|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
żurawinka
ratowałyśmy się po domowemu, marchewką wczoraj o 18 wmusiłam w nią obiadek Marchew z ziemniakiem z Hipp, i wypiła trochę tego soczku marchwiowego Hipp na biegunki z apteki http://www.hipp.pl/produkty/hipp-ors...hwiowo-ryzowy/
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
my wczoraj tez zjadlysmy marchew z ziemniakiem z hipp;p tzn 1/4 sloiczka ;p bo sie krzywila;p Dzis dajemy soczek marchew winogrono. Zrana byla ''ladna'' pomaranczowa kupa;p
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Z marchewką jest ponoć tak, ze gotowana ma właściwości zestalające,
a surowa odwrotnie działa, przeczyszcza
|
#3094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest. Dobrze wiedzieć, ale oby się nie przydało. Cytat:
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry sobotnio
![]() Dzis Adriano konczy 14 tygodni Alez mam duzego synkaMusze powiedziec, ze noc byla calkiem calkiem i to bez kaszki Zasnal o 22 po tym calym dlugim marudzeniu i obudzil sie o 4, pozniej niestety 1h postanowil machac nogami i wydawac buczace dzwieki a pozniej zasnal i spalismy razem do 8 ![]() Czyli tylko jedna pobudka za to dlugaaaaa Nie mam pojecia jak zrobic, zeby az tak sie nie wybudzal ale to chyba nieuniknione, bo po prostu po tylu godzinach sie wysypia i chce troszke pobuszowac Zreszta az tak bardzo mi to nie przeszkadza, bo pozniej i tak szybko zasne a po 4-5h pospanych jednym ciagiem jestem w calkiem dobrej formie![]() Izabelaa - super, ze juz lepiej z Idalcia Ladna pogoda sie u nas robi, moze do jakiegos parku skoczymy? Tylko TZ musi sie obudzic
|
#3096 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet marzyć nie śmię o takiej ![]() a co do kaszek z bobovity to dobrze wiedzieć, muszę o tym pamiętać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eirene - szalonej i bardzo udanej zabawy!!
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedzie zlot matek-zombi na wizazu Cytat:
i mam przestarzałe metody wychowawcze No to moje dziecko sobie pospało 20 min ![]() |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja spi ponad półtora godziny I chcialabym zeby zaraz sie wybudzila, bo jak ona tyle spi to malo pije o 12.30 bedzie jadla a wczesniej wypadaloby cos wypic;p
|
|
#3100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana
u nas noc nawet spokojna była pomijając fakt ze zęby nadal dokuczają i mały obudził się koło 1 w nocy na cycusia ... potem już do 7 ładnie spał.. znowu dojadł i spaliśmy jeszcze do 10 ![]() Cytat:
...ups ss...Cytat:
![]() jejku kasiunia wybacz ale gdzies mi to umknęło... nie wiem nawet jakim cudem....zraz poszukam i specjalne dzięki dla Ciebie |
||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
W gazetce z Lidl widziałam, ze bodajże od czwartku będą fajne ciuszki dla dzieci,
ładnie się spodenki prezentują (ponoć z miękkiego sztruksu) i pasujące do nich 2-pack bluzek A spodenki dla dziewczynki sa różowe i fioletowe w kwiatki ![]() Jeszcze bodziaki będą, pajace, skarpetki i rajstopki.
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
mój też dzisiaj śpioch, że hej
2x po 30 minut spał Cytat:
bo się obrażę na drugi raz ![]() a tak serio, to normalne że może umknąc przy takiej ilości postów A dziś czemu tu tak cicho? |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maaam ![]() znalazłam i jeszcze raz przepraszam i dziękuje chyba coś rozproszyło moją uwagę wtedy...czy już się poprawiłam ![]()
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co jest po tych 20, 30 minutach, że dziecię gotowe do zabawy, a oczy jak 5zł!! Jak już pośpi dłużej to wielkie święto ![]() Cytat:
|
|
#3105 | |||
|
Raczkowanie
|
widzę, że nocki dziś dużo lepsze
![]() Cytat:
oby tak dalejCytat:
skończonych tygodniCytat:
a my się szykujemy bo umówiłam się z dawno niewidzianymi koleżankami, Lusia w tym czasie idzie z tatą na spacerek ehhh.....relaksik ![]() wpadnę wieczorem |
|||
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to w ogóle cały czas jestem w szoku, bo jeszcze całkiem niedawno Dawid przesypiał z 7 godzin w dzień, a potem nagle z dnia na dzień drzemki zrobiły się króciótkie i jak prześpi w dzień łącznie 3 godziny to święto ![]() Iza dzięki za cynk, obejrzałam gazetkę i pewnie się przejde do lidla, chociaż normalnie nie lubię tam chodzić. |
||
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
no to kawka kobitki co???
![]() mały mi też zasną tzn siedzi w foteliku na moim wielkim przedwojennym biurku i patrzył na mamę jak stuka w klawiaturę(uczy się ![]() to ja idę zrobić kawkę ze śmietanką i jakieś herbatniki mam nastawie od razu pranie bo już miejsca nie mam w koszu ![]() izabelaa cieszę się że córeczka nie ma już biegunki jakaś awaria w jelitkach była chyba tylko chwilowa kwartalinka no to miłych ploteczek
|
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ubieramy się i idziemy na powietrze.
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
ach ciekawę jak tam Alanek
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Ok spadam bo musimy zrobic duuuzo fotokopi a nie mmayh kopiarki w domu
![]() Milego dnia
|
#3111 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas nocka taka jak wczoraj czyli pobudka co godzinę pogoda paskudna a miało być tak ładnie Cytat:
Cytat:
![]() mała dossała się do mojej dłoni i nie chce pościć ![]() a wczoraj poszłam do lumpa i kupiłam mnóstwo ciuszków i śliczne sukienesie po 4 zł za sztukę. Zostawiam tam 100 ale warto było.
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
My też się będziemy zbierać na dwór, a potem jedziemy do castoramy jak tż wróci z pracy.
Wstawiam moje zakupy wczorajsze ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1757935415 http://allegro.pl/show_item.php?item=1755292283 http://allegro.pl/show_item.php?item=1749921626 |
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
To tylko niektóre bo nie będę robiła fotek wszystkich ciuszków
![]() kasiuni_a fajne zakupy i ten szary sweterek ekstra
|
#3114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty jaki wzięłaś?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja, ale cały się zalewa... No i coś faktycznie w powietrzu, Leoś ma od wczoraj zatwardzenie..... Na dodatek głupia matka, chciała zwiększyć pole manewru dziecku, bo czołga się po łóżku, więc rozścieliłam mu na dywanie koc i prześcieradło, a ten główka do góry i bach w podłogę....no i w nos się walnął, więc nadal skazani jesteśmy na łóżko... Ale za to zaszalałam dzisiaj z zakupami i kupiłam mu na zimę kombinezon 86 (kurtka+ogrodniczki), kurtkę z wypinaną bluzą na wiosnę i lato przyszłe, trochę rajstopek, pajacyk i bodziak. Muszę jeszcze więcej bielizny mu kupić, bo już wyrasta z tych na pół roku, ale stwierdziłam, że od razu kupię mu rozmiar 80, bo on teraz i tak ma 71cm, więc nie ma sensu 74 kupować... No i chcieliśmy się z mężem na spacer wybrać, a tu jak zwykle chmura idzie i grzmi, jakiegoś pecha mamy w tym roku...to już chyba 5 raz... |
||||
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
![]() super że Idalka ma się lepiej u nas też dobrze, mała już szaleje ![]() tylko nie chce mi syropków brać próbuję i strzykawką i łyżeczką i jakoś zabawiam i zamyka buzię i koniec nie weźmie i już! ehha jutro mamy wesele, mała zostaje z moją siostrą ![]() właśnie wcinamy soczek marchewkowy żeby nie zapomniałała jak sie pije z butelki mleko idzie cięzko a soczek pochłania w mig ![]() ładny dziś dzionek miłej soboty mamusie![]() ciekawe jak tam Alanek ![]() eirene udanej zabawy
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-08-13 o 13:27 |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, ze poszalałaś z zakupami. Ja kupię chyba kombinezon na 74 bo Maja ma teraz 59 cm.
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba siostre poprosze zeby mi cos kupila w UK bo malo mamy ciuskzow na zime(dalej krotkie rekawki i spodnie dlugie;p zadnych bluz bo za cieplo;p)albo wybiore sie do H&M, ale na razie nie ma kasy;p [QUOTE=izunia233;28733589]To tylko niektóre bo nie będę robiła fotek wszystkich ciuszków ![]() kasiuni_a fajne zakupy i ten szary sweterek ekstra [/QUOTEFajne sukieneczki![]() Cytat:
![]() Mialam isc kopiowac, ale dziecko mi zasnelo hehehe po butli wiec czekamy az sie obudzi Tz myje podlogi ![]() Lena wypila AZ 30ml soczku marchwiowo- winogronowego rozcienczonego pol na pol z woda;p WoW normalnie robi postepy heh Dzis marchewka z ziemniakiem byla blee. wczoraj zjadla 1/4 sloiczka a dzis z 1/8 i sie poplakala wiec juz nie pchalam bo wypluwala jedna porcje po 10 razy;p Rozczesalam wloski Leny i troche ciemieniucha poodpadala z ogromymi ilosciami jej dluugich wloskow dobrze ze pod spodem widac nowe takie centymetrowe blond:P---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
ma dwie szramy ba buzce![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-13 o 13:39 |
|||
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Ja muszę Mai paznokcie obcinać co drugi dzień bo też by była cała porysowana. Kiedyś to obcinałam jej tylko na śpiocha ale już się chyba przyzwyczaiła i ładnie siedzi.
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa
![]() Tity-mam czerwono-szare nie kładź małego na łóżku, jeśli się czołga, bo moja "dzięki" temu spadła ostatnio, choć była obstawiona lawa i obłożona poduszkami. Jul lepiej przydzwonić głową z malej wysokości niż spaść.
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tajka to widocznie Lenka przyzwyczajona do twardego podłoża, ja Leosia nigdy na podłodze nie kładłam i on jest przyzwczajony, że jest miękko, no ale będę musiała to zmienić... ![]() Właśnie ugotowałam mu kaszki manny i dodałam do deserku, zobaczymy czy nie będzie rewelacji, w każdym razie zjadł ze smakiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

my wczoraj tez zjadlysmy marchew z ziemniakiem z hipp;p tzn 1/4 sloiczka ;p bo sie krzywila;p 

Alez mam duzego synka
Nie mam pojecia jak zrobic, zeby az tak sie nie wybudzal ale to chyba nieuniknione, bo po prostu po tylu godzinach sie wysypia i chce troszke pobuszowac
Zreszta az tak bardzo mi to nie przeszkadza, bo pozniej i tak szybko zasne a po 4-5h pospanych jednym ciagiem jestem w calkiem dobrej formie
Tylko TZ musi sie obudzic
ja nawet marzyć nie śmię o takiej 

ale gdzies mi to umknęło... nie wiem nawet jakim cudem....zraz poszukam i specjalne dzięki dla Ciebie