|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
a jeszcze teściowa sprowadziła dziś pół rodziny, żeby małą pooglądali to na silę budzić chciała, jak mała na chwilę przysnęła, bo "my chcemy zobaczyć jakie masz oczka" myślałam, że oczy wydrapię!!!!!Uuuu! Sexy mama! moja, jak przemywam spirytusem też się krzywi, ale nie płacze... |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Jak najbardziej! Juz pisalam, ze ja sama bede cos takiego robic maluchowi. |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam w domu niemowlaczka juz nie noworodka ![]() Karolinee Aga Brumek dziekujemy za gratki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajna sesja A u nas dziś nie było kupki boje sie ze małego będzie bolał brzuszek ![]() kupiłam herbatke koperkową z hippa |
||||
|
|
|
#3665 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Uchowałaś się do samego końca ze zgrabnym brzuszątkiem ![]() Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu malej panny
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-13 o 20:06 |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z was używa bebiko HA, albo ewentualnie inne mleko HA? Dzis kupiłam właśnie bebiko HA i nie mogę tego cholerstwa dobrze rozpuścić. Zostaje na ściankach butelki taki osad jakby dorbne kryształki cukru i zapycha smoczek. Próbowałam rozpuścić w naprawdę ciepłej wodzie i nic. Co za ustrojstwo. Zastanawiam się czy wszystkie mleka HA tak mają, czy tylko bebiko.
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Półtora tygodnia. Zruszyła sobie pępek i zaczął się babrać. Poradziłam się znajomej lekarki i radziła właśnie wizytę u chirurga, żeby jakieś zakażenie się nie wdało. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Telik cudowna sesja, taka z pomysłem
. Tez chciałam kilka fot jeszcze w dwupaku, ale ostatnio jak byliśmy w parku akurat padało . Karolinee lejesz miód na moje serce takim opisem porodu. Jak widać pierworódki też mogą szybko urodzić. Dziękuję Dzwoniła do mnie rano koleżanka, która urodziła synka pod koniec lipca (drugie dziecko). Chciała mnie chyba podnieść na duchu ( ), bo powiedziała, że cieszy się, że nie jest na moim miejscu. Jakoś mi się przykro zrobiło...Sama dopiero urodziła dzieciątko, a straszy zamiast pocieszyć, że będzie dobrze.
|
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Idę kąpać Ide
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo moja mama mnie i mojego brata rodziła właśnie 2h
|
|
|
|
|
#3672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Piekna sesja! Super brzuszek, a uda normalne
![]() Cytat:
Cytat:
Swietnie, ze nadal masz wspaniala opieke poloznych! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3673 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki, ale akurat Twój brzuszek tez jest ekstra-piękny A czy jest ciężko to nie wiem, bo nie ma porównania Ale niektóre dziewczyny strasznie narzekały pod koniec ciąży, a mi to jakoś egzystencji w ogóle nie utrudnia, więc może i lekko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dzielna byłaś faktycznie, położne prawdę mówiły Cytat:
Cytat:
![]() TELIK - zdjęcia boskie!!! Jak na profesjonalniej sesji dla jakiegoś kobiecego pisma! Cudowna pamiątka będzie No i zdaję się, że Twoja kuchnia to uosobienie moich marzeń Mogłabyś więcej jej fotek wstawić
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nieśmiało zapytam po jakim czasie od porodu można teges-śmeges
Mamy rocznice w czwartek i jestem ciekawa, na czym się zakończy
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - jeśli tu jeszcze dziś zajrzysz, to chciałam życzyć udanych, miłych chrzcin!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Mówią że 6 tygodni.
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Staram się takim gadaniem nie przejmować, po prostu jakoś nieswojo mi się zrobiło.
Też się zdziwiłam. Mam nadzieję, że nie miał na myśli jakiegoś "masażu" szyjki albo czegoś podobnego (równie przyjemnego). Gin przyjmuje tylko we wtorki i czwartki, kolejny wtorek to 23 sierpnia, może stwierdził, że jak do tego wtorku się nie rozpakuję, to da skierowanie na wywołanie? Sama nie wiem... Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-08-13 o 21:40 |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Telik jestem pod wrażeniem Twojej urody. A Uda są piękne. Kuchnia jeszcze bardziej, cudo
Z pępka nadal sączy się krew. Wysypka objęła cała klatkę piersiową i plecy Po kąpieli darła się jakby ktoś ją ze skóry obdzierał, taki atak kolki był chyba. Przyleciała teściowa, ja w tym czasie przemywałam pępek i: - to pewnie ją boli - a może to uszy- bo za każdym razem jak na spacer wychodziłyśmy to tylko pieprzyła że uszka jej wystają spod czapki- aluzja... -jak przystawiłam do cycka- czy jak naduszę to mi dużo leci czy mało- tak jakbym dziecko do pustego cycka przystawiała -żebym zrobiła okład na kolki ( ciekawe jaki) Ona chyba myśli że ja nie mam jakiegokolwiek pojęcia o dzieciach. Nie dogadam się z tą kobietą, w życiu, nie przełamię się. Do wtorku do wizyty u pediatry będę jednym wielkim strzępkiem nerwów. Co jej dolega? całymi dniami nie śpi, ziewa, widać że dziewczyna zmęczona a coś jej dokucza |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej siostry chłopaki jak mieli kolkę to wkładała ich w fotelik samochodowy i kołysała. Ja chcę teges-śmeges : ![]() ![]()
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-13 o 21:46 |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
ja bez nadrabiania bo nie ma czasu
wrzucam fotki z dzisiaj ![]() Patik u nas alergia pokarmowa-skaza to była wysypka na policzkach, klatce piersiowej, raczkach i nóżkach, im dłużej pił mleko z alergenem tym niżej ta wysypka schodziła a teraz jak wcina nowe mleczko uczulenie się cofa i robi sie mniej wyczuwalne a najprosciej to opisać jako chropowata skórę w dotyku, takie drobne grudki. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-13 o 22:00 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Patizku to raczej nie skaza,boz tego co kojarze to raczej na buzi, moze ta wysypka od proszku
Może pierz w płatkach mydlanych (najpierw rozpuść w wodzie, a potem tą wode do pralki, tylko nie kojarze w jakich proporcjach), okład ciepły na brzuszek np. uprasowana pieluszka,albo ciepły nawiew suszarki na brzuszek (u nas pomagał), jak bardzo płacze tojej daj czopka Viburcol.Po kąpieli moja tez sie drze, wiec u nas zakładanie pieluszki, zawijanie w koc - bo od razu jej zimno a dopiero potem jakies zabiegi. Brumku a mnie sie nie podoba, bo ja chce brzuch z głową Co do butelek moje dziecie pije z TT tych z rurką, dr Browna z szeroką szyjką i z obu ładne je, spokojnie, nie ulewa i piękne beki puszcza mamy tez złotą Avent (dostałam w sr)-Natka ma racje wygląda jak zapuszczona i Lovi,ale smoczek nam sie zasysa. Ogólnie je ze wszytskiego byle smozek był dosyć szeroki przy nasadzie tymi wąskimi się krztusi (takie wąskie jak tenU nas skaza wyszła w 5-6 tyg zycia, objawiała się wysypką na buzi i chlustaniem mlekiem ![]() Gratuluje nowo rozpakowanym My wczoraj byliśmy na piwie z małą siedzielismy wogródku z małą i ozywiście musiała zrobić ogromną kupe, wiec zaliczylismy pierwsze przewijanie w terenie ale potem pojadła i smacznie sobie spała![]() Telik boskie zdjęcia
|
|
|
|
#3681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() AgaGuernsey, obejrzałam fotkę, ślicznie wyglądasz! telik, piękne zdjęcia, powaliły mnie! Cytat:
![]() trzymajcie kciuki żebym szwagrowi-chrzestnemu nie wygarnęła co o nim myślę, a przynajmniej nie w kościele.... ale mnie nosi i chyba sobie nie daruję....Cytat:
Cytat:
mój dziś też całe popołudnie marudził, mam nadzieję że to tylko wina pogody, ew. skok, a nie dalsze przeboje....wieczorem to już ryk był, chyba ze zmęczenia głównie... położyłam w łóżeczku - ryk, wzięłam na ręce - ryk, położyłam na przewijaku - usnął momentalnie więc go położyłam na podłodze z tym przewijakiem i tak spał ![]() Teraz wykąpany, zmykam do spania. Dobranoc ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- dziubek, ale słodziak
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() ja też trzymam kciuki za jutrzejsza imprezę, żeby się udała no i żeby Adaś wytrzymał w kosciele ale skoro mój łobuz przespał całą mszę to u Ciebie może być tylko lepiej
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-13 o 22:11 |
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aniu żeby jutro wszystko się fajnie udało ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dziubek fajny ten Twój Szkrabik CARMELA MAM DO CIEBIE PYTANIE, TY KUPIŁAŚ NOSIDŁO BONDOLINO, JAK SIĘ SPRAWDZA? BO CHYBA TEŻ ZAMÓWIĘ
|
||
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zamawiałam na stronie zachustowani.pl jest promocja i darmowa wysyłka |
||
|
|
|
#3686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze mnie nie bierz przykładu bo my dokładnie po miesiącu (nie byłam jeszcze u gina) ale to wina męża ![]() Cytat:
A ciepły okład to tak jak dziewczyny piszą - pieluszkę żelazkiem albo suszarka. Ja też w pierwszym momencie nie wiedziałam co Telik je a to chyba taka czekolada (podłużny blok w kształcie trójkąta). Telik No zdjęcia rewelacja, wyglądają jak z folderu z meblami do kuchni . Mąż ma talentA Twój blog o gotowaniu -
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na uśpienie dziecka - jak widać - wszystkie chwyty dozwolone
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś grill i trochę znajomych się zjechało(jeszcze trwa ale ja już z dzieciakami zostałam), Lilka była bardzo grzeczna, zamotałam się z nią w chustę i przespała całą imprezę
![]() Filip też był mega grzeczny, wszyscy się nim zachwycali a mamuśka mogła się trochę grillowego jedzonka najeśc i Karmi opić (Natka, iustyna -przepraszam. )W ogóle może ja jestem jakaś wyrodna matka bo Wy tak wszystkie piszecie że dzieci się mecza itd, to Lilka też stęka i męczy się przy kupie, wierci się na bączka i no wybudza się przez sen żeby bąka puścić. a mnei to jakoś nie rusza bo wiem że to raczej normalne i minie... na szczescie ona robi kupe co drugi dzień a nie parę dziennie.. może powinnam się bardziej przejmować ![]() telik foty bombowe ![]() zanka ja mam butelki TT i innych nigdy nie używałam, bo z tych jestem zadowolona. Z nich specjalnie tak wlno leci bo one imitują niby pierś i dziecko też musi się nieco nameczyć jak przy cycku żeby w razie karmienia piersią nie odrzuciło cyca. Brumek wow to już 40-sty tydzień a Ty nadal brzuszek jak po obżarstwie bożonarodzeniowym śliczniebrunetka co do prezentu to zależy jaka kwota le tez mi przyszło do głowy krzesełko do karmienia. Niedługo na pewno bedziecie musieli kupic więc przyda się taki prezent ![]()
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

To chyba znaczy, że mały już nie jest noworodkiem tylko niemowlęciem, prawda? 

Szymus dzis kończy 6 tygodni
boje sie ze małego będzie bolał brzuszek 

), bo powiedziała, że cieszy się, że nie jest na moim miejscu. Jakoś mi się przykro zrobiło...Sama dopiero urodziła dzieciątko, a straszy zamiast pocieszyć, że będzie dobrze.

wrzucam fotki z dzisiaj 

zębole
ale to wina męża