|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Cytat:
|
|
#3662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale da się wyciągnąć na 3 spokojnie, więc myślę że bez problemu mogą sobie poradzić osoby nie mające pojęcia o chemii
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez 3 semestry miałam labę, tylko jeden semestr była sieczka :P |
|
|
|
|
#3664 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź, myśle, że sobie poradze...jeśli tylko się do tego przyłoże heh
![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na analizie to sprawdziany czasem trzeba było po pięć razy poprawiać
heeehh czasem nie było kolorowo :P
|
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż za totalna bzdura obsługuje pacjentów, nie może wykonywać leków recepturowych z pewnych wykazów a tak pracuje normalnie
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Przyczajenie
|
hej
Jest tu ktos kto w tym roku zlozyl dokumenty na farmację do studium na ul. Czackiego w Białymstoku ?
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Jaki sens miałby ten staż, gdyby technik nie mógł obsługiwać klientów...
2 lata oglądania jak pracują inni, czy moze sprzątania? no pomyśl trochę.
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
ja!
|
#3670 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Przyczajenie
|
Technik farmaceutyczny na stażu, zgodnie z prawem, nie może robić nic bez opieki magistra! Więc sam nie może też obsługiwać klientów..
Oczywiście to tylko teoria bo praktycznie najczęściej robi to co każdy inny pracownik |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ale jednak moze się uczyć, pod opieką magistra
.Z myśleniem u mnei w porządku.
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
po prostu wydało mi się trochę absurdalne to pytanie, , bo w praktyce jest tak, jak pisała zlota_cma...
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
My na praktykach same stałyśmy przy okienkach, więc co dopiero na stażu. Prawo prawem,a życie życiem.
Marne ... Oni praktycznie patrzą tylko na ocene z chemii, rozmowa w sumie nic nie daje. Już po ocenie wiedza kogo przyjmą,a kogo nie. Ale to też zależy ile utworzą klas, jak dwie to małe szanse,ale jak 3 to mooooże. |
|
|
|
#3677 |
|
Przyczajenie
|
Marne ... Oni praktycznie patrzą tylko na ocene z chemii, rozmowa w sumie nic nie daje. Już po ocenie wiedza kogo przyjmą,a kogo nie. Ale to też zależy ile utworzą klas, jak dwie to małe szanse,ale jak 3 to mooooże.[/QUOTE]
Wlasnie dwie mają być podobnoklasy tylko... A jakies znaczenie ma ze skonczylam studia na Politechnice na ktorych bylo duzo i chemii i zaoczna kosmetologie ? |
|
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, a czy wsrod Was jest któraś, która miała 3 z chemii i sie jednak dostała???
a czy profil klasy w liceum 'biologiczno-chemiczno-fizyczny' i zdawanie matury z chemii na poziomie rozszerzonym nic nie daje??? nie ma to znaczenia??? mam 3 z chemii, a chciałabym w przyszłym roku złożyc papiery na technika farmaceutycznego. myslicie, że nie mam zadnych szans???
|
#3679 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja sie w tym roku dowiem :P Bo złozylam i tez mam tylko 3 z chemii. Moze uratuje mnie to ze skonczylam stydia zwiazane w duzym stopniu z chemia :P |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy do jakiej szkoły, w niektórych przyjmują z 3.
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
I od ilosci chetnych. Jak przyjma wszystkich z 5 i 4 i beda jeszcze mieli miejsca to i z 3 wezma,zeby miec pelna klase. Tylko,ze akurat ta szkola na brak chetnych nie narzeka. Jak ja zaczynalam to bylo ok.150 chetnych na 60 miejsc.
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Ze mną uczyła się dziewczyna, która miała 3 z chemii i skończyła klasę humanistyczną. Nie dostała się po rozmowie. Ale jak była złożyć papiery w sekretariacie na inny kierunek, akurat zwolniło się miejsce na techniku farmacji i ją wzieli. Także miała szczęście i się dostała.
![]() Bez problemu na stażu stoi się na okienku, a nawet zostaję się na nocną zmianę. |
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3684 |
|
Przyczajenie
|
Jestem technikiem farmacji, skonczylam kierunek rok temu, chetnych bylo multum, byla rozmowa kwalifikacyjna, przyjeli ok 70 os po pierwszym roku zostalo sie niecale 40.. fakt patrzyli na chemie i biologie, nie wiem kto tu wciska farmazony o fizyce, bo tego tam w ogole nie bylo. oceniali na podstawie rozmowy. jak dobrze sie wypadnie to i z ta 3 Was przyjma. Mowie o szkole dziennej na czackiego a nie jakims teb zaocznym czy cos podobnego
|
|
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nie wiem jak to będzie ze mną...
|
|
#3686 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Przyczajenie
|
przygotujcie sie na pytanie dlaczego wybralas ta szkole, mnie pytali jakie moje cechy charakteru pomoga mi w tym zawodzie-czyt. zaangazowanie, uczciwosc, dokladnosc(!) sumiennosc.. a co do wczesniejszych wypowiedzi ze technik farmacji nic nie moze zrobic bez opieki magistra? -> bujda ;D a od robienia lekow w aptece wlasnie przede wszystkim sa technicy. peace;D
|
|
|
|
#3688 |
|
Przyczajenie
|
Hejcia Wszystkim
, patrzę,że nie tylko ja mam 3 z chemi , też mam jakieś obawy,że nie przejdę ,jeszcze ta rozmowa,mam nadzieje,iż rozmowa będzie najważniejsza,niżeli ocenka heh
|
|
|
|
#3689 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może polecicie mi jakąś szkołę prywatną [lub nie] w warszawie gdzie mogę zrobić technika farmacji?
jestem już mgr inż biotechnolog, ale pomyślałam że technik będzie dobrym uzupełnieniem
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

u nas analiza w sumie cały rok wyglądała tak, że chodziliśmy cały czas do tablicy po kolei każdy i rozwiązywaliśmy przeróżne reakcje i to nie raz 6-7 godzin co poniedziałek, czasem pod koniec mózg się lasował bo to nie było do wytrzymania, aż się chodzić na zajęcia nie chciało. Obyś nie trafiła na takiego nauczyciela 
ale da się wyciągnąć na 3 spokojnie, więc myślę że bez problemu mogą sobie poradzić osoby nie mające pojęcia o chemii
2010/2012
heeehh czasem nie było kolorowo :P
. Mówił im tak nauczyciel, magister farmacji. Trochę to bez sensu, to co przez dwa lata robić na tym stażu? 

2 lata oglądania jak pracują inni, czy moze sprzątania?