|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
IndygoSzop? Kurde. Jak się u Ciebie nic nie działo to jakaś spokojniejsza byłam...
Było sie przyznawac, że mamy takie same terminy? ![]() Prezenty ekstra Wanienka i stojak to pewnie typowe, ale łóżeczko macie ładne...takie profilki fiu fiu ![]() Dats grejt ![]() Cytat:
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
no i elegancko
Cytat:
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
raz kupiłam jogurt pitny Twist 0% cukru i 0% tłuszczu i powiem szczerze był obrzydliwy![]() Cytat:
![]() No i pięknie ![]()
|
|||
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
No już jestem
![]() Lekarz spojrzał na zapis KTG i stwierdził, że wszystko w jak najlepszym porządku Widocznie mała dziś sobie dłużej pospała, bo właśnie mnie tak teraz kopie, że to chyba za wcześniejsze szturchanie jej po głowie Ślicznie dziękujemy za kciukasy ![]() Dostałam od gina książeczkę do liczenia ruchów dziecka. Mam zapisywać i się nie stresować Chyba mnie wysłał na to KTG tylko po to bym ja się uspokoiła ![]() Cotka gratuluję wyników ![]() Małgosia1983 śliczne te buciki/skarpetuszki A teraz na wizycie mi gin powiedział, że póki mała nie przewróci się na główkę, to mi się szyjka skracać nie będzie. Dlatego od dziś biorę się za ćwiczenia by córeczka w końcu fikołka zrobiła. Jakoś nie widzę siebie z 6cm szyjką i bólami porodowymi jeśli mi w ostatniej chwili się przekręci
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
malamutka cieszę sie bardzo, że wszystko dobrze
A ja też właśnie wychodzę na wizytę u Gina... Ciekawe co tam u Stefanka ![]() Potem mają przyjechać znajomi z Wrocławia, więc nie wiem, czy uda mi się Was odwiedzić. Tak więc już teraz życzę Wam spokojnej nocy P.S. Jutro oczywiście zdam relację
|
#2228 | |||
|
Zadomowienie
|
a nie mówiłam :P
nie będziesz miała 1..za dobrze by Ci było :P Cytat:
i nie smutaj...skończy się to w końcu Cytat:
![]() już zostawiłam. zrobiłam zupę ![]() Cytat:
takie wieści lubię czytać
|
|
#2229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powinni Cię do księgi rekordów wpisaćCytat:
![]() ale mieli na pewno mięso. I jeśli chodzi o warzywa to szatkuje tak jak zwykła tarka wg tych "dziurek" na mniejsze lub na większe kawałeczki. Czyli ziemniaki na placki spokojnie da radę , a do zupy np. nie na kostkę tylko na takie "pasaeczki" - ja tak właśnie często do zupy tarłam na tej zwykłej wiec dla mnie to teraz rarytas ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- natka ten jogurt z lidla mi b. smakuje i słodzony jest splendą. Czytałam o tym i niby ok. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- a co u mojej sis ?? Nie masz swojego łobuziaka i czemu Cię tak mało u nas??? |
|||
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
U mnie jako tako....ostatnio nie moge sie wbic tylko czytam![]() Ale mam pytania i mam nadzieje ze mi pomożecie... W co dokładnie ubiera sie dziecko po porodzie? I jakie ubranka mam konkretnie wziac ze soba??? Próbuję zaczynac prac i nie wiem czy cokolwiek z moich zakupów sie nadaje na te pierwsze dni.... |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka wróciłam!!!
WKarty informacyjnej czyli wypisu nie dostalam ze szpitala, czekałam do 14 ale jeszcze Pani od wypisów nie zaczeła położnictwa, lekarze nam powiedzieli żeby przyjść w następnym tygodniu, o dziś napewno ni będzie. Kartę ciązy tylko mam to najważniejsze Dziękuje za kciuki, wsparcie, miło tak czytać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lekarz przy badaniu stwierdził że jest tak jak jest czyli rozwarcie koło 2 paluszków, 0,5 szyjki, no i mały w kanale. Wypis dostałam jak lekarz powiedział "mam 5 minut drogi do szpitala " to wrazie co szybko przyjade ![]() Dziś 36 i 1, czyli zaczęty 37 tydzień! Pojechałam z mężem na szybkie zakupy do Biedry w 15 minut i uwierzcie ale czuje ból jak tyle jestem na nogach i niesamowity napór na szyjkę ![]() Wstąpiłam Jeszcze na 2 minutki do sklepu z wyprzedażą ciuszków dziecięcych i na szybkiego kupiłam śliczny śpiworek za 30 zł i body z długim rękawkiem za 8zł ale chyba jeszcze po kaftaniki wrócę bo były po 8zł ![]() Przyszła pościel , jest ładna, baldachim świetny, ale nie powala na kolana, troszkę wali sztucznym jak dla mnie, ale wypiorę to zobaczę co z niej zostanie ![]() Ocenię efekt na łózeczku Co do KTG , mogę wam zrobić zdjęcie jak wygląda prawidłowy zapis, jakimś cudem jeden mi w kwitach został ![]() To jest mniej więcej tak : jeśli dziecko się rusza, ma czkawkę, gubi się często tętno, i na chwilkę zapis zanika, ale na chwilkę, nie oznacza to absolutnie nic złego! Dzieciaczek czasem wariuje w brzuchu i trzeba często szukać tętna i to takie flustrujące jest. Prawidłowy pomiar jest około 45 minut, przez ten czas ciężko wyleżeć na plecach, na boku, bo wszystko drętwieje więc jak się przekręcamy , ruszamy i my tętno zwnou się gubi.Skurcze macicy prawidłowo wyglądają jak fale, a nie gwałtowne skoki na skali, gwałtowne skoki są NP jak skręcimy gwałtownie oś brzucha, bo np się obróce, albo dziecko kopnię w diodę hahahFala stopniowo rośnie, zatrzymuje się na pewnym poziomie i spada stosunkowo jak wzrastała. To jest skurcz prawidłowy na KTG Sorki że się tak wymądrzam, ale miałam 4 KTG dziennie i nawet nauczyłam się obsługi chyba wszsytkich KTG na położnictwie a zresztą pielęgniarki nam dużo tłumaczyły.Pojedyńczym skurczem podczas zapisu nie ma co się przejmować, o niczym nie świadczy, stan alarmowy jest jak co około 10 minut fala rośnie i spada, mi ten 100% zabrali do dokumentacji, ale był ciekawy, wtedy mi też podali kroplówkę w ciągu kilku minut Teraz niech się dzieje wola nieba ![]() Ale nie nastawiam się na nic , będzie co będzie, aby po 15 sierpnia, bo owiązują nowe przepisy macierzyńskiego, tzn jest dłużej o 2 tygodnie macierzyńskiego czyli 20 tyg + 4 tyg ( a nie 2 jak było) przy kolejnym dziecku dodatkowo po 2 tygodnie. Aaaaa rada od rodzących aby nie bać się lewatywy , bo jest delikatna, nie "wyrywa" natychmiast, czuję się tylko ulge w jelitach i komfort przy rodzeniu że nic się nie wypsnie ![]() Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
|
|
#2232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaką? ![]() Cytat:
![]() Lulli też dzisiaj nie było, a miała mieć wizytę ![]() Cytat:
Hmm na pewno coś co łatwo ubrać, jakieś zapinane z przodu pajace, kaftaniki i śpiochy, rampersy, body i półśpiochy A weź najlepiej to co jest na którejś z list z 1 posta
|
|||
|
|
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
Ale np jak ubieram w pajaca to pod spód jakis kaftanik czy tylko na pieluche? A co z pepuszkiem?
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma to jak w domu, co?
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha
![]() narazie to nie umiem sobie miejsca znaleźć jakoś tak dziko ![]() aa na samą poródówkę zabiera się tylko : dowód, ręcznik, wodę z tego co położne każą wziąć U mnie każda laska przebierała się w szpitalną koszulę, bo wrazie "W" np cesarki, zawsze jest szybka akcja jezu czuję się jak ekspertka hahah ![]()
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że Staś kolejny tydzień spędził w brzuchuCytat:
Pod pajaca ubrałabym body albo kaftanik Ja myślę, że położne Ci wszystko powiedzą i pokażą |
||
|
|
|
#2238 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wtedy się cieszyłam, bo to pozwalało mi nadal pracować. A teraz jak w SR powiedzieli, że im krótsza przed porodem, to poród krótszy, bo najpierw szyjka musi się zgładzić do 0, to ![]() Cytat:
Szkoda w sumie, że w dwupaku, bo my tutaj już chyba liczyłyśmy, że w tym tygodniu napięcie pęknie ![]() Cytat:
W każdym razie ktoś pisał, że jak chłodno, to body z długim rękawkiem, na to pajac .... tutaj luka w pamięci... ale chyba do tego bawełniana czapeczka, kombinezon i w fotelik. Poszperam, znajdę to dokładnie zacytuję
|
|||
|
|
|
#2239 | |
|
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że któraś z nas już o tym pisała
Poniżej cytat Archinty z informacjami z jej SR ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy, kochane jesteście
Trzymam się myśli, że to rzeczywiście źle ustalona data na początku (na co wskazywałby też mój nieduży brzuszek), pocieszam się że Mała szaleje w środku. A reszta okaże się we wtorek. Na necie nawet nie próbowałam nic szukać, bo bym chyba na zawał padła Lekarzowi zresztą chyba się głupio wczoraj zrobiło że mnie nastraszył i kazał się nie przejmować bo powiedział, że już niejedną widział co z silnego stresu wody jej odeszły i wcześniaki się rodzą... Tak więc łykamy tabletki i czekamy do wtorku. No i się nie wysypiamy. W ramach "profilaktyki" dr kazał spać na lewym boku, bo wtedy nie ugniata się tętnicy co idzie do łożyska. A niech mi ktoś pokaże jak całą noc przespać na jednym boku, bez drętwienia |
|
|
|
#2241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój małż ma przykazanie budzic mnie jak na prawym spie, żebym na lewy się odkręciła. ostatnio czuje jak mną trzęsie z całej siły i głośno mówi ( w środku nocy of corse) przekręć sie! na co ja - nie możesz jakoś delikatniej mnie budzić ![]() a poniżej moja wanienka ze stelażem
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
ty się śmiejesz
|
|
#2244 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O jaaa ![]() A co do seriali, to dobrze, że mamy neta Ja prasuję oglądając Gotowe na wszystko, zaczęłam właśnie 6 sezon. Przepisy na Zycie i inne Szpilki na Giewoncie juz wszystkie mam obejrzane A śniadanie jem przy Rodzinie Zastępczej na Polsacie...Cytat:
Wytrzymasz długo z obiema mamami? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja odgrzewanego kotleta mielonego z pomidorkiem miałam... Cytat:
Cytat:
Widzisz, jak się fajnie ułożyło na każdym froncie. Oby tak dalej Cytat:
Chociaż jakby mój obiecał że coś ugotuje to też bym się bała... Dlatego u nas jak nie mam siły gotować to przywozi jedzenie z takiego "baru" gdzie panie gotują domowe obiadki za niewielkie pieniądze. Cytat:
Ogólnie bardzo lubię gotować, ale jest kilka rzeczy których w kuchni nie znoszę robić. Należy do nich tarcie czegokolwiek na tarce. A tu mnie w końcu coś w tym wyręcza. Wcześniej tż się dostawało ![]() MalgosiaM8 Super, że już w domku, zawsze to przyjemniej. No i że wszystko dobrze i z Tobą i ze Stasiem. Teraz oszczędzaj się i pamiętaj- zanim pojedziesz rodzić to nam o tym napisz A zdradź jeszcze gdzie takie fajne zakupy zrobiłaś? |
|||||||||
|
|
|
#2245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)i tam jest napisane,by dziecko najlepiej ubrać tak,jak się jest samemu ubranym dodając jedną warstwę odzieży. na ciepły dzień wystaczy body i pajacyk,na główkę bawełniana czapeczka, i lekki kocyk. w ciepły ale nie gorący dzień..można dołożyć cienki sweterek. a w chłodny dzień body z dł.rękawkiem,śpioszki ze stópkami,sweterek. poniżej 10 stopni kombinezonik z polaru i ciepła czapeczka na wierch. nie zależnie od pogody zabrać kocyk do okrycia Cytat:
super,że już w domku jesteście ![]() ciekawe za ile wrócisz... wytrzymajcie jeszcze tydzień i będzie 37 i 1 i dzidzia donoszona ale rozwarcie i szyjka... ojjj robią wrażenie ![]() ![]() też czekam na relacje o pościeli. gdzie kupowałaś?? no i daj znać po praniu. ja się wstrzymuje z tym allegro. ale...dziś wylukałam,że u nas w ie,ktoś handluje na ogłoszeniach pościelami firmy mama tata... któraś z was pisała o tej firmie... jak po praniu się sprawdza?? fakt..drożej..ale mam niemal na miejscu i bez kosztów przesyłki z pl.. więc prawie na jedno wychodzi. jak warta kupna,to może się skuszę.. barszcz czerwony ![]() Cytat:
fajna wanienka i pasuje do łazienki
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Świdniku w Galerii SSS
|
|
|
#2247 | |
|
Rozeznanie
|
A można dokupić sam stelaż? Jeśli tak to jak go dopasować do wanienki? Bo wanienki rozmiary mają różne, a stelaże to uniwersalne?
Widzę, że wanienka pod kolor łazienki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się ![]() ![]() Cytat:
a to niefajnie. Ja kupiłam dziś nowy numer "Dziecka" za złotówkę. Całkiem sporo przydatnych artykułówMam taki stelaż ![]() MalgosiaM8 Dobrze, że jesteś!!! malamutka Cytat:
![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-08-12 o 19:22 Powód: literówka |
|||
|
|
|
#2249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wanienka super. Na necie zamawiałaś, czy stacjonarnie? Stabilna jest? |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baldachim jest super, wypełnienie też, ochraniacz ok, ale sama pościel mi troszkę śmierdzi i jest sztywna Nastawie jakoś na weekendzie do prania to się okaże a kolor mam taki jak w załączniku, ale wydaje mi się że jest mniej intensywny aaa i dostałam gratis poszewkę na poduszkę ![]() Materacyk też u nich kupiłam i jest git a i prześcieradełka też ok mówicie o rozstepach a ja pękam jak szalona, codzień to gorzej... dziś w domu na udzie nawet zauważyłam
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-08-12 o 19:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Było sie przyznawac, że mamy takie same terminy? 

raz kupiłam jogurt pitny Twist 0% cukru i 0% tłuszczu i powiem szczerze był obrzydliwy

a mąż w pracy, a po pracy będzie rozmontowywał

A śniadanie jem przy Rodzinie Zastępczej na Polsacie...
i jeszcze mówił,żeby nie myslec,ze to glupio bo 4 rano,że wsyztskie nasze sprawy są ważne, a ona i tak często jest na nogach o tej porze - przy porodach. 

i kupując 12 numerów wydałabym niecałe 12zł