|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
My działaliśmy zgodnie z NPR
Cytat:
Prezent zrobiony fajnie, az chyba sama nad czymś takim pomyślę W ostatni weekend sierpnia jadę z mężem na wesele kuzynki do Niemiec i chcą wyłacznie kasę.Cytat:
Ja do lekarza jadę przez zakorkowane miasto prawie 15 km. Niby nic i niby tylko raz- dwa razy w miesiącu. Ale auto spala tylko 12 litrów gazu w mieści Poza tym nikomu nie musisz sie tłumaczyć. Masz niewygodną odpowiedź to ignorujesz ją i tyle. Po co psuć niepotrzebnie atmosferę?Cytat:
Cytat:
Byłam w Rossmanie i kupiłam olejek p. rozstępom. Chwilę się wahałam czy wziąć olejek czy może jednak emulsję. Ale emulsja miała duży skład i bardzo wysoko perfum, a olejek zapach ma na samym końcu składu i jest bardziej naturalny. Przyjemnie pachnie i zostawia na skórze taką aksamitną warstewkę ![]() Byłam też po zwolnienie lekarskie i przy okazji zapytałam o USG genetyczne. Odpowiedział mi, że to, które będę miała będzie skupione na przezierności karkowej i sprawdzeniu kości nosowej. Cena wliczona w wizytę. Chyba, że będzie przesłanka do szczegółowego badania, wówczas będzie robił szczegółowe. Przezierność jest obowiązkowa, dlatego jest standardem między 11 a 13 tygodniem. Tak więc jestem spokojniejsza, że cena następnej wizyty mnie nie zaskoczy
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, no to tanio ... ja robilam jeszcze nie bedac w ciazy, prywatnie. Choc pewnie co miasto to troche inne ceny tez
![]() Ja mam ten lotion i bardzo delikatnie pachnie, bardzo szybko sie wchlania (mozna zaraz sie ubrac co dla mnie jest mega plusem bo nie lubie czekac az sie wchlonie )
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym odkryłam jeszcze jedną "moc" tego wynalazku - chłodzi mi brzucholek
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do prezentu to jeszcze na pulpicie byl pomysl z takim workiem kasy wiecie jak w sredniowieczu nosili w takich szmacianych workach monety to chcialam taki kupic, na sam dol wsadzic grube pieniazki (my od siebie dalismy 250 euro, tesciowa dorzuca 150) a na nie takie drobniaki po 1,2 i 5 centow ![]()
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie testuję go z ubraniami. Czy zostawia tłusty film? Ja czuję, że skóra jest nawilżona i gładka (chociaż nałożyłam trochę za dużo, bo jest trochę rzadki).
Jak posmaruję się wieczorem to rano będę wiedziała więcej ![]() Badanie było "tanie" bo zrobione w pakiecie. Jakbym chciała robić wszystko osobno (IgM i IgG), to zapłaciłabym znacznie więcej. DSC05324.jpg
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ja zakupiłam lotion na rozstępy i dodatkowo masełko na brzuszek z tej samej serii. Lotion wchłania się szybko, dobrze nawliża, masełko natomiast stosuję na brzuszek i piersi...Jest bardzo twarde, ale nabrane na dłon szybko się rozpuszcza i mozna wykonać delikatny masaż. W sumie jest tłuste, ale nie przeszkadza mi to bo uzywam tylko po wieczornej kąpieli
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten sam, ja wiem jak wyglada, bo zastanawialam sie nad nim w sklepie, ale jak zobaczylam lotion to wzielam lotion hihi
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wygrał olejek, przekonał mnie składem ![]() Wcinam gruszkę, twardego Klapsa (twardą Klapsę?). Mniam mniam, moje ulubione
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadlam kinder bueno i mi niedobrze
a za godzine jade z tesciowa mierzyc kuchnie w nowym mieszkaniu ... juz mam powoli dosyc tej kobiety ... raz ze od ponad tygodnia codziennie sie z nia widze, dwa ze nie ma dnia zeby 3-4 razy nie zadzwonila do mnie, a trzy ze dzisiaj mnie opieprzyla ze powinnismy tego mieszkania nie brac bo sie nie pomiescimy i ze co nas gonilo .... myslalam ze wyjde z siebie. Mieszkanie ktore wynajmiemy jest ladne, mniejsze bo mniejsze ale ladne i nie przeszkadza mi ze nie zmiesci mi sie stol i krzesla do salonu a ja to boli jak nie wiem no i w ogole wpieprza sie we wszystko ostatnio, az mezowi juz mowilam, ze mi cierpliwosc sie konczy... bo raz w tygodniu na obiad jest ok ale ostatnio ona ciagle cos od nas chce, a ze nam bardzo pomaga we wszystkim to jej nie powiem zeby sie odbujala
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, raz na jakiś czas jest ok, ale jak jeszcze wyraża swoje zdanie na temat, który w ogóle nie powinien ją obchodzić, to ja dziękuję
![]() Można paść...
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Ona zawsze byla nachalna ze swoimi radami i pomoca, ale przed ciaza umialam wysluchac a swoje zrobic, bez wiekszych emocji a teraz to juz mi az z uszu paruje
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosił mnie abym pojechała do jakiegoś sklepu kupiła mu jakieś narzędzia. Ale sam nie potrafił powiedzieć gdzie ten sklep jest (jak tam dokładnie trafić), ani nie podał dokładnej nazwy... Ale trafiłam (no bo jak mam nie trafić!), a narzędzie było tak drogie, że miałam nie brać jednak. I kto tu jest zdecydowany? Czasem mam wrażenie, że to on jest w ciąży (pomijając brzuch!!), bo ma tak dziwne apetyty czasem, że jestem w szoku. No i humorki tez miewa. Ja jestem czasem zła, czasem płaczliwa... ale na pewno jestem zdecydowana! ![]() Moja teściowa na szczęście mieszka 200 km od nas (ale moja mama bardzo blisko, na szczęście nie jest uciążliwa). Teraz spędzę z teściową 5 dni, bo razem jedziemy na to wesele. Ale da się przeżyć. Nie jest kłopotliwym gościem i zawsze trzyma moją stronę
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-08-11 o 15:20 |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ci tych wizyt |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, moj tez czesto taki niezdecydowany jest
A z tesciowa przezyje, nie moge sie soboty doczekac bo bede miala spokoj (jutro idziemy razem na slub :/)
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Max mial byc Julia gdyby mu ogonek nie wyrosl Wlasnie czytajac liste od ciebie Dawidek wpadl mi w oko no i mojej Paulinki nie ma na liscie ale na razie mi sie podoba Cytat:
???Cytat:
emigra a co tesciowa przerazona ze dla niej w waszym mieszkaniu miejsca nie bedzie
|
|||
|
|
|
#2206 |
|
Konto usunięte
|
Bo na wiewiórkę woła się baśka
![]() Ja chcę zapisać się też do lekarza na nfz, by mieć skierowania na badania za free ;] |
|
|
|
#2207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myszon i Żyraf
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Cały zwierzyniec
a jak ktoś ma jeszcze zwierzęce nazwisko i da takie imię? ![]() Pomysłowość (głupota) ludzka nie zna granic. Dziś nie mając weny z obiadem, robię frytki. A co tam, czasem można. Wczoraj na drugą kolację zjadłam kanapki z żółtym serem, na to ketchup (pomyślałam jeszcze o musztardzie, bo lubię łączyć ketchup z musztardą), a na to świeża sałata Muszę dziś męża po świeżą sałatę wysłać bo jest brzydka pogoda i NIGDZIE już nie wychodzę
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze kilka razy przeczytam o frytkach i pewnie też kupię (jeszcze nigdy nie kupowałam frytek w sklepie), haha. Co do Rodziców i Teściów jestem wielką szczęściarą, bo i jedni i drudzy są na medal: żadnych głupich rad, żadnego wtrącania bez pytania, dużo pomagają.
Tak poza tym, dzień dobry wszystkim. Mam nadzieję, że czujecie się dziś dobrze. |
|
|
|
#2211 |
|
Konto usunięte
|
A co to za pozycja na mrówkę i do tego ponumerowana?
Jeśli chłopak będzie, to mam problem z imieniem Ew. Miłosz, Wojtek, Witek.Rany, jak THORGAL można dać dziecku na imię, jakiś fanatyk normalnie :/ |
|
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28699029]A co to za pozycja na mrówkę i do tego ponumerowana?
Jeśli chłopak będzie, to mam problem z imieniem Ew. Miłosz, Wojtek, Witek.Rany, jak THORGAL można dać dziecku na imię, jakiś fanatyk normalnie :/[/QUOTE] nie na mrówkę tylko Mrówkę |
|
|
|
#2213 |
|
Konto usunięte
|
A Żyraf? Powinni tego zabronić.
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
A Niunia ???? Matko!
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Takim rodzicom powinni zabierać dzieci
![]() Podoba mi się Eliasz. Dla mnie nigdy to imię nie miało dziwnego brzmienia ani nie było śmieszne. Kiedyś podobał mi się także Norbert, ale dziecko będzie miało spore problemy aby je wymówić, i co jak będzie miało wadę wymowy? Nojbejt Franciszka nie dam, bo w połączeniu z nazwiskiem byłoby tylko fra fra fra Podobają mi klasyczne imiona. Mąz kiedyś palnął Edwin i Erwin... dla mnie kompletnie nie, to Edwina mąż ma prezesa, a ja w pracy Erwina mam listonosza Dla dziewczynki cały czas krązy mi po głowie Martyna. Może i Justyna? Także można ładnie zdrobnić. Lubię imię Judyta. Kiedyś chciałam Annę, ale Ania jest u szwagierki więc odpada.
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
W tym go popieram, bo niepodoba mi się, że ktoś pyta nas czy mamy już imiona wybrane, a na hasło: Sebastian, kręcą nosem, że już znają takiego jednego i on jakiś dziwny jest, nie teges, na nerwach im gra, same złe skojażenia mają...i mówią nam o tym bez ogródek No to jest już brak taktu, bo jak mi się jakies imię nie podoba wśród znajomych którzy spodziewają się lub spodziewali dziecka, to nigdy sobie nie pozwalałam na takie komentarze!
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:08 |
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
Mam koleżankę Justynę i ona ma córkę Martynkę
![]() Sebastian nie lubię, bo nie. Co nie znaczy, że innym się podoba a mnie nic do tego
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28702120]Mam koleżankę Justynę i ona ma córkę Martynkę
![]() Sebastian nie lubię, bo nie. Co nie znaczy, że innym się podoba a mnie nic do tego [/QUOTE]Super
|
#2219 |
|
Rozeznanie
|
U nas już doszło do sprzeczki na etapie "wybierania"imienia:brzyd al:
Ja obstawiam Lilę(Liliana),Luizę, Wojtusia, może Nataszę, małż Zosię, Wojtusia, Dominika(ę) też. Zupełnie nie chce się zgodzić na Danielę, z czym już się pogodziłam Agatka, Miłosz też super, ale już mamy w rodzinie lub u znajomych(chociaż Agatka baaardzo nam się podoba). Oczywiście teściowa jak usłyszała Lila, zaczęła wymieniać mi wszystkie Lilki, które zna i które oczywiście są w jakiś sposób dziwne i powinnam się zastanowić. To spowodowało, że pokochałam to imię ![]() Miałam nie pisać, ale napiszę, co tam, najwyżej mnie zlinczujecie ![]() Nie trawię nadawania dzieciom starych imion( większości), typu Cecylia, Edward itd. Moja znajoma ma parkę: Tadeuszka i Janinkę Jak dla mnie to
Agatka Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2011-08-11 o 19:51 |
|
|
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

W ostatni weekend sierpnia jadę z mężem na wesele kuzynki do Niemiec 

no i w ogole wpieprza sie we wszystko ostatnio, az mezowi juz mowilam, ze mi cierpliwosc sie konczy... bo raz w tygodniu na obiad jest ok ale ostatnio ona ciagle cos od nas chce, a ze nam bardzo pomaga we wszystkim to jej nie powiem zeby sie odbujala 

Ew. Miłosz, Wojtek, Witek.
No to jest już brak taktu, bo jak mi się jakies imię nie podoba wśród znajomych którzy spodziewają się lub spodziewali dziecka, to nigdy sobie nie pozwalałam na takie komentarze!
Agatka, Miłosz też super, ale już mamy w rodzinie lub u znajomych(chociaż Agatka baaardzo nam się podoba). Oczywiście teściowa jak usłyszała Lila, zaczęła wymieniać mi wszystkie Lilki, które zna i które oczywiście są w jakiś sposób dziwne i powinnam się zastanowić. To spowodowało, że pokochałam to imię