zazdrośnice cz. 39 :D - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 11:04   #3301
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Gwizdak kamera, albo dobry aparat to podstawa Takie filmy z dzieciństwa są extra (pod warunkiem, że ktoś nie kręci 5latki w kąpieli )
Kamera jest, aparat jest Chyba jesteśmy przygotowani

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Gwizdak, łzy mi w oczach stanęły Dziękuję, to najpiękniejsze życzenia, jakie kiedykolwiek dostałam, serio... A urodziny mam dopiero za miesiąc
no mam nadzieję, że Twój przyszły mąż będzie Ci mówił jeszcze przyjemniejsze rzeczy, inaczej nie zasługuje, żeby być Twoim mężem
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:14   #3302
crozee
Zakorzenienie

Magda, zyczę Ci tego samego co Gwizdak, na kazdy dzien, nie tylko na urodziny:P Zawsze tego Ci życzyłam A mam nadzieje, ze wytrwale zyczenia sie spelniaja MUSZĄ!

co do kamery, to ja jestem moim rodzicom niezmiernie wdzieczna, bo mam kasety (teraz to juz nawet plyty dvd, bo tata poprzegrywal) od poczatku mojego dziecinstwa. wszystkie nasze wakacje, wyjazdy, urodziny, wyglupy, piosenki, wierszyki....
a relacja bedzie oczywiscie, ale najpierw musze troche wątek ogarnąć Nie moge tak od razu o sobie :P :P
Stary 2011-08-12, 11:16   #3303
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
a relacja bedzie oczywiscie, ale najpierw musze troche wątek ogarnąć Nie moge tak od razu o sobie :P :P
możesz, a nawet musisz
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-12, 11:43   #3304
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
możesz, a nawet musisz
Zgadzam sie w 100% Dawaj relację!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:48   #3305
stygmatek
Zakorzenienie

Bry
Ja już w domu. Podróż zajęła...15h bo jechał jeden kierowca i co 3h było obowiązkowe 30 min. przerwy [na całej trasie się zmienił z kimś, ale w autokarze cały czas był jeden]. Do tego było duszno i gorąco- pan nie chciał włączyć klimatyzacji. I od Płocka wiózł nas pan, który hamował tak zawzięcie, że aż się dorobiłam siniaka na kręgosłupie, kolanie i biodrach (bo mnie aż z siedzenia wyrzuciło, dobrze, że nie doleciałam do szyby, bo wtedy chyba by się tylko na siniakach nie skończyło). Także wróciłam wymordowana, niemal ugotowana i jeszcze poobijana.
Ale najważniejsze- jestem w domu!
Nie ma to jak swoje własne łóżeczko, łazienka i kuchnia

To teraz idę nadrabiać

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:06   #3306
crozee
Zakorzenienie

relacja bedzie obszerna, bo dlugo mnie nie bylo:P i pewnie nieskladna i z blędami;-)
zaczne od tego, ze przed slubem byl totalny koszmar. non stop zarłam sie z tztem, codziennie kłotnie. głownie o sprawy remontowe, stwierdzilam, ze przy remoncie organizacja slubu to przyjemnosc przynajmniej dla mnie w srode jeszcze trafilam na pogotowie, wiec dl soboty praktycznie juz nic nie robilam tylko nadzorowalam wszystkich z łozka (nie bylam nawet na wlasnych butelkach- mam nadzieje, ze znacie taki zwyczaj;-)) nie mialam nawet czasu stresować sie slubem. emocje dopiero pokazaly sie w kosciele. u fryzjerki i kosmetyczki na luzie, w ogole jakos nie stresowalam sie tym, ze za dwie godziny bede żoną pogoda byla z jednej strony piękna, a z drugiej upiorna. Bylo slonecznie, cieplo, baaardzo duszno. wiec czulam sie sredniawo i jeszcze do tego sukienka wiazana z tylu ( jesli mialabym slubowac jeszcze raz nie wzielabym sukienki wiązanej z tylu:P autentycznie poczulam ulge jak ją zdjęłam ) wszystko działo sie tak szybko.....!!! Naprawde, czulam sie jak we śnie, albo jakimś filmie, w ktorym gram rolę głowną. byłam bardzo bardzo szczęsliwa i w kosciele zestresowana. malo co przez to pamiętam nawet- dobrze, ze mielismy kamerzyste to sobie obejrze Bylismy skupieni tylko na sobie, paweł trzymał mnie całą mszę tak mocno za ręce, razem sie tak trzymalismy.. po prostu jak by caly swiat, ci goscie nie istnieli, jak bysmy byli tylko my i ksiadz ktory do nas mowił. nawet na fotografa i kamerzystę nie zwracałam uwagi, jakby ich nie było. msza była piękna, slubu udzielał nam nasz znajomy ksiadz, powiedział piękne kazanie. spiewały nasze znajome koleżanki, siostra niosła obrączki (ta, co ma 10 lat) i czytala modlitwe wiernych. ta msza zleciala mi tak szybko, chyba najkrotsza w moim zyciu moment przysiegi, paweł pierwszy wszystko powiedzial, potem kolej na mnie. Najpierw mowilam pewnie, a jak doszlam do "Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący..." to zaczął łamać mi się głos. potem przy wymianie obrączek smialam się, bo pawlowi palce tak spuchły, ze nie mogłam mu (na sile) tej obrączki wcisnąć.. dostalismy mnostwo zyczen od osob, ktore nie byly zaproszone na wesele, bylam w szoku i to bardzo pozytywnym na sali troche byl stres prxzed pierwszym tancem, tanczylismy do 'nocy i dni', cwiczylismy godzine tydzien przed slubem i godzine w piatek przed weselem. ale wyszlo ok tylko jedna kolezanka sie spostrzegla, ze w srodku tanca zapytalam sie Pawla "Pawel, a co teraz robimy?:P" potem juz nic ciekawego sie nie dzialo, wesele jak wesele Na oczepinach mielismy zabawe "familiada" byla 'rodzina" Panny mlodej i druga, Pana mlodego i musieli odpowiadac na rozne pytania o nas Wygrala moja druzyna:P Na podziekowania rodzice dostali kosze kwiatow, takie kompozycje storczyk, bluszcz i cos jeszcze, nie chcielismy cietych, bo te dluzej postoją. i portrety- my z rodzicami. aaaaaa, a na blogoslawienstwie mi pasek od buta pękł przy klękaniu i tata musial mi zszywać przed wysjciem do kosciola przez co lekko sie spoznilismy
zamiast kwiatow dostalismy ksiazki, ktore są GENIALNE!!!!! maja nasi goscie dobry gust prezenty tez fajne, tylko ze dostalismy 3 serwisy kawowe:P i duzo kasiorki Na remont
to tyle ode mnie chyba jak cos mi sie bedzie przypominac, to bede dopisywac na wątku
Stary 2011-08-12, 12:12   #3307
Gwizdak
Zakorzenienie

Crooze, fajnie aż się rozmarzyłam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-12, 12:23   #3308
Zwies
Zakorzenienie

Crozee jeszcze raz gratuluję
A dasz jakieś zdjęcie?
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:23   #3309
carmelova
Zakorzenienie

Crozee dziękuję za relację Wspaniały slub A teraz proszę o zdjęcia
Stary 2011-08-12, 12:26   #3310
Stefannia
Wtajemniczenie

Crozee, bardzo fajna relacja
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:35   #3311
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
A ja sobie w nocy coś zrobiłam w nadgarstek, przestawiłam albo coś i nie mogę ręką ruszać, dzień przed weselem, brawo ja
może tylko na nim leżałaś i za parę minut dopłynie krew ?
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

A tak btw do tata Karola wczoraj wieczorem trafił znów do szpitala, jest w stanie agonalnym, także tego

mam nadzieję że przesadzasz oby przeżył

straszliwie się cieszę na dzisiejsze wyjście z moim chłopakiem i znajomymi na perseidy dzisiaj dziewczyny jest największe natężenie spadających gwiazd, będą w pewnym momencie spadać co 1-2 sekundy pomyślcie ile to pierścionków można sobie zażyczyć a im więcej się te gwiazdy poprosi tym większa szansa na spełnienie

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Edit: Karola tata nie żyje, ciężko mi będzie ogarnąć to wszystko teraz -on, praca [*]
kurczę, współczuję, będzie załamany :/
Cytat:
czesc
cześć mężatko
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Serdecznie Ci życzę, żebyś znalazła pracę, poznała poznała przyszłego męża, który będzie widział jaką ma wspaniałą kobietę u boku i żebyś Ty u jego boku czuła się jak wspaniała kobieta, żebyś zamieszkała w miejscu, które będziesz nazywała domem (a nie mieszkaniem, lub byciem u kogoś) i żebyś przyszła tutaj do nas i napisała, że jesteś mega szczęśliwa i wypoczęta.

Mój M. kupił wczoraj kamerę, żebyśmy mogli nagrywać Mrówkę jak się urodzi Stwierdziliśmy, że to dobry pomysł, żeby poza zdjęciami nagrać pierwsze kroki i słowa Potem będzie dorosła, to sobie będzie oglądała jaka była śmieszna
bardzo dobre życzenia, Magda powinna to sobie powiesić nad łóżkiem i pamiętać że obecna sytuacja nie ma być docelową tylko każdy dzień kiedy jest zajęta przez "TŻ" odstrasza jej męża i może go nigdy nie poznać bo kto by chciał odbijać długoletnią dziewczynę

super pomysł rodzice Mateusza mają go tylko nagranego na radio ale też fajnie posłuchać jak recytował i dokazywał a możesz na biało napisać ile kosztowała ? Bo niby chciałam kiedyś na you tube zacząć kręcić ale podobno kamera HD to 700-2000 zł to sobie poczekam

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:35   #3312
carmelova
Zakorzenienie

Ilsa mój fotograf robi zdjęcia perseidów
Stary 2011-08-12, 12:35   #3313
peach_passion
Zakorzenienie

dostałam pracę
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:40   #3314
crozee
Zakorzenienie

peach, gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-08-12, 12:42   #3315
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
relacja bedzie obszerna, bo dlugo mnie nie bylo:P i pewnie nieskladna i z blędami;-)
aż się popłakałam bo w zasadzie nic tego dnia nie zakłóciło, wszystko kręciło się wokół was tak jak powinno a Ty czułaś się radosna i że ślub to dopełnienie waszej miłości. Szkoda że nie było mnie w tym kościele żeby zobaczyć Cię taką skupioną i ponabijać się że łamie Ci się głos straszliwie się cieszę że już jesteś żoną to może teraz pokaż obrączkę na paluszku

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ilsa mój fotograf robi zdjęcia perseidów
pewnie fajnie wyjdą, a on będzie robił długie naświetlanie żeby było kilka meteorytów na jednym zdjęciu i ich trasa ?
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
dostałam pracę
brawo ale nie u Claris ?

Stary 2011-08-12, 12:49   #3316
peach_passion
Zakorzenienie

Tosia, przykro mi
crozee super relacja a kiedy foty??

Ilsa albo dziewczyny orientujące się w temacie, o której te gwiazdy będą mniej więcej? bo mam jeszcze parę życzeń dospełnienia

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
peach, gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
brawo ale nie u Claris ?
dziękuje nie, gdzie indziej
Stary 2011-08-12, 12:52   #3317
capriola_87
Zakorzenienie

Wróciłam zmęczona z pracy i myślę sobie tak: jest TŻ, jest milutki, wypijemy piwko i obejrzymy film, nie wchodzę na wątek, nadrobię rano" a tu taki news!!!

Choji, gratuluję z całego serduszka!!! Wspania ła nowina super super super mam nadzieję że teraz się posypią kolejne

Cytat:
wróciłam wreszcie z Selgrosu, ojciec się tam wybierał jak sójka za morze. Kupiłam sobie zachwalaną odżywkę z awokado od garnier i jeszcze z olejkiem arganowym i żurawiną bo na prawdziwy olejek arganowy mnie nie stać poza tym jakąś spożywkę, trzy zeszyty itd.
Miałam ją ostatnio, jest spoko

Cytat:
dostałam pracę
\
Gratki! Co to za praca? Kiedy zaczynasz?
Stary 2011-08-12, 12:53   #3318
Stefannia
Wtajemniczenie

Brawo Picza, chwal się
Stary 2011-08-12, 13:01   #3319
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
\
Gratki! Co to za praca? Kiedy zaczynasz?
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Brawo Picza, chwal się
dziękuję napiszę w klubie
Stary 2011-08-12, 13:01   #3320
capriola_87
Zakorzenienie

Jeszcze chciałam się pożalić kolejnymi snami Tak jak do tej pory ciągle mi się śniły zaręczyny albo śluby, tak od kilku dni śni mi się, że zdradzam TŻta ze znanymi facetami którzy mi się podobają, albo co gorsza, z dawnymi chłopakami, w których się kiedyś kochałam bez wzajemności
Biorąc pod uwagę moje podejście do zdrady (nie mogłabym, a jeśli by się zdarzyło, od razu bym się przyznała i błagała o wybaczenie...) to w tych snach w ogóle nie mam wyrzutów sumienia, nie chodzi tyle o seks, co bardziej o te uczucia które towarzyszą początkom związku, takie podjaranie nowym facetem, dużo całowania, chodzenia za rękę itd i jestem w nich strasznie szczęśliwa Dziś np. śnił mi się taki przystojniak z mojego liceum, w którym się kochałam i zaprosiłam go na połowinki, poszedł ze mną, było fajnie, ale po imprezie kontakt się zakończył... A we śnie zdobywał mnie, był najsłodszy, najmilszy, po prostu cudowny i wspaniale całował....

CO JEST ZE MNĄ NIE TAK???
Stary 2011-08-12, 13:03   #3321
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
aż się popłakałam bo w zasadzie nic tego dnia nie zakłóciło, wszystko kręciło się wokół was tak jak powinno a Ty czułaś się radosna i że ślub to dopełnienie waszej miłości. Szkoda że nie było mnie w tym kościele żeby zobaczyć Cię taką skupioną i ponabijać się że łamie Ci się głos straszliwie się cieszę że już jesteś żoną to może teraz pokaż obrączkę na paluszku

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

pewnie fajnie wyjdą, a on będzie robił długie naświetlanie żeby było kilka meteorytów na jednym zdjęciu i ich trasa ?

brawo ale nie u Claris ?
Tego to nie wiem
Cytat:
dostałam pracę
SUPER!!! Jesteś zadowolona z warunków? Kiedy zaczynasz?

Kolega, który zwierza mi się z problemów sercowych przyniósł mi właśnie muffinkę marchewkowo-orzechową, którą zrobiła jego nowa sympatia
Stary 2011-08-12, 13:05   #3322
justyna_dt
Zakorzenienie

BRAWO Picz!!!!!!!! co to za praca? ale super!
Ilsa, nie, musiałam coś pokrzywić, bo wszystko ok, tylko przy zginaniu dramat. Już to przerabiałam tak że spoko będę próbowała nastawić sobie dziś i jutro.
Crozee, super a jakieś foteczki?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:05   #3323
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Kolega, który zwierza mi się z problemów sercowych przyniósł mi właśnie muffinkę marchewkowo-orzechową, którą zrobiła jego nowa sympatia
ooo jak słodko
Stary 2011-08-12, 13:07   #3324
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Tego to nie wiem

Aaaaaaw, kjut
Capri, nie pomogę Ci, miałam tak samo

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:10   #3325
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa albo dziewczyny orientujące się w temacie, o której te gwiazdy będą mniej więcej? bo mam jeszcze parę życzeń dospełnienia
generalnie ściemni się o 23-00 a najwięcej niby ma ich być o 4 ale już kiedy będzie ciemno to one będą
Cytat:
Jeszcze chciałam się pożalić kolejnymi snami Tak jak do tej pory ciągle mi się śniły zaręczyny albo śluby, tak od kilku dni śni mi się, że zdradzam TŻta ze znanymi facetami którzy mi się podobają, albo co gorsza, z dawnymi chłopakami, w których się kiedyś kochałam bez wzajemności
Biorąc pod uwagę moje podejście do zdrady (nie mogłabym, a jeśli by się zdarzyło, od razu bym się przyznała i błagała o wybaczenie...) to w tych snach w ogóle nie mam wyrzutów sumienia, nie chodzi tyle o seks, co bardziej o te uczucia które towarzyszą początkom związku, takie podjaranie nowym facetem, dużo całowania, chodzenia za rękę itd i jestem w nich strasznie szczęśliwa Dziś np. śnił mi się taki przystojniak z mojego liceum, w którym się kochałam i zaprosiłam go na połowinki, poszedł ze mną, było fajnie, ale po imprezie kontakt się zakończył... A we śnie zdobywał mnie, był najsłodszy, najmilszy, po prostu cudowny i wspaniale całował....

sny mówią o tym, co się nigdy nie wydarzy i przekręcają to czego chcesz. Czyli chcesz być wierna i taki sen Ci pokazuje jaką suczą byś mogła być, Ciebie to brzydzi i voila, jesteś przykładną dziewczyną

a mi się dziś śniło że miałam iść z TŻ na jakiś wykład otwarty ale on poczuł się gorzej i zwymiotował na mnie w samochodzie i musiałam iść pod prysznic 15 minut przed wykładem, cała niezadowolona

Stary 2011-08-12, 13:11   #3326
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

aj... nie mialam wprawdzie takich snów ale mam takie które naprawdę potrafią zepsuć cały dzień.... może takie masz dlatego, że brakuje Ci tych początków w miłości, tego zakochania
Cytat:

bardzo praca sama w sobie to nic specjalnego, ale warunki takie jakie chciałam. praca w samym centrum, umowa o prace po 3 miesiącach i całkiem spoko kasa. a zaczynam takie jakby szkolenie jak wyrobię książeczkę w sanepidzie, a umowę pewnie od 1. września
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
BRAWO Picz!!!!!!!! co to za praca? ale super!
dziękuje za brawa napisałam w klubie
Stary 2011-08-12, 13:18   #3327
Anuszka89
Rozeznanie

Peach gratulacje
Anuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:19   #3328
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
sny mówią o tym, co się nigdy nie wydarzy i przekręcają to czego chcesz. Czyli chcesz być wierna i taki sen Ci pokazuje jaką suczą byś mogła być, Ciebie to brzydzi i voila, jesteś przykładną dziewczyną
Cytat:
aj... nie mialam wprawdzie takich snów ale mam takie które naprawdę potrafią zepsuć cały dzień.... może takie masz dlatego, że brakuje Ci tych początków w miłości, tego zakochania
Właśnie najgorsze jest to że te sny są mega realistyczne, jak się obudziłam to nie wiedziałam czy to się stało naprawdę czy nie i mi się podobały!
Stary 2011-08-12, 13:23   #3329
carmelova
Zakorzenienie

Capri nie przejmuj się, to tylko sny ja też takie miałam, pisałam w klubie Na szczęście na razie nie są prorocze
Stary 2011-08-12, 13:31   #3330
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie najgorsze jest to że te sny są mega realistyczne, jak się obudziłam to nie wiedziałam czy to się stało naprawdę czy nie i mi się podobały!
Capri, spokojnie, może masz teraz cięższy okres w zyciu, chciałabyś odpocząć, być adorowana, moze potrzebujesz trochę namiętności, a moze masz owulację i chetkę na wszystko co się rusza Nie bierz snów tak serio, wiem, że one potrafią zdenerwować, ale tak naprawdę nic złego się nie dzieje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości