|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
zakupiłam sobie taka oto ksiązkę: http://www.empik.com/ciezarowka-prze...0341,ksiazka-p
|
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jest smieszna i lekka i jak na chwile obecna mi wystarczy kupilam TZtowi http://www.empik.com/szkola-przetrwa...0739,ksiazka-p sprowadzilam ja z PL zeby mu niespodzianke zrobic i..... masakra. Strasznie mi sie nie podoba. Niby ma byc humorystyczna ale proporcja tzw. humoru do informacji jest jak 9/1. Czyli informacji prawie wcale a za to wiele stron glupot. Moj TZ powiedzial ze to ksiazka dla 12 latkow jest i ze on sie czuje jak kretyn ja czytajac Przebrnal przez 1 strone. Oczywiscie wszystko zalezy od gustu. Bo wiadomo ze nie fajne co fajne ale co sie komu podoba. U Kaz Cooke jest 70% informacji i 30% humoru wiec jak dla mnie ok. O ile nie traktuje sie tej ksiazki jako jedyny podrecznik Chociaz wiem ze niektorym dziewczynom sie nie podoba tez rodzaj humoru.... |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak sie nawet zastanawiam,z e chyab dopóki lekarz nie widzi serduszka, to trudno mu to potwierdzic, skoro "puste jaja" sie zdarzają. Myslę, żę wszystko zależy od lekarza. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-12 o 12:22 |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy co powie mi w środe jak co to będę czekała kolejne 2 tygodnie
ale coś mi intuicja mówi że jestem w ciąży no i te dwa teściory _________________________ ________________ Szczęśliwa żona 16.07.2011
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja Cie rozumiem... wprawdzie wymiotowalam ze dwa razy ale ja chyba nie wymiotuje bo to powstrzymuje jak tylko moge chociaz czuje juz w gardle, ale szybko zaczynam myslec o czyms przyjemnym i tylko mnie rwie i wydaje okrutne dzwieki łeeeeeeeeeeee.... a moj syn patrzy i nasladuje a potem przytula ![]() ja juz mam dosc tego samopoczucia ![]() Cytat:
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 |
|
Konto usunięte
|
Ale mi fajnie, wczoraj kupiłam w genialnym ciuchlandzie (gigantyczny!) fajną bluzkę-nietoperza, kocham takie,w szaro czarne paseczki, do tego czarne szarawary, miodzio
idealny strój ciążowy
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
też muszę jakąś kasę wypłacić i ruszyć na podbój lumpików
![]() powoli czas rozejrzeć się za czymś wygodnym. Obecne ciuszki po jedzeniu muszę już odpinać.
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz zapomnialam jak to jest czuc sie caly dzien wspaniale bez mulenia
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Witam ciężaróweczki
Dziś rano pobiegłam do szpitala na na badania (morf, toxy, przeciwciała, hiv, glukoza, i nie pamiętam, co jeszcze tam było )+mocz![]() Po raz drugi chyba prawie nie poczułam ukłucia Akurat tam chodze prywatnie i najbliższy wolny termin jest na 25 sierpnia..W lumpku upolowałam 2 pary dżinów- jeden Pepe JEans , drugie H&M Mama. Fajniutkie. Oczywiście na później Do tego znalazłam organizer na oparcie fotela do samochodu i za całość zapłaciłam bagatela 23 zeta![]() Niech żyją lumpki
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Nikii tak jak dziewczyny mowia nie ma co leciec a potem sie stresowac bete co drugi dzien zrobic i sprawdzic czy rosnie i nie podniecac sie bo nerwy szkodza ![]() kumkura u nas nei wymagaja zaswiadczenia od dentysty tylko w 16 TC ogolne badania u lekarza domowego karolca ja to juz nawet spodni nie wcisne udzicha mi sie rozrosly przez niechodzenie tez bym polatala po lumpikach ale u nas nie ma a ze do POlski nei jade to Zariah ksiazeczki zapowiadaja sie ciekawie jak prezczytasz daj recenzje Capsta ja pierwszy porod mialam prawie do konca naturalny do rozwarcia na 9 cm i partych boli , jednak musieli nas pociac zeby zycie ratowac , drugi porod z moimi " wycwiczonymi miesniami trwal 12 godzin wiec nie wierze w to ze za drugim razem rodzi sie krocej Znam pierworodki co po 3 godzinach byly juz po wszystkim a takie co 4 rodzily i po 12 godzin sie meczyly Nie ma reguly,trzeba tylko byc dobrej mysli Nikita milego wypoczynku Ja cierpie na bole glowy i nic mi nie pomaga dopiero pigula ale ilez mozna je brac .Ja wroc tabletek biore ja dopiero jak juz na oczy nie widze , musze z lekarzem porozmawiac we wtorek |
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Hejo dziewczynki
![]() Ja wczoraj pierwszy raz wymiotowałam ![]() To jakiś koszmar! Zrobiłam później na obiad rosół i jadła tylko to do końca dnia i dzisiaj czuje się już lepiej... Wziełam też go dzisiaj do pracy bo boje się coś innego jeść... Chodzę po aptekach pytam o tabletki na mdłości dla kobiet w ciąży to wszędzie mi mówią,że nie ma takich .Ja wczoraj też byłam na lumpach. Upolowałam koszule w krate i bluze w serducha,ale nie ciążowe jakoś jeszcze mnie nie ciągnie do tego typu rzeczy
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Właśnie was czytałam i się dowiedziałam od Zariah, ze beta pokaże czy ciąża dobrze się rozwija... tzn po czym to się poznaje? Wiecie co zaczynacie mnie martwić, a miałam takie pozytywne nastawienie ![]() Ja swoją ciąże mam potwierdzoną tylko jednym testem, a wizyta dopiero we wrześniu... Rodzina jednak już wie i bardzo sie cieszy a ja sie zaczynam teraz stresować. |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
produkt_mamarin_big.jpg
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja muszę przymierzyć dżinsy ciążowe siostry może będą dobre ![]() Na razie mieszczę się w swoje ciuchy, czasem po jedzeniu trochę mi już ciasno. Zastanawiam się tylko w czym będę chodzić do pracy bo nie chce iść na zwolnienie |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
co do ciuchów do u mnie jeszcze nie ma takiego problemu, ale w weekend może podjade do siostry i zobaczę czy jej czuchy ciązowe na mnie pasują, bo ona jest niższa ode mnie
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj robię ciasto z pozytywnym nastawieniem (nie to co w poniedziałek)
http://www.youtube.com/watch?v=W8ECL...eature=related
|
#2328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chodzilo mi o to ze jak Nikii chce potwierdzenia ciazy rozwijajacej sie to niech zrobi bete. Beta w mlodziutkiej ciazy powinna sie podwajac po 72h. Czyli jesli dzis zrobilaby sobie test to w niedziele powinno byc stezenie hcg 2 razy wyzsze i juz. Wtedy wiadomo ze ciaza poki co sie rozwija. A czy cie rozwija prawidlowo to niestety nikt nie moze powiedziec przez jakis czas. Dopiero kolejne USG potwierdzaja czy wszystko gra. No i ostatecznie wiadomo dopiero jak sie malenstwo urodzi. Ale rybko kochana na pewno jest wszystko ok. W koncu 80% ciaz konczu sie sukcesem! A stres szkodzi. Ciesz sie fasolka! ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
A ja dzis zrobie knedle z truskawkami Ja normalnie nigdy tego nie lubilam to wszystko przez Was i Wasze pierogi z truskawakmi ... kusicie mnie i kusicie a potem pozeram miliony kalorii ![]() fajnie miec na kogo wine zrzucic
|
||
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie pytanie jeszcze, trochę głupie: Gdyby coś było nie tak, to bym to czuła chyba prawda? A skoro dobrze się czuję, nic mnie nie boli i mam niewielkie objawy oraz brak okresu to chyba nie mam powodów do zmartwień.. ?Bo wiecie co chodzi mi po głowie takie coś... kilka dziewczyn straciło swoje fasolki, ale wiadomo że to przykry temat i się nie rozpisują o tym, a kultura nakazuje nie pytać, zreszta to takie przykre jest... Ale zastanawiam sie jak to sie u nich objawiało, czy miały jakies bóle lub krwawienia że tak sie skończyło? |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zeby nie wyszlo ze strasze znowu DUZA WIEKSZOSC CIAZ JEST SZCZESLIWYCH I ZDROWYCH!! Trzeba to co dzien sobie powtarzac. Mowie to ja najwieksza panikara na swiecie. ![]() Dlatego postarajmy sie po prostu cieszyc z fasolek! Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-12 o 15:21 |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od prawie 3 tyg przez mdlosci czuje sie wypluta ![]() wlasciwie zadne tabletki z imbirem ani wit B6 nie pomagaja przy mdlosciach...mnie odrobinke pomaga picie naparu z korzenia imbiru (swiezego) a poza tym nic na mnie nie dziala a lekow nie moge przyjmowac bo mam zagrozona ciaze.
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale trudno uwierzyć, że to aż co piąta kobieta... Może stąd ta statystyka, że wiele poronień jest we wczesnym stadium, kiedy kobieta jeszcze nie wie... Ale każdy kolejny dzień zmniejsza ryzyko i zbliża do porodu |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez I_K Czas edycji: 2011-08-16 o 10:27 |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam dziś na sklepowej półce "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Przeczytałam kilka stron jednym tchem zrywając boki ze śmiechu
Pewnie wyglądałam bardzo komicznie ![]() Trafiłam na allegro aukcję z mojego miasta, mam nadzieję, że dziewczyna będzie do dogadania i sprzeda mi ją taniej (bo za 35 zł można mieć nową). Wreszcie porządnie się wypróżniłam
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A co zrobiłaś? Pytam, bo ja nigdy wcześniej nie miałam jakichkolwiek z tym problemów, temat zaparć był mi zupełnie obcy, a od kiedy jestem w ciązy, gdzieś od ok 3 tyg. temu, zaczęły się moje problemy....nie jest jeszcze żle, zamiast codziennie idę co 2 dni, ale czuję się żle z tym, jakoś ociężale...Czytałam o różnych sposobach, nawet stosuję niektóre, odżywiam się raczej zdrowo, dużo warzyw, wody, pełnoziarnistego chlebka....I się zastanawiam, co będzie potem, w zaawansowanej ciązy?brrr....Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? A ksiązki wypożyczam z biblioteki, wybór ogromny, więc mogę przebierać, choć wszystkie w sumie są o tym samym...Dostałam też od koleżanki książki o pielegnacji noworodka i zdrowej diecie, ale szczerze, już mi się nie chce tego czytać i przerzuciłam się na powieści
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-08-12 o 18:49 |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kilka gruszek zjadłam
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zastanawiam czy po tym co zjadłam (a raczej wymiksowałam) na obiad mnie nie zczyści - zaczęło się od odrobiny zupy pomidorowej, potem żułam kapustę kiszoną prosto z torebki w którą była zapakowana, a potem zjadłam 5 pierogów ze szpinakiem z mizerią na słodko
![]() sama się sobie nie mogę nadziwić
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jadę kupić "Ciężarówką..."
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Przebrnal przez 1 strone.

A ja dzis zrobie knedle z truskawkami