Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 18:15   #4921
princesa89
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Ja mam bliżej domu biedronkę niż lidla. Ale do L. też jeżdżę często bo mają fajne promocje i słodycze o niebo lepsze i więcej niż w B. U mnie w L. słodycze to zajmują cała jedna alejkę.
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:36   #4922
lorek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwka1988 Pokaż wiadomość
A u mnie drogie wizażanki było otwarcie biedroneczki po remoncie --> weszłam na chwilkę po coś do chlebka a totalnie popłynęłam
Ze sklepu wyszłam z: krzesłem skórzanym obrotowym (właśnie złożyłam całkiem wygodne i ze skórki ) za 119 zł, patelnią za 9,90 (ciekawa jestem czy nie okaże się jednorazowego użytku...); apartem foto kanon za 149,00 zł (to akurat nie dla mnie ale ciekawa jestem jakości zdjęć); i coś dla TŻt-a wkrętarka akumulatorowa za 29,90 zł.
Ostatnio ubolewałam że kupiłam tylko jedną lampkę do kontaktu od komarów a dziś przypadkiem zakupiłam taką samą jeszcze taniej 7,99 zł.

I wreszcie w tej biedronce dostałam orbitki z zawieszkami wzięłam banana i colę oczywiście z gumami truskawkowymi, ale poza tym były jeszcze zawieszki cebule i kilka pączków...
A że moje uzależnienie to cola to zakupiłam zgrzewkę butelek 2l po 1,49 ale to chyba proma w ramach otwarcia...
No a że weszłam po coś do chleba to teraz sobie uświadomiłam, że nic takiego nie kupiłam....
Pozdrawiam
U mnie nie było truskawkowych gum czym się różni cola od kawy? Możesz wstawić zdjęcie coli? U mnie tylko dwa rodzaje gum white i spearmint. Mam wszystkie cztery zawieszki
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:40   #4923
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorek1 Pokaż wiadomość
U mnie nie było truskawkowych gum czym się różni cola od kawy? Możesz wstawić zdjęcie coli? U mnie tylko dwa rodzaje gum white i spearmint. Mam wszystkie cztery zawieszki
Nie ma coli - pewnie malwka ma na myśli kawę

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:41   #4924
kamila_la
Raczkowanie

a wiecie czy są też inne tzn brokół ,kiełbasa,wafel,papryka,k urza noga ?
chyba tylko te 4 co nie ? może potem będą
kamila_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:03   #4925
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_la Pokaż wiadomość
a wiecie czy są też inne tzn brokół ,kiełbasa,wafel,papryka,k urza noga ?
chyba tylko te 4 co nie ? może potem będą
Żadna z Wizażanek jeszcze się nie spotkała z innymi, wszędzie są tylko te cztery wzory. Może jeszcze się pojawią
MalaMalaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:07   #4926
malwka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Nie ma coli - pewnie malwka ma na myśli kawę
No ok niech będzie kawa jakoś tak skojarzył mi się z Colą...
malwka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:35   #4927
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odkryłam podgrzewacze o zapachu bzu. Byłam ślepa do tej pory, czy to jakaś nowość? W każdym razie stałam koło półki i wąchałam jak głupia.
Na dżem się skusiłam, mimo że też nie przepadam, ale dzieckiem skarmię,bo dawno nie jadło. /Dżemu, oczywiście/

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Martuska dzieki

jakie fajne sosy Łowicz! oryginalne smaki, wypróbuję ten z pomarańczą
Też je kupię
Cytat:
Napisane przez MalaMalaMi Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam dwa kubki. Ten z ważkami jest naprawdę duży, a ten z kotami ma pojemnośc taką standardową jak kubek. Kupiłam też teczkę z kubusiem (musiałam się pochwalic), ale zawiodłam się, nie było już wcale winogronu, więc na pocieszenie wzięłam cytrynowe paryskie
Piękna! Ja u mnie nie widziałam ale nawet ich nie szukałam po ile one są? Koniecznie jutro po nie pójdę.
Cytat:
Żadna z Wizażanek jeszcze się nie spotkała z innymi, wszędzie są tylko te cztery wzory. Może jeszcze się pojawią
U mnie ich w ogóle nie ma

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:37   #4928
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość

Piękna! Ja u mnie nie widziałam ale nawet ich nie szukałam po ile one są? Koniecznie jutro po nie pójdę.
Ja ją wygrzebałam gdzieś z dna, kosztują 1,69. I tak sobie myślę, że może kupię więcej i będe miała do każdego przedmiotu, to może w końcu nie pogubię i nie pomieszam notatek:p
Stary 2011-08-11, 19:37   #4929
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
jakie fajne sosy Łowicz! oryginalne smaki, wypróbuję ten z pomarańczą
Oba są pyszne, ale bardziej smakował mi z pomarańczami właśnie. Polecam przygotować według przepisu na opakowaniu, z kurczakiem i ryżem. Pyszne jak diabli i bardzo sycące.

Kilka dni temu też nabyłam teczkę z Kubusiem i długopis z Dorą.

Odradzam puder do kąpieli (o ile jeszcze jest w sklepach) - pachnie tylko w momencie wsypywania do wody. Potem śmierdzi jak gumowe zabawki made in China.
Sale El Sol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:44   #4930
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
krewetki podsmażone na czosnku z ziołami
te tygrysie czy koktajlowe?
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:48   #4931
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
te tygrysie czy koktajlowe?
tygrysie a z mieszanką morską robię risotto
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 19:59   #4932
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
tygrysie a z mieszanką morską robię risotto
zdradź przepis
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:03   #4933
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
zdradź przepis
podsmażam na oliwie z duuuużą ilością czosnku, ziół prowansalskich i bazylii i mieszam z ugotowanym ryżem zwykle dodaję też pomidory, można nawet boczek, oliwki, kawałki cukinii...
Stary 2011-08-11, 20:19   #4934
MalaMalaMi
Zadomowienie

Raz tylko w North Fishu jadłam kalmary, ale od tamtej pory gdy ugryzłam takie kółko z kalmara i coś mi się ciągnęło tak okropnie bałam się jeśc tego typu rzeczy. Jednak wiem, że owoce morza potrafią byc naprawdę pyszne, tylko trzeba się do nich przekonac. Boję się je jednak już jeśc w jakiś barach i fast foodach, bo to może zrazic, jak zraziło mnie jakiś czas temu. Dlatego chciałam Was zapytac czy polecacie te mrożone krewetki lub tą mieszankę owoców morza i co ciekawego z nimi robicie, tak na pierwszy raz, żeby się przekonac i smakiem odwrócic wzrok od tych macek, ogonków i skorupek:P
Stary 2011-08-11, 20:26   #4935
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Ja ją wygrzebałam gdzieś z dna, kosztują 1,69. I tak sobie myślę, że może kupię więcej i będe miała do każdego przedmiotu, to może w końcu nie pogubię i nie pomieszam notatek:p
1,69? We wszystkich innych sklepach teczki z gumką są za 3,99 Jutro idę grzebać
Cytat:
Raz tylko w North Fishu jadłam kalmary, ale od tamtej pory gdy ugryzłam takie kółko z kalmara i coś mi się ciągnęło tak okropnie bałam się jeśc tego typu rzeczy. Jednak wiem, że owoce morza potrafią byc naprawdę pyszne, tylko trzeba się do nich przekonac. Boję się je jednak już jeśc w jakiś barach i fast foodach, bo to może zrazic, jak zraziło mnie jakiś czas temu. Dlatego chciałam Was zapytac czy polecacie te mrożone krewetki lub tą mieszankę owoców morza i co ciekawego z nimi robicie, tak na pierwszy raz, żeby się przekonac i smakiem odwrócic wzrok od tych macek, ogonków i skorupek:P
Lubię kalmary Moje eksperymenty z owocami morza zaczełam w Hiszpanii i tam wszystko elegancko było zrobione. Nie smakowały mi tylko małże.
Kiedyś kupiłam krewetki w B. żeby samemu zrobić (pierwszy raz samemu) ale jakoś nikt z domowników się nimi nie zachwycił tato w ogóle nie spróbował A co do krewetek, to te z B. trzeba oczyszczać jeszcze prawda? Czy nie?

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 20:28   #4936
malwka1988
Raczkowanie

Mam pytanko - jak wygląda sprawa z gwarancją na produkty zakupione w sklepie biedronka ?
Chodzi mi o moje dzisiejsze zakupy: fotel obrotowy, aparat i wkrętarka. Jak płaciłam i zapytałam sprzedawcę to odpowiedział że wystarczy paragon... a w każdym z tych produktów w środku jest karta gwarancyjna i stąd moje pytanie - nie trzeba ich podbijać ? wystarczy zachować paragon ??
Bardzo proszę napiszcie jeżeli wiecie jak to jest
malwka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:28   #4937
Martolek
Zakorzenienie

Witam

chciałam tylko napisać, że w Biedronce nałogowo kupuję suszoną żurawinę za 5,49 i Pryncypałki za 4,99

Dzisiaj wpadłam po wspomniane już zapasy i ujrzałam lakiery Eveline, zakochałam się w trzech kolorach mięta, liliowo- fuksjowy i piękny ciemny niebieski, chciałam zdecydować się na jeden, ale było ciężko, więc TŻ się zlitował i zapłacił za wszystkie trzy

Teraz trochę przejrzałam wątek pod kątem recenzji lakierów i zastanawiam się jak można otwierać lakiery, czy inne produkty, których nie ma zamiaru się kupić? na opakowaniu jak byk jest napisane, że okres trwałości zależny od momentu otwarcia...
Patrzę na kartoniki od lakierów i jedna strona zaklejona, ale druga już nie, czyli nie mam pewności, że żadna zapalona testerka się do nich nie dobierała... Mówcie co chcecie, nie cierpię takich ludzi

Pozdrawiam

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:41   #4938
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanko - jak wygląda sprawa z gwarancją na produkty zakupione w sklepie biedronka ?
Chodzi mi o moje dzisiejsze zakupy: fotel obrotowy, aparat i wkrętarka. Jak płaciłam i zapytałam sprzedawcę to odpowiedział że wystarczy paragon... a w każdym z tych produktów w środku jest karta gwarancyjna i stąd moje pytanie - nie trzeba ich podbijać ? wystarczy zachować paragon ??
Bardzo proszę napiszcie jeżeli wiecie jak to jest
Jakja kupowałam parowar i sokowirówkę to każde z tych urządzeń przetestowąłam w domu czy wszystko jest ok i następnego dnia byłam w biedronce właśnie żeby podbic gwarancję. Tak mi kazała pani przy kasie jak kupowałam.
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:48   #4939
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:

Lubię kalmary Moje eksperymenty z owocami morza zaczełam w Hiszpanii i tam wszystko elegancko było zrobione. Nie smakowały mi tylko małże.
Kiedyś kupiłam krewetki w B. żeby samemu zrobić (pierwszy raz samemu) ale jakoś nikt z domowników się nimi nie zachwycił tato w ogóle nie spróbował A co do krewetek, to te z B. trzeba oczyszczać jeszcze prawda? Czy nie?
Opłukać pod wodą i oderwać ogonki przed smażeniem później na talerzu nie trzeba się babrać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 21:04   #4940
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Opłukać pod wodą i oderwać ogonki przed smażeniem później na talerzu nie trzeba się babrać
A jak się odrywa ogonki? Tak po prostu pociągnąc i oderwac, czy jakoś sie je specjalnie usuwa?
Stary 2011-08-11, 21:43   #4941
Phynn
Zakorzenienie

wpadłam dziś na chwilę do B., kubków była cała masa, do wyboru do koloru, te z ważką prześliczne , ale po chwili namysłu stwierdziłam, że zwyczajnie nie mam już gdzie upychać tych kubków ;P i ostatecznie nie wzięłam żadnego
wzięłam za to 2 paczki gum z cebulką i bananem ;-) kawa bardziej by mi pasowała, ale serio wygląda jak cola, w życiu bym tego z kawą nie skojarzyła
poza tym zgarnęłam kefir just fit, całkiem ok
ementaler mierzwiony w takich cieniutkich plasterkach, mój ostatni hit
i goudę pradawną, tej jeszcze nie próbowałam, spoko jest ? ;>

aaa i gdzie u Was leżą te paluchy paprykowo-serowe i jakiej to firmy ?

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-08-11 o 21:51
Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:52   #4942
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juhaska Pokaż wiadomość
dziś też popędziłam z rana do Biedrony i kupiłam dwa kubki - w czarne bąbelki, miski zielone (ostatnio kupiłam też zielone większe więc będzie do kompletu), koszyk fioletowy oraz zakreślacze dwa rodzaje, cienkopisy do cd i ze spożywczych: dwie czekolady z prażonymi migdałami, dżem wiśniowy z wanilią ;
szukałam zawieszek przy Orbitkach, ale u mnie nie ma,

widziałam też bardzo ładne szklanki z Luminarc w cenie 17 za 6 sztuk - nawet nie widziałam wcześniej, że mają być w ofercie, chyba je kupię bo ładnie się prezentowały
Ja mam te szklanki Są super, ładnie i nowocześnie prezentują się na stole. Mam te wysokie i niskie Tylko ja je kupowałam chyba jakiś rok temu albo lepiej i były chyba po 14,99zł/6sztuk
madeline26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:35   #4943
anula3333
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
mnie interesuje ten jogurt o smaku czarnej porzeczki. nigdy takiego nie jadlam
Te jogurty już od jakiegoś czasu są w Biedronce. Nie jestem pewna czy pojawiają się tylko sezonowo, czy są cały rok.
Stary 2011-08-11, 22:42   #4944
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
A jak się odrywa ogonki? Tak po prostu pociągnąc i oderwac, czy jakoś sie je specjalnie usuwa?
Tak można ale wtedy często ta końcówka mięska odrywa się razem z ogonkiem więc ja pazurem podważam i samo schodzi musisz sobie technikę opracować, jak się nabierze wprawy to bardzo szybko się obierają
Stary 2011-08-11, 22:54   #4945
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Tak można ale wtedy często ta końcówka mięska odrywa się razem z ogonkiem więc ja pazurem podważam i samo schodzi musisz sobie technikę opracować, jak się nabierze wprawy to bardzo szybko się obierają
Dziękuję za porady
teraz się zdecyduję i spróbuję, postaram się nie zrazic, a nóż się przekonam
Stary 2011-08-11, 22:56   #4946
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za porady
teraz się zdecyduję i spróbuję, postaram się nie zrazic, a nóż się przekonam
dużo czosnku, pamiętaj! z 5 ząbków na jedną paczkę to tak na luzie skropić cytryną jeszcze przed podaniem i niebo w gębie. Kocham krewetki
Stary 2011-08-11, 23:10   #4947
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
lecę po kubki, może jeszcze będą ten z kotkiem wymiata. Wariactwo, bo nie mam ich gdzie trzymać, ale zrobię gdzieś miejsce na półce
Ja też nie mam gdzie ich trzymać, czasem nawet wkładam jeden w drugi, ale tak mi się spodobał ten kotek z zielonymi oczami, że musiałam go wygrzebać z 5 pudła Kupiłam też siostrze i ten drugi wyciągnęłam już z 6 pudła

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kupiłam kubek z kotem(szaro-czarno-niebieski),już go uwielbiam
u mnie bardzo mało było tych kubków, tylko 3 pudełka i jestem pewna że nie było 16 wzorów
W każdym pudle było 16 wzorów Tylko po jednym z każdego wzoru Np. ja musiałam 2 takie same kubki wydostać z 2 różnych pudeł

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
Mam gazetkę "Słońce na talerzu". Były w waszych Biedronkach?
U mnie jeszcze nie ma, pewnie będzie u mnie w niedzielę dopiero, ale fajnie, że wrzuciłaś już na forum Dzięki

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Biedronka ma paragony z napisem ( na odwrocie) " W przypadku niezadowolenia z zakupionego towaru gwarantujemy zwrot gotówki lub wymianę na inny towar. Gwarancja obowiązuje na terenie całego kraju we wszystkich sklepach Biedronka"

Więc wszystko jasne. Bardzo mi się podoba, ze zamieścili taką informację i że akurat na odwrocie paragonu.
Wow No to super Będzie napisane jak byk Też mi się to podoba. Choć nigdy nie miałam problemów ze zwrotem lub wymianą produktów, a czasem się zdarzyło Kiedyś nawet zrobiłam tak z trampkami, że kupiłam 2 pary w jednej Biedronce, ale potem w drugiej Biedronce zobaczyłam trampki, które bardziej mi się spodobały niż jedna para z tych poprzednich, a że nie chciałam mieć już 3 par (przesada), no i było już po 8 dniach od pierwszego zakupu, więc zrobiłam tak kupiłam tę 3 parę trampek i na drugi dzień poszłam do tej pierwszej Biedronki i na tym "świeżym" paragonie oddałam tę jedną parę z poprzedniego zakupu W ten sposób mam 2 pary trampków, które mi się podobają najbardziej. Uwaga! Oczywiście te trampki które oddałam nie były noszone, a metki też nie odrywałam. Były zapakowane jak nowe, więc nikt nie miał żadnych przeszkód żeby przyjąć zwrot Raz tylko było tak, że jak chciałam wymienić towar z innego sklepu, to kasjerka powiedziała, że można zwracać i wymieniać produkty tylko w tym sklepie, gdzie były zakupione, ale wcześniej często wymieniałam z różnych sklepów i nie było problemów więc już sama nie wiem czy to nie było jej widzimisie. Tłumaczyłam jej że tamta Biedronka była bardzo daleko (co było na paragonie) i byłam tam pierwszy i może ostatni raz, bo dużo jeżdżę po Wawie, więc odwiedzam różne Biedronki, ale uparła się

Cytat:
No ok niech będzie kawa jakoś tak skojarzył mi się z Colą...
Mi też ta kawa bardziej skojarzyła się z colą Ale jak zobaczyłam jeszcze raz reklamę Orbit, to już wiedziałam że to kawa
U mnie już od dawna nie ma tych zawieszek Kupiłam banana, a siostra pączka, jakoś kilka dni przed pierwszym postem o zawieszkach na tym forum, potem dostałam cebulę jedną-jedyną w innym sklepie, a teraz nigdzie ich nie widzę Chciałabym teraz mieć cały zestaw, a jak kupowałyśmy z siostrą te pierwsze zawieszki to było ich pełno

Cytat:
Nieee , te teczki cały czas były i są po 1,69zł Sama kupowałam i jestem pewna. Musiałaś pewnie źle spojrzeć, albo cena dotyczyła innych teczek Ja kupiłam akurat też teczki Euro 2012 -takie czarne i te takie fioletowe Euro2012 po 12,99zł No i zakupiłam też zeszyciki Euro 2012 (białe, czarne, zielone, fioletowe) po 2zł
Przypominam, że te zakupy były z 1 i 2 gazetki szkolnej

Aha dorwałam dziś kolejną świeczkę wanilia-pomarańcza Chyba była druga dostawa, ale dostawa skromna, bo tylko jedna paletka tych świeczek

Ach i kupiłam też dzisiaj winogrona - pyyyyszne
Stary 2011-08-11, 23:23   #4948
madeline26
Raczkowanie

Zapomniałam dodać, że u mnie już nie było dżemów Łowicza, a byłam ok.14-tej i nie było już Promocja od dziś, a dżemy już stały od poniedziałku i to przy samych kasach, więc się wyprzedały jeszcze przed promocją
Tylko mam nadzieję, że dowiozą, bo miałam dziś dokupić tn trusk.-malinowy Pewnie łyso było obsłudze, która wywieszała na szybie promocję na dżemy Ach, czy w tej mojej Biedronce ktoś zacznie pilnować terminów?! Bo ciągle coś jest albo wcześniej albo później
Stary 2011-08-11, 23:27   #4949
MalaMalaMi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madeline26 Pokaż wiadomość

Nieee , te teczki cały czas były i są po 1,69zł Sama kupowałam i jestem pewna. Musiałaś pewnie źle spojrzeć, albo cena dotyczyła innych teczek Ja kupiłam akurat też teczki Euro 2012 -takie czarne i te takie fioletowe Euro2012 po 12,99zł No i zakupiłam też zeszyciki Euro 2012 (białe, czarne, zielone, fioletowe) po 2zł

a co to za teczki??
Stary 2011-08-12, 00:09   #4950
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madeline26 Pokaż wiadomość
dorota miała na myśli, że w innych sklepach teczki są po 3,99 zł, czyli np. w jakichś księgarniach czy innych marketach.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości