|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Staram się jak najmniej, ale jak on płacze, to nie umiem go zostawić w łóżeczku...
Cytat:
Albo włączam sobie lekcje z youtube i lecą w tle... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Przez ostatnie kilka nocy budził się w poprzek, a zasypiał normalnie. Na szczęście da się położyć do łóżeczka i bawi się zabawkami na pałąku. Chwała Bogu, bo mogę coś zrobić. Zdążyłam przed chwilą pomyć naczynia i butelki. Koło 19.30 będziemy kąpać, a potem butla i spać ![]() Zauważyliśmy od kilku dni, że godzina 20 to pora spania naszego Pepe. I chcemy się tego trzymać. Pepe dostał od babci nosidełko ![]() ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-08-12 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
mattal, jak weszłam do sypialni zastałam przed chwilą taki widok:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
kasia1361 spokojnej podróży
mamaoptymistka jak pierś ? nadal boli ?? matall mostek to norma, dzieci tak robią bez przyczyny, bo umieją ![]() na marudzenie niestety nie pomogę ![]() anulinka wędruję twój Piotruś ![]() Gabulek mi padł wcześnie dziś jutro jedziemy do dziadków dziś mnie pakowanie czeka jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
Matall byc moze on tylko chce raczki. Potrzebuje Cie...? Ja tez staram sie nie nosic, ale czasem naprawde trzeba, bo dziecko tez tego potrzebuje
![]() ![]() Andziot jak karmienie? My juz po kapieli spiewamy w bujaku ![]()
#4746 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz na chrzciny za tydzień ma przyjechac francuz troszkę rozumiem o czym rozmawiają z moim mężem, ale ja nie umiem nic powiedzieć :P No i gdybym umiała perfekt ten język już nas w PL by nie było :P My po spacerku, odwiedziłam siostrę, nowe fotki na FB : ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo 65 było na starej wadze, na nowej (dokładniejszej, eletronicznej) pokazało 66, a potem jadłam na wyjeździe dużo za dużo i teraz jest 67 ![]() Cytat:
Niby uczyłam się i francuskiego i łaciny i węgierskiego i podstaw hiszpańskiego, ale nic z nich nie umiem ![]() A po francusku nie mam z kim gadać, dlatego po 5 latach już nie umiem za bardzo ![]() Maruuuuuuuuda. Przestaje marudzić tylko gryząc mnie dziąsłami po ręku. ![]() Ale ja nie wiem, czy to ząbki, bo ja ząbków tam nie widzę ![]() ![]() Próbowałam smarować tym Dentinoxem, ale niewiele to zmieniło. Trzeba go dłużej używać, żeby działać? Czy od razu powinien??
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Melduję się wieczorową porą. Tymi jak zwykle ładnie sam zasnął na noc ale w dzień oczywiście cyrki i nie ma spania
![]() ![]() Mamaoptymistka, oj co to Ci się narobiło? ![]() Mary, czekamy na relację foto z wyjazdu ![]() Mattal, co do wagi to gdy się ważyłam u mamy na takiej zwykłej to miałam 2 kg. mniej niż na mojej nowej elektronicznej. Teraz zachodzę w głowę który pomiar jest dobry ![]()
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prężą się wygunają i jak odkładam to jest gites dopiero ... karmienie - nic się nie zmieniło, ciągle je co 2h i wyjada tylko ten szybki wypływ, jedynie wieczorem jestem w stanie troszkę ją zmusić żeby zjadła więcej ![]() Cytat:
nie sądzę żeby to miało związek z marudzeniem, chyba, że go to drażni, niemowlęta mają coś takiego że jak się czegoś uczą nowego to ciągle to powtarzają, czasem już nie chcą ale nadal robią i to ich denerwuje jak np chcą zasnąć, Gabulek teraz rzuca nogami jak zasypia i się wkurza że tak robi ![]() Dentinox działa miejscowo od razu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi wagami nie wiem, jak jest (u mamy na zwykłej też inaczej mi pokazało - ale najlepsze jest to, że tż ZAWSZE MA TAKĄ SAMĄ WAGĘ ![]() ![]() ![]() Moje założenie to czuć się dobrze i schudnąć min. ok. 5 kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Mattal, też bym chciała schudnąć jeszcze 5 kg :p
#4752 |
Zadomowienie
|
Kochana jesteś
![]() Mary witojcie ![]() ![]() AgaM sieee uśmiałam z arbuza ![]() ![]() ![]() Monika numerkowa fajowo, że Staś ma matę.. widzę, że u was też się sprawdza! Mój Antonuś uwielbia i też zawsze żwawo wywija kończynkami na niej ![]() ![]() Anula81 fajnie, że masz mami u siebie.. zawsze lżej Ci będzie ![]() ![]() Oby Zosieńka szybciutko do sił wróciła ![]() Kasia1361 dobrej zabawy życzę ![]() Anulinka2009 to Ci Pepe wygibasy robisz mówisz.. no, ale jakby nie było zrobić mostek to nielada sztuka ![]() ![]() ![]() Paulizia to się Antonua obkupił dziś mówisz ![]() ![]() ![]() Matall i jak teraz Edzik się czuje? Lepij coś? Andziot często do dziadków jeżdzicie.. do teściów się wybieracie czy do twoich rodziców? A u mnie kryzys laktacyjny ![]() ![]() ![]() ![]() Źle mi z tego powodu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teście i moi rodzice mieszkają w tym samym mieście, jak tam jedziemy to zatrzymujemy się u teściów bo mają większy dom (zimą u moich rodziców, bo cieplej mają ![]() ![]() a co ile karmisz ? może go brzuszek boli ? piersi nie będą ciągle twarde, moje są miękkie między karmieniami, tylko jeśli w nocy Gabulek pośpi dłużej to mi się robią nabrzmiałe ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- zapomniałam Wam napisać, że Gabrysia wyczaiła drugiego kciuka ![]() teraz już jedna skarpeta na ręce nie wystarcza ![]() chciałam dać Gabulkowi dziś smoczek, Zosia bardzo uparcie wsadzała jej do buziuchny, ale jakoś satysfakcji nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Lolka, ja też mam miękkie piersi w ciągu dnia i wrażenie że Tymi się nie najada
![]()
#4755 |
Zadomowienie
|
andziot dzięki, mam nadzieję,że zniknie faktycznie, najlepiej do niedzieli, bo chrzest ma
![]() ![]() matall ja chcę się wziąć za mój hiszpański w końcu, żeby nadrobić to co zapomniałam;/ eweska a nie możesz wyjechać do mężula i na miejscu w kontakcie z językiem podszlifować to i owo? mary łelkam hołm ![]() MoniaK Ty chcesz 5 kg schudnąć, a ja ze 25, ale zaparłam się i muszę, muszę, muszę ![]() anulinka2009 Pepe jaki akrobata ![]() AgnieszkaM Henex też się ślini przeokrutnie. Spróbuję jej jutro gryzaka w buzi potrzymać ![]() ![]() Paulizia pochwal się zakupami ![]() moja Hania dziś jakiś dzień marudy ma, cały dzień coś jej nie pasowało, musiałam na kolanach trzymać, padła po 20 po kąpieli. Ech, może skok? w końcu jutro 15 tydzień zaczyna ![]() Słuchajcie, jakie macie zdanie na temat rozszerzania diety niemowlakowi? Hania od początku na Bebilonie i od 2 tyg trochę jej zagęszczam mleko (2 razy dziennie: rano i wieczorem) kleikiem ryżowym, a on jest od 4 msca (sypię 2 miarki na 120 ml mleka albo 3 miarki na 150 ml). Hania tak się przyzwyczaiła do tego gęstszego, bardziej jej smakuje, że zwykłe mleko wypija pół butli, a to wyciągnie do końca ile bym jej nie dała...Ale góra 150 ml dostaje z kleikiem. Z kolei dziś wyczytałam w necie ( mój mąż chce mi zablokować ruter na określone strony www ![]() ![]() W ogóle to za tydzień mamy szczepienie , a ja nie chcę jej w skoku szczepić, bo nie wiem jak to zniesie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszke raczje nie boli.. tak mi się wydaje, bo nie pręży się, ani nic.. na rękach potrafi się przez chwilę uspokoić! Je co dwie godziny ostatnio.. a po każdym karmieniu płacz jakby chciał jeszcze, a tu nic nie leci! I w ogóle nie śpi w dzień.. może właśnie dlatego, że brzuszek niezapełniony ![]() Pytałam o to dziś pediatrę to powiedziała, że mogę spróbować dac butlę.. bo jak nie będzie głodny to i tak odrzuci.. A mnie się jakoś wydaje, że Antoś to każde ilości jedzenia pochłonie i nie ma mowy, żeby sam odmówił.. Prędzej zwróci niż dobrowolnie odstawi jedzonko heh A mąż mi nie pomaga, tylko chodzi i gada: "no głodny jest, głodny.. daj mu MM".. ehh Smutno mi.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Spice, po 6 miesiącu rozszerza się dietę ale dzieci które są karmione tylko piersią. Po 4 mies. można rozszerzać dzieci butelkowe
![]() ![]()
#4758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ile powinnam dawać ml sztucznego? Jak to wyczuć ile będzie okej? Nie chce za dużo w niego wlewać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Andziotek na razie nie podaję jej tej wit D,ale zaczęłam się zchizować czy nie rozmięknie jej potylica (oczywiście net mi w tym zchizowaniu pomógł ;/ fu.ck fu.ck fu.ck)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Mąż niby mówi po francusku, ale z pisownia już na bakier a jakbyśmy tam pojechali to po urzedach trzeba by było polatać, synalowi szkołę załatwiać a tam też tylko francuskie szkoły no i synal musiałby też w miarę nauczyć się języka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Andziotek również dzięki ![]() Muszę ogarnąć temat, bo do tej pory mały był tylko na UU.. ..po cichu liczę, że jednak może obędzie się bez butli, ale pewnie to tylko takie nierealne pobożne życzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Lolka, może akurat się uda bez butli
![]() Ja uciekam spać. Jutro wyjeżdżamy na trzy dni, więc życzę wszystkim udanego długiego weekendu ![]()
#4765 |
Zadomowienie
|
Siedzę z termoforem przy piersi - próbuję się ratować.
Loluś kilka dni temu też miałam tak że mały ciągle chciał jeść, nie było gorąco i też byłam zdziwiona czemu aż tak często ale przystawiałam cierpliwie i teraz znów przerwy są dłuższe. A piersi też mam zazwyczaj miękkie tylko jak jest dłuższa przerwa to kamienieją. Nie poddawaj się przystawiaj tyle ile trzeba zwłaszcza że Ci zależy a męża gadaniem o MM nie przejmuj się oni tak mówią dla świętego spokoju. Mattal pełen podziw ja nie robię nic a Ty tyle sobie założeń zrobiłaś a Edzik też Ciebie nie oszczędza ![]()
#4766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie tu są zalecenia Instytutu matki i Dziecka, co do rozszerzania diety http://www.cornetis.pl/pliki/PW/2007...2007_4_292.pdf Tu jest taki bardziej czytelny jak na moje oko, a również obejmuje te zmiany zaleceń z 2007 r. http://porady-poloznej.pl/schemat-zy...modyfikowanym/ I jeszcze jeden fajny schemat http://www.mp.pl/artykuly/?aid=1226 Może by któryś wybrać i wkleić link na pierwszej stronie wątku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
mamooptymistko mnie ciągle lewa pierś bolała, miałam 2 razy zapalenie i antybiotyk. mogłaś ją zaziębić pomimo lata, a masz temperaturę? bo jeśli to zapalenie to Ci w nocy wzrośnie temperatura a jeśli zastój "kluskowy" - tak nazywam zgrubienia w piersi, bo też miałam kilka razy właśnie ciągle w tej samej UU to rozbij sobie ciepełkiem. Pisałam kiedyś o tym, mnie pomogło parę razy, bo kanaliki zatkane otwiera. Weź bułkę, przekrój na pół jak masz albo chleb i namocz w tak ciepłym mleku abyś mogła wytrzymać, wsadź na warstwę bułki woreczek sniadaniowy foliowy, i by zatrzymać ciepło wacik ten do makijazu tak zeby przykrył miseczkę stanika. Ladnie poupychaj w staniku a da się
![]() ufff tak na szybko bo mi się oczy zamykają.Mam nadzieję, że Ci pomoże. ![]() Aaa zapomniałam jak czujesz taie zgrubienia, koraliki drobniutkie pod palcem to potrzebny będzie masaż (są 2 szkoły odnośnie masowania, jedna mówi, ze be druga że pomaga - mnie pomogło) masaż- próbujesz wypchnąć na zewnątrz te kuleczki masując kciukiem w kierunku sutka, a pierś nasmaruj oliwką. Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-08-12 o 22:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Wtajemniczenie
|
Andziot, a jak po butelce?
Lolka moze mamaoptymistka ma racje? Daj Wam jeszcze troche czasu ![]() Spice ja chce zaczac wprowadzac po 4 miesiacu ![]() A z Nexta to tylko zwykly bialy pajac 'I love daddy' i skarpeciochy. Nic mi sie nie podobalo... z reszta w tym moim Next to strasznie maly wybor jest ![]() A tak apropos posta Spice na temat innych produktow... Juz dwie osoby mi powiedzialy, ze jak bede wprowadzac nowe menu to lepiej dawac sloiczki, bo przynajmniej przebadane, bo jak kupie marchewke z supermarketu to nie wiadomo skad ona i na czym 'pedzona'[ ![]()
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
matalpisalam juz ze wzrostem nie grzesze, 162cm
![]() moniqac norbi robil jedna dziennie, i samo mu sie tak porobilo delicadezasuper ze wychodzisz, kazdemu dobrze to robi ![]() Cytat:
lolkasuper ze tonus lepiej ![]() matalu nas na bank zeby , boli go strasznie, krzyczy, pcha wszystko do buzi, jak sie dorwie do palca to sie znenca, po masci duuuzo lepiej. ogolnie widze regule ze kilka rzeczy pojawia sie na raz: -wiecej kup -wysypka wrocila - ulewanie -brak apetytu andziot help! co to moze byc? ide czytac dalej
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.
Jedziemy,Martynka póki co śpi i mam nadzieję,że obudzi się dopiero na nocne karmienie. Droga taka sobie,mnóstwo cięzarówek,mamy cb więc koledzy podrzucają info o miśkach i radarach.Teraz prowadzi tż a później zmiana Matall przychylam sie do zdania dziewczyn ,Edward nauczył się na rączki i się tego domaga. spokojnej nocki
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-08-12 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.