Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 22:24   #1171
Reme
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tylko uważaj, żeby przy okazji na Tobie z rowerem nie wylądował...
No właśnie, jakby to zrobić aby i mnie nic się nie stało przy okazji
Stary 2011-08-11, 22:26   #1172
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
a ja uważam, że zazwyczaj łatwo to rozróżnić, ale to moje zdanie
sama mam trochę brzuszka, ale różni się od ciążowego
Zazwyczaj idzie odróżnić, ale nie zawsze... Sama pamiętam jak u mnie w szkole była nauczycielka przy kości... Okazało się po kilku miesiącach, że nie "przy kości" a "przy nadziei"
Stary 2011-08-11, 22:54   #1173
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilllu Pokaż wiadomość
Poza tym w Rossmannie niektórzy nadal chyba nie pojmują, że są dwie osobne kolejki do kas...z 10 osób stało do jednej kasy, a tymczasem druga była pusta. Jak poszłam do tej wolnej z jakąś kobietą to facet się unosi: 'Przecież jest jedna kolejka!!!' (a 10 sek. wcześniej kasjerka mówiła żeby się rozstawić...).
Tak jest zawsze w Rossmannie w CH wileńska. Zawsze.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:55   #1174
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Nienawidzę idiotów-rowerzystów, zazwyczaj nastolatków, którzy mają frajdę z tego typu sytuacji:
Idę a naprzeciwko mnie jedzie sobie taki debilek. Wygląda na to, że przejedzie spokojnie obok, ale nagle skręca nieznacznie i zaczyna z durnym uśmiechem jechać prosto na mnie, w ostatniej chwili mnie omijając (lub ocierając się o mnie). Albo jedzie normalnie i nagle przyspiesza przede mną i zatacza sobie koło. Zawsze mam wrażenie, że we mnie wjedzie, nienawidzę tego Czy coś by mi groziło, gdybym go tak lekko "przypadkiem" puknęła w rower, gdy już byłby obok? Zawsze mam ochotę zobaczyć, jak po takim manewrze idiota widowiskowo się wywraca.
A świadkowie są? U mnie nie było Kto mi udowodni, że ja to celowo zrobiłam kiedy ja byłam na chodniku, gdzie mogę przebywać a on nie?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:10   #1175
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A świadkowie są? U mnie nie było Kto mi udowodni, że ja to celowo zrobiłam kiedy ja byłam na chodniku, gdzie mogę przebywać a on nie?
Przeważnie bez świadków, najczęściej dzieje się tak na parkowych dróżkach. A najgorzej, jak robią takie numery w pobliżu rzeki, aż mam duszę na ramieniu. Ja się zastanawiam, jak Ty go zdążyłaś złapać za siodełko Ja bym chętnie coś takiemu zrobiła, tylko właśnie powstrzymuje mnie jedynie to, żeby się na mnie z tym swoim rowerkiem nie wywalił.
Stary 2011-08-11, 23:26   #1176
201604190949
Konto usunięte

Złapałam go za siodełko bo prawie wjechał mi w psa na pełnej k...kobzie I musiał wyhamować. Ja zaczęłam się drzeć na niego on zaczął uciekać i jeszcze się dobrze nie rozpędził jak go za to siodełko złapałam. Ale wywalić się wywalił. Jakby jechał szybciej to pewnie bym w korpus celowała.
Stary 2011-08-12, 00:41   #1177
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę idiotów-rowerzystów, zazwyczaj nastolatków, którzy mają frajdę z tego typu sytuacji:
Idę a naprzeciwko mnie jedzie sobie taki debilek. Wygląda na to, że przejedzie spokojnie obok, ale nagle skręca nieznacznie i zaczyna z durnym uśmiechem jechać prosto na mnie, w ostatniej chwili mnie omijając (lub ocierając się o mnie). Albo jedzie normalnie i nagle przyspiesza przede mną i zatacza sobie koło. Zawsze mam wrażenie, że we mnie wjedzie, nienawidzę tego Czy coś by mi groziło, gdybym go tak lekko "przypadkiem" puknęła w rower, gdy już byłby obok? Zawsze mam ochotę zobaczyć, jak po takim manewrze idiota widowiskowo się wywraca.
ja byłam świadkiem takiego wypadku, tzn. samochód chyba cofał (ogółem, nieduża prędkość), a w między czasie nagle znalazła się rowerzystka na chodniku, którą on potrącił. Widowiskowo się wywróciła, a i owszem - przyjechała karetka, policja, zakładali jej jakieś kołnierze, nie ruszała się, ludzie się zbiegli, robili zdjęcia i na chwilę zatrzymano ruch w centrum Krakowa
Stary 2011-08-12, 01:18   #1178
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lilllu Pokaż wiadomość
Od pewnego czasu wkurza mnie to, że jeżeli np. ktoś wyprawi imieniny lub urodziny i mnie na nie zaprasza (oczywiście kupuję upominek, kwiaty lub coś innego) to oczekuje, a wręcz czasem daje do zrozumienia, że ja wyprawiając jakieś przyjęcie jestem wręcz zobowiązana zaprosić tę osobę. Jejku! dawniej jak ktoś miał imieniny to człowiek brał kwiata w łapę i szedł do solenizanta na głupią kawę i ciastko i nie myślał nawet o tym, co będzie za pół roku i 10 imrez później. Było to bardziej serdeczne i szczere. A teraz co?! Idę na imieniny do kogoś to już myślę kogo mam do siebie zaprosić, ile kasy wydać i co ugotować, 'Bo przecież tamci mnie tez do siebie zaprosili!'.

Albo dzisiejsza sytuacja. Jestem w markecie, ludzi masa, kolejki prawie do połowy sklepu. Chcąc zapłacić ustawiłam się z koszykiem (w którym miałam 5 rzeczy). Małżeństwo w średnim wieku stało z wózkiem 1,5 metra od kobiety za którą ja się ustawiłam. Nie dość, że stali daleko od ostatniej osoby, to jeszcze blisko regału. Myślałam więc, że oni jeszcze coś kupują, bo stali dosłownie z 10 cm od regału! Ustawiłam się za ostatnią kobietą, a nagle słyszę zza pleców głos kobiety:'Hm...ale wydaje mi się, że ta pani tu nie stała' (mówiła o mnie). Na co jej mąż:'noo tak, ale zobacz jak my daleko staliśmy...'. Naszczęście otworzyli jeszcze jedną kasę i ci ludzie poszli do niej.

Poza tym w Rossmannie niektórzy nadal chyba nie pojmują, że są dwie osobne kolejki do kas...z 10 osób stało do jednej kasy, a tymczasem druga była pusta. Jak poszłam do tej wolnej z jakąś kobietą to facet się unosi: 'Przecież jest jedna kolejka!!!' (a 10 sek. wcześniej kasjerka mówiła żeby się rozstawić...).
Miałam dzisiaj idiotyczną sytuację w New Yorkerze. Wyprzedaże, a więc wielka kolejka, a czynna jedna kasa. Stoję w kolejce już 30 min., przesuwamy się powoli, dziewczyna stojąca przede mną nagle staje i się nie rusza z miejsca, robi się ogromna wyrwa, stoimy akurat przy torebkach, myślę sobie: może jakąś obczaja i widzę, że idą nastolatki, które w tę wyrwę chcą się wbić bez kolejki, to podbiegłam, żeby mi się nikt nie wbił, na to dziewczyna: że ona tu stoi, a ja, że okej, że nie zamierzam jej podbierać miejsca, ale tak by ktoś wszedł przed nami i że powinna się przesuwać w kolejce, to usłyszałam cały wykład, że jej się tu lepiej stoi...

Potem przyszła druga kasjerka i mówi, ze mamy stać w tej jednej kolejce, ale podchodzić na zmianę(podchodzimy tam, gdzie się szybciej zwolni miejsce), no to parka z gimnazjum z samego końca chciała się wbić przede mnie (akurat wypadała moja kolej), ale nie pozwoliłam, a oni: co to za różnica? Jak co to za różnica, to po co sami się pchają?

Inna sytuacja z ostatnich paru dni. Doprowadza mnie do szału kolega, który jeszcze do niedawna był chłopakiem mojej przyjaciółki. W swoim opisie na GG od paru dni pisze, jaka ona jest nienormalna i potrzebuje specjalisty, bo nie zgadza się na taki i śmaki seks... To jest po prostu żenujące, a dla mojej przyjaciółki bardzo smutne. Chłopak oczywiście zrobił się z dnia na dzień dostępny na GG dla wszystkich, nawet dla osób spoza listy znajomych. Niech każdy poczyta o jego dziewczynie... We wcześniejszych opisach zamieszczał jej rzadkie imię...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 02:09   #1179
Candy_lips
Zakorzenienie

Sondrina , zachowanie byłego Twojej przyjaciółki po prostu żenujące ! Tak prać brudy... No ludzie

A mnie dziś wkurzyła sytuacja i chyba każdego , by wkurzyła. To tak od początku : Mam wujka, który był kiedyś w więzieniu, sporo lat, nieważne. Teraz ma 44 lata czy 45. Po wyjściu z więzienia rozstał się ze swoją żoną, z którą ma 22 letnią córkę i związał się z pewną kobietą, która mieszka około 200 km od nas , ma dom obecnie, 2 psy, 2 dzieci w wieku : córka (23 l.) , syn (19l.) .
Ten wujek jest bratem mojej mamy.
Ostatnio rozstał się z żoną , w skrócie : jest alkoholikiem, hazardzistą, nie szanuje jej, kiedyś chyba zdradził itp itd.
Nadal jednak z nią mieszka, tylko on na dole.To drogą wstępu.
Byłam dziś z mamą prawie cały dzień w domu, tu wieczór około 20: 30 , nagle słyszymy domofon, ale dziwny system dzwonienia, nikt u nas tak nie dzwoni.
hmm, zdziwiłam się.
Patrzę, wchodzi ten wyżej wymieniony wujaszek z jakimś kolegą. Ależ byłam zdziwiona.
Myślałam, że mama zapraszała, a tu nie, bez zaproszenia i bez zapowiedzi przyjechali z Katowic.
Oczywiście oboje trochę skacowani, usiedli sobie w fotelach i tam gadają , narzeka na tą żonę, z którą mają się rozwieść, ale z drugiej strony opowiada o nowej kobiecie - 53 latce, wchodzi do mojego pokoju bez pytania, gdzie miałam niezły bałagan. Wszedł na komputer, pokazał nam fotki tej nowej kobieciny , kolejna jakaś solara, ale pominę ten fakt. Zadowolony, potem u nas gada z nią przez telefon, jakies głupie gadki w stylu 'Kochanie, co robisz'? Co najlepsze i śmieszne okazało się, że ta jego nowa partnerka jest policjantką , myślałam, że się uśmieje jak to usłyszałam. Chwilę rozmawiała też z moją mamą przez telefon. Kolegi ,który był u nas z wujkiem nie znamy , wygląda na około 40 lat, ile ma nie wiem. Potem dopiero ok godz. 21 wrócił mój tata z pracy, wiadomo zmęczony, bo pracuje fizycznie , na budowie, tamci w fotelach, ojciec musiał obiadokolację jeść w kuchni. Oni jak Panowie w tych fotelach, choć były sugestie, że przecież tata może też zmęczony i potrzebuje odpocząć. Myśleliśmy, że ok 21 wyjdą, a wyszli dopiero ok 22 , a i chętnie by byli u nas na noc ( w dwóch pokojach , 38 m2 ). Normalnie cyrk na kółkach.
I jeszcze mama pożyczyła im na paliwo, no cóż, skoro przyjeżdzają , to kasę na paliwo mogliby mieć.
No strasznie wkurzająca sytuacja , wpadać tak bez zapowiedzi , jeszcze wieczorem, gdy ludzie chcą odpocząć, gdy tata wraca zmęczony z pracy i gdy może my jesteśmy czymś zajęci i nie mamy ochoty na przyjmowanie gości i w dodatku z nieznajomym nam kolegą, który jak już wiemy chyba jest złodziejaszkiem no i ta ich chęć do nocowania, zero kultury.
Ponoć chcą wpaść za jakiś tydzień, ale moi rodzice jadą do Ustki, tzn mój tata zawozi ich, potem mama z babcią tam będzie tydzień, potem tata jedzie po nie, a wtedy mój chłopak wpadnie do mnie do mieszkania na jedną noc, bo trzy tygodnie niewidzenia się robi swoje. Aczkolwiek już wiem, że gdy będzie dzwonił tak przeciągle domofon to ni chu chu , nie odbieram i niech się gonią. Zresztą, moi rodzice oszukali , ze tez będę w Ustce, więc tak, a poza tym nie mam obowiązku ich przyjmować do domu.. ani najmniejszej ochoty zresztą.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-12 o 02:27
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:45   #1180
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Hm to ja powiem też co jest według mnie niebezpieczne - strzałki warunkowe w prawo gdy zaraz za ostrym zakrętem jest przejście dla pieszych - ledwo ruszę autem już maska jest na przejściu. I bez sensu ta strzałka, więcej szkody niż pożytku...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Tak, to jest właśnie światło warunkowe - możesz jechać pod dwoma warunkami
1. droga z pierwszeństwem jest pusta
2. przejście dla pieszych jest puste (i tutaj najczęściej dochodzi do wypadków)
Muszy tak jest nie tylko przy warunkowych strzałkach. U mnie w mieście są dwa takie sygnalizatory w odległości 50 metrów od siebie. Jest sygnalizacja i obok znak informujący o możliwości skrętu w prawo i o jeździe prosto. Skręcasz w prawo napotykasz pieszych którzy tez maja zielone. I to nie są strzałki warunkowe

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:20   #1181
YipYip
Rozeznanie

Cytat:
Aczkolwiek już wiem, że gdy będzie dzwonił tak przeciągle domofon to ni chu chu , nie odbieram i niech się gonią. Zresztą, moi rodzice oszukali , ze tez będę w Ustce, więc tak, a poza tym nie mam obowiązku ich przyjmować do domu.. ani najmniejszej ochoty zresztą.
Też bym tak zrobiła, co za ludzie

YipYip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:39   #1182
TheDocha
Dossisława I

mnie dziwi zachowanie pewnej pani w sklepie spożywczym. Zawsze jak mnie zobczy to pyta mi się co polecam i bierze to co jej powiem. Niedawno pytała się o serek, a ostatnio o bułki. Po prostu ona stoi i się zastanawia, a ja podchodzę i biorę produkt, a ona wtedy mnie zagaduje i bierze oczywiście to co jej polecę.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:45   #1183
devilqueen90
Raczkowanie

.

Edytowane przez devilqueen90
Czas edycji: 2011-08-12 o 10:49
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:47   #1184
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
mnie dziwi zachowanie pewnej pani w sklepie spożywczym. Zawsze jak mnie zobczy to pyta mi się co polecam i bierze to co jej powiem. Niedawno pytała się o serek, a ostatnio o bułki. Po prostu ona stoi i się zastanawia, a ja podchodzę i biorę produkt, a ona wtedy mnie zagaduje i bierze oczywiście to co jej polecę.
Ja mam taką sąsiadkę niezdecydowaną, która nie wie co jej się bardziej podoba i szuka aprobaty dookoła Kiedyś kupiła sobie buty i się pyta mojego taty czy ładne, a mój tato zażartował i powiedział, że brzydkie. Tego samego dnia pojechała je oddać

Co do ustępowania w autobusie. Pamiętam jak kilka lat temu ustąpiłam miejsca kobiecie w ciąży(na 100 % ciążowy brzuch) obdarowałam mnie chyba najbardziej pogardliwym spojrzeniem jakie widziałam, odwróciła się w drugą stronę i stała dalej. Ludzie są dziwni.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:47   #1185
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
a ja uważam, że zazwyczaj łatwo to rozróżnić, ale to moje zdanie
sama mam trochę brzuszka, ale różni się od ciążowego
No nie wiem... Raz byłam pewna, że dziewczyna jest w ciąży, siedzieliśmy z TŻ-tem, więc jej ustąpił, ona się bardzo dziwnie spojrzała, zaskoczona i podziękowała i nie usiadła... Więc w ciąży raczej nie była, a byłam pewna, że jest.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:56   #1186
AgataBm180
Placuszek racuszek

Cytat:
Jakby od razu otworzyła usta i użyła narządu mowy prosząc o ustąpienie miejsca to nie musiałoby robić się jej słabo.
Podpowiem na przyszłość 'Przepraszam, czy mógłby mi pan ustąpić miejsca?' lub 'Czy mogłaby pani ustąpić mi miejsca?'
A jak doda 'bo jestem w ciąży'/'bo jest mi słabo' itp. to w ogóle efekt murowany

W Warszawskiej komunikacji miejskiej pojawiają się cyklicznie plakaty. Jeden przedstawia ręce staruszka oparte na lasce, drugi brzuch kobiety w ciąży i jest napis "Przyjacielu, ustąp mi miejsca". Ktoś bardzo mądrze podopisywał na niektórych "Spoko, tylko powiedz" i "Nie ma sprawy, poproś". I słusznie. Nie mam oczu z tyłu głowy i nie często nie wiem czy dana kobieta jest po prostu gruba czy jest w ciąży. Wystarczy się odezwać, nawet nie prosić używając słowa 'proszę' (wiem, że to dla niektórych ujma) tylko użyć proszącego tonu i nagle robi się pięć wolnych miejsc.
Testowałam Baaardzo często.

Ale chyba jest różnica jak ktoś centralnie się na Ciebie gapi jak ciele i dalej nic nie robi . Chodzi mi o takie reakcje. A dodać "bo jestem w ciąży" no tak.. jakby nie było widać. Zresztą, odezwałam się ja, bo długo nie miałyśmy zamiaru czekać. A naprawdę zdarzają się ludzie,którzy dobrze wiedzą i widzą, a nadal trzeba ich upominać?.. No nie wiem. Ja np. jak widzę, to nie czekam aż mi wszem i wobec oznajmi, że jest w ciąży tylko ustepuję i tyle . No ale nie ważne, UŻYŁA NARZĄDU mowy i jest ok.

Czasem faktycznie się zdarza, że chcesz komuś ustąpić miejsca a ktoś inny na nie usiądzie, no ale zdarza się
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:01   #1187
201604190949
Konto usunięte

Jeśli widzę staruszkę, której ewidentnie ciężko stać, chłopaka o kuli itp. to wstaję od razu. Ale tak jak pisałam ja i inne dziewczyny, po kobiecie w ciąży czasem nie widać czy to ciąża czy się objadła. Chyba, że jest to szczupła dziewczyna, która ma duuuży brzuch jak piłka, wtedy to oczywiste. Ja rozumiem, że jak ktoś się patrzy na taką dziewczynę i nie reaguje to jest prostakiem LUB! nie może ustąpić bo z jakiegoś powodu sam musi siedzieć (uwierz mi, zdarza się, jak mówiłam, ja sama muszę często używać narządu mowy bo po prostu muszę siedzieć i już). Ale można prosić od razu i nie dać prostakowi szansy bycia prostakiem
Stary 2011-08-12, 11:05   #1188
devilqueen90
Raczkowanie

temat o kierowcach się już skończył?;D a chciałam dodać swoje 3 grosze;p
Co do Polskich kierowców uważam, że jest nienajgorzej, tzn. w stosunku do np. takich niemców to wypadamy blado z tym przepuszczaniem pieszych na pasach, ale uwierzcie mi,że w innych państwach jest 1000razy gorzej. We włoszech i paru innych południowych państwach jest taki rozgardiasz na ulicy ze masakra, wszyscy trombią, wyzywają się na środku skrzyżowania, pieszy ma jednym słowem często ciężko, z kolei w dużych metropoliach typu Szanghaj czy Pekin no już totalna paranoja, ile razy mogłam zostać przejechana to nie zliczę. Nawet gdy pieszy ma zielone i jest na środku pasów auto się nie zatrzyma i jest w stanie przejechać wam stopę..masakra trzeba biec tam o ptrzetrwanie ;P
co mnie wkurza w kierowcach? brak, albo źle użyte sygnalizowanie.. W tylko ostatnim miesiącu miałam 3 przypadki że babka (sic! zawsze musi byc babka lol2.) zasygnalizowała ze chce skrecic w prawo do podwórka, więc ze nic nie jechało z naprzeciwka chciałąm ją wyprzedzić, a tu surprice, skręca w lewo... tja.
devilqueen90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:07   #1189
AgataBm180
Placuszek racuszek

Cytat:
Jeśli widzę staruszkę, której ewidentnie ciężko stać, chłopaka o kuli itp. to wstaję od razu. Ale tak jak pisałam ja i inne dziewczyny, po kobiecie w ciąży czasem nie widać czy to ciąża czy się objadła. Chyba, że jest to szczupła dziewczyna, która ma duuuży brzuch jak piłka, wtedy to oczywiste. Ja rozumiem, że jak ktoś się patrzy na taką dziewczynę i nie reaguje to jest prostakiem LUB! nie może ustąpić bo z jakiegoś powodu sam musi siedzieć (uwierz mi, zdarza się, jak mówiłam, ja sama muszę często używać narządu mowy bo po prostu muszę siedzieć i już). Ale można prosić od razu i nie dać prostakowi szansy bycia prostakiem
Tak, zgadzam się . Po mojej siostrze było wyraźnie widać, że w ciąży jest (ogromny brzuch haha ). Czasem trudno wybadać reakcje ludzi i to, czy może wstać czy też nie.. Facet na oko wyglądał na normalnego i zdrowego , ale kto tam wie. Ale zdarzyło się też, że kobieta prosiła o ustąpienie miejsca i nikt jej nie ustąpił.. to dopiero..
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:37   #1190
TheDocha
Dossisława I

a ja miałam syuację, gdy było wolne miejsce w autobusie obok pijaka. Nie chciałam ta iść siedzieć, bo słyszalam, ze on często wymiotuje w autobusie, a panie jedna do drugiej" Dlaczego ona tu stoi przecież jest wolne miejsce?" Pijaczek mnie później wołał, zebym tam poszła. Mówił na mnie "sikoreczko" i cały autobus ludzi się na mnie patrzył i śmiał, bo jeszcze śpiewał ten pan " Gdy słoneczko świeci to se kunia walę" i tak całą drogę

Ja wręcz uwielbiam ustępować miejsca starszym osobom. Naprawdę. Jak widzę jakąś panią z podejrzeniem ciąży, to się jej grzecznie pytam "czy może zechciałaby pani usiąść? " jeśli powie, ze nie to się nawet nie przejmuje komentarzami innych, bo przecież sama nie chciała.

Edytowane przez TheDocha
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:40
Stary 2011-08-12, 11:45   #1191
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez devilqueen90 Pokaż wiadomość
temat o kierowcach się już skończył?;D a chciałam dodać swoje 3 grosze;p
Co do Polskich kierowców uważam, że jest nienajgorzej, tzn. w stosunku do np. takich niemców to wypadamy blado z tym przepuszczaniem pieszych na pasach, ale uwierzcie mi,że w innych państwach jest 1000razy gorzej.
Ja to chyba inna jakaś jestem lub ludzie za zachodnią granicą mnie nie widzą przez mój niski wzrost Tyle czasu byłam w Niemczech i naprawdę... baaardzo rzadko któryś Niemiec zatrzymywał się na "pasach" (bo normalnej zebry to tam chyba nie widziałam, nie kojarzę). Jeżdżą ładnie, kulturalnie, na drogach się przepuszczają, ale naprawdę nie widziałam, aby się na przejściach dla pieszych zatrzymywali. Może to dlatego, że byłam w wielkim mieście, nie wiem. Ale jeśli już ktoś się zatrzymywał, to okazywało się, że często jest to Polak Albo ja trafiałam w Niemczech na przedstawicieli innych nacji, którzy tyle kultury nie mają I kurczę... w Polsce zawsze się znajdzie ktoś, kto jednak się zatrzyma i nie wystaję na tych pasach zbyt długo.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:01
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:46   #1192
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

Ja wręcz uwielbiam ustępować miejsca starszym osobom. Naprawdę. Jak widzę jakąś panią z podejrzeniem ciąży, to się jej grzecznie pytam "czy może zechciałaby pani usiąść? " jeśli powie, ze nie to się nawet nie przejmuje komentarzami innych, bo przecież sama nie chciała.
To chyba dobra metoda, bo też nie każdy komu chcemy ustąpić chce usiąść, bo może jedzie tylko przystanek albo 2, albo czuje się dobrze itp.. A tak to sytuacja jasna, nie ma niedomówień i zastanawiania się czy wstać czy nie

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2011-08-12 o 14:35
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:46   #1193
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak.
Nie cierpię gdy wstaję jakiejś babci, robię jej miejsce i słyszę "niee niee, ja za 5 przystanków wysiadam". No przecież nie będę jej błagać żeby usiadła. Siadam z powrotem.
Stary 2011-08-12, 11:59   #1194
TheDocha
Dossisława I

Ja nie znoszę tych komentarzy później. " O taka młoda i siedzi, a ta taka i taka stoi" Mam czyste sumienie i się niczym nie przejmuje. Nie chciała siadać to niech stoi. Problem z głowy.
Stary 2011-08-12, 12:08   #1195
Reme
Zadomowienie

O, napiszę, co mnie dziwi. Dziwią mnie ludzie, którzy pod niebiosa wychwalają to, jak jest w innych krajach a nigdy poza Polską nie byli. I Ci, którzy jak już gdzieś pojadą, to po powrocie do Polski całymi sobą pokazują, jaka to Polska jest "be", jacy to Polacy są beznadziejni. Jasne, że w innych krajach jest dużo fajnych rozwiązań, jest często wygodniej, ale też bywa nie tak pięknie, jak to niektórzy przedstawiają a wyżej wymienieni mają tendencję do wybitnego demonizowania Polski.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:18
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:44   #1196
muszynianka
Zakorzenienie

Hahaha taaaaaaaaaaaa bo nie wypada od razu usiąść
"proszę, niech pani siądzie"
"och ale gdzie tam, ja za 5 przystanków wysiadam"
kobieta oczekuje że powiem
"ależ bardzo panią proszę, pani się to miejsce należy!"
a ona odpowie
"och taka jestem skromna ale wielce zobowiązana, najserdeczniej dziękuję"

a ja po jej "gdzie tam" po prostu siadam z powrotem. nie to nie, nie chce mi się cackać z uprzejmościami dżizaz jak dają to brać jak biją to uciekać a te się w wersal chcą bawić gdy tłok w autobusie.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:49   #1197
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
O, napiszę, co mnie dziwi. Dziwią mnie ludzie, którzy pod niebiosa wychwalają to, jak jest w innych krajach a nigdy poza Polską nie byli. I Ci, którzy jak już gdzieś pojadą, to po powrocie do Polski całymi sobą pokazują, jaka to Polska jest "be", jacy to Polacy są beznadziejni. Jasne, że w innych krajach jest dużo fajnych rozwiązań, jest często wygodniej, ale też bywa nie tak pięknie, jak to niektórzy przedstawiają a wyżej wymienieni mają tendencję do wybitnego demonizowania Polski.
Mnie śmieszą tacy, co wyjadą na 2 tygodnie za granicę i jak wrócą, to się z błędów językowych tłumaczą, że się odzwyczaili, bo "polska język to trudna język"... Znam kilka takich przypadków, no dramat normalnie...

A co jazdy południowców-jak się tam pojedzie samochodem to wrażenia niezapomniane Grecy to nawet gorzej niż Włosi jeżdżą
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:54   #1198
I am Rock
lokalna gwiazda

O tym jest powiedzenie: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:58   #1199
muszynianka
Zakorzenienie

Jak jechałam jako pasażer z Włochem miałam serce w gardle. Nawet nie.
Naprawdę, myślałam że nie dojadę żywa.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:05   #1200
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Hahaha taaaaaaaaaaaa bo nie wypada od razu usiąść
"proszę, niech pani siądzie"
"och ale gdzie tam, ja za 5 przystanków wysiadam"
kobieta oczekuje że powiem
"ależ bardzo panią proszę, pani się to miejsce należy!"
a ona odpowie
"och taka jestem skromna ale wielce zobowiązana, najserdeczniej dziękuję"

a ja po jej "gdzie tam" po prostu siadam z powrotem. nie to nie, nie chce mi się cackać z uprzejmościami dżizaz jak dają to brać jak biją to uciekać a te się w wersal chcą bawić gdy tłok w autobusie.

Ja ją proszę. Babka jest po prostu skromna, ale jak chwilę się zastanowi i nie usiądzie, to siadam ja. To zależy jeszcze od kobiety, albo mężczyzny. Jak ma ok. 50 do nawet 70 lat i jest paniusia och i ach, to nie chce się moze postarzać i nie siada. Jak widzę panią z jakimś np. skrzywiony kręgosłupem albo o lasce to ją namawiam, bo niewyobrażam sobie przy takiej pani siedzieć. Pani w ciąży albo z małym dzieckiem też ustępuje miejsca.
Nie wiem co mi się stało, ale wcześniej jakoś tak obojętnie do tego podchodziłam, ale teraz się to zmieniło i pomagam starszyn( oczywiście w ramach rozsądku). Jak jadę rowerem do sklepu to podrzuce czasami pani zakupy jak widzę, ze ma jakieś ciężkie, ale nie kupuje jej za swoje pieniądze, bo jeszcze nie zarabiam.

Może sobie pomyślicie, ze się chwalę itd. ale taki sobie wybrałam cel hahaha. Wychaczyć " ofiarę" i w miare możliwości jej pomóc. To naprawdę nic takiego, ale lepsze to niż całkowita obojętność.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości