojrzy na Twoją resztę ciała to rzeczywiście może pomyśleć że masz początki anoreksji, ale przecież to nie Twoja wina, że tak Ci się tkanka tłuszczowa rozkłada. Rozumiem Cię bo mam tak samo
AAA no i najpierw dostaniesz ochrzan że nie powiedziałaś nic o urodzinach! a teraz będą życzonka : Wszystkiego Najlepszego, Sto pięćdziesiąt lat, dużo zdrówka i pieniędzy, szczęścia, miłości i spełnienia wszystkich marzeń!!!!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-10, 17:31   #833
zielonykotek
Raczkowanie

100 lat meedzik spełnienia marzeń, dużo zdrowia, miłości i szczęścia
Stary 2011-08-10, 17:46   #834
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia dziękuje
Ponoć podciąganie się na drążku jest dobre na dolne partie brzucha. Na uda przysiady, bieganie, nożyce .

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-10, 17:50   #835
Dorisek16
Raczkowanie

Madzia wszystkiego Naj Najlepszego
Zdrowka, szczescia i spelnienia w zyciu. Nie zaluj sobie dzisiaj
Twoje zdrowie
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 17:53   #836
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jesteś tu żadnym intruzem. Po to jest ten wątek aby pomóc każdej osobie schudnąć. Co do pieczywa to nigdy nigdzie nie wyczytałam aby jeść je tylko rano. To dobre dla osób które nie lubią musli, mleka, płatek itp. Ja przez całe swoje odchudzanie jadłam chleb na kolację i chudłam. Zresztą nie tylko ja - inne dziewczyny z tego forum również. Najważniejsze aby nie przesadzać i jeść ciemne pieczywo najlepiej. Chleb powinien być dodatkiem a nie głównym jedzeniem na kolację. Ja zawsze jem tak: pół kromki chleba + pół serka wiejskiego z dżemem lub szczypiorkiem, lub kromka chlebka i jajko, lub chudy twarożek i pół kromki chleba. Starać się aby ilość chleba nie przeważała - tak więc najlepiej pół na pół z czymś białkowym

Możesz wstawiać swoje menu to postaramy się z dziewczynami Cie poprawiać itp.
A najlepiej jeść zawsze max.1200, i nie mniej niż 1000.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:55
Stary 2011-08-10, 18:05   #837
meeedzik
Zakorzenienie

Dziękuję kochane za życzenia
Monia dokładnie to co mówił Twój kolega to 100% racji
Dorisek oj ja sobie dziś nie żałuję już od rana, a to przez @ ( dziś rano dostałam) i zjadłabym konia z kopytami
Tak mnie ciągnie do słodkiego, że szok! Pół czekolady już zjadłam
Cocktail hehe to Ci wygodniś ja jak na razie nie mam prawka ( z własnej głupoty, bo bałam się iść ) to wykorzystuję puki mogę, a od listopada zapisuję się na kurs.
Stary 2011-08-10, 18:16   #838
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochane za życzenia
Monia dokładnie to co mówił Twój kolega to 100% racji
Dorisek oj ja sobie dziś nie żałuję już od rana, a to przez @ ( dziś rano dostałam) i zjadłabym konia z kopytami
Tak mnie ciągnie do słodkiego, że szok! Pół czekolady już zjadłam
Cocktail hehe to Ci wygodniś ja jak na razie nie mam prawka ( z własnej głupoty, bo bałam się iść ) to wykorzystuję puki mogę, a od listopada zapisuję się na kurs.
Ja prawko mam ponad 2 lata, ale dopiero teraz jeżdżę od miesiąca bo wcześniej nie miałam czym, wiec TŻ to wykorzystuje teraz. Ja to nie mogłam się doczekać kursu także zaraz prze 18-tką poleciałam jak na skrzydłach Jeśli masz okazje to rób kurs na pewno Ci się przyda jak nie teraz to kiedyś
Stary 2011-08-10, 18:21   #839
dolly87
Raczkowanie

Kurczę pożarłam 3 kromki białego chleba z dżemem ;( i do tego trzy serduszka milki ;( ;( ;( To wszystko przez tą pogodę, siedzę w domu i żre jak prosiak, ja nigdy nie schudnę ;( ;( ;( I co teraz?! Tak dobrze mi szło przed tą przerwą! A po niej nie mogę się przestawić na 1000kcal... Tylko się pochlastać

MEDZIK sto lat i ode mnie! Spełnienia najskrytszych marzeń!!!
Cel #1: waga sprzed ciąży 66kg
Cel #2: waga sprzed ślubu 60kg
Cel #3: waga sprzed pierwszej komunii świętej 55kg

24lata 164cm
dolly87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:24   #840
zielonykotek
Raczkowanie

Ja też zaraz po 18 zrobiłam prawko, ale rzadko zdarza mi się jeździć. Ostatnio akurat prowadziłam, bo TŻ z kolegą chcieli się napić a ja za kierowcę robiłam im, hihi

a dzisiaj zjadłam już:
- koktajl z muesli
- nektarynka
- zielona herbata
- herbata odchudzająca
- szklanka soku z kapusty z miodem
- pół szklanki soku gruszkowego
- kotlet, ziemniaki, mizeria (nietypowy obiad bo z mięskiem )

no i będzie jeszcze jakaś kolacja, narazie nie wiem jaka ;-)

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dolly87 Pokaż wiadomość
Kurczę pożarłam 3 kromki białego chleba z dżemem ;( i do tego trzy serduszka milki ;( ;( ;( To wszystko przez tą pogodę, siedzę w domu i żre jak prosiak, ja nigdy nie schudnę ;( ;( ;( I co teraz?! Tak dobrze mi szło przed tą przerwą! A po niej nie mogę się przestawić na 1000kcal... Tylko się pochlastać
hej dolly masz brzydką pogodę? to może poćwicz z 30-40 minut w domu to Ci zaraz przejdą wyrzuty sumienia ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości