|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Neska, da się, ale z kasy musimy wyskoczyć, a z tą akurat krucho ![]() No i jest długi weekend, więc części i tak nie przyjdą wcześńiej jak w przyszłym tyg :/ Idź na to zwolnenie, nie przejmuj się niczym. Ale ta laska daje czadu, nie powiem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
moj TZ jak się meldował u moich rodziców tymczasowo to pojechal z moim tata i wypełnili tylko jakis papier. tata nie musial zadnych dokumentów (aktów notarialnych ani nic) przdstawiac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ja swojego dzidziusia nazywam ciągle Fasolka i tak mi się dziwnie skojarzyło jak napisałaś, że fasolkę zjadłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam spać, dobranoc dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do ojca i dowiedziałam się, że moja babcia wróciła do domu i jest już tam od 2 tyg
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Spadam spać, za jakieś 4-5 h będzie mój mąż ![]()
![]() |
#2047 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze dorwa sie do Ciebie, jak wlasnie przerzuwasz kotleta, albo jak cala lepisz sie od potu, czy nakreca jakiegos pijanego wujka/ciotke/czy innego goscia, ktory pozniej pali sie ze wstydu, jak przyjdzie mu to ogladac ![]() Cytat:
![]() Tak zrobie. Chcialam sie tylko wstepnie dowiedziec, czy nie ma potrzeby latania po jakies papiery z mojego rodzinnego miasta, w ktorym jestem zameldowana,zeby uniknac sytuacji, kiedy jestem w Warszawie, a tam mnie odsylaja na Mazury po jakis jeden glupi swistek Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() zazdroszcze... ![]()
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy jest czego... przyjedzie o 3-4 a w niedziele o 13-15 wyjazd ![]() ![]()
![]() |
#2049 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a moge zapytac, dlaczego tak? to tak na dluzsza mete, czy wyjatkowa sprawa? my z tz-em mieszkamy w oddzielnych miastach, bo Dzidzia byla ogromna niespodzianka i na razie finanse nas ograniczaja od wrzesnia mialam zaczac prace, ale w tej sytuacji wiadomo, ze mnie nie przyjeli... tz konczy kursy i tez chce zaczac jak najszybciej,ale poki co jestesmy zdani na Rodzicow i tesciow i nie chcemy dodatkowo ciagnac na wspolne mieszkanie, dopoki tz nie zacznie zarabiac W ogole to witam wszystkie Brzuszki i ich Mamuski w ten niestety troszke pochmurny poranek
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-13 o 07:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||
Wtajemniczenie
|
mysle, ze warto sprobowac
tylko bardzo delikatnie Cytat:
Cytat:
jednak u mnie w rodzine pelno jest wujkow i ciotek "papparazzi", ktorzy zyja wtedy, kiedy moga pobiegac za kims z aparatem czy kamera i na pewno nie czuliby sie obrazeni, wrecz przeciwnie, mogliby sie nawet ucieszyc z takiej fuchy ![]() ![]() na pewno nie chce miec calego slubu...szybki rzut na kosciol, ksiedza, gosci, przysiega,buzi i koniec reszta to nuda, nuda i jeszcze raz nuda pozniej chwila na weselu, tak zeby uchwycic pierwszy taniec, gosci, ewentualnie oczepiny (chociaz mnie nie bawia te glupie konkursy wiec ograniczylabym sie tylko do rzucenia kwiatow i muchy}, tort i koniec zawsze,kiedy mamy ogladac u znajomych film z ich wesela wykrecam sie na wszystkie mozliwe sposoby, bo jest to dla mnie okropna nuda i udreka... najwazniejsze momenty wystarcza, reszta ma pozostac w naszej glowce oczywiscie wedlug mnie
![]() |
#2052 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę powiedzcie ile przytyłyście od waszej normalnej wyjściowej wagi??? Bo ja jestem w 5miesiącu i 1tyg i mam już 4 kg na plusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koniec ze słodyczami, tylko owoce ![]() Cytat:
![]() Mieliśmy wybór kamer za 3-4-5tys z HD czy BlueRay i innymi tam nowinkami, jednak skoro nam nie zależało na najlepszej/najnowszej jakości to znaleźliśmy porządnego normalnego kamerzystę i na zwykłym DVD za 1,5tys mamy swoje nagranie. Można znaleźć i taniej, za 1000zł. W całym budżecie weselnym kwota ta zniknie w mig więc nie zastanawiałabym się i zamówiła. Przecież można ustalić że np. podczas obiadu nie kameruje - większość tego nie robi bo sami jedzą w tym czasie przecież ![]() ![]()
![]() |
#2053 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() dziekuje za wszystkie mile slowa o Igorku ![]() co do brodawek ja Maltanem i jestem zadowolona ![]() co do ciuszkow to mi szwagierka cala torbe z irlandii przywiozla ale dla dziewczynki bo kazdy mowil ze bedzie Olivka, i teraz trzeba bedzie te sprzedac bo jak Igorka w sukienke;p;p a kupic chlopiece;p Moze ktorejs z Was y okolic Wroclawia, Opoloa trafi sie dyiewcyznka i bedyiwe chciala zobaczyc ciuszki ![]() wiem ze polowie z Was nie odpisalam ale przez to ze jestem zadko to potem jak czytam to juz pod koniec nie pamietam co;p Tz pojechal na ryby;/ a ja mam dalej katar ![]()
#2054 |
Wtajemniczenie
|
MissZuzia, a jaka mialas wage wyjsciowa? Tzn chodzi mi o to,czy mialas moze niedowage, bo jezeli tak, to czytalam, ze takie kobietki wiecej przybieraja, niz te z waga normalna. Organizm tak jakby sobie "odbija"
No,ale zamiana slodyczy na owoce na pewno wyjdzie i Tobie i Dzidzi na dobre! Co do kamerzysty, to moze faktycznie poszukamy po prostu kogos tanszego i zaznaczymy, ze nie chcemy dlugiego filmu, a juz na pewno nie z kotletami ![]() Za HD tez serdecznie podziekuje ![]() ![]()
#2055 |
Zakorzenienie
|
hej, jestem
![]() Na razie nie nadrabiam, bo wczoraj nie miałam siły, może posiedzę teraz i poczytam ![]() dziękuję za kciuki. Pojechałam bo się przestraszyłam. Twardnienie brzucha to normalnie i jakby co nospa i leżeć, ale nie wiedzą dlaczego mnie bolało ![]() ![]() ![]() No i będzie.... CHŁOPAK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam niedowagę i to sporą a jak ważyłam 6 tygodni temu 52,5 kg tak i waże dziś ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Mam mnóstwo zaległości bo ostatnie dni spędzamy na proszeniu gości, mam już dość tego jeżdżenia a na herbatę i ciastka patrzeć nie mogę ![]() Ja może niedługo wstawie do klubu zdjęcie brzuchola bo nareszcie zaczyna mi go trochę wywalać ![]() ![]() Dziewczyny czy któraś z was ma takie bóle pachwin jakby ktoś w środku was widelcem dźgał ? Ja mam tak od 3 dni a wizytę mam dopiero w środę i się zastanawiam czy prywatnie sie nie wybrać do ginekologa, bo czasem tak zaboli że ruszyc sie nie mogę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Ja jestem na plusie 3,8 kg. 16 tydzień ciąży |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kamerzysty to ja chcialam tak bardzo zaoszczedzic i wzielam za 1000zl i bylam zalamana cale wesele ze statywu nagrywane;/ a pan kamerzysta siedzial i wpieprzal;/
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() ![]() Cytat:
![]() ide robic rosol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jem lody ![]() ![]()
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
![]() Ja przytyłam 3,8 kg i jestem w 19 tygodniu. Wczoraj kupiłam sukienke bo za tydzień ide na wesele- chociaż tak na 100% to nie jestem z niej zadowolona.Kupiłam jeszcze fajne dzinsy z pasem ciążowym i leginsy też z pasem.za wszystkie 3 rzeczy zapłaciłam w h&m 340 zł i załapałam się na zniżkę- gdzie przy takiej kwocie wynosiła ona 80 zł mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-08-13 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza??
nudzi mi siem ;p
![]() |
#2064 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dzisiaj od rana biegam po mieście, a że długi weekend się zbliża to jest taki tłok i kolejki, że hej ![]() Chciałam kupić sobie dzisiaj spodnie ciążowe, takie do pracy, eleganckie, ale w tej hurtowni do której pojechałam oczywiście nie było, tylko dzinsy i w dodatku jedne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pearl, najlepiej zawdzwoń do urzędu tej dzielnicy, w której chcesz się meldować, albo TZ jak tam mieszka niech podjedzie i zapyta - jaki wniosek trzeba wypełnić, jakie dokumenty mieć itp. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Inutil, gratuluję synka ![]() Super, że jesteś z powrotem ![]() ![]() Cytat:
Uff... nie wiem czy zdążę wszystko nadrobić, bo zaraz TZ przyjedzie z pracy a ja jeszcze frytki muszę usmażyć na obiadek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój TZ też chciał jakiegoś innego, tańszego kamerzystę i fotografa (kolega mu polecał, że znajomy itp), ale ja się nie chciałam zgodzić ![]() ![]() ![]() ![]() My i ze zdjęć i z filmu, i z fotoksiążki jesteśmy super zadowoleni ![]() Czasem naprawdę warto załacić trochę więcej, ale mieć profesjonalną usługę (i nie mówię to o nie wiadomo jakich kwotach - my za kamerę, zdjęcia, fotoksiążkę i sesję w inny dzień zapłaciliśmy 2800 zł ) ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Już Was nadrobiłam, co takie mało aktywne jesteście? Już się weekendujecie?
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Słodycze muszę odstawić, jedynie co to może skuszę się na jeden/dwa kawałek/i szarlotki domowej roboty, za którą zaraz się zabieram. Tż miał ochotę więc nie mogłam odmówić ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.pieknamama.pl/spodnie-mercado-new.html jeśli wymiarowo trafię i jakość będzie ok to będę zamawiać, bo w jednym sklepie gdzie trafiłam do tej pory mają słaby wybór innych spodni niż klasyczne niebieskie jeansy... jakieś wstrętne dzwony itp a ja lubię klasyczne proste spodnie edit: już zamówiłam te spodenki, oby tylko były ok ![]()
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-08-13 o 13:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
weselisko wczoraj super msza trochę sie przeciagała ksiadz przynudzał ze widać było że goście już mieli dość za to państwo młodzi wyglądali przepięknie, kieliszek szampana sobie wypiłam za zdrowie młodych nawet do zdjęc się załapałam pyszności podjadłam ale nie załapałam się na słodkie ![]() ![]() ![]() a dziś siedze przymulona strasznie właśnei wypiłam kawke bo od rana tak słoneczko gorąco za chwile robi się ciemno przychodzi straszna ulewa i burza a po 10 min robi się gorąco i znowu słoneczko teraz znowu się zachmurzyło jakieś ciemne babole nadchodza i pewnie za chwile będzie znowu lać młodym zamiast kwiatów zrobiłam księge pamiątkową bo kwiaty zwiędną a to mogą zawiesic sobie gdzieś na ścianie i będzie na długo długo długo pamiątka ![]()
#2068 |
Zadomowienie
|
Monia sliczna ta ksiega
![]()
#2069 |
Zakorzenienie
|
Ja w prawie 16 ważę 0,7 kg mniej niż na początku
![]() ![]() Inutil - za synka ![]() ____________________ Hi ![]() U nas od rana burze i deszcze ![]() ale mam przypływ energii i wysprzątałam gruntownie mieszkanko tzn. została mi jeszcze kuchnia i połowicznie łazienka ![]()
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez schudlam, mimo braku wymiotow ale apetyt juz nie ten, waze 53,5 kg a przed ciaza zdazylo mi sie dobic do 54,5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.