Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 23:20   #3691
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u nas dziś grill i trochę znajomych się zjechało(jeszcze trwa ale ja już z dzieciakami zostałam), Lilka była bardzo grzeczna, zamotałam się z nią w chustę i przespała całą imprezę
Filip też był mega grzeczny, wszyscy się nim zachwycali a mamuśka mogła się trochę grillowego jedzonka najeśc i Karmi opić
(Natka, iustyna -przepraszam. )

W ogóle może ja jestem jakaś wyrodna matka bo Wy tak wszystkie piszecie że dzieci się mecza itd, to Lilka też stęka i męczy się przy kupie, wierci się na bączka i no wybudza się przez sen żeby bąka puścić.
a mnei to jakoś nie rusza bo wiem że to raczej normalne i minie... na szczescie ona robi kupe co drugi dzień a nie parę dziennie.. może powinnam się bardziej przejmować
Mnie nie przepraszaj ja już normalnie jem bo karmię tylko MM . Wyrodna też nie jesteś. Jakby to było tylko wybudzanie, to też bym się nie przejmowała tylko, że Zuzka drze się z bólu czasami, potem idzie bączek i ulga. Ona się wydziera, robi bordowa i spina. Widać, że ją coś boli. Też wiem, że z tego wyrośnie, więc się tak mocno jak przy Kubie nie martwię. Żal mi jej tylko.

Piszesz, że mała robi kupę co drugi dzień - też taką gęstą? Na piersi to jest rzadka i nie śmierdzi a teraz mała jak walnęła kupę, to Kubę wąchałam bo myślałam, że to on tak się "skichał" . (bo on to jest taki mały śmierdziuch, jak strzeli "cichacza" to trzeba uciekać albo wietrzyć, a najlepsze, że nie chce się przyznać)

Ciesz się, że wszystko tak ładnie się układa i mała jest bezproblemowa albo prawie bezproblemowa.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:34   #3692
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Telik boskie zdjęcia ale mnie intryguje co Ty tam wcinasz
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja też w pierwszym momencie nie wiedziałam co Telik je a to chyba taka czekolada (podłużny blok w kształcie trójkąta).
A to nie jest po prostu Toblerone?
Stary 2011-08-14, 00:54   #3693
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej słonka

Dziękuję za tyyyle miłych słów
mam teraz banana od ucha do ucha
Brumku jutro poszukam jeszcze jakis fotek kuchni i z checią się podziele

a czekolada to gorzka tomberlone (mąż wiedział jak zaczęcic mnnie do zdjęć )

ode mnie własnie wyszli goście
musze troche ogarnąć i męza zaciągnąć do sypialni bo średnio wyglą

Dziewczyny, a wy tak piszecie o chustach,
czy zaczynacie nosic tak od początku czy dopiero po którymś tygodniu
caly czas mysle jak kregosłup takiego maluszka układa sie w chuście?
Stary 2011-08-14, 07:23   #3694
agadus
Wtajemniczenie

witajcie z rana

Telik przepiekna sesja śliczna z Ciebie kobieta

dzieciaczki wszystkie

a my juz od 5.40 nie spimy Nati 2x sie budziła w nocy standard ide zrobic sniadanie starszej corce a poxiej sobie Nati we wtorek konczy miesiac i idziemy do lekarza a za 2 tyg, szczepieni8e koncze bo mała mam na rekach i pisze jedna reka a zaczyna marudzic

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 07:33   #3695
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry!
U nas dziś wielki dzień-ich Chrzest Święty,w dodatku dziewczyny obudziły się tylko raz na jedzonko-dały mamie pospać chodź ja poszłam o 1 spać...
Stary 2011-08-14, 07:36   #3696
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hej hej mamusie

U nas w nocy jedzienie 0 1, 4 i 7 czyli norma.
Wybieramy sie później na wystawe psów do Sopotu, Sara zaliczy pierwsza wystawe w życiu

MIŁEJ NIEDZIELI

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 07:49   #3697
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a ja zaczelam juz wygladac, bo mnie ostatnio polozna pocieszyla i powiedziala, ze mała wyglada na duze dziecko A nie chce miec sytuacji jak u Agni
mam nadzieję, że cię ominie

Dziś ciężka noc. dołączam do klubu niewyspanych. to dopiero jego druga noc w domu, a ja się zastanawiam co robic. cały dzień ja tylko zmieniałam cyce, bo co 2-3 godziny chciał jeśc. jak zasypiał to spał dwa razy na mnie a resztę przespał w łóżeczku. wieczorem kładziemy go spac i dupa. w swoim łóżeczku nie. ssanie mu sie włączyło i do piersi, po czym zasypia, a chcemy go przenieśc do łóżeczka to bek. po kilku próbach skapitulowaliśmy i spał z nami, a w zasadzie przyklejony do mnie. trochę pochrapał i potem tylko na jedzenie się budził . T. się strasznie stresował że go zgnieciemy, wiec wyciągnęliśmy rogala i zrobiliśmy ogrodzenie dla młodego i tak spal. dobrze że mamy duże łóżko to jakoś się zmieściliśmy.ale nie wyobrażam sobie kontynuacji tego.
poza tym sutki już mnie zaczynaja bolec, podwozie też. jak się myję to poprostu zimną woda prysznicem polewam. nie dotykam. a wy jak to robicie? nie zalecały tu położne żadnych środków i sie zastanawiam czy stosowac tantum rosa, czy nie. i dalej chodzę jak kaczka. też tak miałyscie?i jak długo to jeszcze potrwa?

ps. zdjęcia Emila postaram się wstawic wkrótce. ma troszkę siniaczków na twarzy i okaleczeń przez te kleszcze i wygląda jak po walce bokserskiej.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 07:57   #3698
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hej mamuśki
telik super zdj.Śliczna mamuśka z Ciebie
My 3 pobudki na dodatek mały coś kupy nie może zrobić
Bella udanych chrzcin

u mnie ładna pogoda chyba się przejdziemy do zoo
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 08:07   #3699
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej mamuski!

Widze, ze jak na razie u wiekszosci nocka znosna, oby tak dalej!
U mnie tez, choc przy zmianie boku boli mnie spojenie...
Poza tym macica zaczyna cwiczyc, ciesze sie, bo moze porod sam sie zacznie.

Brumku oj duzy brzuch naprawde jest ciezarem, slodkim, bo slodkim, ale jednak....
Bella kciukasy za dzisiejsza uroczystosc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:26   #3700
kmat
Rozeznanie

dziewczyny zrobiło mi się zgrupienie na piersi pewnie zaczyna mi się stan zapalny, w nocy karmiłam małego na leżąco i pewnie źle ściągnął, proszę Was o szybkie rady co robić, jak narazie młodego ciągle przystawiam do tej piersi i na 4 minut ściągam laktatorem, efektu nie widzę....
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:32   #3701
CrazyMachine
Zadomowienie

kmat rozgrzej piers - cieply prysznic, masaz, a potem przystaw malego. No chyba ze nie chce, to ewentualnie laktator, ale maly bedzie lepszy. Mi to pomoglo.

Dziewczyny ponawiam pytanie o mleka HA, ktoras stosuje?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:35   #3702
BABONIK
Zadomowienie

Kmat- mi dała położna dobrą bardzo dobrą rade, ODCIĄGAC TYLE TYLKO,ŻEBY POCZUC ULGĘ. nie za dużo bo się dodatkowo nakręci laktację!!!!!!!!!!!U MNIE ZADZIAŁAŁO

KOLINA SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:46   #3703
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas dziś wielki dzień-ich Chrzest Święty,w dodatku dziewczyny obudziły się tylko raz na jedzonko-dały mamie pospać chodź ja poszłam o 1 spać...
To wielki dzień dla was. Gratulacje

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wysypka objęła cała klatkę piersiową i plecy
Po kąpieli darła się jakby ktoś ją ze skóry obdzierał, taki atak kolki był chyba.
Przyleciała teściowa, ja w tym czasie przemywałam pępek i:
- to pewnie ją boli
- a może to uszy- bo za każdym razem jak na spacer wychodziłyśmy to tylko pieprzyła że uszka jej wystają spod czapki- aluzja...
-jak przystawiłam do cycka- czy jak naduszę to mi dużo leci czy mało- tak jakbym dziecko do pustego cycka przystawiała
-żebym zrobiła okład na kolki ( ciekawe jaki)
Ona chyba myśli że ja nie mam jakiegokolwiek pojęcia o dzieciach.
Nie dogadam się z tą kobietą, w życiu, nie przełamię się.
A w końcu byłaś z tą wysypką u lekarza?
Co do teściowej, martwi się że się obie z Sarą męczycie i chce pomóc, podsunąć jakiś pomysł. Reagujesz zbyt emocjonalnie bo masz jej dość, czujesz się chyba osaczona. Ja też tak miałam kiedy pomieszkiwałam z teściami. Przyznaje że moje reakcje nie były adekwatne, ale wszystko mnie denerwowało, bo miałam dużą potrzebę niezależności. Chyba jesteśmy podobne. W każdym razie, nie obraź się, ale nie da się pogodzić Twojej potrzeby pomocy (obiady) i zainteresowania z jej strony z "nie wtrącaniem się" do opieki nad Sarą. Mam nadzieję, że ułoży się wam jakoś.
A okład - to chodzi o coś ciepłego na brzuszek.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:49   #3704
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Tylko sie nie śmiać z moich ud
Super sesja!!!. Na prawdę wygląda to jak jakaś profesjonalna sesja do jakiegoś magazynu. Kuchnia też cudowna

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Udało mi się w końcu sklecić swój opis porodu, także miłego czytania

Fajny opis porodu, bardzo sprawnie Ci to poszło.

Dziewczyny które jeszcze nie rodziły, zauważcie pewną regułę, dziewczyny, które rodziły aktywnie, często na stojąco bardzo szybko urodziły. Ja jestem bardzo za aktywnym porodem, sama tak rodziłam, cały czas na piłce, albo stałam, chodziłam, prysznic, parte na stojąco i myślę ze tylko dlatego akcja u mnie szybko postępowała i urodziłam w 4 godziny. Także proszę Was bardzo, mimo, że będzie bolało i może nie będziecie miały siły, albo ochoty na jakieś wygibasy na piłce, czy przyjdzie was taka myśl, "że chcecie się położyć, bo już nie macie siły" czy będziecie przerażone rodzeniem na stojąco, to NIE PODDAJCIE SIĘ TAK ŁATWO, NIE BÓJCIE SIĘ PORODU AKTYWNEGO ON NA PRAWDĘ POMOŻE WAM SZYBCIEJ URODZIĆ!!!
I jeszcze jedno oddychanie tez jest bardzo ważne, zmniejsza odczuwalność bólu, szczególnie przy skurczach przed partymi, kiedy są one najsilniejsze (przy rozwarciu na 3,5 palca).

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja bez nadrabiania bo nie ma czasu wrzucam fotki z dzisiaj

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że cię ominie

poza tym sutki już mnie zaczynaja bolec, podwozie też. jak się myję to poprostu zimną woda prysznicem polewam. nie dotykam. a wy jak to robicie? nie zalecały tu położne żadnych środków i sie zastanawiam czy stosować tantum rosa, czy nie. i dalej chodzę jak kaczka. też tak miałyście?i jak długo to jeszcze potrwa?
U mnie na szkole rodzenia mówili, że tantum rosa jak najbardziej tak, a jie używać żadnych płynów do higieny, ALE...
u mnie to nie przeszło, podmywanie samą wodą i tantum rose nie było dla mnie wystarczające, cały czas czułam się tam "brudna, niedomyta", i do tego bolało i szczypało. Po 3 dniach w domu, kazałam mężowi kupić płyn do higieny z ziajki z kwasem mlekowym (miałam w ciąży próbkę i mi się spodobał) i wiecie co od razu lepiej się czułam, i już po 1 dniu mniej bolało). Może to zbieg okoliczności z tym, ze mniej bolało , ale ważne było dla mnie też to poczucie czystości.

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dziewczyny zrobiło mi się zgrupienie na piersi pewnie zaczyna mi się stan zapalny, w nocy karmiłam małego na leżąco i pewnie źle ściągnął, proszę Was o szybkie rady co robić, jak narazie młodego ciągle przystawiam do tej piersi i na 4 minut ściągam laktatorem, efektu nie widzę....
masowanie tego zgrubienia, najlepiej z oliwką, i okłady z zimnej kapusty. No i oczywiście ściąganie nadmiaru.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

Edytowane przez madzia1k1
Czas edycji: 2011-08-14 o 09:51
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 10:04   #3705
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Hej słonka

Jak chusta jest dobrze dociągnięta to kręgosłup jest dobrze podparty, ale zawsze warto zasięgnąć rady ortopedy wczesniej. My na usg bioderek dostaliśmy polecenie,zeby małą czasem nosić w pionie na żabkę, za to unikać pozycji kołyski, gdzie bioderka są ściśnięte.
ja polecam jakieś spotkanie w klubie kangura tam dzewczyny fachowo powiedzą jak nosić takiego malucha, mnie dziewczyna pokazywała taki patent, ze zawijała tetre w materiał tak zeby szyja była dobrze podparta (takim rulonem), ja czekam na becikowe i kupuje chuste i zaczynamy sie nosić
Aha i mówiła, ze na początek kupić używaną,bojest złamana i łatwiej się dociąga, nowe są sztywniejsze

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 10:35   #3706
Stapelka
Rozeznanie

ciężko was nadrobić - czasem w nocy coś podczytuję jak karmię

byliśmy wczoraj na kursie chustowania i zaczęliśmy się owijać baaardzo fajnie
kupiliśmy tkaną chustę bo z elastycznej można zrobić mniej węzłow i na krócej starcza.

a tak to wydaje mi się, że albo espumisan albo biogaia działają bo łatwiej kupy idą

carmela- powodzenia! życzę co najmniej BOGa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1825 [1600x1200].jpg (53,1 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1841 [1600x1200].jpg (126,8 KB, 55 załadowań)
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 11:10   #3707
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Dzień dobry!
życzę wam pięknego dnia

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Hej hej mamusie

U nas w nocy jedzienie 0 1, 4 i 7 czyli norma.
Wybieramy sie później na wystawe psów do Sopotu, Sara zaliczy pierwsza wystawe w życiu

MIŁEJ NIEDZIELI
za pierwszą wystawę Sary

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jak chusta jest dobrze dociągnięta to kręgosłup jest dobrze podparty, ale zawsze warto zasięgnąć rady ortopedy wczesniej. My na usg bioderek dostaliśmy polecenie,zeby małą czasem nosić w pionie na żabkę, za to unikać pozycji kołyski, gdzie bioderka są ściśnięte.
ja polecam jakieś spotkanie w klubie kangura tam dzewczyny fachowo powiedzą jak nosić takiego malucha, mnie dziewczyna pokazywała taki patent, ze zawijała tetre w materiał tak zeby szyja była dobrze podparta (takim rulonem), ja czekam na becikowe i kupuje chuste i zaczynamy sie nosić
Aha i mówiła, ze na początek kupić używaną,bojest złamana i łatwiej się dociąga, nowe są sztywniejsze
Dziękuję za info
musze poszukac "klubu Kangura" co u mnie w małym miescie bedzie ciezkie, zobaczymy ja malutki sie urodzi
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Super sesja!!!. Na prawdę wygląda to jak jakaś profesjonalna sesja do jakiegoś magazynu. Kuchnia też cudowna

Fajny opis porodu, bardzo sprawnie Ci to poszło.

Dziewczyny które jeszcze nie rodziły, zauważcie pewną regułę, dziewczyny, które rodziły aktywnie, często na stojąco bardzo szybko urodziły. Ja jestem bardzo za aktywnym porodem, sama tak rodziłam, cały czas na piłce, albo stałam, chodziłam, prysznic, parte na stojąco i myślę ze tylko dlatego akcja u mnie szybko postępowała i urodziłam w 4 godziny. Także proszę Was bardzo, mimo, że będzie bolało i może nie będziecie miały siły, albo ochoty na jakieś wygibasy na piłce, czy przyjdzie was taka myśl, "że chcecie się położyć, bo już nie macie siły" czy będziecie przerażone rodzeniem na stojąco, to NIE PODDAJCIE SIĘ TAK ŁATWO, NIE BÓJCIE SIĘ PORODU AKTYWNEGO ON NA PRAWDĘ POMOŻE WAM SZYBCIEJ URODZIĆ!!!
I jeszcze jedno oddychanie tez jest bardzo ważne, zmniejsza odczuwalność bólu, szczególnie przy skurczach przed partymi, kiedy są one najsilniejsze (przy rozwarciu na 3,5 palca).

U mnie na szkole rodzenia mówili, że tantum rosa jak najbardziej tak, a jie używać żadnych płynów do higieny, ALE...
u mnie to nie przeszło, podmywanie samą wodą i tantum rose nie było dla mnie wystarczające, cały czas czułam się tam "brudna, niedomyta", i do tego bolało i szczypało. Po 3 dniach w domu, kazałam mężowi kupić płyn do higieny z ziajki z kwasem mlekowym (miałam w ciąży próbkę i mi się spodobał) i wiecie co od razu lepiej się czułam, i już po 1 dniu mniej bolało). Może to zbieg okoliczności z tym, ze mniej bolało , ale ważne było dla mnie też to poczucie czystości.
.
U mnie w szpitalu polecają zarówno tantum rosa jak i bezzapachowe płyny z kwasem mlekowym
a co do aktywnego porodu to marzy mi sie, zobaczymy jak to u mnie w szpitalu pójdzie bo to mała porodówka i nie wiem czy piłke nawet mają(chyba że swoją przywiozęjak mi pozwolą) 3 faza porodu wiem że jest mozliwa tylko w pozycji w pół leżącej.
Ale zobaczymy jak to pójdzie.

mam obawy że bede miękka i że włączy mi sie "narzekaczka"
strasznie bym tego nie chciała
Bólu jako takiego sie nie boje, on jest nieunikniony
ale z drugiej strony nie wiem jaki on jest i nie wiem jak na niego zareguje
na razie mam plan być dzielna
AgaGuernsey śliczna fotka w klubie, brzuszek nie za wielki taki uroczy

ale mam dzis lenia
przegońcie mnie do jakieś pracy
chyba wyciągne mate , piłke i poruszam swoje cielsko troche
Stary 2011-08-14, 11:29   #3708
Natka_
Zakorzenienie

Youyou jest Ci napewno łatwiej, mniej Cię to rusza bo to Twoje drugie dziecko Ja też wiem, że to normalne że to minie, ale boli mnie kiedy widzę że się męczy...
A co do jedzenia, to też mam zamiar powoli wprowadzać już nowe rzeczy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 11:45   #3709
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry Dziewuszki

Mam chwilę spokoju bo Robaczek śpi.

Telik
zdjęcia są świetne- zazdroszczę takie sesji

My już można powiedzieć w miarę się dotarliśmy. Maluch już ma swoje godziny snu i jedzenia. Chociaż wiadomo, że czasami coś się przestawi. No i codziennie od 19-20 kolka. Wtedy wysiadam psychicznie i mam go ochotę zostawić i uciec. W nocy też nie jest źle- mamy dwa budzenia o 1 i o 4, potem o 7 i jak dobrze pójdzie to do 10 czasami jeszcze pośpimy- ale o to trzeba trochę walczyć ;] Jak się w nocy budzi to czasami po prostu kwęknie tylko cichutko, nie otwiera nawet oczu i czeka na butlę i w sumie je i zasypia od razu. Odstępstwa się zdarzają i wtedy trzeba usypiać przez godzinę. Albo zaśnie na butli, zrobi kupkę- przebieranie i się rozbudza, zaśnie po 30 min i dostaje czkawki

Ostatnio jak była u mnie przyjaciółka z córeczką 4-letnią to się skasztanił i go przebierałam, a on dorobił...na mnie- na bluzkę, spodnie, skarpetki i podłogę a Mała stwierdziła, że ma dużego siusiaka

Co do siusiaków..to mówię Wam..wpadłam w jakąś obsesję :brz ydal: w sensie, że ahhh lepiej mnie nie zostawiać samej z żadnym mężczyzną A jak patrzę na zdjęcia Czesia i słucham muzyki to aszzzz ciary

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:00   #3710
brunetka2000
Zakorzenienie

Przekazuje tylko, że Kolina i Dawidek wychodzą dzisiaj ze szpitala.

Uciekam bo susełek się już budzi
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:18   #3711
wodaqua
Zadomowienie

Telik, najlepiej byłoby gdybyś cały czas w ciąży chodziła

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hmm nieśmiało zapytam po jakim czasie od porodu można teges-śmeges
Mamy rocznice w czwartek i jestem ciekawa, na czym się zakończy
Mnie lekarz powiedział, że 6 tygodni, a taka połozna, niezła agentka powiedziała, że "jak przestanie ci lecieć"

Szymuś taki zawadiaka

Aaniu, żeby chrzciny przebiegły spokojnie i miło Szwagierka zlewaj

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W ogóle może ja jestem jakaś wyrodna matka bo Wy tak wszystkie piszecie że dzieci się mecza itd, to Lilka też stęka i męczy się przy kupie, wierci się na bączka i no wybudza się przez sen żeby bąka puścić.
a mnei to jakoś nie rusza bo wiem że to raczej normalne i minie... na szczescie ona robi kupe co drugi dzień a nie parę dziennie.. może powinnam się bardziej przejmować
Ja mam podobni, wprawdzie problemy jakieś straszne się jeszcze nie zaczęły (i oby nie ruszyły wcale!), ale jak mała kwęka, płacze po kąpieli czy grymasi na coś, to jakos normalnie to traktuję, jako kolej rzeczy.

Cytat:
Dzień dobry!
To wszystkiego dobrego dziewczynkom!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:29   #3712
brumek
Zakorzenienie

Cześć kobitki
Witam w ważnym dla mnie dniu:
naszej 10 rocznicy!!!

Cytat:
Ja nie będę chustować niestety właśnie dlatego WIem, że są całe stowrzyszenia które to polecają i zachwalają pod niebiosa przytaczają dużo niby-naukowych powodów, sama idea tez mi sie podoba. Ale jednak rozmawiałam z 3 niezależnymi fizjoterapeutami i każdy miał duże obiekcje. Nawet chusty polecane jako te dla noworodka, w których ponoć dziecko ma pozycję optymalną itp, wymuszają wg. nich skręcenie tułowia lub - przy innym ułożeniu - trzymanie nóżek jak przy siedzeniu, co szkodzi rozwojowi prawidłowej postawy kręgosłupa...
Nie chcę tu nikomu podpaść oczywiście, każdy robi jak uważa, ale ja zrezygnuję, mimo że kusiło
Ci specjaliści zgodnie tez mówili, że można chustować bezpiecznie DO 6 tygodnia życia, bo wtedy jeszcze taka pozycja na fasolkę jest ok (później już ogranicza rozwój) oraz PO ok 7 miesiącu, kiedy dziecko samo już zaczyna siedzieć (ale wtedy to dość ciężki do noszenia kloc ).

Cytat:
U nas dziś wielki dzień-ich Chrzest Święty,w dodatku dziewczyny obudziły się tylko raz na jedzonko-dały mamie pospać
No to kciuki, żeby wszystko łądnie się udało
I u nasze Ani też!!!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Widze, ze jak na razie u wiekszosci nocka znosna, oby tak dalej!
U mnie tez, choc przy zmianie boku boli mnie spojenie...
Poza tym macica zaczyna cwiczyc, ciesze sie, bo moze porod sam sie zacznie.
U mnie już dwie noce trochę mniej znośne Wyraźnie zaczyna się coś dziać w tym moim organizmie Ale spoko, liczę że to będzie stopniowy proces

Cytat:
Ja też zamierzam, o ile sie uda... Bo przed porodem to sobie można planować, a potem życie to koryguje i często z planów nici

Cytat:
Super! Czekamy
Stary 2011-08-14, 12:35   #3713
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Gratulacje

Pestka ja zrobiłam własną listę korzystając z tej na 1 str wątku ale przede wszystkim wydrukowałam listę podstawową ze strony szpitala

11 - mnie też nie ma i jestem ostatnia bo wrześniowa - uwierzyłam w ten wrześniowy termin, żeby się potem nie denerwowac

Czytam na bieząco a że tematy głównie dzieciowe, to czytam jak encyklopedię ale nie mam co dodać od siebie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Chusta ta ze zdjęcia? To była elastyczna?
Sorry, że tak dopytuję ale drążę teraz temat chust i nie mogę sie zdecydowac miedzy kółkową a elastyczną.
lepiej tkana. na d;luzej wystrczy a kolkowa hmm wiele mam na nia narzeka

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
To przepraszam, poszukam z kim pomyliłam , też z mamusią mającą starszego synka.
Ale informacja i tak cenna.
Jak czytałam o chustach, to odniosłam wrazenie, że te tkane nie są dla niemowlaków
hmm my sie chustujemy juz dosc dlugo

Cytat:
hmm mam pytanie:
Chrzestny Ali zapytał co ma kupić na chrzest dla małej
A ja nie mam zielonego pojęcia co mu odpowiedzieć
Pieniędzy napewno nie chcę, bo znając życie, wyda się na głupoty

Co on może jej kupić ???
a moze fajna mate edukacyjna???
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
u nas 3 tyg w czwartek minęło i siedzi.
spokojnie do 6 tygodni moze odpadac

Cytat:
Hej słonka

kregoslup uklada sie w takiej pozycji naturalnej. My zaczelismy sie chustowac jak maly mial coraz wieksze przerwy. Bo jak byl noworodkiem to ciezko bylo, albo spal albo jadl albo krzyczal ze glodny. Teraz wlasnie spi sobie u mnie na brzuchu a mama szaleje na wizazu

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
butelka do mleka, nalej goracej wody i masuj tym denkiem ruchami kolistymi a pozniej walkuj ta butelka po piersi

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

kupiliśmy tkaną chustę bo z elastycznej można zrobić mniej węzłow i na krócej starcza.

a tak to wydaje mi się, że albo espumisan albo biogaia działają bo łatwiej kupy idą

jaka kupiliscie??
Stary 2011-08-14, 12:39   #3714
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za radę .

Brumek za rocznicę. Jakieś plany na świętowanie?

Bella Aania oby chrzciny były udane.

AgaG śniło mi się dzisiaj, że dostałaś bóli i pojechałaś na porodówkę...W ogóle ostatnio cały czas mi się śni porodówka, wizyty u gina. Dzisiaj na przykład miałam mieć rozwarcie na 3 cm, za dużo myślę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:41   #3715
Natka_
Zakorzenienie

BRUMKU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA CIEBIE I MĘŻA Z OKAZJI WASZEJ 10-TEJ ROCZNICY, JESZCZE DUŻO DUŻO TAKICH ROCZNIC
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:42   #3716
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Jeszcze Was nie nadrobiłam do końca, ale wieczorem to zrobię
Boję się trochę tego wywoływanego porodu, wogóle porodu, ale cóż zrobic? Dzisiaj rano jak zamiatałam poczułam że mam mokre nogi do połowy ud-dotknęłam, a to było śluzowate takie coś....nie wiem co to?później juz tego nie było i skurczy też nie, więc pewnie to nie wody( a swoja drogą, wody płodowe mają konsystencję tak jak zwykła woda, czy śluzowate?)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 13:00   #3717
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stapelka sliczna Zuzia! A w chuscie widac, ze sie jej podoba, fajny taki usmieszek....

Cytat:
AgaGuernsey śliczna fotka w klubie, brzuszek nie za wielki taki uroczy
Dziekuje kochana!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Dziewuszki

Mam chwilę spokoju bo Robaczek śpi.

My już można powiedzieć w miarę się dotarliśmy. Maluch już ma swoje godziny snu i jedzenia. Chociaż wiadomo, że czasami coś się przestawi. No i codziennie od 19-20 kolka. Wtedy wysiadam psychicznie i mam go ochotę zostawić i uciec. W nocy też nie jest źle- mamy dwa budzenia o 1 i o 4, potem o 7 i jak dobrze pójdzie to do 10 czasami jeszcze pośpimy- ale o to trzeba trochę walczyć ;] Jak się w nocy budzi to czasami po prostu kwęknie tylko cichutko, nie otwiera nawet oczu i czeka na butlę i w sumie je i zasypia od razu. Odstępstwa się zdarzają i wtedy trzeba usypiać przez godzinę. Albo zaśnie na butli, zrobi kupkę- przebieranie i się rozbudza, zaśnie po 30 min i dostaje czkawki

Ostatnio jak była u mnie przyjaciółka z córeczką 4-letnią to się skasztanił i go przebierałam, a on dorobił...na mnie- na bluzkę, spodnie, skarpetki i podłogę a Mała stwierdziła, że ma dużego siusiaka

Co do siusiaków..to mówię Wam..wpadłam w jakąś obsesję :brz ydal: w sensie, że ahhh lepiej mnie nie zostawiać samej z żadnym mężczyzną A jak patrzę na zdjęcia Czesia i słucham muzyki to aszzzz ciary
Ahhh jak fajnie sie czyta takie posty! CIesze sie, ze sie juz dotarliscie, zeby jeszcze ta kolka calkiem minela!

Cytat:
Kolina czekamy!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Witam w ważnym dla mnie dniu:
naszej 10 rocznicy!!!

U mnie już dwie noce trochę mniej znośne Wyraźnie zaczyna się coś dziać w tym moim organizmie Ale spoko, liczę że to będzie stopniowy proces

Ja też zamierzam, o ile sie uda... Bo przed porodem to sobie można planować, a potem życie to koryguje i często z planów nici

Gratulacje!!! (my mamy za 2 dni - 8 rocznice)

Widze, ze u Ciebie tez cos sie zaczyna dziac, to cieszy, prawda?
A co do aktywnego porodu, to moje marzenie takze, ale jak bedzie, to sie zobaczy...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
AgaG śniło mi się dzisiaj, że dostałaś bóli i pojechałaś na porodówkę...W ogóle ostatnio cały czas mi się śni porodówka, wizyty u gina. Dzisiaj na przykład miałam mieć rozwarcie na 3 cm, za dużo myślę.
No kochana nie dzisiaj, wzglednie, dzis w nocy dopiero moge sie tam udac, po 22 jak maz wroci z pracy...
Co do snow o tematyce "okoloporodowej", ja tez mam coraz czestsze takie, ale nic dziwnego, bo jesli nawet swiadomie o tym nie myslimy, to jednak ten temat, gdzies nam tam w glowie krazy i potem takie skutki...

Ciekawe jak tam nasze forumowe anioleczki, ktore dzisiaj maja chrzest, czy juz po?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 13:10   #3718
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Dzwoniła do mnie rano koleżanka, która urodziła synka pod koniec lipca (drugie dziecko). Chciała mnie chyba podnieść na duchu (), bo powiedziała, że cieszy się, że nie jest na moim miejscu. Jakoś mi się przykro zrobiło...Sama dopiero urodziła dzieciątko, a straszy zamiast pocieszyć, że będzie dobrze.
Witam Dziewczynki
Nie przejmuj sie koleżanka bedzie dobrze
Cytat:
hmm nieśmiało zapytam po jakim czasie od porodu można teges-śmeges
Mamy rocznice w czwartek i jestem ciekawa, na czym się zakończy
Ja już po czekaliśmy 4 tygodnie ale to zależy od kobiety jak sie czuje i czy wszystko sie zagoiło
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja bez nadrabiania bo nie ma czasu wrzucam fotki z dzisiaj
Ale fajne minki
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nam tez cieknie mleko nieznosze tego
Dlatego przerzuciliśmy sie tylko na avent i jest ok
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

ps. zdjęcia Emila postaram się wstawic wkrótce. ma troszkę siniaczków na twarzy i okaleczeń przez te kleszcze i wygląda jak po walce bokserskiej.
Biedulek mały
Cytat:

Nie zawsze tak jest ja miałam aktywny poród i nie mogłam urodzić a co do oddychania to zgadzam sie z Tobą
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

Cytat:
Przekazuje tylko, że Kolina i Dawidek wychodzą dzisiaj ze szpitala

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
[CENTER]Witam w ważnym dla mnie dniu:
naszej 10 rocznicy!!!
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża

Ania Bella udanych imprez i spokojnych dzieciaczków

A mnie o 6 rano budzi wołanie Tża - ratunku !!!
Szybko wyskakuje z łóżka i patrze a tu wielka koopa pampers przebrał na przewijak Tża i podłoge
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 13:22   #3719
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek za rocznicę. Jakieś plany na świętowanie?
Dziękuję
Teraz właśnie wychodzimy do znajomych w krótkie odwiedzinki - kawa w ogródku. A ze świętowania to zaliczyliśmy wspólną długaśną kąpiel i daliśmy sobie prezent I tyle

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
BRUMKU WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA CIEBIE I MĘŻA Z OKAZJI WASZEJ 10-TEJ ROCZNICY, JESZCZE DUŻO DUŻO TAKICH ROCZNIC
Dziękuję nateczko Oby tych rocznic było jak najwięcej!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano jak zamiatałam poczułam że mam mokre nogi do połowy ud-dotknęłam, a to było śluzowate takie coś....nie wiem co to?później juz tego nie było i skurczy też nie, więc pewnie to nie wody( a swoja drogą, wody płodowe mają konsystencję tak jak zwykła woda, czy śluzowate?)
O, a to ciekawe Chyba jednak nie będą musieli wywoływać

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża
Dziękuję pięknie
Stary 2011-08-14, 14:03   #3720
Shira_83
Zadomowienie

hej babeczki

Brumku gratki wszystkiego najlepszego:roza :
nie nadrobię was nigdy hehehe ale robiliśmy garderobę za tydzień chrzest i masa roboty: brzydal:

ale żyjemy i mamy się dobrze

ile nowych mamuś gratulację i życzę spokojnych i radosnych chwil w komplecie a za mamusie nierozpakowane trzymam kciukasy mocne

oooo hoooo mały woła....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości