Zespół na wesele - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 06:36   #421
maja5826
Raczkowanie

Dot.: Zespół na wesele

hej a może zna ktoś zespół Melo z Poniatowej??? napiszcie coś
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 19:26   #422
kolo86
Przyczajenie

Hej,
byłem na weselu na którym grali i było super - młodzi ludzie mogą się wybawić,
zabawy oczepinowe super - aż boki zrywać, ale nic zbereźnego,
jeśli ktoś szuka zespołu który... nie gra na żywo - to jak najbardziej polecam
kolo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-11, 12:40   #423
maja5826
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolo86 Pokaż wiadomość
Hej,
byłem na weselu na którym grali i było super - młodzi ludzie mogą się wybawić,
zabawy oczepinowe super - aż boki zrywać, ale nic zbereźnego,
jeśli ktoś szuka zespołu który... nie gra na żywo - to jak najbardziej polecam
kolo86 mówisz o Melo czy o tym w poście wyżej?? bo piszesz że nie grają na żywo i mnie to troche przestraszyło? chcą 5tys za dwa dni, osobiście nie byłam na żadnym weselu na którym grali ale w necie wyczytałam o nich pochwały, powiedz coś więciej
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 18:59   #424
ciava
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez limonka1988 Pokaż wiadomość
Czy ktoś zna zespół STUDENT z Żor lub BEZ NAZWY z Rudy Śląskiej?

Witam ja byłam jakieś pół roku temu na weselu gdzie grał zespół Student (ci młodsi, bo jest ich kilku). Przyznam, że jestem naprawdę zawiedziona ich postawą - zespół grał bardzo przeciętnie, repertuar mały, do tego większość piosenek zaśpiewanych zupełnie nieczysto. Niektóre zabawy po prostu żenujące, do tego wszystkiego pan perkusista, dość wulgarny i obcesowy ze swoimi "żarcikami". Dla mnie, jednym słowem porażka.
Przegląd zespołów mam dość duży, ponieważ dość długo pracowałam jako kelnerka na weselach. Takie dwa zespoły, które najbardziej zapadły mi z tamtego okresu w pamięć to SZAFIR (naprawdę genialny!) i Los Amigos.
ciava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 05:11   #425
vega123
Przyczajenie

Ja polecam zespoł DRIM z okolic Warszawy
byłem teraz na weselu (mała impreza) a ludzie się bawili
umieją zabawić towarzystwo - muzyka w sam raz na wesela
drim.waw.pl
vega123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 19:10   #426
makira
Przyczajenie

Hej, a ja Wam powiem tak, jestem świeżo po moim weselu, filtrację zrobiłam wśród 50-ciu zespołów i wygrał SAMOWAR z okolic zielonej góry. Nie grają żadnej biesiady, grają rockowo i niepowtarzalnie, wiem, że każdemu się podobali na weselu i nie zamieniłabym ich na żaden inny zespół, chłopaki naprawdę chyba kochają to, co robią.
Stronkę mają troszkę nieaktualną ale na żywo nie złysząłam lepszej kapeli.
makira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 19:28   #427
wesola84
Rozeznanie

Hej, czy ktoś mógłby polecić dobry zespół na wesele z okolic Legnicy? Planujemy ślub na lipiec 2012 roku.

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 11:54   #428
vilema
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś mógłby polecić dobry zespół na wesele z okolic Legnicy? Planujemy ślub na lipiec 2012 roku.
Z czystym sumieniem mogę ci polecicć zespół "niezły numer" dwa tyg temu grali u mnie na weselu i są poprostu fantastyczni, wszyscy goście byli zachwyceni i gratulowali nam orkiestry co prawda są z Radomska ale dojezdzają w każde miejsce w Polsce, ja wesele miałam w Krakowie i nie było żadnych problemów.
Stary 2011-09-05, 19:12   #429
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilema Pokaż wiadomość
Z czystym sumieniem mogę ci polecicć zespół "niezły numer" dwa tyg temu grali u mnie na weselu i są poprostu fantastyczni, wszyscy goście byli zachwyceni i gratulowali nam orkiestry co prawda są z Radomska ale dojezdzają w każde miejsce w Polsce, ja wesele miałam w Krakowie i nie było żadnych problemów.
A czy mogłabyś podać mi na priv jakieś szczegóły takie jak cena, dojazd zespołu itp.? Będę bardzo wdzięczna

Stary 2011-09-06, 10:09   #430
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Witaj!
Ja mogę polecić zespół Mariachi z Wrocławia. Grali na moim weselu i gdybym miała jeszcze raz stanąć przed wyborem zespołu, to wybrałabym ich ponownie
Zespół składa się z wokalistki, która nie dość, że ma piękny głos, to w dodatku bardzo dobrze śpiewa po angielsku, perkusisty, basisty, gitarzysty, który jednocześnie jest menadżerem i wodzirejem oraz klawiszowca.
Życzą sobie naprawdę nie dużo- jak na wrocławskie standardy.
Jeśli chodzi o zabawy, to jest to tylko i wyłącznie decyzja młodej pary, jakie mają się pojawić na weselu, a jakich sobie zupełnie nie życzą.
Goście byli zachwyceni. I my również
Nie wiem, czy tu mogę podać namiary na nich, więc wysyłam Ci na priv
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 19:40   #431
wesola84
Rozeznanie

Dziękuję A czy mogłabyś napisać na priv jaka to była cena? Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 17:40   #432
leelee
Raczkowanie

witam,

a słyszałyście może coś o zespole MAGIC SOUND z Legionowa?
leelee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 07:27   #433
majaibruno
Przyczajenie

Jestem innego zdania. Dobry zespół to 99% fajnej zabawy. Potem goście itd. Albo dyskoteka albo wesele
Polecam zespół z Warszawy www.shakerband.pl
majaibruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 18:15   #434
wesola84
Rozeznanie

Ja też uważam, że zespół to jeden z najważniejszych czynników decydujących o udanym weselu. U mnie dj nie wchodzi w grę... ale każdy może mieć inne zdanie

Stary 2011-09-16, 07:33   #435
dosia2281
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lokata83 Pokaż wiadomość
no to szkoda bo jestem z zabrza (woj. sląskie), szukam czegoś fajnego sprawdzonego może być Dj lub zespół...polećcie coś!!!!bo jak sie okazuje znalezienie sali i fotografa nie było tak trudne jak znalezienie oprawy muzycznej...zespoły które fajnie graja...terminy maja pozajmowane do 2013!!!!a ja potrzebuje na wrzesień 2011!będę wdzięczna za weszelkie podpowiedzi!!!
na wrzesien 2011???ja moge poleciic Zespol King Size z Blotnicy Strz. i zespol Bravo kolo Kedzierzyna Kozla. Oba zespoly sa super.
dosia2281 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 16:38   #436
fct
Raczkowanie

Drogie Mmedeah88 i vilema,

bardzo proszę i ja o informację na priv- kontakt i cena

Generalnie bardzo proszę o polecenie zespołu z małopolski.
Będę Wam bardzo wdzięczna z uwagi na decyzję, jaka przed nami

Edytowane przez fct
Czas edycji: 2011-09-23 o 16:55
fct jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 07:53   #437
debesciara
Zadomowienie

Jestem już po swoim weselu, zespół wybraliśmy z polecenia, drogą pantoflową i okazał się strzałem w 10.
Regularnie panowie występują w składzie czteroosobowym, grają na żywo, my zażyczyliśmy sobie dodatkowo saksofon i wokalistkę.
Spisali się niesamowicie, goście niczego tak nie chwalili jak zespołu (paniom zwłaszcza saksofonista wpadł w oko, wchodził z saksem na parkiet, prowadził wężyki, no cuda). Prowadzenie zabaw i w ogóle całej imprezy było na najwyższym poziomie, goście nie schodzili z parkietu, do tego robią "biesiady" przy stołach, co też było świetnym pomysłem. Panowie byli też na moim wyjściu z domu, przygrywali na przyjazd gości. No generalnie jesteśmy baaardzo zadowoleni, naprawdę warto.
Zespól nazywa się ZAJAZD BAND, pan Robert Niewiadomski 601 81 35 92, na wizytówce mają też swoją stronę: www.zajazdspalski.spala.info.pl, ale najlepiej wybrać się na wesele i popatrzeć, bo nagrania nie robią takiego wrażenia. Zespół jest ze Spały, ale panowie są otwarci na podróże Nasze wesele było w Częstochowie, a więc ok 120 km, z tym że zapewniliśmy panom nocleg z soboty na niedzielę.

pozdrawiam i polecam,
Asia
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 12:43   #438
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Jestem już po swoim weselu, zespół wybraliśmy z polecenia, drogą pantoflową i okazał się strzałem w 10.
Regularnie panowie występują w składzie czteroosobowym, grają na żywo, my zażyczyliśmy sobie dodatkowo saksofon i wokalistkę.
Spisali się niesamowicie, goście niczego tak nie chwalili jak zespołu (paniom zwłaszcza saksofonista wpadł w oko, wchodził z saksem na parkiet, prowadził wężyki, no cuda). Prowadzenie zabaw i w ogóle całej imprezy było na najwyższym poziomie, goście nie schodzili z parkietu, do tego robią "biesiady" przy stołach, co też było świetnym pomysłem. Panowie byli też na moim wyjściu z domu, przygrywali na przyjazd gości. No generalnie jesteśmy baaardzo zadowoleni, naprawdę warto.
Zespól nazywa się ZAJAZD BAND, pan Robert Niewiadomski 601 81 35 92, na wizytówce mają też swoją stronę: www.zajazdspalski.spala.i nfo.pl, ale najlepiej wybrać się na wesele i popatrzeć, bo nagrania nie robią takiego wrażenia. Zespół jest ze Spały, ale panowie są otwarci na podróże Nasze wesele było w Częstochowie, a więc ok 120 km, z tym że zapewniliśmy panom nocleg z soboty na niedzielę.

pozdrawiam i polecam,
Asia
Drogi ten zespół?

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 07:44   #439
debesciara
Zadomowienie

Nam powiedzieli chyba 4800zł za standardowy skład, 6000zł za sześć osób z wokalistką i saksofonem. Wesele z poprawinami
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 15:51   #440
uwiklana
Przyczajenie

Kurcze ładnie sobie liczą te zespoły ... ja dzisiaj poszukuje od samego rana i co jeden to lepsza cena ... no ale tak średnio od 3000 w górę trzeba liczyć .
uwiklana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 00:16   #441
majaibruno
Przyczajenie

Zależy za jaki skład. Standardowo jak szukaliśmy to trzeba liczyć 1000zł na osobę. Skład 4-osobowy 4000zł. Zależy też kto w nim gram, jakie mają demo i czy są ogólnie muzykalni
Moim wyborem był zespół z zawodowych muzyków z wokalistką śpiewającą w telewizji i gości po studiach muzycznych. Uważam że takich muzyków powinno się promować. Wiele lat na to pracowali.
Polecam zespół z którym podpisałam umowę www.shakerband.pl
Są super !!!
majaibruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 00:19   #442
wild__rose
Przyczajenie

podbijam temat
Czy może mi któraś z Was polecić zespół na wesele z okolic śląska? Najlepiej z wodzirejem (zależy mi na wyprowadzaniu pani młodej, itp) grających różną muzykę i oczywiście organizujących fajne zabawy.
Aha, i co myślicie o zamawianiu osobno wodzireja i osobno zespołu? Dadzą radę się zgrać..?
Z góry dzięki za pomoc
wild__rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 08:18   #443
xoxo82
Przyczajenie

czy ktoras z Was slyszala o zespole Midnight Groove? Sa raczej nowi, nie moge znalezc nigdzie zadnych opinii, ale wydaja sie byc swietni.
xoxo82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 10:21   #444
isabel8512
Raczkowanie

Witam,
czy mogłybyście mi polecić jakiś dobry zespół muzyczny? Najlepiej z okolic Wrocławia, ale niekoniecznie?
isabel8512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 18:51   #445
isabel8512
Raczkowanie

A może któraś z Was słyszała coś na temat zespołu joy?, oni są prawdopodobnie z Wrocławia. Jest to zespół trzyosobowy?
isabel8512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 21:37   #446
Viollet87
Zakorzenienie

Widzę, że przeważają cover-bandy... Szukam zespołu, który fajnie zagra typowo weselne, polskie kawałki ("Niebo z moich stron", "Głęboka studzienka", "Złote obrączki" itp., wszelkie polki, marsze...). Nie chcę coverów, nie chcę rocka, nie chcę kawałków po angielsku (kilka może być, ale nie większość). Wesele będzie w okolicach Krakowa. Jakieś pomysły, propozycje?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 12:53   #447
gucior
Przyczajenie

tak

Edytowane przez gucior
Czas edycji: 2012-08-16 o 08:07
gucior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 12:22   #448
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Widzę, że przeważają cover-bandy... Szukam zespołu, który fajnie zagra typowo weselne, polskie kawałki ("Niebo z moich stron", "Głęboka studzienka", "Złote obrączki" itp., wszelkie polki, marsze...). Nie chcę coverów, nie chcę rocka, nie chcę kawałków po angielsku (kilka może być, ale nie większość). Wesele będzie w okolicach Krakowa. Jakieś pomysły, propozycje?
Nieaktualne, znalazłam Zespół ANIMUZ z Bochni - pięciu młodych facetów po szkołach muzycznych, świetna atmosfera, super repertuar i wykonanie.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 12:09   #449
mila30
Przyczajenie

Tym, którzy jeszcze nie wybrali zespołu na swoje wesele polecam zespół Silvano z Dąbrowy Górniczej. Grali u nas na weselu w październiku 2011r. Rewelacyjny wokal, perkusja Uzgodnienia przed weselem bezproblemowe. Idealny zespół na idealne wesele. Piękne brzmienie, perfekcyjna oprawa muzyczna. Jesteśmy bardzo zadowoleni, goście również. Dziękujemy Silvano, że tego dnia byli z nami
mila30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 12:32   #450
katja_22
Zadomowienie

Jakby ktoś poszukiwał zespołu na wesele z okolic Zawiercia również służę radą, znam kilka

Jeśli o mnie chodzi, nie wyobrażam sobie wesela bez zespołu! Byłam na jednym weselu gdzie był DJ i było to najgorsze wesele jakie widziałam... Za to na dwóch innych, na jakich miałam okazję być, był tylko jeden pan (ten sam zresztą na obu), ale dawał radę i było na prawdę świetnie

U nas grał zespół czteroosobowy, zapłaciliśmy 2000 zł + stówka na paliwo, mniej więcej tyle albo trochę więcej biorą zespoły w naszej okolicy W każdym bądź razie chłopaki się spisali! Było fantastycznie i wszystkim się podobało. Sporo osób pozabierało wizytówki co też chyba o czymś świadczy
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości