|
|
#1321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co kupujecie w "mazidłach"? Cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NMF dodajesz po prostu do balsamu, mocznik tak samo. Zwróć tylko uwagę, czy balsam nie ma już w składzie mocznika (urea), bo jego nadmiar działa złuszczająco! A ja mam pytanie o dipalmitynian kojowy, czy przekroczenie jego sugerowanego stężenia prawie dwukrotnie może mieć jakieś negatywne skutki??? Póki co nałozyłam na twarz olejek z nim i nie odczuwam ani pieczenia ani nic.. Bardzo proszę o radę.
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam właśnie Dry flo i jedwab. Chciałam się zapytać czy macie jakieś doświadczenie w dosypywaniu ich do primerów i finisherów. Gotowe kosmetyki nie eliminują błyszczenia mojej skóry (używam jako primera puder Jadwiga a jako finisher Kaolin powder sofr bronze EDM), więc chciałabym coś poeksperymentować
![]() A może jest coś jeszcze co zmatowi tłustą cere ? |
|
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny , mam pytanie jakdlugo czekałyscie na przesylke ?
czy na potwierdzenie ze przelew juz doszedl wysylaja cos takiego , to moj pierwszy zakup na mazidlach ;p |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
Szybko
za drugi dzien po zrobieniu przelewu wyslane, a nastepnego dnia miałam paczkę |
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Przelew zrobiłam wczoraj, a jeszcze nie mam potwierdzenia ,
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Czy mogłybyscie mi polecic coś z mazideł na rozszerzone pory ? Coś co by oczyściło mi twarz i zamknęło pory. Próbuję juz wszystkiego, maseczek, żeli, oczyszczanie u kosmetyczki i nadal to samo ..... Nie jest tego bardzo dużo, makijażem można przykryć ale bez makijażu wstydze sie wyjść
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak cod napisz do p. lidii i się spytaj czy wyslali... |
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też wszystko bardzo szybko. Od razu po zakupie potwierdzenie mailowe zamówienia, i po paru dosłownie minutach potwierdzenie wpłaty. Może skontaktuj sie z nimi i sprawdź czy wszystko jest ok ?
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maseczki czy żele to nie rozwiązanie, a wizyty u kosmetyczki to tylko dodatek, liczy sie codzienna pielęgnacja. Na Mazidłach masz cały arykuł o połproduktach do takiej ceryhttp://mazidla.com/biblioteka-mazide...ielgnacja.html
|
|
|
|
#1333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także wiem, że nie mogę jej wysuszac środkami do cery tłustej. Chciałabym ją wrecz nawilzyć i natłuścić. Najbardziej denerwują mnie te wągry. Moja buzia nie jest bardzo zanieczyszczona, nie miewam krost, bąbli charakterystycznych dla cery tłustej. Cera jest sucha a mimo to mam czarne kropki na nosie, policzkach i brodzie. Po wyjściu od kosmetyczki nie zauważam praktycznie ŻADNYCH zmian. Jakieś pół roku temu używałam hydrolatu oczarowego i przyznam, że nieźle oczyszczał mi cerę, mniej było wągrów. Musze go zamówić ale zanim to zrobie wolałabym zapytać Was czy może polecicie coś jeszcze. Edytowane przez Blondcukiereczek Czas edycji: 2011-08-10 o 11:24 |
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dotarła do mnie przeryłka z Dry flo, jedwabiem i wit. E
Witaminę dodałam do frakcji sojowej, ma teraz lepszą konsystencję i mam wrażenie, że lepiej się wchłania. Do Dry flo dodałam trochę jedwabiu i użyłam jako primera pod EDM. Na pewno matuje lepiej i na dłużej niz puder Jadwiga, którego używałam do tej pory. W jakich proporcjach mieszacie Dry i jedwab ? |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Pomoże mi ktoś
Planowałam zrobić sobie serum/ tonik z witaminą C dodatkowo chciałam go jakoś wzbogacić i dokupiłam hydromanil. I teraz nie wiem co zrobić![]() -10 ml wody destylowanej -1 ml kwasu askorbinowego -hydromanil- tylko ile właściwie? I czy go w ogóle mogę dodać? Zrobiłabym ewentualnie z samej wody i kwasu ale chciałabym jakoś wykorzystać ten hydrominal skoro już go mam. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2011-08-12 o 10:08 |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam tez zapoznać sie z przepisami na serum C na Mazidłach, jeden z nich jest własnie z hydromanilem
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, przybywam z prosba o pomoc
![]() Mam zamiar zaczac produkowac wlasne specyfiki do twarzy, ale czyta, czytam i juz zglupialam. czy ktos moglby mi powiedziec, czy olejek z rozy pizmowej, olejek z czerwonych malin + kwas hialuronowy to dobry pomysl? mam 29 lat, w okolicy usti nosa zaczely sie pojawiac zmarszczki mimiczne. Wydaje mi sie, ze mam cere mieszana, na policzkach i nosie czasem pojawiala sie jakies "niespodzianki". Czy ktos moglby mi pomoc? Bylabym bardzo zobowiazana, poniewaz nie moge sie doczekac, zeby zlozyc zamowienie ![]() Jeszcze jedno pytanko: czy tego "wytworu" mozna uzywac zamiast kremow? Czy tylko wspomagajaco? |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za rade, Sunsister
![]() Wiem, ze musze za kazdym razem przygotowac mazidlo na "swiezo", ale mam nadzieje, ze to oplacalne przedsiewziecie ![]() Pozdrawiam. A czy takie cos sie nada? Mozna to laczyc z olejkami? http://naturaliskosmetyki.pl/kwas-al...owe-p-221.html Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-08-12 o 12:21 |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kwestia przyzwyczajenia, ja już nei wyrobażam sobie powrotu do sklepowych kremów z ich setką neiwiadomych składników ![]() Co do kwasu alfa-liponowego, to jak najbardziej. Ale najlepiej połączyć go odpowiednio z innymi składnikami, dla wzmocnienia działania. Zobacz to serum z mazidel: http://mazidla.com/receptariusz/357.html?task=view zawiera i ww. kwas i koenzym Q10 i wit. C i retinol. Ja go sobie zrobiłam, rezygnując jednak z retinolu (bo na wrzesień mam serum z retinolem z BU) a zamiast tego dodałam dipalmitynian kojowy działający rozjaśniająco na przebarwienia. I póki co jestem zachwycona, co prawda przedobrzyłam z dipalmitynianem, bo nie doczytałam i trochę szczypało, więc stosuję co drugi dzień, ale goi mi ślady po ostatnim wysypie niesamowicie!
|
|
|
#1342 |
|
Rozeznanie
|
Zaciekawiłaś mnie tym olejkiem i chyba go sobie zrobię, tylko w sposobie wykonania znalazłam błąd, a nie chciałabym czegoś zepsuć:
Wykonanie: do zlewki wlej olej, dodaj frakcję sojową, Q10 (1 łyżeczkę o poj. 0,5 ml + 12 łyzeczki o poj. 0,5 ml) oraz kwas alfa-liponowy (1 łyżeczkę o poj. 0,5 ml + 2 łyzeczki o poj. 0,15 ml). Rozumiem, że gdzieś uciekł przecinek i chodzi i 1,2 łyżeczki ? |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobacz wcześniej ile ma być Q10 w sumie. A chcesz zrobic z retinolem czy też z dipamitynianem??
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowilam olejek rozany i malinowy, kwas hialuronowy i liponowy i wit. A. Troche maly wybor w tym sklepie Naturalis, ale tam maja male porcje, a ja wole mniej na probe. Czy z tych skladnikow mozna jakos zrobic jeden miks, czy moze lepiej rano olejki + HA a wieczorem wit A, kwas liponowy i hialuronowy? Wybaczcie, ze tak mecze, ale na poczatek szukam czegos prostego, a te przepisy z przyrzadami rodem z laboratorium troche mnie przerazaja. |
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego trzymam się przepisów mazidlanych, a jeśli eksperymentuję (zamiana retinolu na dipalmitynian) to pytam pani Lidii czy tak można. Więc ja Ci nie odpowiem, co najlepiej z czym połączyć. Polecam mazidła.com, bo tam masz bardzo dokładne informacje co w czym się rozpuszcza (a to bardzo ważne czy w oleju, czy w wodzie - żel hialuronowy) i jakie jest dopuszczalne stężenie, ale już jak połączyć żeby byl najlepszy efekt to nie wiem . Najgorsze w takim całkiem samodzielnym sporządzaniu mikstur jest przeliczenie stężenia na gramy / mililitry. Dlatego jeszcze raz powtórzę, ja wolę dokładne przepisy z mazideł, a zaczynałam w ogóle od BU, bo tam masz wszystko w zestawie .
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Doszlam do wniosku, ze w ogole zle sie za to zabralam. Bo zamiast poszukac receptury i kupic skladniki, to ja najpierw wybralam sobie skladniki odpowiadajace mi opisem, a teraz kombinuje
Masz racje, bede sie trzymac przepisow zrobionych przez madrzejsze ode mnie ![]() Na BU tez ich troche jest, musze spokojnie poczytac, poki co, nie ogarniam tego. Ale eliksir mlodosci sobie zrobie, probowalas? |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Jaki żel hialuronowy polecacie do cery trądzikowej ?
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tylko bez retinolu, a za to z dipalmitynianem. A co do tego, ze źle się zabrałas.. no cóż, to tylko na początku tak się wydaje, że bedziesz robić jedno zamowienie na pół roku Jak się wkręcisz, to będziesz zamawiać co chwila, bo o nowych rzeczach przeczytasz ja mam tyle rzeczy, że trzymam to w 3 miejscach w domu (w lodówce i w dwóch różnych szafkach) bo mój mąż jakby zobaczył to wszystko razem to by chyba padł, że TYLE tego mam .
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mialam nadzieje, ze nie wjdzie drozej niz krem z drogerii...
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakieś propozycje jak wykorzystać ekstrakt z truskawki ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

dodatkowo możesz wkropić kilka kropel witaminy E, w ramach naturalnego konserwantu dla olei i dodatkowo jako akcelerator pielęgnacyjny

Nie jest tego bardzo dużo, makijażem można przykryć ale bez makijażu wstydze sie wyjść

Planowałam zrobić sobie serum/ tonik z witaminą C dodatkowo chciałam go jakoś wzbogacić i dokupiłam hydromanil. I teraz nie wiem co zrobić
i trochę szczypało, więc stosuję co drugi dzień, ale goi mi ślady po ostatnim wysypie niesamowicie!
dlatego trzymam się przepisów mazidlanych, a jeśli eksperymentuję (zamiana retinolu na dipalmitynian) to pytam pani Lidii czy tak można. Więc ja Ci nie odpowiem, co najlepiej z czym połączyć. Polecam mazidła.com, bo tam masz bardzo dokładne informacje co w czym się rozpuszcza (a to bardzo ważne czy w oleju, czy w wodzie - żel hialuronowy) i jakie jest dopuszczalne stężenie, ale już jak połączyć żeby byl najlepszy efekt to nie wiem