Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 19:57   #3541
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

A Ja Wam pisałam, że mnie jeszcze czyścili po urodzeniu łożyska?
bo nie wiedzieli, czy wszystko urodziłam ?!
Polali jodyną na sam koniec...

piszę to, bo na wkładcę niby miałam skrzep,
ale jakiś taki twardawy, obawiam się że to mogło być jeszcze pozostałości po łożysku teściowa pielęgniarka i widziała to - nie była zadowolona.
Okropnie przeżywa mój poród

DObrze, że we wtorek mam wizytę.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 19:58   #3542
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
pewnie tak
ale poczekajcie na telika bo ja na samym końcu

a wogóle to zostało tylko 9 mam nierozpakowanych
poczekamy, poczekamy, a zostalo 10 mam, jeszcze ja, nie ma mnie na liscie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Heh, ja jestem taka połowiczną "wyspiarką". Jestem z Tobą.
A no tak, zapomnialam o Tobie, wybacz
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:07   #3543
patik87
Zakorzenienie

zanetaa ja mieszkam na wsi zabitej dechami, tu nie ma ławek itp.
Do domu miałam 300 metrów. Zazwyczaj max 3 godziny spacerujemy i siedzimy na podwórku, i nigdy nie biorę nic oprócz pieluchy jakby się ulało i smoczka. W pobliżu domu zawsze jestem.
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania

wykąpałam sama Sarcię. Śpi, a raczej kwęka. Może sama uśnie.
Tz nie ma już 13 godzin w domu.
Ehh praca..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:17   #3544
Vaniliova11
Zadomowienie

Kolina moje gratulacje witamy Dawidka

Moniczka Agni fajne opisy porodów

Moniczka Kolina Bartessa śliczne dzieciaczki

Natka ale szybko minął ten miesiąc

Jacieee ciesze sie że z Dominikiem ok

Zmalowana bardzo ładna sukienka

Crazy jeśli Wy jutro macie miesiąc to my też
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:21   #3545
agni82
Zadomowienie

Stronczku, dostępnosc położnych była niesamowita.dosłown ie 24h na dobę z uśmiechem. pokazaywały jak przystawiac dziecko, jak nie umial ssac to pokazzywały jak wyciskac tak cenną siarę w tych pierwszych dniach i strzykawkami poiłyśmy dzieciaczki. u mnie tak sie rozkręciło, że przyniosła mi pojemniczeki wyciskałam ręcznie (juz nie zbierałam strzykawka z sutków). niesamowite. same przypominały o karmieniu i nawet gdyby to był setny raz to pokazywały i przystawiały dziecko do piersi. jestem im bardzo wdzięczna. bo dziś w nocy Emil w końcu załapał ssanie i teraz nawet go próbowałam przystawic i po kilku próbach udało sie. mam nadzieję, więc że będzie już tylko lepiej..poza tym jutro przychodzi położna z wizyta, a w poniedziałki jest otwarta poradnia laktacyjna, więc skorzystam i mam nadzieje, ze dojdę do perfekcji.
bardzo mi się podobało podejscie lekarzy. przyszła do mnie też pani dziś przed wyjściem ze szpitala i omówiłyśmy higienę krocza po porodzie.super. tyle porad i dobrych życzeń.szok. jeden nawet pan położny wziął ode mnie małego i pokazał mi jak go trzymac i uspokajac. Laski jak sobie ten facet radził z maluchami. szok.
mam nadzieje, że trafisz na podobny personel
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:22   #3546
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
zanetaa ja mieszkam na wsi zabitej dechami, tu nie ma ławek itp.
Do domu miałam 300 metrów. Zazwyczaj max 3 godziny spacerujemy i siedzimy na podwórku, i nigdy nie biorę nic oprócz pieluchy jakby się ulało i smoczka. W pobliżu domu zawsze jestem.
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania

wykąpałam sama Sarcię. Śpi, a raczej kwęka. Może sama uśnie.
Tz nie ma już 13 godzin w domu.
Ehh praca..
Patik ja też sama kapie ale 3 bo jedno samo potrafi
A mojego T. nie ma w domu od 5 rano czyli chyba 16 godzin?
Będzie po 23:00.
I tak co dzień,no poza niedziela.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:26   #3547
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie. Jestem mamą wrzesniową i postanowiłam odwazyc się i zapytac doświadczonych mamusiek w jakie ciuszki ubierany jest noworodek i co konkretnie trzeba wziac do szpitala. Jeśli nie chcecie zasmiecac forum proszę o odpowiedz na priva... Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie i gratuluję.
Na pierwszej stronie naszego wątku mamy przydatne linki, w tym "torba do szpitala" czyli spis potrzebnych rzeczy.
Zazwyczaj w szpitalu dziecko jest ubrane w szpitalne ubranka, chyba że mama chce w swoje. Czasem zdarzają się szpitale które nie mają swoich ubranek (ktoś u nas w wątku tak miał), ale to raczej mniejszość. Na wyjście zaś... no cóż trzeba dostosować do pogody. Jak bardzo ciepło to wystarczy body, skarpetki, lekka czapeczka, zawsze można przykryć malucha delikatnym kocykiem albo pieluszką, jak zimniej to jakiś pajacyk itp. Ciężko powiedzieć jaka będzie pogoda we wrześniu.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Crazy jeśli Wy jutro macie miesiąc to my też
Co prawda, to prawda. Gratulacje dla was
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 20:28   #3548
meszsares
Zadomowienie

Kolinka - GRATULACJE, JUZ PO WSZYSTKIM: oklaski:
WITAMY Dawidka

Agni - noo nameczylas sie, ale bylo warto! A co do pekniecia - to wyszlo tak jakby Cie nacieli, bo naciecie krocza to wlasnie 2 stopien okaleczenia
Brumek - ja bym tez chciala 23-25.08, a najbardziej to 23.08

kurcze, dzieciaczki sliczniusie - wszystkie bez wyjatku!:love :
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:30   #3549
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek ma jeden tydzień

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

[/COLOR]A wczoraj się dowiedzieliśmy że żona kolegi urodziła ... 18 dni po terminie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Stronczku, dostępnosc położnych była niesamowita.dosłown ie 24h na dobę z uśmiechem. pokazaywały jak przystawiac dziecko, jak nie umial ssac to pokazzywały jak wyciskac tak cenną siarę w tych pierwszych dniach i strzykawkami poiłyśmy dzieciaczki. u mnie tak sie rozkręciło, że przyniosła mi pojemniczeki wyciskałam ręcznie (juz nie zbierałam strzykawka z sutków). niesamowite. same przypominały o karmieniu i nawet gdyby to był setny raz to pokazywały i przystawiały dziecko do piersi. jestem im bardzo wdzięczna. bo dziś w nocy Emil w końcu załapał ssanie i teraz nawet go próbowałam przystawic i po kilku próbach udało sie. mam nadzieję, więc że będzie już tylko lepiej..poza tym jutro przychodzi położna z wizyta, a w poniedziałki jest otwarta poradnia laktacyjna, więc skorzystam i mam nadzieje, ze dojdę do perfekcji.
bardzo mi się podobało podejscie lekarzy. przyszła do mnie też pani dziś przed wyjściem ze szpitala i omówiłyśmy higienę krocza po porodzie.super. tyle porad i dobrych życzeń.szok. jeden nawet pan położny wziął ode mnie małego i pokazał mi jak go trzymac i uspokajac. Laski jak sobie ten facet radził z maluchami. szok.
mam nadzieje, że trafisz na podobny personel
dla położnych
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:32   #3550
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
wstawiam wam karolka z dzis
Jejku, jaki on już się duży wydaje

Cytat:
Brzmi jak piękna bajka uper, że tak trafiłaś, bo to też ma ogromne znaczenie jak się taka młoda mama potem czuje. Na pewno jest mniej zagubiona, więc i mniej ... nieszczęśliwa
Czyli można powiedzieć, że o ile Wam w tej Anglii opieka nad ciężarnymi mocno szwankuje, o tyle tę okołoporodową macie genialną

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
No to co? Jesteśmy umówiona na poród synchroniczny 23.08.2011!
Stary 2011-08-12, 20:51   #3551
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Moniczko dziekuje za Twoj opis porodu!

Cytat:
witam,

zaczęło sie przyjemnie w środę o 12,
cudownie było.
Agni jeszcze raz brawa! Opis super, zwlaszcza poczatek mnie rozbawil.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
witam dziś już lepiej,choc muszę miec oczy wokół głowy,ale nawet udało mi się drzemnąc popołudniu

z ciekawostek to Wam napiszę,że mam drugi antybiotyk,który też nie działa nadal mi piszczy,mam zatkane, laryngolog mówi,że to nadal stan zapalny, czyli NIC NIE SŁYSZĘ na prawe ucho istny dramat od jakiś 11 dni

wrzucam szybko zdjęcia Nikosia do klubu.Wszystkie dzieciaczki w klubie śliczne bardzo sie cieszę,że dołączył juz do nich Nikoś

Co tak krotko? Ja chce wiecej wiesci...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dawidek Kolinki jest już na świecie!!!
3350 i 53 cm.
Zdjęcie przesle Brunetce bo nie mam kabla.

Kolinko Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
synek Koliny

Sliczny jest!!!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wicie co, niewiem nadal czy to czop, czy nie- wczoraj już go nie było, ale rano znowu było takie brązowawe plamienie i po południu też, więc niewiem-w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, ale przeszło. Nie zmieniałam jednak wizyty w szpitalu i jutro jadę na ok.11.30 z torbą na ktg, a co będzie, to się okarze-chciałbym już urodzic, bo bardzo się stresuję samym pobytem w szpitalu. W razie jakbym została, to informuję, że nie będę miała dostępu do neta, więc będę Was informowała smsami ale się boje....
Trzymam kciuki za ktg i za rozwoj sytuacji w takim kierunku, w jakim chcesz...

Cytat:
Witajcie. Jestem mamą wrzesniową i postanowiłam odwazyc się i zapytac doświadczonych mamusiek w jakie ciuszki ubierany jest noworodek i co konkretnie trzeba wziac do szpitala. Jeśli nie chcecie zasmiecac forum proszę o odpowiedz na priva... Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie i gratuluję.
Pestka najlepiej zorientuj sie u zrodla, czyli w szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic, czasem nie trzeba miec swoich ciuszkow, tylko te na wyjscie, a te z kolei zaleza od pogody. Ja mialam dziecko z konca wrzesnia i na wyjscie ubralam je w bodziaka, pajacyka i na to welurkowy pajcyk, taki jakby kombinezonik, no i czapeczka, ale wtedy juz chlodno bylo

Cytat:
To spokojnie czekamy razem
Ja wg OM mam na 20.08, wg USG tych kilku pierwszych też - idealnie się pokrywało. A wg tego ostatniego wyszło 23.08. ALe te ostatnie to już raczej nie są miarodajne.
Czekam z Wami!

Cytat:
my po dentyscie
zabek okazal sie byc 5 a nie szostka, nie wiem jak mozna nie umiec dobrze policzyc do pieciu
no i bylo calkiem caliem oczywiscie bez placzu sie nie obylo, ale maly dostal od taty nowa zabawke i powiedzial ze jeszcze pojdzie

Sliczny Karolek jest!
Dobrze, ze zabek juz zaleczony, a z ta szostka tos mnie rano zaskoczyla, bo moja Wika ciut starsza, a szostek nie ma

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Znajoma mi właśnie przyniosła ciuszki do chrztu, przerabiała trochę bo były za duże, skróciła rękawki itp...
Mały śpi od 19.00 w huśtawce, ale zaraz pewnie pobudka, kąpiel i spać
Chrzest w ta niedziele?

Cytat:
To moj termin wg OM...a ja nie wiem kiedy bym chciala urodzic? Moze 16-go? wtedy mamy 8 rocznice slubu, ale jakos nie mam cisnienia na konkretna date...

W ogole wlasnie mnie cmi w podbrzuszu jak na @, pierwszy raz, ale mysle, ze to z przemeczenia, bo troche dzis sie gimnastykowalam przy porzadkach, spacerach i zakupach, a jeszcze na koniec dnia musialam w koncu wyprac spacerowke po Zuzce, ktora od kilku miesiecy stala pod schodami i tylko kurz na niej osiadal... Mam nadzieje, ze to nie "to", bo czekalby mnie samotny porod, znikad opieki do dziewczyn.

Brumku mam pytanko... Ty chodzisz do dwoch lekarzy, czy oni pracuja w tym samym szpitalu, czy w roznych? Jesli w roznych, to czy dopytuja Cie, gdzie bedziesz rodzic?

Pytam, bo sama nie wiem na co sie zdecydowac, czy na szpital, w ktorym pracuje moj gin, czy na ten, gdzie juz rodzilam dwukrotnie...Bardziej mnie przekonuje druga opcja, bo znam szpital, a przeciez nie jest powiedziane, czy trafie na dyzur mojego gina, ale on mysli, ze bede rodzic u niego i jest mi niezrecznie wyprowadzac go z bledu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:57   #3552
Lili 83
Zakorzenienie

Żaneta
Ja też staram się karmić raz z jednej, raz z drugiej. Czasem jak mam wyciągnąć cycka to nie pamiętam z którego ostatnio dawałam
Radek jak poje to czasem musze go przebrać bo kope zrobi, jak przebieram dostaje czkawki, więc uspokajam go cyckiem :p

Dzięki za odpowiedzi odnośnie kupki, laktatora i reszty moich pytań
Mam kolejne Chodzi mi o pielęgnację główki maluszka. Radek ma włoski, nawet dość gęste i nie wiem...Mam głowe kremować, oliwkować czy wystarczy samą szczoteczką przeczesać?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Kolinka gratulacje !

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
my po dentyscie
zabek okazal sie byc 5 a nie szostka, nie wiem jak mozna nie umiec dobrze policzyc do pieciu
no i bylo calkiem caliem oczywiscie bez placzu sie nie obylo, ale maly dostal od taty nowa zabawke i powiedzial ze jeszcze pojdzie

Karolek

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-12 o 20:55
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:58   #3553
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Czytam I chyba ogolny dol na watku. U mnie niestety to samo , wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr , Bo zle sie czuje , ( to glupie) ale jestem zazdrosna o meza ,takie glupie uczucie ze on mala kocha a mnie juz nie. Tz jest teraz strasznie zajety w pracy , prace przynosi do domu , nie mamy czasu dla siebie.
Nie mam w co sie ubrac , w cyckach sie nie mieszcze, cipa mnie boli jak cholera, no I te cholerne cycki nie radze sobie z nimi, wiecznie robia sie twarde.No I tyle u mnie
Oj kocha Cię, kocha! To kryzys hormonalny Cię dorwał, nie smutaj się

Jacieesuper ze maż taki pomocny, trzeba docenić, zapamięytać i za kilka tyg. wynagrodzić

Lili, słodki Radzio!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dziewczyny My chyba z M będziemy mieli we wrześniu ślub kościelny:brzyda l: wkońcu mając dwójkę dzieci by się przydał

Cytat:
witam,
dopiero dziś wyszlismy, ze względu na duży ubytek krwi i to żebym umiała karmic Emila piersią.

Duże to dziecko wywoływało usmiech na twarzach wszystkich. jedna z położnych powiedziała: chodz na sale to ci pokaże jakiej wielkości sa przeważnie dzieciaczki. i okazało się że mniej wiecej połowa Emila. no grunt że w końcu wyszedł.
Kobieto, chylę czoła! Ciężko miałaś, a z takim humorem to opisałaś... Gratuluję "wielkoluda"

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
witam dziś już lepiej,choc muszę miec oczy wokół głowy,ale nawet udało mi się drzemnąc popołudniu

z ciekawostek to Wam napiszę,że mam drugi antybiotyk,który też nie działa nadal mi piszczy,mam zatkane, laryngolog mówi,że to nadal stan zapalny, czyli NIC NIE SŁYSZĘ na prawe ucho istny dramat od jakiś 11 dni

wrzucam szybko zdjęcia Nikosia do klubu.Wszystkie dzieciaczki w klubie śliczne bardzo sie cieszę,że dołączył juz do nich Nikoś[COLOR="Silver"]
Fajnie, że pospałaś
Kurcze, co za cholerstwo Ci się przypałętało
Lecę oglądać foty

Cytat:
Dawidek Kolinki jest już na świecie!!!
3350 i 53 cm.
Witamy Dawida, a mamie gratulujemy!!! klaski:

A mały cudny!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 21:02   #3554
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
No to co? Jesteśmy umówiona na poród synchroniczny 23.08.2011!
wszystko w rekach Tymka i mojego ordynatora hi hi
aaa, no i troszeczke Blanki (zeby nie chciala wyjsc wczesniej)

a jeszcze Ci napisze, ze masz cos wspolnego z moja mama - obie jestescie z 19.08, obie drobne, mama rowniez wymiotowala w ciazy codziennie, a nawet podczas porodu - ale uwaga! - urodzila BEZBOLESNIE (sn), wszyscy byli w szoku. Poprostu nie czula skurczy, a podczas partych czula sie jedynie "jak na kibelku". A wiec Brumku - moze to taka cecha ludzi z 19tego czego Ci oczywiscie z calego serca zycze

Agni - pozazdroscic wsparcia personelu - to jest wlasnie prawdziwy ludzki wymiar tzw polityki prorodzinnej. Brawo! Gdyby dziewczyny tutaj mialy takie wspaniale wsparcie, to nie byloby tyle baby bluesa, depresyjnych mysli, wiecej mam karmiloby tez piersia...
Stary 2011-08-12, 21:04   #3555
sygine
Zadomowienie

Witam Mamusie
Korzystam z wolnej chwili kiedy mój mały urwis śpi po kąpieli a ja ściągam pokarm. Masakra pisać jedną ręką ale większego wyboru nie mam
Jutro mamy chrzciny i już się boję jak Natan wytrzyma całą mszę skoro to nie jest raczej godzina jego snu
Oczy mi się same zamykają bo nie bardzo mam kiedy spać. W nocy mały budzi się co 2-3 godziny, później muszę pokarm ściągnąć i jak się kładę to pozostaje mi godzina snu i znowu to samo Zaczynam czuć wyczerpanie, ale czego się nie zrobi dla dziecka Już i tak postanowiliśmy w nocy dawać mu MM, bo na moim budził się co 1,5 godziny. Czekam z utęsknieniem na dzień, kiedy uda mi się przespać 4 godziny bez przerwy
Idę trochę ponadrabiać
Stary 2011-08-12, 21:18   #3556
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Chrzest w ta niedziele?
tak, w tą

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Korzystam z wolnej chwili kiedy mój mały urwis śpi po kąpieli a ja ściągam pokarm. Masakra pisać jedną ręką ale większego wyboru nie mam
Jutro mamy chrzciny i już się boję jak Natan wytrzyma całą mszę skoro to nie jest raczej godzina jego snu
witaj szybciutko chrzcicie

Mały wykąpany, śpi, więc i ja zmykam korzystać z kilku chwil spania (oby dłuższych )
Dobranoc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 21:22   #3557
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A no tak, zapomnialam o Tobie, wybacz
Nie szkodzi.
Cytat:
A mojego T. nie ma w domu od 5 rano czyli chyba 16 godzin?
Będzie po 23:00.
I tak co dzień,no poza niedziela.
Współczuję, bardzo długo pracuje Twój mąż.

Dopada mnie jakaś chandra. Chyba chciałabym już urodzić. Nie mam co robić, a to dobija mnie najbardziej. I to czekanie-kiedy się zacznie. Cóż, muszę uzbroić się w cierpliwość....

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 21:28   #3558
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dopada mnie jakaś chandra. Chyba chciałabym już urodzić. Nie mam co robić, a to dobija mnie najbardziej. I to czekanie-kiedy się zacznie. Cóż, muszę uzbroić się w cierpliwość....
juz bardzo bardzo niedlugo Kochana
Stary 2011-08-12, 21:33   #3559
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka zgadzam się z Brunetką- to co Cię czeka potem w domu- pikuś w porównaniu z porodem. Poród-kilka godzin i po bólu.

o nie nie nie, ja moge miec jeszcze 3 Sarki niż jeden poród!!!!!!!!

zanetaa88 długo bezdiesz jeszcze musiala uważac na rączke Emilie?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 21:48   #3560
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku mam pytanko... Ty chodzisz do dwoch lekarzy, czy oni pracuja w tym samym szpitalu, czy w roznych? Jesli w roznych, to czy dopytuja Cie, gdzie bedziesz rodzic?

Pytam, bo sama nie wiem na co sie zdecydowac, czy na szpital, w ktorym pracuje moj gin, czy na ten, gdzie juz rodzilam dwukrotnie...Bardziej mnie przekonuje druga opcja, bo znam szpital, a przeciez nie jest powiedziane, czy trafie na dyzur mojego gina, ale on mysli, ze bede rodzic u niego i jest mi niezrecznie wyprowadzac go z bledu.
Aga, oni pracują w różnych miejscach. Jedna w tym szpitalu w którym rodzę, ale ją wybrałam właśnie dlatego, że chciałam mieć kogoś w szpitalu, bo to zawsze jakoś tak pewniej i oswoić się można z miejscem, a nie na odwrót (czyli nie rodzę tu dlatego że mam tu lekarza, tylko mam tego lekarza, bo to tu chcę rodzić ).
A ten drugi to nawet nie wiem w którym szpitalu pracuje, bo ja do niego do przychodni chodzę.
Oboje wiedzą, gdzie zamierzam rodzić. Dla niej to oczywiste, bo tam właśnie chodzę, a jemu to chyba wszystko jedno, bo w tej przychodni przyjmuje niejako "niezależnie"...
Nie wiem, co bym wybrała na Twoim miejscu, ale pewnie też skłaniałbym się ku temu, co już nam. Bo skoro w ogóle to rozważasz, to chyba znaczy że nie byłaś niezadowolona z porodu/opieki/itp, prawda?

Cytat:
wszystko w rekach Tymka i mojego ordynatora hi hi
aaa, no i troszeczke Blanki (zeby nie chciala wyjsc wczesniej)

a jeszcze Ci napisze, ze masz cos wspolnego z moja mama - obie jestescie z 19.08, obie drobne, mama rowniez wymiotowala w ciazy codziennie, a nawet podczas porodu - ale uwaga! - urodzila BEZBOLESNIE (sn), wszyscy byli w szoku. Poprostu nie czula skurczy, a podczas partych czula sie jedynie "jak na kibelku". A wiec Brumku - moze to taka cecha ludzi z 19tego czego Ci oczywiscie z calego serca zycze
Matko, jak ja Ci dziękuję za tego posta!!! Jakoś na razie nie boję się w ogóle porodu ani bólu, ale zawsze miło mieć taką perspektywę, że odbędzie się to bez cierpień specjalnych

P.S. mam nadzieję, że lubisz swoją mamę

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Sygine, dobrze Cię widzieć Tak rzadko ostatnio tu bywasz...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
tak, w tą
To świetną datę wybraliście! Szczęśliwą Bo to też 10 rocznica moja i męża
Stary 2011-08-12, 21:52   #3561
youyou
Zakorzenienie

My zaliczyliśmy dziś pierwsze chustowanie i Lila zareagowała cudownie, tzn od razu zasnęła w chuście i spała cały czas
Mieliśmy iść z tżtem i Filipem na krótki spacerek przed kolacją ale skoro ona tak smacznie spała to spacer przerodził się w wyprawę
Cieszę się bardzo i będziemy się częściej chustować.

Natka co do diety to ja jem wszystko, generalnie nie specjalnie czuję się ograniczona karmieniem, jem po prostu to co wcześniej, trafiły się już nawet kotlety schabowe, śliwki, spaghetti, ogórki kiszone itd, generalnie jem normalnie
Przy Filipie jechałam na gotowanym kurczaku i marchewce a teraz sobie darowałam... i dobrze robię bo małej nic nie dolega.

agni świetny opis porodu! z humorem i pozytywnie jeszcze raz gratuluję i czekam na foty

Kolina gratuluję!!

youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:00   #3562
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dziewczyny My chyba z M będziemy mieli we wrześniu ślub kościelny:brzyda l: wkońcu mając dwójkę dzieci by się przydał
Gratulacje
Cytat:
Pestka ja zrobiłam własną listę korzystając z tej na 1 str wątku ale przede wszystkim wydrukowałam listę podstawową ze strony szpitala

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
pewnie tak
ale poczekajcie na telika bo ja na samym końcu

ja tez mam okresowe bóle
no i biegunka niestety tez, ale brzucholek wysoko
termin wg OM mam na 26,
ale usg pokazało kiedys 30 i tego doktor kazał sie trzymać i nie spieszyc
wiec mysle że jeszcze troche poczekam na Jasia

a wogóle to zostało tylko 9 mam nierozpakowanych
Cytat:
poczekamy, poczekamy, a zostalo 10 mam, jeszcze ja, nie ma mnie na liscie
11 - mnie też nie ma i jestem ostatnia bo wrześniowa - uwierzyłam w ten wrześniowy termin, żeby się potem nie denerwowac

Czytam na bieząco a że tematy głównie dzieciowe, to czytam jak encyklopedię ale nie mam co dodać od siebie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My zaliczyliśmy dziś pierwsze chustowanie i Lila zareagowała cudownie, tzn od razu zasnęła w chuście i spała cały czas
Mieliśmy iść z tżtem i Filipem na krótki spacerek przed kolacją ale skoro ona tak smacznie spała to spacer przerodził się w wyprawę
Cieszę się bardzo i będziemy się częściej chustować.
Chusta ta ze zdjęcia? To była elastyczna?
Sorry, że tak dopytuję ale drążę teraz temat chust i nie mogę sie zdecydowac miedzy kółkową a elastyczną.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:08   #3563
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku dziekuje za odpowiedz
Tak, bylam zadowolona z opieki i w ogole, wiem czego tam sie spodziewac. Ale boje sie tez, ze wyjda teraz jakies komplikacje (jestem po cc, ale chce rodzic sn) i bede zalowala decyzji. Poza tym przypuszczam, ze gdybym sama nie urodzila do jakiegos czasu, to pewnie wywolywalby porod u siebie na dyzurze... Gdyby oba poprzednie porody byly sn, to bym w ogole nie miala dylematu, a tak troche glowkuje...moj maz juz ma dosc tego mojego gledzenia... no nic moze samo sie rozwiaze

brzuch cmi nadal...ide to przespac

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2011-08-13 o 11:48
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 22:14   #3564
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni dziekuje za odpowiedz. Super ze trafił ci sie taki personel. Mam nadzieje ze i mi sie tak poszczesci. Na SR zwiedzalismy porodowki i to co tam zobaczyłam miło mnie zaskoczyło. Czysto, schludnie, usmiechniete panie. A jak bedzie to zobaczymy.

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie i do Madziaranew. Chodzi mi o lewatywe. Wiem ze nie robią, a same robilyscie sobie? Bo ja sie zastanawiam nad tym.

Meszsares, Brumku ja sie moge do Was dołączyć do tego porodu. 23 Bede dzien po terminie wiec Moze byc tylko Moj mąż był by nie pocieszony bo on na 29 sie nastawia
Stary 2011-08-12, 22:33   #3565
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku dziekuje za odpowiedz
Tak, bylam zadowolona z opieki i w ogole, wiem czego tam sie spodziewac. Ale boje sie tez, ze wyjda teraz jakies komplikacje (jestem po cc, ale chce rodzic sn) i bede zalowala decyzji. Poza tym przypuszczam, ze gdybym sama nie urodzila do jakiegos czasu, to pewnie wywolywalby porod u siebie na dyzurze... Gdyby oba poprzednie porody byly sn, to bym w ogole nie miala dylematu, a tak troche glowkuje...moj maz juz ma dosc tego mojego gledzenia... no nic moze samo sie rozwiaze
Ale czemu myślisz że w tym drugim szpitalu lepiej by rozwiązali ewentualne problemy jeśli nie mogłabyś rodzić naturalnie, bo pojawiłyby się komplikacje? Lepsi lekarze tam są? Lepszy sprzęt?

Cytat:
Meszsares, Brumku ja sie moge do Was dołączyć do tego porodu. 23 Bede dzien po terminie wiec Moze byc tylko Moj mąż był by nie pocieszony bo on na 29 sie nastawia
Zapraszamy! Zrobimy zmasowany atak na porodówki - w Polsce i poza jej granicami
Stary 2011-08-12, 22:54   #3566
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
To jesteśmy umówione. Tylko niech nikt sie nie wylamuje
Stary 2011-08-12, 23:02   #3567
brumek
Zakorzenienie

Oczywiście! Nie wolno się wyłamywać
(te okresowe bóle brzucha dusimy w zarodku )
Stary 2011-08-13, 06:55   #3568
Bartessa
BAN stały

Próbowlam sciągnąc sobie mleko, bo mam wrazenie ze cś tam jest bo bialy biustonosz mi popamily. no i pokaleczylam je, wyleciala moze aby lyzeczka juz więcej nie ruszam.

Cytat:
Bartessa i ja walczyłam z Szymonowym płaczem i zębem do 3 w nocy.
i co tam? dzis lepiej juz??

Cytat:

Sliczny Karolek jest!
Dobrze, ze zabek juz zaleczony, a z ta szostka tos mnie rano zaskoczyla, bo moja Wika ciut starsza, a szostek nie ma

.
no dentystka tez sie zdziwila jak jej powiedzialam ze 6 go boli one dopiero w wieku 5-6 lat wychodzą.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 07:02   #3569
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

witam weekendowo

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
no dentystka tez sie zdziwila jak jej powiedzialam ze 6 go boli one dopiero w wieku 5-6 lat wychodzą.
a ja myslalam ze twoj synek super szybki i juz ma szósteczki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 07:21   #3570
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Chusta ta ze zdjęcia? To była elastyczna?
Sorry, że tak dopytuję ale drążę teraz temat chust i nie mogę sie zdecydowac miedzy kółkową a elastyczną.
ani taka ani taka ja zdjecia nie wklejalam... mam tkaną Hoppeditza - polecam
wystarczy na dluzej niz elastyczne czy kółkowe bo te sa tylko dla najmniejszych dzieci
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości