|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
hejka ja juz po wizycie u gina na badaniu ginekologicznym wszystko ok macica prawidlowo rozpulchniona pobrali mi cytologie. Wyniki moje ktore robilam ok 2 tyg temu sa w miare morfologia tylko niska i mocz nie dobry, ale mocz ma powtorzyc jutro. DOstalam skierowanie na reszte badan. usg powiedział ze zrobimi w 10tc
nastepna wizyta wlasnie w 10 tygodniu.31 sierpnia ide do takiej fajnej pani chce byc jej pacjentką wiec bede wtedy w ostatnim dniu 9 tyg wiec mam nadzieje ze doczekam sie usg!!! a teraz chyba pozostaje mi cierpliwie czekac
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah wspolczuje lekarza tumana masakrapo prostu
joanaros przy malej mojej jadlam cytrusy na kilogramy i mojedziecko wedle lekarzy rozwija sie lepiej niz inne dzieci w tym wieku wiec nie bardzo wierze w to ze zle dzialaja na dziecko, mala jest niesamowicie inteligentna , lapie wszystko w lot i majac 2 latka zna 5 liter w tym 3 pisze wiedzac jaka to litera Aguska ja tez poluje na huste jak najdluzsza bo ja duza dziwczynka jestem agnes bez obrazy ja mialam kobyle Baske i cale zycie tylko z nia mi sie te imie kojarzy ale to tylko mi tak jak Max wielu z psem a moj syn Maximilian bo mi sie podobalo ![]() Ja ostanio malo czasu mam na neta troche zalatwialam w sprawie mojego kursu teraz bede musiala praktyke zaczac wczesniej amusze ja znalezc najpierw wiec troche bieganiny do tego Gabi do 12 jest w przedszkolu i po poludniu obowiazki z dziecmi wiec sie kreci intensywnie We wtorek ide do gina i juz sie doczekac nie moge |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz po wizycie u gina, wszystko dobrze ale musze magnez lykac bo mam spory niedobor....
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a ja tez do malenkich dziewczynek nie naleze ![]() no i napisz co tam po wtorkowej wizycie. ja mam magnum forte lykac jedna kapsulke dziennie
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
mi cos innego kazał łykać ale z jego szlaczków nie rozczytam, pójdę do apteki to tam rozszyfrują
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry dziewuszki!
Zostałam dziś w domu bo taka byłam zmęczona już że wzięłam sobie urlop z pracy na 1 dzień. Cieszę się.Bardzo bardzo się cieszę.Potrzebowałam takiego dnia. ![]() Co do skurczy to zdarzyły mi się dwa razy do tej pory - zawsze po podnoszeniu i sortowaniu archiwum. No ale wczoraj musiałam powiedzieć jednej babie w pracy... zapytała wprost bo mi brzuch juz wystaje. No ale przynajmniej już na pewno niczego podnosić nie będę. Mam nadzieję że nie będzie z tego afery... ![]() Była życzliwa niby ale ja jej nie ufam za bardzo i boje się że zaraz wygada szefom. A ja się boję bo tu do czasu wydania zaśwadczenia przez położną nie jesteś w ciąży wieć mogą Cię zwolnić... alamig, lisey, ivonka witamy Aguśkaa super że dzidzia szaleje ![]() ![]() Co do imion to zobaczcie sobie tu: http://gorny.edu.pl/imiona/ lista najpopularniejszych imion w Wa-wie Mnie sie bardzo podoba imię Julia ale niestety jest bardzo popularne i boję się że jak będzie 15 Julią w klasie. U mnie w podstwówce w klasie były 4 Kasie i 3 Marty Agata mi sie strasznie podoba ale mam już w rodzinie i to dzięki mnie tak właśnie się nazywa Cytat:
![]() prince_polo na pewno się doczekasz USG w 9tyg. Bądź dobrej myśli Cytat:
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-11 o 12:58 |
||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
kathi75 ja nie z tych co się tak łatwo obrażają, ja swego czasu tez jeździłam na kobyle, która nazywała się Barbórka, ale wszyscy na nia wołali Baśka
ja sie zastanawiam czy innym nie będzie sie kojarzyło z wiewiórką |
|
|
|
#2168 |
|
Konto usunięte
|
Agnes, a nawet jakby, to co?
Max i Kuba z psem się kojarzą. Aga, Ada też - swego czasu bardzo popularne imiona psie ![]() Dziewczyny, zastanówcie się nad Jakubami - ich jest teraz takie mnóstwo, że u mnie w pracy do 1 klasy jest zapisanych... PIĘCIU Jakubów I co krok to Kubę jakiegoś malucha spotykam, koszmar. Ok, wieszam pranie i idę z moją zołzą na spacer
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28693239]Dziewczyny, zastanówcie się nad Jakubami - ich jest teraz takie mnóstwo, że u mnie w pracy do 1 klasy jest zapisanych... PIĘCIU Jakubów
I co krok to Kubę jakiegoś malucha spotykam, koszmar. [/QUOTE] zgadzam się chociaż Kubuś śliczne imię |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i gratuluję |
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
m,oj Tż sie na Kube uparł juz dawno i mu nie przetlumaczy nikt ze by dac inne
Ale moze mi sie uda, bo myslalam nad innymi tez.Dziewczyny patrze na swoje wyniki i ten mocz faktycznie mam nie ciekawey ![]() Leukocyty 15, białko 132 ![]() no i hemoglobine 10,9 tylko ale to cale zycie mam niską... Kurde az mam stracha czmeu taki mocz, czy moze to byc przez to ze to bylo z drugiego moczu? Bo ja poszlam w tym dniu na badanie krwi bo pojemniczka nie mialam, i pani powiedziala zebym odrazu mocz zalatwila wiec zeszlam po pojemniczek wysiusialam sie i dalam. ona mowi ze tak mozna. ![]() Ehh. No ale z drugiej strony czesto mam prioblemy jakies z nerkami czy cos wiec moze te teraz? Zeby tylko mnie do szpitala nie skeirowali ![]() jedziemy zaraz z Tż po garnitur ślubny dla Niego I moze wkoncu kupie buty slubne dla siebie bo jeszcze nie mam
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-08-11 o 13:17 |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28681446]
Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]Dziewczynka: Jola ![]() Chłopiec: Krystian, Bartosz, Rafał... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359] A ktoś napisał, że skrzywdzisz? Logiczne chyba, że skoro żalisz się, martwisz - to my cię przekonujemy do SR. Ale nic na siłę, twój cyrk, twoje małpy, jak to mówią Właśnie się dowiedziałam, że jedna z moich szwagierek jest w ciąży i ma termin na... początek kwietnia A w ogóle to ja się wkręcam, że pewnie bliźniaki będą, bo mi tak brzuch widać już [/QUOTE]Właśnie więc dziękuję Wam za wasze wypowiedz co do SR, ale ja podjęłam swoją decyzje i niech tak zostanie
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Co do bliżniaków, to na pierwszym usg kilka dni temu, usłyszałam od gina, że chyba widzi blizniaki....No ale kazała mi się jakoś inaczej ułożyć, i w koncu stwierdziła, że jednak nie, dzidzia jest tylko jedna....a już miałam nadzieję
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak był mały przeszedł wiele cierpienia z powodu nóg - cudem chodzi co roku przez 5 lat miał mnóstwo prześwietleń rentgena i powiedzieli mu, że niestety ale na 99% będzie bezpłodny i że isntnieje mała szansa ale nie wielka w tamtym roku w październiku TŻ był na badaniu i lekarz powiedział, że niestety ale może jakaś tam minimalna szansa istnieje...szczerze byłam załamana więc nasze współżycie było bez zabezpieczeń bo wcześniej do stycznia tego roku brałam tabletki po czym przestałam no i wyszło jak wyszło TŻ mówi, że może to jego jedyna szansa na dzidziusia cieszy się Uczucia też mam mieszane boję się, jak sobie dam rade itp Czuję się dobrze, ale od paru dni też bolą mnie piersi... Jak mi się uda jutro idę do ginekologa z TŻ zobaczymy co powie... ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Mnie coś często boli brzuch i nie wiem czy to normalne... ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
okey
|
||
|
|
|
#2175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja mam juz gotowy prezent dla pary mlodej na jutro ehemann- maz, ehefrau - zona jak widac role juz podzielone hehe a bocianek na szczescie panna mloda dostanie do raczki - po za kilka dni sie okaze czy udalo im sie czy nie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, to jak będzie chłopczyk to Bartuś, a dziewczynka to jeszcze nie wiemy, mamy kilka a typów
Ewelajna szkoda, bliźniaki są fajne, zwłaszcza jak jest parka-chłopczyk i dziewczynka
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawiłas mi humor i mam andzieje ze jutrzehjsze wyjdą dobrze
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to ja optuję u chłopca-Mikołaj, Oliwier a dziewczynka-Lena, Zosia (niestety niedawno w rodzinie urodziła się już jedna Zosia
)
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam juz kciuki
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tłumacze Ci, a Ty dalej swoje może Ci się wydaje to takie tanie... że małe koszta itp ale wyobraź sobie, że ja nie pracuje tylko TŻ i tylko za marne grosze więc niestety muszę sobie odpuścić...
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
To odpusc, nikt Cie nie zmusza. Jak juz pisalam ja tylko dawalam typy jak to rozwiazac, ale jak ktos nie chce to jego sprawa przeciez. Mniejsza z tym, ja uwazam temat za zamkniety.
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie co do badań, które zleca lekarz np. krew, mocz itp są one płatne czy można uzyskać skierowanie?
|
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no ja chodzę normalnie więc mam nadzieję, że mi da skierowanie
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A ja planowałam, mało tego bardzo długo się staraliśmy, a teraz, jak już zaszłam, od czasu do czasu ogarnia mnie zwatpienie, jak ja dam sobie sama radę? Tzn. oczywiście z pomocą Tż, ale tak na codzień, jak już kobieta zostaje sama w domu, a Tż w pracy...Na pomoc nikogo z rodziny nie mogę liczyć, wszyscy daleko. No i jeszcze tak egoistycznie sobie myslę, że kurde, jak będzie dzidzia, to już na dłuższy czas pożegnamy się z naszym trybem życia, spotkaniami z przyjaciólmi, czytaniem książek, sport, leniuchowaniem w weekendy etc. Oczywiście wiedziałam o tym wcześniej, i świadomie chciałam dziecko, ale jak już je w sobie mam, to muszę teraz powoli przestawić się na inny tryb...Dlatego teraz czuję podwójna przyjemność jak nie muszę wstawać wcześnie w weekend, czy oglądamy filmy do póżna etc. I żartujemy sobie z Tż że jeszcze kilka mieś. tej przyjemności nam zostało
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naprawdę nie powinno sie brać moczu do badania tego pierwszego po nocy, bo czesto w nim sa wszelakie świńswa, które nie oddają prawdziwego obrazu badań spokojnie nie denerwuj się, bo stres Ci teraz nie służy, powtórz badania i czekaj co lekarz Ci powie u mnie też wyszedł moc średnio, bo mam podniesiony poziom bakterii Cytat:
nie wiem tylko czy wszystkie badania sa refundowane |
||
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wiem czy akurat lekarz na nfz zleci wszystkie badania, bo oni nie są tacy hojni aby szastać skierowaniami na badania
ale ważne aby chociaż kilka udało się na nfz, zawsze to coś |
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja już też z wieloma rzeczami się pożegnałam...a myśli mnie przechodzą różne raz jestem smutna załamana a raz się ciesze... nie wiem jak to będzie jeszcze nie wiemy gdzie zamieszkamy nawet.---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- a to ja go zapytam o skierowanie mówiąc o swojej sytuacji, zobaczymy jak to będzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

nastepna wizyta wlasnie w 10 tygodniu.31 sierpnia ide do takiej fajnej pani chce byc jej pacjentką wiec bede wtedy w ostatnim dniu 9 tyg wiec mam nadzieje ze doczekam sie usg!!! a teraz chyba pozostaje mi cierpliwie czekac

wiec sie kreci intensywnie 

No ale przynajmniej już na pewno niczego podnosić nie będę. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]