|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
grazyna pisz pisz bo smutno i pusto bez ciebie
brawo! Cytat:
ba, wsciekly jest(a moze zazdrosny) ![]() super ze dojechaliscie calo i zdrowo i ze olka grzeczniutka ![]() u nas koszmar! sen trwal 20 min i pobudka ![]() dostal butle i zaczal sie rozkrecac do zabawy ![]() stwierdzilam ze nie po to 3mce staralam sie mu pokazac ze po kapieli nie ma zabawy, zebby teraz wszystko rozwalic i do teraz! chodzilam i wkladalam mu smoka do buzi, mowilam ze nie wezme na raczki, ze idziemy spac, wlaczylam ta moja pozytywke za ktora dziekuje boku i spi. mialam ochote sie poddac ![]() uffffffffffffffffffffffff niech juz spi do rana zaraz biore sie za domi i ide spac najpozniej o 22
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dziękuje wam kochane za kciuki
![]() sprawa ma sie tak, że wzrok mi się pogorszył o 2 dioptrie ![]() jutro idę do optyka po nowe binkole ![]() mam bezwzględny nakaz noszenia ich cały czas ![]() do tej pory miałam tylko do czytania.. lekarz nie mógł stwierdzić dlaczego mi się tak bardzo wzrok pogorszył... mogło być przez ciąże lecz nie musiało... więc od tego ile jutro wydam w optyku zależy jaką sukienkę zakupię ![]() może będe szukała dale :P na dzień dzisiejszy najbardziej podoba mi się ta w pastelowych kolorach ![]() no ale była tez najdroższa...:/ zobaczymy jutro :P mam problem z Piotrusiem.... przestał lubić wózek ![]() tylko jak go wkładam do wózka to zaczyna się histeria... skończy się na tym, że nie będę już w ogóle z domu wychodziła... nie wiem jak zaradzić na to ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Grazin aja się własna miała o ciebie już pytać!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- a jeszcze wam powiem, że pan doktor standardowo zakropił mi oczka i jak kret wracałam do domu... zahaczyłam o biedronkę i powiem wam, że śmiesznie jest robić zakupy z przymrużonymi oczami ![]()
#4503 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
antropia nie chcesz szkieł kontaktowych ???
![]() co do wózka sprónuj spacerówkę jesli masz rozkładaną na płasko, zawsze z niej lepiej widać świat ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-10 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już dawno jeździ w spacerówce....nic nie daje ![]()
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzik Twoje mleczko chetnie je z butli? Czekam az laktator przyjdzie i bedziemy probowac ![]() ![]() Dziwna sprawa z ta wysypka ![]() ![]() ![]() agus87 za udana, spokojna podroz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zadomowienie
|
Matall, Andziot, Aga_Pe dzięki za odpowiedz w sprawie chusty
![]() ![]() Chustę kupiłam już miesiąc temu, ale dopiero od kilku dni zaczęłam po troszkę jej używać i przyzwyczajać Antka do tego wynalazku ![]() ..póki co kiepsko idzie mi wiązanie (często za luźno robię ![]() ![]() ![]() Jutro będę testować to wiązanie, które mi pokazałyście ![]() ![]() Antropia okulary są sexy ![]() ![]() Kochana super! Strasznie się cieszę razem z toba Pauliziu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dla was obu na dobre to wyszło, chociaż domyślam się, że z początku Norbercik zadowolony nie był ![]() Spij dobrze ![]() A u nas kolejny wieczór i walczenie nad samodzielnym usypianiem w łóżeczku.. połozyłam Antonka.. jak zwykle sapał, stękał, jęczał (ale nie płakał) i w końcu usnął ![]() Tyle, że to sapanie trwało z 20 minut, a mi przykro się robiło, że bidulka tak się męczy i usnąć sobie nie może.. ale nie podchodziłam do łóżeczka, nie interweniowałam i w końcu cisza i zasnął. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-11 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
andziot; uwielbiam tą straciatelle !!
własnie peeling z SVR mi sie konczy i chciałam kupić nowy. Pozytywy o tym z clareny przeczytałam własnie na KWC a te kosmetyki (ale nie peeling) znałam z gabinetu kosmetycznego i miałam b. dobre zdanie Może są jakieś mniejsze próbki na allegro Wiesz, bo tym z SVR skóra nie jest taka mięciutka a po tym jak byś miala po oliwce tylko nie tłusta Jak chcesz to troszke w jakimś pojemniczku Ci wyślę No i zapach................... .. SUuuuuuuuuuuuuuuuuuper Lece kąpac Małą
#4508 |
Zakorzenienie
|
Helou
![]() ![]() Wracam do Mary i Morii pic piwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Moderatoreska
|
Po pierwszych szczepionkach przespali mi cały dzień i noc dziś też dużo spią ale budza się dość często no i temperatura była, juz nie ma po podaniu panadolu.
Chłopcy śpią od 19. kuzyn dzis mnie odwiedził z żoną, troszke posiedzieliśmy sobie, winko wypiliśmy ![]() Dzwonił też na troszkę mężul, jutro też ma zadzwonić :d Jeszcze o 23 karmię chłopców i idę spać, choć nie powiem bo z chęcią już bym poszła, ale jeszcze musze do wanny :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
A własnie EWESKA GRATULACJE DLA SIOSTRY!!! super, że wszystko się tak potoczyło i dzieciaczki już w domu! dużo zdrówka dla bliźniaków!
![]()
#4511 |
Zadomowienie
|
![]() U nasz dziś dość spokojnie... Trochę marudzeniu pod wieczór. Zuzka zrobiła dziś wieczorem baaaardzo wodnistą kupkę. Wcześniej się to nie zdarzało ![]() ![]() ![]() Zosiaaa, dziękuję za przesyłkę. Doszła dzisiaj ![]() ![]() Przeglądałam zdjęcia z wypadu 3xM. Ale macie fajowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Dziś ![]() ![]() ![]() No i z racji tak "dorosłego" wieku zrobiła dzisiaj obrót z brzuszka na plecki ![]() ![]() daisy moja pyska tez nie chciaa glowy dzwigac max 15 sekund i chlap nosem w lozku i ani myslala w gore i to jeszcze kilka dni temu a dzis nie dosc ze podparta ladnie na raczkach lezala to jeszcze tak z 5 minut no i ten przewrot, więc sie nie martw Gabik zaraz bedzie się dzwigał że hej ![]()
#4513 |
Wtajemniczenie
|
Zaglądam do Was dopiero wieczorem, wcześniej nie dałam rady, ale podczytywałam
![]() Moria wszystkiego naj naj najlepszego zdrówka, uśmiechu i przede wszystkim wielkiej radości z macierzyństwa ![]() ![]() I sto buziaczków dla naszych 3 miesiecznych pociech ![]() Dziewczynki jeszcze raz wielka buźka za wszystkie kciuki i miłe słowa ![]() Byłam wczoraj na usg i mam dwa kamienie o wielkości 17mm i 18mm, powiedziano mi, że wcale nie takie duże.... Dzisiaj zrobiłam morfologie, próby wątrobowe i amylazę rano, no i niestety próby mocno podwyższone ![]() ![]() Matal wątroba nie boli, ale woreczek już tak, powiem Ci, że mnie pobolewa nie tylko prawa strona, ale i w dołku i po lewej również tak wiec przebadaj się kochana ![]() U nas wszystko dobrze, jutro czeka mnie znowu pakowanie - weekend u babci (czyt. teściowej) ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Zosiu, Gabrysiu, Oliwio, Michalinko, Alicjo, Nikodem, Nadia,
![]() ![]() Moria wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Paulizia, gusia, Anula, daisy, Lolka, dziękujemy za gratulacje ![]() Paulizia, u nas też nadal oczko ropieje, na razie jeszcze działamy solą, ale chyba się udam niedługo do okulisty. Muszę iść zresztą ze starszą córką, więc przy okazji niech i Adasia zobaczy. Gusiu, na pewno Nadia w końcu unormuje sobie nocne spanie, zobaczysz, że nie długo tak będzie ![]() Aga_pe, ![]() Dorkabl, ja karmiłam córkę ponad rok i niestety mnie karmienie nie pomagało chudnąć. Teraz też nie widzę jakiś oszałamiających efektów. Jeśli chodzi o wodę, to moja pediatra mówiła, że Żywca mogę mu dawać bez przegotowania. Ogólnie mineralki różne też, tylko te niskozmineralizowane. Możesz próbować z kubkami, w sumie z niekapka dziecko musi dość dobrze ssać więc może się sprawdzi też przy młodszym dziecku, tylko nie wiem, czy nie za dużo będzie lecieć z niego i czy dziecko zdąży przełykać. Andziot, ja odpukać nie mam takich rannych ptaszków. Nie wiem jak Adaś później będzie wstawać, ale Mai rzadko się zdarza by wstała o 7, o 6 tym bardziej. Przeważnie wstaje koło 8-9. Jak chodzi do przedszkola muszę ją przeważnie budzić o 8. Mamaoptymistka, najważniejsze by w końcu było ok z bioderkami. Dostaliście jakieś zalecenia? Żabkuj go jak najwięcej ![]() SiLLee, ![]() Bzyczka, ![]() ![]() Lolka, ja właśnie noszę Adaśka w takim wiązaniu, chusta mu się kończy tak jakby w połowie uszek, nie zauważyłam, by nie trzymało główki. W mojej książce pisze, że to wiązanie jest dla dzieci od urodzenia. Agus, mam nadzieję, że pogoda Wam się poprawi. Chociaż jak jest sztorm to więcej jodu macie i na zdrowie Wam wyjdzie ![]() antropia, przykro mi z powodu oczek. Ja też noszę okulary i nawet to lubię. Soczewki czasem noszę jak mi okulary mają gdzieś przeszkadzać, a chcę widzieć wyraźnie ![]() Weredka, ![]() Eweska, super wieści, dobrze, że dzieciaki siostry już w domku!!! Teraz będzie już tylko lepiej. Dziewczonka, ![]() Witam ![]() Poczytałam co u Was, zajrzałam do albumów i obejrzałam filmiki, dzieciaki są rozkoszne. Adaś dzisiaj miał szczepienie, biedaczek płakał strasznie, nie mogłam go uspokoić. A potem zasnął kamiennym snem. Mój mały głodomór przybrał przez miesiąc 1200 g, Waży teraz 4,5 kg, nie wiem ile mierzy bo u nas nie mierzą, jutro może sama to zrobię ![]() Karmię go już 7 tygodni, a ostatnio tak mi poranił sutki, że jakaś masakra, nawet na początku karmienia tak nie miałam. Jak zasysa to boli jak cholera, dobrze, że chociaż nie krwawię, bo by były nici z dalszego karmienia. Nie wiem kiedy mi się one wygoją, bo niby narasta na nich nowy naskórek, a po karmieniu znów widzę pęknięcia. Smaruję i wietrzę kiedy tylko mogę. Idę spać, bo jestem wymęczona dzisiejszymi spacerami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie po domi pogoszyl minimalnie, powinnam nosic tez, ale jakos nie moge sie przyzwyczaic ![]() tez sie martwie ze u nas zaraz wozek bedzie beee Cytat:
no to brawa dla antosia za samodzielne usypianko Cytat:
oby nie ospa. Cytat:
wiec na kiedy masz termin tego zabiegu? dieta o sucharkach i wodzie przy karmieniu? nie zaslabniesz? Cytat:
biedulek to sie naplakal ja tez mierzylam ostatnio sama ![]() ale ty pozno chodzisz spac! jak ci sie udaje funkcjonowac przy dwojeczce dzien dobry ![]() gdzie nasze nocne odwiedzajace? anulinko hop hop!dziwnie bez twojego posta z okolic 4tej norbi przespal cala noc, jedno karmienie nad ranem i znow mnie wkrecil! zaczyna sie wiercic po 6tej, ja wsteje, ide wstawic wode, robe szybko kawe a on idzie spac dalej ![]() cos mi sie dzieje z palcem duzym u stopy. fakt ze jednego dnia nadepnal mnie domi, wielki pies potem, i jeszcze przejechalam sobie kolkiem od wozka, ale nie wiem czy to od tego, bo mam go spuchnietego, i taki rozsadzajacy bol ze mnie znow obudzil w nocy
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mm zasysa, robi grymas i w ryk ![]() Do tego te czerwone plamy... No już na pewno tego nie będę próbować, a spytam pediatry co dalej, bo chcę karmić 6 m-cy, a nie wiem, co w takim razie potem mu dawać ![]() Nie chcę zapeszać, ale Eda jadł 19:30, 2 i 5 ![]() Spaliśmy do 7 ![]() Zasnął o 21... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jakies wskazowki Mamusie dla najmniej doswiadczonej mamy na watku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czytalam gdzies artykul, ze przestawiajac dziecko z U na MM, mozna mieszac oba te pokarmy, stopniowo zmieniajac proporcje. Nie bylo to jednak dla mnie wiarygodne zrodlo i nawet nie wiem czy to bezpieczne ![]() ![]() Ciche ![]() Dzien dobry ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok ![]() ![]() ![]() ![]() W nocy dwie pobudki i wstał o 6.30 więc średnio się wyspałam. Teraz mąż go uśpił w wózku więc chwila spokoju ![]()
#4519 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ze tz dal ci sie wyspac ![]() Cytat:
![]() ale myslalam ze wyjde z siebie, wrrrrrrrrr mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepszy dzien w zwiazku z tym ze waga po 3 tyg dopiero co drgnela, a ciuchy luzne, to sie zmierzylam juz nigdzie nie mam 3cyfrowego numerka ![]() ![]() stracilam 2 cm w najszerszym miejscu- fald brzucha +boczki ![]()
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Dobry... jak dla kogo...
Smutna... Zła... Mam mieć gości... Zdążyłam sie ostro sciąć z mężem... Mała lepiej choc tyłek jej się od tych wszystkich kup obszczypał, mimo, ze myłam za kazdym razem... Marudzi... Ale za to wczoraj przewróciła się sama na plecki! uwierzyć nie mogłam... Ja dzis bedę tylko czytać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje że to alergia jednak może być ![]() Cytat:
typowy objaw ... choć tyle przeżył ten paluch ostatnio, że może się zbutnował ![]() grazin napisz coś !!!! bo tęsknię ![]() dzień dobry !!! ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() bądź TWARDA ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem jakie sa objawy dny, bo w rodzinie ktos ma, a to typowo uraz mechaniczny, mam w nim goraczke i zbiera sie ropa ![]() myslalam ze to moze przez paznokiec ale nie, w dzien idzie wytrzymac, ale w nocy koszmar. nie wiem czy jutro do chirurga sie nie przejsc, bo ta ropa chyba takie cisnienie robi
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
hej moje kochane
![]() andziotku ![]() ![]() ![]() sebus troche marudny, w nocy wstał o 4 i nie chciało mu sie spac ![]() potem o 8 30 obudziła go babcia telefonem ![]() szkoda ze incydent ze spaniem do 6 30 był jednorazowy ![]() fika z plecków na brzuch cały czas jak go kłade na plecy to od razu myk i na brzuchu jest ![]() tylko z brzucha na plecy jeszcze nie opanował. poza tym nic ciekawego ![]() za chwile zassnie a ja zrobie sniadanko zagladne do was później zeby andziotek nie musiała brac psychotropów ![]()
![]() |
#4524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie smutaj sie ![]() Grazin Ahoj ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-11 o 08:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam swoje dziecko po szczepieniach
![]() ![]() ![]() ejjjjj dziewczyny...bo ja znowu sobie głupoty wkręcam...Lila ma obwód główki 38cm a klatki piersiowej 40 i pielęgniarka, ta co mierzyła, to 40 powiedziała tak jakby to było nieprawidłowe. Jakby była za duża w klatce piersiowej. ALe wszystko jest ok, co nie?? ![]()
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
my byliśmy z Mają na szczepieniu pod koniec lipca, dokładnie 25..
i zniosła to nawet dobrze, płakała troche, a w domku spała.. nie miała gorączki ani nic.. ![]() ważyła prawie 6300g i 58cm, główka 38, a klatki piersiowej jej nie mierzyli.. chyba tutaj w de nie mierzą.. nie wiem.. a tak to Majusia gaworzy już ślicznie, zupki jej gotuję i daje soczek z marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno ok jak norbi mial 4 tyg dostal od cioci body i koszulke rozm 80. pomyslalalam ze kobieta zwariowala, ze tp przeciez na 9mcy mu moze zaloze, a tym czasem debiutuje w tym od kilku dn i procz tego ze rekawek ma ciut dluzzy to za duze mu nie jest
moich dwoch chlopcow<3 zaczynamy od nowa dietowanie ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-08-11 o 09:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
age pe no z plecków najpierw na bok a potem myk na brzuch. a to zle?
![]()
#4529 |
Raczkowanie
|
Maja jest kąpana o 19, potem je i jak zaśnie to śpi aż do 5,6 rano..
tylko dokarmiam ją na śnie o 00:00 czasem o 1 w nocy.. ![]() tak więc noc mamy przespaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
wow, to chyba bardzo szybko. Brawa dla Sebka
![]() Agnieszka_pe, gratuluję zrzucenia obwodów ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.