|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Zanetto dziwna spr z tym skrzepem
![]() Mnie też czyścili przynieśli taki halogen na nóżce i świecili tam rozwarli mi tam i grzebali ![]() U mnie wszystko od dawna wróciło do normalności już nawet przytulanki były ![]() ja mam pyt jak on zakładają te szwy rozpuszczalne? tak chwalicie te chusty że muszę przemyśleć zakup ![]() Brumku jestem ciekawa jaki ci wyjdzie wynik posiewu.Ja jakoś dziwnym trafem odebrałam wyniki chyba w dzień porodu czy jakoś tak.I też miałam jakieś dziwne rzeczy po porodzie małemu krew badali czy coś nie złapał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nikodem Śliczny ![]() Cytat:
![]() piękny Karolek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mojego też nie ma w domu ostatnio bo pomaga swojej mamie przy żniwach... ech taka uroda mieszkania na wsi, a u Ciebie też żniwa, prawda? i stąd te nieobecności tż-ta? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no u nas nocka nawet ok, poza tym że małą męczyła kolka do 23,30 i potem usnęła i ładnie spała w nocy. ech te brzuszkowe boleści... lecę zjeść sniadanie bo mała mi usnęła a ja głodna jak wilk ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() tzn jak to jak zakładają? szyją tymi rozpuszczalnymi a one po jakims czasie się wchłaniają a ta część która jest ponad skórą wypada, mnie te zewnętrzne które też niby rozpuszczalne były- położna zdjęła i chwała jej za to bo po zdjęciu ich jest o niebo lepiej, ale zostały dwa w środku których nie chciała ruszać i na razie nadal siedza już a od porodu 3 tygodnie minęły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
Zaneta-ja juz drugi pológ mam skrzeoy i mysle ze to troche normalne. gin nic na to nie mowil. ale skoro cie czyscili to lepiej sprawdzic
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Beatko chodziło mi czy tymi rozpuszczalnymi też szyją? czy jak?
ja pamiętam że parę dni po porodzie mój gin w szpitalu mi usg robił i spr czy wszystko ok.Ale to było za pierwszym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() A jak śpi, to ja też odsypiam albo ogarniam jakieś zaległości... Widzę, że agni i lili w końcu urodziły. Serdeczne gratulacje, moje drogie! ![]() ![]() ![]() Zanetko88 - na liście wkradł się chochlik - Maja nie urodziła się z wagą 330 g ![]() ![]() Idę teraz troszkę ponadrabiać, ale chyba niedługo bo mała się budzi ![]() Wklejam jeszcze fotki mojego małego skrzata tuż po porodzie ![]() ![]() Aaaa! I byłabym zapomniała!!!! Maja dziś o 00:20 skończyła 7 dni!!!! Poważny wiek, prawda? ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-13 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Zbieram sie powoli do miasta kupić ten prezent dla przyjaciółki ale jade z drugą przyjaciółką,więc wybór będzie prostszy(albo trudniejszy). Potem jadę an 40-chę a potem jeszcze na Dzień Pieczonego Chleba i wszędzie sama bez dzieci i T. T. stwierdził,ze nie jedzie bo nie ma spodni i butów-ale jak tu je mieć jak się w wyjściówkach do warsztatu chodzi? Iza po skoku od wczorajszego południa. Wróciła moja słodka grzeczna córeczka ![]() Bartessa dziekuję-lepiej ale wiesz,jemu dentystka rozwierciła zęba i zakleił a ten trzykrotnie wyciągnął plombę ![]() Teraz jest otwarty ale za to skruszył się od gryzienia cukierków ![]() Raz kiedyś go ból złapie i drze się pół nocy. Karolek jak cudnie się podpiera na piastkach ![]() Edit:Maju jakaś piękna!!I masz już tydzień ![]() (mamy takiego samego bodziaka). Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-13 o 09:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słodki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Witam ![]() A my dziś mamy miesiąc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
![]() Ech, znowu mam chandrę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
maja sliczna ma taie ladne usteczka,a mi sie dzis niechce doslaownie nic,a spzatac musze,aj takiego legat zalapalam ze szok
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
hej. Muszę się wyżalić.
Pamiętacie jak opisywałam ostatnie akcje z teściową? nie odzywanie się, wołanie tz po cichu na obiad itp... Dzisiaj rano jak małż był na podwórku to zawołała go na śniadanie. Powiedział jej, że jego woła a o mnie to zapomina? może też bym coś chciała zjeść i ogólnie coś się wydarł na nią w związku z ostatnią sytuacją. Po dwóch godzinach przyszła teściowa do mnie porozmawiać, ze łzami w oczach i "o co nam chodzi, dlaczego Łukasz tak na nią burknął". Robimy jej przykrość. Do końca nie powiedziałam co mi leży na sercu. TO źle. Tzn wspomniałam, że na początku obiady przynosiła, a nagle cisza i przestała o cokolwiek pytać, a i że tż to woła... Głupio się tłumaczyła, potem przyznała mi rację. Ale co ja usłyszałam? Że separuje się sama od ludzi, izoluję wszystkich od Sary, i wszyscy widzą co się dzieje... Wspomniała, że przecież mówiła że jak potrzebuję pomocy to żebym wołała. Na co ja, że mój charakter zosi-samosi nie pozwala mi na jakiekolwiek proszenie, wolę mieć nie zrobione jak mam kogoś prosić. I mówiła, że ona nie chce się nam w nic wtrącać, skąd ona ma wiedzieć czy ja coś gotuje czy nie, zaoferowała się że jej lodówka zawsze dla nas otwarta. Powiedziała że się wykończę, powinnam wyjść, przecież ona może z małą posiedzieć, nawet na godzinę na zakupy, gdziekolwiek. - z tym się zgadzam. A ja jej powiedziałam że ja się boję ją zostawić bo jest malutka i ja sama nie wiem czasami o co jej chodzi, jeszcze się poznajemy.A poza tym, nie chce jej obarczac dodatkowymi obowiązkami, bo teraz żniwa i sianokosy i inne sprawy, na co ona że chce abym ją obarczała. Oj dużo gadała, ja się też powyłam, na koniec zapytała czy przynieść mi zupy. ![]() W każdym bądź razie ja się czuję jakbym wszystkiemu była winna, ona tak to przedstawiła. Wyje, bo nie wiem sama co o tym myśleć i czy ta rozmowa cokolwiek wniosła, i jak mam teraz robić. Co o tym myślicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Dziś zaczęłam 40 tydzień ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A dla Was brawa za już bardzo poważny jubileusz ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3586 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przespalam sie z tym "problemem" dzisiaj i tak sobie mysle, ze pojade do niego w srode na ktg, ogladne oddzial, zapytam, czy w takiej sytuacji jak byla Zuzka, to czy by zostala w szpitalu i decyzje bede podejmowac spontanicznie. Generalnie, teraz po remontach drog szybciej mi dojechac do "mojego" szpitala, a czasem to moze miec znaczenie. Jeszcze raz dziekuje za wysluchanie ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesze sie, ze Izka juz po skoku i ze dalej jest grzeczna ksiezniczka! Vaniliova i Crazy ![]() Ja dzis samotnie, tylko z dziewczynkami, wiec zakaz rodzenia, na szczescie cisza... Kupilam laseczkom opalacze na przyszly rok, bo byla przecena, a ja juz planuje przyszle wakacje, wiec beda jak znalazl. ![]() W ogole to moje 3 dziecko, a ja w dlaszym ciagu moglabym spedzic w dzieciowym sklepie pol dnia ogladajac, dotykajac... to moj szmergiel... te sklepy bardziej mnie ciesza niz z ciuchami dla mnie... Dzisiaj cisza na wateczku, powinnam moze powystawiac jakies ciuchy ciazowe na allegro, ale nie chce mi sie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale informacja i tak cenna. Jak czytałam o chustach, to odniosłam wrazenie, że te tkane nie są dla niemowlaków ![]() Cytat:
A akurat przełom miesięcy sprawia, że na forum to różnica, ale potrzebowałam być w tym forum, bo miałam zerową wiedzę na początku a tutaj sobie czytając wiedziałam "do przodu" czego się spodziewać, za co jestem Wam niezmiernie wdzięczna. Oficjalny, którego się trzymam to 2 września. Dzisiaj suwaczek mi pokazał, że ciąza donoszona ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patik po tym jak to opisalas, nie mam wcale wrazenia, ze tesciowa zrzucila wine na Ciebie, po prostu powiedziala, jak ona to widziala, a Ty jak to bylo z Twojej strony. Na pewno dobrze, ze taka rozmowa sie odbyla... ja bym korzystala z pomocy, przeciez nie musisz od razu zostawiac malej na caly dzien, przez np. godz. nie skrzywi jej psychy, ani nic nie narozrabia, korzystaj tez z tej lodowki otwartej, skoro tak powiedziala, daj sobie pomoc, jesli widzisz, ze pomocy potrzebujesz... A Sarci i tak wie, kto jest jej mamusia!!! Brumku gratki za 40-tke!!! Jak brzunio, urosl troszke? A na porodowke pojedziesz prosto z pracy, czy jednak planujesz juz koniec? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Brumek kompletnie nie wiem jak się zachować, może powinnam się jakoś przełamać..muszę to obgadać z mężem.
Na domiar złego Sara ma tą niby alergię, AZS, czy co to na całym brzuchu... We wtorek idziemy do pediatry prywatnie. Ja podejrzewam skazę białkową, może ona jest powodem niespokojnego zachowania Sary, mało snu.. Idę na dwór, może tam mi uśnie, bo od 9 nie śpi i marudzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz rację, pogadaj z lekarzem i wybadaj. Pewnie w zależności od tego, jak Ci się spodoba jego odpowiedź, będzie łatwiej podjąć decyzję ![]() Cytat:
![]() Chociaż i tak od wtorku już moje obowiązki całkowicie przejmuje zastępczyni. I ja już ją tylko będę nadzorować. A brzuch raczej nie urósł... Jest napięty i wypchany do granic wytrzymałości, ale obwód się nie zwiększa ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-13 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do Ciebie... Twardzielka jestes! Pewnie lubisz swoja prace, ja odwiedzilam w czwartek kolezanki z pracy i jak posluchalam ich, to baaardzo sie cieszylam, ze mnie tam nie ma i troche jeszcze nie bedzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
patik a ja przyznam jednak troche racji Twojej tesciowej
![]() ![]() musi sie obchodzic z wami jak z jajkiem i zgadywac niczym wrózka.. przepraszaam ze tak pisze ale tak to odbieram z twojego opisu.. najlepiej bedzie jak wprowadzicie jasne zasady. skoro chce pomoc to np ustalcie ze np. codziennie przed poludniem bierze mala na spacerek, a ty masz czas na zrobienie obiadu czy ogarniecie domu. Jak nie robisz obidu to chetnie poczestujesz sie u niej..cos w tym stylu Musicie wspolpracowac a nie robic podchody i walczyc ze soba - szkoda nerwow ![]()
#3594 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
potem wiesz co robiłam ? ![]() Jak karmiłam z prawej i była wypróżniona, zakładałam ramiączko, a z lewej ściągałam, aby wiedzieć że teraz na ta kolej ![]() Ja kapie ją w Olianium coś tam i parafinę daję na całe ciałko i jak nie zapomnę to na włoski i potem czeszę ;] Cytat:
wychodzą rzeczy na które nie zwracałam uwagi i biorę pod uwagę, że mogłam być xle wyczyszczona. A dla mnie rozpuszczalne to one się tylko tak nazywaja.. ja je miałam i tak mi gin musial je normalnie usunac bo ropsko juz bylo i jest ![]() Cytat:
Cytat:
ach te baby! Nie martw się, ona wie że Ty masz rację i też wie że normalne jest to, ze mloda mamuska nie chce dopuszczac nikogo do dziecka... wywiera na Tobie presje. A że chce pomoc to dobrze - odpoczniesz. Moja teściowa wsumie gotuje i nakarmi czasem mała zbutli jak trzeba, i dziekuje jej za to. W końcu się nie poddałam!! I wstałam do niej o 1 potem o 3;36 potem o 4;27 i mialam siły aby wykminić ile je , jak długo śpi itd ![]() Więc tak. Zasneła o 19:15 i spała do 23:45 jadła do 01:17 poszła ładnie spać i wstała o 3:36 i jadła do 4 coś postękała i chciała jeść znowu o 4:27 i jadła do 4:38 i potem spała smacznie do 6:45... Jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny co ile WY chodzicie za tą większą potrzebą? Ja chyba co 2 dni, normalne? I to takie siedzenie 30 min jak nie więcej ![]() nie wiem czy nie przez tabletki które biorę np. witaminę B ?! Emilie ma dzisiaj 2 tygodnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
A ja się pochwale, zrobiłam pierwszy krok, zostawiłam małą z moją mamą i poprosiłam tatę, żeby pojechał ze mną na zakupy ![]() Pobuszowałam trochę po sklepach kupiłam małej papmersy w Rossmanie, trochę owoców, warzyw, rajstopki dla małej na chrzest i dla siebie buty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-13 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Carmela jeszcze tydzień musimy tak trwać
![]() Dostałam dzisiaj od męża pierścionek, za to że byłam taka "dzielna" podczas porodu! Brzuch mnie boli ![]() nie lubię tego, od razu myślę, że mała się wybudzi i kto jej da jeść ? ![]() a JA będe wWC?! |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Karoline i Zanety za skończone tygodnie
![]() AgaGuernsey, Vaniliova - dziękujemy. Może odezwę się później, jakoś nie w humorze chyba jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
witajcie popołudniowo
u nas nocka ok Nati wstała 2 razy ale juz ma zakodowane że jak ja kapię o 19 to na karmienie swtaje ok 24 a później ok 3-4 i o 6 koniec spania i koniec mojego pisania obudziła sie |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Brunetka i od razu lepiej się czujesz, prawda? Zakupy czynią cuda ![]() Patik a mnie się wydaje, że teściowa szuka jednak kontaktu. Mają dziewczyny rację, może trzeba sobie trochę "poluzować" i dać sobie pomóc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.