WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-08-02, 21:13   #3721
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

No a jakie masz te szampony?

Ja u¿ywa³am chyba z dwudziestu, serio pisze.
I naprawde jedynie zio³owe, w dodatku te tanie okaza³y siê najlepsze z tych wszystkich.
Na darmo wyda³am tylko kase, na jakie¶ drogie specyfiki.
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:02   #3722
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 327
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
No a jakie masz te szampony?

Ja u¿ywa³am chyba z dwudziestu, serio pisze.
I naprawde jedynie zio³owe, w dodatku te tanie okaza³y siê najlepsze z tych wszystkich.
Na darmo wyda³am tylko kase, na jakie¶ drogie specyfiki.
CeCe do w³osów t³ustych, Apteczka Babuni, Joanna z rzep±

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:00   #3723
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 932
GG do neitka

Mo¿e spróbuj po 2-3 kropelki olejku lawendowego do szamponu podczas mycia? U mnie przed³u¿a ¶wie¿o¶æ i skalp jakby mniej t³usty, dzia³a ³agodnie antybakteryjnie, wiêc na ³upie¿ powinno ³adnie dzia³aæ, a na dozie olejki drogie nie s±, najwy¿ej zu¿yjesz do kominka jak Ci nie podejdzie.

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-05, 20:13   #3724
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cece to nie znam, ale ta apteczka Babuni to przynajmniej u mnie przynosi korzy¶ci. Chocia¿ i ostatnio to te¿ nie, umy³am przedwczoraj w³osy a dzi¶ ju¿ t³uste...

Ja mam zamiar kupiæ sobie ten Szampon Selsun Blue, ju¿ jutro- a spróbuje, tak chcia³abym pozbyæ siê tego ³upie¿u t³ustego!
Stary 2011-08-08, 22:18   #3725
Keithlyn
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 759

Dziewczyny a jakie macie do¶wiadczenia z loxonem 5%? W³a¶nie mi go lekarka przepisa³a i czyta³am ulotke:/ nie wiem czego sie spodziewaæ
Keithlyn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-09, 00:13   #3726
Malgorzatka21
Rozeznanie

A ja mam takie pytanie...
Zakupi³am dzi¶ taki szampon - HEALING Catzy Professional shampoo- jest to przeciw³upiezowy szampon z pirytionianem cynku 1%.
Dosta³am go jako zastêpnik szamponu Selsun Blue na ³upie¿ t³usty.

Czy ktora¶ z was, stosowa³am ten szampon Healing... ?
Stary 2011-08-09, 10:10   #3727
Pusia84
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 503

Witam dziewczyny,
Przy³±czam siê do Was bo od 3 tygodni strasznie wydaj± mi w³osy - a¿ bojê siê czesaæ bo gar¶æ mi zostaje po ka¿dym ruchu grzebienia.

Mam w zwi±zku z tym pytanie czy jest to mo¿liwe aby spowodowa³ to olejek amla gold? u¿ywam go od tego okresu i zdrwoesz to one siê nie zrobi³y ale za to wypadaj± jak szalone

Po przeanalizowaniu Waszego w±tku dosz³am do wniosku ¿e mo¿liwe jeszcze ¿e jest to spowodowane przez moje schudniêcie - poprzez zmianê diety od maja do dzi¶ - jem du¿o warzyw, owoców, miêso 2 - 3 razy w tygodniu, nie jem chleba ale za to na ¶niadanie owsiankê, taro¿ek etc. schud³am 6 kg. Proszê porad¼cie! aha dzi¶ odbieram wyniki badañ
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
Pusia84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:16   #3728
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107

Cytat:
Napisane przez Pusia84 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam w zwi±zku z tym pytanie czy jest to mo¿liwe aby spowodowa³ to olejek amla gold? u¿ywam go od tego okresu i zdrwoesz to one siê nie zrobi³y ale za to wypadaj± jak szalone
mo¿liwe s± dziewczyny którym wypada³y w³osy po Amli, ona jest na parafinie? ja bym odstawi³a i obserwowa³a ...

odchudzanko te¿ siê mog³o przyczyniæ, ofkors, od maja minê³y akurat 3 miesiace, ale je¶li nie jest to jaka¶ drakoñska dieta to nie powinno

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:23   #3729
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 150

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja mam takie pytanie...
Zakupi³am dzi¶ taki szampon - HEALING Catzy Professional shampoo- jest to przeciw³upiezowy szampon z pirytionianem cynku 1%.
Dosta³am go jako zastêpnik szamponu Selsun Blue na ³upie¿ t³usty.

Czy ktora¶ z was, stosowa³am ten szampon Healing... ?
U¿ywam tego szamponu ju¿ 2 tyg. Poleci³a mi go farmaceutka na ³upie¿ t³usty. W³osy po nim s± miêkkie, trochê mniej siê przet³uszczaj±. Trochê s³abo siê pieni, ¶rednio wydajny, pachnie ³adnie jak na taki szampon. Trzymam go chwilê na g³owie podczas mycia. Zobaczymy jak bêdzie przy d³u¿szym stosowaniu.

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:39   #3730
Pusia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿liwe s± dziewczyny którym wypada³y w³osy po Amli, ona jest na parafinie? ja bym odstawi³a i obserwowa³a ...

odchudzanko te¿ siê mog³o przyczyniæ, ofkors, od maja minê³y akurat 3 miesiace, ale je¶li nie jest to jaka¶ drakoñska dieta to nie powinno
Tak na parafinie, jak kupowa³m jako¶ nie zwróci³am na to uwagi
A szampony u¿ywam naturalne, ¿adnej suszarki, ¶rodów do stylizacji i wydawa³o mi siê ¿e je wzmocniê.

Teraz idzie do mnie sesa - zobaczymy oby pomog³a!
A ja w³a¶ciwie sie nie odchudzam tylko zdrowo od¿ywiam
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
Stary 2011-08-09, 10:55   #3731
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na parafinie, jak kupowa³m jako¶ nie zwróci³am na to uwagi
A szampony u¿ywam naturalne, ¿adnej suszarki, ¶rodów do stylizacji i wydawa³o mi siê ¿e je wzmocniê.
nie mog³a¶ wiedzieæ ... nie wszystkim parafina szkodzi. Ja mia³am Amlê do ciemnych na parafinie i by³a git, a niektórym dziewczynom w³osy wypada³y po niej gar¶ciami - zale¿y od przypadku, po prostu ...
a zauwa¿y³a¶ ¿e wiêcej w³osów wypada po kontakcie z Aml±? np. po na³o¿eniu i umyciu g³owy

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-09, 11:04   #3732
Pusia84
Rozeznanie

Cytat:
nie mog³a¶ wiedzieæ ... nie wszystkim parafina szkodzi. Ja mia³am Amlê do ciemnych na parafinie i by³a git, a niektórym dziewczynom w³osy wypada³y po niej gar¶ciami - zale¿y od przypadku, po prostu ...
a zauwa¿y³a¶ ¿e wiêcej w³osów wypada po kontakcie z Aml±? np. po na³o¿eniu i umyciu g³owy
Tak, pocz±tkowo g³ównie wypada³y po myciu po oleju (my¶³am, ¿e jako¶ ¼le myjê ) a teraz po ka¿dym myciu jak rozczesujê to wypadaj± hurtowo i w ci±gu dnia te¿ non stop znajdujê gdzie¶ swoje w³osy
Stary 2011-08-09, 11:08   #3733
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pocz±tkowo g³ównie wypada³y po myciu po oleju (my¶³am, ¿e jako¶ ¼le myjê ) a teraz po ka¿dym myciu jak rozczesujê to wypadaj± hurtowo i w ci±gu dnia te¿ non stop znajdujê gdzie¶ swoje w³osy
odstaw j± koniecznie i zobacz czy nadejdzie poprawa je¶li tak, to wina Amli, ewidentnie

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-09, 11:28   #3734
Pusia84
Rozeznanie

Dziêki
Stary 2011-08-09, 11:40   #3735
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêki
proszê i daj znaæ jak siê sytuacja rozwinê³a

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-09, 12:44   #3736
Pusia84
Rozeznanie

Jasne dam znaæ
Stary 2011-08-09, 15:59   #3737
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763

Mi wypadaj± znowu w³osy od kilku miesiêcy... Praktycznie ca³y czas mi wypadaj± od wielu lat, z kilkumiesiêcznymi przerwami...
Polujê teraz na Alpecin...

Robi³am usg tarczycy- wszystko ok.

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2011-08-09 o 16:00
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:56   #3738
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 339

Cze¶æ Dziewczyny!

Muszê siê do³±czyæ do w±tku …

Narzekam na wypadanie w³osów od stycznia tego roku, my¶la³am ¿e jest to spowodowane zmian± pogody, wiêc dla wzmocnienia w³osów zaczê³am ³ykaæ Skrzypowitê, jednak nie by³o widaæ efektów, a w³osy wci±¿ lecia³y, z dnia na dzieñ coraz wiêcej a¿ k³aczki zaczê³y zapychaæ odp³yw w wannie. Mia³am zrobion± podstawow± morfologiê + glukozê + potas + TSH nieznacznie podwy¿szone 4.48 [normy: 0.27-4.2]. Zaczê³am wówczas wcieraæ ampu³ki Radical, trochê tych opakowañ zu¿y³am nadaremnie.

W marcu podczas wizyty u fryzjera, zosta³am zszokowana ... fryzjerka pokaza³a mi ma³y placek nieow³osiony pytaj±c czy przypadkiem nie jest to blizna.

Kilka dni pó¼niej posz³am do dermatolog i dosta³am do wcierania krem Advantan 1mg/g, którego skutkiem ubocznym jest w³a¶nie porost w³osów, stosowa³am go do minionego poniedzia³ku. Poleci³a mi tak¿e ³ykaæ Revalid, zu¿y³am 5opakowañ – 6tabletek dziennie – jest to maksymalna dawka, niestety nie pomóg³…

Skusi³am siê na wizytê u innej dermatolog i przepisa³a mi miesiêczn± kuracjê zastrzykami z wit.B6 [mimo ¿e nie mia³am badanego poziomu tych witamin we krwi], dodatkowo Alipcort E i Loxon 5% do wcierania rano i wieczorem ... Zabroni³a mi stosowaæ w czasie kuracji zastrzykami suplementów, nawet tabletek przeciwbólowych w czasie okresu ;/

Endokrynolog po d³ugim wywiadzie lekarskim i przejrzeniu wyników z poprzednich kilku lat stwierdzi³ ¿e mam zapalenie tarczycy, które powinnam leczyæ ju¿ 3 lata temu, przepisa³ mi Euthyrox N 50 … ³ykam go sumiennie, w po³owie wrze¶nia udajê siê do kontroli z nowymi wynikami TSH + P/C Anty-TG & P/C Anty-TPO + usg tarczycy… Zaznaczê ¿e chodzê do niego prywatnie, za wizytê p³acê 110z³ ;/

Lipcowe wyniki:
TSH: 3.210 [0.27-4.2] ; FT3: 1.310 [0.932 – 1.71] ; FT4: 3.45 [2.02 – 4.43]

Odk±d ³ykam Euthyrox poprawi³a mi siê przemiana materii ale za to mam wiêksz± ochotê na s³odycze, nie potrafiê dnia bez batonika prze¿yæ.

I tak siê zastanawiam czy powinnam zrobiæ jeszcze inne badania na w³asn± rêkê? Je¶li tak to jakie?

Wspomnê jeszcze, ¿e by³am na badaniu skóry g³owy u tricholog, i za pomoc± mikrokamery stwierdzi³a ¿e mam ³ojotokowe zapalenie skóry g³owy, którego nigdy wcze¶niej nie mia³am albo nie wiedzia³am ¿e mam. Ponadto powiedzia³a ¿e w zakolach gdzie mam koszmarne prze¶wity wystêpujê ³ysienie typu androgenowego i mam pe³no u¶pionych mieszków w³osowych, nie ma szansy aby mi w tych miejscach w³osy odros³y. Pamiêtam ¿e od zawsze mi w³osy wypada³y ale w dopuszczalnych normach, mia³am gêst± czuprynê ale cienkie i suche w³osy.

Do mycia w³osów u¿ywam szampon wzmacniaj±cy z rozmarynem z babcinej apteczki oraz dodaj±cy energii z imbirem od mrs potters, od¿ywkê mam z hurtowni fryzjerskiej. Nie prostujê, nie suszê, nie farbujê od marca i straszê odrostem. Codziennie noszê kitka i opaskê na czuprynie.

PS. Mam 23lata, nigdy nie bra³am tabletek antykoncepcyjnych, mo¿e powinnam udaæ siê do gina by zleci³ mi inne badania hormonalne?

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Umy³am ³epetynê, i po wyschniêciu w³osów wsmarowa³am Alpicort i Loxon, znów mam ochotê je umyæ ... Jak my¶licie, czy mogê je myæ codziennie czy tak co 2-3dzieñ?
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:10   #3739
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dlaczego nie? Mo¿esz myæ codziennie...
Stary 2011-08-11, 15:42   #3740
friable
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 431

Witam Nie wiem, czy moje pytanie w 100% pasuje do tego w±tku, ale zaryzykujê - czy farbowanie w³osów szamponetk± lub szamponem koloryzuj±cym do 24 myæ wzmocni wypadanie w³osów? Nie chcê ich dobijaæ, lecz w moim naturalnym kolorze wygl±dam nijako
friable jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:48   #3741
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friable Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Nie wiem, czy moje pytanie w 100% pasuje do tego w±tku, ale zaryzykujê - czy farbowanie w³osów szamponetk± lub szamponem koloryzuj±cym do 24 myæ wzmocni wypadanie w³osów? Nie chcê ich dobijaæ, lecz w moim naturalnym kolorze wygl±dam nijako
ciê¿ko przewidzieæ zale¿y od kondycji w³osów i osobostych preferencji, mo¿e, ale nie musi ... ale je¿eli Ci wypadaj± to ja na Twoim miejscu bym chyba nie zaryzykowa³a

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-11, 15:54   #3742
friable
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 431

W takim razie chyba sobie odpuszczê , chyba, ¿e istnieje bardziej naturalna metoda przyciemnienia w³osów
friable jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:59   #3743
dodaja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 017
GG do dodaja

Cytat:
ciê¿ko przewidzieæ zale¿y od kondycji w³osów i osobostych preferencji, mo¿e, ale nie musi ... ale je¿eli Ci wypadaj± to ja na Twoim miejscu bym chyba nie zaryzykowa³a
Ja chyba te¿ Ja chyba z rok temu albo i dalej kupi³am farbê tak± do 28 myæ, ale ci±gle siê bojê i muszê j± komu¶ oddaæ, bo stwierdzi³am, ¿e chyba nigdy nie zdecydujê siê na farbowanie Moje kole¿anki to tak zawsze na mnie dziwnie patrz±, ¿e jeszcze w ¿yciu siê nie farbowa³am, a dla mnie to chyba atut. Wolê mieæ swoje ni¿ jaki¶ nieudany kurczakowy ¿ó³ty
dodaja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:26   #3744
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szamponetk± na 6-8 myæ na 100% nie. Jednak przy aplikacji mo¿esz odnie¶æ wra¿enie, ¿e Ci bardziej wypadaj±, jednak to nie od szamponu- w³osy wypadaj± dopiero oko³o miesi±c od czynnika wywo³uj±cego wypadanie!
Stary 2011-08-11, 19:02   #3745
CieszSieDrobiazgami
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Dziewczyny!

Muszê siê do³±czyæ do w±tku …

Narzekam na wypadanie w³osów od stycznia tego roku, my¶la³am ¿e jest to spowodowane zmian± pogody, wiêc dla wzmocnienia w³osów zaczê³am ³ykaæ Skrzypowitê, jednak nie by³o widaæ efektów, a w³osy wci±¿ lecia³y, z dnia na dzieñ coraz wiêcej a¿ k³aczki zaczê³y zapychaæ odp³yw w wannie. Mia³am zrobion± podstawow± morfologiê + glukozê + potas + TSH nieznacznie podwy¿szone 4.48 [normy: 0.27-4.2]. Zaczê³am wówczas wcieraæ ampu³ki Radical, trochê tych opakowañ zu¿y³am nadaremnie.

W marcu podczas wizyty u fryzjera, zosta³am zszokowana ... fryzjerka pokaza³a mi ma³y placek nieow³osiony pytaj±c czy przypadkiem nie jest to blizna.

Kilka dni pó¼niej posz³am do dermatolog i dosta³am do wcierania krem Advantan 1mg/g, którego skutkiem ubocznym jest w³a¶nie porost w³osów, stosowa³am go do minionego poniedzia³ku. Poleci³a mi tak¿e ³ykaæ Revalid, zu¿y³am 5opakowañ – 6tabletek dziennie – jest to maksymalna dawka, niestety nie pomóg³…

Skusi³am siê na wizytê u innej dermatolog i przepisa³a mi miesiêczn± kuracjê zastrzykami z wit.B6 [mimo ¿e nie mia³am badanego poziomu tych witamin we krwi], dodatkowo Alipcort E i Loxon 5% do wcierania rano i wieczorem ... Zabroni³a mi stosowaæ w czasie kuracji zastrzykami suplementów, nawet tabletek przeciwbólowych w czasie okresu ;/

Endokrynolog po d³ugim wywiadzie lekarskim i przejrzeniu wyników z poprzednich kilku lat stwierdzi³ ¿e mam zapalenie tarczycy, które powinnam leczyæ ju¿ 3 lata temu, przepisa³ mi Euthyrox N 50 … ³ykam go sumiennie, w po³owie wrze¶nia udajê siê do kontroli z nowymi wynikami TSH + P/C Anty-TG & P/C Anty-TPO + usg tarczycy… Zaznaczê ¿e chodzê do niego prywatnie, za wizytê p³acê 110z³ ;/

Lipcowe wyniki:
TSH: 3.210 [0.27-4.2] ; FT3: 1.310 [0.932 – 1.71] ; FT4: 3.45 [2.02 – 4.43]

Odk±d ³ykam Euthyrox poprawi³a mi siê przemiana materii ale za to mam wiêksz± ochotê na s³odycze, nie potrafiê dnia bez batonika prze¿yæ.

I tak siê zastanawiam czy powinnam zrobiæ jeszcze inne badania na w³asn± rêkê? Je¶li tak to jakie?

Wspomnê jeszcze, ¿e by³am na badaniu skóry g³owy u tricholog, i za pomoc± mikrokamery stwierdzi³a ¿e mam ³ojotokowe zapalenie skóry g³owy, którego nigdy wcze¶niej nie mia³am albo nie wiedzia³am ¿e mam. Ponadto powiedzia³a ¿e w zakolach gdzie mam koszmarne prze¶wity wystêpujê ³ysienie typu androgenowego i mam pe³no u¶pionych mieszków w³osowych, nie ma szansy aby mi w tych miejscach w³osy odros³y. Pamiêtam ¿e od zawsze mi w³osy wypada³y ale w dopuszczalnych normach, mia³am gêst± czuprynê ale cienkie i suche w³osy.

Do mycia w³osów u¿ywam szampon wzmacniaj±cy z rozmarynem z babcinej apteczki oraz dodaj±cy energii z imbirem od mrs potters, od¿ywkê mam z hurtowni fryzjerskiej. Nie prostujê, nie suszê, nie farbujê od marca i straszê odrostem. Codziennie noszê kitka i opaskê na czuprynie.

PS. Mam 23lata, nigdy nie bra³am tabletek antykoncepcyjnych, mo¿e powinnam udaæ siê do gina by zleci³ mi inne badania hormonalne?

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Umy³am ³epetynê, i po wyschniêciu w³osów wsmarowa³am Alpicort i Loxon, znów mam ochotê je umyæ ... Jak my¶licie, czy mogê je myæ codziennie czy tak co 2-3dzieñ?

£ojotokowe zapalenie skóry czesto wystêpuje w przypadku chorej tarczycy z powodu szalej±cych hormonów, tak jest te¿ w moim przypadku niestety. Wiêc nie do¶æ,¿e w³osy wypadaj± od niedoczynno¶ci to wzmaga to jeszcze ³zs. My¶lê,¿e jak hormony bêd± na dobrym poziomie (lekarze zazwyczaj d±¿± do TSH ok 1-1,5 i FT3 Ft4 na poziomie 50-60%) to ³zs te¿ bêdzie ³atwiej zwalczyæ. Ja myjê narazie g³owê szamponem vichy zielonym na zmianê z seboradinem, co 2 dzieñ wcieram seboradin lotion i codziennie diprosalic (na receptê). ¦cie³am te¿ w³osy bardzo króciótko ¿eby ³atwiej by³o to wszystko robiæ i nie widzieæ ci±gle d³ugich k³aków w ca³ym domu...
A je¶li chodzi o badania to przy niedoczynno¶ci warto zbadac poziom ferrytyny. Pozdrawiam
muszê doj¶æ do twierdzenia
¿e najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty s**********(...)
(A.B)

Edytowane przez CieszSieDrobiazgami
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:06
CieszSieDrobiazgami jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:35   #3746
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chyba te¿ Ja chyba z rok temu albo i dalej kupi³am farbê tak± do 28 myæ, ale ci±gle siê bojê i muszê j± komu¶ oddaæ, bo stwierdzi³am, ¿e chyba nigdy nie zdecydujê siê na farbowanie Moje kole¿anki to tak zawsze na mnie dziwnie patrz±, ¿e jeszcze w ¿yciu siê nie farbowa³am, a dla mnie to chyba atut. Wolê mieæ swoje ni¿ jaki¶ nieudany kurczakowy ¿ó³ty
oddaj farbê w dobre rêce bo jak raz zaczniesz farbowaæ to ciê¿ko bêdzie przestaæ - mówi Ci to weteranka farbowania nawet tak± farb± do 28 myæ ... potem kolor blaknie, wiêc farbujesz, pojawia siê odrost, farbujesz i takie b³êdne ko³o sama tak mia³am, w³osy by³y w coraz gorszej kondycji, a "odpuszczanie" do naturalnych by³o ciê¿kie - ale da³am radê i jestem taaaaaka szczê¶liwa ¿e mam swój naturalny kolor
chocia¿ nie powiem, czasem mnie korci ¿eby ufarbowaæ .... (no widzisz)
Cytat:
W takim razie chyba sobie odpuszczê , chyba, ¿e istnieje bardziej naturalna metoda przyciemnienia w³osów
oj, jest mnóstwo metod! sama mam fio³a na punkcie przyciemniania i to wiele z nich mo¿e pomóc przy wypadaniu np. oleje - tu masz w±tek o olejowaniu z podlinkowanymi czê¶ciami I i II, mo¿e Ciê co¶ zainteresuje, wiele przyciemniaj±cych zió³ek/olejów jest te¿ np na helfy . pl nie ¿e reklamujê

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-11, 22:01   #3747
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 327
GG do DarkNoir

Dziewczyny zacznijcie farbowaæ henn±! 100% naturalna, odcienie od blondu po czarny. W³osy zdrowe i od¿ywione. Ju¿ nie raz pisa³am, ¿e henna uratowa³a mi w³osy (po kilku latach farbowania chemi±). A po hennie olejowanie (przesta³am uzywaæ od¿ywek i masek do w³osów odk±d olejujê.

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:05   #3748
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 339

Cytat:
Napisane przez CieszSieDrobiazgami Poka¿ wiadomo¶æ
£ojotokowe zapalenie skóry czesto wystêpuje w przypadku chorej tarczycy z powodu szalej±cych hormonów, tak jest te¿ w moim przypadku niestety. Wiêc nie do¶æ,¿e w³osy wypadaj± od niedoczynno¶ci to wzmaga to jeszcze ³zs. My¶lê,¿e jak hormony bêd± na dobrym poziomie (lekarze zazwyczaj d±¿± do TSH ok 1-1,5 i FT3 Ft4 na poziomie 50-60%) to ³zs te¿ bêdzie ³atwiej zwalczyæ. Ja myjê narazie g³owê szamponem vichy zielonym na zmianê z seboradinem, co 2 dzieñ wcieram seboradin lotion i codziennie diprosalic (na receptê). ¦cie³am te¿ w³osy bardzo króciótko ¿eby ³atwiej by³o to wszystko robiæ i nie widzieæ ci±gle d³ugich k³aków w ca³ym domu...
A je¶li chodzi o badania to przy niedoczynno¶ci warto zbadac poziom ferrytyny. Pozdrawiam
Hmm, a orientujesz siê mo¿e ile kosztuje poziom ferrytyny? Bo nie mogê tego znale¼æ w cennikach przychodni ;/

Ja mam w³osy do ramion ... ale chyba znowu muszê je podci±æ, bo jako¶ dziwnie wygl±daj±. Dzi¶ zauwa¿y³am ¿e mniej w³osów mi wypad³o w ci±gu dnia, nie wiem czy to ma zwi±zek z zastrzykami z wit. B6 czy te¿ wcierka Loxonu i Alpicortu tak szybko dzia³a?

Ech, znalaz³am dzi¶ kolejny placek bez w³osów ;/
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:45   #3749
Figarro
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 154

Cytat:
Hmm, a orientujesz siê mo¿e ile kosztuje poziom ferrytyny? Bo nie mogê tego znale¼æ w cennikach przychodni ;/

Ja mam w³osy do ramion ... ale chyba znowu muszê je podci±æ, bo jako¶ dziwnie wygl±daj±. Dzi¶ zauwa¿y³am ¿e mniej w³osów mi wypad³o w ci±gu dnia, nie wiem czy to ma zwi±zek z zastrzykami z wit. B6 czy te¿ wcierka Loxonu i Alpicortu tak szybko dzia³a?

Ech, znalaz³am dzi¶ kolejny placek bez w³osów ;/
W mojej przychodni, koszt ferrytyny wynosi ok 25,00z³

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny zacznijcie farbowaæ henn±! 100% naturalna, odcienie od blondu po czarny. W³osy zdrowe i od¿ywione. Ju¿ nie raz pisa³am, ¿e henna uratowa³a mi w³osy (po kilku latach farbowania chemi±). A po hennie olejowanie (przesta³am uzywaæ od¿ywek i masek do w³osów odk±d olejujê.
Ja w³osy hennujê, ale niestety i tak mi wypadaj±
u¿ywam tylko Khadi, lub ELD-u wiêc naturalnych

Wymieniam siê
Figarro jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-12, 08:50   #3750
Contax
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 881

Cytat:

Koszt zbadania ferryryny kszta³tuje siê od 25 - 40 z³otych
W niektórych laboratoriach pobieraj± jeszcze jaka¶ ma³± kwotê za wk³ucie.

Edytowane przez Contax
Czas edycji: 2011-08-12 o 10:23
Contax jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.