|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
- Nerola - Ty wprawdzie 4 masz a nie pięcioro ale pomyślałam o Tobie Cytat:
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Coś go ugryzło, ewidentnie. Wyobrażam sobie jak Ci jest teraz przykro. Mama może akurat trafiła w taki czas że Ala była zmęczona i padłaby nawet w Twoich ramionach. Dzieci wyczuwają nerwy, to prawda. Ale nam trudno się powstrzymać, wiem jak to jest. Nerola, Crazy a o co chodzi z plesniawkami? moja Sara ma. One tak dokucza mogą? Crazy Sara też czasami tzn min 2x dziennie tak ulewa aż chlusta. Zmalowana pomógł Ci-Wam ten aftin? Kolina kciukasy trzymam. Natka oby debridat pomógł. A brałaś ten probiotyk biogaia? |
|
|
|
|
#3453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super że kikutek odpadłCytat:
myślę że teściowa niedługo pęknie i sama zacznie do Was zaglądac. śliczna Sara to raczej plamienie po badaniu - ale obserwuj - bo u mnie jak szop krwisty zaczął wychodzić to mnie brzuch bolał jak na okres - tak lekko ale jedna ciut bolał.
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik dzisiaj kończy miesiąc
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Polećcie mi proszę jeszcze jakiś laktator, nie mam jeszcze a zdałam sobie sprawę, że muszę mieć żeby w ogóle z domu wyjść.... Tylko chce już dzisiaj kupić, w aptece.
W czym mrozicie mleko jak odciągniecie? Bo chyba nie w butelkach?
|
|
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mrożenia zdaje się są specjalne woreczki. To akurat powinno być w aptece. |
|
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko wróciło do normy ![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się kochana - już niedługo dogracie się z Alą i będziesz spokojniejsza - a Ty tak jak piszę Natka - wrzuć trochę na luz bo się zamęczysz psychicznie - ja miałam doła przez 1 dzień jak mała miała pierwsZy atak boleści brzuszkowych - wysiadłam psycicznie i ryczałam bo najpierw mi zwymiotowała a potem się rozwyła i widać że ją bolało coś a ja nie umiałam jej pomóc - pomogła mi mama, przyszła, uspokoiła małą po 1,5 godzinie- albo jej samo przeszło - a ja poszłam się wykapać, odetchnąć, odsapnąc ale jeszcze całą noc byłam do bani - dopiero na drugi dzien się wziełam w garść i pozbierałam psychicznie - teraz juz czuje że jestem silniejsza. Ty też dasz radę - kto jeśli nie Ty ![]() i pisz nam w miarę możliwości - pomożemy i wesprzemy - a tż jest jeszcze z Wami w domu czy już pracuje? może daj mu chwile Alę jak wróci z pracy - a sama gdzieś wyjdź do ludzi chociaż na godzinkę, zobaczysz że nabierzesz sił i wrócisz do domu ze świeżą energią. Cytat:
w rossmannie ładne wychodza i tanio.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-12 o 12:17 |
||||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Czytam I chyba ogolny dol na watku. U mnie niestety to samo , wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr , Bo zle sie czuje , ( to glupie) ale jestem zazdrosna o meza ,takie glupie uczucie ze on mala kocha a mnie juz nie. Tz jest teraz strasznie zajety w pracy , prace przynosi do domu , nie mamy czasu dla siebie.
Nie mam w co sie ubrac , w cyckach sie nie mieszcze, cipa mnie boli jak cholera, no I te cholerne cycki nie radze sobie z nimi, wiecznie robia sie twarde.No I tyle u mnie
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko mu przeszło
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Zanka Ty mialas problem z duza ilosciach mleka , opisz mi kochana jak Ty sobie radzisz. Kiedy sciagasz laktatorem?,
dziecku z jednego cycka.? No I kiedy oklady robisz? Ile sciagasz? Wiem ze dziwczyny pisaly , a ja to przeoczylam ,
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszy tydzień Radzia
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ida jak chlusnęła, to obrzygała mi włosy, rękaw i jeszcze niezły pawik na podłogę spadł. Dobrze, że nie mamy dywanu, to łatwo było to sprzątnąć. |
||
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mrozi sie w woreczkach. Cytat:
a buraczki bedziesz jadła w jakiej postaci? bo te sklepowe w słoikach sa na occie, to chyba nie bardzo... ![]() Właśnie wszystko zrobiłam w domu i koło siebie, bo moja cudna córeczka slodko spi |
||
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dzieki ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3471 | ||
|
Rozeznanie
|
nie nic sie niedxzieje pobolalo i przestalo,dzis rano cos tam zartuje do meza i sie smieje a on domnie ty sie tak nieciesz bo dzis rodzisz
taka date mi wyznaczyl i sie twardo jej trzyma![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja je zlikwidowałam Krystkowi jak był na antybiotyku roztworem WODNYM gencjany(nie ten na spirytusie co do pępka!) i Jego moczem. Wielkie brawa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też sie nudzę Beatko jasne ,ze dasz radę.Co to 1 dziecko. Żebyście wiedziały jak teraz wojna była bo jeden drugiemu drzwi zatrzaskiwał i wrzask jakby im ręce obcinali.Przy tym 3 razy obudzili Izę. I daję radę
|
||||
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
![]() My dziś znów u pediatry. ![]() Mamy włączyć dicoflor. Bo Agata robi kupy bardzo geste, jak plastelina, mozna z nich coś ulepić ale bez bólu, płaczu przy pepti były rzadsze, a ból był.Natka trzymam kciuki za Dominiczka. Aha i powiedziała mi pediatra, ze probiotyku nie powinno sie dawac butla tylko łyżeczką, bo tak to dużo zostaje na ściankach
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że dam radę z jednym - oby
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Editka jak maz tak stwierdzil to tak musi byc
czekamy na akcje w takim razie. Moj maz z kolei wyznaczyl mi date na 29 sierpnia (tydzien po terminie ![]() |
|
|
|
#3476 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
za wątrobę ![]() Cytat:
Taki ból żeba to i dorosłemu potrafi nieźle życie zatruć, a co dopiero małemu dziecku ![]() Cytat:
A maluszek wygląda na tak kruchutkiego i maleńkiego, że aż strach brac na ręce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może zrób, jak ktoś poradził, odpuść na 1 dzień. Oddaj ją pod opiekę męża, mamy, Ty idź na dłuuugi spacer, do sklepu, do fryzjera. Złap oddech! Cytat:
![]() Jak szybko to minęło!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-12 o 13:03 |
||||||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Brunku dziękuje za kciuki
Ja byłam z małą jak miała 2 tyg. ale my musieliśmy skontrolować wage, bo w szpitalu słabo przybierała. Ja czekam az mała wstanie i zje i ide sie na paznokcie zapisac. No i wymyslec wieczorem menu na chrzest. Sukienke juz kupiłam, bawełnianą na wyprzedaży w5-10-15. Jeszcze tylko mame musze zaangazowac do zrobienia sweterka. Aha dziewczyny,ktore juz ochrzciły,ile wczesniej zapraszaliście gości? |
|
|
|
#3478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wlasnie ida mi z allegroCytat:
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze nie wolno dużo odciągać, jak już czuje się, że cycki rozsadza to odciągnąc troszkę do poczucia ulgi a potem zimny okład z tego co wiem na jedno karmienie wystarcza jedna pierś, wiec jeśli druga jest przepełniona to troszkę odciągnąć i po karmieniu też okłady przy nawale można pić jedną szklankę naparu z szałwii nie więcej, bo można zatrzymać laktację dużo masować piersi żeby zastoje się nie porobiły i to chyba tyle
|
|
#3480 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak się miło i bezboleśnie czyta To co wracamy do normalności ![]() Cytat:
![]() MOCNO !!! ABy wszystko było dobrze i żebyś raz dwa doszła do siebie! Oj tatusiek przesadził,pewnie przerosła go sytuacjia i bronił się zrzucając winę na ciebie ![]() Ty jesteś mamuśka ALI i ona czuje że się stresujesz... Ja Ci mówię uspokój się wewnętrznie Cytat:
![]() nie wiedziałam co i jak... Ale powiedziałam DOŚĆ - trzeba się zorganizować i poobserwować teraz widzę kiedy chodzi o brzuszek a kiedy chodzi o papanie - fakt nie zawsze strzelę w dziesiątkę, ale nadal się staram ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I na namową dziewczyn, żeby wyregulować laktację z mała. To odciągałam tylko wtedy kiedy czułam, że moje cycki są twarde a mała np się nie wybudzała do jedzenia... Np. Jadła z prawego cyca - zjadla, odbijanie,ewentualnie przewijanie i np jak miala czkawkę znowu dałam jej pić z prawego cyca. Kiedy lało się z lewego, dałam pieluszkę i wkładki laktacyjne i kiedy czułam że jest twardy i że mam gulki obok pach to odciągnęłam(ok 40-50ml) Masowałam tak często jak tylko mogłam - np karmiłam z prawego ( karmie jeszcze na lezaco) to masowałam lewego. Okłady zimne, kiedy mała spała zasiadałam i okładałam piersi,albo wlasnie jak jadka z drugiej. Musisz sobie to zorganizować ![]() Od wczoraj póki co nie odciągałam ani razu, moje cycki powoli dochodzą do regularności Cytat:
cały tydzień !Nie umiałam potem się wypróżnić,ale kompot z jabłek działa cuda ! Jak się napiłam to moja się okupkała po pachy ale ta mina przy robieniu koopki a potem ta satysfakacja ze wyszła - bezcenna !Ja wprowadziła także do mojego menu jogurt naturalny z komfitura jagodową i chleb wieloziarnisty- jestem ciekawa czy kupki beda lepsze. Lili83 mi powiedziały że po 3 tyg można iść na kontrolę do pediatry. Ja musze jeszcze mała zapisać ![]() Nerolka wypróbuję patent ze smoczkiem Nooo. Mała pospała od 22 do 01:30 potem wstała ok 3 to już ją wziełam, bo jakoś padałam ze zmęczenia.. spała ze mną ok 6 się obudziła pocyckała cyca i do 9 spałyśmy.Potem o 11 chciała znowu jeść a raczej pić bo to chwilę trwało, osikała się cała Udalo mi się spokojnie wziąć prysznic,umyć podłogi, puścić pranie, zjeść śniadanie i teraz odpocząć... Tak na przyszłość chciałabym wiedzieć, właśnie jak się pokazuje brak laktacji ?! Te cycki nie są takie pełne ?! JAKA JEST RÓŻNICA MIĘDZY SAPKĄ a KATAREM?! |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

- Nerola - Ty wprawdzie 4 masz a nie pięcioro ale pomyślałam o Tobie
Taki krój właśnie chciałam, żeby nie przesadzać a wyglądać sexi 

super że kikutek odpadł

"

zębole

ale ta mina przy robieniu koopki a potem ta satysfakacja ze wyszła - bezcenna !