Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 11:28   #2311
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

zakupiłam sobie taka oto ksiązkę: http://www.empik.com/ciezarowka-prze...0341,ksiazka-p
Stary 2011-08-12, 11:57   #2312
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
zakupiłam sobie taka oto ksiązkę: http://www.empik.com/ciezarowka-prze...0341,ksiazka-p
mam ta ksiazke i bardzo mi sie podoba
jest smieszna i lekka i jak na chwile obecna mi wystarczy

kupilam TZtowi http://www.empik.com/szkola-przetrwa...0739,ksiazka-p

sprowadzilam ja z PL zeby mu niespodzianke zrobic i..... masakra.
Strasznie mi sie nie podoba. Niby ma byc humorystyczna ale proporcja tzw. humoru do informacji jest jak 9/1. Czyli informacji prawie wcale a za to wiele stron glupot. Moj TZ powiedzial ze to ksiazka dla 12 latkow jest i ze on sie czuje jak kretyn ja czytajac Przebrnal przez 1 strone.

Oczywiscie wszystko zalezy od gustu. Bo wiadomo ze nie fajne co fajne ale co sie komu podoba.

U Kaz Cooke jest 70% informacji i 30% humoru wiec jak dla mnie ok. O ile nie traktuje sie tej ksiazki jako jedyny podrecznik
Chociaz wiem ze niektorym dziewczynom sie nie podoba tez rodzaj humoru....

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:20   #2313
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
ja jak na razie chce aby mi potwierdził potem na usg poczekam. Jak będę wiedziała że jestem to nie zrobi mi różnicy czekanie na usg i aby było cos widać. Ale przynajmniej juz z mężem będziemy mogli się cieszyć
hehe. bo teraz nie umiem się doczekac tej wizyty aby usłyszeć "jest Pani w ciąży"
Niekoniecznie potwiedzi, jesli jest sceptyczny, to powie, ze masz przyjsć na kolejna wizytę za 2 tygodnie i wtedy ci powie, czy jestes w ciazy, czy nie. mi niesty lekarz nic nie powiedział, ciaży tez nie potwierdził, bo on uwazał, ze musi ja na usg zobaczyć.
Ale tak sie nawet zastanawiam,z e chyab dopóki lekarz nie widzi serduszka, to trudno mu to potwierdzic, skoro "puste jaja" sie zdarzają.
Myslę, żę wszystko zależy od lekarza.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:22
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:30   #2314
Nikii89
Zakorzenienie

zobaczymy co powie mi w środe jak co to będę czekała kolejne 2 tygodnie ale coś mi intuicja mówi że jestem w ciąży no i te dwa teściory

_________________________ ________________
Szczęśliwa żona 16.07.2011
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:49   #2315
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dziś już jestem po haftowanku :/ Teraz wiem na milion procent, że na pewno nie mogę pić mojego ulubionego soku aroniowego

jak ja Cie rozumiem...
wprawdzie wymiotowalam ze dwa razy ale ja chyba nie wymiotuje bo to powstrzymuje jak tylko moge chociaz czuje juz w gardle, ale szybko zaczynam myslec o czyms przyjemnym i tylko mnie rwie i wydaje okrutne dzwieki łeeeeeeeeeeee....
a moj syn patrzy i nasladuje a potem przytula
ja juz mam dosc tego samopoczucia
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
zobaczymy co powie mi w środe jak co to będę czekała kolejne 2 tygodnie ale coś mi intuicja mówi że jestem w ciąży no i te dwa teściory
takie rzeczy sie czuje wiec pewnie sie nie mylisz
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:52   #2316
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

jak ja Cie rozumiem...
wprawdzie wymiotowalam ze dwa razy ale ja chyba nie wymiotuje bo to powstrzymuje jak tylko moge chociaz czuje juz w gardle, ale szybko zaczynam myslec o czyms przyjemnym i tylko mnie rwie i wydaje okrutne dzwieki łeeeeeeeeeeee....
a moj syn patrzy i nasladuje a potem przytula
ja juz mam dosc tego samopoczucia

takie rzeczy sie czuje wiec pewnie sie nie mylisz
ja mam takie uczucie, jakby skurcz żołądka... i nie mogę tego powstrzymać niestety. Czuję się trochę jak niemowlak, jak się odbije po piciu lub jedzeniu, to dobrze. Jak nie, to leeeeeeci i to od razu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:55   #2317
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale mi fajnie, wczoraj kupiłam w genialnym ciuchlandzie (gigantyczny!) fajną bluzkę-nietoperza, kocham takie,w szaro czarne paseczki, do tego czarne szarawary, miodzio idealny strój ciążowy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:56   #2318
karolca
Zakorzenienie

też muszę jakąś kasę wypłacić i ruszyć na podbój lumpików
powoli czas rozejrzeć się za czymś wygodnym. Obecne ciuszki po jedzeniu muszę już odpinać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-12, 12:57   #2319
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie uczucie, jakby skurcz żołądka... i nie mogę tego powstrzymać niestety. Czuję się trochę jak niemowlak, jak się odbije po piciu lub jedzeniu, to dobrze. Jak nie, to leeeeeeci i to od razu.
koszmar
ja juz zapomnialam jak to jest czuc sie caly dzien wspaniale bez mulenia
SZYMONEK

Stary 2011-08-12, 13:31   #2320
kumkura
Rozeznanie

Witam ciężaróweczki
Dziś rano pobiegłam do szpitala na na badania (morf, toxy, przeciwciała, hiv, glukoza, i nie pamiętam, co jeszcze tam było)+mocz
Po raz drugi chyba prawie nie poczułam ukłucia super piguła Wycisnęli ze mnie 3 fiolki krwi. Wyniki odbiorę za tydzień w piątek, bo i wtedy mam wizytę u ginki. Chodzę tak jak i w pierwszej ciąży do NFZ. Lekarka pewnie ochrzani mnie za brak świstka od stomatologa/ Czy u Was też wymaga tego lekarz? W pierwszej ciąży tak nie było A teraz muszę donieść zaświadczenie, że chadzam do dentysty i dbam o uśmiech Akurat tam chodze prywatnie i najbliższy wolny termin jest na 25 sierpnia..
W lumpku upolowałam 2 pary dżinów- jeden Pepe JEans , drugie H&M Mama. Fajniutkie. Oczywiście na później Do tego znalazłam organizer na oparcie fotela do samochodu i za całość zapłaciłam bagatela 23 zeta
Niech żyją lumpki
Stary 2011-08-12, 13:41   #2321
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej
Nikii tak jak dziewczyny mowia nie ma co leciec a potem sie stresowac bete co drugi dzien zrobic i sprawdzic czy rosnie i nie podniecac sie bo nerwy szkodza

kumkura
u nas nei wymagaja zaswiadczenia od dentysty tylko w 16 TC ogolne badania u lekarza domowego

karolca ja to juz nawet spodni nie wcisne udzicha mi sie rozrosly przez niechodzenie tez bym polatala po lumpikach ale u nas nie ma a ze do POlski nei jade to chociaz rynek mi zostaje gdzie mozna trafic na ciuchy uzywane ciazowe . Spodni potrzebuje napewno bo na razie tylko w getrach chodze i jedna spodnice ciazowa mam

Zariah ksiazeczki zapowiadaja sie ciekawie jak prezczytasz daj recenzje

Capsta
ja pierwszy porod mialam prawie do konca naturalny do rozwarcia na 9 cm i partych boli , jednak musieli nas pociac zeby zycie ratowac , drugi porod z moimi " wycwiczonymi miesniami trwal 12 godzin wiec nie wierze w to ze za drugim razem rodzi sie krocej
Znam pierworodki co po 3 godzinach byly juz po wszystkim a takie co 4 rodzily i po 12 godzin sie meczyly
Nie ma reguly,trzeba tylko byc dobrej mysli

Nikita
milego wypoczynku

Ja cierpie na bole glowy i nic mi nie pomaga dopiero pigula ale ilez mozna je brac .Ja wroc tabletek biore ja dopiero jak juz na oczy nie widze , musze z lekarzem porozmawiac we wtorek

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:46   #2322
engela
Raczkowanie

Hejo dziewczynki
Ja wczoraj pierwszy raz wymiotowałam
To jakiś koszmar!
Zrobiłam później na obiad rosół i jadła tylko to do końca dnia i dzisiaj czuje się już lepiej...
Wziełam też go dzisiaj do pracy bo boje się coś innego jeść...
Chodzę po aptekach pytam o tabletki na mdłości dla kobiet w ciąży to wszędzie mi mówią,że nie ma takich .
Ja wczoraj też byłam na lumpach.
Upolowałam koszule w krate i bluze w serducha,ale nie ciążowe jakoś jeszcze mnie nie ciągnie do tego typu rzeczy
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:52   #2323
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie
Właśnie was czytałam i się dowiedziałam od Zariah, ze beta pokaże czy ciąża dobrze się rozwija... tzn po czym to się poznaje?
Wiecie co zaczynacie mnie martwić, a miałam takie pozytywne nastawienie
Ja swoją ciąże mam potwierdzoną tylko jednym testem, a wizyta dopiero we wrześniu... Rodzina jednak już wie i bardzo sie cieszy a ja sie zaczynam teraz stresować.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:52   #2324
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Wziełam też go dzisiaj do pracy bo boje się coś innego jeść...
Chodzę po aptekach pytam o tabletki na mdłości dla kobiet w ciąży to wszędzie mi mówią,że nie ma takich .
Zapytaj o Mamarin
produkt_mamarin_big.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-12, 14:02   #2325
joanaros
Zakorzenienie

Ja muszę przymierzyć dżinsy ciążowe siostry może będą dobre
Na razie mieszczę się w swoje ciuchy, czasem po jedzeniu trochę mi już ciasno. Zastanawiam się tylko w czym będę chodzić do pracy bo nie chce iść na zwolnienie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:19   #2326
agnes99
Zakorzenienie

co do ciuchów do u mnie jeszcze nie ma takiego problemu, ale w weekend może podjade do siostry i zobaczę czy jej czuchy ciązowe na mnie pasują, bo ona jest niższa ode mnie
Stary 2011-08-12, 14:22   #2327
karolca
Zakorzenienie

Dzisiaj robię ciasto z pozytywnym nastawieniem (nie to co w poniedziałek)
http://www.youtube.com/watch?v=W8ECL...eature=related

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-12, 14:46   #2328
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie
Właśnie was czytałam i się dowiedziałam od Zariah, ze beta pokaże czy ciąża dobrze się rozwija... tzn po czym to się poznaje?
Wiecie co zaczynacie mnie martwić, a miałam takie pozytywne nastawienie
Ja swoją ciąże mam potwierdzoną tylko jednym testem, a wizyta dopiero we wrześniu... Rodzina jednak już wie i bardzo sie cieszy a ja sie zaczynam teraz stresować.
Oj oj ale ja nie chcialam straszyc ani nic. naprawde. Jakos tak glupio zabrzmiala moja wypowiedz...
Chodzilo mi o to ze jak Nikii chce potwierdzenia ciazy rozwijajacej sie to niech zrobi bete. Beta w mlodziutkiej ciazy powinna sie podwajac po 72h. Czyli jesli dzis zrobilaby sobie test to w niedziele powinno byc stezenie hcg 2 razy wyzsze i juz. Wtedy wiadomo ze ciaza poki co sie rozwija. I to wiecej niz powie sam lekarz na tym etapie.
A czy cie rozwija prawidlowo to niestety nikt nie moze powiedziec przez jakis czas. Dopiero kolejne USG potwierdzaja czy wszystko gra. No i ostatecznie wiadomo dopiero jak sie malenstwo urodzi.

Ale rybko kochana na pewno jest wszystko ok. W koncu 80% ciaz konczu sie sukcesem! A stres szkodzi. Ciesz sie fasolka!

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Dzisiaj robię ciasto z pozytywnym nastawieniem (nie to co w poniedziałek)
http://www.youtube.com/watch?v=W8ECL...eature=related
A ja dzis zrobie knedle z truskawkami Ja normalnie nigdy tego nie lubilam Nic nie lubilam slodkiego na cieplo, ani zupy owocowych, ani pierogow na slodko nic. A tu taka zmiana

to wszystko przez Was i Wasze pierogi z truskawakmi ... kusicie mnie i kusicie a potem pozeram miliony kalorii

fajnie miec na kogo wine zrzucic

Stary 2011-08-12, 14:57   #2329
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Oj oj ale ja nie chcialam straszyc ani nic. naprawde. Jakos tak glupio zabrzmiala moja wypowiedz...
Chodzilo mi o to ze jak Nikii chce potwierdzenia ciazy rozwijajacej sie to niech zrobi bete. Beta w mlodziutkiej ciazy powinna sie podwajac po 72h. Czyli jesli dzis zrobilaby sobie test to w niedziele powinno byc stezenie hcg 2 razy wyzsze i juz. Wtedy wiadomo ze ciaza poki co sie rozwija. I to wiecej niz powie sam lekarz na tym etapie.
A czy cie rozwija prawidlowo to niestety nikt nie moze powiedziec przez jakis czas. Dopiero kolejne USG potwierdzaja czy wszystko gra. No i ostatecznie wiadomo dopiero jak sie malenstwo urodzi.

Ale rybko kochana na pewno jest wszystko ok. W koncu 80% ciaz konczu sie sukcesem! A stres szkodzi. Ciesz sie fasolka!

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

A ja dzis zrobie knedle z truskawkami Ja normalnie nigdy tego nie lubilam Nic nie lubilam slodkiego na cieplo, ani zupy owocowych, ani pierogow na slodko nic. A tu taka zmiana

to wszystko przez Was i Wasze pierogi z truskawakmi ... kusicie mnie i kusicie a potem pozeram miliony kalorii

fajnie miec na kogo wine zrzucic
Acha już rozumiem, chodzi o potwierdzenie tylko, nic sie nie stało Przecież ja nawet bety nie zrobię tu...
Mam takie pytanie jeszcze, trochę głupie: Gdyby coś było nie tak, to bym to czuła chyba prawda? A skoro dobrze się czuję, nic mnie nie boli i mam niewielkie objawy oraz brak okresu to chyba nie mam powodów do zmartwień.. ?
Bo wiecie co chodzi mi po głowie takie coś... kilka dziewczyn straciło swoje fasolki, ale wiadomo że to przykry temat i się nie rozpisują o tym, a kultura nakazuje nie pytać, zreszta to takie przykre jest... Ale zastanawiam sie jak to sie u nich objawiało, czy miały jakies bóle lub krwawienia że tak sie skończyło?
Stary 2011-08-12, 15:20   #2330
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Acha już rozumiem, chodzi o potwierdzenie tylko, nic sie nie stało Przecież ja nawet bety nie zrobię tu...
Mam takie pytanie jeszcze, trochę głupie: Gdyby coś było nie tak, to bym to czuła chyba prawda? A skoro dobrze się czuję, nic mnie nie boli i mam niewielkie objawy oraz brak okresu to chyba nie mam powodów do zmartwień.. ?
Bo wiecie co chodzi mi po głowie takie coś... kilka dziewczyn straciło swoje fasolki, ale wiadomo że to przykry temat i się nie rozpisują o tym, a kultura nakazuje nie pytać, zreszta to takie przykre jest... Ale zastanawiam sie jak to sie u nich objawiało, czy miały jakies bóle lub krwawienia że tak sie skończyło?
Niestety okolo 20% ciaz (juz po implementaji) konczy sie poronieniem. Ale to znaczy ze 80% konczy sie sukcesem! W wielu przypadkach objawami sa bol i krwawienia lub nagle ustapienie wszystkich dolegliwosci ciazowych. Ale w niektorych przypadkach dochodzi do poronienia zatrzymanego (tzw. chybionego) i wtedy fasolka przestaje sie rozwijac a kobieta moze nie wiedziec i okazuje sie dopiero na USG
Ale zeby nie wyszlo ze strasze znowu DUZA WIEKSZOSC CIAZ JEST SZCZESLIWYCH I ZDROWYCH!!
Trzeba to co dzien sobie powtarzac.
Mowie to ja najwieksza panikara na swiecie.

Dlatego postarajmy sie po prostu cieszyc z fasolek!

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-12 o 15:21
Stary 2011-08-12, 15:40   #2331
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo dziewczynki
Ja wczoraj pierwszy raz wymiotowałam
To jakiś koszmar!
wspolczuje i rozumiem
od prawie 3 tyg przez mdlosci czuje sie wypluta
wlasciwie zadne tabletki z imbirem ani wit B6 nie pomagaja przy mdlosciach...mnie odrobinke pomaga picie naparu z korzenia imbiru (swiezego) a poza tym nic na mnie nie dziala a lekow nie moge przyjmowac bo mam zagrozona ciaze.
SZYMONEK

Stary 2011-08-12, 16:16   #2332
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Niestety okolo 20% ciaz (juz po implementaji) konczy sie poronieniem. Ale to znaczy ze 80% konczy sie sukcesem! W wielu przypadkach objawami sa bol i krwawienia lub nagle ustapienie wszystkich dolegliwosci ciazowych. Ale w niektorych przypadkach dochodzi do poronienia zatrzymanego (tzw. chybionego) i wtedy fasolka przestaje sie rozwijac a kobieta moze nie wiedziec i okazuje sie dopiero na USG
Ale zeby nie wyszlo ze strasze znowu DUZA WIEKSZOSC CIAZ JEST SZCZESLIWYCH I ZDROWYCH!!
Trzeba to co dzien sobie powtarzac.
Mowie to ja najwieksza panikara na swiecie.

Dlatego postarajmy sie po prostu cieszyc z fasolek!
Racja Wracam do swojego pozytywnego myślenia
Ale trudno uwierzyć, że to aż co piąta kobieta... Może stąd ta statystyka, że wiele poronień jest we wczesnym stadium, kiedy kobieta jeszcze nie wie...
Ale każdy kolejny dzień zmniejsza ryzyko i zbliża do porodu
Stary 2011-08-12, 17:11   #2333
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Rybciu na pewno wszystko będzie ok

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2011-08-16 o 10:27
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 17:28   #2334
karolca
Zakorzenienie

Trafiłam dziś na sklepowej półce "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Przeczytałam kilka stron jednym tchem zrywając boki ze śmiechu Pewnie wyglądałam bardzo komicznie
Trafiłam na allegro aukcję z mojego miasta, mam nadzieję, że dziewczyna będzie do dogadania i sprzeda mi ją taniej (bo za 35 zł można mieć nową).

Wreszcie porządnie się wypróżniłam Czuję się lżejsza i gdzieś schował się mój brzuszek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-12, 18:48   #2335
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Trafiłam dziś na sklepowej półce "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Przeczytałam kilka stron jednym tchem zrywając boki ze śmiechu Pewnie wyglądałam bardzo komicznie
Trafiłam na allegro aukcję z mojego miasta, mam nadzieję, że dziewczyna będzie do dogadania i sprzeda mi ją taniej (bo za 35 zł można mieć nową).

Wreszcie porządnie się wypróżniłam Czuję się lżejsza i gdzieś schował się mój brzuszek

A co zrobiłaś? Pytam, bo ja nigdy wcześniej nie miałam jakichkolwiek z tym problemów, temat zaparć był mi zupełnie obcy, a od kiedy jestem w ciązy, gdzieś od ok 3 tyg. temu, zaczęły się moje problemy....nie jest jeszcze żle, zamiast codziennie idę co 2 dni, ale czuję się żle z tym, jakoś ociężale...Czytałam o różnych sposobach, nawet stosuję niektóre, odżywiam się raczej zdrowo, dużo warzyw, wody, pełnoziarnistego chlebka....I się zastanawiam, co będzie potem, w zaawansowanej ciązy?brrr....Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?
A ksiązki wypożyczam z biblioteki, wybór ogromny, więc mogę przebierać, choć wszystkie w sumie są o tym samym...Dostałam też od koleżanki książki o pielegnacji noworodka i zdrowej diecie, ale szczerze, już mi się nie chce tego czytać i przerzuciłam się na powieści

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-08-12 o 18:49
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:52   #2336
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A co zrobiłaś? Pytam, bo ja nigdy wcześniej nie miałam jakichkolwiek z tym problemów, temat zaparć był mi zupełnie obcy, a od kiedy jestem w ciązy, gdzieś od ok 3 tyg. temu, zaczęły się moje problemy....
W sumie nic Wczoraj kilka gruszek zjadłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-12, 19:09   #2337
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
W sumie nic Wczoraj kilka gruszek zjadłam
Ja jem jabłka min. 2 dziennie, ale gruszki faktycznie, teraz sobie przypominam jaki był efekt jak się nimi objadłam dawno temu jak byłam mała hahahah Muszę sobie zakupić
Stary 2011-08-12, 19:09   #2338
agnes99
Zakorzenienie

właśnie się zastanawiam czy po tym co zjadłam (a raczej wymiksowałam) na obiad mnie nie zczyści - zaczęło się od odrobiny zupy pomidorowej, potem żułam kapustę kiszoną prosto z torebki w którą była zapakowana, a potem zjadłam 5 pierogów ze szpinakiem z mizerią na słodko
sama się sobie nie mogę nadziwić
Stary 2011-08-12, 19:15   #2339
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
właśnie się zastanawiam czy po tym co zjadłam (a raczej wymiksowałam) na obiad mnie nie zczyści - zaczęło się od odrobiny zupy pomidorowej, potem żułam kapustę kiszoną prosto z torebki w którą była zapakowana, a potem zjadłam 5 pierogów ze szpinakiem z mizerią na słodko
Jak zczyści to dobrze, gorzej, jakby poszło w zaparte Ja przed chwilą wrąbałam kanapkę pełnoziarnistą z dżemem, garśc pestek dynii i słonecznika, i czuję, że mam ochotę na coś jeszcze....Muszę poszperać w lodówce za czymś dobrym
Stary 2011-08-12, 19:23   #2340
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
kapusta kiszona tez ma działanie przeczyszczające

jadę kupić "Ciężarówką..."

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości