|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
A mnie denerwują wszystkowiedzący ludzie. Nienawidzę jak ktoś ma klapki na oczach i na żaden temat nie można z nim podyskutować,bo on wie i już. Przy tym ogromna arogancja i jakieś takie poczucie wyższości. Wrrrrr
Niestety czasem takie rzeczy widzę na wizażu i straaaasznie nad tym ubolewam. Jejku,no naprawdę niektórzy to myślą,że mają patent na mądrość
|
|
|
|
#1022 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I ja wcale nie uważam, że argument "nie można mieć wszystkiego" jest zły. Byłby zły gdyby był ciągle wykorzystywany.
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
Mnie denerwuje odsylanie ludzi brzydkich do psychiatry na terapie, bo maja niska samoocene. Zamiast ich poslac do fryzjera, do sklepu, do kosmetyczki to niech ida sie leczyc.
Na wizazu to tez popularne, ktos sie pyta jak podniesc samoocene bo jest niski, gruby, ma pryszcze, krzywe zeby i zle sciete wlosy. Diagnoza- jest tak naprawde piekna tylko ma skrzywienie psychiczne, niech idzie na terapie. Pff. Tak jakby istnieli tylko piekni ludzie a zla samoocene sobie wzieli z ksiezyca. Robienie z tradziku choroby psychicznej to troche przesada, czemu nie odesla do dermatologa tylko do psychologa? |
|
|
|
#1024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak już myśli o tym to mądry? WIĘKSZOŚĆ palaczy o tym myśli, ma tego świadomość. Yhm Osoby, które zaczynają palić w wieku dorosłym są dla mnie idiotami. Owszem. Ale co powiesz o dziecku, które zaczęło popalać w wieku 12 lat a jak miało 15 to było już nieźle uzależnione? |
|
|
|
|
#1025 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
1000- a ile mialas lat jak zaczelas? Bo ja wlasnie 13, 14 to bylo jak rzucalam i palilam pol paczki dziennie. Bylo takie nasze towarzystwo, na tym sie opieralo ze palilismy razem. Mnie rodzice zlapali, wybili mi to z glowy, ale tamci znajomi do dzisiaj pala.
|
|
|
|
#1027 |
|
Konto usunięte
|
Tak jak napisałam. Zaczęłam popalać jak miałam 12. W wieku 15 lat byłam uzależniona psychicznie. Teraz mam 24 lata.
|
|
|
|
#1028 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
To proszę wytłumacz mi co miałaś na myśli, jeśli nie to że nie tak łatwo rzucić palenie(w skrócie). Jak o tym myśli i nic z tym nie robi to jeszcze głupszy. Tak czy tak - głupi.
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
No to chyba mialam szczescie ze mnie zlapali, chociaz wtedy mnie to wkurzylo.
Wlasnie to psychiczne uzaleznienie jest najgorsze, od tego trzymania czegos w rece i zaciagania sie czyms, czymkolwiek. Jak sie da temu jakies zastepstwo to jest latwiej. Mozna ssac olowek, mozna kupic e-fajke. Wtedy uzaleznienie od nawyku jest zaspokojone i trzeba tylko zwalczyc to od nikotyny. To juz latwiejsze niz walczenie ze wszystkim na raz. |
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe, palenie...
Popalałam jak miałam 12-13 lat, z towarzystwem. Na szczęście szybko zmądrzałam, więc nawet w tym wieku można dojść do właściwych wniosków i się nie uzależnić. Dostęp do wiedzy jest, każdy potrafi od małego wyliczyć zagrożenia dla zdrowia (oraz inne), jakie wiążą się z paleniem tytoniu. W takiej sytuacji jeśli ktoś doprowadza do uzależnienia się, to tylko świadomie. To samo dotyczy innych używek. Jestem całkowicie za zakazem palenia w miejscach publicznych. I śmieszy mnie rozprawianie palaczy o tolerancji dla nich. I jeszcze tworzenie specjalnych miejsc do palenia tam, gdzie ich nie ma... hehehe, jasne. Artykuł pierwszej potrzeby normalnie, nic tylko tolerować.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-11 o 15:19 |
|
|
|
#1031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mlodosc i 'towarzystwo' rzadzi sie swoimi prawami
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak miałam 13 lat miałam okres buntu, w dodatku przechodziłam go z palącą przyjaciółką. Zapaliłam od niej raz i podziękowałam za tą "przyjemność". A żeby zrobić na złość rodzicom(o jak ja kochałam im wtedy robić na złość) mogłam zacząć palić. Mogłam... ale nie chciałam, czułam że to głupota.
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dziadek palił od 11 roku życia do pierwszego miesiąca moejgo życia [miał wtedy koło 60tki]. Rzucił z dnia na dzień, bo żeby nie palić przy dziecku palił najpierw w kuchni, potem w łazience i jak raz wyszedł z domu na klatkę [bo wtedy już przebywałam w każdym pomieszczeniu] to stwierdził, że jeszcze go nie popierdzieliło, żeby jak złodziej się na klatce czaić. I nie pali od 23 lat. A palił jak smok.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1034 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Kresowiak
Oni jak coś postanowią to koniec... Mój TŻ też z tych okolic, to bestyja uparta nawet bardziej niż mój Dziadek ![]() Który mi od dzisiaj za to rzucenie palenia dziękuje.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Mój tata palił, ale jak urodził się mój młodszy brat to postanowił przestać, więc wiem, że jest to możliwe. To samo było z moim dziadkiem (wtedy nie mieliśmy mieszkania). Dla mnie to drażliwy temat, bo mój TŻ pali i są notoryczne o to wojny.
Dziwi mnie, że są tacy, którzy mówią "palę, bo lubię", a potem narzekają, że nie mają pieniędzy albo coś tam. Ja słucham muzyki, bo lubię i nie narzekam, że głuchnę od niej. Skoro decydują się na przyjemność, którą jest dla nich palenie, to ponoszą za nią cenę. Po co potem wydziwiać, mlamlać i jeszcze mam się nad nimi litować
|
#1037 |
|
lokalna gwiazda
|
Sądzę, że nikotyna różnie na ludzi działa. Ja popalalam przez rok. Obracalam się w takim towarzystwie, gdzie wszyscy palili i nie przyjmowali do wiadomosci, że nie palę. Nauczyłam się puszczać nosem dym
, by stwarzać wrażenie, że się zaciągam.Ale! Nie mogłam znieść tego gorzkiego posmaku w ustach, żadna pasta, żadne płyny nie pomagały. Kontakty towarzyskie się rozluźniły, a ja z ulgą pożegnalam papierosy i tę gorycz uw ustach towarzyszącą każdemu posiłkowi. Nie wciągnęłam się. Znam kobietę, która po pierwszym papierosie zostala nałogową palaczką. ja tego nie rozumiem, ale osoby palące pewnie tak. |
|
|
|
#1038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czasami nawet fryzjer, sztab kosmetyczek i nowe ciuchy nie pomogą w podniesieniu samooceny. Wiele dziewczyn jest naprawdę ładnych, ludzie im to powtarzają, ale co z tego skoro one same tego nie widzą w lustrze i przybierają postawę "przepraszam, ze żyję". Więc czasami "odpicowanie" się to nie wszystko
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie rozumiem takiego palenia "dla towarzystwa" Niszczenie sobie zdrowia i tracenie pieniędzy dla znajomych, cudnie
|
#1041 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Kursantów nie zmienisz, a ja najmłodsza byłam. |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
W moim pierwszym poście o palaczach miałam akurat na myśli osoby starsze, które mają na utrzymaniu rodzinę, Jeśli ktoś jest sam i woli zapalić niż zjeść porządny obiad - jego sprawa, to jest tylko śmieszne
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-08-11 o 16:22 |
|
|
|
|
#1043 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie to. Nie tylko. Chodzi mi o to, że podejście do palących jest zupełnie inne niż do alkoholików i narkomanów. Pomoc jaką im się daje jest zupełnie inna. Niesłusznie. Cytat:
Cytat:
Gratuluję wam wszystkim, który jesteście tak za✂✂✂iści, że przeczytaliście na paczce 'palenie zabija' i stwierdziliście, że nie chcecie umierać. Gratuluję palącym 50 lat ludziom, którzy rzucają z dnia na dzień. Gratuluję alkoholikom, który mówią sobie 'od dziś nie piję' i nie piją. Gratuluję narkomanom, którzy pewnego dnia budzą się z postanowieniem, że już nie będą ćpać. Gratuluję narkomanom i alkoholikom, którzy dostają pomoc od innych, tylko dlatego, że jak zaćpają czy zapiją to są nie do wytrzymania. |
|||
|
|
|
#1044 | |
|
Konto usunięte
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28697998]Ale czasami nawet fryzjer, sztab kosmetyczek i nowe ciuchy nie pomogą w podniesieniu samooceny. Wiele dziewczyn jest naprawdę ładnych, ludzie im to powtarzają, ale co z tego skoro one same tego nie widzą w lustrze i przybierają postawę "przepraszam, ze żyję". Więc czasami "odpicowanie" się to nie wszystko
[/QUOTE]Jezeli modelka twierdzi ze jest gruba, a piekna dziewczyna twierdzi ze jest brzydka to tak, moze jakas pomoc by sie przydala. Ale jak gruba dziewczyna mowi ze jest gruba to trzeba jej przyklasnac, poslac do dietetyka a nie na terapie. Mialam tu na mysli ludzi, ktorzy naprawde nie sa zbyt ladni. I nie ma co im wmawiac choroby psychicznej tylko dlatego, ze widza jak wygladaja. Na wizazu to w ogole z kazda glupota, ktora da sie normalnie zalatwic odsylaja na terapie. Mam slabe paznokcie- idz na terapie, tam ci wytlumacza, ze nie masz; koncowki mi sie rozdwajaja- idz na terapie, pomoga; rano nigdy nie wiem w co sie ubrac- znam swietna grupe wsparcia. Cytat:
1000- znam ten bol z rzucania kawy, koniec koncow tak mnie miesnie juz bolaly ze znowu zaczelam pic i codziennie pije 3-4 dlatego nie oceniam xD wiem co to jest, zamienilam jeden nalog na drugi... |
|
|
|
|
#1045 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A że niektórzy mówią sobie "od dzisiaj nie palę" i nie palą, to inna sprawa. Jak widać niektórzy potrafią w ten sposób rzucić palenie
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Właściwie to gratuluję wszystkim, którym udało się wyjść z czegoś, w czym tkwili po uszy
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-11 o 16:55 |
|
|
|
|
#1047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie nie rozumiesz. Niech alkoholik rzuca picie piwem niskoalkoholowym... Są tacy, którzy rzucają dzięki trzymaniu palca w dupie. Są tacy, co sobie nakleją plaster i są szczęśliwi. I są też tacy, którzy mogą się cali obkleić, rzuć gumy, inhalować się, wbijać igły i biorezonansować i nie rzucą! Leki psychotropowe to dla nich jedyny ratunek. Ale lekarze mają to w dupie. |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajki niszczą zdrowie, lecz nałóg często jest silniejszy. Te całe gumy na rzucenie to często pic na wodę, przecież najważniejsza jest silna motywacja i naprawdę wielka siła i upór. Gdy człowiek jest uzależniony, to o to ciężko, bo jak rzuca, to tak ciągnie go do tego, że szok. Powiem Wam jako ciekawostkę, że moi rodzice palili od 18 roku życia. Kopcili i to nieźle, aż dziwili się, że ja i siostra nie poszłyśmy w ich ślady i papierochami się brzydzimy ![]() Myślałam, że nigdy tego nie rzucą. Jak byłam mała, to tak chciałam oduczyć, że wyrzuciłam kiedyś mamie paczkę przez okno - nie dziwcie się, dzieci mają różne pomysły :F chciałam pomóc lecz to na nic to było silniejsze, palili na serio dużo , głównie ze stresu przełom nastąpił, gdy mama z półtora roku temu, w wieku 41 lat zachorowała na raka szyjki macicy. Wtedy lekarze powiedzieli, że nie ma rady i musi rzucić , jak chce być zdrowa. Wtedy rzuciła z dnia na dzień. Tata rzucił niedługo potem, na pewno go to wszystko przeraziło. Swoją drogą mój wujek uzależniony od alkoholu też rzucił alkohol dopiero wtedy, gdy groziła mu śmierc. Ryzyko śmierci sprawia, że chyba każdy by rzucił. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Uzależnienie się jest dla mnie po prostu głupie i nie mam litości w ocenianiu palących.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-08-11 o 17:09 |
|
|
|
|
#1050 |
|
Konto usunięte
|
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Niestety czasem takie rzeczy widzę na wizażu i straaaasznie nad tym ubolewam. Jejku,no naprawdę niektórzy to myślą,że mają patent na mądrość

WIĘKSZOŚĆ palaczy o tym myśli, ma tego świadomość.