|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Mi na zaparcie pomogło picie mielonego lnu 2x przez 2 dni.Też wcześniej nie znałam tego typu problemów, ale po Duphastonie (podobno) zakorkowało mnie tak, że się przestraszyłam.
Byłam dziś u rodziców na super kapuśniaku. Po obiedzie zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi 90/66. Generalnie mam niskie, ale poniżej 90 (G) zacznę się martwić. Poza tym mam wrażenie jakby objawy ciąży ustały i korci mnie, żeby pójść na dodatkowe USG upewnić się czy wszystko gra. Lekarz pewnie uznałby mnie za psychopatkę, bo i tak widywać będziemy się co 3 tygodnie. Podziwiam cierpliwość dziewczyn, które nadal czekają na swoje USG. |
|
|
|
#2342 |
|
Konto usunięte
|
Oj tam podziwiam, po prostu bez sensu iść na usg kiedy nic nie widać jeszcze. A że test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, to te 2 tygodnie muszę czekać. No, ale to już we wtorek
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam duzy problem z zaparciami po porodzie...
wstyd sie przyznac ale maz robil mi lewatywe w domu ![]() ![]() niestety nie utrzymalam plynu i zabrudzilam podloge dzielnie ja sprzatal a ja zalapalam dola ze na pewno po tej akcji juz mnie nie kocha i znajdzie sobie kochanke lewatywa byla nie dla mnie ![]() pomogla laktuloza i jogurty z duza iloscia zarodkow i otrebow pszennych
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dziś miałam pierwszą pogawędkę z kibelkiem
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
ja zawsze miałam tego typu problemy i u mnie pomagają:
activia - chociaż w ciąży nie polecam bo podobno to nie żywe kultury bakterii to powodują tylko niewielkie ilości środków przeczyszczających w niej zawartych śliwki - takie normalne nie suszone, które to działają na odwrót kapusta - pod wszelką postacią - kiszona, kapuśniak, gołąbki, itd. a co do lnu mielonego - on generalnie jest dobry i pomaga na problemy żołądkowe, ale nie pijcie go za dużo i za często bo strasznie się od niego tyje
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-08-12 o 21:10 |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
zaczytałam się. Muszę zrobić przerwę na jedzenie.
W końcu do nadrobienia z książki mam do 10. tygodnia już ![]() Podoba mi się, lubię tak pisane książki.
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja dzis znowu na weselicho się wybieram. Nie poszaleję ale co tam, przyjaciółka wychodzi za mąż to koniecznie muszę iść
|
|
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny moge do was chyba dolaczyc we wtork robilam test pozytywny bylam juz u gin powiedziala ze ciaza na 100% bo sprawdzala czystosz i widziala pod mikroskopem bardzo duzo popranych komorek ciazowych jestem po dwoch poronieniach tp prawdopodobnie na 17 kwietnia ale to jeszcze do potwierdzenia za dwa 26 sierpnia kolejna wizyta juz z usg akurat to moje 23 urodzinki a mam na imie Agata
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ktos sprawi abym nie musiala isc do pracy
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, WY piszecie o zaparciach a ja mam dzien w dzien "luzny:stolec:rolleye s: Nie zeby mnie przyczyszczało czy cos. zalatwiam sie rano od razu po przebudzeniu pozniejw ciagu dnia tez troche... Moze u mnie to kwestia owocow ??
Nie wiem czy pisąłam wczoraj ale moj wynik moczu jest juz dobry ale zastanawiam sie czy w przyszlym tygodniu nie pojsc a raczej pojechac gdzie do ginekologa [prywatnie by zrobił mi te usg? Jak myslicie? czy czekac na tą wizyte 31 sierpnia?
|
#2351 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytam grzecznie i powoli najwyżej 2 tyg w przód nie więcej. Dawkuję sobie przyjemność ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymamy kciuki ![]() Cytat:
W sumei to w tym rokuwychodzi 5 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Leci mi 7 Tydz. tzn jestem po pełnych 6 tyg i 3 dniach.
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
To juz jak chcesz
Jak ma Cie zjesc ciekawosc i juz nie mozesz wytrzymac to mozesz pojechac na prywatna, wizyte, mysle ze ci zrobi wtedy usg bez wiekszych problemow. w sumie to w przyszlym tygodniu to i serduszko bys mogla juz zobaczyc
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witaj. Cytat:
|
||
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeewczyny pooomocy!
Mam od wczoraj takie dziwny samak w ustach jakby gorzki dosłownie jak coś jem to czuje jak przebija ten dziwny smak... Szczotkowałam zęby i to nic nie daje odrazu tak samo, guma to rzucia też... Masakra czy któraś z Was miała coś podobnego? Nie wiem co się dzieje
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
prine-polo super ze wyniki sa dobre , jak cie drazni twoj stolec to czekolade gozka pojadaj
adeville witaj i kciukasy zacisniete U mnie dzis kolejny denny dzien pada ponuro tyle ze nie zimno ale na spacer wyjsc sie nie da |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książka jest świetna. Z humorem, trochę poważnie, ale napisana tak lekko, że można czytać i czytać ![]() Tę o zajmowaniu się dziećmi też kupię (o ile będzie czas na czytanie
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis rycze od rana bo syneczek moj ukochany pojechal na tydzien z tatusiem 400 km do mojej tesciowej... Wiem ze tam sie wylata, bo to domek na wsi z ogrodem, a ja sobie odpoczne ale tak szlocham i szlocham bo juz tesknie a dopiero pojechali... ![]() nie znosze rozstan z moim Skarbeczkiem, wiem ze drugiego Skarbeczka mam pod sercem jednak tesknota za pierwszym jest przeokrutna ![]() witaj gratulacje, trzymam mocno kciuki aby tym razem sie udalo![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-13 o 10:53 |
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
szajajaba no bo gina pobrala wymaz z macicy i widziala komoprki ciazowe tez nie wiedzialam ze przez to tez mozna stwierdzic ciaze nie wiem czy rozumiesz teraz...
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa83 Kochana masz jakiś sposób by ten smak zminimalizować?
Ja już nie mam pomysłów i po prostu aż mi się nie chce jeść bo ze wszystkiego przebija to ochyctwo! |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Adeville komorki ciazowe z wymazu?ß Pierwsze slysze , jakie komorki ciazowe , kurcze zrozumiec nie moge .
Resztki komorek jajowych( cialko Grappa) to tak, ale z regoly to one sa wymywane przez miesiaczki . Bardzo ciekawe Angela tabletki na zgage mi pomagaly i lekarz pozwalal mi brac |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Prosze mnie tu pocieszyc bo mi smutnoooooooooo bez synka w domu!
![]() Cytat:
pomagalo ssanie lizakow, cukierkow slodkich lub mietowych, guma do zucia, zelki... po prostu musisz miec cos w dziobku ciagle to troszke Ci zniweluje ten nieprzyjemny posmak.
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety pocieszać nie umiem. Kiedy sama za kimś tęsknie to pochłania mnie rozpacz, nie jem, wyłącznie funkcjonuję. Czasami lubię pobyć chwilę sama w domu, żeby zrobić generalne porządki. No ale to tylko czasami
.
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
No i jak tu za dużo nie przytyć jak muszę ciągle mieć coś w buzi
![]() Tabletki na zgage? Pomogą? |
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Kathi75 moja gin to tak ujela ja sie na tym tez nie znam ale chyba ona wie co mowi
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
mam wrażenie,że ten posmak to wynik mojego wczorajszego popijania coli na mdłości...
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja tak tu odreagowuje bo nudzi mi sie troche a jak synek mi biega ciagle pod nogami to wiecznie mam malo czasu i marudze ze nie mam na nic czasu, ze chwila wytchnienia by sie przydala no i wiesz zawsze bedzie nam zle: ![]() jak teraz mam tydzien czasu na naprawde duzy odpoczynek, moge sobie robic co chce to znow mnie ta pustka i cisza doluje i nie moge sie zorganizowac no i dogodz tu kobiecie Cytat:
a masz zgage?
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! w wolnych chwilach czytam watek ciągiem, i tak wtrącę się do wszystkich poruszanych tematów
![]() Odnośnie mdłości to mój lekarz polecał ssać plasterki imbiru lub lodu -imbir i jego przetwory: napoje , napary bardzo hamuje mdłości i odruchy wymiotne. Ja mogę tylko pocieszyć "młodsze ciążowo" koleżanki że u mnie tak po 9 tygodniu wiele spraw sie uspokoiło, nie mam już przy łóżku biszkoptów na każdy poranek i piersi nie są takie dokuczliwe. Jedynie co pozostaje niezmienne to moje nastroje które są ciężkie do zniesienia dla otoczenia-które stara się być wyrozumiałe, ale też ma granice A jak wasi partnerzy znoszą wasze humorki? na tak wczesnym etapie ciąży -który dla nich jest jeszcze psychologicznie niezrozumiały? Odnośnie poradnika dla przyszłych mamuś to moja obecna lektura "W oczekiwaniu na dziecko. Poradnik dla przyszłych matek i ojców. Jest bardzo fachową lekturą i mogę z czystym sumieniem ją polecić-porusza ciekawe aspekty nie tylko medyczne ale i psychologiczne. Nas w nadchodzącym tygodniu czeka USG genetyczne, mąż cieszy się że będzie ogladał dzidziusia na wielkiej plaźmie u Pani doktor. Staram się nie myśleć o tym badaniu-bo wiadomo że niepokój jest zawsze, a to w końcu nasz dzidziuś-niezleżenie od jego stanu zdrowia. Mam nadzieje że po tym USG wkroczę już w spokojny etap ciąży -cała diagnostyka będzie zrobiona i może wreszcie zacznę tak na prawdę cieszyć się tym stanem ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
engela a czemu tak bardzo chcesz synka?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.