|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Słonko, ja nie jestem w pracy
|
|
|
|
#2252 |
|
Rozeznanie
|
jak to u nas mówią może masz "zboczenie zawodowe"
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28704811]Facet dzwoni do szefa:
-szefie, nie będzie mnie dzisiaj w pracy -Co się panu stało? -Cierpię na jaskrę analną -A czym to się objawia??? -Tym, że nie widzę swojej d... dzisiaj w pracy [/QUOTE]jaskra analna, dobre dobre musze jutro w pracy nowy rodzaj jaskry dopisać do listy chorób
|
#2254 |
|
Konto usunięte
|
Aalegna, a widzisz, człowiek całe życie się uczy
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28703673]A gdzie w ogóle dziewczyny pracujecie?[/QUOTE]
juz kiedys tu wspominalam szpital wojewodzki-klinika neurochirurgii jako piguła ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28705476]A na błędy jestem uczulona ogromnie, nie tylko orty mnie drażnią, ale i fatalna gramatyka. Mam ucznia upośledzonego umysłowo i on pisze BEZBŁĘDNIE. I skoro taki dzieciak może opanować ortografię, to zdrowy człowiek tym bardziej [/QUOTE]cale szczescie ze jestem dobra z ortografii ![]()
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dopiero dziś zaczęłam zastanawiać się dlaczego aż tak katastroficzna jest ta wizja. Pewnie dlatego, że w mojej rodzinie było wiele komplikacji okołoporodowych, choroby, poronienia itd. Podsumowując: "godzina 0" jest jednym z tematów moich najbardziej pesymistycznych myśli, których muszę unikać.
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie mysl tak Jednak wiele zalezy od nas, wiesz ze czasem dokladamy do swojego losu. A jak rodzila Twoja mama?
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
O porodzie staram się w ogóle jeszcze nie myśleć, choć boję się, bo to jednak coś nowego (co obrasta wielkimi mitami).
Cóż, rzecz do przeżycia. Tak samo boję się początków z maleństwem, tego co będzie później. Bo to przecież zmienia życie.
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28704811]Facet dzwoni do szefa:
-szefie, nie będzie mnie dzisiaj w pracy -Co się panu stało? -Cierpię na jaskrę analną -A czym to się objawia??? -Tym, że nie widzę swojej d... dzisiaj w pracy [/QUOTE] zjadlam 3 kanapki z krakowska podsuszana i mam wyrzuty sumienia
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28702120]Mam koleżankę Justynę i ona ma córkę Martynkę
![]() Sebastian nie lubię, bo nie. Co nie znaczy, że innym się podoba a mnie nic do tego [/QUOTE]Haha, ja też nie lubię Sebastiana, bo mi się kojaży z głupim Sebastianem z podwórka z czasów dziecinstwa. Ale mojemu mężowi się podoba, i w sumie żadnych innych typów nie ma. Jednak, gdy tak sobie czasem gada do brzuszka, albo jak sobie rozmawiamy między sobą, to zaczynam się przyzwyczajać, bo jeśli będzie chłopczyk, to to będzie NASZ Sebastianek a nie ten z podwórka czy z przedszkola etc. I imię wtedy zaczyna nabierać zupełnie nowego brzmienia. A imię dla dziewczynki wybierałam ja, i jeśli urodzi się córeczka, to będzie Matylda Zauważyłam ponadto, że ludzie często oceniają imienia po skojażeniach z jakaś nielubianą osobą. |
|
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Wiem też, że dużo zależy od szczęścia, a nawet od tego jak nastawi się do siebie personel w szpitalu. Mąż przekonał mnie też, że dobrze jest pokazać, że mamy w rodzinie lekarzy (np podczas odwiedzin). Autentycznie zmienia to nastawienie do pacjentki, sposób traktowania i poziom zainteresowania jej samopoczuciem. Boję się jednak, że w szpitalu wyląduje w ostatniej chwili - jak już dziecko zacznie cisnąć się na zewnątrz. Bliscy będą poza zasięgiem i przypadkowy członek rodziny wyląduje ze mną na sali, bo mąż będzie zbyt skonany po 16h pracy. Dramatycznie to sformułowałam i powstał niemal dołujący post .
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 3 kanapki z żółtym serem, ketchupem i sałatą
![]() Nie mam wyrzutów ale wiecie co, napiłabym się odrobinki czerwonego, słodkiego wina tak kilka łyczków tylko...
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
phi ja wcisnęłam 6 pierogów z jagodami polanych śmietaną i żyję, więc nie ma się co stresować
![]()
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
o 22?
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
karolca Ty cos ostatnio ciagle o tym czerwonym winie piszesz
Odrobinke mozesz przeciez ale odrobinke Cytat:
rozumiem juz Twoje obawy, jenak tak jak napisalas, wiele zalezy od Ciebie i od ludzi ktorzy beda sie Toba opiekowali. Bo wiesz ze ktos moze pomoc nawet jesli jest zle a ktos moze cos spieprzyc mimo iz jest dobrze. A medycyna jest mocno posunieta do przodu i na pewno bedzie dobrze ![]() ja porodu sie bardzo balam i jak urodzilam synka to zamiast sie nim ucieszyc i poczuc to "cos" to moimi pierwszymi odczuciami i myslami bylo: jak dobrze ze juz wyszedl
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-11 o 22:53 |
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny nie martwcie się. Ja miałam ciążę idealną, a tu młoda i ciało zrobili mi psikusa, rozwarcie było po długich bojach, skurcze też - ale za słabe i młoda nie wylazła, było cc. I tu niespodzianka, bo doszłam do siebie bardzo szybko, 2 tygodnie po porodzie na imprezie u koleżanki byłam
A sam poród przed cc - do przejścia, mnie o niebo bardziej niż skurcze bolała rwa kulszowa, która mnie na porodówce dopadła, a bolało to tak, że miałam zzo, nie czułam skurczy a rwę tak I teraz komedia: leżę na łóżku, chcę zejść i do wanny iść. Łapa na stojaku z oxy, z tyłu pcha mnie praktykantka (Bogu dzięki, że były 2, pomocne bardzo), z przodu mąż mnie ciągnie do siadu, a ja zatrzymałam się na krawędzi łóżka z nogą wyprostowaną bo akurat rwa tak cholerycznie zabolała i w tym momencie nadszedł skurcz. Uwierzcie - jak sobie to na porodówce uświadomiłam, co się dzieje i jak to z boku musi kretyńsko wyglądać - to mimo bólu płakałam ze śmiechu |
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja np. Julian nie dałabym bo mi się kojarzy z Madagaskarem - Król Julian to dopiero kupa śmiechu, pozytywna postać ale zawsze jakoś się kojarzy generalnie wszystko jest kwestią gustu i dzięki Bogu bo inaczej to wszyscy mieliby tak samo na imię ![]() ![]() nooooooooo ![]() ![]() a jakie dobre były........ |
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie w ogóle nie ruszam alkoholu. WCALE. A dla kilku łyczków żal kupować całą butelkę, bo nie będzie komu wypić zanim zwietrzeje... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28708019]Dziewczyny nie martwcie się. Ja miałam ciążę idealną, a tu młoda i ciało zrobili mi psikusa, rozwarcie było po długich bojach, skurcze też - ale za słabe i młoda nie wylazła, było cc. I tu niespodzianka, bo doszłam do siebie bardzo szybko, 2 tygodnie po porodzie na imprezie u koleżanki byłam A sam poród przed cc - do przejścia, mnie o niebo bardziej niż skurcze bolała rwa kulszowa, która mnie na porodówce dopadła, a bolało to tak, że miałam zzo, nie czułam skurczy a rwę tak I teraz komedia: leżę na łóżku, chcę zejść i do wanny iść. Łapa na stojaku z oxy, z tyłu pcha mnie praktykantka (Bogu dzięki, że były 2, pomocne bardzo), z przodu mąż mnie ciągnie do siadu, a ja zatrzymałam się na krawędzi łóżka z nogą wyprostowaną bo akurat rwa tak cholerycznie zabolała i w tym momencie nadszedł skurcz. Uwierzcie - jak sobie to na porodówce uświadomiłam, co się dzieje i jak to z boku musi kretyńsko wyglądać - to mimo bólu płakałam ze śmiechu Wyobrażam sobie Ja w wielu głupich sytuacjach wyobrażam sobie jak coś wygląda z boku i pomimo nieciekawej sytuacji potrafię się usmiać do łez. To ważna cecha ![]() Chyba się położę spać, może zasnę...
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28708019]I teraz komedia: leżę na łóżku, chcę zejść i do wanny iść. Łapa na stojaku z oxy, z tyłu pcha mnie praktykantka (Bogu dzięki, że były 2, pomocne bardzo), z przodu mąż mnie ciągnie do siadu, a ja zatrzymałam się na krawędzi łóżka z nogą wyprostowaną bo akurat rwa tak cholerycznie zabolała i w tym momencie nadszedł skurcz. Uwierzcie - jak sobie to na porodówce uświadomiłam, co się dzieje i jak to z boku musi kretyńsko wyglądać - to mimo bólu płakałam ze śmiechu
to musialo byc zabawne ![]() sama wiem jak kulka zwklejaca z lozka wyglada bo tak tez wygladalam i to jest naprawde smieszne dla kogos ![]() oczywiscie dla nas nie...moze pozniej z perspektywy minionego czasu to mnie tez bolal cholernie kregoslup a do tego kochana mialam bole porodowe bez zadnego znieczulenia sn rodzilam to dopiero jazda byla polozna mna obracala na rozne strony a ja rzeczywiscie ledwo co moglam sie ruszac tak mnie kregoslup bolal... i bole krzyzowe do tego nie wiem jak ja przezylam
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28708019]
I teraz komedia: leżę na łóżku, chcę zejść i do wanny iść. Łapa na stojaku z oxy, z tyłu pcha mnie praktykantka (Bogu dzięki, że były 2, pomocne bardzo), z przodu mąż mnie ciągnie do siadu, a ja zatrzymałam się na krawędzi łóżka z nogą wyprostowaną bo akurat rwa tak cholerycznie zabolała i w tym momencie nadszedł skurcz. Uwierzcie - jak sobie to na porodówce uświadomiłam, co się dzieje i jak to z boku musi kretyńsko wyglądać - to mimo bólu płakałam ze śmiechu Nie mogę się doczekać kiedy będę śmiać się ze swojego porodu . Obyśmy wszystkie miały wyłącznie powody do śmiechu! Na dziś odrzucam wszystkie złe myśli, obejrzę film i położę się spać.P.S. Przed chwilą zgrzeszyłam gorącym kubkiem (cebulowa z grzankami). Na szczęście to była jedyna paczuszka jaką miałam. |
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Znam kilku Filipów, każdy jest inny. Ale ze względu na pewną znajomość z pewnym Filipem, dziecko takiego imienia na pewno nie otrzyma. Niestety, do końca życia słysząc to imię będę widziała tę jedną, kretyńską mordę
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sluchaj kup butelke i wszystkie sie zjedziemy do Ciebie
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie napila wina swojej babci
miaaaam
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz smazy teraz roladki na jutro
![]() Zmusilam go do gotowania, nie moja wina ze kuchnia to moj wrog teraz ![]() Cytat:
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Szwagier robi dobre "wina". Z aronii, wiśni, truskawek.
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. No ale fantazja fantazją. Jeszcze więcej tygodni przed nami niż za nami. Póki co pozwolę, aby większym problemem było znalezienie zimowej kurtki na tak pokaźny brzuszek Dziękuję Wam za słowa otuchy. Powałkujemy ten temat za parę miesięcy, mam nadzieję. Dobrej nocy! |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy do Twojego szwagra
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

[/QUOTE]

. Dopiero dziś zaczęłam zastanawiać się dlaczego aż tak katastroficzna jest ta wizja. Pewnie dlatego, że w mojej rodzinie było wiele komplikacji okołoporodowych, choroby, poronienia itd. Podsumowując: "godzina 0" jest jednym z tematów moich najbardziej pesymistycznych myśli, których muszę unikać.

).
.

drugi jego typ to Julian i chyba przy tym zostaniemy