Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 11:56   #3451
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Ale mielismy tragiczną noc, cała noc ryku... i to nie ten malenki tylko ten starszy... ma dopiero 4 lata a zepsutego zęba... wczoraj jak mylismy ząbki i mu chcialam poprawiac tego ząbka zeby byl dobrze wymyty to podraznilam i wyl jak nie wiem, caly popuchniety od placzu jest
biedny... oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Nie wiem jak się nazywam.
Noc niespana, problemy z kopą.
Powiedzcie mi, jak to jest: zrobiła w nocy o 12, a o 2 tak się prężyła, brzuszysko twardy, nogi podkurcza,płacze, wije się odruch jakby zaparcia. I tak do rana. O 8 zrobiła kopę i przeszło.
Co jest? A co by było jakby kopy nie mogła zrobić kilka dni?

Do tej pory w nocy w miarę spała, a teraz i noce i dnie niespokojne.
Wyląduję w wariatkowie, bo nie wiem czy coś jej dolega poważnego, czy ma taki temperament i typowe dolegliwości pierwszych 3 miesięcy życia.

Nie mogę się patrzeć na siebie. Włosy fryzjera nie widziały od zimy.
Ostudy na twarzy jak były tak są.
Nie mam się w co ubrać. Nawet bluzki są ciasnawe, rozrosłam się w barach czy co? Chodzę w ciążowych ciuchach. Brzuch mi ładnie zszedł, ale biodra, nogi i pupa..
Czuję się fatalnie w swojej skórze.
Może mi przejdzie, jak myślicie?

Dobrze że Wy jesteście, bo nie mam się komu wyżalić. Tż pracuje po całych dniach. Jak przychodzi kąpiemy małą i padam..jak pies pluto-jak zanetaa mówi
biedna Sara - moja wczoraj wieczorem przed 21 dostała znowu boleści brzuszkowych - jak zwykle co drugi dzień - trwały ok 40 minut - straszliwie płakała, a potem padła jak mucha i spała do północy - w nocy ok szybko zasypiała po karmieniu i przewijaniu. Kupki robi normalnie - nie pręży się przy kupkach tylko te boleści wieczorne - jak płacze to aż piszczy i widac że ją boli coś... ale wczoraj dałam radę dzielnie - tż mówił że tak mu nas obu szkoda - i Julki i mnie - ale że sobie dzielnie daję radę jak mamuśka która wychowała 5 dzieci - Nerola - Ty wprawdzie 4 masz a nie pięcioro ale pomyślałam o Tobie Ty dajesz radę z 4 dzieciaków to ja z Julką też dam radę
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Patik dziękuje Taki krój właśnie chciałam, żeby nie przesadzać a wyglądać sexi Ale muszę kupić jakieś majtasy uciskowe bo jeszcze troszkę mi brzuszek widać w niej
ładna sukienka - będziesz sexi wygladać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:57   #3452
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie nienawidzi!!!
Wczoraj mialam takiego doła, że aż moja chora mama przyjechała.
Tylko weszła do domu, wzięła Alicję na ręce, a mała usnęła i spała 4 godziny A ja od 2 dni nie mogłam jej uśpić
W nocy nie było najgorzej, nie spałyśmy od 1 do 3
Teraz usnęła przed 10 i jeszcze śpi.
Wczoraj największą przykrość zrobił mi mój ojciec, nawet bym się tego nie spodziewała po nim Zamiast mnie wesprzeć to wygarnął mi, że nie dorosłam do dziecka i po co w ogóle je zrobiliśmy Poryczałam się w drugim pokoju i usnęłam.
Ja ją naprawdę KOCHAM, ale póki co depresja jest silniejsza od miłości

Przepraszam, że piszę tylko o sobie i moich problemach, ale naprawdę nie mam z kim o tym porozmawiać. Jesteście jedyne i nie zastąpione

Zmalowana śliczna ta twoja kiecka
My chrzcimy małą 21 sierpnia, a ja nawet nie mam się w co ubrać Nie mam kiedy wyjść i coś kupić ehhhhhhhhh wyglądam jak kopciuch włosy nie umyte, bluzka poplamiona po ulewaniu sie małej, spodnie dresowe wiszą na mnie Oj i znowu marudzę o sobie już się zamykam !!!
Ojciec przegiął pałę, pojechał po całości.
Coś go ugryzło, ewidentnie.
Wyobrażam sobie jak Ci jest teraz przykro.
Mama może akurat trafiła w taki czas że Ala była zmęczona i padłaby nawet w Twoich ramionach.
Dzieci wyczuwają nerwy, to prawda. Ale nam trudno się powstrzymać, wiem jak to jest.

Nerola, Crazy a o co chodzi z plesniawkami? moja Sara ma.
One tak dokucza mogą?
Crazy Sara też czasami tzn min 2x dziennie tak ulewa aż chlusta.
Zmalowana pomógł Ci-Wam ten aftin?

Kolina kciukasy trzymam.

Natka oby debridat pomógł. A brałaś ten probiotyk biogaia?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:57   #3453
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
moje dziecko póki co jest przegrzeczny/odpukac w niemalowane/
niestety moja starsza córka jest zbyt żywiołowa,nic mnie nie słucha,jest złośliwa,zazdrosna i nie mam dla niej czasu...jestem w domu dopiero od 3 godzin i mam nadzieję,że uda mi się jakoś zorganizowac,ale póki co przeżywam kryzys,że nie dam rady mama mnie pociesza,że mi pomoże...ale mi strasznie przykro,że nie mogę poświęcic za wiele czasu Nadii mam nadzieje,że się poprawi.dopiero co wróciłam...
witajcie w domu
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke - mojej kruszynce odpadla pepowina , nareszcie
super że kikutek odpadł
Cytat:
wodaqua- u mnie z karmieniem było tak:
w szitalu długo nie miałam pokarmu. 3 doba, a u mnie nadal siara, zadnego nawału. Głupie położne tylko: za dużo spadła z wagi, częściej przystawiać.
Sara ssała non stop a się nie najadała, dawałam ją dokarmiać.
W domu pokarm miałam, ale bez nawału. Niby z cycków leciało mleko po bluzce czasami.
a może za szybko się poddałam
nie było w kazdym bądź razie czegoś w postaci obolałych piersi mimo częstego przystawiania.
Trochę mam wyrzuty sumienia teraz, że za mało zrobiłam od siebie.

Z tesciowa nadal sie nie odzywamy. Z tarasu wczoraj z suszarki wywiało body małej na trawę, i zobaczyła, to nie przyniosła mi na góre tylko jak tz tam był to mu dała.
Zobaczymy kiedy pęknie.
u mnie z karmieniem - jest IDENTYCZNIE i początki karmienia takie same - późno przyszedł mi pokarm i mało go było od samego początku - teraz ledwie wyciągam 60ml z obu piersi i to nie co każde karmienie...

myślę że teściowa niedługo pęknie i sama zacznie do Was zaglądac.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
mój okruszek
śliczna Sara
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko- Wasz czop to tak hop siup i wyszedł? śluz podbarwiony krwią?
Właśnie wracam z ubikacji i na papierze zobaczyłam trochę śluzu brązowawo-czerwonawego(bardziej brązowy)-czy to czop?czy to po badaniu szyjki może byc?
to raczej plamienie po badaniu - ale obserwuj - bo u mnie jak szop krwisty zaczął wychodzić to mnie brzuch bolał jak na okres - tak lekko ale jedna ciut bolał.

Stary 2011-08-12, 11:58   #3454
Natka_
Zakorzenienie

Dominik dzisiaj kończy miesiąc
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:59   #3455
Lili 83
Zakorzenienie

Polećcie mi proszę jeszcze jakiś laktator, nie mam jeszcze a zdałam sobie sprawę, że muszę mieć żeby w ogóle z domu wyjść.... Tylko chce już dzisiaj kupić, w aptece.

W czym mrozicie mleko jak odciągniecie? Bo chyba nie w butelkach?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:00   #3456
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brawo!
A my kończymy jutro
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:02   #3457
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-08-12, 12:02   #3458
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, też próbowaliśmy-nie pomógł...
Stary 2011-08-12, 12:03   #3459
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Polećcie mi proszę jeszcze jakiś laktator, nie mam jeszcze a zdałam sobie sprawę, że muszę mieć żeby w ogóle z domu wyjść.... Tylko chce już dzisiaj kupić, w aptece.

Jeżeli masz możliwość kupienia gdzieś na mieście (pewnie nie w aptece) to polecam elektryczny medela electric mini. Używam i jestem zadowolona.

Do mrożenia zdaje się są specjalne woreczki. To akurat powinno być w aptece.
Stary 2011-08-12, 12:04   #3460
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
po dlugiej nieobecnosci wracam na forum juz jako mama
od srody jestesmy w domku maluszek to aniolek jest bardzo grzeczny i daje nam mnustwo radosci
Opisze swoj porod
4 sierpień 2011 - dzień który odmienił moje życie
Rano jak zwykle w szpitalu obchod i wizyta na samolocie wchodzac do gabinetu myslalam ze uslysze "dalej czekamy" jednak po władowaniu sie na fotel slysze "pani sie spakuje i zapraszamy na trakt porodowy" uwiezcie czekalam na to tyle a jak przyszlo co do czego nie moglam sie spakowac wzielam za telefon i dzwonie do meza "przyjezdzaj skarbie wlasnie sie pakuje na trakt porodowy" biedny jeszcze chyba spal i nie wiedzial co mowie wiec adzwonilam znow mowie "kotek nie wiem czy zrozumiales ide rodzic " nagle slysze ze dotarlo do niego i mowie mu ze lepiej bedzie mi jesli bedzie za drzwiami psychicznie mi bedzie lepiej..

pozniej sie wykapałam spakowalam i poszłam..
Zbadała mnie polozna i 2,5 cm rozwarcia wiec podpieli pod ktg i sobie lezalam kolo mnie za parawanem na samolocie porodowym rodzila jakas dziewczyna matko jak ona okropnie krzyczała tak ze przyszedł lekarz do mnie po wszystkim i powiedział "pani moniko teraz juz pani wie jak ma pani nie rodzic "
Ktg prawie nic nie wykazywalo przyszla znow polozna i zbadała mnie 4 cm rozwarcia i nagle czuje ciepełko miedzy nogami...wody mi zaczely odchodzic ...napisalam do meza a on mi odpisał "juz jade trzymaj sie kocham cie"
pozniej troche pochodzilam i juz zaczely mnie lapac silniejsze skurcze kolo godziny 12.30 przyszla znow polozna mnie zbadac i mowi 9-10 cm rozwarcia... bole sie nasilily bolalao okropnie poprosilam czy maz moglby wejsc na 3 minuty do mnie pozwolili przyszedl masował mi chwile plecy trzymal za reke ale nagle zaczał mnie lapac okropny skurcz kazałam mu isc zeby nie sluchal mojego krzyku ale za daleko nie odszedl krzyczałam ...polozne mowily ze wyszedl i powiedzial "ona tak cierpi a ja nie moge nic zrobic..." skurcze sie nasilaly dziecko zaczelo wstawiac glowke w kanal rodny i nagle przyszla polozna i mowi"na fotel do rodzenia pani moniko" pomogli mi wsiasc i zaczeło sie
Przyszedł lekarz i pani polozna mówi "pani moniko przemy" i nagle czuje ze mam glowke miedzy nogami lekarz mowi pomoge pani(chodzilo o nacisniecie brzucha ) i zaraz malenstwo bedzie na swiecie i nagle party skurcz matko jak krzyknełam to bylo silniejsze odemnie ale czulam jak glowka przechodzi przez kanał rodny a na korytarzu moja mama powiedziala wtedy do mojego meza "jeszcze dwa krzyki i uslyszymy placz dziecka" i znow pary i czuje jak wydostaje sie na swiat brzuszek i nużki malenstwa... i... SŁYSZE JEGO PŁACZ pytam poloznej czy zyje czy ma dwie rece i nogi ...zawolali meza na przeciecie pepowiny niestety byla tak krotka ze polozna musiala szybko ja obciac ...ale mezus przyszedl mialam juz malego na piersi plakalam okropnie mowie do nirgo "kochanie mamy synka" widzialam łzy w jego oczach...a pozniej szybciutko urodziłam łozysko i zszyli mnie... bol byl okropny... ale to malenstwo ktore urodziłam daje tyle radosci ze mogła bym przejsc to jeszcze raz.. maz poza Bartusiem swiata nie widzi...
Tak troche monotonnie ale to moj opis porodu

Dziekuje wszystkim za gratulacje wstawiam fotke maluszka
piękny opis - i Bartuś śliczny - taka kruszynka malutka
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski dostałam @
szybko wróciło do normy
Cytat:
u mnie 3 tygodnie po porodzie i nadal leci ze mnie.
Długo jeszcze będzie?

Idę ogarnąć chałupę póki Sara śpi.
ŚPI NAPRAWDĘ ŚPI.
ze mnie leciało bardziej jakies 2 tyg teraz tylko taki żółtawo- brunatny śluz przezroczysty - i się obywa z samą wkładką.
Cytat:
Wczoraj skończyliśmy miesiąc
Cytat:
Tylko weszła do domu, wzięła Alicję na ręce, a mała usnęła i spała 4 godziny A ja od 2 dni nie mogłam jej uśpić
W nocy nie było najgorzej, nie spałyśmy od 1 do 3
Teraz usnęła przed 10 i jeszcze śpi.
Wczoraj największą przykrość zrobił mi mój ojciec, nawet bym się tego nie spodziewała po nim Zamiast mnie wesprzeć to wygarnął mi, że nie dorosłam do dziecka i po co w ogóle je zrobiliśmy Poryczałam się w drugim pokoju i usnęłam.
Ja ją naprawdę KOCHAM, ale póki co depresja jest silniejsza od miłości

Przepraszam, że piszę tylko o sobie i moich problemach, ale naprawdę nie mam z kim o tym porozmawiać. Jesteście jedyne i nie zastąpione

Zmalowana śliczna ta twoja kiecka
My chrzcimy małą 21 sierpnia, a ja nawet nie mam się w co ubrać Nie mam kiedy wyjść i coś kupić ehhhhhhhhh wyglądam jak kopciuch włosy nie umyte, bluzka poplamiona po ulewaniu sie małej, spodnie dresowe wiszą na mnie Oj i znowu marudzę o sobie już się zamykam !!!
ojciec widze przegiął totalnie - ale widocznie miał bardzo zły dzień i coś go ugryzło.

trzymaj się kochana - już niedługo dogracie się z Alą i będziesz spokojniejsza - a Ty tak jak piszę Natka - wrzuć trochę na luz bo się zamęczysz psychicznie - ja miałam doła przez 1 dzień jak mała miała pierwsZy atak boleści brzuszkowych - wysiadłam psycicznie i ryczałam bo najpierw mi zwymiotowała a potem się rozwyła i widać że ją bolało coś a ja nie umiałam jej pomóc - pomogła mi mama, przyszła, uspokoiła małą po 1,5 godzinie- albo jej samo przeszło - a ja poszłam się wykapać, odetchnąć, odsapnąc ale jeszcze całą noc byłam do bani - dopiero na drugi dzien się wziełam w garść i pozbierałam psychicznie - teraz juz czuje że jestem silniejsza. Ty też dasz radę - kto jeśli nie Ty

i pisz nam w miarę możliwości - pomożemy i wesprzemy - a tż jest jeszcze z Wami w domu czy już pracuje? może daj mu chwile Alę jak wróci z pracy - a sama gdzieś wyjdź do ludzi chociaż na godzinkę, zobaczysz że nabierzesz sił i wrócisz do domu ze świeżą energią.
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
u mnie jest podobnie. chyba nie ma co szukac przyczyny, noworodki tak mają, wyrosną z tego. tak mi powoli intuicja podpowiada
O już sie wierci ...jednak może zaśnie...plizzz, mamusia chce coś zjeść
oby szybko z tego wyrosła, bo nie chce żeby cierpiała, moja też jak mam iść coś zrobić albo zjeść to się zaczyna wiercić i stękać a ja w strachu że się wybudzi...
Cytat:
Dziewczyny gdzie wywołujecie zdjęcia?

Zrobiłam 100 fotek w TESCO, ale kiepskie
w rossmannie ładne wychodza i tanio.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:17
Stary 2011-08-12, 12:05   #3461
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ooooo Mamuski !

Nie miałam ładowarki, bo mi padła.
Ale tatusiek mój naprawił

U mnie ?!
Gorączka trzymała się do nd,
dzisiaj 37,3 na szczęście,ale i tak pojechałam "po znajmości" do ginekologa innego niż chodziłam w ciąży tak zmieniłam, bo ta moja gin okazało się że dużo rzeczy mi nie zrobiła odważyłam się iść do faceta i chwała BOGU od dziś tylko do Niego chodzę !!
Człowiek malina.

Zbadał mnie.
Okazało się, że moje szwy nie są aż takie fajnie,
jak mi mówił doktorek kiedy byłam na IP,
ściągnął parę, zbadał biust i przepisał mi 2 reklamóweczki leków
i podmywanie się woda utlenioną, rivanolem i okładać piersi acetanem - chyba tak to sie nazywa... w środę kontrola.

Mała się budzi !!
Ja Też się odważyłam do faceta ginekologa pójść, ale to jak już w ciąży byłam. I nie żałuję, jest świetny. Wcześniej chodziłam do babki to ciągle mi jakieś leki przepisywała, u niej ciągle miałam nadżerke, grzyba itp. Pewnie dlatego, że chodziłam do niej prywatnie.
Stary 2011-08-12, 12:06   #3462
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny. Czytam I chyba ogolny dol na watku. U mnie niestety to samo , wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr , Bo zle sie czuje , ( to glupie) ale jestem zazdrosna o meza ,takie glupie uczucie ze on mala kocha a mnie juz nie. Tz jest teraz strasznie zajety w pracy , prace przynosi do domu , nie mamy czasu dla siebie.
Nie mam w co sie ubrac , w cyckach sie nie mieszcze, cipa mnie boli jak cholera, no I te cholerne cycki nie radze sobie z nimi, wiecznie robia sie twarde.No I tyle u mnie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:09   #3463
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj byliśmy u lekarza, wkońcu trafiłam na fajną pediatrę, która nie zbyła mnie słowami "musi z tego wyrosnąć"... Zbadała Domka (waży już 5200g!), troszkę za dużo wcina. Widziała jak się męczy, bo akurat miał "atak" i powiedziała, że jaby mu nic nie było to by się tak nie zachowywał, ewidentnie go męczy ten brzuszek. Przepisała Debridat 3x2,5ml przed posiłkiem, mi rozpisała co mam jeść i w razie gdyby nie przeszło do tygodnia, mamy się pokazać. Dzisiaj w nocy znowu ładnie spał do 2 i od 2 niestety znowu się męczył, prężył Ojej jak mi go było szkoda, masowałam go całą noc, żeby choć trochę mu ulżyć. A rano zrobił dopiero kupkę (właśnie to jest dziwne, bo w dzień roki kupki a w nocy nie potrafi, dopiero rano)...
biedny Dominiczek oby szybko mu przeszło

Stary 2011-08-12, 12:09   #3464
madziaranew
Rozeznanie

Zanka Ty mialas problem z duza ilosciach mleka , opisz mi kochana jak Ty sobie radzisz. Kiedy sciagasz laktatorem?,
dziecku z jednego cycka.?
No I kiedy oklady robisz?
Ile sciagasz?
Wiem ze dziwczyny pisaly , a ja to przeoczylam ,
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:11   #3465
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Dziewczyny kiedy powinnam iść z małym na pierwszą wizytę do pediatry?

A i muszę się pochwalić, że Radek za godzinę i 5min skończy tydzień
podpinam sie pod pytanie - moja skończyła 3 tygodnie i też nie byliśmy jeszcze u pediatry? powinnam? położna nic nie mówiła kiedy powinniśmy się udac, bo w ogóle to tylko 1 raz była...

za pierwszy tydzień Radzia

Stary 2011-08-12, 12:11   #3466
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Oby Małemy szybko przeszło!

A Tobie jakie posiłki zaleciła???
Ziemniaki, marchewka, szpinak, buraczki, dwa razy dziennie coś z nabiału i sok jabłkowy rozcieńczać z wodą (1,5 l dziennie).
Stary 2011-08-12, 12:15   #3467
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja wczoraj wieczorem przed 21 dostała znowu boleści brzuszkowych - jak zwykle co drugi dzień - trwały ok 40 minut - straszliwie płakała, a potem padła jak mucha i spała do północy - w nocy ok szybko zasypiała po karmieniu i przewijaniu. Kupki robi normalnie - nie pręży się przy kupkach tylko te boleści wieczorne - jak płacze to aż piszczy i widac że ją boli coś... ale wczoraj dałam radę dzielnie - tż mówił że tak mu nas obu szkoda
My też miałyśmy takie sporadyczne wieczorne problemy brzuszkowe. Pomagało położenie małej na brzuszku na ręce - tzw chwyt kolokowy. Od razu przestawała płakać. Kładziesz dziecko na przedramieniu brzuszkiem do dołu, tak żeby dłonią uciskać-masować brzuszek i nosisz.

Cytat:
One tak dokucza mogą?
Oj ja na pleśniawkach za bardzo się nie znam, wiem tylko że to taki biały nalot na języku i podaje się na to specjalne krople i przeciera, albo jak nerola pisała traktuje się pieluchą z moczem.

Ida jak chlusnęła, to obrzygała mi włosy, rękaw i jeszcze niezły pawik na podłogę spadł. Dobrze, że nie mamy dywanu, to łatwo było to sprzątnąć.
Stary 2011-08-12, 12:19   #3468
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny Ja też mam nadzieję, że wkońcu Dominikowi coś pomoże
Stary 2011-08-12, 12:27   #3469
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też polecam medele mini electric.
Mrozi sie w woreczkach.

Cytat:
Ziemniaki, marchewka, szpinak, buraczki, dwa razy dziennie coś z nabiału i sok jabłkowy rozcieńczać z wodą (1,5 l dziennie).
dzieki a buraczki bedziesz jadła w jakiej postaci? bo te sklepowe w słoikach sa na occie, to chyba nie bardzo...

Właśnie wszystko zrobiłam w domu i koło siebie, bo moja cudna córeczka slodko spi nudzic sie zaczynam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:41   #3470
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
My też miałyśmy takie sporadyczne wieczorne problemy brzuszkowe. Pomagało położenie małej na brzuszku na ręce - tzw chwyt kolokowy. Od razu przestawała płakać. Kładziesz dziecko na przedramieniu brzuszkiem do dołu, tak żeby dłonią uciskać-masować brzuszek i nosisz.
własnie czytałam gdzieś o tym - musze przetestować na Julce
dzieki

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Właśnie wszystko zrobiłam w domu i koło siebie, bo moja cudna córeczka slodko spi nudzic sie zaczynam
ee... to może wpadnij do mnie? bo mi się pranie wyprało i pasuje powiesić i wstawić nastepne

Stary 2011-08-12, 12:45   #3471
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
i co dzieje sie cos ?

dzien dobry
nie nic sie niedxzieje pobolalo i przestalo,dzis rano cos tam zartuje do meza i sie smieje a on domnie ty sie tak nieciesz bo dzis rodzisztaka date mi wyznaczyl i sie twardo jej trzyma

Cytat:
Nie mam na nic czasu Jestem zmęczona i rozwalona psychicznie sprawą z tą dziewczyną jako świadkiem :/

Aaa i kupiłam kiecke na chrzest. Jaki lakier do paznokci do niej ? Granatowy ? Czy siwy (siwe szpilki będę miała.) A i chrzest jednak 28 go sierpnia. ;]
a ja bym frencza zrobila

Cytat:
od srody jestesmy w domku maluszek to aniolek jest bardzo grzeczny i daje nam mnustwo radosci
Opisze swoj porod
Rano jak zwykle w szpitalu obchod i wizyta na samolocie wchodzac do gabinetu myslalam ze uslysze "dalej czekamy" jednak po władowaniu sie na fotel slysze "pani sie spakuje i zapraszamy na trakt porodowy" uwiezcie czekalam na to tyle a jak przyszlo co do czego nie moglam sie spakowac wzielam za telefon i dzwonie do meza "przyjezdzaj skarbie wlasnie sie pakuje na trakt porodowy" biedny jeszcze chyba spal i nie wiedzial co mowie wiec adzwonilam znow mowie "kotek nie wiem czy zrozumiales ide rodzic " nagle slysze ze dotarlo do niego i mowie mu ze lepiej bedzie mi jesli bedzie za drzwiami psychicznie mi bedzie lepiej..

pozniej sie wykapałam spakowalam i poszłam..
Zbadała mnie polozna i 2,5 cm rozwarcia wiec podpieli pod ktg i sobie lezalam kolo mnie za parawanem na samolocie porodowym rodzila jakas dziewczyna matko jak ona okropnie krzyczała tak ze przyszedł lekarz do mnie po wszystkim i powiedział "pani moniko teraz juz pani wie jak ma pani nie rodzic "
Ktg prawie nic nie wykazywalo przyszla znow polozna i zbadała mnie 4 cm rozwarcia i nagle czuje ciepełko miedzy nogami...wody mi zaczely odchodzic ...napisalam do meza a on mi odpisał "juz jade trzymaj sie kocham cie"
pozniej troche pochodzilam i juz zaczely mnie lapac silniejsze skurcze kolo godziny 12.30 przyszla znow polozna mnie zbadac i mowi 9-10 cm rozwarcia... bole sie nasilily bolalao okropnie poprosilam czy maz moglby wejsc na 3 minuty do mnie pozwolili przyszedl masował mi chwile plecy trzymal za reke ale nagle zaczał mnie lapac okropny skurcz kazałam mu isc zeby nie sluchal mojego krzyku ale za daleko nie odszedl krzyczałam ...polozne mowily ze wyszedl i powiedzial "ona tak cierpi a ja nie moge nic zrobic..." skurcze sie nasilaly dziecko zaczelo wstawiac glowke w kanal rodny i nagle przyszla polozna i mowi"na fotel do rodzenia pani moniko" pomogli mi wsiasc i zaczeło sie
Przyszedł lekarz i pani polozna mówi "pani moniko przemy" i nagle czuje ze mam glowke miedzy nogami lekarz mowi pomoge pani(chodzilo o nacisniecie brzucha ) i zaraz malenstwo bedzie na swiecie i nagle party skurcz matko jak krzyknełam to bylo silniejsze odemnie ale czulam jak glowka przechodzi przez kanał rodny a na korytarzu moja mama powiedziala wtedy do mojego meza "jeszcze dwa krzyki i uslyszymy placz dziecka" i znow pary i czuje jak wydostaje sie na swiat brzuszek i nużki malenstwa... i... SŁYSZE JEGO PŁACZ pytam poloznej czy zyje czy ma dwie rece i nogi ...zawolali meza na przeciecie pepowiny niestety byla tak krotka ze polozna musiala szybko ja obciac ...ale mezus przyszedl mialam juz malego na piersi plakalam okropnie mowie do nirgo "kochanie mamy synka" widzialam łzy w jego oczach...a pozniej szybciutko urodziłam łozysko i zszyli mnie... bol byl okropny... ale to malenstwo ktore urodziłam daje tyle radosci ze mogła bym przejsc to jeszcze raz.. maz poza Bartusiem swiata nie widzi...
Tak troche monotonnie ale to moj opis porodu

Dziekuje wszystkim za gratulacje wstawiam fotke maluszka
znow sie wzruszylam,makly piekny taki drobniutki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:46   #3472
nerola
BAN stały

Cytat:
Ojciec przegiął pałę, pojechał po całości.
Coś go ugryzło, ewidentnie.
Wyobrażam sobie jak Ci jest teraz przykro.
Mama może akurat trafiła w taki czas że Ala była zmęczona i padłaby nawet w Twoich ramionach.
Dzieci wyczuwają nerwy, to prawda. Ale nam trudno się powstrzymać, wiem jak to jest.

One tak dokucza mogą?
Zmalowana pomógł Ci-Wam ten aftin?

Kolina kciukasy trzymam.

Pleśniawki mogą boleć.
Ja je zlikwidowałam Krystkowi jak był na antybiotyku roztworem WODNYM gencjany(nie ten na spirytusie co do pępka!) i Jego moczem.
Cytat:
Wielkie brawa
Cytat:

Ja mam ręczny TT a mleko mrozę w pojemniczkach Avent

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
podpinam sie pod pytanie - moja skończyła 3 tygodnie i też nie byliśmy jeszcze u pediatry? powinnam? położna nic nie mówiła kiedy powinniśmy się udac, bo w ogóle to tylko 1 raz była...

za pierwszy tydzień Radzia
Ja byłam w wieku 6 tygodniu na szczepieniu.Wczesniej nie a przychodziłą położna i nic mnie nie niepokoiło.
Cytat:
Mrozi sie w woreczkach.

dzieki a buraczki bedziesz jadła w jakiej postaci? bo te sklepowe w słoikach sa na occie, to chyba nie bardzo...

Też
Ja też sie nudzę

Beatko jasne ,ze dasz radę.Co to 1 dziecko.
Żebyście wiedziały jak teraz wojna była bo jeden drugiemu drzwi zatrzaskiwał i wrzask jakby im ręce obcinali.Przy tym 3 razy obudzili Izę.
I daję radę
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:51   #3473
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

My dziś znów u pediatry.
Mamy włączyć dicoflor. Bo Agata robi kupy bardzo geste, jak plastelina, mozna z nich coś ulepić ale bez bólu, płaczu przy pepti były rzadsze, a ból był.

Natka trzymam kciuki za Dominiczka.

Aha i powiedziała mi pediatra, ze probiotyku nie powinno sie dawac butla tylko łyżeczką, bo tak to dużo zostaje na ściankach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:54   #3474
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Też
Ja też sie nudzę

Beatko jasne ,ze dasz radę.Co to 1 dziecko.
Żebyście wiedziały jak teraz wojna była bo jeden drugiemu drzwi zatrzaskiwał i wrzask jakby im ręce obcinali.Przy tym 3 razy obudzili Izę.
I daję radę
Ty się nudzisz??

mam nadzieje że dam radę z jednym - oby

Stary 2011-08-12, 12:59   #3475
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Editka jak maz tak stwierdzil to tak musi byc czekamy na akcje w takim razie. Moj maz z kolei wyznaczyl mi date na 29 sierpnia (tydzien po terminie ). W ten dzien w Anglii jest dzien wolny od pracy i wtedy moge rodzic a on wolnego nie bedzie musial brac to sobie wymyslil, powariowali te chlopy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:02   #3476
brumek
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ide zaraz zbadac moją wątrobe, a potem zajze do pediatry wsprawie tych twardych, zielonych kup
za wątrobę

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Ale mielismy tragiczną noc, cała noc ryku... i to nie ten malenki tylko ten starszy... ma dopiero 4 lata a zepsutego zęba... wczoraj jak mylismy ząbki i mu chcialam poprawiac tego ząbka zeby byl dobrze wymyty to podraznilam i wyl jak nie wiem, caly popuchniety od placzu jest
Kurczę, biedny mały Taki ból żeba to i dorosłemu potrafi nieźle życie zatruć, a co dopiero małemu dziecku

Cytat:
Opisze swoj porod
Moniczko, jaki spokojny opis! Aż jestem w szoku, że tak spokojnie to pamiętasz
A maluszek wygląda na tak kruchutkiego i maleńkiego, że aż strach brac na ręce

Cytat:
Kolinka pojechała na CC.
Mamy trzymak kciuki bo ma pietra.
Odezwie się po.
Kolina

Cytat:
Brunetko, ja bym się wrećz mogła założyć że tajemnica tkwi właśnie w Twoim zdenerwowaniu... Podejrzewam, że Ty już sie ją boisz wziąć na ręcę czy coś, bo jesteś pewna, że będzie ryk. A Mała to wyczuwa i płacze. Ty się nakręcasz i denerwujesz jeszcze bardziej, więc ona też! Musisz jakoś się uspokoić. Dla niej i dla siebie
Może zrób, jak ktoś poradził, odpuść na 1 dzień. Oddaj ją pod opiekę męża, mamy, Ty idź na dłuuugi spacer, do sklepu, do fryzjera. Złap oddech!

Cytat:
Wczoraj byliśmy u lekarza, wkońcu trafiłam na fajną pediatrę, która nie zbyła mnie słowami "musi z tego wyrosnąć"... Zbadała Domka (waży już 5200g!), troszkę za dużo wcina. Widziała jak się męczy, bo akurat miał "atak" i powiedziała, że jaby mu nic nie było to by się tak nie zachowywał, ewidentnie go męczy ten brzuszek. Przepisała Debridat 3x2,5ml przed posiłkiem, mi rozpisała co mam jeść i w razie gdyby nie przeszło do tygodnia, mamy się pokazać.
Nateczko, biedny maluszek. Ale mam nadzieję, że intuicja Ci dobrze podpowiada i rady tej lekarki Wam pomogą

Cytat:
Jak szybko to minęło!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-12 o 13:03
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:10   #3477
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunku dziękuje za kciuki

Ja byłam z małą jak miała 2 tyg. ale my musieliśmy skontrolować wage, bo w szpitalu słabo przybierała.

Ja czekam az mała wstanie i zje i ide sie na paznokcie zapisac. No i wymyslec wieczorem menu na chrzest. Sukienke juz kupiłam, bawełnianą na wyprzedaży w5-10-15. Jeszcze tylko mame musze zaangazowac do zrobienia sweterka.

Aha dziewczyny,ktore juz ochrzciły,ile wczesniej zapraszaliście gości?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:11   #3478
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
taka miłość bije od Ciebie

Ja szczepiłam na NFZ tyle sie na czytałam o tych szczepionkach, ze głowa mała, liczba wkłóc sie nie sugerowałam, bo ja tak byłam szczepiona i zasadniczo nie wpłynęło to na moją dalszą egzystencje. A jakoś z rezerwą podchode do nowości.
I tez mi sie wydaje, ze wybierając jakiś program (nfz, 5w1,6w1) to trzeba sie tego trzymac.
Ja kupiłam czopki z paracetamolem, ale nie uzyłam, mała nie miała gorączki, marudna była. Usypiała, ale co chwile sie budziła. Spała w wózku i sąsiadka ją bujała

Ide zaraz zbadac moją wątrobe, a potem zajze do pediatry wsprawie tych twardych, zielonych kup

No i wyspałam sie Wykompaliśmy Agatona o 19.30, poszła spać. Przed jedenastą obudziła się na karmenie i spała do 6
tylko jak dziecko nie toleruje tych na nfz to wtedy mozna zmienic ale nie wolno skakac z kwiatka na kwiatek. My teraz na pewno zmienimy. Maly mial temperature i troche zle zniosl te szczepienia.

Cytat:
Nie mam na nic czasu Jestem zmęczona i rozwalona psychicznie sprawą z tą dziewczyną jako świadkiem :/

Aaa i kupiłam kiecke na chrzest. Jaki lakier do paznokci do niej ? Granatowy ? Czy siwy (siwe szpilki będę miała.) A i chrzest jednak 28 go sierpnia. ;]
Zmalowana a moze czerwone?? Fajnie by pasowaly
Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj byliśmy u lekarza, wkońcu trafiłam na fajną pediatrę, która nie zbyła mnie słowami "musi z tego wyrosnąć"... Zbadała Domka (waży już 5200g!), troszkę za dużo wcina. Widziała jak się męczy, bo akurat miał "atak" i powiedziała, że jaby mu nic nie było to by się tak nie zachowywał, ewidentnie go męczy ten brzuszek. Przepisała Debridat 3x2,5ml przed posiłkiem, mi rozpisała co mam jeść i w razie gdyby nie przeszło do tygodnia, mamy się pokazać. Dzisiaj w nocy znowu ładnie spał do 2 i od 2 niestety znowu się męczył, prężył Ojej jak mi go było szkoda, masowałam go całą noc, żeby choć trochę mu ulżyć. A rano zrobił dopiero kupkę (właśnie to jest dziwne, bo w dzień roki kupki a w nocy nie potrafi, dopiero rano)...
jezeli karmisz piersia, to w nocy mleko jest bardziej zawiesiste i dlatego moga byc problemy z kupala

Cytat:

TT jest b. dobry a do zamrazania woreczki babyono wlasnie ida mi z allegro
Cytat:
Mrozi sie w woreczkach.

buraczki proponuje zakisic. Pycha sa i mega zdrowe. Mozna tez pic sok albo ugotowac z nich barszcz. Ja dzisiaj sobie zrobilam surowke
Stary 2011-08-12, 13:16   #3479
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka Ty mialas problem z duza ilosciach mleka , opisz mi kochana jak Ty sobie radzisz. Kiedy sciagasz laktatorem?,
Ile sciagasz?
to chyba chodzi o Żanetę ale mogę napisać co wiem
po pierwsze nie wolno dużo odciągać, jak już czuje się, że cycki rozsadza to odciągnąc troszkę do poczucia ulgi a potem zimny okład
z tego co wiem na jedno karmienie wystarcza jedna pierś, wiec jeśli druga jest przepełniona to troszkę odciągnąć i po karmieniu też okłady
przy nawale można pić jedną szklankę naparu z szałwii nie więcej, bo można zatrzymać laktację
dużo masować piersi żeby zastoje się nie porobiły
i to chyba tyle

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:22   #3480
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Nie wiem jak się nazywam.
Noc niespana, problemy z kopą.
Powiedzcie mi, jak to jest: zrobiła w nocy o 12, a o 2 tak się prężyła, brzuszysko twardy, nogi podkurcza,płacze, wije się odruch jakby zaparcia. I tak do rana. O 8 zrobiła kopę i przeszło.
Co jest? A co by było jakby kopy nie mogła zrobić kilka dni?

Do tej pory w nocy w miarę spała, a teraz i noce i dnie niespokojne.
Wyląduję w wariatkowie, bo nie wiem czy coś jej dolega poważnego, czy ma taki temperament i typowe dolegliwości pierwszych 3 miesięcy życia.

Nie mogę się patrzeć na siebie. Włosy fryzjera nie widziały od zimy.
Ostudy na twarzy jak były tak są.
Nie mam się w co ubrać. Nawet bluzki są ciasnawe, rozrosłam się w barach czy co? Chodzę w ciążowych ciuchach. Brzuch mi ładnie zszedł, ale biodra, nogi i pupa..
Czuję się fatalnie w swojej skórze.
Może mi przejdzie, jak myślicie?

Dobrze że Wy jesteście, bo nie mam się komu wyżalić. Tż pracuje po całych dniach. Jak przychodzi kąpiemy małą i padam..jak pies pluto-jak zanetaa mówi
Jakie są w ogóle dolegliwości pierwszych 3 miesięcy?!

Cytat:
Opisze swoj porod

Jak się miło i bezboleśnie czyta

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski dostałam @
To co wracamy do normalności

Cytat:

Kolinka pojechała na CC.
Mamy trzymak kciuki bo ma pietra.
Odezwie się po.

MOCNO !!!
ABy wszystko było dobrze i żebyś raz dwa doszła do siebie!

Cytat:
!!!
Oj tatusiek przesadził,pewnie przerosła go sytuacjia i bronił się zrzucając winę na ciebie
Ty jesteś mamuśka ALI i ona czuje że się stresujesz...
Ja Ci mówię uspokój się wewnętrznie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Powiem Wam że głupieje czasem, nie wiem jak się mam nią zajmować - np. ona czasami je co godzine, albo i to nawet nie. Może i daje jej cyca niepotrzebnie, bo np płacze z innego powodu ale ja naprawde nie potrafię jej odczytać. Z drugiej strony jest raczej gorąco i może faktycznie chce sobie częściej popić - bo pojada tak po 5 - 10 minut. Ma któraś z Was podobnie?
O już sie wierci ...jednak może zaśnie...plizzz, mamusia chce coś zjeść
Ja tak miałam przez pierwszy tydzień
nie wiedziałam co i jak...
Ale powiedziałam DOŚĆ - trzeba się zorganizować i poobserwować
teraz widzę kiedy chodzi o brzuszek a kiedy chodzi o papanie - fakt nie zawsze strzelę w dziesiątkę, ale nadal się staram

Cytat:
Dziewczyny gdzie wywołujecie zdjęcia?

Zrobiłam 100 fotek w TESCO, ale kiepskie
Ja w Rossmanie wywołuję

Cytat:

Medele electronic. Chodzi mi jak traktor, ale dla mnie był rewelacyjny. Nie wyobrażam sobie mieć ręcznego, odciąganie w pierwszych tygodniach wymęczyło by mnie do końca. Tak wsadzam baterie włączam i odciągamy..

Cytat:
Ile sciagasz?
Ja miałam.
I na namową dziewczyn, żeby wyregulować laktację z mała.
To odciągałam tylko wtedy kiedy czułam, że moje cycki są twarde a mała np się nie wybudzała do jedzenia...
Np. Jadła z prawego cyca - zjadla, odbijanie,ewentualnie przewijanie i np jak miala czkawkę znowu dałam jej pić z prawego cyca. Kiedy lało się z lewego, dałam pieluszkę i wkładki laktacyjne i kiedy czułam że jest twardy i że mam gulki obok pach to odciągnęłam(ok 40-50ml)
Masowałam tak często jak tylko mogłam - np karmiłam z prawego ( karmie jeszcze na lezaco) to masowałam lewego.
Okłady zimne, kiedy mała spała zasiadałam i okładałam piersi,albo wlasnie jak jadka z drugiej.
Musisz sobie to zorganizować

Od wczoraj póki co nie odciągałam ani razu,
moje cycki powoli dochodzą do regularności

Cytat:
Ja jadłam w pierwszy dzień marchewkę cały tydzień !
Nie umiałam potem się wypróżnić,ale kompot z jabłek działa cuda !
Jak się napiłam to moja się okupkała po pachy ale ta mina przy robieniu koopki a potem ta satysfakacja ze wyszła - bezcenna !
Ja wprowadziła także do mojego menu jogurt naturalny z komfitura jagodową i chleb wieloziarnisty- jestem ciekawa czy kupki beda lepsze.

Lili83 mi powiedziały że po 3 tyg można iść na kontrolę do pediatry.
Ja musze jeszcze mała zapisać

Nerolka
wypróbuję patent ze smoczkiem obawiam się, że się denerwuje bo ten mój prawy sutek nie jest taki fajny

Nooo.
Mała pospała od 22 do 01:30 potem wstała ok 3 to już ją wziełam, bo jakoś padałam ze zmęczenia.. spała ze mną ok 6 się obudziła pocyckała cyca i do 9 spałyśmy.Potem o 11 chciała znowu jeść a raczej pić bo to chwilę trwało, osikała się cała i od godziny śpi.
Udalo mi się spokojnie wziąć prysznic,umyć podłogi, puścić pranie, zjeść śniadanie i teraz odpocząć...

Tak na przyszłość chciałabym wiedzieć,
właśnie jak się pokazuje brak laktacji ?!
Te cycki nie są takie pełne ?!

JAKA JEST RÓŻNICA MIĘDZY SAPKĄ a KATAREM?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości