|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
jutro mam wizytę o 10.00 trzymajcie kciuki |
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuję chyba z tym stanikiem sportowym do spania, choć najchętniej włożyłabym je w coś sztywnego, żeby miały mniejsze pole manewru
.Jeszcze kilka dni temu stroniłam od swoich biustonoszy, bo miałam wrażenie, że zaczynają mnie cisnąć. Teraz jednak doceniłam jeden z nich bo chroni przez zbędnym ruchem i odrobinę przed przypadkowym dotykaniem. Szkoda, że nie zostałam jednogłośnie pocieszona . Pozostało mi liczyć, że będę należała do grona tych, którym z czasem przeszło.
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja tez mam dziś wizyte na 10
Chyba obie bedziemy czekac jak na szpilkach![]() A tak wogole witam w nowym dniu ![]() jak juz mowa o imionach to u mnie jak chłopczyk bedzie Kubuś a dziewczynka Nikola
|
#2135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale tak jak piszą dziewczyny- nie możemy się tym martwić . Trzymam kciuki, żeby torbiel zanikał.
|
||
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Moja dzidzia na usg też była kilka dni młodsza niż by to miało wynikać z OM ale lekarz powiedział że widocznie po prostu później była owulka i zapłodnienie niż w takich książkowych cyklach i nie ma się czym póki co przejmować ![]() Co do imion to dla chłopca mamy Patryk a dla dziewczynki jeszcze nie jesteśmy pewni ale pewnie Gabrysia, Natalia albo Asia ![]() Witam nowe wątkowe mamusie i gratuluję serdecznie *![]() No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja kolejna za niecały tydzień dopiero
|
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Dla dziewczynki zawsze podobało mi się imię Marianna, ale teraz zastanawiam się, czy to dobry wybór będzie.
![]() Podoba mi się jeszcze Marta i Gabriela. Dla chłopca na razie tylko Jakub przychodzi mi do głowy. Jestem ciekawa, jak się nam jeszcze pozmienia |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
cześć (znowu mam do nadrobienia strasznie duzo wpisów)
pozdrawiam wszystkie nowe ciężarówki u nas jeżeli bedzie chłopak, to mozliwe, że dostanie na imie Antoni, ale to jeszcze nic pewnego, a co do imienia dla dziewczynki to jeszcze sie na nic nie zdecydowalismy |
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już po rozmowie z kibelkiem i przekąsce. Normalnie czasem mam takie uczucie zaraz po przebudzeniu, jakbym miała coś na żołądku. I niezależnie co bym zrobiła, to wtedy na pewno będę wymiotowała :/ Cytat:
Cytat:
Ale jeszcze dawno temu jak na to wpadłam, nie spotkało się to z aprobatą męża.
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, wystarczy jak na allegro wybierzesz dzieci, do 1 roku i dasz sortuj wg ceny. Ja wklejam wszystko za 1kc (korone) na czeskim Aukro (odpowiednik Allegro). Sa cale komplety za 1 korone czyli jakies 1.5 PLN
![]() http://deti.aukro.cz/listing.php/sho...&change_view=1 Cytat:
Cytat:
Cytat:
O piersiach to mi nawet nie mow, ja sie budze za kazdym razem jak sie przerwacam na drugi bok A tak w ogole to Dzien Dobry!!! |
|||
|
|
|
#2141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba tez ... od dwoch dni wieczorem wlasnie odczuwam taka nieprzyjemna gule w gardle i nie umie mi sie odbic
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359] Ja się w pożyczanie i oddawanie nie bawię. W nosie to mam, dziecko brudzi rzeczy, coś się nie dopierze i co potem? [/QUOTE] Dlatego tez zrezygnowalam z jej ''pomocy'' ![]() tzn ona jeszcze o tym nie wie, bo narazie o dziwo cisza na ten temat (zanim bylam w ciazy to ciagle powtarzala ze dla mnie trzyma, a teraz jestem i cisza, ale pewnie sie tez rozmyslila bo jej przyjaciolka tez sie stara [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359] Właśnie się dowiedziałam, że jedna z moich szwagierek jest w ciąży i ma termin na... początek kwietnia A w ogóle to ja się wkręcam, że pewnie bliźniaki będą, bo mi tak brzuch widać już [/QUOTE]Oooo to bedziecie razem rodzic co? a w ogole macie szanse na blizniaki? ![]() Zobaczysz ze jeszcze na niejednym usg pewnie uslyszysz ze dzecko za male czy nawet za duze jak na wiek ciazowy - kazde malenstwo rosnie w swoim tempie Cytat:
U mnie z akceptacja poszlo szybko - planowalismy dziecko wiec szoku nie bylo - no moze lekki, ze jednak sie udalo tez ciezko bylo uwierzyc ze dziecko sie we mnie rozwija, ale jakos oswoilam sie z ta mysla i wierze ze tam jest ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28681446] Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]Beniamin albo Julia Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-08-11 o 09:33 |
||||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz do mnie dzwonił.
Pytał mnie czy mogłabym dzisiaj przyjechać trochę wcześniej, na 12 (miałam zjawić się 12-13 po zwolnienie). Nie, żebym była wcześniej, ale uprzejmie zapytał, czy nie byłoby to dla mnie problemem, bo on musi wyjść i nie chce abym czekała.
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Walburgi... ![]() ![]() |
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
emigra Anton jakos tak mi z ruska zalatuje i faktycznie juz nie brzmi tak fajnie
ale z tą Walburgą to małzonek nieźle pojechał mój dziadek od strony taty to Walerian, ale raczej nie zdecydowałabym sie na taki krok mi sie podoba dla dziewczynki Baśka, ale nie wiem co na to mój małż Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-11 o 09:41 |
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z Walburgi sama leje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
emigra ja nawet nie wiedziałam, że jest takie imie
![]() czego to sie człowiek nie dowie na wizażu ps. dzis mam trochę luźniej w pracy więc sie troche poudzielam
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-11 o 09:50 |
|
|
|
#2147 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama jest bliźniaczka, urodziła mnie jedną, więc ja mogę mieć, bo to co 2 pokolenia leci.Kiedyś OGROMNIE mi się nie podobało to imię, ale teraz jakoś tak ![]() W ogóle przy Agatce to były różne brane pod uwagę (ja od razu wiedziałam, że córa będzie, a poza tym męskie żadne mi się nie podobają ), m.in. Ula, Maria, Dorotka, Michalinka (teść - Michał, teściowa - Halina... |
|||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, to okaze sie na nastepnej wizycie
![]() ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2149 |
|
Konto usunięte
|
A kysz, a kysz, siło nieczysta
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wkoncu zmusilam sie zeby isc na badania krwi, nawet nie bylo najgorzej z tymi mdlosciami na czczo, myslalam ze bedzie gorzej ![]() Dziewczyny ile Wy placicie za prywatne badania krwi?? Ja zaplacilam w sumie 200 zl a pobieralam krew na: morfologie, glukoze, kreatynine, bialko, bilirubine, hbs, hcv, toksoplazmoze IgG, IgM, cytomegalie IgG, IgM, odczyn coombsa, odczyn Wassermana. A jeszcze moj gin chcial zebym pobrala na Hiv, ale to badanie kosztuje ilosciowe 180 zl a jakosciowe 450 zl. Pamietam ze przy synku pobieralam na hiv, bo tak sobie zyczy moj ginekolog, jednak chyba az tyle nie placilam ![]() Moj lekarz zawsze tyle tyc badan zleca ze szok, na pewno chce dobrze ale ja jestem wyplukana ![]() Odnosnie imienia, dla dziewczynki dam chyba Julcia a dla chlopaka nie mam pojecia Wspomnialycie o chustach, ja moge polecic bawelniana dluga chuste-nosidelko, dluga na 5 metrow, ktora zawiazuje sie na wiele roznych sposobow. Dla mnie chusta byla cudna rzecza, na targ zamiast wozka bralam malego w chuscie, nigdy w tej chuscie nie plakal, mialam rece wolne a chusta bardzo bezpieczna przy odpowiednim zawiazaniu (dobrze usztywnione plecki i odwiedzione bioderka), wiazan szybko sie nauczylam z instrukcji jaka dolaczyli, chociaz z poczatku wydawalo mi sie to czarna magia, ale potem juz w 10 sekund zawiazywalam malego, no i zajmuje ona malusienko miejsca jak sie gdzies jedzie. ivonka7 witaj ![]() karolca dziekuje za pocieszenie jednak ja oczywiscie poczytalam sobie juz na necie o tym co ja mam i juz sie nastraszylam tak, ze cala noc nie moglam spac, ciagle mi sie snilo ze cos sie dzieje z malenstwem ![]() Aha i na mdlosci lekarz mi nic nie dal, powiedzial ze absolutnie przy tym zagrozeniu nie moze, ze wszystko ma teraz wplyw na ciaze, wiec musze sie pomeczyc jeszcze ![]() A Ty sie kochana za bardzo moze w ksiezyc wpatrujesz i dlatego nie mozesz spac ![]() Odnosnie wymiotow, zauwazylam ze duza role odgrywa psychika u mnie, tzn jak nastawiam sie ze na pewno mnie pociagnie to tak tez jest, jak pomysle o wc ktore mnie teraz odraza i o kuchni i kazdym tam zapachu to mi bardziej niedobrze, chociaz nie zawsze to ma wspolny zwiazek, czesto muli mnie czy mysle czy nie o rzeczach dla nie odrazajacych. Jednak na pewno jak sie podkrecam to jest gorzej. ![]() Ale rzeczywiscie ja osobiscie boje sie kazdego poranka, bo jzu wiem co mnie czeka szajajaba staram sie nie martwic ale wiesz jak to jest no moze tez mi akurat taka drobna coreczka rosnie w brzusiu ![]() Capsta wiem jak bola piersi ale mysle ze nie beda Cie tak ciagle bolaly, wiesz one sie szykuja do powazego zadania... ![]() nie chce Cie martwic, ale to jest taki wstep, po porodzie nie bedzie lepiej, ja nie chce Cie straszyc ale chce zebys byla swiadoma ze to nie jest najgorszy bol...moze zapytaj lekarza czy mozesz sobie jakos pomoc. ![]() Mnie tez teraz mocno bola z boku i rano jak wstaje to czuje dosc mocno ale tak jak dziewczyny pisza na pewno spraw sobie wygodny stanik bawelniany zeby Cie nic nie uwieralo kolanka aha Ty tez masz malenka dzidzie, mam nadzieje ze to sie pozniej wyrowna, najwazniejsze ze serduszko bilo ![]() emigra ja jak juz ide do gina, to wiem ze nie uslysze nigdy ze wszystko jest super, tylko zawsze cos jest nie tak, juz sie do tego przyzwyczailam pierwsza ciaze tez tak, ciagle cos bylo nie halo ale taka moja uroda chyba, tylko wnerwiajace jest to lisey witaj gratulacje
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-11 o 10:36 |
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze a propos tego małego zarodka - dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam 30 czerwca, i przy założeniu, że cykle mam 28dniowe TP wypadłby na 5 kwietnia, a teraz byłabym w 7 tygodniu. ALE: ja mam cykle 30-36dniowe, więc już ta moja ciąża jest kilka dni młodsza, czyli jestem w 6 tygodniu. To jest różnica, prawda? Dodatkowo owulację miałam dość późno.
Dlatego usg może wskazywać dziecko np. 7tygodniowe, a z OM (obliczanej przy założeniu cykli 28dniowych) będzie 8tygodniowe. Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. Moja przyjaciółka miała cykle 60dniowe, zaburzone ogromnie, TP tradycyjnie wyliczony miała na 2 sierpnia, a z usg dopiero na 16! |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba, u mnie cykle były 30-dniowe, ale termin porodu z OM niemal idealnie zgrywa się z wiekiem ciąży z USG (bo to są dwa dni różnicy, sam lekarz powiedział, że to żadna różnica).
Owulację też miałam dość późno, bo 18 dc ale szybko musiało dojść do zapłodnienia, bo już 12 dnia fl test wyszedł pozytywny (i to po południu).
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28689557]Jeszcze a propos tego małego zarodka - dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam 30 czerwca, i przy założeniu, że cykle mam 28dniowe TP wypadłby na 5 kwietnia, a teraz byłabym w 7 tygodniu. ALE: ja mam cykle 30-36dniowe, więc już ta moja ciąża jest kilka dni młodsza, czyli jestem w 6 tygodniu. To jest różnica, prawda? Dodatkowo owulację miałam dość późno.
Dlatego usg może wskazywać dziecko np. 7tygodniowe, a z OM (obliczanej przy założeniu cykli 28dniowych) będzie 8tygodniowe. Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. Moja przyjaciółka miała cykle 60dniowe, zaburzone ogromnie, TP tradycyjnie wyliczony miała na 2 sierpnia, a z usg dopiero na 16![/QUOTE] przy tych nieregularnych cyklach to w ogóle jest jazda z tp mojej siostrze pierwszy lekarz wyliczył tp na 18 lipca, a drugi z usg na 30 czerwca... w sumie młody urodził się dokładnie miesiąc temu 11 lipca
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28689557]Jesli macie cykle inne niż tradycyjne, to od razu lekarzowi mówcie, bo to ważne. [/QUOTE]
No wlasnie mnie lekarz od razu sie zapytal o cykle czy sa regularne, a ja mam bardzo regularne wiec zastanawiam sie czy owulacja mogla byc pozniej mimo regularnosci??? ![]() Ale jak tak sobie myslalam kiedy zbroilismy z mezem dzidzie to nie moglam dojsc do tego bo wtedy kiedy powinnam miec rzekoma owulacje nie bylo przytulania idlatego ciaza mnie troszke zaskoczyla wiec moze rzeczywiscie mialam owulacje tydzien pozniej?![]() no bo listonosza lubie ale jest dosc mlody no i jeszcze sie zbyt blisko nie poznalismy
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aguśka u mnie to jeszcze jedna inność mogła wyjść bo ja często miała owulkę z obu jajników w jednym cyklu, najpier zawsze z prawego (ok. 12-13 dc), a potem z lewego (z tyg. opóźnieniem)... ![]() mój gin twierdzi, że trafilismy w czerwocym cyklu na tę z prawego, bo jajnik był trochę powiększony... ale kto to wie w co małż trafił
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i planuj tu z kalendarzykiem malzenskim
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kalendarzyk nie był grany, bo nawet nasz lekarz nie podejzewał, że tak szybko uda nam się zaskoczyć po usunieciu podstawowego źródła moich problemów z zajście w ciążę... miałam się jeszcze wspomagac farmakologicznie, a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chuste na allegro zakupilam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

. Pozostało mi liczyć, że będę należała do grona tych, którym z czasem przeszło.

Chyba obie bedziemy czekac jak na szpilkach
*

a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)