Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 18:06   #1081
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Porzucając temat fajek (bo najpewniej będę palić nawet kiedy będę miała rachunki do zapłacenia ) powiem, że dziwi mnie zachowanie policji, która nie reaguje na rowerzystów jadących chodnikiem biegnącym przy suchej jezdni, na której ograniczenie jest do 50km/h.
Ograniczenie ograniczeniem, ilu ludzi się wszędzie do takich ograniczeń stosuje? Pomijam kurstantów, egzaminujących się i ewentualnie początkujących kierowców.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:10   #1082
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Z małym dzieckiem mogą jechać po chodniku. Chyba Myślę, że gdyby stosowali się do przepisów to i kierowcy mieliby oczy dookoła głowi, i oni też, i wszystkim jeździłoby się lepiej.
No ale czego tu wymagać kiedy na rower może wsiąść osoba zupełnie nie znająca przepisów drogowych.
Oo... Przypomniało mi się. Powinny być co kilka lat robione testy z przepisów dla kierowców. Jestem świeżo (no, kilka miesięcy po) po kursie na prawo jazdy i jak jadę gdzieś z mamą, to się autentycznie boję. Ona kompletnie nie kojarzy znaków. Tzn. wiadomo, te najważniejsze zna, ale np. znaku "strefa zamieszkania" nie znała. Już pal licho moją mamę, bo ona jeździ tylko po jednym mieście i ma te drogi obadane, ale jak sobie pomyślę ile jest takich osób, które jeżdżą w dłuższe trasy, to
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:11   #1083
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ogólnie zgadzam się, ale podkreślone - ciekawa literówka- do Demi93
Dobre Deminizowanie - zapisze sobie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja tak mam, ze jak zjem cukierka to waga to pokaze. Jak zjem fryteczki raz na miesiac tez waga to pokaze. Musze sie bardzo pilnowac ale moja rodzinka wlasciwie niebardzo to rozumie, wszystko smaza.
Ja nie moge nawet 'z glowa' jesc fast foodow XD

Babcia jedna z druga w sumie byly wychowane w przekonaniu ze dziecko zdrowe to dziecko grube, dziecko grzeczne to takie ktore ma cos w ustach.
Ło matko, współczuję, ja mam to szczęście, że mój metabolizm pozwala mi jeśc, to co chce (bez kitu )
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:17   #1084
201604250941
Konto usunięte

Waga to pokaze to u mnie znaczy ze przybedzie mi na wadze a potem to nie zejdzie juz bez stosowania diety. Musze liczyc kalorie, czy nie jem wiecej niz 2000 dzienni. Ja tak niby nic nie robie, nie jem ani smazonego ani cukierkow a jednak waga ciagle idzie w gore, chyba znowu musze isc na diete powoli.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:18   #1085
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Waga to pokaze to u mnie znaczy ze przybedzie mi na wadze a potem to nie zejdzie juz bez stosowania diety. Musze liczyc kalorie, czy nie jem wiecej niz 2000 dzienni. Ja tak niby nic nie robie, nie jem ani smazonego ani cukierkow a jednak waga ciagle idzie w gore, chyba znowu musze isc na diete powoli.
A może dieta z dietetykiem?

Czyli można powiedzieć, że też (nie)jesz fast foodów z głową.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-11, 18:19   #1086
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:
Z małym dzieckiem mogą jechać po chodniku. Chyba Myślę, że gdyby stosowali się do przepisów to i kierowcy mieliby oczy dookoła głowi, i oni też, i wszystkim jeździłoby się lepiej.
No ale czego tu wymagać kiedy na rower może wsiąść osoba zupełnie nie znająca przepisów drogowych.

wg mnie najpierw to kierowcy powinni zacząć stosować się do przepisów, bo to dzięki temu a raczej przez to, że tego nie robią, wielu rowerzystów zwyczajnie boi się wjeżdżać na ulicę. Ktoś wcześniej wspominał o ulicach z ograniczeniem do 50 - no sorry ale w jakim my świecie żyjemy? przykład z dziś - wracamy do domu z mężem, ograniczenie do 60, jedziemy prawie 70 i nagle okazuje się że... wszyscy nas wyprzedzają! W mieście, tuz przed przejściem dla pieszych! Więc sorry ale nic mnie nie przekona do wjazdu rowerem na ulicę, wole zapłacić mandat niż narażać własne zdrowie i życie bo ktoś jest bezmyślny.
Zresztą kilka stron wcześniej pisałam że mnie to frustruje, zwłaszcza że ktoś łamiący przepisy jest postrzegany jako zaradny, fajny, i jest to dosyć powszechnie akceptowane..

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:23   #1087
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
wg mnie najpierw to kierowcy powinni zacząć stosować się do przepisów, bo to dzięki temu a raczej przez to, że tego nie robią, wielu rowerzystów zwyczajnie boi się wjeżdżać na ulicę. Ktoś wcześniej wspominał o ulicach z ograniczeniem do 50 - no sorry ale w jakim my świecie żyjemy? przykład z dziś - wracamy do domu z mężem, ograniczenie do 60, jedziemy prawie 70 i nagle okazuje się że... wszyscy nas wyprzedzają! W mieście, tuz przed przejściem dla pieszych! Więc sorry ale nic mnie nie przekona do wjazdu rowerem na ulicę, wole zapłacić mandat niż narażać własne zdrowie i życie bo ktoś jest bezmyślny.
Zresztą kilka stron wcześniej pisałam że mnie to frustruje, zwłaszcza że ktoś łamiący przepisy jest postrzegany jako zaradny, fajny, i jest to dosyć powszechnie akceptowane..
A jak ktoś jedzie przepisowo, to postrzegany jest jako zawalidroga. Ostatnio mnie ktoś strąbił po czym zaczął wyprzedzać, gdy jechałam 60km/h na drodze, gdzie było ograniczenie do 40km/h (tyle że to ze względu na budowaną obwodnicę, a o tej porze tam już nikogo nie było, normalnie można tam jechać te 60).
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:32   #1088
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Dobre Deminizowanie - zapisze sobie
To Ciebie starsze babki wyzywały od kochanic Szatana? Coś w tym musi być

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:33   #1089
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A może dieta z dietetykiem?

Czyli można powiedzieć, że też (nie)jesz fast foodów z głową.
No z dietetykiem zawsze. Zeby zjesc frytki bym musiala zjesc 4 rodzynki na pozostale posilki.
Stary 2011-08-11, 18:34   #1090
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To Ciebie starsze babki wyzywały od kochanic Szatana? Coś w tym musi być
Tak, to ja
Stary 2011-08-11, 18:37   #1091
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Oo... Przypomniało mi się. Powinny być co kilka lat robione testy z przepisów dla kierowców. Jestem świeżo (no, kilka miesięcy po) po kursie na prawo jazdy i jak jadę gdzieś z mamą, to się autentycznie boję. Ona kompletnie nie kojarzy znaków. Tzn. wiadomo, te najważniejsze zna, ale np. znaku "strefa zamieszkania" nie znała. Już pal licho moją mamę, bo ona jeździ tylko po jednym mieście i ma te drogi obadane, ale jak sobie pomyślę ile jest takich osób, które jeżdżą w dłuższe trasy, to
albo, ktorzy nie pamietaja kto ma pierszenstwo

-----------------------------------------

ja x lat jezdzilam na rowerze przekonana, ze sie przepuszcza tych po lewej stronie, a nie po prawej

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:40   #1092
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
No z dietetykiem zawsze. Zeby zjesc frytki bym musiala zjesc 4 rodzynki na pozostale posilki.
Czyli masz problemy z metabolizmem. Bo to nie jest normalne.
Stary 2011-08-11, 18:43   #1093
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
ze sie przepuszcza tych po lewej stronie, a nie po prawej
można i tak.
Za młodu ja uznałam taktyke, że przejezdzam w momencie kiedy jest 'pusto'

Coś o kierowcach - ja ostatnio nawet byłam świadkiem sytuacji kiedy jedno i to samo auto wyprzedzało na trzeciego chyba z 5 razy i wszyscy musieli go przepuszczać, hamować, kryć się na wszystkie strony bo JEMU się śpieszy i ma 'nowe' auto i musi je pewnie wypróbować.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:48   #1094
201604190949
Konto usunięte

Ja wspominałam o ograniczeniu do 50km/h bo jak jest takie to rowerzysta ma obowiązek jechać ulicą. Chodnikiem wolno mu jechać tylko kiedy jest ograniczenie powyżej 50, złe warunki na jezdni itp.

Wiecie, w takiej Norwegii na przykład to bym się stosowała do przepisów. Tam są mądre i wiadomo, że jak jest do 50 to trzeba jechać 50 i ani ani więcej bo tak jest bezpiecznie. A u nas walną znak nie wiadomo dlaczego, droga prosta jak stół, widoczność boska ale nie, znak stoi a dalej chłopcy z radarem.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:49   #1095
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
można i tak.
Za młodu ja uznałam taktyke, że przejezdzam w momencie kiedy jest 'pusto'

Coś o kierowcach - ja ostatnio nawet byłam świadkiem sytuacji kiedy jedno i to samo auto wyprzedzało na trzeciego chyba z 5 razy i wszyscy musieli go przepuszczać, hamować, kryć się na wszystkie strony bo JEMU się śpieszy i ma 'nowe' auto i musi je pewnie wypróbować.
Ja na szczęście miałam zajęcia z policjantem, cykl wykładów, żeby wyrobić kartę rowerową
Stary 2011-08-11, 18:52   #1096
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
[..]
teraz pojade Ci żartem ? czy Ty przypadkiem nie jesteś Patrycja Papierska z Top Model ?

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja na szczęście miałam zajęcia z policjantem, cykl wykładów, żeby wyrobić kartę rowerową
Ja też miałam robią kartę rowerową i też mieliśmy takie procedury jak Ty.
a ja mówie o czasach kiedy 'nikt' nic nam nie powiedział jak jechać i trzeba być zdanym na siebie .

Kid Cudi
Stary 2011-08-11, 18:53   #1097
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
teraz pojade Ci żartem ? czy Ty przypadkiem nie jesteś Patrycja Papierska z Top Model ?
<gleba> Kocham wizaż
Paulina, nie Patrycja, Paulina
Stary 2011-08-11, 18:55   #1098
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mówie o czasach kiedy 'nikt' nic nam nie powiedział jak jechać i trzeba być zdanym na siebie .
Zawsze najbezpieczniej stwierdzić, że pierwszeństwo ma większy Myśmy mieli te zajęcia z klasach 4-6, wcześniej to w zasadzie nie jeździłam po okolicy szczególnie ruchliwej
Stary 2011-08-11, 18:55   #1099
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
<gleba> Kocham wizaż
Paulina, nie Patrycja, Paulina
No tak - nie lubiłam jej .. mogło mi się zapomnieć. XD

Cytat:
Zawsze najbezpieczniej stwierdzić, że pierwszeństwo ma większy Myśmy mieli te zajęcia z klasach 4-6, wcześniej to w zasadzie nie jeździłam po okolicy szczególnie ruchliwej
Mnie o ile pamięc nie myli ja miałam w 6 klasie podstawówki kartę a na pożegnanie 'kursu' było znakowanie rowerów XD

Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-08-11 o 18:56
Stary 2011-08-11, 18:56   #1100
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:
Ja wspominałam o ograniczeniu do 50km/h bo jak jest takie to rowerzysta ma obowiązek jechać ulicą. Chodnikiem wolno mu jechać tylko kiedy jest ograniczenie powyżej 50, złe warunki na jezdni itp.

Wiecie, w takiej Norwegii na przykład to bym się stosowała do przepisów. Tam są mądre i wiadomo, że jak jest do 50 to trzeba jechać 50 i ani ani więcej bo tak jest bezpiecznie. A u nas walną znak nie wiadomo dlaczego, droga prosta jak stół, widoczność boska ale nie, znak stoi a dalej chłopcy z radarem.
w zupełności się z Tobą zgadzam a raczej zgadzałabym gdyby nie fakt, że niestety w Polsce sprawdza się bardziej kampania pod hasłem "karać i zakazywać" a nie "uświadamiać i edukować". Podejrzewam, że to jest przyczyną stawiania zakazów i ograniczeń na takich drogach jak opisujesz.
W Szwecji byłam w szoku jak auto zatrzymało się zanim jeszcze dotarłam do przejścia dla pieszych. W Polsce mogę sobie stać przed przejściem ile chcę, czekając na cud że ktoś się zatrzyma nawet przechodząc na zielonym czasami się obawiam czy ktoś wyhamuje i na pewno widzi mnie na przejściu. W takich warunkach - przechodząc na przejsciu, na zielonym świetle dla pieszych, zginęła w wieku 17 lat moja koleżanka z klasy.

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:57   #1101
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Czyli masz problemy z metabolizmem. Bo to nie jest normalne.
Wlasnie nie, nie mam problemu z metabolizmem, wszystko w granicach normy. Po prostu nie wszyscy moga jesc co chca, skad te grubasy sie biora. Oni sie nie pilnuja a ja sie pilnuje.
Stary 2011-08-11, 18:58   #1102
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Neeee, za mało narzekam żeby być nią ^^ Ale lokalizacja piękna, więc przywłaszczyłam.

Ja też miałam egzamin na kartę rowerową. Do teraz pamiętam wszystkie znaki bo jak jeżdżę z rodzicami samochodem to robię za pilota, dodatkowe oczy, ćwiczę spostrzegawczość itd.
Stary 2011-08-11, 18:59   #1103
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
No tak - nie lubiłam jej .. mogło mi się zapomnieć. XD
Ciiiiicho, jeszcze sie okaże, że to naprawdę ona

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

A jednak nie
Stary 2011-08-11, 19:01   #1104
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
w zupełności się z Tobą zgadzam a raczej zgadzałabym gdyby nie fakt, że niestety w Polsce sprawdza się bardziej kampania pod hasłem "karać i zakazywać" a nie "uświadamiać i edukować". Podejrzewam, że to jest przyczyną stawiania zakazów i ograniczeń na takich drogach jak opisujesz.
W Szwecji byłam w szoku jak auto zatrzymało się zanim jeszcze dotarłam do przejścia dla pieszych. W Polsce mogę sobie stać przed przejściem ile chcę, czekając na cud że ktoś się zatrzyma nawet przechodząc na zielonym czasami się obawiam czy ktoś wyhamuje i na pewno widzi mnie na przejściu. W takich warunkach - przechodząc na przejsciu, na zielonym świetle dla pieszych, zginęła w wieku 17 lat moja koleżanka z klasy.
U nas nadal jest coś takiego jak 'wtargnięcie na pasy' oO Chyba tylko u nas. Nie mówię oczywiście o czerwonym tylko o pasach bez sygnalizacji.

Moja mama jak robiła prawko lat temu dużo to instruktor zapytał ją co by zrobiła jakby rowerzysta przejechał po pasach. Odpowiedziała, że zatrzymałaby się. On na to, że mogłaby go przejechać bo pasy są dla pieszych a nie dla pojazdów.
I ma kurde rację
Stary 2011-08-11, 19:06   #1105
201604250941
Konto usunięte

No bo piesi sa durni albo nie maja samochodow. Wchodza na pasy kiedy im sie chce a nie kiedy mozna. Oczekuja ze kierowca akurat na nich patrzy a nie w lusterko czy gdzies, ze ma hamulce dobre, ze zdazy. Wiadomo ze to pieszy zginie wiec to jemu ma zalezec. A ci niee, pasy sa ich i robia samochodom laske pozwalajac nam jezdzic po ulicy.
Jak ktos wyraznie chce przejsc, zwlaszcza starsi ludzie, to sie cala ulica zatrzyma, wystarczy tylko kurcze popatrzec sie, pokazac ze sie chce przejsc i poczekac az sie zatrzyma i wtedy isc a nie liczyc na to ze sie zatrzyma.
Stary 2011-08-11, 19:09   #1106
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejciu współczuję
Ja niby też mam gorszą przemianę materii niż kiedyś, lecz codziennie jem śniadanie , porządny obiad ( sporo ziemniaków na pół talerza hehe) , mięsko , surówkę i 3 -4 kanapki na kolację. Inaczej nie miałabym siły do życia Czasem słodycze, lecz nie codziennie.
A kiedyś, to ho ho chyba codziennie jadłam słodycze np batoniki, lody czy jakieś fast foody też w miarę często i nie tyłam, to były czasy
Ja bym się na Twoim miejscu zbadała, bo skoro malutka porcja i Ty już możesz utyć to jest coś nie halo.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:12
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:10   #1107
201604190949
Konto usunięte

candycotton, yyy... nie zgodzę się. Kierowca zbliżając się do pasów ma na te pasy patrzeć, czy nikt nie chce przejść i zatrzymać się jeśli ktoś chce. I w ogóle zwolnić maksymalnie przed pasami.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:11
Stary 2011-08-11, 19:17   #1108
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
. W Polsce mogę sobie stać przed przejściem ile chcę, czekając na cud że ktoś się zatrzyma
Odpowiem z punktu widzenia kierowcy i pieszego - kiedy chcę przejść przez pasy logiczne jest że auta mnie same nie przepuszczą. Musisz przyjąć pewną postawę i gdy samochód jest w odpowiedniej odległości po prostu wejść na pasy. Musi się zatrzymać, jak tego nie zrobi (0,1% szansy) to po prostu uciekaj.
Co mnie denerwuje jako kierowcę - ludzie na przejściach, nie wiem czy chcą przejść czy tańczą walca? Do przodu, do tyłu, krok, wejdzie na przejście do połowy, cofnie się... Ostatnio zmarnowałam chwilę bo widzę stoi jakaś dziewczyna - chce przejść, ale byłam zbyt blisko by się zatrzymać bez gwałtownego hamowania, ale ona weszła. Zahamowałam z piskiem a ona co zrobiła? W połowie się cofnęła. To myślę że jadę dalej, kiedy wrzuciłam jedynkę ONA ZNOWU WESZŁA NA PASY I Z POWROTEM SIĘ COFNĘŁA

dlatego właśnie nie lubię przepuszczać pieszych sama z siebie, bo rzadko który jest na tyle pewny siebie, żeby wejść pewnym krokiem (patrzą się na mnie zdziwieni, wchodzą, cofają się, bla bla bla nie wiedzą czy naprawdę to się dzieje czy co) dając JASNY SYGNAŁ zamiaru przejścia na drugą stronę- chodzi mi o kontakt wzrokowy, między innymi. bo tego mnie uczyli na prawie jazdy, kontakt wzrokowy z pierwszym, kiedy widzisz że on ma głowę w chmurach bezpieczniej będzie zwolnić ale nie zatrzymywać się, bo pewnie nawet nie zauważy że ma wolne pasy i pewnie mu się nie śpieszy. i żeby uważać na osoby zamyślone...

ja też przyjmuję pewną postawę, stoję krok od jezdni ( a nie jak niektórzy stopami na jezdni w pozycji strusia pędziwiatra gotowego do biegu i kierowca nie wie czy wbiegniesz, czy co) i po prostu patrzę się na kierowcę dając sygnał "JESTEM WAŻNIEJSZA, HELOŁ, PRZECHODZĘ"

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:19
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:18   #1109
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Ja bym się na Twoim miejscu zbadała, bo skoro malutka porcja i Ty już możesz utyć to jest coś nie halo.
Ale zbadalam sie i wszystko mam w normie. Po prostu mam taki typ budowym ktory sam z siebie nie spala tluszczu i nie chudnie od cwiczen, tylko od diety. I doskonale wchlania wszystko co zje ;/ W sumie wszyscy w rodzinie sa bardzo grubi poza mna i moim tata, takie mam geny. Wiedzac to po prostu nie ruszam pewnych rzeczy. Latem korci zeby zezrec loda czy gofra ale nie wolno mi.

Cytat:
candycotton, yyy... nie zgodzę się. Kierowca zbliżając się do pasów ma na te pasy patrzeć, czy nikt nie chce przejść i zatrzymać się jeśli ktoś chce. I w ogóle zwolnić maksymalnie przed pasami.
No ale jak pieszy jest glupi to mu to nie pomoze, ze kierowca uwaza i zwalnia. Nie trzeba duzej predkosci zeby kogos okaleczyc/zabic. A ci sie pchaja na jezdnie jak juz samochod jest blisko.

A w ogole u Was w miastach tez jest tak ze piesi maja zielone w tym samym czasie co samochody i musza miedzy nimi przechodzic?
Stary 2011-08-11, 19:21   #1110
201604190949
Konto usunięte

Mucha, ale weź pod uwagę to, że Ty pieszego widzisz a on Cię w samochodzie niekoniecznie. No i taniec w balecie... hm moim zdaniem to kierowca powinien dać wyraźny znak, że przepuszcza pieszego. Bo jak kierowca się przeliczy i pieszy jednak nie będzie chciał wejść na pasy to nic się nie stanie. Ale jak pieszy się przeliczy, że kierowca się zatrzyma to dziękuję.
No i jeszcze pieszy musi też patrzeć na dwa pasy jazdy. Co mi po tym, że Ty stoisz albo zwalniasz jak w drugą stronę zapindalają jak dzicy.

To znaczy jak? Samochody mają zielone wtedy kiedy piesi mają zielone na tej samej jezdni? Piesi na zielonym przecinają jezdnię na pasach a samochody jadą po tych pasach bo mają zielone też?

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości