|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
tez zapisywalam czy pokarm czy MM. i tez jest regularnosc u nas i dodatkowo widze kiedy zaczyna zjadac wiecej, ladnie to widac ![]() DaKaro dziekuję pieknie Kochana Cytat:
nie miala temperatury, nie spuchly jej nozki po nakluciach ani raczka, jedynie na raczce miala czerwony placek ktory po dwoch dniach smarowania altacetem zszedł i zostal taki maly slad po szczepieniu. Ja szczepilam tymi szczepionkami na NFZ, nie wiem ktorymi Ty szczepilas swoje dziecko.. zycze aby bylo juz lepiej a placz przeszedł Cytat:
)ale dzieki temu ze zylki byly cienkie na glowce a na raczce ladna zylka to pobraly z zylki naszczescie
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:08 |
|||
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
mój okruszek
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam chuste azimi i juz chustowalam mljego trzylatka
jemu sie podoba to i kindze powinno
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze chce zmienic pediatre, bo ta nasza w ogole taka sucha kobieta. Nie podoba mi sie. Tylko mam od niej skierowanie na usg bioderek na 25 sierpnia i to robia w tej mojej przychodni i teraz pytanie jak przepisze malego do innej przychodni to czy skierowanie bedzie wazne. W sumie powinno byc.
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanko- Wasz czop to tak hop siup i wyszedł? śluz podbarwiony krwią?
Właśnie wracam z ubikacji i na papierze zobaczyłam trochę śluzu brązowawo-czerwonawego(bardziej brązowy)-czy to czop?czy to po badaniu szyjki może byc? |
|
|
|
#3366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
). Babonik dasz radę. Niedługo się ogarniesz. Mój małż od 2 tygodni ma urlop a pracuje więcej niż normalnie. Teście od 3 tygodni na urlopie i WSZYSTKO jest na jego głowie. Zła jestem, myślałam, że jak będzie miał urlop to spędzi go ze mną i dziećmi a nie z kursantami... Wiem, że to nie jego wina ale mi smutno. On też już ledwo żyje, przemęczony, nic z życia nie ma. Vaniliova Monia wiesz, że zrobiłam wczoraj to co Ty ostatnio? Mała zasnęła mi na moim brzuchu a jak się obudziłam... resztę znasz![]() Tak wczoraj wyła wieczorem, że już nie wiedziałam co zrobić. Widać było, że to brzuszek bo po masażu się uspokoiła i puściła bączki. Zasnęła a po godzinie przeraźliwy krzyk i dopiero mi na brzuchu padła. Nerola jak z kicią?
|
|
|
#3367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babonik wrócił!!! Hurrraaa Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Niby czop właśnie taki jakiś jest, ale to byłby chyba za duży zbieg okoliczności, że pojawia się akurat teraz. A po badaniu w tym ostatnim czasie ciąży to w zasadzie zawsze takie krwawo-brązowe ślady są...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-11 o 19:50 |
||||
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy!!!!
Cytat:
Nie mów że mogłaś zrobić więcej - skąd mogłas wiedzieć jak to wszystko będzie, jak to uregulować i w ogóle... Widzisz, tu powtórne mamy już mają doświadczenie i zmieniły swoje postepowanie przy kolejnych dzieciach, u Ciebie też bedzie lepiej Nie martw się, nie słuchaj co tam ktoś Ci zrzędzi - każdy po swojemu dzieci wychowuje... Jak mają dobre rady, to niech się płodzą![]() A z teściową to rzeczywiście musiało być ostro... Muszę doczytać... Carmela, jaka ona pulchniutka Jak tam wózek? Nadal jesteście zadowoleni? Nasz już przyszedł i nie możemy się doczekać pierwszego spacerku, ale pogoda nie pozwala... |
|
|
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się początki zawsze bywają trudne, a Nadia napewno szybko pokocha braciszka , na początku napewno będzie zazdrosna, ale to tak w każdej rodzinie jest.Cytat:
jak nie jak tak doskonale Cie rozumię-sama jeszcze nie urodziłam, a już czuję sie pod presja![]() Ale ślicznie-radosna mamusia z radosną córeczką ![]() Dziewczyny co z tym czopem????? ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Tak-spora Ja ważyłam 4400 i też mama urodziła mnie po terminie, ale SN-pewnie z Julką będzie tak samo, że po terminie.
|
|||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba tak jest, że po jakimś czasie. Mi ginka mówiła, że następnego dnia się ślady po badaniu dopiero mogą pokazać.
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
BAN stały
|
Wodaqua
![]() Kajool Ty pytałaś o szczepienie? Ja zapobiegawczo po powrocie ze szczepień dawałam paracetamol w czopku. I Iza -fakt była mniej spokojna,widać było po Niej,ze boli bo spała ale sie wybudzała. Monia i Baboniku witajcie Beatko a no widzisz ![]() Wystarczy w ciażę zajsć i juz się dostaje punkty...karne Iustynko
|
|
|
|
#3373 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z Nas przechodziła kryzys i nie które nadal je przechodzą. Daj sobie czasu i wszystko zorganizujesz, nie masz napisane przy nazwisku koordynatorka ![]() Cytat:
ale czas goi rany ![]() Dziś powoli zapominam o bólu przy porodzie, bardziej boli, ta znieczulica pielęgniarek... Cytat:
ale mam zamiar normalnie w gondolce, a fotelik na krótkie zakupowe spacery chyba- bo jak patrzę na mała w foteliku to aż mnie kręgosłup boli ![]() I Ja normalnie zapiełam a potem dałam koc. Cytat:
MM nie jest niczym złym przecież! Ty masz sie czuć komfortowo i mała Gdyby MM było złe to nie byłby ich w sklepach !! A teściową Cytat:
o co chodzi? Cytat:
Ślicznyyyyyyyyyyyyy Cytat:
A miała te pierwsze szczepienia i pneumokoki. Zaraz mała będzie kąpana. Wstała o 18stej, pojadła i znowu śpi. Będzie wybudzanko, bo ona ma swoje godziny spania większe o 21, wiec tak genał ![]() A JAK WY KĄPIECIE MAŁE DZIECIACZKI? mają swoje pory, czy czekacie az się wybudzi ? |
|||||||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, a czy Zuzia ma dziś imieniny?
Bo właśnie zobaczyłam, że dziś Zuzanny i od razu Twoja księżniczka mi przyszła na myśl
|
#3375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny ten Twoj okruszek
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam i witam te które właśnie powróciły do nas na forum. |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez jakoś specjalnie go nie wyglądam
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zaczelam juz wygladac, bo mnie ostatnio polozna pocieszyla i powiedziala, ze mała wyglada na duze dziecko
A nie chce miec sytuacji jak u Agni
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie czaję jak to jest z tymi szczepionkami? Znasz się na tym ? Mogłabyś to jakoś wytłumaczyc?
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym 19.08. jest premiera nowego filmy W. Allena i chciałabym obejrzeć
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-11 o 20:26 |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpinam się pod pytaniem, bo mnie tez to czeka
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tylko że wyrodni rodzice o nich zapomnieli . O 20.00 mi się przypomniało jak na onet spojrzałam.Buziaki z okazji imienin dla pozostałych 3 forumowych Zuzek. Jednej większej i mniejszych dwóch.
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczepionki refundowane przez NFZ podawane są osobno w 3 wkłuciach i to jednego dnia na jednej wizycie. Jeżeli dodatkowo chcesz w tym samym terminie zaszczepić na rotawirusa lub pneumokoki (oba szczepienia sa tylko zalecane - płatne) to liczba wkłuć rośnie. Alternatywą jest szczepionka skojarzona, która podaje się w 1 zastrzyku (nie wchodzi w to rota ani pneumo), ale jest płatna - u mnie w przychodni 120 zł. Ja decyduję się na skojarzoną ze względu na krztusiec, który w tradycyjnej szczepione refundowanej przez NFZ jest w postaci pełnokomórkowej i ponoć częściej powoduje skutki uboczne. Dla dzieci z problemami neurologicznymi lepsza wersja jest także refundowana. Ja mam problemy ze słuchem, dlatego teoretycznie mała jest w grupie podwyższonego ryzyka, ale nie na tyle żeby dostać refundacje. Sama jednak wolę podać jej tą szczepionkę skojarzoną. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- To widać mnie źle poinformowano. |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale da sie przezyc ![]() Cytat:
później butla i teraz śpi u tatusia na klacie |
||
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepiłam 5w1 + pneumo, płacz i łzy mnie rozwaliły, cały dzień miałam dół, zapłaciłabym 5 razy więcej zeby bylo tylko 1 igła... |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u Was równiez żeby mała sie nie męczyła
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy zle mi sie czasem cos napisze. mialo byc ze po kapieli nie spi do 22-24 godziny tylko buszuje a na napisalam "pi kapieli"
dodaje słitfocie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

tez zapisywalam czy pokarm czy MM. i tez jest regularnosc u nas
nie miala temperatury, nie spuchly jej nozki po nakluciach ani raczka, jedynie na raczce miala czerwony placek ktory po dwoch dniach smarowania altacetem zszedł i zostal taki maly slad po szczepieniu. Ja szczepilam tymi szczepionkami na NFZ, nie wiem ktorymi Ty szczepilas swoje dziecko.. zycze aby bylo juz lepiej a placz przeszedł 

zębole
.
Wprawdzie na leżąco, ale jest, jest
).
. Jak mi robi usg, to prawie zemdlałam, ale przełożyłam sie na bok i odrazu mi przeszło

mama mnie pociesza,że mi pomoże...ale mi strasznie przykro,że nie mogę poświęcic za wiele czasu Nadii
za wszystkie brzuchatki,całuję ciężarne i te już rozdwojone bardzo bardzo mocno

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)