|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Tak dla porownania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zadomowienie
|
OlusiaS piesek cudny
Ona231 obecnie straciłam motywację, aby się tym zajmować. Coś tam kiedyś zaczęłam dłubać, ale leży niedokończone. Rynek zbytu się uszczuplił. Co do chwalenia sie to nie wiedziałabym które wrzucić, a jest tego trochę. Poza tym w większości zwyklaki robiłam, bo najlepiej schodziły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
OlusiaS
Boski piesio, a to drugie ![]() ![]() ![]() aaa no i myszeczko opowiedz czy wyszły Ci gofry ... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm... zapytaj lekarza przy następnej wizycie... chyba powinno być robione ale głowy nie dam sobie uciąć ... :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
Chawa to sytuację mi wyjaśniłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4176 |
Zadomowienie
|
Znowu sie przykleiłam do kompa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do szkoły rodzenia to ja idę na darmową - jest przy szpitalu, w którym chcę rodzić. Tez mi przyslali info na maila ze buteleczke dostane. A zdjecie dodalam z usg, tylko kwiatka tam dorobilam zeby tez róż se pojawił Ja robiłam przed ciążą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w klubie ![]() Czy z tego leczą ... ![]() Nie miałam w ogóle takie badania ... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Ona231 myślałam o tym aby zrobić coś z sutaszu, ale to nie jest w moim guście, a znając osoby które u mnie kupowały i kupują to czymś takim nie będą zainteresowane. Nawet wire wrapping ich za bardzo nie zachwyciło - fakt, ze dopiero się rozkręcałam, ale zainteresowanie mizerne. Zwyklaki sprzedawały się najlepiej, bo mogły kupić dużo, gdyż były tanie - taka mentalność. Nawet w srebrze nie opłacało się robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chawa to już raczej pojęcie mam co robiłaś. Mnie właśnie sutasz urzekł, ale nie próbowałam robić takiej biżuterii, ciągle jakąś wymówkę znajduję. Bahamadia bo to nie jest obowiązkowe badanie, a i tak w ciąży się tego nie leczy ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-11 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Johnsona też nie lubiłam, bo zostawiam na sutkach kłaki z bawełny - przylepiał sie do piersi lubiłam BabyOno, NUK - ale wychodziły drożej niż Babydream z Rossmanna (teraz sa w promo - 4,99 za 30sztuk). Te Babydream niestety odznaczają się pod bluzką, bo są dość grube, ale chłonne. Ale i tak mysle, że teraz przy zimowym dziecku będzie to mnie istotne niż przy majowym ![]() Cytat:
ja mam po siostrze 2 sztuki, nie wiem, jakie rozmiary, ale liczę, że będą dobre, bo miała listopadowe dzieciaki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oolong dziadostwo cholerne ![]() tak się boję, jak przez te brodawy będę mieć cc, że nie macie nawet pojęcia. Zobacze co powie na to mój lekarz...może akurat zleci mi mrożenie... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zadomowienie
|
Bahamadia spokojnie, nie masz się po co już teraz stresować. Porozmawiasz z lekarzem, jak zleci cc to trudno, ja trzeba to trzeba. Nie denerwuj się bo to szkodzi dziecku. A i tak na to co będzie wpływu nie masz
![]()
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wsparcie ![]() Z tym, że nastawiałam się na poród naturalny, słyszałam, że druga cesarka to już ryzyko i dlatego mam taką fazę ![]() Ale już trudno, mam to i nic tego nie zmieni. Poczekam na konsultację z doktorkiem i może coś poradzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak cięcie będzie konieczne, to je rób, bo brodawczak u dziecka rodzonego dołem może być w drogach oddechowych - krtani itd ale jak zmian nie będzie u Ciebie, to spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczynam się zastanawiać nad sn, skoro cały dzień mnie miednica boli (żeby gorzej nie napisać) ledwo usiedzieć mogę. ![]() ![]()
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, tak, już też się naczytałam sporo na ten temat ![]() ![]() a też tak sobie pomyślałam, że jak jednak będę mieć cc to przynajmniej już wiem co to jest, jak się zachować, jak boli itp ![]() koniec tematu bo już się nudno zaczyna robić ;p Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |||
Zadomowienie
|
Jeśli nie leczą to powinni
![]() ![]() ![]() wyjechać gdzieś gdzie cywilizacja jeszcze nie dotarła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z przedmówcą. Ja też wolę naturalnie, ale jak mi powiedzą że sie nie da to sie nie pochlaszczę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Rozeznanie
|
Muszę się pochwalić jak grzecznego będę miała synka... ładnie go prosiłam od ostatniej wizyty aby odwrócił się główką w dół i Maluszek mnie posłuchał
![]() ![]() kurcze... tak się cieszę... będzie mi dane spróbować urodzić sn ![]() ![]() ![]() Moje maleństwo waży 966gram (malutki jest... więc może w ciuszki które dostałam od siostry - rozmiar 56 wejdzie - sama kupiłam 62) Narobiłyśmie mi smaka tymi goframi.... a sąsiadka naleśnikami ![]() na całej klatce nimi pachnie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Chawa
a nie wiesz, że najciemniej po latarnią ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do moich zdolności manualnych, mogę się pochwalić, że tylko raz teściowa poprosiła mnie o udekorowanie babeczkę do koszyczka wielkanocnego, jak zobaczyła co wymyśliłam padła z przerażenia hihhi Jej widok bezcenny ![]() Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zadomowienie
|
Bahamadia moja bratowa płaciła ciężkie pieniądze aby mieć drugi raz cc i nic jej nie jest.
Cytat:
![]() Ja bym nie powiedziała, ze trzecia na pewno - zwiększa się ryzyko, ale jest masę przypadków że jest wszystko ok. I masz 100% rację jedno cc nie wyklucza porodu naturalnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakieś zdolności manualne mam, a spróbować chcę, zobaczę jak mi idzie. Jak nie spróbuję to się nie przekonam ![]() ![]() Chawa bo ja wychodzę z założenia, że jak się nie ma na coś wpływu to po co tym sie przejmować, nie nastawiam się na sn ani na cc, decyzję lekarzowi zostawię. Chawa ja się pocieszam, że to takie przygotowanie do porodu mi organizm funduję ![]() Cytat:
Tottie to faktycznie grzeczny synek, moje dalej ułożone w poprzek jest ![]() ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszły wyszły pyszne były ![]() ![]() ![]() Dziekuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję usłuchanego maleństwa ![]() Chciałam się dzisiaj zdrzemnąć na świeżym powietrzu, a moje maleństwo dudniło po brzuchu, jak zaczełam z nim rozmawiać, aby dał mi choć 15 min snu to dostałam w pęcherz i do domu biegłam już jak w maratonie ... ![]() Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-11 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zadomowienie
|
Tottie jakie masz super grzeczne dziecko, tak słucha mamusi - i tak ma być
![]() ![]() To pogratulować zdolności - ale przynajmniej masz tego typu prace z głowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę ![]() To taki prezencik od cioci Bahamadii ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Tak, zdecydowanie. Jednorazowy popis i spokój na całe życie. W pieczeniu tż się rozwija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i w sumie bardzo mądrze, nie ma sensu się dręczyć czymś na co się nie ma wpływu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
jupi!!!!
wzięłam sie za sprzątanie i na dnie szfy znalazłam starą kurtkę narciarską w mega rozmiarze - teraz sporo za luźna, więc powinna zmieścic brzuch z wczesnego grudnia ![]() ![]() jedyny minus to żarówiasty żółty kolor, ale myślę, że nic lepszego w ciuchach bym nie znalazła i tak ![]() ![]() edit: a pomyśleć, że ja niewdzięczna chciałam ją parę miesięcy temu sprzedać na Allegro. Ale się życie układa, ech Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-08-11 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Bahamadia wezmę z Ciebie przykład na przyszłość, jak mi robota nie będzie pasować to aby kończyć na jednorazowym popisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.