Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 19:12   #2611
zakochana19
Wtajemniczenie

GG do zakochana19
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Wszędzie tak jest. Za robienie krzywdy zwierzakom, powinny być takie same kary jak dotyczące człowieka ;/

zakochana19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:15   #2612
trocka8
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Dlaczego piszecie, że przy kupnie biletu u konduktora jest 10zł dopłaty. Jak dopłacałam ostatnio to płaciłam 5zł. Czyżby zdrożeli ??
1,5 tygodnia temu zmuliłam trochę pociąg i płaciłam niestety dyszkę w tlk
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:19   #2613
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
1,5 tygodnia temu zmuliłam trochę pociąg i płaciłam niestety dyszkę w tlk
Ach tlk myślałam, że o regio mowa
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:52   #2614
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Caramel Pokaż wiadomość
Moi sąsiedzi wyjechali na wakacje (co najmniej na tydzień), opiekę nad swoją "posesją" powierzyli znajomemu z drugiej strony ulicy. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że owi sąsiedzi zostawili dwa psy. Co prawda, podwórko jest ogrodzone, ale psy uciekają i tułają się całymi dniami po okolicy (tak jest też normalnie, kiedy sąsiedzi są w domu) . Groźne nie są, ale szkoda mi ich po prostu.
Można coś z tym zrobić, gdzieś zgłosić?
Nie chodzi mi o to, żeby psy poszły do schroniska, ale o to, żeby sąsiedzi trochę zastanowili się nad swoją postawą, bo nie rozumiem jak można sobie nakupować psów, a później się nimi nie interesować.
zgłaszasz na policję,lub do strazy miejskiej.oni zabierają psy,a jesli mają chip,lub znasz ich właściciela to zadzwonia do niego i wystawią rachunek za noclegi i przewiezienie psów.może to da do myslenia,bo ludzie najbardziej reagują na kary pieniężne
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:52   #2615
enamour
Zakorzenienie

czy takie wkładki
http://allegro.pl/show_item.php?item...d8f4e849d8f130
złagodzą ból przy noszeniu obcasów?

Edytowane przez enamour
Czas edycji: 2011-08-11 o 21:24
enamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:55   #2616
_Caramel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
zgłaszasz na policję,lub do strazy miejskiej.oni zabierają psy,a jesli mają chip,lub znasz ich właściciela to zadzwonia do niego i wystawią rachunek za noclegi i przewiezienie psów.może to da do myslenia,bo ludzie najbardziej reagują na kary pieniężne
O, wydaje mi się, że to bardzo dobre rozwiązanie. Rozumiem, że po powrocie właścicieli psy do nich wracają?
_Caramel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:19   #2617
koszyk
Wtajemniczenie

Poradzicie mi ?? Chcę zacząć chodzić w butkach na obcasach, koturnach. Od razu nie dam rady wskoczyć w szpilki..
Chcę sobie kupić botki, takie jesienne. Mam wziąć koturny/kopytka czy jakiś obcas pare cm? Co polecacie?
Bo na malusieńkim obcasie umiem.. w szpilkach nie ujdę.. prędzej sobie kostke skręcę Więc chciałabym tak stopniowo dojść do wyższych obcasików
Stary 2011-08-11, 22:07   #2618
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
czy takie wkładki
podobno użytkowniczki chwalą, ja dziś kupiłam, założyłam i pochodziłam po domu i nie czułam żadnej różnicy, może potrzebne na to dłuższe maratony, więc jeszcze się nie zniechęcam, ale pierwsze wrażenie słabe.

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Poradzicie mi ?? Chcę zacząć chodzić w butkach na obcasach, koturnach. Od razu nie dam rady wskoczyć w szpilki..
Chcę sobie kupić botki, takie jesienne. Mam wziąć koturny/kopytka czy jakiś obcas pare cm? Co polecacie?
Bo na malusieńkim obcasie umiem.. w szpilkach nie ujdę.. prędzej sobie kostke skręcę Więc chciałabym tak stopniowo dojść do wyższych obcasików
moim zdaniem koturny, nie wysokie, takie około 7cm np. Kopytka są bardzo wygodne, 3 kolory w tym roku będę miała
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:17   #2619
koszyk
Wtajemniczenie

Kurde 7 cm? Nie zabije się? Będę szukała, bo tak mi się kobiety w szpilkach i innych wyższych bucikach podobają
Stary 2011-08-11, 22:19   #2620
cholernarejestracja
Copyraptor

Enamour, mnie pomogły, założyłam do dość cienkich obcasów ok. 10 cm + 1cm platformy i po 1,5 chodzenia po mieście godziny nie bolały mnie stopy, a zazwyczaj bolą

I Koszyku, koturny są dużo stabilniejsze i "prostsze" niż obcasy, więc spokojnie możesz w 7cm celować
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:22   #2621
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

MalinowaMamba - najlepiej kup od razu oba bilety u siebie na dworcu miejscówkę gwarantuje Ci tylko bilet na 1 klasę (droższy) - oraz chyba na 2 klasę na kuszetki. normalnych biletów na 2 klasę sprzedają ile wlezie, no i niestety miejsce jest albo nie ma. chociaż w takiej dłuższej podróży polecam pozaglądać do wszystkich przedziałów, także tam gdzie są pozasłaniane zasłonki - często bywa tak, że ludzie tłoczą się na korytarzu, a tam jakaś parka sobie leży
a jeśli nie zdążysz na przesiadkę powinnaś mieć na tym bilecie możliwość pojechania innym pociągiem do tego samego celu.
Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
biletów na regio nie musisz rezerwować, ale lepiej kupić wcześniej na dworcu, bo inaczej konduktorowi musisz dopłacić dyszkę [chyba, ze wsiadasz na stacji, na której nie ma kasy, wtedy dopłaty nie ma].
w tlk w drugiej klasie nie ma rezerwacji, w pierwszej jest fakultatywna, ale musisz się liczyć z tym, że mając bilet na pierwszą klasę bez miejscówki, nie będziesz miała miejsca do siedzenia. miejscówka w pierwszej klasie kosztuje z tego co kojarzę 50% ceny biletu całego. miejscówkę musisz wykupić conajmniej godzinę przed odjazdem pociągu, a najlepiej będzie to załatwić dzień wcześniej lub wiecej.

co do tego spóźnienia - wydrukuj sobie całą trasę pociągu ze stacjami i godzinami postoju na nich i kontroluj czy pociąg jedzie zgodnie z czasem. jeśli będzie się spóźniał, zgłoś kierownikowi pociągu, że masz wykupiony już bilet na ten następny i że musisz koniecznie na niego zdążyć. z doświadczenia wiem, ze pociągi zazwyczaj czekają i nie ma z tym problemu. pociągami jeżdżę dużo i często i naprawdę tylko raz mi się zdarzyło, że nie poczekał a to i tak dlatego, że dosłownie za 20 minut był następny na tej samej trasie.
nic się nie bój i powodzenia!
Dziękuję
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:24   #2622
souvenir
Zadomowienie

w koturnach 7cm na pewno się nie zabijesz, łatwiej w nich chodzić niż w szpilkach 7cm, więc bez obaw. A tutaj masz link do wątku gdzie dziewczyny zamawiają buty z hurtowni, dziś jest spory ruch po dostawie ;D (tylko przeczytaj pierwszy post,bo to wątek tylko zamówieniowy i są rygorystyczne zasady )https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=511478&page=148

i uważaj bo to wciąga, właśnie stąd mam swoje 3 pary kopytek i sporo innych butów
Stary 2011-08-11, 22:31   #2623
Gofrzyca
Zakorzenienie

dziewczyny, a mogę olejek do masazu wykorzystać do włosów??
czy kuku im zrobie?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:57   #2624
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
w koturnach 7cm na pewno się nie zabijesz, łatwiej w nich chodzić niż w szpilkach 7cm, więc bez obaw. A tutaj masz link do wątku gdzie dziewczyny zamawiają buty z hurtowni, dziś jest spory ruch po dostawie ;D (tylko przeczytaj pierwszy post,bo to wątek tylko zamówieniowy i są rygorystyczne zasady )https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=511478&page=148

i uważaj bo to wciąga, właśnie stąd mam swoje 3 pary kopytek i sporo innych butów
Dziękuję za porady i za link. Kurde te zamówienia ja podglądam od jakiegoś czasu już ale jakoś nie umiem tego ogarnąć i zamówić nic
Tam prawie nigdy cen nie ma a nie zamówię w ciemno bo potem się okaże że mnie nie stać

Może mogę się Ciebie pytać i mi pomożesz przy zamawianiu? Bo podoba mi się tyle bucików. Jak jest cena netto to co do niej trzeba jeszcze doliczyć?
Dlaczego nie zawsze ceny są podane

Edytowane przez koszyk
Czas edycji: 2011-08-11 o 23:05
koszyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:00   #2625
Paseczkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was miała styczność z serwisem Anovo w Wołominie ?
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:16   #2626
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
czy takie wkładki

takie wkładki warto mieć. Ja rok temu kupiłam sobie z firmy kiwi w rossmanie, zapłaciłam 14 złotych i mam je do tej pory bo można je myć.

Są fantastyczne, normalnie poo 3 -4 godzinach zaczynają mnie nogi w szpilkach boleć. A jak założyłam wkładki to przebalowałam całe wesele czyli jakies 16 godzin miałam je na nogach wraz z wkładkami

Kobieto kupuj nie zastanawiaj się

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2011-08-11 o 23:18
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:21   #2627
souvenir
Zadomowienie

Cytat:

Może mogę się Ciebie pytać i mi pomożesz przy zamawianiu? Bo podoba mi się tyle bucików. Jak jest cena netto to co do niej trzeba jeszcze doliczyć?
Dlaczego nie zawsze ceny są podane
śmiało pytaj, zawsze postaram się pomóc. Na pewno warto przeczytać pierwszy post i zobaczyć jak to przebiega.
Dzisiaj mamy czwartek- dzień dostaw i najczęściej otwierane są zamówienia, a o ceny można dowiadywać się tylko telefonicznie w hurtowni podając im kod ze zdjęcia z ich strony, dlatego dziś żadnych cen nie ma szans być, bo hurtownia pracuje pewnie do 15.00 Możliwe że jutro jeśli ktoś zadzwoni to ceny zostaną dopisane.
Cena netto to cena którą mnożysz razy 1,23 czyli podatek VAT i wychodzi Ci rzeczywista cena butów, do tego koszta wysyłki od organizatorki i masz szacunkowy koszt (organizatorki zawsze piszą ile dokładnie pieniędzy im przelać)
Stary 2011-08-11, 23:30   #2628
koszyk
Wtajemniczenie

Kurde już zamówiłam tzn o ile uzbiera się komplet
haha ale bezcenne zamówiłam, więc najwyżej zbankrutuje
Stary 2011-08-11, 23:33   #2629
Reme
Zadomowienie

Mam pytanie o facebooka, może ktoś zna odpowiedź Nie korzystam z tego portalu zbyt często, ale jak już tam wchodzę, to z boku wyskakują mi propozycje znajomych. I często wyskakuje mi pewna osoba, której imienia i nazwiska nie chciałabym nawet oglądać, bo mnie to kusi do sprawdzania profilu, czego nie powinnam robić. Da się jakoś zablokować/usunąć, aby ta konkretna osoba mi nie wyskakiwała, nie pokazywała się w propozycjach?

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-11 o 23:38
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:36   #2630
pannanika
Zakorzenienie

Tak, da się. Trzeba gdzieś tam kliknąć, nie wiem czy nie jakiś krzyżyk czy coś, i wtedy będzie, że jej nie znasz czy jakoś tak... Wiem, chaotycznie, dawno tego nie robiłam, więc sama nie pamiętam, może ktoś to lepiej wyjaśni
Stary 2011-08-11, 23:43   #2631
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Kurde już zamówiłam tzn o ile uzbiera się komplet
haha ale bezcenne zamówiłam, więc najwyżej zbankrutuje
na pewno nie, przejrzyj poprzednie strony, ceny różnych typów butów są podobne do siebie, więc na pewno nie będą bardzo drogie.

Teraz czekaj na komplet, poźniej odzew organizatorki co do wpłat, wysyłka swoich danych i buty są już u Ciebie

tak jak mówiłam, uważaj bo uzależnia

koniec offtopa
Stary 2011-08-11, 23:47   #2632
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Tak, da się. Trzeba gdzieś tam kliknąć, nie wiem czy nie jakiś krzyżyk czy coś, i wtedy będzie, że jej nie znasz czy jakoś tak... Wiem, chaotycznie, dawno tego nie robiłam, więc sama nie pamiętam, może ktoś to lepiej wyjaśni
O, jest jakiś krzyżyk, nie zauważyłam go Dzięki. Jak mi się znów ten ktoś pojawi, to usunę w ten sposób, mam nadzieję, że już się więcej nie pokaże, nawet jeśli wejdę w pokazywanie wszystkich proponowanych osób (bo tutaj niestety krzyżyk się nie pokazuje a już bym miała usunięcie z głowy).

Edit: Udało się Nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczna za pomoc

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-12 o 00:01
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:58   #2633
Lavi92
Zakorzenienie

Ja to jest z płaceniem kartą w sklepach, od jakiej kwotu można płacić kartą- 10zł? Czy to już jest ustalone z góry?
Stary 2011-08-12, 00:10   #2634
RiotKitty
Rozeznanie

zależy od sklepu - czasem 5zł, czasem 10, a czasem i od 50. trzeba niestety pytać
RiotKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:24   #2635
kasiencja
Pani Buka

a np w Auchanie to (przynajmniej w kasach samoobsługowych) od... 2zł a ostatnio jakiś facet kupując coś za 1,40 i tak chciał zapłacić kartą

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:51   #2636
_stardust
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Dlaczego piszecie, że przy kupnie biletu u konduktora jest 10zł dopłaty. Jak dopłacałam ostatnio to płaciłam 5zł. Czyżby zdrożeli ??
bo ta kwota zależy od ilości kilometrów
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 01:02   #2637
201604190949
Konto usunięte

1. Po jakim czasie 'wschodzi' trawa?

2. Jeśli jedno z Waszych rodziców mówi do Was o drugim rodzicu to mówi np. "Pojechałam z tatą/ojcem" czy "Pojechałam z *imię*"? I analogicznie babcia o dziadku "Pokłóciłam się z dziadkiem" czy "Pokłóciłam się z *imię*"?

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-08-12 o 03:10
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 01:41   #2638
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Mam pytanie o facebooka, może ktoś zna odpowiedź Nie korzystam z tego portalu zbyt często, ale jak już tam wchodzę, to z boku wyskakują mi propozycje znajomych. I często wyskakuje mi pewna osoba, której imienia i nazwiska nie chciałabym nawet oglądać, bo mnie to kusi do sprawdzania profilu, czego nie powinnam robić. Da się jakoś zablokować/usunąć, aby ta konkretna osoba mi nie wyskakiwała, nie pokazywała się w propozycjach?
kliknij na profil tej osoby i po lewej na dole powinno byc zablokuj /zglos
zadziala napewno
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 07:55   #2639
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
1. Po jakim czasie 'wschodzi' trawa?

2. Jeśli jedno z Waszych rodziców mówi do Was o drugim rodzicu to mówi np. "Pojechałam z tatą/ojcem" czy "Pojechałam z *imię*"? I analogicznie babcia o dziadku "Pokłóciłam się z dziadkiem" czy "Pokłóciłam się z *imię*"?
"Pojechałam/em z tatą/z mamą", babcia i dziadek jak jeszcze żyli to tak samo. Rodzice i dziadkowie Tżta też tak mówią.
Stary 2011-08-12, 08:06   #2640
olcia 810
Wtajemniczenie

Chciałabym zlikwidować działalność ( ryczałt), czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co i jak? Najpierw udaje się do urzędu miasta, żeby złozyć wniosek o likwidacji. Zapewne zasada jednego okienka, czyli urząd sam powiadamia reszte instytucji.
Dodam, że to była działalność na bardzo małą skale i nie przynosiła prawie żadnych zysków, chodzi mi o to jak rozwiązać sprawe z US.
Trzeba sporządzić spis natury, czyli ile mi czego zostało? Wyczytałam, że musze coś przelać urzędowi po tym jak wylicze te towary. Co mogę potem zrobić z towarem? Czy moge go zostawić sobie, oddać znajomym?
Prosze o rady

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości