|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
Póki co jednak..poszłam do sklepu po czekoladę, banany i serek biały- pokroiłam , wymieszałam i było niebo w gębie ![]() Nie umiem się na to nastawić- inaczej będę na siebie patrzeć jak zacznę mieć ciążowy brzuch- bo póki co mam po prostu wzdęty i gruby Nie lubię go.
|
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba nie mam ósemek, a przynajmniej mam taką nadziejęCytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, powysyłałam wam zaproszenia na fejsie
|
|||
|
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale chodzę nabuzowana ostatnio. Nie mam humoru w ogóle, wkurza mnie wszystko a najbardziej brzuch który utrudnia funkcjonowanie. A tu jeszcze miesiąc z kawałkiem.... ![]() Cytat:
![]() nie wiem skąd takie przekonanie (często je słyszę). Zresztą Ty się dobrze odżywiasz więc nie ma się czym przejmować. Cytat:
aż poszłam przeczytać przepis. Nurtuje mnie to żółtko w masie. Czy ono jest konieczne? Sam mascarponiec z cukrem też dobry, a surowe jajka zawsze mnie przerażają ![]() i wiem co w pisać na listę zakupów z lidla (kropelki czekoladowe).
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2011-08-12 o 15:13 |
||
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, ja mam to samo, ale powód jest mi znany - PMS a teraz wyjątkowo ciężki okres, siedzę tylko w pracy drugi dzień i czekam aż się dzień skończy, bo nawet tabletki mi nie pomagają
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę krzyczeć na kobietę w ciąży, bo mnie myszy zjedzą... ale uspokój się BABO!! Masz tam żywą istotkę w tym 'grubym i wzdętym' brzuchu....Cytat:
A surowe jajka-nie ma się czego bać. Wyparzyć trzeba przed rozbiciem i nie ma sprawy!
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-08-12 o 15:18 |
||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
może masz rację, nawet mam dostęp do prawdziwych "wiejskich" jajek tyle że póki co i tak nie wolno mi spożywać surowych.
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
czekam
![]() Cytat:
. Cytat:
![]() Ja też boję sie żółtek...nawet takich sparzonych Chyba mamy rodzinna traumę po tym jak brat i siostra mieli salmonellę po zjedzeniu sernika na zimno z żółtkami. Nic to -że było to dawno i sernik sklepowy. Strach pozostał
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapewniam Cię, że muffinki też są pyszne bez kremu
|
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do żywej istoty poczekaj aż poczujesz pierwsze ruchy to dopiero coś. A jak już taki spory alien się w środku przetacza hoho wrażenia niezapomniane. Cytat:
Lubię bananowe, ale robiłam bez czekolady, muszę spróbować ten przepis. Jednak nigdy nie popełniłam muffinek z kremem więc mnie ten krem zaintrygował. Ale póki co nie zamierzam nic piec do porodu (oprócz tortu na urodziny synka) bo mam fazę na słodkie i wiem że pochłonęłabym do ostatniego okruszka. Zresztą później powinnam się zająć zbijaniem wagi a nie zajadaniem pyszności ehhh
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nawet nie wiedziałam, ze takie cuda są w lidlu, a by mi się przydały
ile czasu trzeba takie jajko wyparzyć?? |
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
aha. Nigdy tego nie robiłam
Ja na jutro muszę zrobić muffinki bo mamy gości. Może zrobię Twoje Jakoś ostatnio na nic nie mam ochoty smakowej. Moje kubki smakowe chyba umarły.
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się nie mogę doczekać aż w końcu "poczuję" tą ciążę. W którym tygodniu można poczuć jakieś ruchy?? Ja mam fazę na słodkie - i nie umiem tego opanować. Śniadanie ser z miodem, w pracy owoce i czekolada + serek, na obiad wmuszam w siebie coś normalnego - z mięsem czy rybą..ale i tak deser musi być- najlepiej ciasto z owocami Kolacja znowu ser z miodemMatko jem 2 razy tyle co zwykle ![]() Zeby zmyć z niej chemię którą jest spryskana.
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
ups... nigdy tego nie robiłam
![]() Haniu spokojnie. A przytyłaś już coś? W którym jesteś tygodniu?? 12 tak?? |
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Po ciuchach wiedzę że ze 3 kg jak nic. Dziś kończę 11 td.
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ruchów to różnie, Ty jesteś szczupła więc masz szansę poczuć je wcześniej - może ok. 18 tyg. Początkowo to takie łaskotanie w brzuszku
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
no to byłby super prezent od maluszka
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Butter te babeczki brzmią pysznie
![]() Haniu nie przejmuj się, myślę, że z Twoją determinacją i świadomością w kwestii odżywiania szybko po ciąży wrócisz do formy
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo możliwe, ja szczupła nie jestem a już w 17 tygodniu wyłapałam pierwsze ruchy
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wrzucasz plasterek do herbaty albo drinka? ![]() Cytat:
Poza tym 'niestety', w ciąży trzeba coś utyć-inaczej jest niezdrowo... A schudniesz po ciąży na pewno w mgnieniu oka
|
||
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja bardzo rzadko używam cytryny. Do herbaty nie oddaje, tylko ostatecznie do drinka a wtedy ją tylko myję. To źle??
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyparzam tylko jak ścieram skórkę do ciasta
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Madzialenka12344321 ;28724818]Butter ja bardzo rzadko używam cytryny. Do herbaty nie oddaje, tylko ostatecznie do drinka a wtedy ją tylko myję. To źle??[/QUOTE]
Madziu, nie wiem czy źle. Ja świadoma tego ile chemii jest na tego typu owocach, wyparzam je. Ale to moje zdanie w tym temacie może jestem trochę zboczona w tym temacie. TŻ np. się śmieje ze mnie, że jak czasem kupujemy cukierki i stawiamy na stole dla gości, to nie pozwalam wymieszać tych w papierkach z tymi obranymi w jednej miseczce...bo te w papierkach są mocno macane....
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, u dentysty nie było tak źle - takie laserowe wycinanie to rewelacja: parę minut i ani kropelki krwi
Z tym że teraz mnie boli - i dziąsło, i po znieczuleniu. Nie chciało mi się za bardzo jeść, bo nie umiem zbyt mocno otwierać paszczy ![]() Przyznaję bez bicia, że w ciąży nie byłam w ogóle u dentysty (ba, ostatnio byłam 2,5 roku temu ). Idę jeszcze pod koniec września, będzie pewnie robił coś z tą ósemką, bo pod tym cholernym dziąsłem zaczęła się psuć ![]() Z teściową już ok (chyba), miałam zepsuty humor z samego ranka przez nią, bo się nie dogadałyśmy w sprawie wyjazdu na rehabilitację, nie z mojej winy Potem, przy usypianiu małej na drzemkę (w wózeczku...) byłam wściekła jak osa, bo drażni mnie to nadal. Teściowa powiedziała, że ona ją uśpi, ja jej ostro i stanowczo odpowiedziałam, że nie, na co ona rzuciła tekstem, że mamy dać jej święty spokój i załatwiać sobie żłobek No to zapytałam, czemu od razu rzuca takim tekstem, że jak ma spieprzony humor, to innym też się udziela (nawiązałam do niefortunnego poranku), że owszem, mam problem z zaakceptowaniem tej metody usypiania mojego dziecka, czego zresztą nigdy nie ukrywałam.Butter, nie pokłóciłabyś się z teściami, bo z nimi nie mieszkasz. Ja nie miałam wcześniej spięć z teściową, choć i ona, i ja mamy trudny charakter. Ona za bardzo wczuwa się w swoją rolę i teraz, jej zdaniem, uzyskała miano eksperta od Ewy. Powiedziałam jej, że czuję się coraz mniej kompetentna. Życzę udanego wyjazdu
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Butter co jeszcze wyparzasz poza cytryna i jajkami??
Asiuk ach te teściowe ![]() Ja dziś mam gości, standardowo robię muffinki . na słono z suszonymi pomidorami i fetę (kocham je i mogłabym je jeść no stop) + taki miks z różnych przepisów - jogurtowe ale daję z kawałkami czekolady. (wcześniej je robiłam z borówkami więc chyba sie uda )
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-08-13 o 09:42 |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia te z fetą robisz z "moichwypieków" ?
Asiuk współczuję napiętej sytuacji na początku weekendu. |
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelova te robię http://pannakota.pl/2008/03/19/muffi...mi-pomidorami/
Na urodzinki męża zrobiłam 40 muffinek (połowa właśnie te na słono i połowa jogurtowe z borówkami) i co?? I wszyscy się na słone rzucili jak nie wiem co. Uwielbiam je. |
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
a w aucie widać dobrze bukiet.Włosy mam proste, czasem się falują, bardzo podatne Cytat:
Dziewczyny wkleiłam więcej zdjęć.Musiałam je trochę zmniejszyć, bo tak wymagają, ale chyba są wyraźniejsze
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

i nastaw się na to, bo inaczej będzie Ci ciężko to zaakceptować 
Nie lubię go.

aż poszłam przeczytać przepis. Nurtuje mnie to żółtko w masie. Czy ono jest konieczne? Sam mascarponiec z cukrem też dobry, a surowe jajka zawsze mnie przerażają