|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Byłyśmy na małych zakupach,
kupiłam Idalce bajeranckie podkolanówki, których nie założy raczej bo się okazały wąskie jak na jej pulchną nóżkę ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- żurawinka u na s na chrzcie było jeszcze troje dzieci, 2 malutkie dziewczynki, nie maiły więcej niż 2 miesiące, były na biało, ale mało co było widać bo w betach były i roczny chłopie ubrany na błękitno oczywiście Idalka wyglądała najładniej ![]() Cytat:
super ten zestaw w moim stylu, czegos podobanego bedę szkuać
|
|
#2972 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
wczoraj mi mąż neta odłączył bo chciał coś sprawdzić i później nie mógł już podłączyć ![]() a dziś znów musiałam od rana załatwiać formalności bo "mądra" pani, która mnie w środę obsługiwała zapomniała dać mi jeden druk do wypełnienia. no i musiałam dziś znów jechać. mam nadzieję, że już koniec tego latania z papierami Mateusz ślini się ostatnio masakrycznie. pluje gdzie popadnie, ślina mu cieknie non stop i ciągle mokrą buzię ma. i robi takie prrrr ustami zębów jeszcze nie ma bo macałam, twarde dziąsełka i ząbków nie widać a nocka była super dziś. zasnął o 22 i obudził się przed 6, dostał cyca i spał do 9 prawie ![]() Cytat:
żeby Malwinka szybko wyzdrowiała. mam nadzieję że dziś już lepiej się czujeCytat:
za zdrówko AlankaCytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2973 | |||
|
Raczkowanie
|
hej. u nas jak to ostatnio bywa cięzka nocka, pobudki co 2, 3 godziny
![]() Cytat:
przy kazdym ruchu sprezyny z materaca strzelają ze az sie budzimy![]() ja bede miec tort, super tort, jestem ciekawa jaki ja bede miec, zamówilismy w restauracji której robimy chrzciny i nawet nie wiem jaki zrobią dowiem sie w niedzielę![]() Cytat:
Cytat:
piękny torcik ![]() mam nadzieje ze w niedziele bedzie w miare ciepło bo kupiłam małemu na chrzciny lniane spodnie..achh ta pogoda
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:27 |
|||
|
|
|
#2974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Smacznie wyglada:d
Cytat:
Cytat:
fajnie wygladalyscie a tort pierwsa klasa ![]() Cytat:
Cytat:
My spalysmy ladnie od 21.45 do 8.30 bez pobudki. Lenka obudzila sie i lizala barierki zlozeczka ;p patrzyla sie na nas az wstaniemy;p Obudzila sie ze szrama na czole nie wiem co ona w nocy robila. Ja obudzilam sie z ogromnym bolem glowy i strasznie mi niedobrze. Tz nakramil Lene 2 razy, przebral uspil i teraz wzial ja ze soba do przychodni bo ja caly dzien w lozku umieram...
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-12 o 19:07 |
||||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
izunia- współczuję nocki
Cora- piękna Lilka i super komplecik zimowy ![]() tajka- czy ty nie dostałaś udaru słonecznego po tej wspinaczce, bo na fotkach widać, ze bez czapki pomykałaś
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym od dziecka bardzo czesto mam takie akcje bol glowy+wymioty itd czesto dretwienie od palcow u rok do stop... tym razem nic mi ie dretwieje... wlasnie pozbylam sie sniadania
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Bol głowy, nudności to właśnie objawy udaru, który powstaje szybciej przy wysiłku fizycznym. Dobrze chociaż chustkę na głowie sobie zamotać, bo u was upały muszą być nieziemskie.
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
witam
izunia wspolczuje nocki iweczka czyli od dzis po obejrzeniu wieczorynki np.Muminkow z Buka w roli glownej marsz do łózka ![]() cora fajny zestwaik na zime a ze stroj sie nie tlumacz ![]() tajka zdrowka zycze Emilka zjadla dzis 2/3 sloiczka jabluszko z Gerbera szczeka mi opadla pierwszy posliek bez plucia ona dorasta
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Tajka chyba masz racje. Mogłam się w ogóle nie kłaść bo tak czy tak jestem nie wyspana
No to nieciekawie się czujesz. Kładź się do łóżka i wypoczywaj może Ci przejdzie ![]() Cytat:
Maja też się tak ślini, wszystko dookoła niej jest mokre a podłogi to już nawet nie ścieram bo nie ma sensu ![]() Tż od jutra ma wolne do 30- stego tak więc będę się mniej udzielała. No a w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze to pojedziemy nad morze
|
|
#2980 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wow, fajowo wygląda ten tort Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogę prosić przepis na ten tort ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No proszę,gratuluję postępów A ja własnie zbieram się do fryzjera. Dzisiaj przylatuje w koncu Tż. bede musiała sama po niego jechac na Pyrzowice,bo będzie dopiero po 23.00. ![]() Milego dnia,buziaki
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
no czarna tylko uważaj z tym przytulaniem żebyśmy znowu nie mieli tutaj sensacji hehe
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hellołłł
![]() Cytat:
dziś się śmieje, jest radosna, jeszcze katar mamy ale mniejszy i kaszelek też mniejszy ![]() cora ahhh te oczy ![]() a komplet boski!!!! Cytat:
no ale dzieciątko chore więc co się dziwić.choć ostatnie nocki to tragedia ![]() w niedzielę ma być cieplutko Cytat:
![]() czarna z wrażenia nie zapomnij o tabletce ![]() tajka Lenka jak zwykle słodziachna ![]() u mnie dziś na obiad placki ziemniaczane
|
|||
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
chciałam poczytać co naskrobałyście ale u nas dziś ciężki dzień Lusia marudzi i ciągle płacze, nie mogę jej na chwilę samej zostawić albo siedzi na rękach albo na kolanach albo przy piersi, tak jakby przyrosła do mnie...zupełnie jak noworodek nie mam pojęcia co się z nią dziś dzieje, może to po szczepieniu (miała we wtorek) ![]() jeszcze się dziś przez telefon pokłóciłam z babsztylem z przychodni ![]() i wózek nam się chyba popsuł ![]() jakaś makabra ten dzisiejszy dzień wyżaliłam się Wam to idę robić obiad, może chociaż to wyjdzie dobrze ![]() jak się uda to doczytam wieczorkiem |
|
|
|
#2987 | |
|
Raczkowanie
|
tajka Lenka śliczna, wygląda na starszą niz jest, to pewnie przez włoski
Cytat:
![]() nasze dzieci z tym spaniem chyba zamieniają sie w noworodki, chociaz jako noworodek moje dziecko lepiej spało ![]() noo mam nadzieję, ze będzie ciepło bo inaczej mały pójdzie do chrztu w dzinsach albo ubiorę mu kalesony pod te spodnie lniane hmmmm placki ziemniaczane, ale mam smaka , chyba jutro bedzie w menu
|
|
#2988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekowac;p placki ziemniaczane ehhh mniam mniam moze namowie tzta;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To ladnie zjjadla jak stara baba hehehe moja zjadla 1/4 marchewki i sie poplakala z ejuz nie chce![]() Moje dziecko obudzilo sie jakies grube ehheeh ![]() Lezalam chora na podlodze, bo nie chcialam sama byc w sypialni i Lena na mnie patrzyla i pomialkiwala smutno... wiedziala ze zle sie cuzje... Wczoraj jak tz dawal jej buziaki to pokazywala zeby ja wiecej calowal hehe daje znac jak cos czce;p ![]() Tz wrocil z przychodni i mial fajna historie nz lekarka ![]() Lekarka: Ale sliczny chlopiec TZ: to nie chlopiec ale dziewczynka, wszyscy mysla ze to chlopiec L: on bedzie rudy TZ: ona bedzie ruda ![]() L: tak, ona. bo ona nie ma kolczykow T: i ona nie bedzie miala dopoki sama nie zdecyduje L: dobrze. On jest czerwony, on bedzie rudy TZ: ona jest czerwona, ona bedzie ruda L: oh tak, nie wchodzi mi do glowy, ze to dziewczynka T: ciagle tak sie dzieje, nie martw sie L: ona jest bardzo blada T: bo mama jestg polka L: czy to ten adoptowany? T: nie, to nie ten, ale zaniedlugo oddam do adopcji L: oh on jest taki slodki T: ona jest slodka L: o nie to nigdy nie wejdzie do mojej glowy po 5 minutach L: tyn nie mowisz serio ze oddasz go do adocji T:nie, ja zartuje... L:jesli mowisz prawde ja GO wezme T:nie ja nie oddam jej do adopcji i to jes tONA a nie on... i sobie poszli ehehhe moje dziecko ma wlosy koloru ciemny blond a dla ludzi tu jes t ruda;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-12 o 15:57 |
||||
|
|
|
#2989 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wakacje Wam się szykują Należy Ci się taki odpoczynekCytat:
dzieci i ich bezpośredniość ![]() Cytat:
![]() a Ty chyba nie masz daleko do Warszawy, z tego co pamiętam, to może na następne spotkanie przyjedziesz? to by był zlot prawdziwy, nie spotkanie kasia, tra, ego, ja, Ty, iweczka...ale śliczne jesteście obie! tort przy Was blednie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super tort! To Twojej siostry dzieło? Cytat:
Castia, dobrze, że Malwinka lepiej się czuje! patrycja, a jak Alanek? |
|||||||
|
|
|
#2990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
biedna jestes Cytat:
Cytat:
![]() a my byliśmy pozalatwiac troche spraw, w banku siedzielismy 1,5h potem jeszcze pare urzedów a jeszcze drugie tyle mnie czeka, nie mam juz sily ide robic obiad |
||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jutro mamy chrzciny, oby jakoś minęło Imprezka na wsi u teściów więc lajcik My dojedziemy na gotowe ![]() Agus, fajnie że już nad morzem Kasiunia, dzielny Dawid ![]() Izunia, biedactwo Castia, zdrówka dla Malwinki Patrycja, zdrówka dla Alana Izabela, fajny torcik Izunia, współczuję nocki Coralady, cudna w tej czapce Ptysza, ślicznotka z Emilki Aja, a tort siostra robiła? Piękny Tajka, super Lenka a Tobie wspólczuję samopoczucia
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2011-08-12 o 16:54 |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Castia- super, ze Malwinka lepiej się czuje
Tajka, co za historia, nie wiem, czemu oni maja taka fiksacje na punkcie tych kolczyków
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Czesc u nas dzisiaj cieżki dzień marudera nie mam czasu nawet poczytać. NOcka nawet dobrze od 20 do 6 i potem juz do 8 u mamusi w łóżku
Lece coś nadrobić co naskrobalyście
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tort waniliowy z poziomkami (lub truskawkami, malinami...) na dużą blachę: Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem, aż cukier się całkiem rozpuści , do tego na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy - wylewamy na blachę i pieczemy w temp. 180 st. - pieczemy 2 lub 3 takie biszkopty, w zależności od tego ile chcemy mieć warstw (ja miałam 3). Masa: 1 litr mleka 2 budynie waniliowe duże 2 cukry waniliowe 8 łyżek cukru 4 zółtka Budynie rozpuszczamy w części mleka, dodajemy do nich żółtka i roztrzepujemy. Pozostałą część mleka gotujemy z łyżką masła, na gotujące mleko wylewamy to zmieszane z budyniem i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Studzimy. Ucieramy mikserem 2 kostki masła dodając po trochę wystudzonej masy budyniowej. Przekładamy część masy na pierszy biszkopt, możemy włożyć w środek owoce, następny biszkopt i znów masa, na koniec ostatni biszkopt, trochę masy i dekorujemy wg uznania - ja miałam poziomki i płatki białej czekolady. Smacznego! Cytat:
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Kwartalinka, bidulka
![]() Tajka, nie no padłam
|
|
|
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
tajka - Lenka jak zawsze boska, nawet z tą szramą na czole
|
#2998 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Torcik miała malinowy z cukierni Sowa pycha Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 | |||||
|
Zadomowienie
|
HEJ
![]() A dziś po raz pierwszy od daiwen dawna byłam w moim ukochanym lumpeksie i kupiłam małemu parę ciuszków i zabawki ![]() oj tak już nie mogę się doczekać aż przyjdzie reszta zabawek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ślicznie i jaki pyszny tort ![]() Cytat:
super zestawik śliczny torcik ![]() Cytat:
Lenka jak zwykle śliczna Cytat:
a my nocka koszmar -kiedy to sie skonczy i moje dziecko bedzie ladnie spac ![]() jeszcze w nocy obudził się z takim płaczem że nawet tż obudził bo mu się coś śniło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Zima może już być!

żeby Malwinka szybko wyzdrowiała. mam nadzieję że dziś już lepiej się czuje
moze w jakims sklepie innym znajdziecie, na allegro widzialam, ale maly wybór
czyli tak czy siak waga jakby sie rodzila w 26 tygodniu
współczuję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)