Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 10:43   #4561
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja też czasem tak mam
i gdyby nie kasa to może może ....

Oluś gada już ?????

w ogóle wczoraj natrfiłam na Wasz wątek 2009 i się zdziwiłam, że on jeszcze żyje
i ile nowych mamuś będzie znów

Ja mam jakas straszna potrzebe bycia w ciazy i posiadania malusienkiego dziecka i niby sie ciesze, ze dzieciaki mi rosna i zdrowo sie rozwijaja, ale chcialabym zatrzymac je na etapie niemowlaka

Z tym gadaniem u Olka to porazka nie chce za cholere, ale rozmawialam z polozna jak u nas byla i z lekarzem, caly czas mowia, ze skoro wszystko rozumie i mowi te trzy slowa na krzyz, to mam sie nie martwic - tym bardziej ze to chlopiec i ze w sumie slyszy 2 jezyki, co dodatkowo opoznia gadanie.

Watek bardzo zwolnil, dziewczyny nie chca pisac bo tam ciagle o poczekalni i tzw. starej ekipie, wiec te "nowe" pisza w klubie ale fakt, to chyba jeden z plodniejszych watkow jesli chodzi o drugie i kolejne dziecko, za chwile bedzie wiecej z dwojka dzieci niz z jednym

Anulinko
buziaczek dla Pepe
a za te 2 kg to Cie buuuuuu....

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:45   #4562
sandrunia1511
Raczkowanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Maja miała dzisiaj jakąś złą noc..
bo tż nakarmił ją przed 1, a po 3 się już obudziła, jak nigdy..
bo zawsze śpi do 5,6 rano..
no, ale cóż..
potem o 6 pobudka i zachciało się jej rozmawiać, to trzeba było porozmawiać z nią..

powiem wam, że jak się z nią bawię i ona się tak pięknie śmieje, to normalnie aż mam łzy w oczach ze szczęścia, że mam taką córeczkę i że daje mi tyle radości tym swoim uśmiechem i wgl
Stary 2011-08-11, 10:47   #4563
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
gusiagatko :
zdziwiło mnie to troche, ale widocznie tutaj nie mierzą..
a jeśli mogę zapytać, to gdzie mieszkasz w de ?

tak w ogóle to zapomniałam tej kartki zostawić, co przysłali na U3.. ; /
Ja mieszkam w Osnabrück

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
powiem wam, że jak się z nią bawię i ona się tak pięknie śmieje, to normalnie aż mam łzy w oczach ze szczęścia, że mam taką córeczkę i że daje mi tyle radości tym swoim uśmiechem i wgl
Nie moge sie juz doczekac pierwszych swiadomych usmiechow mej cory

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:50   #4564
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w Osnabrück

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Nie moge sie juz doczekac pierwszych swiadomych usmiechow mej cory

o jaaaa ..
400 km ode mnie ..

a długo już jesteś w de ?
Stary 2011-08-11, 10:54   #4565
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Lolka, nie wiem, ale postaram się dowiedzieć

My po akcji bobotikiem. Pepe miał wzdęcia, kopał, prężył się i marudził. Dałam 8 kropelek, pomasowałam brzuszek, pierdział jak stary chłop ( za przeproszeniem ). Teraz zasnął Ale pewnie na chwilę, bo koło 12 powinien jeść.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:57   #4566
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaaa ..
400 km ode mnie ..

a długo już jesteś w de ?
daleko...
W czerwcu minely 3 lata

......................... ....
Tak w ogole bylismy z mala w Hamburgu zlozyc wnioski o paszporty Nadia uwielbia chyba podrozowac. Cala droge przespala z przerwami na jedzonko i przewijanie
Bylismy tez zrobic jej zdjecie do paszportu...3 razy bo musiala miec na fotce otwarte oczy. Za kazdym razem gdy dojezdzalismy do fotografa uypiala i nie szlo jej obudzic dopiero za 3 razem sie udalo jak glodna pojechala

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My po akcji bobotikiem. Pepe miał wzdęcia, kopał, prężył się i marudził. Dałam 8 kropelek, pomasowałam brzuszek, pierdział jak stary chłop ( za przeproszeniem ). Teraz zasnął Ale pewnie na chwilę, bo koło 12 powinien jeść.
Ja poki co daje tylko Biogaie. Mam w domu tez SabSimplex ale boje sie jej podawac Jakas dziwna jestem...

06.07.2011
Stary 2011-08-11, 11:01   #4567
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no to sebulek dziekuje za brawa
ale dziwi mnie ze z brzucha sie nie przewraca skoro to dla dzieci jest łatwiejsze

w ogole ostatnio robi dziwne kupy.
Zosia też najpierw opanowała na brzuszek, a z powrotem nie umiała dłuuuuugo (gdzieś koło 7 miesiąca dopiero się nauczyła) i stękała jak chciała się obrócić na plecki, trzeba było podejść i odwrócić ręcznie

co do kup, to moja Gabi ciągle robi wodniste kupy, żółto-zielone, czasem jest trochę śluzu, grudków prawie nie ma, nie są to najpiękniejsze kupy, ale ja jem różniste rzeczy i może nie wszystko jej podpasowuje ...

jak z tżtem ???
lepiej cosik ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 11:12   #4568
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Zosia też najpierw opanowała na brzuszek, a z powrotem nie umiała dłuuuuugo (gdzieś koło 7 miesiąca dopiero się nauczyła) i stękała jak chciała się obrócić na plecki, trzeba było podejść i odwrócić ręcznie

co do kup, to moja Gabi ciągle robi wodniste kupy, żółto-zielone, czasem jest trochę śluzu, grudków prawie nie ma, nie są to najpiękniejsze kupy, ale ja jem różniste rzeczy i może nie wszystko jej podpasowuje ...

jak z tżtem ???
lepiej cosik ???
aha czyli sie nie bede martwic kupsami, bo tez jem juz bardzo duzo rzeczy

co do tz...
wole sie na forum nie wypowiadac

ide do klubu...
Stary 2011-08-11, 11:25   #4569
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
agnieszka_pe25, przerabialiśmy delicol, espumisan i dopiero bobotic przyniósł ulgę Kończymy już 2 butelkę. Tak, jak pisze matal dobrze działa na purki i ogólnie uspakaja Pepe.

antropia, kwestia przyzwyczajenia i organizacji dnia
Myślę, że jak skończę karmić ( odciągać ) będzie mi tego brakowało

Dziewczyny, ja jeszcze nie dostałam @. Sama zostałam czy jeszcze któraś?? Nie wiem, czy przy karmieniu mieszanym nie powinnam już mieć
Ja też jeszcze nie mam

Co do L4 - z tego co ja wiem (własna działalność) to na macierzyńskim nie można mieć L4. No chyba że mówimy o sytuacji, kiedy dostajesz L4 zaraz po zakończeniu macierzyńskiego.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:28   #4570
Eve1603
Zakorzenienie

Andziot
no wlasnie mialam Cie o kupy pytac ale widze, ze Gabi robi jeszcze gorsze niz Maya Bo u nas sa musztardowe, niekiedy z grudkami, ale zazwyczaj baaaardzo wodniste ze zdarzajacym sie sluzem. Wczoraj byla jedna bardzo prawidlowa a po niej jeszcze ze 3 i co jedna to gorsza, ale kolor zawsze prawidlowy. No i ona robi kupy co 3-4 dni, ale jak przychodzi dzien kupowy, to robi od rana do nocy
Tylko ze ja tez jem wszystko, tony owocow, nawet zupke chinska czasami sobie zapodam wiec chyba faktycznie trudno wymagac wzorowych kup

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:38   #4571
sandrunia1511
Raczkowanie

na początku to tylko przez sen się śmiała, pewnie jak twoja Nadia..
ja to już się nie mogłam doczekać kiedy zacznie się śmiać jak się do niej bd mówiło i wgl ..
.
teraz się bardzo cieszę..

a najlepsze jest to, że jak mnie nie ma przy niej. tzn. nie widzi mnie albo nie słyszy to krzyczy i woła..

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
daleko...
W czerwcu minely 3 lata

......................... ....
Tak w ogole bylismy z mala w Hamburgu zlozyc wnioski o paszporty Nadia uwielbia chyba podrozowac. Cala droge przespala z przerwami na jedzonko i przewijanie
Bylismy tez zrobic jej zdjecie do paszportu...3 razy bo musiala miec na fotce otwarte oczy. Za kazdym razem gdy dojezdzalismy do fotografa uypiala i nie szlo jej obudzic dopiero za 3 razem sie udalo jak glodna pojechala

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja poki co daje tylko Biogaie. Mam w domu tez SabSimplex ale boje sie jej podawac Jakas dziwna jestem...
my tutaj na miejscu zrobiliśmy jej paszport, od razu dostaliśmy.
a u fotografa jak byliśmy to też Maja spała, ale tż ją podrzucił do góry i otworzyla oczy..
zrobił tak pare razy i fotograf zrobił zdjęcie

uwielbia jeździć w auce..
jak tylko ruszamy, to zaraz zasypia
Stary 2011-08-11, 11:48   #4572
matallewar
Zakorzenienie

Eve ja natomiast mam potrzebę, żeby Edzik był już większy. Tak z pół roku do 9 miesięcy mógłby mieć
A kolejne najlepiej niech się urodzi mając 6 m-cy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:54   #4573
MoniaK
Zakorzenienie

Byłam w sklepie (moja jedyna rozrywka ), zrobiłam zakupy jedzeniowe i piżamkę. Mamy wyjazd weekendowy do znajomych, więc się przyda. Jedziemy 200 km i to będzie pierwsza tak długa podróż mojego dziecka. Ciekawe jak ją zniesie

Ja też jeszcze nie mam okresu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:02   #4574
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Szalelismy wczoraj z Antonkiem do 12. Sluchalismy muzyki i tanczylismy. Antolek zasnal dopiero po 12

Co do kup to u nas tez sa musztardowe i wodniste od kilku dni, Az musze uwazac by sie z pieluchy nie wylalo

Grazin dla Sebka!!! Niesamowite... ja to mysle, ze u mojego to dluga droga do tej umiejetnosci. Na raie sie jara, ze umie sie z brzuszka na plecki przewrocic.

Andziot Antonkowi tez czasem dupka zostaje, ale wyczail, ze jak wezmie wiekszy zamach to uda mu sie wyladaowac na pleckach

Eve 9 tygodni... Jeszcze Maya dlugo bedzie malutka

AgnieszkaM. no to soczewki rozwiaza sprawe i dziekuje Ci za komplement! To fakt... mnie tez juz pewnie nie uda sie znow uzyskac ten kolor, bo to wyplukany szampon

Zosiaaa ja caly czas czekam, az moj zacznie swiadomie chwytac!!! Poki co nie czai bazy Brawa dla Mateuszka!!!

Dziewczyny jak czesto w dzien zmieniacie pamki jesli nie ma kupy i czy za kazdym razem smarujecie czyms pupe?
Jak wyglada u Was pielegnacja pieluszkowa?
No, bo ja zmieniam pieluche tak co 4 godziny okolo i niczym nie smaruje... czasem tylko pupke kolo odbytu, bo czasem bywa zaczerwieniona, ale to tylko w przypadku zaczerwienienia...
Stary 2011-08-11, 12:12   #4575
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

bzyczka zwariowała ta pielegniarka? Dlaczego zle?
wszystko jest oki ! Malutka ślicznie rośnie

anulinka za 3 msc !!
no i za Twoją wagę ! Boziu jak ja Ci zazdroszczę
Kotuś, próbuj przystawiać jednak Pepe do piersi.. a nóż widelec znów załapie i już ładnie będzie ciągnał ?

zosiaaa; a kiedyś lubił Mati wózek ?
Gratuluję nowej umiejętności !!!

Agnieszka.M;teraz licytuje wynagrodzenia w obu firmach, na zasadzie kto da mu więcej.. i tu i tu ma szanse rozwoju, jak to w korporacjach ale fakt faktem, że w banku jeszcze nie pracował
Dziękuję Aguś
Może taki 10 calowy by Ci pasował lapik? Fajny jest bo wszedzie można go ze sobą wziąć
A ile ma synek siostry ? Smutno będzie nam bez Ciebie...

Agnieszka_pe
o kurde i Ty tracisz cm... no pieknie Kochana
ja ostatnio tak miałam z palcem, wrastał mi pazurek, źle obcięłam - ropa, gorączka itp ZAWSZE pomaga mi w takiej sytuacji gdy stan zapalny moczenie we wrzatku - tzn włożenie na sekundkę kilka razy. Na drugi dzień jak ręką odjął. Przysięgam
Spróbuj

Matallewar nooooooooooooooooooooo Nie mówie głośno..

antropia;ooo jak pieknie No to teraz Tż jeszcze bardziej będzie Cie wielbił za to co robisz !

Eve, dla Mai JA mam to samo co Ty
żałuję, ze Gabi mi rośnie !! Z rozrzewnieniem i łezką w oku patrzę na zdjęcia gdzie była takim niecałe 3kg kurczątkiem !!
dla mnie mogłaby taka zostać
Też bym chciała już być w ciaży !! znów mieć brzuch i znów jechac na porodówkę do porodu !! Ryczeć mi się chce, że być może jeszcze tylko 1 raz (jak Bozia pozwoli) powtórzy się ta chwila

agus87; przyjezdzaj na poludnie - tu słonce

Lolus, pytałaś czy ćwiczę.. a no nie... Jedynie jak byłam prawie 3 tyg u rodziców bo mąż był w delegacji to u nich troszkę ćwiczyłam. Mają taką małą siłownie w domku i w miarę możliwości ciut na atlasie, na rowerku stacj poćwiczylam. Wówczas za te 3 tyg schudłam ciut ponad 2 kg ! Teraz znów od 2 tyg waga stoi
Już tracę nadzieję, że to nadprogramowe 8kg zrzuce! Potnę się !!
Na kiedy siostra ma termin ?

Grazynko, gratulacje dla Sebulki !! Nie przestaje mnie Twoj mały siłacz zadziwiać

Dybry
Ojjj i ja wyspana
Wprawdzie jedzonko nieco wcześniej bo 2,20 a potem o 5 i 8.30 ale po tym ostatnim karmieniu spałyśmy jeszcze do 11 ! CZyli w sumie 12 godz pospałam
Wieczorem znów zaserwowałam sobie peeling - nie smarowałam się potem balsamem do ciała bo nie było potrzeby. W nocy gdy karmiłam Malutką, leżałam i pachnialam Serio, wąchałam sobie rękę bo taki piękny zapach

Dziś jak małż wróci z pracki mam wychodne
Z kolezankami z pracy jestem na rynku umówiona, jedna w 5 msc ciąży, ale jej zazdroszczę Też nadal pracuje.
No to tyle w telegraficznym skrócie co u nas
Za oknem słoneczko, jutro mam nadzieje, że do rodziców pojadę tzn z małżem.
Tż zwraca się do Gabrysi - Gaboński

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:13   #4576
MoniaK
Zakorzenienie

Paulizia, ja zmieniam pieluchę mniej więcej co 3 godz. a jeśli wiem że jest kupa to częściej. Smaruję zawsze albo sudocremem albo jakimś kremem na odparzenia co akurat mam pod ręką. Już raz Tymuś miał odparzoną pupę trochę, więc muszę uważać. W nocy zmieniam zazwyczaj raz.
Stary 2011-08-11, 12:14   #4577
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia, czesc Slicznotko z pieknym kolorem włosków Ja podobnie jak Ty, ok 4h jest pampek.
Gabik nigdy mi nie płacze, że ma mokro albo, że ma kupę. tzn jak idzie kupa to słysze i od razu zmiana
Sporadycznie czymś smaruje, tak od czasu do czasu profilaktycznie się zdarza

Lolusiu, zapomniałam Cie spytac, czy nasz wózek spacerowy ma jakiś daszek? Rozkłada się na leząco ? Nie wiesz ?

Gusiu, mozesz być dumna ze swojego TŻ !! No i Nadunia jaka dorosła.. proszę proszę Nawet paszport Niunia juz bedzie miała

MoniaK, my obie mamy takie same rozrywki Szkoda, ze nie mieszkamy bliżej siebie

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:21
Stary 2011-08-11, 12:27   #4578
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Szalelismy wczoraj z Antonkiem do 12. Sluchalismy muzyki i tanczylismy. Antolek zasnal dopiero po 12

Co do kup to u nas tez sa musztardowe i wodniste od kilku dni, Az musze uwazac by sie z pieluchy nie wylalo

Grazin dla Sebka!!! Niesamowite... ja to mysle, ze u mojego to dluga droga do tej umiejetnosci. Na raie sie jara, ze umie sie z brzuszka na plecki przewrocic.

Andziot Antonkowi tez czasem dupka zostaje, ale wyczail, ze jak wezmie wiekszy zamach to uda mu sie wyladaowac na pleckach

Eve 9 tygodni... Jeszcze Maya dlugo bedzie malutka

AgnieszkaM. no to soczewki rozwiaza sprawe i dziekuje Ci za komplement! To fakt... mnie tez juz pewnie nie uda sie znow uzyskac ten kolor, bo to wyplukany szampon

Zosiaaa ja caly czas czekam, az moj zacznie swiadomie chwytac!!! Poki co nie czai bazy Brawa dla Mateuszka!!!

Dziewczyny jak czesto w dzien zmieniacie pamki jesli nie ma kupy i czy za kazdym razem smarujecie czyms pupe?
No, bo ja zmieniam pieluche tak co 4 godziny okolo i niczym nie smaruje... czasem tylko pupke kolo odbytu, bo czasem bywa zaczerwieniona, ale to tylko w przypadku zaczerwienienia...
ja mniej wiecej co 3 h zmieniam, zawsze przed karmieniem. no i jalk kupa jest smaruje zawsze kremem przeciwko odparzenmiom z nivea. polecam. kosztuje 12 zł i jest mega wydajny/ mam go od urodzenia małego i dopirero sie konczy a i tak na tydz starczy jeszcze.
w nocy raz zmieniam a jak ma kupe po łopatki uwalona to ląduje pod kranem
Stary 2011-08-11, 12:30   #4579
sandrunia1511
Raczkowanie

u mnie kupa jest tak co 2 dni ..
ale jak już bd to pod kran trzeba iść.. ;p
teraz dostaje zupke i soczek z marchewki to robi zielono-żółtą kupke..
a smaruję ją oliwką, ale od czasu do czasu, bo nie ma zaczerwienionej pupy ani nic..

na początku smarowałam sudocremem, bo miała zaczerwienione troche, ale teraz już nie

a zmieniam pampersa co 3,4 godziny .

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:33
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 12:35   #4580
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nie wiem co zrobic na obiad. mam pomidorówke i chciałabym jakis makaron ale pomysłu nie ma.
andziotku a czy jak sa brzydkie kupy ale sebie nic nie ma w sensie nie ma kolek to moge dalej jesc wszystko czy to znaczy ze jednak mu cos szkodzi?
Stary 2011-08-11, 12:53   #4581
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MoniaK, my obie mamy takie same rozrywki Szkoda, ze nie mieszkamy bliżej siebie
szkoda
Stary 2011-08-11, 12:53   #4582
Paulizia
Wtajemniczenie

Pytam, bo ja wlasnie praktycznie w ogole nie smaruje, ale pupa jest piekna i w 'szczelinkach' nic sie nie dzieje... no i tak sie zastanawiam czy robicie podobnie czy za kazdym razem smarujecie dupke. No ja robie tak jak mi intuicja podpowiada. Oczywiscie kupa przewijana jest od razu.

Nakupowalam tych wszystkich kosmetykow pielegnacyjnych, a malo czego uzywam. Do kapieli jest emolient na zmiane z zelem nivea baby. Wtedy ja uzywam nivea baby to smaruje mlodego oliwka lub kremem pielegnacyjnym z Bambino lub z angielskiej firmy Little me. Sudocremu to mam mini mini probke i do dzis ja mam, bo smaruje rzadko tylko jak w okolicy odbytu zobacze zaczerwienienie

Daisy moj tez nie placze jak ma mokro. Intuicyjnie wyczuwam, ze czas przebrac
Stary 2011-08-11, 12:56   #4583
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ja zmieniam jak jest dużo sików,
macam ręką i na oko stwierdzam czy opłaca się zmienić czy nie
czasem źle ocenię i wyrzucam prawie suchą
niczym nie smaruje, wytrę czasem gazikiem z mustelą jak usikana jest i tyle
do tej pory może ze 2 razy posmarowałam jej tyłek czymś,
jak była jeszcze noworodkiem to ciut jej się pachwinki odparzały więc wtedy bepanten był

Cytat:

Agnieszka_pe
o kurde i Ty tracisz cm... no pieknie Kochana
ja ostatnio tak miałam z palcem, wrastał mi pazurek, źle obcięłam - ropa, gorączka itp ZAWSZE pomaga mi w takiej sytuacji gdy stan zapalny moczenie we wrzatku - tzn włożenie na sekundkę kilka razy. Na drugi dzień jak ręką odjął. Przysięgam
Spróbuj
we wrzątku ???????????
twardzielka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem co zrobic na obiad. mam pomidorówke i chciałabym jakis makaron ale pomysłu nie ma.
andziotku a czy jak sa brzydkie kupy ale sebie nic nie ma w sensie nie ma kolek to moge dalej jesc wszystko czy to znaczy ze jednak mu cos szkodzi?
wiesz co, no ja nic z tym nie robię ...
ciężko byłoby dojść co to ...
Gabrysia nie wygląda na niezadowoloną z tych kup

Zosia też miała średnie kupy i wszystko jest ok

Stary 2011-08-11, 13:05   #4584
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gusiu, mozesz być dumna ze swojego TŻ !! No i Nadunia jaka dorosła.. proszę proszę Nawet paszport Niunia juz bedzie miała
Jechalam wyrobic dla siebie, wiec Nadusi przy okazji Przyda sie, bo bedziemy chcieli do Pl pewnie skoczyc.

Udanego wyjscia Ci zycze

Ja pieluszki zmieniam co 3 godzinki. Chyba ze kupka jest albo pieluszka bardziej zsikana. Smaruje tylko gdy dupcia zaczerwieniona ale bardzo cieniutka warstwe. Czesto tez przecieram moim mlekiem, ktore pieknie lagodzi gdy tyleczek zaczerwieniony. Polozna polecila nam rowniez do kazdej kapieli dodawac troche mojego mleka Woda jest wtedy miekka a skora Nadii nawilzona i nie musze jej niczym smarowac.

06.07.2011
Stary 2011-08-11, 13:07   #4585
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia u mnie identico... miejsca juz brak na te kosmetyki a tak naprawde to uzywam tyllko żelu do kąpieli 2w1 no i czasem - naprawde sporadycznie (raz na 3 tygodnie albo i rzadziej) dupka albo linomagiem albo bepanthenem - co pod ręką
Zaraz na początku, gdy Gabi była noworodkiem to sie odparzyła w pachwinkach ale posmarowałam sudocremem i po sprawie, wiecej sie nie powtórzyło. Sudocrem mam taką miniaturkę, gratis ze szpitala i innego, większego nie kupuję

andziotku, nieraz to moczenie we wrzątku stosowałam i pomaga, naprawde
Albo czasem przy pazurku u ręki jak coś sie robi, bo skórkę źle tzn za głęboko wycięłam i zbiera się ropka to fru do wrzątku i ginie jak ręką odjął. Sprawdzone setki razy i działa więc mogę poelcić

gusiaczku, dziękuję
Ja tez powinnam zmienić ze wzgl na nazwisko...
A ciekawe jak to jest jak właśnie podróżuje się z dzidzi w granicach UE (tak jak Ty właśnie)
Dziecko MUSI mieć paszport? No bo dorośli nie potrzebują... mają dowód a niemowlę ? Obligo paszport?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-08-11 o 13:10
Stary 2011-08-11, 13:12   #4586
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusiaczku, dziękuję
A ciekawe jak to jest jak właśnie podróżuje się z dzidzi w granicach UE (tak jak Ty właśnie)
Dziecko MUSI mieć paszport? No bo dorośli nie potrzebują... mają dowód a niemowlę ? Obligo paszport?
Moi bracia maja dowody osobiste a maja po 6 i 8 lat
Musieli miec aby moc nas odwiedzic

06.07.2011
Stary 2011-08-11, 13:18   #4587
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja mam jakas straszna potrzebe bycia w ciazy i posiadania malusienkiego dziecka i niby sie ciesze, ze dzieciaki mi rosna i zdrowo sie rozwijaja, ale chcialabym zatrzymac je na etapie niemowlaka
ehh
mi tez chodza bardzo glupie mysli po glowie. nawet sie wstrzymalam z wystawianiem ciuchow na allegro. tz zdembial,nie wie czy zartuje czy mowie na serio

Cytat:
uuu, bylam w aptece, boboyicu nie bylo, wzielam esputicon, jak na razie ok wypil 120
Cytat:

u na byla ta sama akcja z foto, ale poszlo, paszport juz mamy, super za nadia taka grzeczniutka

Cytat:
ja na oko jak widze ze pielucha opita sikami, ale tak co 2-3h
Cytat:

Agnieszka_pe[/B] o kurde i Ty tracisz cm... no pieknie Kochana
Spróbuj

Dybry
Ojjj i ja wyspana
Wprawdzie jedzonko nieco wcześniej bo 2,20 a potem o 5 i 8.30 ale po tym ostatnim karmieniu spałyśmy jeszcze do 11 ! CZyli w sumie 12 godz pospałam
Wieczorem znów zaserwowałam sobie peeling - nie smarowałam się potem balsamem do ciała bo nie było potrzeby. W nocy gdy karmiłam Malutką, leżałam i pachnialam Serio, wąchałam sobie rękę bo taki piękny zapach

Dziś jak małż wróci z pracki mam wychodne
Z kolezankami z pracy jestem na rynku umówiona, jedna w 5 msc ciąży, ale jej zazdroszczę Też nadal pracuje.
No to tyle w telegraficznym skrócie co u nas
Za oknem słoneczko, jutro mam nadzieje, że do rodziców pojadę tzn z małżem.
Tż zwraca się do Gabrysi - Gaboński
oo, wlasnie to jest tak jakby paznokiec wrastal ale nie wrasta
a boli w nocy masakrycznie
sprobuje z ta goraca woda, odkazanie nic nie daje
Cytat:
Pytam, bo ja wlasnie praktycznie w ogole nie smaruje, ale pupa jest piekna i w 'szczelinkach' nic sie nie dzieje... no i tak sie zastanawiam czy robicie podobnie czy za kazdym razem smarujecie dupke. No ja robie tak jak mi intuicja podpowiada. Oczywiscie kupa przewijana jest od razu.

Nakupowalam tych wszystkich kosmetykow pielegnacyjnych, a malo czego uzywam. Do kapieli jest emolient na zmiane z zelem nivea baby. Wtedy ja uzywam nivea baby to smaruje mlodego oliwka lub kremem pielegnacyjnym z Bambino lub z angielskiej firmy Little me. Sudocremu to mam mini mini probke i do dzis ja mam, bo smaruje rzadko tylko jak w okolicy odbytu zobacze zaczerwienienie

Daisy moj tez nie placze jak ma mokro. Intuicyjnie wyczuwam, ze czas przebrac
ja tez mam full , bo z nivei chyba 2, z 2 sudocremy, bepanthen, avene tez mozna stosowac itd. smaruje tylko jak ma czerwony tylek

my po obiadku, domi wynudzony,
norbi spi
aaaaaaaaaaaaa! co dzisiaj odkrylam!
bawilam sie z nim, lezal na lozku
i zaczelam go gilgotac jak sie smial!
sam byl zdziwiony tym co sie dzieje!
myslalam ze padne ze smiechu

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
gusiaczku, dziękuję
piszesz wniosek ze chcesz wczesniej wyrobic dowodzik i tyle, mozez podozowac z mala na jej dowod

co prawda paszport dla takiego malucha do 5r.z. kosztuje zaledwie 30 zl, ale jest wazny ROK!!!!!!
od 5.r.z. jest na 5 lat, niby biometryczny, ale bez odciskow palcow, a od 6tego pobiera sie odciski, dane sprzed miesiaca
ja sie zgapilam, zrobilam norbiemu paszport bo juz mielismy te specjalne foto itd, ale za rok, bede pisac wniosek o dowodzik, nie opyla mi sie zmieniac mu co rok
Stary 2011-08-11, 13:20   #4588
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
piszesz wniosek ze chcesz wczesniej wyrobic dowodzik i tyle, mozez podozowac z mala na jej dowod

co prawda paszport dla takiego malucha do 5r.z. kosztuje zaledwie 30 zl, ale jest wazny ROK!!!!!!
od 5.r.z. jest na 5 lat, niby biometryczny, ale bez odciskow palcow, a od 6tego pobiera sie odciski, dane sprzed miesiaca
ja sie zgapilam, zrobilam norbiemu paszport bo juz mielismy te specjalne foto itd, ale za rok, bede pisac wniosek o dowodzik, nie opyla mi sie zmieniac mu co rok
Ja za paszport dla Nadii zaplacilam 17 euro w ambasadzie i bedzie wazny 4 lata

doczytalam: Wazny bedzie rok
Dlaczego powiedzieli mi ze 4 lata ?

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-11 o 13:26
Stary 2011-08-11, 13:29   #4589
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za paszport dla Nadii zaplacilam 17 euro w ambasadzie i bedzie wazny 4 lata

doczytalam: Wazny bedzie rok
Dlaczego powiedzieli mi ze 4 lata ?
wiesz co, nie wiem jak to jest w ambasadzie, ja mialam dla domi na np 3 mce pierwszy z konsulatu

bo kiedys byly wazne od razu na 5 lat, dlatego sie rzucilam zeby wyrobic norbiemu, a tu zonk! od lutego bodajze zmienily sie przepisy-tak mnie poinformowala babeczka, a z dominikiem czekalismy i skladalismy po 5tych urodzinkach, bo bez sensu latac co rok
Stary 2011-08-11, 13:50   #4590
andziot
Zakorzenienie

dziewczyny ja ciągle karmię, zmieniam pieluchy i bawie się klockami

codziennie to samo ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości