|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
A Ja Wam pisałam, że mnie jeszcze czyścili po urodzeniu łożyska?
bo nie wiedzieli, czy wszystko urodziłam ?! Polali jodyną na sam koniec... piszę to, bo na wkładcę niby miałam skrzep, ale jakiś taki twardawy, obawiam się że to mogło być jeszcze pozostałości po łożysku ![]() Okropnie przeżywa mój poród ![]() DObrze, że we wtorek mam wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A no tak, zapomnialam o Tobie, wybacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
zanetaa ja mieszkam na wsi zabitej dechami, tu nie ma ławek itp.
Do domu miałam 300 metrów. Zazwyczaj max 3 godziny spacerujemy i siedzimy na podwórku, i nigdy nie biorę nic oprócz pieluchy jakby się ulało i smoczka. W pobliżu domu zawsze jestem. Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania ![]() wykąpałam sama Sarcię. Śpi, a raczej kwęka. Może sama uśnie. Tz nie ma już 13 godzin w domu. Ehh praca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zadomowienie
|
Kolina moje gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Moniczka Agni fajne opisy porodów ![]() Moniczka Kolina Bartessa śliczne dzieciaczki ![]() Natka ale szybko minął ten miesiąc ![]() Jacieee ciesze sie że z Dominikiem ok ![]() Zmalowana bardzo ładna sukienka Crazy jeśli Wy jutro macie miesiąc to my też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
Stronczku, dostępnosc położnych była niesamowita
![]() ![]() bardzo mi się podobało podejscie lekarzy. przyszła do mnie też pani dziś przed wyjściem ze szpitala i omówiłyśmy higienę krocza po porodzie ![]() ![]() mam nadzieje, że trafisz na podobny personel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A mojego T. nie ma w domu od 5 rano czyli chyba 16 godzin? Będzie po 23:00. I tak co dzień,no poza niedziela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj w szpitalu dziecko jest ubrane w szpitalne ubranka, chyba że mama chce w swoje. Czasem zdarzają się szpitale które nie mają swoich ubranek (ktoś u nas w wątku tak miał), ale to raczej mniejszość. Na wyjście zaś... no cóż trzeba dostosować do pogody. Jak bardzo ciepło to wystarczy body, skarpetki, lekka czapeczka, zawsze można przykryć malucha delikatnym kocykiem albo pieluszką, jak zimniej to jakiś pajacyk itp. Ciężko powiedzieć jaka będzie pogoda we wrześniu. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Co prawda, to prawda. Gratulacje dla was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
Kolinka - GRATULACJE, JUZ PO WSZYSTKIM
![]() ![]() WITAMY Dawidka ![]() ![]() ![]() Agni - noo nameczylas sie, ale bylo warto! A co do pekniecia - to wyszlo tak jakby Cie nacieli, bo naciecie krocza to wlasnie 2 stopien okaleczenia ![]() Brumek - ja bym tez chciala 23-25.08, a najbardziej to 23.08 ![]() kurcze, dzieciaczki sliczniusie - wszystkie bez wyjatku! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Jejku, jaki on już się duży wydaje
![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli można powiedzieć, że o ile Wam w tej Anglii opieka nad ciężarnymi mocno szwankuje, o tyle tę okołoporodową macie genialną ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- No to co? Jesteśmy umówiona na poród synchroniczny 23.08.2011! ![]()
![]() |
#3551 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Moniczko dziekuje za Twoj opis porodu!
Agni jeszcze raz brawa! Opis super, zwlaszcza poczatek mnie rozbawil. Cytat:
Co tak krotko? Ja chce wiecej wiesci... Cytat:
Kolinko Gratulacje!!! Sliczny jest!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, ze zabek juz zaleczony, a z ta szostka tos mnie rano zaskoczyla, bo moja Wika ciut starsza, a szostek nie ma ![]() Cytat:
To moj termin wg OM ![]() W ogole wlasnie mnie cmi w podbrzuszu jak na @, pierwszy raz, ale mysle, ze to z przemeczenia, bo troche dzis sie gimnastykowalam przy porzadkach, spacerach i zakupach, a jeszcze na koniec dnia musialam w koncu wyprac spacerowke po Zuzce, ktora od kilku miesiecy stala pod schodami i tylko kurz na niej osiadal... Mam nadzieje, ze to nie "to", bo czekalby mnie samotny porod, znikad opieki do dziewczyn. Brumku mam pytanko... Ty chodzisz do dwoch lekarzy, czy oni pracuja w tym samym szpitalu, czy w roznych? Jesli w roznych, to czy dopytuja Cie, gdzie bedziesz rodzic? Pytam, bo sama nie wiem na co sie zdecydowac, czy na szpital, w ktorym pracuje moj gin, czy na ten, gdzie juz rodzilam dwukrotnie...Bardziej mnie przekonuje druga opcja, bo znam szpital, a przeciez nie jest powiedziane, czy trafie na dyzur mojego gina, ale on mysli, ze bede rodzic u niego i jest mi niezrecznie wyprowadzac go z bledu. |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Żaneta
Ja też staram się karmić raz z jednej, raz z drugiej. Czasem jak mam wyciągnąć cycka to nie pamiętam z którego ostatnio dawałam ![]() Radek jak poje to czasem musze go przebrać bo kope zrobi, jak przebieram dostaje czkawki, więc uspokajam go cyckiem :p Dzięki za odpowiedzi odnośnie kupki, laktatora i reszty moich pytań ![]() Mam kolejne ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Kolinka gratulacje ! ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jacieesuper ze maż taki pomocny, trzeba docenić, zapamięytać i za kilka tyg. wynagrodzić ![]() Lili, ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, co za cholerstwo Ci się przypałętało ![]() Lecę oglądać foty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mały cudny! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
wszystko w rekach Tymka i mojego ordynatora hi hi
![]() aaa, no i troszeczke Blanki (zeby nie chciala wyjsc wczesniej) ![]() a jeszcze Ci napisze, ze masz cos wspolnego z moja mama - obie jestescie z 19.08, obie drobne, mama rowniez wymiotowala w ciazy codziennie, a nawet podczas porodu - ale uwaga! - urodzila BEZBOLESNIE (sn), wszyscy byli w szoku. Poprostu nie czula skurczy, a podczas partych czula sie jedynie "jak na kibelku". A wiec Brumku - moze to taka cecha ludzi z 19tego ![]() ![]() Agni - pozazdroscic wsparcia personelu - to jest wlasnie prawdziwy ludzki wymiar tzw polityki prorodzinnej. Brawo! Gdyby dziewczyny tutaj mialy takie wspaniale wsparcie, to nie byloby tyle baby bluesa, depresyjnych mysli, wiecej mam karmiloby tez piersia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Korzystam z wolnej chwili kiedy mój mały urwis śpi po kąpieli a ja ściągam pokarm. Masakra pisać jedną ręką ale większego wyboru nie mam ![]() Jutro mamy chrzciny i już się boję jak Natan wytrzyma całą mszę skoro to nie jest raczej godzina jego snu ![]() Oczy mi się same zamykają bo nie bardzo mam kiedy spać. W nocy mały budzi się co 2-3 godziny, później muszę pokarm ściągnąć i jak się kładę to pozostaje mi godzina snu i znowu to samo ![]() ![]() ![]() Idę trochę ponadrabiać ![]()
#3556 | |
Zakorzenienie
|
tak, w tą
![]() Cytat:
![]() ![]() Mały wykąpany, śpi, więc i ja zmykam korzystać z kilku chwil spania (oby dłuższych ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Nie szkodzi
![]() Cytat:
Dopada mnie jakaś chandra. Chyba chciałabym już urodzić. Nie mam co robić, a to dobija mnie najbardziej. I to czekanie-kiedy się zacznie. Cóż, muszę uzbroić się w cierpliwość.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie nie nie, ja moge miec jeszcze 3 Sarki niż jeden poród!!!!!!!! zanetaa88 długo bezdiesz jeszcze musiala uważac na rączke Emilie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten drugi to nawet nie wiem w którym szpitalu pracuje, bo ja do niego do przychodni chodzę. Oboje wiedzą, gdzie zamierzam rodzić. Dla niej to oczywiste, bo tam właśnie chodzę, a jemu to chyba wszystko jedno, bo w tej przychodni przyjmuje niejako "niezależnie"... Nie wiem, co bym wybrała na Twoim miejscu, ale pewnie też skłaniałbym się ku temu, co już nam. Bo skoro w ogóle to rozważasz, to chyba znaczy że nie byłaś niezadowolona z porodu/opieki/itp, prawda? Cytat:
![]() ![]() P.S. mam nadzieję, że lubisz swoją mamę ![]() Cytat:
![]() To świetną datę wybraliście! Szczęśliwą ![]() ![]()
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
My zaliczyliśmy dziś pierwsze chustowanie i Lila zareagowała cudownie, tzn od razu zasnęła w chuście i spała cały czas
![]() Mieliśmy iść z tżtem i Filipem na krótki spacerek przed kolacją ale skoro ona tak smacznie spała to spacer przerodził się w wyprawę ![]() Cieszę się bardzo i będziemy się częściej chustować. Natka co do diety to ja jem wszystko, generalnie nie specjalnie czuję się ograniczona karmieniem, jem po prostu to co wcześniej, trafiły się już nawet kotlety schabowe, śliwki, spaghetti, ogórki kiszone itd, generalnie jem normalnie ![]() Przy Filipie jechałam na gotowanym kurczaku i marchewce a teraz sobie darowałam... i dobrze robię bo małej nic nie dolega. agni świetny opis porodu! ![]() ![]() ![]() Kolina gratuluję!! ![]()
#3562 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytam na bieząco a że tematy głównie dzieciowe, to czytam jak encyklopedię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Sorry, że tak dopytuję ale drążę teraz temat chust i nie mogę sie zdecydowac miedzy kółkową a elastyczną. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
Brumku dziekuje za odpowiedz
![]() Tak, bylam zadowolona z opieki i w ogole, wiem czego tam sie spodziewac. Ale boje sie tez, ze wyjda teraz jakies komplikacje (jestem po cc, ale chce rodzic sn) i bede zalowala decyzji. Poza tym przypuszczam, ze gdybym sama nie urodzila do jakiegos czasu, to pewnie wywolywalby porod u siebie na dyzurze... Gdyby oba poprzednie porody byly sn, to bym w ogole nie miala dylematu, a tak troche glowkuje...moj maz juz ma dosc tego mojego gledzenia... no nic moze samo sie rozwiaze brzuch cmi nadal...ide to przespac Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-08-13 o 11:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Wtajemniczenie
|
Agni dziekuje za odpowiedz. Super ze trafił ci sie taki personel. Mam nadzieje ze i mi sie tak poszczesci. Na SR zwiedzalismy porodowki i to co tam zobaczyłam miło mnie zaskoczyło. Czysto, schludnie, usmiechniete panie. A jak bedzie to zobaczymy.
Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie i do Madziaranew. Chodzi mi o lewatywe. Wiem ze nie robią, a same robilyscie sobie? Bo ja sie zastanawiam nad tym. Meszsares, Brumku ja sie moge do Was dołączyć do tego porodu. 23 Bede dzien po terminie wiec Moze byc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3566 |
Wtajemniczenie
|
To jesteśmy umówione. Tylko niech nikt sie nie wylamuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście! Nie wolno się wyłamywać
![]() (te okresowe bóle brzucha dusimy w zarodku ![]()
#3568 | |
BAN stały
|
Próbowlam sciągnąc sobie mleko, bo mam wrazenie ze cś tam jest bo bialy biustonosz mi popamily. no i pokaleczylam je, wyleciala moze aby lyzeczka
![]() i co tam? dzis lepiej juz?? Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wystarczy na dluzej niz elastyczne czy kółkowe bo te sa tylko dla najmniejszych dzieci
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.