|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Piszesz, że mała robi kupę co drugi dzień - też taką gęstą? Na piersi to jest rzadka i nie śmierdzi a teraz mała jak walnęła kupę, to Kubę wąchałam bo myślałam, że to on tak się "skichał" . (bo on to jest taki mały śmierdziuch, jak strzeli "cichacza" to trzeba uciekać albo wietrzyć, a najlepsze, że nie chce się przyznać )Ciesz się, że wszystko tak ładnie się układa i mała jest bezproblemowa albo prawie bezproblemowa
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
A to nie jest po prostu Toblerone?
|
#3693 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej słonka
Dziękuję za tyyyle miłych słów mam teraz banana od ucha do ucha ![]() Brumku jutro poszukam jeszcze jakis fotek kuchni i z checią się podziele a czekolada to gorzka tomberlone (mąż wiedział jak zaczęcic mnnie do zdjęć )ode mnie własnie wyszli goście ![]() musze troche ogarnąć i męza zaciągnąć do sypialni bo średnio wyglą ![]() Dziewczyny, a wy tak piszecie o chustach, czy zaczynacie nosic tak od początku czy dopiero po którymś tygodniu ![]() caly czas mysle jak kregosłup takiego maluszka układa sie w chuście?
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana
Telik przepiekna sesja śliczna z Ciebie kobieta dzieciaczki wszystkie a my juz od 5.40 nie spimy Nati 2x sie budziła w nocy standard ide zrobic sniadanie starszej corce a poxiej sobie Nati we wtorek konczy miesiac i idziemy do lekarza a za 2 tyg, szczepieni8e koncze bo mała mam na rekach i pisze jedna reka a zaczyna marudzic |
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas dziś wielki dzień-ich Chrzest Święty,w dodatku dziewczyny obudziły się tylko raz na jedzonko-dały mamie pospać chodź ja poszłam o 1 spać...
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej mamusie
![]() U nas w nocy jedzienie 0 1, 4 i 7 czyli norma. Wybieramy sie później na wystawe psów do Sopotu, Sara zaliczy pierwsza wystawe w życiu MIŁEJ NIEDZIELI |
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś ciężka noc. dołączam do klubu niewyspanych. to dopiero jego druga noc w domu, a ja się zastanawiam co robic. cały dzień ja tylko zmieniałam cyce, bo co 2-3 godziny chciał jeśc. jak zasypiał to spał dwa razy na mnie a resztę przespał w łóżeczku. wieczorem kładziemy go spac i dupa. w swoim łóżeczku nie. ssanie mu sie włączyło i do piersi, po czym zasypia, a chcemy go przenieśc do łóżeczka to bek. po kilku próbach skapitulowaliśmy i spał z nami, a w zasadzie przyklejony do mnie . trochę pochrapał i potem tylko na jedzenie się budził . T. się strasznie stresował że go zgnieciemy, wiec wyciągnęliśmy rogala i zrobiliśmy ogrodzenie dla młodego i tak spal. dobrze że mamy duże łóżko to jakoś się zmieściliśmy.ale nie wyobrażam sobie kontynuacji tego. poza tym sutki już mnie zaczynaja bolec, podwozie też. jak się myję to poprostu zimną woda prysznicem polewam. nie dotykam. a wy jak to robicie? nie zalecały tu położne żadnych środków i sie zastanawiam czy stosowac tantum rosa, czy nie . i dalej chodzę jak kaczka. też tak miałyscie?i jak długo to jeszcze potrwa?![]() ps. zdjęcia Emila postaram się wstawic wkrótce. ma troszkę siniaczków na twarzy i okaleczeń przez te kleszcze i wygląda jak po walce bokserskiej.
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
telik super zdj.Śliczna mamuśka z Ciebie My 3 pobudki na dodatek mały coś kupy nie może zrobić ![]() Bella udanych chrzcin u mnie ładna pogoda chyba się przejdziemy do zoo
|
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski!
Widze, ze jak na razie u wiekszosci nocka znosna, oby tak dalej! U mnie tez, choc przy zmianie boku boli mnie spojenie... Poza tym macica zaczyna cwiczyc Brumku oj duzy brzuch naprawde jest ciezarem, slodkim, bo slodkim, ale jednak.... Bella kciukasy za dzisiejsza uroczystosc! |
|
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zrobiło mi się zgrupienie na piersi pewnie zaczyna mi się stan zapalny, w nocy karmiłam małego na leżąco i pewnie źle ściągnął, proszę Was o szybkie rady co robić, jak narazie młodego ciągle przystawiam do tej piersi i na 4 minut ściągam laktatorem, efektu nie widzę....
|
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
kmat rozgrzej piers - cieply prysznic, masaz, a potem przystaw malego. No chyba ze nie chce, to ewentualnie laktator, ale maly bedzie lepszy. Mi to pomoglo.
Dziewczyny ponawiam pytanie o mleka HA, ktoras stosuje? |
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Kmat- mi dała położna dobrą bardzo dobrą rade, ODCIĄGAC TYLE TYLKO,ŻEBY POCZUC ULGĘ. nie za dużo bo się dodatkowo nakręci laktację!!!!!!!!!!!U MNIE ZADZIAŁAŁO
![]() KOLINA SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!! ![]()
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do teściowej, martwi się że się obie z Sarą męczycie i chce pomóc, podsunąć jakiś pomysł. Reagujesz zbyt emocjonalnie bo masz jej dość, czujesz się chyba osaczona. Ja też tak miałam kiedy pomieszkiwałam z teściami. Przyznaje że moje reakcje nie były adekwatne, ale wszystko mnie denerwowało, bo miałam dużą potrzebę niezależności. Chyba jesteśmy podobne. W każdym razie, nie obraź się, ale nie da się pogodzić Twojej potrzeby pomocy (obiady) i zainteresowania z jej strony z "nie wtrącaniem się" do opieki nad Sarą. Mam nadzieję, że ułoży się wam jakoś. A okład - to chodzi o coś ciepłego na brzuszek. |
||
|
|
|
#3704 | |||
|
Raczkowanie
|
Super sesja!!!. Na prawdę wygląda to jak jakaś profesjonalna sesja do jakiegoś magazynu. Kuchnia też cudowna
Cytat:
Dziewczyny które jeszcze nie rodziły, zauważcie pewną regułę, dziewczyny, które rodziły aktywnie, często na stojąco bardzo szybko urodziły. Ja jestem bardzo za aktywnym porodem, sama tak rodziłam, cały czas na piłce, albo stałam, chodziłam, prysznic, parte na stojąco i myślę ze tylko dlatego akcja u mnie szybko postępowała i urodziłam w 4 godziny. Także proszę Was bardzo, mimo, że będzie bolało i może nie będziecie miały siły, albo ochoty na jakieś wygibasy na piłce, czy przyjdzie was taka myśl, "że chcecie się położyć, bo już nie macie siły" czy będziecie przerażone rodzeniem na stojąco, to NIE PODDAJCIE SIĘ TAK ŁATWO, NIE BÓJCIE SIĘ PORODU AKTYWNEGO ON NA PRAWDĘ POMOŻE WAM SZYBCIEJ URODZIĆ!!! I jeszcze jedno oddychanie tez jest bardzo ważne, zmniejsza odczuwalność bólu, szczególnie przy skurczach przed partymi, kiedy są one najsilniejsze (przy rozwarciu na 3,5 palca). Cytat:
u mnie to nie przeszło, podmywanie samą wodą i tantum rose nie było dla mnie wystarczające, cały czas czułam się tam "brudna, niedomyta", i do tego bolało i szczypało. Po 3 dniach w domu, kazałam mężowi kupić płyn do higieny z ziajki z kwasem mlekowym (miałam w ciąży próbkę i mi się spodobał) i wiecie co od razu lepiej się czułam, i już po 1 dniu mniej bolało). Może to zbieg okoliczności z tym, ze mniej bolało , ale ważne było dla mnie też to poczucie czystości. Cytat:
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-08-14 o 09:51 |
|||
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam jakieś spotkanie w klubie kangura tam dzewczyny fachowo powiedzą jak nosić takiego malucha, mnie dziewczyna pokazywała taki patent, ze zawijała tetre w materiał tak zeby szyja była dobrze podparta (takim rulonem), ja czekam na becikowe i kupuje chuste i zaczynamy sie nosić ![]() Aha i mówiła, ze na początek kupić używaną,bojest złamana i łatwiej się dociąga, nowe są sztywniejsze |
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
ciężko was nadrobić - czasem w nocy coś podczytuję jak karmię
![]() byliśmy wczoraj na kursie chustowania i zaczęliśmy się owijać baaardzo fajnie kupiliśmy tkaną chustę bo z elastycznej można zrobić mniej węzłow i na krócej starcza. a tak to wydaje mi się, że albo espumisan albo biogaia działają bo łatwiej kupy idą carmela- powodzenia! życzę co najmniej BOGa
|
|
|
|
#3707 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za pierwszą wystawę SaryCytat:
musze poszukac "klubu Kangura" co u mnie w małym miescie bedzie ciezkie, zobaczymy ja malutki sie urodzi Cytat:
a co do aktywnego porodu to marzy mi sie, zobaczymy jak to u mnie w szpitalu pójdzie bo to mała porodówka i nie wiem czy piłke nawet mają(chyba że swoją przywiozę jak mi pozwolą) 3 faza porodu wiem że jest mozliwa tylko w pozycji w pół leżącej.Ale zobaczymy jak to pójdzie. mam obawy że bede miękka i że włączy mi sie "narzekaczka" strasznie bym tego nie chciała Bólu jako takiego sie nie boje, on jest nieunikniony ale z drugiej strony nie wiem jaki on jest i nie wiem jak na niego zareguje na razie mam plan być dzielna ![]() AgaGuernsey śliczna fotka w klubie, brzuszek nie za wielki taki uroczy ale mam dzis lenia przegońcie mnie do jakieś pracy chyba wyciągne mate , piłke i poruszam swoje cielsko troche
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou jest Ci napewno łatwiej, mniej Cię to rusza bo to Twoje drugie dziecko
Ja też wiem, że to normalne że to minie, ale boli mnie kiedy widzę że się męczy...A co do jedzenia, to też mam zamiar powoli wprowadzać już nowe rzeczy
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewuszki
Mam chwilę spokoju bo Robaczek śpi. Telik zdjęcia są świetne- zazdroszczę takie sesji ![]() My już można powiedzieć w miarę się dotarliśmy. Maluch już ma swoje godziny snu i jedzenia. Chociaż wiadomo, że czasami coś się przestawi. No i codziennie od 19-20 kolka. Wtedy wysiadam psychicznie i mam go ochotę zostawić i uciec. W nocy też nie jest źle- mamy dwa budzenia o 1 i o 4, potem o 7 i jak dobrze pójdzie to do 10 czasami jeszcze pośpimy- ale o to trzeba trochę walczyć ;] Jak się w nocy budzi to czasami po prostu kwęknie tylko cichutko, nie otwiera nawet oczu i czeka na butlę i w sumie je i zasypia od razu. Odstępstwa się zdarzają i wtedy trzeba usypiać przez godzinę. Albo zaśnie na butli, zrobi kupkę- przebieranie i się rozbudza, zaśnie po 30 min i dostaje czkawki ![]() Ostatnio jak była u mnie przyjaciółka z córeczką 4-letnią to się skasztanił i go przebierałam, a on dorobił...na mnie- na bluzkę, spodnie, skarpetki i podłogę Co do siusiaków..to mówię Wam..wpadłam w jakąś obsesję :brz ydal: w sensie, że ahhh lepiej mnie nie zostawiać samej z żadnym mężczyzną
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Przekazuje tylko, że Kolina i Dawidek wychodzą dzisiaj ze szpitala.
Uciekam bo susełek się już budzi
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zadomowienie
|
Telik, najlepiej byłoby gdybyś cały czas w ciąży chodziła
Cytat:
Szymuś taki zawadiaka Aaniu, żeby chrzciny przebiegły spokojnie i miło Szwagierka zlewaj Cytat:
To wszystkiego dobrego dziewczynkom! |
||
|
|
|
#3712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Witam w ważnym dla mnie dniu: naszej 10 rocznicy!!! Cytat:
WIem, że są całe stowrzyszenia które to polecają i zachwalają pod niebiosa przytaczają dużo niby-naukowych powodów, sama idea tez mi sie podoba. Ale jednak rozmawiałam z 3 niezależnymi fizjoterapeutami i każdy miał duże obiekcje. Nawet chusty polecane jako te dla noworodka, w których ponoć dziecko ma pozycję optymalną itp, wymuszają wg. nich skręcenie tułowia lub - przy innym ułożeniu - trzymanie nóżek jak przy siedzeniu, co szkodzi rozwojowi prawidłowej postawy kręgosłupa...Nie chcę tu nikomu podpaść oczywiście, każdy robi jak uważa, ale ja zrezygnuję, mimo że kusiło ![]() Ci specjaliści zgodnie tez mówili, że można chustować bezpiecznie DO 6 tygodnia życia, bo wtedy jeszcze taka pozycja na fasolkę jest ok (później już ogranicza rozwój) oraz PO ok 7 miesiącu, kiedy dziecko samo już zaczyna siedzieć (ale wtedy to dość ciężki do noszenia kloc ).Cytat:
![]() I u nasze Ani też!!! ![]() Cytat:
Wyraźnie zaczyna się coś dziać w tym moim organizmie Ale spoko, liczę że to będzie stopniowy proces ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3713 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
spokojnie do 6 tygodni moze odpadac Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumek za rocznicę. Jakieś plany na świętowanie?Bella Aania oby chrzciny były udane. AgaG śniło mi się dzisiaj, że dostałaś bóli i pojechałaś na porodówkę...W ogóle ostatnio cały czas mi się śni porodówka, wizyty u gina. Dzisiaj na przykład miałam mieć rozwarcie na 3 cm, za dużo myślę .
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMKU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA CIEBIE I MĘŻA Z OKAZJI WASZEJ 10-TEJ ROCZNICY, JESZCZE DUŻO DUŻO TAKICH ROCZNIC
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Was nie nadrobiłam do końca, ale wieczorem to zrobię
![]() Boję się trochę tego wywoływanego porodu, wogóle porodu, ale cóż zrobic? Dzisiaj rano jak zamiatałam poczułam że mam mokre nogi do połowy ud-dotknęłam, a to było śluzowate takie coś....nie wiem co to?później juz tego nie było i skurczy też nie, więc pewnie to nie wody( a swoja drogą, wody płodowe mają konsystencję tak jak zwykła woda, czy śluzowate?) |
|
|
|
#3717 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Stapelka sliczna Zuzia! A w chuscie widac, ze sie jej podoba, fajny taki usmieszek....
Dziekuje kochana! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!! (my mamy za 2 dni - 8 rocznice) Widze, ze u Ciebie tez cos sie zaczyna dziac, to cieszy, prawda? A co do aktywnego porodu, to moje marzenie takze, ale jak bedzie, to sie zobaczy... Cytat:
Co do snow o tematyce "okoloporodowej", ja tez mam coraz czestsze takie, ale nic dziwnego, bo jesli nawet swiadomie o tym nie myslimy, to jednak ten temat, gdzies nam tam w glowie krazy i potem takie skutki... Ciekawe jak tam nasze forumowe anioleczki, ktore dzisiaj maja chrzest, czy juz po? |
||||
|
|
|
#3718 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie koleżanka bedzie dobrze ![]() Cytat:
czekaliśmy 4 tygodnie ale to zależy od kobiety jak sie czuje i czy wszystko sie zagoiło ![]() Ale fajne minki Dlatego przerzuciliśmy sie tylko na avent i jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
ja miałam aktywny poród i nie mogłam urodzić a co do oddychania to zgadzam sie z Tobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ania Bella udanych imprez i spokojnych dzieciaczków ![]() A mnie o 6 rano budzi wołanie Tża - ratunku !!! Szybko wyskakuje z łóżka i patrze a tu wielka koopa pampers przebrał na przewijak Tża i podłoge |
|||||||
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Teraz właśnie wychodzimy do znajomych w krótkie odwiedzinki - kawa w ogródku. A ze świętowania to zaliczyliśmy wspólną długaśną kąpiel i daliśmy sobie prezent I tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba jednak nie będą musieli wywoływać ![]() Dziękuję pięknie
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
hej babeczki
Brumku gratki wszystkiego najlepszego :roza :nie nadrobię was nigdy hehehe ale robiliśmy garderobę za tydzień chrzest i masa roboty ![]() : brzydal:ale żyjemy i mamy się dobrze ![]() ile nowych mamuś ![]() oooo hoooo mały woła....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

)

zębole
A nie chce miec sytuacji jak u Agni 

wrzucam fotki z dzisiaj 

Szwagierka zlewaj
i siedzi.