|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
heloł
my też juz dawno na nogach ![]() biedna moj własnie tak wpiernicza pawia z lamaze,że jak go dotknęłam, to cały mokry jest |
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój ma emanuela, ale tylko czasem go intersuje, za to męczy non stop takie pluszowe coś z pepco. Ostatnio wyciskałam temu czemuś slinę z uszu, to leciało ciurkiem
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
U nas też był tort. Bita śmietana z malinami i jak sobie przypomnę ten smak to aż mi ślinka leci, mniam.
Cytat:
Maja leży na oparciu od kanapy i udaje, że kaszle. Jak się spojrzę na nią to banan na buzi a jak przestaję to znowu kaszle. Cwaniara mała.
|
|
#2945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia, to u mnie podobnie było, teraz też czasem tak się zdarza. Moja to się wkurzała, bo nie mogła nadążyć z połykaniem, puszczała cycka i wtedy jej się lało po twarzy, potem znów łapała i tak przez jakiś czas szarpanie było. Czasem ze złości rezygnowała z jedzenia, no i musiałam ją oszukać smoczkiem, trochę uśpić i na półśpiąco karmić. Cytat:
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiunia
|
|
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super tory-wózek, bardzo ładnie wyglądałyście, tę myślę o sukience w tym stylu ale jeszcze sie waham, jak inne dzieci będą w bieli a moja na kolorowo, niby to wyjątkowy dzień i takie tam bla bla. Z kolei nie chcę czegoś czego juz nie ząłozy nigdy Cytat:
[QUOTE=kasiuni_a;28711419]Mój też bardzo za smoczkiem na początku był tylko do spania, a teraz to znacznie częściej go chce. A jak ssie kciuk to zabierasz i podajesz mu smoka? Sama wynajduje smoczek, jak jej wypadnie to sama wsadza, chyba że spadnie poza łóżeczko - jakoś dziwnie często to sie zdarza My jeszcze chcin nie mieliśmy, ale tort będzie To ja też tort muszę mieć . A sama robisz? Cytat:
A tak wogóle pochwalimy się że Wiola juz pełza, wczoraj przepisowo pokonała kilka okrążeń łózka w drodze do ... pilota ![]() Łe ale byków narobiłam
Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-08-12 o 10:27 |
|||
|
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() ada ja mam tez tak że mleko w pewnym momencie leci jak szalone ![]() izunia witaj w klubie Moja Lilka tez miała fatalną noc-budziła się z wrzaskiem co chwila Pierwszy raz zdarzyło sie tak,że sie obudziła w nocy,nie na jedzenie i płakała tak strasznie,że nie dało sie jej uspokoić.Castia jak Malwinka?Już lepiej? Wczoraj rozmawiałyście o czapkach- to dzisiaj zrobiłysmy przymiarkę naszego zestawu Zima może już być! (prosze nie zwracac uwagi na mój strój-ja tak naprawdę tylko po domu chodzę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-08-12 o 10:34 |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze musze zakupić jakąś czape na zime dla Małej.......
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu zrobić dziś na obiad???
brak pomysłu...wczoraj miałam rybę z warzywami w sosie koperkowym.. mniam ![]() a dziś proszę o pomysły na........obiad
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czemu napisałam w rodzaju męskim, chyba dlatego że ja mam chłopa ![]() mój nie potrafi sam sobie smoczka włożyć, no czasem się uda przypadkiem, ale tak to gdzieś w oko trafia, albo do buzi ale całkiem inną stroną ![]() taaa jakbym sama robiła to by nie było co gościom podać ![]() Cytat:
A Lilka przecudnie wygląda, naprawdę rewelacyjnie i jakie ma oczy niesamowite
|
||
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady super zestaw - gdzie kupowałaś ?
Wygląda w nim na chłopczyka
|
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny,aż musiałam jej fotkę strzelić,bo tak fajowo wygląda
![]() Kasiunia myślę,że znajdziesz coś podobnego dla chłopca.Ten zestaw jest po kuzynce,3 lata wstecz kolekcja z Rekids.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ekstra zestaw na zimę a te oczyska to normalnie achhhh i uchhhh
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis na szybko robię skromną zupę z selerem naciowym
|
|
#2958 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Leniuta nie ma zamiaru pełzać, ani się obracać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z czym ta lasagne??
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak i moja... jedynie co to tylko główkę podnosi leżąc na brzuszku ..
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo..nugetsy też lubię i moi domownicy też ..
tak ogólnie to bym zrobiła sobie dzień leniucha...bo nic mi się dziś nie chce ..i najchętniej nic nie gotowałabymno ale... chłop głodny zpracy przyjdzie i dla przykładu by pasowało coś na szybko upichcić.. ...dziewczyny u mnie to nawet pogoda ładna się dziś robi ooo ... trzymam małego na kolanach i stukam sobie w tą klawiaturę a tu nagle czuję jak mi mały spływa ... patrze a on śpi ![]() odniosłam go do łózeczka idę trochę do kuchni ( kawał drogi hi hi mały wszystko ze mnie wysysa
|
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lilka dziękuje za komplementy,no oczyska to ona ma wielgachne i czarniutkie
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ooo fajnie, może podzielisz się przepisem
|
|
#2964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie zazwyczaj leniuch wygrywa, chłop przychodzi z pracy a obiadu nie ma no ale wiedział co bierze i że ja gotować nienawidzę, w ciąży tylko miałam taki jeden miesiąc, że każdego dnia był obiad, ale wtedy myślał, że mnie podmienili ![]() u nas też niezła pogoda, lekki wiaterek i zachmurzone, ale na termometrze 26 stopni ![]() Cytat:
![]() a oczy ogrooomne i piękne, mojemu często mówią, że ma super oczy, ale jakby Twoją córę zobaczyli to by padli z zachwytu Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-12 o 11:35 |
|||
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaaaa... kasiunia ale masz dobrze z tym gotowaniem (NIEgotowaniem),,u mnie by to nie przeszło.. tzn. czasem tak ..zrobię sobie luzik..ale raczej codziennie gotuję bo chyba tak należałoby skoro on pracuje do wieczora i kase przynosi
![]() ..zaz wyczaj gotować lubie..bo i jeść uwielbiam...ale i tż w wolne dni czasem coś upichci |
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
akurat dzisiaj z pudełka knorr
bo nie umiem robic sosu beszamelowego wiec kupuje gotowe
|
|
|
|
#2967 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, pozniej o 5, 7 i 8.30.Szczepionke widze, ze przeszedl ok, mimo ze dzis jest troszke bardzie marudny niz wczoraj ale zauwazylam, ze przestaje jeczec jak mu dam swoj palec do ciumkania i jedze mu po dziaselkach Chyba jednak zabawa z zebami rozpoczeta![]() Musze chyba sprobowac gryzaczek chlodzacy, zobaczymy czy te uspokoi ![]() Cytat:
![]() A my tez juz 4 zaczynamy zakladac ![]() U mnie w UK tez mowia, zeby po 6 miesiacu zaczac diete rozszerzac Cytat:
![]() Tak wiec ciesz sie kochana i korzystaj poki mozesz Cokolwiek by to znaczylo ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=żurawinka;28712414]A sama robiłaś ? Ja niestety brak talentu w łapkach. Super tory-wózek, bardzo ładnie wyglądałyście, tę myślę o sukience w tym stylu ale jeszcze sie waham, jak inne dzieci będą w bieli a moja na kolorowo, niby to wyjątkowy dzień i takie tam bla bla. Z kolei nie chcę czegoś czego juz nie ząłozy nigdy A ja narzekam że wstaję te kilka razy swoją przekręcać z brzucha Cytat:
dla Wioli!! Moj to nawet nie chce przekrecic sie na boczek![]() Ale za to nozki zaczal do gory podnosic, tak ze czasem je sobie chwyci i z zainteresowaniem oglada Cytat:
A komplecik bardzo ladnyNino zasnal wlasnie, bidulek moj malutki Pogoda u nas do bani ale i tak wyjde z nim to moze sie troszke uspokoi na swiezym powietrzu? Zerkne tez na specyfiki zabkowe w drogerii, zeby miec na zas![]() Kurcze, ja mam zamiar chcinowy obiad we wloskiej knajpie wyprawic (no bo TZ oczywiscie nic polskiego nie zje ) i nie wiem czy tort zamawiac czy tiramisu' wystarczy Osobiscie wole tiramisu' no ale moze lepiej tort? Prosze o rade
|
|
#2968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie był za sałatą
![]() Cytat:
![]() 2. Tak tort miałam, zdjęcie poniżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja stanowczo poproszę L4 od dzieci ![]() Baśka ma system dnia - wstaje ok 7 z pół godziny gada, je i śpi do ok. 10 potem aktywna i ok. 12 przysypia na 30- 40 min, potem spi dopiero ok 16 tyle samo czasu. I moje starsze dziecię rozregulowało jej dziś spanie, bo nie dała jej przysnąć rano. I teraz będę miała dzień marudy, bo będzie niedospana. A i tak ostatno jęczy przez te zęby to ja już mam oczy bolące, normalnie bolą mnie od spodu
|
|||
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja leży na brzuchu i strasznie stęka. Dupa do góry ale raczej nie ma zamiaru się przewrócić. Jak do tej pory to kręci się wokół własnej osi. Trochę zaczynam się martwić tym, że jeszcze się nie przewraca ![]() aja1 ładny tort i ta masa marcepanowa, ach. To idę po loda Toffi
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny juz nie przesadzajcie z tymi komplementami,bo się z Lilusią rozpłyniemy Moje serce pęka z dumy![]() Kasiunia pewnie znajdziesz cos fajnego na zimę.Już wchodzą nowe kolekcje to możesz sie porozglądać jak będziesz na zakupach Anessa nie wiem co lepsze,ale chyba tort,bo i okazja wyjątkowa.Tiramisu choć pyszne mozna zjeśc przy byle okazji ![]() Aja wiem o czym mówisz,moje oczy też bolą i potrzebują odpoczynku Współ czuje.Może nie będzie tak źle,za to kciuki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

. Każdy ruch na nim to stres, czy nie obudzimy małej.

nie wiem czemu napisałam w rodzaju męskim, chyba dlatego że ja mam chłopa 

u mnie zazwyczaj leniuch wygrywa, chłop przychodzi z pracy a obiadu nie ma 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dla Wioli!! Moj to nawet nie chce przekrecic sie na boczek