Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 19:02   #3361
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
ja też od poczatku zapisuje o ktorej godzinie malutki je i ile, i czy MM czy mój pokarm(teraz już tylko MM). I widać w tym regułe, szczególnie w nocy prawie o w samych godzinach je
Madzia1k1 ja tez zapisuje o ktorej i ile mala mi je tez zapisywalam czy pokarm czy MM. i tez jest regularnosc u nas i dodatkowo widze kiedy zaczyna zjadac wiecej, ladnie to widac

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Lilkaa najlepsze życzenia urodzinowe. I gratuluję wygrania butelki.
DaKaro dziekuję pieknie Kochana

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Nerolka i inne mamusie po szczepieniu, maly co prawda spi ale nie moge mu zmienic pieluchy, polozyc do ozeczka bo strasznie placze,tylko go biore na raczki to sie uspokaJA czy tonormalne?? jeju jak ja sie boje, ze to jakas reakcja poszczepieniu niepozadana. zeby mu to przeszlo
Kajool moja Karolinka po szczepieniu w sumie zachowywala sie normalnie jak zawsze, nie zauwazylam zeby byla bardziej placzliwa niz zwykle wiec nie moge pomoc niestety nie miala temperatury, nie spuchly jej nozki po nakluciach ani raczka, jedynie na raczce miala czerwony placek ktory po dwoch dniach smarowania altacetem zszedł i zostal taki maly slad po szczepieniu. Ja szczepilam tymi szczepionkami na NFZ, nie wiem ktorymi Ty szczepilas swoje dziecko.. zycze aby bylo juz lepiej a placz przeszedł

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lilkaa to dzieciątku się pobieram krew z głowki
poważnie ?!
żartujesz?!

Przecież Ja tego nie wytrzymam

Czy wasze dzieci podczas snu oddychają tak jakby piesek prosił ?
i brzuszek cały chodzi?!
Zaneta88 nom nie wiem czy wszedzie tak sie pobiera ale w szpitalu napewno tak pobierali i te pielegniarki tez chcialy z glowki (powiedzialy ze takim malym dziecion z glowki sie pobiera )ale dzieki temu ze zylki byly cienkie na glowce a na raczce ladna zylka to pobraly z zylki naszczescie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:08
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:21   #3362
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

mój okruszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.08 (13).jpg (40,1 KB, 87 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:26   #3363
83monia
Zakorzenienie

Kupilam chuste azimi i juz chustowalam mljego trzylatka jemu sie podoba to i kindze powinno

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:31   #3364
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Kajool moja Karolinka po szczepieniu w sumie zachowywala sie normalnie jak zawsze, nie zauwazylam zeby byla bardziej placzliwa niz zwykle wiec nie moge pomoc niestety nie miala temperatury, nie spuchly jej nozki po nakluciach ani raczka, jedynie na raczce miala czerwony placek ktory po dwoch dniach smarowania altacetem zszedł i zostal taki maly slad po szczepieniu. Ja szczepilam tymi szczepionkami na NFZ, nie wiem ktorymi Ty szczepilas swoje dziecko.. zycze aby bylo juz lepiej a placz przeszedł

dziekuje za odpowiedz. Tez szczepilam na nfz. Ae kolejne biore skojarzone, nie dam juz rady z tymi trzema wkluciami. Maly sie uspokoil. dalam mu paracetamol w czopku i spal bite 3 h, obudzil sie na jedzonko, troche pomarudzil i spi dalej. Ma troche podwyzszona temperature ale to kontroluje. Kurcze pierwszy raz mierzylam tem. w pupie i pierwszy raz wkladalam czopka az sie przy tym poryczalam.

Kurcze chce zmienic pediatre, bo ta nasza w ogole taka sucha kobieta. Nie podoba mi sie. Tylko mam od niej skierowanie na usg bioderek na 25 sierpnia i to robia w tej mojej przychodni i teraz pytanie jak przepisze malego do innej przychodni to czy skierowanie bedzie wazne. W sumie powinno byc.
Stary 2011-08-11, 19:37   #3365
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziewczynki mam pytanko- Wasz czop to tak hop siup i wyszedł? śluz podbarwiony krwią?
Właśnie wracam z ubikacji i na papierze zobaczyłam trochę śluzu brązowawo-czerwonawego(bardziej brązowy)-czy to czop?czy to po badaniu szyjki może byc?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:42   #3366
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna1 ja mojej Karolci daje Debridat (przepisany od pediatry) 3 x dziennie po 2,5ml i krople Biogaia (tez zalecenie pediatry) x 5 kropli dziennie, poza tym pije herbatke koperkową ok 60-90ml dziennie. Narazie (odpukac ) to wystarcza i oby tak zostało, bolesci sie zmniejszyly, kupka ładnie idzie raz dziennie i juz nie płacze tak strasznie żalowym płaczem przy niej tylko raczej normalnie steka tak smiesznie, planuje zakup wody koperkowej jeszcze, to wtedy odstawie herbatke i bede podawac jej albo wode z glukoza albo sama wode czysta, męczą ja jeszcze czasami gazy nom ale to chyba nieuniknione i trzeba przetrzymac, oby juz nie bylo gorzej w niedziele Mała konczy 8 tygodni, ale czas zaiwania !!!
Bardzo dziękuję za wskazówki. Małą męczą gazy i kupki. Masakra jakaś.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O tak, ja polecam, pomimo, że jestem po cc, to jakoś nie mogę ich z tyłka ściągnąć, ale dzisiaj już czas, bo szwów się pozbyłam... Może nie wygląda to apetycznie, ale latam w nich i staniku po domu i jest mi super
A i pierwszy raz od nie wiem kiesy widziałam swoją szanowną pipkę Wprawdzie na leżąco, ale jest, jest
Wyobraziłam sobie ten widok (tzn. te seksowne gacie i stanik, nie to żeby Ciebie roznegliżowaną).

Babonik dasz radę. Niedługo się ogarniesz.

Mój małż od 2 tygodni ma urlop a pracuje więcej niż normalnie. Teście od 3 tygodni na urlopie i WSZYSTKO jest na jego głowie. Zła jestem, myślałam, że jak będzie miał urlop to spędzi go ze mną i dziećmi a nie z kursantami... Wiem, że to nie jego wina ale mi smutno. On też już ledwo żyje, przemęczony, nic z życia nie ma.

Vaniliova za kolejną kupkę.

Monia wiesz, że zrobiłam wczoraj to co Ty ostatnio? Mała zasnęła mi na moim brzuchu a jak się obudziłam... resztę znasz

Tak wczoraj wyła wieczorem, że już nie wiedziałam co zrobić. Widać było, że to brzuszek bo po masażu się uspokoiła i puściła bączki. Zasnęła a po godzinie przeraźliwy krzyk i dopiero mi na brzuchu padła.

Nerola jak z kicią?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:49   #3367
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek jest strasznie grzeczny i kochany, karmię tylko piersią. Śpi po 1,5 do 2,5godz więc raczej się najada prawda?
Była wczoraj położna, odbębniła wizytę i chyba na tym koniec. Zaproponowała tylko kontakt telefoniczny w razie pytań, wątpliwości. Dobre i to.
Brawo, ze tak ładnie i sprawnie sobie radzicie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ogólnie szyjka zamknięta, Julka ma się dobrze-waży 3800-3900, przepływy mózgowe też ok, czyli nigdzie się nie wybiera. Jak mi robi usg, to prawie zemdlałam, ale przełożyłam sie na bok i odrazu mi przeszło
Wow, wielka dziewczyna Ci się szykuję

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM... UFFFF I NIE UFFFFFF
Babonik wrócił!!! Hurrraaa

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwild bo artur skacze goly po lozku na ktorym leze... kinga juz ma ponad 4kg, ladnie je i spi, nadal pi kapieli do 22-24 sie bawi ale jakos nawet mi pasuje. najgorsze ze nadal net z komorki co mnie wkurza bo czesto mi postow nie dodaje
No wreszcie dałaś znak życia Bo już się martwiłam

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dziewczynki mam pytanko- Wasz czop to tak hop siup i wyszedł? śluz podbarwiony krwią?
Właśnie wracam z ubikacji i na papierze zobaczyłam trochę śluzu brązowawo-czerwonawego(bardziej brązowy)-czy to czop?czy to po badaniu szyjki może byc?
Ja jednak obstawiam że to po badaniu...
Niby czop właśnie taki jakiś jest, ale to byłby chyba za duży zbieg okoliczności, że pojawia się akurat teraz. A po badaniu w tym ostatnim czasie ciąży to w zasadzie zawsze takie krwawo-brązowe ślady są...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:50
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:50   #3368
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Witamy!!!!:ro za:

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
wodaqua- u mnie z karmieniem było tak:
w szitalu długo nie miałam pokarmu. 3 doba, a u mnie nadal siara, zadnego nawału. Głupie położne tylko: za dużo spadła z wagi, częściej przystawiać.
Sara ssała non stop a się nie najadała, dawałam ją dokarmiać.
W domu pokarm miałam, ale bez nawału. Niby z cycków leciało mleko po bluzce czasami.
a może za szybko się poddałam
nie było w kazdym bądź razie czegoś w postaci obolałych piersi mimo częstego przystawiania.
Trochę mam wyrzuty sumienia teraz, że za mało zrobiłam od siebie.

I teraz słyszę NIE DAWAJ MM. nie miałam ochoty im tłumaczyć, powiedziałam ze mam za mało mleka.
To podobnie jak u mnie, siarę miałam, niby coś ciekło, mała ssała, a na wadze spadała. jak pojawił się pokarm to ja byłam na brodawkach tak obolała, że jak karmiłam to płakałam, a mój mąż juz na to moje cierpienie patrzeć nie mógł... Po 2 dniach sie przełamałam i jakoś idzie, ale mała pindzia woli sobie na cycu przysypiać a nie ssać, choć pokarm jest. Boję się jednak że zniknie, więc zaraz zabieram się za aventa...
Nie mów że mogłaś zrobić więcej - skąd mogłas wiedzieć jak to wszystko będzie, jak to uregulować i w ogóle... Widzisz, tu powtórne mamy już mają doświadczenie i zmieniły swoje postepowanie przy kolejnych dzieciach, u Ciebie też bedzie lepiej Nie martw się, nie słuchaj co tam ktoś Ci zrzędzi - każdy po swojemu dzieci wychowuje... Jak mają dobre rady, to niech się płodzą
A z teściową to rzeczywiście musiało być ostro... Muszę doczytać...

Carmela, jaka ona pulchniutka
Jak tam wózek? Nadal jesteście zadowoleni? Nasz już przyszedł i nie możemy się doczekać pierwszego spacerku, ale pogoda nie pozwala...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:54   #3369
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Agni,Lili,Mamad i Marzena_S SERDECZNE GRATULACJE

moje dziecko póki co jest przegrzeczny/odpukac w niemalowane/
niestety moja starsza córka jest zbyt żywiołowa,nic mnie nie słucha,jest złośliwa,zazdrosna i nie mam dla niej czasu...jestem w domu dopiero od 3 godzin i mam nadzieję,że uda mi się jakoś zorganizowac,ale póki co przeżywam kryzys,że nie dam rady mama mnie pociesza,że mi pomoże...ale mi strasznie przykro,że nie mogę poświęcic za wiele czasu Nadii mam nadzieje,że się poprawi.dopiero co wróciłam...

z dobrych wieści to to,że wypuścili nas w 4 dobie,szybko zleciało.karmię cyckiem mimo wklęsłych brodawek,ale człowiek w drugiej ciązy mądrzejszy i wiem już jak sobie z tym radzic. synuś mimo wszystkich moich obaw jest zdrów,ma piękne włoski i lekko żółciutką skórkę mam go dużo wystawiac do słońca,żeby ta mała żółtaczka minęła. dosc dzielnie chwyta cyca,choc gryzie mały gryzoń straszliwie

bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje,jak tylko trochę się odrobię sama ze sobą... to postaram się nadrobic i byc w miarę na bieżąco.

trzymam za wszystkie brzuchatki,całuję ciężarne i te już rozdwojone bardzo bardzo mocno

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

p.s. zdjęcia postaram się wstawic jutro w klubie
Witajcie
Nie martw się początki zawsze bywają trudne, a Nadia napewno szybko pokocha braciszka, na początku napewno będzie zazdrosna, ale to tak w każdej rodzinie jest.

Cytat:
I teraz słyszę NIE DAWAJ MM. nie miałam ochoty im tłumaczyć, powiedziałam ze mam za mało mleka.
Sarka dostała 3 paczki pampersów premium care, wprawdzie trójki ale przydadzą się, chusteczki 2x, pajaca welurowego z czapeczką.

Z tesciowa nadal sie nie odzywamy. Z tarasu wczoraj z suszarki wywiało body małej na trawę, i zobaczyła, to nie przyniosła mi na góre tylko jak tz tam był to mu dała.
Zobaczymy kiedy pęknie.

Ja też słyszałam od cioci, że nie ma czegoś takiego, jak brak pokarmu jak nie jak tak doskonale Cie rozumię-sama jeszcze nie urodziłam, a już czuję sie pod presja
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
mój okruszek
Ale ślicznie-radosna mamusia z radosną córeczką

Dziewczyny co z tym czopem?????

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja jednak obstawiam że to po badaniu...
Niby czop właśnie taki jakiś jest, ale to byłby chyba za duży zbieg okoliczności, że pojawia się akurat teraz. A po badaniu w tym ostatnim czasie ciąży to w zasadzie zawsze takie krwawo-brązowe ślady są...
No właśnie, ciekawe....założyłam wkładkę, zobaczymy, czy będzie tego więcej. Zaznaczę, że badanie miałam ok.12.30, a te ślady teraz o 19.30.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:

Wow, wielka dziewczyna Ci się szykuję
Tak-spora Ja ważyłam 4400 i też mama urodziła mnie po terminie, ale SN-pewnie z Julką będzie tak samo, że po terminie.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-08-11, 19:56   #3370
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ciekawe....założyłam wkładkę, zobaczymy, czy będzie tego więcej. Zaznaczę, że badanie miałam ok.12.30, a te ślady teraz o 19.30.
No to chyba tak jest, że po jakimś czasie. Mi ginka mówiła, że następnego dnia się ślady po badaniu dopiero mogą pokazać.
Stary 2011-08-11, 20:00   #3371
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba tak jest, że po jakimś czasie. Mi ginka mówiła, że następnego dnia się ślady po badaniu dopiero mogą pokazać.
Aha- no nic czekam

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-08-11, 20:00   #3372
nerola
BAN stały

Wodaqua niemożliwa jesteś

Kajool Ty pytałaś o szczepienie?
Ja zapobiegawczo po powrocie ze szczepień dawałam paracetamol w czopku.
I Iza -fakt była mniej spokojna,widać było po Niej,ze boli bo spała ale sie wybudzała.

Monia i Baboniku witajcie z dzieciaczkami

Beatko a no widzisz
Wystarczy w ciażę zajsć i juz się dostaje punkty...karne

Iustynko niby lepiej ale jeszcze czasem zobaczę plamę na łóżku
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:02   #3373
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

moje dziecko póki co jest przegrzeczny/odpukac w niemalowane/
niestety moja starsza córka jest zbyt żywiołowa,nic mnie nie słucha,jest złośliwa,zazdrosna i nie mam dla niej czasu...jestem w domu dopiero od 3 godzin i mam nadzieję,że uda mi się jakoś zorganizowac,ale póki co przeżywam kryzys,że nie dam rady mama mnie pociesza,że mi pomoże...ale mi strasznie przykro,że nie mogę poświęcic za wiele czasu Nadii mam nadzieje,że się poprawi.dopiero co wróciłam...

z dobrych wieści to to,że wypuścili nas w 4 dobie,szybko zleciało.karmię cyckiem mimo wklęsłych brodawek,ale człowiek w drugiej ciązy mądrzejszy i wiem już jak sobie z tym radzic. synuś mimo wszystkich moich obaw jest zdrów,ma piękne włoski i lekko żółciutką skórkę mam go dużo wystawiac do słońca,żeby ta mała żółtaczka minęła. dosc dzielnie chwyta cyca,choc gryzie mały gryzoń straszliwie

bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje,jak tylko trochę się odrobię sama ze sobą... to postaram się nadrobic i byc w miarę na bieżąco.

Witaj kochana
Każda z Nas przechodziła kryzys i nie które nadal je przechodzą.
Daj sobie czasu i wszystko zorganizujesz,
nie masz napisane przy nazwisku koordynatorka

Cytat:
wiecie, pewnie trafiłam na taką zmianę...szlag je pewnie trafiał bo w sobote im dyżur wypadł. W niedzielę już były inne i sympatyczniejsze. Pokazały jak pieluszki tetrowe zakładać i nie czułam sie przy nich jak idiotka że czegoś tak oczywistego nie wiem.

Jutro idziemy do pediatry, pierwsza wizyta. Musimy skierowanie do ortopedy załatwic na usg nóżek/bioderek bo coś Małemu w prawej przeskakuje. Pediatra w szpitalu powiedziała, że w niedziele tego nie miał, a jak mieliśmy wychodzic w poniedziałek to zbadała Małego przy mnie i to zauważyła.
Pielęgniarki powiedziały, żeby szeroko pieluchować narazie.

Opiszę Wam co nie co z mojego porodu

We czwartek wieczorem zostałam przyjęta w celu wywołania porodu. Na noc lekarz założył mi żel dopochwowo, to było trochę ciężki przeżycie bo nie mógł dostać się do mojego ujścia. Czterem wziernikami (coraz większymi) próbował, aż w końcu się udało.
W nocy ledwa da słabe skurcze miałam. Rano lewatywa i dawaj na porodówkę. Tam dostałam kroplówkę na wywołanie i podpieli mnie pod ktg. Jakieś skurcze się pojawiały ale niewielkie. Kazali mi pochodzić troche, na piłce się pokręcić. Wszystko mi się rozeszło, słabe skórcze zrobiły się jeszcze słabsze. Dostałam drugą kroplówkę i w między czasie 3 badania w poszukiwaniu ujścia. Bolało jak fiks, położna musiała mnie trzymać bo uciekałam tyłkiem do góry Później lekarz się mnie pyta " no, fajnie było nie?" A mi zara Żanetka nasza forumowa się przypomniała i mu mówię "Armagedon normalnie" .
Mój lekarz zaproponował cesarkę jak nic nie ruszy do południa, a drugi, że poczekamy do jutra
Powiem Wam, że było mi wszystko jedno, cc czy sn, chciałam mieć to już za sobą.
Ale udało się, zrobili cc, szybko poszło.
Mam ślicznego i kochanego synka do którego muszę iść bo się coś wierci.[COLOR="Silver"]
Mój Armagedon się chowa przy Armagedonie od Agni
ale czas goi rany
Dziś powoli zapominam o bólu przy porodzie,
bardziej boli, ta znieczulica pielęgniarek...

Cytat:

A mam jeszcze pytanie.... W czym wozicie maluszki? nosidełko czy gondola?
Bo ja nie wiem czy w nosidełku trzeba coś pod dupke dziecku wsadzić? Jakiś kocyk cieniutki czy po prostu położyć tylko w ubraniu? W rożku chyba nie....
Ja jeszcze nie woziłam,
ale mam zamiar normalnie w gondolce,
a fotelik na krótkie zakupowe spacery chyba- bo jak patrzę na mała w foteliku to aż mnie kręgosłup boli
I Ja normalnie zapiełam a potem dałam koc.

Cytat:
wodaqua- u mnie z karmieniem było tak:
w szitalu długo nie miałam pokarmu. 3 doba, a u mnie nadal siara, zadnego nawału. Głupie położne tylko: za dużo spadła z wagi, częściej przystawiać.
Sara ssała non stop a się nie najadała, dawałam ją dokarmiać.
W domu pokarm miałam, ale bez nawału. Niby z cycków leciało mleko po bluzce czasami.
a może za szybko się poddałam
nie było w kazdym bądź razie czegoś w postaci obolałych piersi mimo częstego przystawiania.
Trochę mam wyrzuty sumienia teraz, że za mało zrobiłam od siebie.

Sarka dostała 3 paczki pampersów premium care, wprawdzie trójki ale przydadzą się, chusteczki 2x, pajaca welurowego z czapeczką.

Mama przywiozła mi zupę- nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam coś gotowanego- a w niedzielę rosół mi sie udało ugotować. Planowałam powiedziec jej o sytuacji z tesciwa, ale nie było jak przy ciotkach.
Nigdy nie rozmawiałyśmy jak moje relacje z tesciową, moja mam chyba myśli ze dobre...

Z tesciowa nadal sie nie odzywamy. Z tarasu wczoraj z suszarki wywiało body małej na trawę, i zobaczyła, to nie przyniosła mi na góre tylko jak tz tam był to mu dała.
Zobaczymy kiedy pęknie.

Tz w trasie. Sama 1 raz bede kąpać małą- przecież teściowej nie zawołam.
Olej ich wszystkich,
MM nie jest niczym złym przecież!
Ty masz sie czuć komfortowo i mała
Gdyby MM było złe to nie byłby ich w sklepach !!

A teściową

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwild bo artur skacze goly po lozku na ktorym leze... kinga juz ma ponad 4kg, ladnie je i spi, nadal pi kapieli do 22-24 sie bawi ale jakos nawet mi pasuje. najgorsze ze nadal net z komorki co mnie wkurza bo czesto mi postow nie dodaje

gratuluje wszystkim noworozpakowanym!
nadal pi ?
o co chodzi?

Cytat:

Zaneta88 nom nie wiem czy wszedzie tak sie pobiera ale w szpitalu napewno tak pobierali i te pielegniarki tez chcialy z glowki (powiedzialy ze takim malym dziecion z glowki sie pobiera )ale dzieki temu ze zylki byly cienkie na glowce a na raczce ladna zylka to pobraly z zylki naszczescie
Uff u mnie pobierali chyba z paluszka

Cytat:
mój okruszek
Ślicznyyyyyyyyyyyyy

Cytat:
dziekuje za odpowiedz. Tez szczepilam na nfz. Ae kolejne biore skojarzone, nie dam juz rady z tymi trzema wkluciami. Maly sie uspokoil. dalam mu paracetamol w czopku i spal bite 3 h, obudzil sie na jedzonko, troche pomarudzil i spi dalej. Ma troche podwyzszona temperature ale to kontroluje. Kurcze pierwszy raz mierzylam tem. w pupie i pierwszy raz wkladalam czopka az sie przy tym poryczalam.

Kurcze chce zmienic pediatre, bo ta nasza w ogole taka sucha kobieta. Nie podoba mi sie. Tylko mam od niej skierowanie na usg bioderek na 25 sierpnia i to robia w tej mojej przychodni i teraz pytanie jak przepisze malego do innej przychodni to czy skierowanie bedzie wazne. W sumie powinno byc.
Mi właśnie kuzynka napisała, że jej mała po szczepionce ma gorączke od rana... była u pediatry i teraz czeka na efekty i też spała.
A miała te pierwsze szczepienia i pneumokoki.

Zaraz mała będzie kąpana.
Wstała o 18stej, pojadła i znowu śpi.
Będzie wybudzanko, bo ona ma swoje godziny spania większe o 21,
wiec tak genał

A JAK WY KĄPIECIE MAŁE DZIECIACZKI?
mają swoje pory, czy czekacie az się wybudzi ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:02   #3374
brumek
Zakorzenienie

Justyna, a czy Zuzia ma dziś imieniny? Bo właśnie zobaczyłam, że dziś Zuzanny i od razu Twoja księżniczka mi przyszła na myśl
Stary 2011-08-11, 20:13   #3375
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
mój okruszek
Sliczny ten Twoj okruszek

Cytat:
Ja tez czekam na swojego czopa - szopa. Brumku, Editka a jak tam Wasze szopy?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:14   #3376
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje za odpowiedz. Tez szczepilam na nfz. Ae kolejne biore skojarzone, nie dam juz rady z tymi trzema wkluciami.
Nie chcę Cię martwić, ale jeżeli zaczęłaś szczepić tymi na NFZ to nie ma możliwości przejścia teraz na skojarzone w kolejnych dawkach, przynajmniej tak nam mówili na SR.

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam i witam te które właśnie powróciły do nas na forum.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:16   #3377
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mojego ani widu, ani słychu Ale tez jakoś specjalnie go nie wyglądam
Stary 2011-08-11, 20:21   #3378
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Mojego ani widu, ani słychu Ale tez jakoś specjalnie go nie wyglądam
a ja zaczelam juz wygladac, bo mnie ostatnio polozna pocieszyla i powiedziala, ze mała wyglada na duze dziecko A nie chce miec sytuacji jak u Agni
Stary 2011-08-11, 20:21   #3379
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię martwić, ale jeżeli zaczęłaś szczepić tymi na NFZ to nie ma możliwości przejścia teraz na skojarzone w kolejnych dawkach, przynajmniej tak nam mówili na SR.

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam i witam te które właśnie powróciły do nas na forum.
Ja to nie czaję jak to jest z tymi szczepionkami? Znasz się na tym ? Mogłabyś to jakoś wytłumaczyc?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-08-11, 20:25   #3380
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaczelam juz wygladac, bo mnie ostatnio polozna pocieszyla i powiedziala, ze mała wyglada na duze dziecko A nie chce miec sytuacji jak u Agni
Ja wychodzę z założenia, że urodzi się kiedy będzie najlepszy dla niego czas i nie ma tu co przyspieszać czegokolwiek
Poza tym 19.08. jest premiera nowego filmy W. Allena i chciałabym obejrzeć

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-11 o 20:26
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:25   #3381
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nie czaję jak to jest z tymi szczepionkami? Znasz się na tym ? Mogłabyś to jakoś wytłumaczyc?

Podpinam się pod pytaniem,
bo mnie tez to czeka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:28   #3382
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Madzia1k1 ja tez zapisuje o ktorej i ile mala mi je tez zapisywalam czy pokarm czy MM. i tez jest regularnosc u nas i dodatkowo widze kiedy zaczyna zjadac wiecej, ladnie to widac

DaKaro dziekuję pieknie Kochana

Cytat:

mi lekarka mowila ze raz mozna
Stary 2011-08-11, 20:35   #3383
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że urodzi się kiedy będzie najlepszy dla niego czas i nie ma tu co przyspieszać czegokolwiek
Poza tym 19.08. jest premiera nowego filmy W. Allena i chciałabym obejrzeć
eee no ja tez nie bede robic nic na sile...jak zechce to sie wykluje
Stary 2011-08-11, 20:36   #3384
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Justyna, a czy Zuzia ma dziś imieniny? Bo właśnie zobaczyłam, że dziś Zuzanny i od razu Twoja księżniczka mi przyszła na myśl
A no podobno tak. Tylko że wyrodni rodzice o nich zapomnieli. O 20.00 mi się przypomniało jak na onet spojrzałam.

Buziaki z okazji imienin dla pozostałych 3 forumowych Zuzek. Jednej większej i mniejszych dwóch.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:42   #3385
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Czy się znam? Trochę się tym interesuję, tak jak większość z nas.
Szczepionki refundowane przez NFZ podawane są osobno w 3 wkłuciach i to jednego dnia na jednej wizycie. Jeżeli dodatkowo chcesz w tym samym terminie zaszczepić na rotawirusa lub pneumokoki (oba szczepienia sa tylko zalecane - płatne) to liczba wkłuć rośnie. Alternatywą jest szczepionka skojarzona, która podaje się w 1 zastrzyku (nie wchodzi w to rota ani pneumo), ale jest płatna - u mnie w przychodni 120 zł. Ja decyduję się na skojarzoną ze względu na krztusiec, który w tradycyjnej szczepione refundowanej przez NFZ jest w postaci pełnokomórkowej i ponoć częściej powoduje skutki uboczne. Dla dzieci z problemami neurologicznymi lepsza wersja jest także refundowana. Ja mam problemy ze słuchem, dlatego teoretycznie mała jest w grupie podwyższonego ryzyka, ale nie na tyle żeby dostać refundacje. Sama jednak wolę podać jej tą szczepionkę skojarzoną.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
mi lekarka mowila ze raz mozna
To widać mnie źle poinformowano.
Stary 2011-08-11, 20:47   #3386
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Carmela, jaka ona pulchniutka
Jak tam wózek? Nadal jesteście zadowoleni? Nasz już przyszedł i nie możemy się doczekać pierwszego spacerku, ale pogoda nie pozwala...
wóz jak najbardziej OK, troche rozstaw kół szeroki (albo to my mamy wąskie korytarze ) ale da sie przezyc

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A JAK WY KĄPIECIE MAŁE DZIECIACZKI?
mają swoje pory, czy czekacie az się wybudzi ?
staramy sie koło 20, ale w życiu nie wybudzam !!! czasami jest kąpiel po 19, czasami po 22 jeśli słodko spi to niech sobie śpi. Dziś akurat punkt 20 później butla i teraz śpi u tatusia na klacie

Stary 2011-08-11, 20:52   #3387
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
A w ramach ciekawostki napiszę, że ja swojego nie widziałam, a jestem już po
Stary 2011-08-11, 20:53   #3388
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Szczepionki refundowane przez NFZ podawane są osobno w 3 wkłuciach i to jednego dnia na jednej wizycie.

Szczepiłam 5w1 + pneumo, płacz i łzy mnie rozwaliły, cały dzień miałam dół, zapłaciłabym 5 razy więcej zeby bylo tylko 1 igła...

Stary 2011-08-11, 20:54   #3389
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
mój okruszek

Cytat:
Mój czop to był własnie taki brązowo żółty śluz wyłaził po trochu a potem w większej ilości po badaniu przez położną i od niej wiem że to był szop-czop
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Vaniliova za kolejną kupkę.
i żeby co dzięń tak było u Was równiez żeby mała sie nie męczyła
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:55   #3390
83monia
Zakorzenienie

Yyy zle mi sie czasem cos napisze. mialo byc ze po kapieli nie spi do 22-24 godziny tylko buszuje a na napisalam "pi kapieli" dodaje słitfocie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości