|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Ja mam jakas straszna potrzebe bycia w ciazy i posiadania malusienkiego dziecka ![]() ![]() Z tym gadaniem u Olka to porazka ![]() Watek bardzo zwolnil, dziewczyny nie chca pisac bo tam ciagle o poczekalni i tzw. starej ekipie, wiec te "nowe" pisza w klubie ![]() ![]() Anulinko buziaczek dla Pepe ![]() a za te 2 kg to Cie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Maja miała dzisiaj jakąś złą noc..
bo tż nakarmił ją przed 1, a po 3 się już obudziła, jak nigdy.. bo zawsze śpi do 5,6 rano.. no, ale cóż.. potem o 6 pobudka i zachciało się jej rozmawiać, to trzeba było porozmawiać z nią.. powiem wam, że jak się z nią bawię i ona się tak pięknie śmieje, to normalnie aż mam łzy w oczach ze szczęścia, że mam taką córeczkę i że daje mi tyle radości tym swoim uśmiechem i wgl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o jaaaa .. 400 km ode mnie .. a długo już jesteś w de ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
Lolka, nie wiem
![]() ![]() My po akcji bobotikiem. Pepe miał wzdęcia, kopał, prężył się i marudził. Dałam 8 kropelek, pomasowałam brzuszek, pierdział jak stary chłop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
daleko...
W czerwcu minely 3 lata ![]() ......................... .... Tak w ogole bylismy z mala w Hamburgu zlozyc wnioski o paszporty ![]() ![]() ![]() Bylismy tez zrobic jej zdjecie do paszportu...3 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kup, to moja Gabi ciągle robi wodniste kupy, żółto-zielone, czasem jest trochę śluzu, grudków prawie nie ma, nie są to najpiękniejsze kupy, ale ja jem różniste rzeczy i może nie wszystko jej podpasowuje ... jak z tżtem ??? lepiej cosik ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tz... wole sie na forum nie wypowiadac ![]() ide do klubu...
![]() |
#4569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do L4 - z tego co ja wiem (własna działalność) to na macierzyńskim nie można mieć L4. No chyba że mówimy o sytuacji, kiedy dostajesz L4 zaraz po zakończeniu macierzyńskiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Andziot
no wlasnie mialam Cie o kupy pytac ![]() ![]() ![]() Tylko ze ja tez jem wszystko, tony owocow, nawet zupke chinska czasami sobie zapodam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Raczkowanie
|
na początku to tylko przez sen się śmiała, pewnie jak twoja Nadia..
ja to już się nie mogłam doczekać kiedy zacznie się śmiać jak się do niej bd mówiło i wgl .. . teraz się bardzo cieszę.. a najlepsze jest to, że jak mnie nie ma przy niej. tzn. nie widzi mnie albo nie słyszy to krzyczy i woła.. ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
a u fotografa jak byliśmy to też Maja spała, ale tż ją podrzucił do góry i otworzyla oczy.. zrobił tak pare razy i fotograf zrobił zdjęcie ![]() uwielbia jeździć w auce.. jak tylko ruszamy, to zaraz zasypia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
Eve ja natomiast mam potrzebę, żeby Edzik był już większy. Tak z pół roku do 9 miesięcy mógłby mieć
![]() A kolejne najlepiej niech się urodzi mając 6 m-cy ![]()
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie (moja jedyna rozrywka
![]() ![]() Ja też jeszcze nie mam okresu ![]()
#4574 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Szalelismy wczoraj z Antonkiem do 12. Sluchalismy muzyki i tanczylismy. Antolek zasnal dopiero po 12 ![]() Co do kup to u nas tez sa musztardowe i wodniste od kilku dni, Az musze uwazac by sie z pieluchy nie wylalo ![]() Grazin ![]() Andziot Antonkowi tez czasem dupka zostaje, ale wyczail, ze jak wezmie wiekszy zamach to uda mu sie wyladaowac na pleckach ![]() Eve 9 tygodni... ![]() ![]() AgnieszkaM. no to soczewki rozwiaza sprawe ![]() ![]() Zosiaaa ja caly czas czekam, az moj zacznie swiadomie chwytac!!! Poki co nie czai bazy ![]() ![]() Dziewczyny jak czesto w dzien zmieniacie pamki jesli nie ma kupy i czy za kazdym razem smarujecie czyms pupe? Jak wyglada u Was pielegnacja pieluszkowa? ![]() No, bo ja zmieniam pieluche tak co 4 godziny okolo i niczym nie smaruje... czasem tylko pupke kolo odbytu, bo czasem bywa zaczerwieniona, ale to tylko w przypadku zaczerwienienia...
#4575 |
Zakorzenienie
|
bzyczka zwariowała ta pielegniarka? Dlaczego zle?
wszystko jest oki ! Malutka ślicznie rośnie ![]() anulinka ![]() no i za Twoją wagę ! Boziu jak ja Ci zazdroszczę ![]() Kotuś, próbuj przystawiać jednak Pepe do piersi.. a nóż widelec znów załapie i już ładnie będzie ciągnał ? zosiaaa; a kiedyś lubił Mati wózek ? ![]() Agnieszka.M;teraz licytuje wynagrodzenia w obu firmach, na zasadzie kto da mu więcej.. i tu i tu ma szanse rozwoju, jak to w korporacjach ale fakt faktem, że w banku jeszcze nie pracował Dziękuję Aguś ![]() Może taki 10 calowy by Ci pasował lapik? Fajny jest bo wszedzie można go ze sobą wziąć ![]() A ile ma synek siostry ? Smutno będzie nam bez Ciebie... Agnieszka_pe o kurde i Ty tracisz cm... no pieknie Kochana ja ostatnio tak miałam z palcem, wrastał mi pazurek, źle obcięłam - ropa, gorączka itp ZAWSZE pomaga mi w takiej sytuacji gdy stan zapalny moczenie we wrzatku - tzn włożenie na sekundkę kilka razy. Na drugi dzień jak ręką odjął. Przysięgam Spróbuj Matallewar nooooooooooooooooooooo Nie mówie głośno.. antropia;ooo jak pieknie ![]() Eve, dla Mai ![]() żałuję, ze Gabi mi rośnie !! Z rozrzewnieniem i łezką w oku patrzę na zdjęcia gdzie była takim niecałe 3kg kurczątkiem !! dla mnie mogłaby taka zostać Też bym chciała już być w ciaży !! znów mieć brzuch i znów jechac na porodówkę do porodu !! Ryczeć mi się chce, że być może jeszcze tylko 1 raz (jak Bozia pozwoli) powtórzy się ta chwila agus87; przyjezdzaj na poludnie - tu słonce ![]() Lolus, pytałaś czy ćwiczę.. a no nie... Jedynie jak byłam prawie 3 tyg u rodziców bo mąż był w delegacji to u nich troszkę ćwiczyłam. Mają taką małą siłownie w domku i w miarę możliwości ciut na atlasie, na rowerku stacj poćwiczylam. Wówczas za te 3 tyg schudłam ciut ponad 2 kg ! Teraz znów od 2 tyg waga stoi ![]() Już tracę nadzieję, że to nadprogramowe 8kg zrzuce! Potnę się !! Na kiedy siostra ma termin ? Grazynko, gratulacje dla Sebulki !! Nie przestaje mnie Twoj mały siłacz zadziwiać ![]() Dybry ![]() Ojjj i ja wyspana Wprawdzie jedzonko nieco wcześniej bo 2,20 a potem o 5 i 8.30 ale po tym ostatnim karmieniu spałyśmy jeszcze do 11 ! CZyli w sumie 12 godz pospałam ![]() Wieczorem znów zaserwowałam sobie peeling - nie smarowałam się potem balsamem do ciała bo nie było potrzeby. W nocy gdy karmiłam Malutką, leżałam i pachnialam ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jak małż wróci z pracki mam wychodne Z kolezankami z pracy jestem na rynku umówiona, jedna w 5 msc ciąży, ale jej zazdroszczę ![]() No to tyle w telegraficznym skrócie co u nas Za oknem słoneczko, jutro mam nadzieje, że do rodziców pojadę tzn z małżem. Tż zwraca się do Gabrysi - Gaboński ![]()
#4576 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, ja zmieniam pieluchę mniej więcej co 3 godz. a jeśli wiem że jest kupa to częściej. Smaruję zawsze albo sudocremem albo jakimś kremem na odparzenia co akurat mam pod ręką. Już raz Tymuś miał odparzoną pupę trochę, więc muszę uważać. W nocy zmieniam zazwyczaj raz.
#4577 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, czesc Slicznotko z pieknym kolorem włosków
![]() Gabik nigdy mi nie płacze, że ma mokro albo, że ma kupę. tzn jak idzie kupa to słysze i od razu zmiana Sporadycznie czymś smaruje, tak od czasu do czasu profilaktycznie się zdarza Lolusiu, zapomniałam Cie spytac, czy nasz wózek spacerowy ma jakiś daszek? Rozkłada się na leząco ? Nie wiesz ? Gusiu, mozesz być dumna ze swojego TŻ !! No i Nadunia jaka dorosła.. proszę proszę ![]() ![]() MoniaK, my obie mamy takie same rozrywki ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-11 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w nocy raz zmieniam ![]() ![]()
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
u mnie kupa jest tak co 2 dni ..
ale jak już bd to pod kran trzeba iść.. ;p teraz dostaje zupke i soczek z marchewki to robi zielono-żółtą kupke.. a smaruję ją oliwką, ale od czasu do czasu, bo nie ma zaczerwienionej pupy ani nic.. na początku smarowałam sudocremem, bo miała zaczerwienione troche, ale teraz już nie a zmieniam pampersa co 3,4 godziny . Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-08-11 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co zrobic na obiad. mam pomidorówke i chciałabym jakis makaron ale pomysłu nie ma.
andziotku a czy jak sa brzydkie kupy ale sebie nic nie ma w sensie nie ma kolek to moge dalej jesc wszystko czy to znaczy ze jednak mu cos szkodzi?
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
Pytam, bo ja wlasnie praktycznie w ogole nie smaruje, ale pupa jest piekna i w 'szczelinkach' nic sie nie dzieje... no i tak sie zastanawiam czy robicie podobnie czy za kazdym razem smarujecie dupke. No ja robie tak jak mi intuicja podpowiada. Oczywiscie kupa przewijana jest od razu.
Nakupowalam tych wszystkich kosmetykow pielegnacyjnych, a malo czego uzywam. Do kapieli jest emolient na zmiane z zelem nivea baby. Wtedy ja uzywam nivea baby to smaruje mlodego oliwka lub kremem pielegnacyjnym z Bambino lub z angielskiej firmy Little me. Sudocremu to mam mini mini probke i do dzis ja mam, bo smaruje rzadko tylko jak w okolicy odbytu zobacze zaczerwienienie ![]() Daisy moj tez nie placze jak ma mokro. Intuicyjnie wyczuwam, ze czas przebrac ![]()
#4583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
macam ręką i na oko stwierdzam czy opłaca się zmienić czy nie ![]() czasem źle ocenię i wyrzucam prawie suchą ![]() niczym nie smaruje, wytrę czasem gazikiem z mustelą jak usikana jest i tyle do tej pory może ze 2 razy posmarowałam jej tyłek czymś, jak była jeszcze noworodkiem to ciut jej się pachwinki odparzały więc wtedy bepanten był Cytat:
![]() ![]() twardzielka z Ciebie ![]() Cytat:
ciężko byłoby dojść co to ... Gabrysia nie wygląda na niezadowoloną z tych kup ![]() Zosia też miała średnie kupy i wszystko jest ok |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wyjscia Ci zycze ![]() Ja pieluszki zmieniam co 3 godzinki. Chyba ze kupka jest albo pieluszka bardziej zsikana. Smaruje tylko gdy dupcia zaczerwieniona ale bardzo cieniutka warstwe. Czesto tez przecieram moim mlekiem, ktore pieknie lagodzi gdy tyleczek zaczerwieniony. Polozna polecila nam rowniez do kazdej kapieli dodawac troche mojego mleka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Paulizia u mnie identico... miejsca juz brak na te kosmetyki a tak naprawde to uzywam tyllko żelu do kąpieli 2w1 no i czasem - naprawde sporadycznie (raz na 3 tygodnie albo i rzadziej) dupka albo linomagiem albo bepanthenem - co pod ręką
Zaraz na początku, gdy Gabi była noworodkiem to sie odparzyła w pachwinkach ale posmarowałam sudocremem i po sprawie, wiecej sie nie powtórzyło. Sudocrem mam taką miniaturkę, gratis ze szpitala i innego, większego nie kupuję andziotku, nieraz to moczenie we wrzątku stosowałam i pomaga, naprawde Albo czasem przy pazurku u ręki jak coś sie robi, bo skórkę źle tzn za głęboko wycięłam i zbiera się ropka to fru do wrzątku i ginie jak ręką odjął. Sprawdzone setki razy i działa więc mogę poelcić ![]() gusiaczku, dziękuję ![]() Ja tez powinnam zmienić ze wzgl na nazwisko... A ciekawe jak to jest jak właśnie podróżuje się z dzidzi w granicach UE (tak jak Ty właśnie) Dziecko MUSI mieć paszport? No bo dorośli nie potrzebują... mają dowód a niemowlę ? Obligo paszport?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-11 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musieli miec aby moc nas odwiedzic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi tez chodza bardzo glupie mysli po glowie. nawet sie wstrzymalam z wystawianiem ciuchow na allegro. tz zdembial,nie wie czy zartuje czy mowie na serio ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a boli w nocy masakrycznie sprobuje z ta goraca woda, odkazanie nic nie daje Cytat:
my po obiadku, domi wynudzony, norbi spi aaaaaaaaaaaaa! co dzisiaj odkrylam! bawilam sie z nim, lezal na lozku i zaczelam go gilgotac jak sie smial! sam byl zdziwiony tym co sie dzieje! myslalam ze padne ze smiechu ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() co prawda paszport dla takiego malucha do 5r.z. kosztuje zaledwie 30 zl, ale jest wazny ROK!!!!!! od 5.r.z. jest na 5 lat, niby biometryczny, ale bez odciskow palcow, a od 6tego pobiera sie odciski, dane sprzed miesiaca ![]() ja sie zgapilam, zrobilam norbiemu paszport bo juz mielismy te specjalne foto itd, ale za rok, bede pisac wniosek o dowodzik, nie opyla mi sie zmieniac mu co rok
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doczytalam: Wazny bedzie rok Dlaczego powiedzieli mi ze 4 lata ? Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-11 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo kiedys byly wazne od razu na 5 lat, dlatego sie rzucilam zeby wyrobic norbiemu, a tu zonk! od lutego bodajze zmienily sie przepisy-tak mnie poinformowala babeczka, a z dominikiem czekalismy i skladalismy po 5tych urodzinkach, bo bez sensu latac co rok
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja ciągle karmię, zmieniam pieluchy i bawie się klockami
![]() codziennie to samo ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.