Krakowianki, Krakowianki - nieustraszone pogromczynie Wawelskiego... część 13. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 18:42   #751
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki, Krakowianki - nieustraszone pogromczynie Wawelskiego... część 13.

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Blair, próbowałam w tym, ale do niebieskich oczu to on nie pasuje ani trochę I się zraziłam efektem

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Notka na blogu
No ale tym pokażesz komu pasuje a komu nie Na snobce chyba tak robią dziewczyny (tzn komentatorka pod makijażami) i jest to bardzo pomocne w doborze mejkapu
Stary 2011-08-11, 18:49   #752
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki, Krakowianki - nieustraszone pogromczynie Wawelskiego... część 13.

trust bardzo ładny, odważny, radosny i kolorowy makijaż Ja jednak chyba nie czułabym się w nim dobrze i wzbudziłabym sensację w pracy
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:05   #753
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja też wzbudziłam, ale się ogółem podobał. Nie lubię swojego aparatu bo za słabo ostrzy ;/

Blair - od następnego mogę zmieniać kolorki, na razie dałam sobie spokój

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:19   #754
lalaith
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny

jojla cześć , jak było???

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

ciekawe ile ich się tam jeszcze kryje...
ostatnio brat P. zwany potocznie kreaturą chciał tam nurkować
W. tam nurkuje i trupów nie spotyka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kto ode mnie na ostatnim spotkaniu pożyczał książkę Dolińskiego o marketingu i reklamie?
Ja nie, ale mam Twojego Nesbo jakbyś się zastanawiała gdzie jest

Cytat:
ok

co myślicie o tych strojach:
ten mi się najbardziej podoba http://allegro.pl/stroj-kapielowy-bi...750709741.html
tu mi się góra podoba http://allegro.pl/crazyfashion-kolor...748573110.html
http://allegro.pl/sexowny-stroj-kapi...755204093.html wersja biało- brązowa, yyy tu to chyba mi się nic nie podoba ale podobno takie majtki pasują do mojej figury

w tym bym się czuła jak prezent http://allegro.pl/seksowny-rozowy-st...754656191.html

eh i jeszcze
ten bo jest 3częsciwy ale ten kolor http://allegro.pl/wyprzedaz-stroj-ka...719060622.html
http://allegro.pl/stroj-kapielowy-vi...25.html:slina: ale nie mój styl
Dwa pierwsze są okropne, trzeci ok, ale bez szału, czwarty jest wprawdzie śliczny, ale wygląda jak bielizna, ostatni
Stary 2011-08-11, 19:36   #755
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Chyba dojrzewam przy was do zmian w makijazu bo moja kreska + ewentualnie kolorowa kreska to... ubogo przy was
No wiesz, ja sie dopiero kreski ucze i poki co robie (a raczej staram sie robic) tylko czarna, nie wiem co innego mogloby mi pasowac

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:40   #756
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Nałożyłam żel termowyszczuplający, rozgrzewający. Moje uda i tyłek palą się! Świetna sprawa na szczypiące mrozy

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-08-11, 19:40   #757
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
jojla cześć , jak było???
Świetnie, hotel super, trochę pozwiedzałam (Tunis, Kartaginę i kilka miasteczek podróżując przez Saharę, jeździłam na wielbłądzie ) i nie wyszło mi leniuchowanie na plaży ale z tego, że bardzo się nie spiekłam akurat jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
No wiesz, ja sie dopiero kreski ucze i poki co robie (a raczej staram sie robic) tylko czarna, nie wiem co innego mogloby mi pasowac
ja nawet kreski nie umiem zrobić na co dzień używam tylko beżowego cienia, kreska to dla mnie wyższa szkoła jazdy

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:46   #758
nicRu
maszyna, nie człowiek

Kreski eyelinerem robię od liceum, co ciekawe inglotem kałamarzowym, te w żelu opanowałam niedawno A tak to beż, róż, szary/czarny cień jeszcze ogarniam, cieniowanie ale tylko w zalamaniu powieki i czasem na dolnej powiece cienka kreska, ale zwykle turkusowa Acz to moje osiagniecie odkąd jestem na studiach
Stary 2011-08-11, 22:32   #759
Melka88
Zakorzenienie

Witojcie !

.. lepiej późno niż wcale
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:01   #760
kasiencja
Pani Buka

Melka witaj z powrotem

Trust, super makijaż! ogromnie lubię oglądać takie tęczowe mejkapy, wyglądają tak radośnie, ale nie wiem czy bym się odważyła więc nie kupuję cieni w takich ostrych kolorach

<marudzenie>
przymierzyłam swój stary kostium kąpielowy, o Boże, ratunku moje ciało się popsuło biust urósł, to widać, ale reszta... w ubraniu jakoś wygląda, ale w tym czuję się taka obnażona, nie ma mowy bym się tak pokazała... : no nie ma wyjścia jak zapisać się na siłownię, bo wszystko mi obwisa, tylko skąd wziąć kolejną stówę miesięcznie? jak znajdę pracę, to nie będę mieć czasu i błędne koło...
</marudzenie>

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:02   #761
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
super ze ci sie podoba Ja myślałam o jodze albo o pilatesie, ale to zobaczymy jak bede sobie na studiach radzić

z tego co przeczytałam o tej diecie to nie powinnam miec problemów poza tym robie sie juz powoli zdesperowana, bo naprawde sie staram a waga stoi więc trzeba było podjąć jakieś kroki
ahh ćwiczenia nie przeszkadzają w studiowaniu a wręcz przeciwnie, bo pomagają przewietrzyć głowę.

A co robisz "naprawdę się starajac" jesli mogę zapytać?

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28687662]No ja po 5 miesiącach dukana organizm miałam w lepszym stanie niz przed...

stawiam na krem nivea

[/QUOTE]

Też stawiam na krem nivea na poczatek, właśnie go sprawdzam, odstawiłam całą resztę... no oprócz pokrzywy, która tez jest głównym podejżanym.

Co do dukana - całe szczęście twoje ale skoro ma tak złe opinie i naprawdę większości ludzi szkodzi, to chyba lepiej nie ryzykowac. Chyba, że robi sie to pod okiem specjalisty.

Cytat:

tam mi się nasunęła refleksja...
i tak źle i tak niedobrze. moja mama jest lekarzem i nigdy nie daje zwolnień bez przebadania. dopóki się nie zmieniły przepisy miała zasadę że daje 2zwolnienia w roku osobie która szczerze powie, że potrzebuje na lewo, ale jak ktoś był chory to bada od stóp do głów, i jest gro osób, które bluzgają, że się czepia, że jest drobizgowa, że robi problem itd. a jak lekarz nie przebada to ludź i tak narzeka. co człowiek to opinia, a potem ta opinia ciągnie się za lekarzem...nie dogodzi się
a czy twoja mama jest lekarzem w Krakowie? Mój lekarz pierwszego kontaktu to masakra. Zawsze pyta - to co mam Pani zapisać?

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Raczej krem, bo jednorazowa aplikacja maseczki albo szybka aplikacja żelu nie czynią takich szkód od razu. Sprawdziłabym tą pokrzywę - ona ma chyba działanie oczyszczające na organizm?więc w ten sposób na początku też może oczyszczać.
Właśnie jest oczyszczająca i część "pijaczek" pisało, że na początku je wysypało. Tylko myślałam, że na początku to będzie wcześniej a nie po 2 tygodniach. Powoli wysuwa się w moim rankingu na prowadzenie bo zauważyłam, że syfki wyskoczyły mi też na skórze głowy a tam to krem raczej nie dociera... No nic mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie bo wiązałam z nią duże nadzieje

Edit: Godz temu wypiłam podwójna dawkęi właśnie wyskoczyło mi coś pod okiem no bez przesady, tak szybko to chyba nie dziala....

Cytat:
ok

co myślicie o tych strojach:
ten mi się najbardziej podoba http://allegro.pl/stroj-kapielowy-bi...750709741.html
tu mi się góra podoba http://allegro.pl/crazyfashion-kolor...748573110.html
http://allegro.pl/sexowny-stroj-kapi...755204093.html wersja biało- brązowa, yyy tu to chyba mi się nic nie podoba ale podobno takie majtki pasują do mojej figury

w tym bym się czuła jak prezent http://allegro.pl/seksowny-rozowy-st...754656191.html

eh i jeszcze
ten bo jest 3częsciwy ale ten kolor http://allegro.pl/wyprzedaz-stroj-ka...719060622.html
http://allegro.pl/stroj-kapielowy-vi...25.html:slina: ale nie mój styl
Tylko pierwszy! Ale na twoim miejscu przeszłabym się po stacjonarnych. Teraz powinny być fajne przeceny jeszcze...
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:07   #762
ola_gie
Zakorzenienie

Umieram, tak strasznie boli mnie głoooowa nadrobię klub i idę spać

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:21   #763
kasiencja
Pani Buka

Ola

dziewczyny, któraś z Was (gg chyba) chodziła do jakiejś siłowni na Krakowskiej, czy chodzi o Multi Fitness? polecacie jeszcze jakąś w sensownej cenie?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-08-12 o 00:23
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:40   #764
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Ola

dziewczyny, któraś z Was (gg chyba) chodziła do jakiejś siłowni na Krakowskiej, czy chodzi o Multi Fitness? polecacie jeszcze jakąś w sensownej cenie?
Moja stara siłownia na którą jutro kupuję karnet, coś 60-65 zł miesięcznie. Karnet open. Przy UP.

Edit: Kosztuje dokładnie 63 zł.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:52   #765
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się narobiło dużo rzeczy w kwiatki duże i małe a Sz. uważa, że kokardki są kretyńskie i tylko dla małych dziewczynek , ja aż takiej radykalnej opinii nie mam
Kwiatki też mi się podobają, ale mam wrażenie, że zaraz mi przejdzie i nie mam dużo kwiatowych rzeczy. Za to kokardy Zawsze mogę odpruć

Cytat:

Ale idiotka
[COLOR="Silver"]
[/I]
Te baby strasznie mnie zraziły do Mary Kay, wydzwaniały ciągle czy chcę coś jednak zamówić i umówić się na następne spotkanie. Poza tym same kosmetyki wg mnie nie są warte ceny, już na all są dużo tańsze.

Cytat:
Złoto - koralowo - zielony

Ale ta Ziaja Rebuild capi anyżkiem ;x
Śliczny
Widzę, że nie załapałam się na zamówienie ziajowe, ale zerknęłam na ceny i akurat rebuild bardziej opłaca się kupić w superpharm

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Świetnie, hotel super, trochę pozwiedzałam (Tunis, Kartaginę i kilka miasteczek podróżując przez Saharę, jeździłam na wielbłądzie ) i nie wyszło mi leniuchowanie na plaży ale z tego, że bardzo się nie spiekłam akurat jestem zadowolona
super

Cytat:
<marudzenie>
przymierzyłam swój stary kostium kąpielowy, o Boże, ratunku moje ciało się popsuło biust urósł, to widać, ale reszta... w ubraniu jakoś wygląda, ale w tym czuję się taka obnażona, nie ma mowy bym się tak pokazała... : no nie ma wyjścia jak zapisać się na siłownię, bo wszystko mi obwisa, tylko skąd wziąć kolejną stówę miesięcznie? jak znajdę pracę, to nie będę mieć czasu i błędne koło...
</marudzenie>
Może zbyt krytycznie na siebie patrzysz bo jesteś tak nastawiona? Co siłowni - często można znaleźć naprawdę tanio Widziałam niedawno, że na gumtree sprzedawali te grupony na 3 miesiące open, które były za 49zł, to naprawdę okazja. Często są wogóle jakieś oferty na fitness
Stary 2011-08-12, 01:27   #766
Tindomerel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Tindo, pamiętaj tylko, żeby przyjmować odpowiednie ilości płynów i bardzo dbać o nerki...
Bede o siebie dbała przeczytałam wszystko co było do przeczytania na ten temat Jesli źle sie poczuję zrezygnuje natychmiast.

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Wróciłam, wcześniej co prawda, ale z dobrego powodu

Bra fitting robią też dobrze w sklepie doBRAna w King Square (to koło tandety)

Nie mam siły was nadrabiać, idę się rozpakowywać i robić pranie, a potem spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ć!

cześć

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
ahh ćwiczenia nie przeszkadzają w studiowaniu a wręcz przeciwnie, bo pomagają przewietrzyć głowę.

A co robisz "naprawdę się starajac" jesli mogę zapytać?
jasne że można Starałam sie ćwiczyc przynajmniej o,5 h dziennie z wyjątkiem niedziel, odmawiałam sobie moich ulubionych rzeczy w tym słodyczy i makaronu Starałam sie zdrowo odżywiać, jeśc duzo warzyw, nie obżerać się na noc jak to zawsze miałam w zwyczaju Piłam duzo wody ale waga praktycznie caly czas stała w miejscu, wiec postanowiłam spróbować Duzo moich koleżanek tak schudło, co najważniejsze- na stałe. Nie mam jakoś bardzo duzo do zrzucenia pare kilo żeby lepiej sie poczuć Wiadomo to nie dieta dla każdego. Zobaczymy jak to bedzie Bede ostrożna

Ja również znalazłam prace ! nic ciekawego i prawdopodobnie to tylko do końca sierpnia ale i tak sie ciesze. Od siedzenia w domu dostawałam juz swira

GG ten przedostatni strój jest super ;D;D

Edytowane przez Tindomerel
Czas edycji: 2011-08-12 o 01:29
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 01:49   #767
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Ola

Mój M. tam chodzi. Właściciel jest trenerem na siłowni, bardzo profesjonalny gość, zaangazowany ale nie wiem czy dobrze byś się tam czuła. To typowa siłka dla facetów. Przychodza tam praktycznie tylko faceci, wieeeelkie chłopy, którym kończą się obciążenia na maszynach . M. mówił, że ostatnio jedna z trenerek z fitnessu z góry, sprowadziła na siłownię 3 dziewczyny (nie zebrała im się grupa na fitness więc tak chciała im zorganizować czas) i panowie byli bardzo ździwieni, że widzą kobiety na swoim terenie a potem wręcz niezadowoleni, że laski machają nogami na najniższych obciążeniach i zajmuja im tylko maszyny .

Jedno jest pewne, nie ma tam lansu i pokazówy bo maszyny nie najnowsze, widac ząb czasu, brak kosmicznych udziwnień i to się może podobać. Ale na twoje nastroje poszukałabym czegos bardziej przyjaznego .
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 06:28   #768
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
[B]
Trust, super makijaż! ogromnie lubię oglądać takie tęczowe mejkapy, wyglądają tak radośnie, ale nie wiem czy bym się odważyła więc nie kupuję cieni w takich ostrych kolorach

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

Te baby strasznie mnie zraziły do Mary Kay, wydzwaniały ciągle czy chcę coś jednak zamówić i umówić się na następne spotkanie. Poza tym same kosmetyki wg mnie nie są warte ceny, już na all są dużo tańsze.

Śliczny
Widzę, że nie załapałam się na zamówienie ziajowe, ale zerknęłam na ceny i akurat rebuild bardziej opłaca się kupić w superpharm

Dziękuję

Mka - nie lubię takich nachalnych ludzi, ale widać, że mają plany sprzedażowe i po prostu muszą wciskać te kosmetyki. Ale żeby to one takie rewelacyjne były to nie powiedziałabym...

Dzisiaj w pracy do 15:00 Potem zamówić kwiatki na jutro, odwiedzić "ścianę płaczu" (bankomat), mała impreza na stawach, po powrocie szybki manicure, potem samoopalacz i będę gotowa na jutro

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2011-08-12, 08:51   #769
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Zazdroszczę

Cytat:
<marudzenie>
</marudzenie>
Po co od razu płacić, możesz jeździć ze mną na rowerze Przyda mi się jakaś lajtowa odskocznia od wycisku który daje W. ;p albo z dziewczynami na rolkach. A w zimie możesz do mnie wpadać na rowerek stacjonarny, a jak skombinujemy drugi co mamy z sis w planach to będziemy mogły jeździć równocześnie

Cytat:

Też stawiam na krem nivea na poczatek, właśnie go sprawdzam, odstawiłam całą resztę... no oprócz pokrzywy, która tez jest głównym podejżanym.

Właśnie jest oczyszczająca i część "pijaczek" pisało, że na początku je wysypało. Tylko myślałam, że na początku to będzie wcześniej a nie po 2 tygodniach. Powoli wysuwa się w moim rankingu na prowadzenie bo zauważyłam, że syfki wyskoczyły mi też na skórze głowy a tam to krem raczej nie dociera... No nic mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie bo wiązałam z nią duże nadzieje

Edit: Godz temu wypiłam podwójna dawkęi właśnie wyskoczyło mi coś pod okiem no bez przesady, tak szybko to chyba nie dziala....

Pierwszy raz słyszę żeby pokrzywa coś takiego wyprawiała Piłam, piję i nigdy nie zauważyłam po niej jakiś większych problemów, muszę się poobserwować

Poszłam wczoraj do Orange i od progu dostałam gratis japonki
A potem "obsługiwał" mnie sweet konsultant i ma do mnie zadzwonić Gdyby nie W. to pewnie bym z nim flirtowała
Stary 2011-08-12, 08:54   #770
carmelova
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Ola

Ja mam świetną siłownię/fitness za darmo a i tak korzystam raz na 2-3 tygodnie
Też miałam podobne odczucia jak mierzyłam stroje kapielowe. W tamtym roku to ię nawet poryczałam w przymierzalni
Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
Bede o siebie dbała przeczytałam wszystko co było do przeczytania na ten temat Jesli źle sie poczuję zrezygnuje natychmiast.

cześć

jasne że można Starałam sie ćwiczyc przynajmniej o,5 h dziennie z wyjątkiem niedziel, odmawiałam sobie moich ulubionych rzeczy w tym słodyczy i makaronu Starałam sie zdrowo odżywiać, jeśc duzo warzyw, nie obżerać się na noc jak to zawsze miałam w zwyczaju Piłam duzo wody ale waga praktycznie caly czas stała w miejscu, wiec postanowiłam spróbować Duzo moich koleżanek tak schudło, co najważniejsze- na stałe. Nie mam jakoś bardzo duzo do zrzucenia pare kilo żeby lepiej sie poczuć Wiadomo to nie dieta dla każdego. Zobaczymy jak to bedzie Bede ostrożna

Ja również znalazłam prace ! nic ciekawego i prawdopodobnie to tylko do końca sierpnia ale i tak sie ciesze. Od siedzenia w domu dostawałam juz swira

GG ten przedostatni strój jest super ;D;D
I jak Ci idzie trzymanie się diety? Ja mam zawsze problem z tym, żeby nie grzeszyć A jakbym miała mieć dni tylko i wyłacznie białkowe, to bym chyba jadła same twarogi, które po 2 dniach by mi się znudziły i tak by się zakończyła moja przygoda z dietą. Życzę duuuużo silnej woli
Cytat:
Dziękuję

Mka - nie lubię takich nachalnych ludzi, ale widać, że mają plany sprzedażowe i po prostu muszą wciskać te kosmetyki. Ale żeby to one takie rewelacyjne były to nie powiedziałabym...

Dzisiaj w pracy do 15:00 Potem zamówić kwiatki na jutro, odwiedzić "ścianę płaczu" (bankomat), mała impreza na stawach, po powrocie szybki manicure, potem samoopalacz i będę gotowa na jutro
a co jest jutro ?
Stary 2011-08-12, 08:54   #771
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
A potem "obsługiwał" mnie sweet konsultant i ma do mnie zadzwonić Gdyby nie W. to pewnie bym z nim flirtowała
Idz na całość! Idz na całość!
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:08   #772
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Co do dukana - całe szczęście twoje ale skoro ma tak złe opinie i naprawdę większości ludzi szkodzi, to chyba lepiej nie ryzykowac. Chyba, że robi sie to pod okiem specjalisty.
Nie mam pojęcia skąd masz te dane... Wierz mi, że na dukanie jest więcej ludzi niż Ci się może wydawać (tak jak mówiłam wcześniej, wystarczy spojrzeć na wizażowy wątek dukanowy) i WSZYSCY których znam są zadowoloneni z diety i czują się świetnie...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:10   #773
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28710905]Nie mam pojęcia skąd masz te dane... Wierz mi, że na dukanie jest więcej ludzi niż Ci się może wydawać (tak jak mówiłam wcześniej, wystarczy spojrzeć na wizażowy wątek dukanowy) i WSZYSCY których znam są zadowoloneni z diety i czują się świetnie...[/QUOTE]

Fakt, że są zadowoleni i czują się świetnie nie oznacza, że ta dieta im nie szkodzi.
Stary 2011-08-12, 09:19   #774
blair witch
Zakorzenienie

Otwieram zamówienie na biżuterię stąd:
http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=11095058

Stary 2011-08-12, 09:24   #775
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Fakt, że są zadowoleni i czują się świetnie nie oznacza, że ta dieta im nie szkodzi.
Zgadza się, ale tym bardziej skąd info, że im szkodzi? Skoro nie dość, że sa zadowoleni, organizm nie daje żadnych oznak? Skąd dane, że większość?

Dziewczyny, zamówienie na Tangle Teezer przedłuzone do 15.08.2011! Info w klubie.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:46   #776
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28711156]Zgadza się, ale tym bardziej skąd info, że im szkodzi? Skoro nie dość, że sa zadowoleni, organizm nie daje żadnych oznak? Skąd dane, że większość?
[/QUOTE]

Dieta Dukana jest dietą nieracjonalną i szkodliwą dla zdrowia. wady:
nadmierna podaż białka, która prowadzić może do zakwaszenia organizmu, obciążyć nerki, stawy i wątrobę, brak urozmaicenia, co może wiązać się z niedoborami pokarmowymi, brak lub mała zawartość węglowodanów (w zależności o etapu diety), co może przyczynić się do osłabienia i ogólnego uczucia zmęczenia, brak błonnika pokarmowego w pierwszej fazie może skutkować uporczywymi zaparciami,
zbyt duża ilość produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadza do diety spore ilości nasyconych kwasów tłuszczowych oraz cholesterolu, co może wpłynąć na zwiększenie poziomu cholesterolu we krwi i wzrost ryzyka wystąpienia miażdżycy i innych chorób sercowo-naczyniowych.

W internecie można znalezc wiele wypowiedzi na ten temat. Często jest tak, że organizm nie daje oznak i ludzie są zadowolenia a coś podstępnie niszczy nam organizm. Poza tym ja nie napisałam, że większość, tylko jak większość diet, które ograniczają jakieś składniki - może szkodzić zdrowiu.
Stary 2011-08-12, 09:53   #777
2016070953
Konto usunięte

jestem wreszcie na zasłużonym urlopie, no
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:54   #778
carmelova
Zakorzenienie

makijaż czyni cuda http://www.kciuk.pl/Makijaz-przed-i-...zmiana-a62337/
Stary 2011-08-12, 10:17   #779
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Dieta Dukana jest dietą nieracjonalną i szkodliwą dla zdrowia. wady:
nadmierna podaż białka, która prowadzić może do zakwaszenia organizmu, obciążyć nerki, stawy i wątrobę, brak urozmaicenia, co może wiązać się z niedoborami pokarmowymi, brak lub mała zawartość węglowodanów (w zależności o etapu diety), co może przyczynić się do osłabienia i ogólnego uczucia zmęczenia, brak błonnika pokarmowego w pierwszej fazie może skutkować uporczywymi zaparciami,
zbyt duża ilość produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadza do diety spore ilości nasyconych kwasów tłuszczowych oraz cholesterolu, co może wpłynąć na zwiększenie poziomu cholesterolu we krwi i wzrost ryzyka wystąpienia miażdżycy i innych chorób sercowo-naczyniowych.

W internecie można znalezc wiele wypowiedzi na ten temat. Często jest tak, że organizm nie daje oznak i ludzie są zadowolenia a coś podstępnie niszczy nam organizm. Poza tym ja nie napisałam, że większość, tylko jak większość diet, które ograniczają jakieś składniki - może szkodzić zdrowiu.

Zalety diety proteinowej
  • efekty widoczne już w ciągu kilku dni
  • duża ilość białek w diecie powoduje, że organizm spala znacznie więcej kalorii i nie zatrzymuje wody w organizmie
  • dieta proteinowa wpływa korzystnie na wygląd skóry i nie powoduje chudnięcia przez utratę masy mięśniowej; białka, jako budulec mięśni, pozwala zachować ich strukturę
  • proteiny zmniejszają apetyt na jedzenie
  • łatwa dostępność produktów, stosowanych w diecie
  • brak uczucia głodu (efekt odchudzania ma przynieść nie, ograniczenie ilości spożywanego pokarmu, ale białko, które będzie spożywane)
  • już w ciągu kilku dni będziemy cieszyć się dobrym samopoczuciem i tryskać energią
  • utrata sporej ilości kilogramów bez efektu jo-jo, dająca długotrwałe efekty
I tak możemy sobie w kółko przeklejać z internetu wady i zalety. Ja będę pokazywać naukowo udowiodnione zalety, a Ty wady.
Np.
"
Warto też wspomnieć, że program jest całkowicie bezpieczny, co zostało potwierdzone w badaniach medycznych. Stosując metodę protal, oprócz idealnej sylwetki, możemy zyskać więcej energii i dobre samopoczucie. Jednak najważniejszym atutem i zachętą, by wypróbować akurat tę dietę jest fakt, że w przeciągu 2-3 miesięcy możemy pozbyć się nawet 15 kilogramów.
"

Miedzy nami natomiast jest taka różnica, że ja na tej diecie byłam, mam doświadczenie, byłam pod kontrolą lekarską. Natomiast Ty masz dane wyłącznie z internetu...

Co do mojej wypowiedzi o większkości pisałam o tym co
nicjmtw pisała, a nie do Twojej wypowiedzi.
Stary 2011-08-12, 10:20   #780
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hiper, z tym Dukanem na moje informacje jest tak, ze jak bierze się za tę dietę osoba myśląca, bez żadnych problemów zdrowotnych i nie w wieku np. nastoletnim, to dieta może zdziałać cuda. Po prostu łatwiej nią sobie zrobić krzywdę niż innymi, gdy ktoś chociażby wymyśli połączenie jej z dużą ilością ćwiczeń albo zignoruje jakiś sygnał od organizmu, który jest sygnałem, ze powinno się przerwać. Chrześnica znajomej z innego forum odchudzała się tak bez porozumienia z lekarzem, pewnie jeszcze robiąc coś dodatkowo o czym rodzice się nie dowiedzieli, miała lat naście, skończyło się niewydolnością nerek, a potem koniecznością była śpiączka farmakologiczna... Jak dla mnie jest to dieta tylko dla ludzi całkiem zdrowych i odpowiedzialnych, skoro lekarze ją jednak odradzają.

A ja wstałam i mi się nic kompletnie nie chce. Nie mogę się z niczym pozbierać, na śniadanie pewnie też nic ciekawego nie mam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości